|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Wole inne kolory, zielony, fioletowy, zółty nawet niebieski, granat. Nie obchodzi mnie to, ze ktos pomyli moje dziecko z chłopcem Uwielbiam malutkie dzieci ubrane w "dorosłe" kolory Lubie szczególnie połaczenie białego z dodatkowym kolorem.Niestety wiekszosc ubranek dla noworodków jest albo niebieskie albo rózowe :/ |
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to w sumie są wisiorki, które w środku mają chyba kulkę czy jakieś coś wydające delikatne dźwięki, na długim rzemyku by się kulało na brzuchu przeczytałam o tym w jakiejś gazecie typu mam dziecko czy innym
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez mnie wlasnie przeraża ze jak bedzie dziewczynka to bede dostawać jakies różowe rzeczy -.- nie chce zeby moje bobo wyglądało jako landrynka ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Doskonale Cie rozumiem tez nie zamierzam tak robic bede ubierać w kolorowe, niebieskie czy zielone
|
||
|
|
|
#3305 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz śliczny brzuszek i dumnie go wypinaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie słyszałam o dzwoneczku W zasadzie jakąkolwiek melodie będzie się słuchać w ciąży to maleństwo zapamięta Cytat:
![]() Cytat:
Beże, szarości, pudrowe róże Nie możemy z moją mamą na działy dziecięce wchodzić Dzisiejsze tesco Zawsze podobały mi się kocyki z dziurkami i nie wiedziałam, że to "kocyk Mojżesza"
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Chociaż czasami niektóre widać. Mogliby dopracować ta aplikacje😡😡
|
|
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślałam o minky,ale to na jesień dobry a ten wygląda mega przewiewnie ja narazie nic nie kupuje, póki się ten siusiak nie potwierdzi swoją drogą trochę przeraża mnie pielęgnacja takiego malucha, mam nadzieję,że teściowa pomoże wychowała dwóch synów w końcu
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze rodziny nie dowiedzą się kim jest Bobo. Może to nas uchroni (chociaż do sierpnia) przed na wałem różu lub błękitu, księżniczek i autek na ubrankach. Bobo będzie raczej beżowo-białe. Do tego Żółte, zielone i czerwone. Podobnie pościel, kocyki itp.
|
|
|
|
#3310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nauczymy się szybko pielęgnacji, po dwóch dniach będziemy ekspertkami
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem widzialam polaczenie czerwony-szary, zolty-brazowy, pomaranczowy-niebieski. Ogolnie chlopca latwiej ubrac w dorosle kolory i akurat mi sie to podoba ![]() Szczegolnie mali chłopcy w 'jeansowych' kolorach. kazdy ma swoje upodobania. Ja szczegolnie mowie o kolorach, nie koniecznie o stylu ubran. jestem pewna, ze bede bardziej dziecko ubierala w wygodne body niz jeansy i koszulke. Chyba ze na jakies uroczystosci gdzie wypada ladnie ubrac. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-06 o 11:57 |
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super zakupy..z czego kocyk? chodzi mi o skład.. i rozmiar?no i cena? Cytat:
wkurza mnie ten podział -dla chłopca/dziewczynki..wiadomo,że są kolory typowo dziewczęce/chłopięce, ale jest mnóstwo ubrań,które przypisane są do jakieś płci tylko dlatego,że ktoś tak wymyślił a pasują, moim zdaniem, niezależnie od płci...a dziewczyny- co myslicie o trzymaniu wózka na dworze pod jakimś konkretnym przykryciem? sa takie "plandeki"(?) na rower np i myślałam,żeby wózek tym nakrywać.. mieszkam w domu i mamy ogrodzone podwórko i najwygodniej byłoby go zostawiać..jakie są minusy? wilgoć?zimno? mamusie doświadczone i oczekujące- co sądzicie? |
||
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku stelaż bym zostawiła. Resztę schowała pod dachem.
|
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
A stelaż nie zardzewieje jak wilgoć się dostanie?
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sie bala, ze wlasnie zlapie wilgoc albo zacznie rdzewiec niezaleznie od przykrycia Moze jakby np. deszcz nie padal bezposrednio, stalo pod jakims zadaszeniem to by było ok.To tylko takie moje przemyslenia. Trzymam pod plandeka w ogródku moje rowery i musze czasami je psikac konserwantem zeby nie rdzewiały. |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
ale co to za różnica pod dachem na dworze czy pod przykryciem na dworze?
Cytat:
no ale takie konkretne przykrycie to troche jak zadaszenie.. |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Też myśleliśmy nad trzymaniem wózka w ogrodzie pod przykryciem ale chyba będziemy go chować po prostu do garażu albo będzie zawalał przedpokój
Ze względu na wilgoć na dworze A co do ubranek to przyznam się szczerze że kilka zamówiliśmy różowych, były takie słodkie ale też kilka kolorowych no i jedne body nawet z motywem z Gwiezdnych Wojen bo jesteśmy fanami O takie: http://namalu.pl/ubrania-dzieciece/2...nadruku-rozowy W ogóle to zamawialiśmy ciuszki od różnych sprzedawców, ja robiłam przelewy i oczywiście pogubiłam się komu już płaciłam a komu nie, mam straszny mętlik i próbuję ogarnąć historię przelewów Mam budyń ciążowy i to mega budyń
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-06 o 12:27 |
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie nie chcę trzymać wózka w garażu ze względu na opary benzyny/olejów i innych tego typu..a do domu targać nie bardzo , bo dom wolnostojący, ale zamieszkujemy jego górę, więc strome schody do pokonania Cytat:
aa.. myślałam,że chodzi Ci o samo zadaszenie.. kotów nie ma, robaki i wilgoć w garażu też są.. ehh nie wiem co wymyślić |
||
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ jak zobaczył to nie było zmiłuj, od razu zamawialiśmy TŻ chce jeszcze dla siebie koszulkę z napisem "Lord Father" Ale tak szczerze musimy przystopować. Mamy pełno bodziaków i to w tych malutkich rozmiarach, przez te pół roku które zostało do porodu pewno jeszcze nam się sporo spodoba i trochę pewnie dostaniemy więc musimy zacząć kupować droższe rzeczy typu materacyk czy fotelik Bo tak to same ciuszki których nie wiadomo czy zdąży maleństwo założyć ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
na pewno nie będziemy go wnosić po schodach (jesteśmy drobnej budowy, TŻ jeszcze by wniósł ale ja nie dam rady)
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie tez bym cos kupiła, ale próbuje sie powstrzymać. Jeszcze pare tygodni i na pewno zaczne zakupy
|
|
|
|
|
#3326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Tija
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chce kupić takie: https://medycznezarciki.cupsell.pl/p...-Mama-Po-.html
|
|
#3329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super My kupiliśmy batmana i uznaliśmy ze dziewczynka tez bedzie chłodziła ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1457264758.287188.jpg |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() Jakoś nie mam weny do pisania ostatnio ale czytam (staram się!) regularnie i martwię się wszystkimi Waszymi wizytami Mnie w tym tygodniu złapała jakaś taka wstrętna płaczliwość, okropne to było... w sklepie się potrafiłam rozpłakać bo nie mogłam znaleźć działu ciążowego! Swoją drogą to bardziej w kącie go nie mogli ukryć :P a potem jeszcze spodnie, które mi się podobały kosztowały 229zł :/ masakra :P Powiedzcie przy okazji - ile ciuchów ciążowych tak naprawdę potrzeba na całą ciążę? Boję się żeby nie kupić za dużo, miejsce w szafach ograniczone ![]() Tak mówicie o teściowych (i innych członkach rodziny) co nieprzemyślane zakupy robią, a ja się najbardziej boję "karmienia dziecka za plecami mamy"... wiecie takie "o chodź, masz cukierka, póki Mama nie patrzy" mam nadzieję, że nie wpadną na takie pomysły bo inaczej awantura będzie. W ogóle zauważyłam, że robię się strasznie zaborcza o Bobo :P Nie podoba mi się jak któraś z Mam powie o nim / niej że to "jej dziecko" - aż się we mnie gotuje wtedy ![]() Cytat:
genialne!!!
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-03-06 o 12:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

Lubie szczególnie połaczenie białego z dodatkowym kolorem.

dzięki dziewczyny
a wizyta u gin dopiero koniec marca, nie doczekam się tym bardziej,że ruchów nie czuć i nic nie boli brzuch tylko urósł
<3<3
Nie słyszałam o dzwoneczku 
Dzisiejsze tesco 

ale też kilka kolorowych no i jedne body nawet z motywem z Gwiezdnych Wojen bo jesteśmy fanami