|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
|
|
|
|
#3242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś sudocrem każda porządna mama kupowała! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Też mi się nie podobał
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z dziećmi braci przerobiłam sudocrem, bepanthen i linomag. Ostatniego nie znosiłam, sudocrem sama uzywałam. Zastanawiałam się czy kupić sobie bepanthen na brodawki juz teraz. Mam bardzo suchą skórę, ale oliwka dała radę.
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Te pudełka dawane w szpitalach to jest turbościema. Gdybym wiedziała, co za tym idzie, w życiu nie brałabym tego gówna. Za parę próbek kremów, trochę ulotek itp, udostępnia się swoje dane, które są sprzedawane dalej. Odkąd wypełniłam w szpitalu te kwestionariusze dołączone do pudełek, zaczęłam dostawać setki telefonów od tych bezczelnych firm wciskających niby za darmo książki dla dzieci, bieliznę, czy inne gówno. Nie dałam się na nic nabrać, zawsze dość szybko kończę te rozmowy głosno mówiąc, że nie zgadzam się na wysyłanie czegokolwiek, blokuję te numery, ale nawet teraz, mimo że to już półtora roku minęło, nadal do mnie dzwonią, czego przed wypełnieniem tych papierów nie miałam. Nie wspominam nawet o morzu syfu, który zaczął mi spływać na maila. Nie warto brać tych pudełek, serio.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Nie, nigdy alarm nie dzwonił (poza sytuacjami, kiedy wyjmowaliśmy młodego z łóżeczka nie wyłączając wczesniej monitora :P ). Do pupy u mojego synka od dnia narodzin stosuję tylko i wyłącznie maść robioną w aptece wg przepisu mojej pediatry. Jest boska, nigdy w życiu nawet zaczerwienienia nie miał, koszt to 8 zł, nie ma konserwantów, perfum, parafiny jak te sklepowe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Nie, nigdy alarm nie dzwonił (poza sytuacjami, kiedy wyjmowaliśmy młodego z łóżeczka nie wyłączając wczesniej monitora :P ). Do pupy u mojego synka od dnia narodzin stosuję tylko i wyłącznie maść robioną w aptece wg przepisu mojej pediatry. Jest boska, nigdy w życiu nawet zaczerwienienia nie miał, koszt to 8 zł, nie ma konserwantów, perfum, parafiny jak te sklepowe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta maść już na problemy czy do zapobiegania?
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zapobiegania, przy każdej zmianie pieluchy. Dzięki niej nigdy nie było potrzeby użycia cynkowej. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na brodawki miałam purelan, to też czysta lanolina.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Chyba nie, nie mam teraz składu, bo wywalam tę kartkę zawsze, ale jak wezmę kolejną rp, to mogę wrzucić skład, na pewno jest tam lanolina. Więcej nie pamiętam Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maltan z kolei nie jest polecany, bo w nadmiarze może wywołać grzybice.---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat w czwartek odebrałam teraz maść, to gdzieś za miesiąc będę szla po kolejną. Ale postaram się pamiętać, żeby ją tu wrzucić. Ja jestem wielką fanką
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podobał alantan na pupę dzieci, sama lubię go używać po goleniu
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Też lubię alantan. Po opalaniu, na suche dłonie, po złuszczaniu skory na twarzy.
|
|
|
|
#3255 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W najgorszym wypadku tesco dowozi do domu ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
A plyn do kapieli/szampon mialam jeden - cos chyba niemieckiej firmy w niebieskim opakowaniu. Ale to bylo dawno temu wiec nie pamietam juz. Nic wiecej do szczescia nie trzeba. Moze jakis krem do buzi na wyjscie z domu i dla mnie to wsio. Te wszystkie kosmetyki na kazda okazje to sa tylko, zeby zdzierac kase bo nie dla zdrowia dziecka.... ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Na szczescie u niej historia z happy endem |
|||||
|
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kobitki.
Dobrze, że piszecie o tych wszystkich kremach i specyfikach to sobie wszystko zanotować wcześniej można. A mam takie pytanie czy bolą Was żołądki? |
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Podobno kosmetyki j&j to najgorszy syf. Ja, dopóki synek nie zaczął chorować, używałam hippa i powiem Wam, że do dziś tęsknię za tym cudownym zapachem
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Mnie boli czasem, ale nie jakoś często. W poprzedniej ciąży też się zdarzało, w sumie nie bylo to powiązane z czymś, co zjadłam. Raczej jakiś nacisk/ uścisk w późniejszym okresie ciąży te bóle generował. Na żolądek też pomaga nospa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3258 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no a moja mama ugotowała pyyyyszny rosołek i dostałam pół gara do domu zdecydowanie miał swój udział w moim wyzdrowieniu Cytat:
Czy ktoś na wątku powiedział LASAGNE ??? ![]() ![]() :s lina:Cytat:
Cytat:
no i w razie czego szansa na zwrócenie z posiłkiem też znikomaCytat:
![]() Cytat:
sama stosuję na swoje problemy skórne i działa cuda.
|
||||||
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi oliwki nie podpasowaly. Miałam wrażenie że w ogóle nie nawilżaly młodej. A zaraz potem wyszły jej suche plamy i oliwki nie dawały rady. Dopiero emolientem zeszło i skóra była nawilżona. Od tamtej pory tylko tym ja smaruje
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja robiłam inhalacje, piłam sok malinowy domowy, tantum verde do gardła, i jadłam czosnek ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siostra zasugerowała wrzody ale ja nie wiem nawet czym się to objawia a wcześniej takich bóli nie miałam dopiero w ciąży.
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie jesCze tak w 13 tyg bolał czesto, jak tylko zjadlam za duzo albo cos ciezkostrawnego teraz juz jest lepiej ale tez czasem pobolewa....tyle ze ja siw nie odżywiam jakos super, wiec to pewnie prze to
|
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Po porodzie kupowałam Oilatum, balneum , Oillan. Teraz często ziaja, ale córka ma już 5 lat. |
||
|
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem gotowa na to, ze bede zdawać kulka razy ale chociaż juz moze teoretyczny bedzie z glowy i bede sie tylko martwić praktycznym ![]() Ale widze ze nie tylko mnie zmotywowało do jego zrobienia dziecko w drodze
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wątpię, żebym musiała, w razie czego będę miała komu odsprzedać Kosmetyków żadnych na zapas. Na pierwszy rzut zapewne babydream, na pewno nie J&J - to już od wielu, wielu lat i od wielu, wielu osób słyszę, że uczulają. Co do maści na odparzenia w ogóle o tym nie myślałam Sama stosuję sudocrem na krosty i zaczerwienienia TAM po goleniu, więc pewnie będę od niego zaczynać. A jak nie, to będę próbować A sudocrem takie małe opakowanko na próbę to chyba dają w tych pudełkach w szpitali, co nie ?Jak się polubi reserved na FB, to jest 25% zniżki Dziś chciałam sie obkupić, ale latałam po sklepach za rozmiarem kurtki. Wcześniej mąż kupił sobie spodnie i jak ja obkupiłam się w następnym sklepie, to już nie działała :/ Echhh
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziecie już kupować to daj znać jaki wybraliście ehh...jakbym wcześniej przeczytała, że jest tu jakiś zwolennik lasagne to bym spakowała kawałek dla ciężarnej, a tak pół blachy poszło na wynos razem z gośćmi.. poka tatuaż no i napisz jak tam Twój brzucho, boli jeszcze?
|
|
|
|
|
#3267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wstawiam linka do oryginału na którego wzór robiłam. Mój jest dużo ciemniejszy, mocno cieniowany i piórka wyglądają jak prawdziwe Jeśli chodzi o monitor snu to początkowo myślałam o tym firmy AngelCare bo ma właśnie funkcję niani - w sumie na niani mi tak bardzo nie zależy ale ma dwie płytki które ponoć są bardzo czułe, ale potem przeczytałam że są monitory które przypina się do pampersa i w sumie zastanawiam się czy to nie lepszy wybór bo angelcare będzie służył tylko w łóżeczku i tylko przy małym nie wiercącym się podczas snu dziecku a ten sprawdzi się też na spacerku, w leżaczku itd. Może któraś z mam używała i się wypowie ?Oh tak, jestem zdecydowanym Garfieldem jeśli o lasagne chodzi, w obecnym mieszkaniu nie mamy piekarnika ale na święta jedziemy do rodziny narzeczonego i już postanowione że robimy lasagne ![]() Brzuchol niestety boli caaaaalutki dzień z małymi przerwami byliśmy w południe obejrzeć mieszkanie i po powrocie ledwo zeszłam z ubikacji, narzeczony pomógł doczłapać się do łóżka, a przy jego asyście w ściąganiu spodni i położeniu się do łóżka aż łzy leciały . Oby nie była to codzienność ale najważniejsze, że mam pewność że z maluszkiem jest dobrze. Może są jakieś ćwiczenia które mogę wykonywać aby mniej bolały te wiązadła ? Ostatnio też zastanawiam się na yogą dla ciężarnych, muszę przejrzeć oferty w naszym mieście i się wybrać i sprawdzić "z czym to się je" Haha a z tą Tosią to kompletnie nie wpadłam że to może być od imienia Antonina |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też to słyszałam, słyszałam też że najczęściej uczulają. U nas był oilatum i hipp głównie.
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
fajne łowy
Ja liczę, że 14.03 poznam płeć i będe wiedzieć czy mam od nowa kompletować garderobę czy przyda się to co mam ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Na pewno kupię znowu. Sudocrem miałam, ale bepanthen dla mnie o wiele lepszy. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

ciekawe co to bedzie i czy zdążę zdać prZed dzidziusiem
bolą mnie płuca przy kaszlu, bol gardła, głowa,