|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Eurowizja 2016
Cytat:
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() liczyłam na margaret, ale jesli nie ona to Szpak to najlepszy wybór, reszta to była całkowita tradża |
|
|
|
|
#244 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
O nie.... ten cholerny Szpak wygrał
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Piosenka Szpaka bardzo mi się podoba, ale na żywo brakuje czegoś. Tak, jakby śpiewał sam dla siebie, brakuje kontaktu z publicznością i jakiegoś zaangażowania w piosenkę.
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze eliminacje początkowo mnie nudziły, ożywiłam się bardziej na występie Gintrowskiej - ale jej występ wzbudził u mnie śmiech, a syrena na końcu to już wielkie oczy zrobiłam.. Początkowo faworytką po wysłuchaniu utworów na internecie była dla mnie Margaret, ale gdy usłyszałam Szpaka, o mamo naprawdę mi się podobał jego występ, cały czas potem miałam refren jego piosenki w głowie. A Margaret..na żywo jak dla mnie klapa. Chórek beznadziejny, na scenie słabo, a i głos Margaret słaby. Piosenka Górniak nudna jak dla mnie.
Pewnie w Europie płacz teraz będzie, bo jednak wielu stawiało na Margaret i ogłosiło ją zwyciężczynią ESC 2016, ciekawe czy takie samo zdanie będą mieli po obejrzeniu występu na żywo, a nie tylko komputerowej przeróbki w teledysku? Uważam, że Szpak wygrał zasłużenie, może nie wygra ESC, ale myślę, że na szarym końcu też nie będzie
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Na profilu Eurowizji na fb mozna poczytac zale nad wyborem cos w stylu "Polsko, co zrobilas" - nie ogarniam takich tekstow. Czasami zastanawiam sie kto musial wystepowac w ich krajowych eliminacjach, ze czasami wysylaja takie badziewie. Zastanawiam sie tez, kto startowal w naszych eliminacjacji, ze ta 9 okazala sie najlepsza.
Wiecie moze czy juz wszyscy wybrali swoich reprezentantow czy moze jeszcze beda jakies eliminacje? Chetnie przesluchalabym wszystkich propozycji z jednej playlisty. Teraz mam taka refleksje - w zeszlym roku bardzo podobala mi sie piosenka UK - super klip, zabawnie i fajnie mi to gralo, a w komentarzach smuty Brytyjczykow, ze co za wstyd, nie ogarnialam o co chodzi - zrozumialam na wystepie na zywo - bez calej tej otoczki z teledysku, w 6 osob, ze swiacacymi paskami i slabym brzmieniem wystep okazal sie klapa. Zastanawiam sie czy moze nie byloby tak samo z Margaret, fajny klip i w ogole, ale wystep live moglby rozczarowac - chociaz wczoraj bylo jak dla mnie wystarczajaco znosnie. A jak wy myslicie? Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2016-03-06 o 09:00 |
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=k8LcNrqiIFE https://www.youtube.com/watch?v=96ENe3EYBE0 https://www.youtube.com/watch?v=vytgHD2pqyk https://www.youtube.com/watch?v=ma1syL24BGI
|
|
#250 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
jak nigdy jakoś specjalnie za Szpakiem nie przepadałam, to jednak muszę przyznać ze ma kawał głosu i wczoraj zaprezentował się najlepiej z pośród wszystkich kandydatów. Oby udało mu się zająć wysokie miejsce
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
może u jury zapunktuje
Margaret mogłaby mieć głosy od widzów, a kiepski wynik u jury, a ten może mieć dobry wynik u jury, a średni u widzów, ciekawe jakie są inne propozycje, tj. innych krajów. Chociaż i tak wiadomo zawsze kto na kogo zagłosuje bez względu na piosenkę (no może nie całkiem bez względu :P ), no może Australia będzie wg gustu głosować, bo oprócz Wielkiej Brytanii nie ma powiązań :P prawie każdy oddaje głos na swój kraj, zależy kto ma więcej emigrantów rozsianych po Europie, a tak to Skandynawia na siebie, Bałkany na siebie, wschód i Azja na Rosję, UK na Irlandię, Irlandia na UK, Portugalia na Hiszpanie i odwrotnie, tylko na Polskę nikt nie chce oprócz Polaków na emigracji, ale też nie bardzo w poprzednich latach było na co głosować ciekawe jak to z tym nowym systemem głosowania będzie szkoda, że nie postawiłam 10 zł na Szpaka u bukmachera, bym wygrała 50 zł
Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2016-03-06 o 12:02 |
|
|
|
#253 |
|
Mixum fixum
|
Przesłuchałam kilkanaście tegorocznych piosenek na Eurowizję i wydaje mi się, że w tym roku poziom jest niższy
z zeszłorocznej Eurowizji podobało mi się dużo utworów, a w tym na razie podoba mi się Holandia i Rosja
|
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nie wzięłam się za przesłuchanie tegorocznych piosenek ESC.
Ale za to wracam nieraz do zeszłorocznego utworu Estonii, bardzo mi się spodobała ich propozycja, nawet sms na nich posłałam (a rzadko to robię), szkoda, że nie wygrali. Tutaj link do ich piosenki https://www.youtube.com/watch?v=zWACbw3cqW0
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
ludzi nie zrozumiesz, mi piosenka Szpaka sie nie podobała bo nie lubie takich nut ale była najlepsza bo Margaret motała sie na scenie niekiedy, Edzia to w ogóle po co sie pchała
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chcecie przesłuchać oficjalnie zgłoszone piosenki na Eurowizje,podane są na wikipedii pt Eurowizja 2016.Na yt łatwo się pomylić bo dużo osób wrzuca nieoficjalne piosenki albo takie które chcieliby usłyszeć a nawet dany artysta nie zgłosił się do konkursu,np ktoś podał,że Ewa Farna będzie reprezentować Czechy.
|
#258 |
|
💑🐱📚👶
|
Ludzie też nie potrafią pogodzić się czasem, że coś dzieje się nie tak jakby tego chcieli. Nie potrafią też w kulturalny sposób przedstawić swojego zdania, tylko od razu obrażają innych. Szczerze? Ja też nie byłam za tym żeby Szpak wygrał, ale nie lecę od razu na yt i nie krzyczę w Internecie, że jakie to niesprawiedliwe i głupie, że on wygrał...
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#259 |
|
Konto usunięte
|
Obejrzałam. Tak, jak pisałam - tylko Szpak i Margaret dawali radę z utworami. Jednak słuchałam wczoraj dwa razy tej piosenki Szpaka i... szału ni ma. Takie trochę mdłe. Ale to już byłooo. Nihil novi xD
Wykonanie boskie, facet głosisko ma jak dzwon i warunki niesamowite, ale ta ballada... jest zwyczajna po prostu. Nie dziwię się, że Margaret była w tych notowaniach wyżej, bo jej piosenka jest po prostu bardziej charakterystyczna. Nie mówię już o samej wartości muzycznej obydwu utworów. Gdyby piosenkę Margaret śpiewał ktoś inny niż Margaret (XD w domyśle - ktoś, kto wymiata na żywo), to też bym była rozczarowana, że wybrali piosenkę Szpaka zamiast tej. No ale w takiej sytuacji... "Cool me down" na żywo było bardzo średnie |
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od poczatku bylam za Szpakiem i bardzo sie ciesze, ze wygral, chociaz mialam obawy, ze duzo malolatow moze glosowac na Margaret. |
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Najważniejsze że nie Edyta
![]() Trochę szkoda że nie Margaret - jednak jest bardziej znana za granicą i jej piosenka jest żywsza, bardziej wpadająca w ucho. Jednak Szpak też nie jest złym wyborem, na żywo jego piosenka brzmi jednak bardziej podobnie do oryginału niż w przypadku Margaret. Może nie będzie źle
|
|
|
|
#262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
<koniec> ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ale w sumie to samo miałam po piosence Conchity. Nie zanuciłabym tego po jednym-dwóch przesłuchaniach. Jak ubierzemy go w sukienkę to wygramy. Jak nie ubierzemy to dalej ładnie śpiewa i wstydu nie będzie
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstydu na pewno nie będzie. Tylko czuję pewien niedosyt. Kuurczę, ten chłop może zaśpiewać WSZYSTKO
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-03-06 o 15:12 |
|
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem Austria by miała mniejsze szanse bez wykreowania reprezentanta na Conchitę lub nawet bez tej brody, przeszliby bardziej niezauważeni. To po prostu pokazuje że dużo w Eurowizji daje zrobienie szumu. Jak Michał wróci do dawnego image'u to przynajmniej więcej osób go zauważy i zapamięta piosenkę ![]() http://s1.kozaczek.pl/2014/05/12/michal-szpak-3.jpg http://e2.pudelek.pl/p1055/d715104900217a5b4e40f4c5 http://www.obmawiamy.pl/wp-content/u...chal-szpak.jpg Później zostaje żeby bliżej konkursu pierwsza głośna reakcja nie była negatywna, tak jak w przypadku Cleo - bo wtedy idzie już lawinowo i wszyscy powtarzają że seksizm, cycki i żal. |
|
|
|
|
#266 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Moim zdaniem dobrze wyglądał w preselekcjach, nie powinien za bardzo kombinować ze stylem. Coś mówił o zmianie choreografii?! Ciekawe co zamierza, mam nadzieję, że tańczyć nie będzie ani wymachiwać włosiskami. Jest dobrze tak jak było, fajnie się prezentował. A te porównania do Konczity to już w ogóle mnie załamują Przecież on ma po prostu taki styl, do nikogo się nie upodabnia, a już na pewno nie udaje baby Niby taka tolerancja, wszyscy głosują na Konczitę, no bo odmienność jest spoko, ale nie potrafią zaakceptować długich włosów u Szpaka
|
|
|
#267 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#268 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Nawet może to zadziałać na niego niekorzyść jak się za bardzo poprzebiera
Edytowane przez wildDaisy Czas edycji: 2016-03-06 o 14:54 Powód: literówka |
|
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
Z komentarzy pod jakimś artykułem o wczorajszym koncercie:
Petition to send MARGARET ( Poland ) to Stockholm https://www.change.org/p/the-polish-...edium=copylink. Lol. To naprawdę się dzieje XD Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-03-06 o 15:11 |
|
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Margaret to byłam zawiedziona jej występem, ta piosenka aż się prosiła o jakiś układ choreograficzny. Ona tym czasem głównie tylko stała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Przecież on ma po prostu taki styl, do nikogo się nie upodabnia, a już na pewno nie udaje baby