Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 09:57   #2791
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Qazsew pytałaś jak u nas @ wygląda. U mnie podobnie. 2 dni normalna, dość obfita, 3 dzień jakieś wyciszenie, tylko plamienie lekkie, 4 to samo i koniec. Zawsze tak miałam, po ciąży jedyna zmiana, ze cykle się skróciły i stały regularne (przed 30-37 dni; teraz 28-29 dni)
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:10   #2792
zUa_tysica
Wtajemniczenie

dziendoberki jeeeezu mi sie dzisiaj snilo ze @ przyszla. masakra. a co do tego jak ja przechodze to u mnie sa dwa dni takie obfite z bolem brzucha i glowy, a potem to juz takie ostatki przez jakies 3 dni. jak bralam tabsy to nic mnie nie bolalo. w ogole po odstawieniu cera mi sie pogorszyla, zaskorniaki mi sie porobily
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:49   #2793
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A jak sie wogole teraz czujesz?juz do was dotarlo ze bedziecie rodzicami czy jeszcze abstrakcja?jak golębie
A chcialam Was jeszcze dziewczyny zapytac jak u Was wygląda @ tzn ja mam tak ze 2 dni bardziej obfitą ale nie ze jakos specjalnie,a potem z 1 dzien lekko a potem ze 2 czy 3 dni mam tak ze nie potrzebuje np podpasek bo spokojnie wystarczy wkladka np discreet zeby tylko bielizny nie zabrudzic bo mam takie delikatne tylko plamienie czy to sluz taki,sama nie wiem,no i jestem ciekawa czy to tak jest czy moze wy macie np kilka dni plamien obfitych,a potem stop i juz nic nie leci
U mnie @ to jest tragedia, 3-4 dni bardzooo bolesne i obfite dopiero na 5 już delikatniej i około 6 dni zawsze trwa. Jak miałam 16-18 lat to prawie co miesiąc lądowałam w szpitalu po zastrzyk, leżałam na podłodze i się zwijałam takie miałam bóle, teraz mniej bolesne ale też się zdarzy ból nie do wytrzymania dlatego nimesil zawsze mam przy sobie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Czytam was cały czas ale brakuje mi siły na pisanie :/ po pracy przeważnie cos jem a potem śpię
Czuje sie okropnie mam straszne mdłości, z kibelkiem sie dziennie przytulam ale trudno taki urok tego stanu poza tym to jestem szczęśliwa ale tez pełna obaw. Martwię sie o maleństwo i odliczam do końca pierwszego trymestru. Co do gołębi to juz są bardzo duże, uczą sie latać i podrygują do lotu. Dobrze ze na balkonie rozłożyliśmy kartony bo są całe zasrane :/
A na l4 kiedy idziesz? Pamiętam jak ja miałam gołębie na balkonie, cały zasrany też wtedy kartony rozłożyłam ale młode dość szybko wyleciały z gniazda

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Tak też zrobię, poczekam i zobaczę, jak sytuacja będzie wyglądać. Wolałabym się wstrzymać do poniedziałku i pójść do ginekologa prywatnie bo wiadomo, jak to na IP jest...
Póki co po no-spie troszkę ulżyło, nie całkowicie, ale już mogę normalnie funkcjonować.
Ten gin powiedział, że bardzo dużo młodych kobiet przyjeżdża na IP niby z ostrym bólem wyrostka, albo nerki a okazuje się, że to ból owulacyjny.

Wieczór już zakłócony. Mieliśmy iść do znajomych a tak zostaniemy w domu.
I jak tam dzisiaj? Możliwe że to było pękanie pęcherzyka, niektóre kobiety właśnie tak boleśnie to przechodzą.
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 10:53   #2794
Linka25
Zakorzenienie

dziewczyny czy monitoring cyklu to u każdego ginekologa który ma usg w gabinecie można przeprowadzić?
Stary 2016-03-06, 11:26   #2795
MajWija
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny, że pytacie

Dzisiaj bólu jajnika jako tako nie mam, już wieczorem ustał ten ostry ból a w nocy nie czułam nic. Jedynie to przy wstawaniu i chodzeniu mam taką obolałą prawą stronę brzucha i prawego pośladka delikatnie, jakby mnie ktoś tak troszeńkę skopał
Ogólnie przy tym wczorajszym bólu pojawił się znowu śluz płodny więc może faktycznie to owulacja była
Nie mam pojęcia. Mam tylko nadzieję, że ten ból już nie wróci

Oczywiście, jak ten znajomy gin powiedział, że to może być owulacja to darować mężowi nie mogłam i jak tylko troszeńkę ból zelżał to musiałam Go posiąść

Co do miesiączki, to ja mam z reguły 5 dni a czasami, ale to bardzo rzadko 6 i 2-3 pierwsze dni obfita a później już troszkę mniej. Bóle miesiączkowe mam tylko 1 i 2 dnia.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 12:51   #2796
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, że pytacie

Dzisiaj bólu jajnika jako tako nie mam, już wieczorem ustał ten ostry ból a w nocy nie czułam nic. Jedynie to przy wstawaniu i chodzeniu mam taką obolałą prawą stronę brzucha i prawego pośladka delikatnie, jakby mnie ktoś tak troszeńkę skopał
Ogólnie przy tym wczorajszym bólu pojawił się znowu śluz płodny więc może faktycznie to owulacja była
Nie mam pojęcia. Mam tylko nadzieję, że ten ból już nie wróci

Oczywiście, jak ten znajomy gin powiedział, że to może być owulacja to darować mężowi nie mogłam i jak tylko troszeńkę ból zelżał to musiałam Go posiąść

Co do miesiączki, to ja mam z reguły 5 dni a czasami, ale to bardzo rzadko 6 i 2-3 pierwsze dni obfita a później już troszkę mniej. Bóle miesiączkowe mam tylko 1 i 2 dnia.
wiedzialm ze mu nie darujesz jek jest szansa ze to owulacja

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Qazsew pytałaś jak u nas @ wygląda. U mnie podobnie. 2 dni normalna, dość obfita, 3 dzień jakieś wyciszenie, tylko plamienie lekkie, 4 to samo i koniec. Zawsze tak miałam, po ciąży jedyna zmiana, ze cykle się skróciły i stały regularne (przed 30-37 dni; teraz 28-29 dni)
U mnie po porodzie tez sie skrocily cykle ale tylko o 2 dni jakies bo wczesniej tez mialam regularne ale co 30 dni,czyli z tego co czytam to normalne ze na poczatku obfito a potem juz jakby plamienia,bo tak wlasnie sie ostatnio zastanawialam czy to ok ze tak mam,choc zawsze tak bylo,jak to dobrze ze jest to forum i mozna sie zawsze cos podpytac

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
U mnie @ to jest tragedia, 3-4 dni bardzooo bolesne i obfite dopiero na 5 już delikatniej i około 6 dni zawsze trwa. Jak miałam 16-18 lat to prawie co miesiąc lądowałam w szpitalu po zastrzyk, leżałam na podłodze i się zwijałam takie miałam bóle
wspólczuje,dobrze ze teraz jest choc troche lżej,teraz doceniam moje bezbolesne @
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 14:49   #2797
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy monitoring cyklu to u każdego ginekologa który ma usg w gabinecie można przeprowadzić?
Tak

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 15:09   #2798
Aiina
Raczkowanie

A ja @ od dłuższego czasu miewam dość krótkie, bo takiego obfitego krwawienia jest dzień góra dwa, przy czym jest naprawdę bardzo obfite i bardziej wygląda jak gęsty ciągnący się śluz ze skrzepami niż jak okres. Kiedyś zawsze miałam "normalny" - a przynajmniej tak mi się wydawało, później zamienił się właśnie w obfity śluz, który tylko kilka razy w ciągu dnia "wypływa", bo bywa tak, że przez kilka godzin nie ma kompletnie nic na wkładce....
No a później to już około 2 dni plamień i po wszystkim.
Co do samego bólu to najczęściej 1 dnia jest ostry, później w sumie nic mnie nie boli, ale to też nie od zawsze tak jest, bo kiedyś pamiętam, że ból był nie do zniesienia i nie pozwalał normalnie funkcjonować, teraz radzę sobie bez tabletek przeciwbólowych. No chyba, że muszę pracować albo mam jakieś inne zajęcia i moje funkcjonowanie jest niezbędne
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 18:09   #2799
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
dziendoberki jeeeezu mi sie dzisiaj snilo ze @ przyszla. masakra. a co do tego jak ja przechodze to u mnie sa dwa dni takie obfite z bolem brzucha i glowy, a potem to juz takie ostatki przez jakies 3 dni. jak bralam tabsy to nic mnie nie bolalo. w ogole po odstawieniu cera mi sie pogorszyla, zaskorniaki mi sie porobily
jak odstawiłam tabsy to mi się wogóle wszystko pogorszyło strasznie mi się cera pogorszyła, przez pierwsze miesiące łapałam jakieś kompletnie nieuzasadnione doły, łatwo było mnie wytrącić z równowagi przez pierwsze dwa miesiące po ich odstawieniu, edyny plus był taki, że mi libido wzrosło Z pryszczami już mniej walczę, ale odstawiłam tabsy na koniec kwietnia ubiegłego roku, a z cerą coraz lepiej zaczęło się robić dopiero jakiś miesiąc temu, więc nieźle mi te hormony narozrabiały w organizmie:/ a Ty kiedy je odstawiłaś?

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Czytam was cały czas ale brakuje mi siły na pisanie :/ po pracy przeważnie cos jem a potem śpię
Czuje sie okropnie mam straszne mdłości, z kibelkiem sie dziennie przytulam ale trudno taki urok tego stanu poza tym to jestem szczęśliwa ale tez pełna obaw. Martwię sie o maleństwo i odliczam do końca pierwszego trymestru. Co do gołębi to juz są bardzo duże, uczą sie latać i podrygują do lotu. Dobrze ze na balkonie rozłożyliśmy kartony bo są całe zasrane :/
Szkoda że tak się męczysz, ale to ponoć najgorszy jest 1 trymestr, tak przynajmniej słyszałam a wybierasz się na zwolnienie? Czy planujesz pracować jak najdłużej?
A z gołębiami to niezła historia u Ciebie, wg mnie to jakiś znak z niebios u Ciebie był
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 18:49   #2800
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
jak odstawiłam tabsy to mi się wogóle wszystko pogorszyło strasznie mi się cera pogorszyła, przez pierwsze miesiące łapałam jakieś kompletnie nieuzasadnione doły, łatwo było mnie wytrącić z równowagi przez pierwsze dwa miesiące po ich odstawieniu, edyny plus był taki, że mi libido wzrosło Z pryszczami już mniej walczę, ale odstawiłam tabsy na koniec kwietnia ubiegłego roku, a z cerą coraz lepiej zaczęło się robić dopiero jakiś miesiąc temu, więc nieźle mi te hormony narozrabiały w organizmie:/ a Ty kiedy je odstawiłaś?

Szkoda że tak się męczysz, ale to ponoć najgorszy jest 1 trymestr, tak przynajmniej słyszałam a wybierasz się na zwolnienie? Czy planujesz pracować jak najdłużej?
A z gołębiami to niezła historia u Ciebie, wg mnie to jakiś znak z niebios u Ciebie był

chcę pracować do końca maja, w pracy już to ogłosiłam, we wtorek mam wizytę u lekarza, jak da l4 to przyjmę Tak te gołębie bardzoooo symboliczne, znak z niebios
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 18:59   #2801
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a jakich używacie preparatów do higieny intymnej podczas starań?
Gdzieś, kiedyś w jakimś artykule było wspomniane, że nie powinno się używać podczas starań żadnych żeli do higieny intymnej itd, za bardzo się tym nie przejęłam, ale jakoś tak mnie to dzisiaj zastanowiło.
Stary 2016-03-06, 19:12   #2802
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś, kiedyś w jakimś artykule było wspomniane, że nie powinno się używać podczas starań żadnych żeli do higieny intymnej itd, za bardzo się tym nie przejęłam, ale jakoś tak mnie to dzisiaj zastanowiło.
Ziaja I nie zamierzam przestawać używać. Dla mnie to byłaby już przesada
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:31   #2803
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Ja używam lactacyd plus i też nie zamierzam odstawić, bez przesady.

Jadę dziś na nockę. Nienawidzę nocek. Jeszcze jutro na 10:30 jadę do gina więc pojadę kompletnie niewyspana :/
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 19:34   #2804
MajWija
Wtajemniczenie

Ja też używam Lactacyd.
Przecież nie wpycha się go do środka
Stary 2016-03-06, 20:09   #2805
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam lactacyd sensitive, bo jest delikatniejszy, i ma dobry skład, nie zawiera sls i parabenów
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:14   #2806
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Odstawiłam w połowie października. W sumie teraz jak mówisz o tych humorach i dołach, to powiem Ci że ja u siebie też je zauważyłam. Mój nastrój się pogorszył. Teraz już jest lepiej, ale niestety cera została. Strasznie tłusto sie zrobiło, i włosy na potege sie przetłuszczają. Teraz juz troche lepiej, ale w grudniu to byla masakra. Myłam rano a wieczorem juz wyglądałam jak kupa. Mam nadzieje, że z miesiąca na miesiąc bedzie coraz lepiej.

Cytat:
Ja też używam Lactacyd.
Przecież nie wpycha się go do środka
Tez uzywam Lactacyd
Stary 2016-03-06, 20:15   #2807
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja używałam lactacydu ale wysuszał mnie strasznie. Teraz mam jakiś sama nie wiem jaki, ale dobry

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-06, 20:46   #2808
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Odstawiłam w połowie października. W sumie teraz jak mówisz o tych humorach i dołach, to powiem Ci że ja u siebie też je zauważyłam. Mój nastrój się pogorszył. Teraz już jest lepiej, ale niestety cera została. Strasznie tłusto sie zrobiło, i włosy na potege sie przetłuszczają. Teraz juz troche lepiej, ale w grudniu to byla masakra. Myłam rano a wieczorem juz wyglądałam jak kupa. Mam nadzieje, że z miesiąca na miesiąc bedzie coraz lepiej.

Tez uzywam Lactacyd
Na pewno będzie coraz lepiej! U mnie było strasznie, tak naprawdę minął już prawie rok, a u mnie dopiero zaczęło się normować z cerą... a przez pierwsze miesiące wyglądałam jak nastolatka :| masakra. Szczerze mówiąc jeśli kiedykolwiek uda mi się wreszcie zajść w ciążę, to się kilka razy później zastanowię, zanim zdecyduję się ponownie brać tabsy... jak je brałam to było cudownie, zero problemów z cerą, bezbolesne miesiączki, niby same plusy, ale teraz widzę jak one rozregulowują wszystko Ale zobaczysz, u Ciebie też się w końcu wszystko unormuje!

Co do żelu do higieny intymnej - nigdy w życiu z tego nie zrezygnuję :/ też czytałam, że lepiej niby go nie używać, ale ja sobie tego osobiście nie wyobrażam... czułabym się strasznie niekomfortowo!

I ja też używam Ziaji
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:06   #2809
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam Lactacyd na zmianę z Białym Jeleniem.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:12   #2810
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Też już nie chcę stosować antykoncepcji hormonalnej ani gumek, więc zaczęłam ostatnio mierzyć temperaturę i myślę nad zakupem tego mikroskopu. W sumie nie robię tego pod kątem starań tylko żeby lepiej poznać swój organizm. A przytulny się ostatnio tak co 2 dni i to też nie zawsze tylko wtedy kiedy jest ochota, więc starania idą nam na luzie i swoim torem. W przyszłym tygodniu jeszcze idę na monitoring, ale to tylko po to żeby potwierdzić owulacji.
No ja niejako będę zmuszona do ponownego stosowania plastrów. Nie wyobrażam sobie prowadzić kalendarzyka Po pierwsze to nie dla mnie, po drugie są historie gdzie dziewczyny zachodziły w ciążę w trakcie okresu,lub zaraz przed nim, albo w trakcie teoretycznie dni niepłodnych więc wolę nie ryzykować. Prezerwatyw nie uznajemy, więc też odpadają. Oczywiście nic by się nie stało, i tak pracuje głównie w domu, ale nie nie chcę tak od razu w nowej pracy zaciążyć. Źle bym się z tym czuła. Dlatego powracam do plastrów

Cytat:
Ojj trzeba mieć okropnie dużo szczęścia, żeby trafić w ten dzień!
Dziś rozmawiałam ze znajomą o planowaniu dzieci. Pytała oczywiście, czy my się staramy, ja się za bardzo nie przyznaję, wie tylko kilka osób (nie chcę ciągłych pytań), powiedziałam że "jak się pojawi brzuszek to płakać nie będziemy". Ona na to, ze oni planują z mężem zajść w ciążę w grudniu, bo chce rodzić we wrześniu, narazie się zabezpieczają, bo jej mąż uważa, że raz spróbują i od razu się uda i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|
I takim osobom, które od tak zachodzą w ciążę, ciężko jest utrzymać język za zębami. Im nawet nie przychodzi do głowy, że ktoś może mieć z tym problem. U mnie niestety ciągłe docinki są od osób, które sypią się jak króliki. Bo dla nich to przecież takie proste i banalne

Cytat:
Dostałam paraliżującego bólu prawego jajnika. Nie mogę praktycznie chodzić. Coś okropnego.
Teściowa ma znajomego ginekologa więc do niego zadzwoniła się doradzić, a on powiedział, że ze względu na to, że jest to mój 16dc może być to ból owulacyjny tym bardziej, że wiele kobiet właśnie w czasie owulacji ma okropne boleści jajnika. Po drugie powiedział, że mogą być tego bardzo różne powody przyczyniając właśnie od owulacji, ciąży, torbieli, ciąży poza macicznej, wszelkich zapaleń jajników, przeziębień itd zalecił więc poczekać do poniedziałku i jeśli ból do tego czasu nie przejdzie to w poniedziałek udać się niezwłocznie do ginekologa, chyba, że ból by się nasiliły do tego stopnia, że będzie nie do wytrzymania to udać się na IP...
Kazał wziąć no-spe i poleżeć.
Czy Wy też tak boleśnie owulacje przechodzicie?
Boje się, że ten ból do poniedziałku nie przejdzie i będzie to coś poważniejszego
Przechodziłam taki ból podczas podwójnej owulacji - w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji. Nie mogłam się w ogóle ruszyć wtedy. Więc wydaje mi się, że jest to normalny ból owulacyjny

Cytat:
A jak sie wogole teraz czujesz?juz do was dotarlo ze bedziecie rodzicami czy jeszcze abstrakcja?jak golębie
A chcialam Was jeszcze dziewczyny zapytac jak u Was wygląda @ tzn ja mam tak ze 2 dni bardziej obfitą ale nie ze jakos specjalnie,a potem z 1 dzien lekko a potem ze 2 czy 3 dni mam tak ze nie potrzebuje np podpasek bo spokojnie wystarczy wkladka np discreet zeby tylko bielizny nie zabrudzic bo mam takie delikatne tylko plamienie czy to sluz taki,sama nie wiem,no i jestem ciekawa czy to tak jest czy moze wy macie np kilka dni plamien obfitych,a potem stop i juz nic nie leci
U mnie @ to katorga. 7 lub 8 dni krwawienia, w tym 4 - 5 mocne i obfite. Dopiero później 2 - 3 dni jest lekkie plamienie. I są bardzo bolesne. Gdy byłam na plastrach to miesiączek w ogóle nie czułam, trwały z 4 - 5 dni.

Cytat:
"Biedny" ten twój mąż

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ziaja I nie zamierzam przestawać używać. Dla mnie to byłaby już przesada
Też używam Ziaji. Ale od niedawna dopiero, chyba od pół roku mam płyn do higieny intymnej. Tak to ładowałam tam to samo co na pozostałą część ciała I czasami jak się szybko kąpie, albo nie w swojej łazience ( u Teściów, czy na wyjazdach) to biorę tylko jeden żel pod prysznic i ładuje na całe ciało. Tam też

Cytat:
Na pewno będzie coraz lepiej! U mnie było strasznie, tak naprawdę minął już prawie rok, a u mnie dopiero zaczęło się normować z cerą... a przez pierwsze miesiące wyglądałam jak nastolatka :| masakra. Szczerze mówiąc jeśli kiedykolwiek uda mi się wreszcie zajść w ciążę, to się kilka razy później zastanowię, zanim zdecyduję się ponownie brać tabsy... jak je brałam to było cudownie, zero problemów z cerą, bezbolesne miesiączki, niby same plusy, ale teraz widzę jak one rozregulowują wszystko Ale zobaczysz, u Ciebie też się w końcu wszystko unormuje!
Jak byłam na tabletkach anty i później je odstawiałam to też miałam takie problemy. Ale odkąd jestem na plastrach to nie czuje kompletnie żadnej różnicy po ich odstawieniu. Cera ta sama, włosy te same, humory te same. Nic kompletnie mi nie rozregulowały. Dlatego tak chętnie do nich powracam. Moim zdaniem są genialną metodą antykoncepcji. W ogóle się o nich nie pamięta. Nie trzeba uważać na żadne antybiotyki, biegunki, wymioty jak to przy tabsach. Zmienia się je tylko raz na tydzień. Świetnie znoszą każde warunki - wodę, upały, kąpiele. Dla mnie są genialne, dlatego też nie mam żadnych obaw przed powrotem
Stary 2016-03-06, 21:21   #2811
Qazsew
Zakorzenienie

Ja uzywam lactacyd comfort,ale co kilka miesiecy zmieniam na cos innego bo podobno organizm sie przyzwyczaja jak jest ciagle to samo i juz nie dziala dobrze i latwiej o infekcje,moja znajoma tak miala ze dlugo uzywala jednego i zaczela miec dosc czesto infekcje,gin doradzil zmiane plynu do higieny i teraz spokoj
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:38   #2812
Linka25
Zakorzenienie

Ja chyba w życiu nie miałam bólu owulacyjnego A owulację miewałam na bank, mam w końcu córkę - więc owu miałam w życiu co najmniej jedną
Stary 2016-03-06, 22:01   #2813
Panna Izabela
Zakorzenienie

Witam nowe Staraczki!!
Dużo mnie ominęło, są nowe mamy??

U nas zabiegany weekend, szykowałam urodziny tż. Ciasta, dwudaniowy obiad, tort... Sam tort to była masakra. Chyba nie nadaje się na idealną gospodynie. Ale już goście poszli daawno, mamy ogarnięte i odpoczywamy lekko. Trochę internetu mam to będę teraz trochę częściej zaglądać. Mam nadzieję, że do kwietnia będziemy mieć już normalny net.

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Czyli jednak dobrze że jest wysoki

Na skierowaniu mam jeszcze: (piszę skrótami)
inhibina b
shbg
e2
fsh, lh
tsh (po pewnym czasie brania leku)
dheas
testosteron
anty tpo
mtc

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Co się dzieje Iza?
Zaprosiłam Cię na fb
Nie wyświetliło mi się żadne zaproszenie...
O ile to do mnie Chyba że już przyjęłam? Jeśli tak, to sorki że wypytuję, naprawdę rzadko wchodzę teraz do neta a fb mi działa tylko przez wifi dobrze.

A kłótnie u nas w normie. Ja mam okropny pms, wszystko mnie wkurza. Sporo się też nawarstwiło, moje problemy zdrowotne, mama mnie wkurza i tak to wychodzi...

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Mój gin w szpitalu, wiec nici z wizyty za tydzień. Ja jestem chyba jakaś pechowa, bo jak chciałam się umówić do fryzjerki to miała rozcieta rękę i nie mogła pracować
Ja jak znajdę super fryzjerke to ona zachodzi w ciążę i idzie na zwolnienie...
Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Izabela, ten zel conceive plus troche dziala jak sluz plodny, a ja w ietatnim czasie nue mam go wcale. Widzualam ze na ovufrien dwie dziewczyny oo pierwszym cyklu w ktorym go uzywaky zaszly w ciaze.
Aaa to mi nie potrzebny. Śluzu mam aż nadto

Cytat:
Napisane przez Agneesia Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim czytając wasze posty postanowiłam również założyć konto. Jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość

Staramy się z mężem o dzidziusia i bardzo się boje, że się nie uda. Jak na razie potrzebuje wsparcia, bo nie mam żadnych pewności, a na test za wcześnie. W moim przypadku zabawy były w 11 i 14dc. Spodziewana miesiączka dopiero 17marca. Jak myślicie kiedy zrobić pierwszy test?
Witaj ja bym testowała 17. Sama będę testować we wtorek bo wtedy mi wychodzi okres. Ale pewnie nie będzie takiej potrzeby.

Cytat:
Panna Izabela, pisałam swój ostatni post w pracy z telefonu, i nie zauważyłam ze napisałaś tu parę minut przede mną ja pisalam na raty robiąc cos jednocześnie w pracy, i dlatego się minęłyśmy dobrze że to tylko problem z internetem bo już się martwiłyśmy

niedobrze że się kłócicie Ale każdy tak chyba czasem ma, że trzeba się od czasu do czasu posprzeczać

Dziewczyny, byłam dziś na wizycie... Gin zdziwiona, ze przyszłam dzisiaj, w trzecim dniu cyklu :| i czemu nie przychodzę w połowie, żeby zbadać pęcherzyk :| a ja jak dzwoniłam się umawiać to w rejestracji powiedziano mi, ze doktor wyjeżdża na urlop od 5.03 na 2 tygodnie, no to faktycznie bardzo dziwne że dziś przyszłam Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie wtedy kiedy powinnam iść ją odwiedzić-jej akurat nie będzie, a czeka się na wizytę półtora miesiąca )
Przepisała mi kolejny duphaston, i kazała się zapisać dokładnie na 11 kwietnia... tak mi wyliczyła że powinnam mieć wtedy mniej więcej owu, przy założeniu, że duphaston wyregulował mi cykle (a chyba wyregulował, bo poprzedni cykl trwał 30 dni, a jeszcze poprzedni 31, więc chyba w miarę wyregulował, co, jak myślicie?)

No i zapytala mnie czy rozmawialam z mężem o badaniu nasienia... powiedziałam ze jest w razie czego gotowy, ale gin kazala się wstrzymać do następnej wizyty z myślami o tym.

Badania nie miałam (w sumie na szczęście:P przez tą moją @).

Dziewczyny jak to jest z tym badaniem nasienia, to jest na skierowanie? Gin może je wystawić, czy to się jakoś już we własnym zakresie robi?
Wybaczcie, jeśli te pytanie jest głupie, ale na prawdę nie wiem

Witaj a długo się już staracie?
myślę, że test najlepiej zrobić w dniu przewisywanej miesiaczki najlepiej, ale nie wcześniej tak myślę.

Aha, kupiłam dla męża Androwit, czy wasi Tż-ci stosują?
Z niczym innym, tylko internet...
Mój tż tylko cynk, selen i magnez bierze. A ja teraz selen, wit D, Femibion Natal 1 i Letrox.

Cytat:
A u mnie znow @ czyli cos ok 27 cykl staran przed nami,czlowiek taki glupi i sie łudzi ze jak sie udało juz z jednym dzieckiem to z drugim pojdzie gladko a tu o drugie jeszcze ciężej,dobrze ze mamy choć jedno bo nie wyobrazam sobie życia bez dziecka
Ja też nie. Dla mnie takie życie jest niepełne. Dobrze mi z tż samym, ale nam obojgu brakuje dziecka w domu.

Cytat:
My też się zastanawiamy nad adopcją. Tj kiedyś bardziej, teraz gdy wiem ile zachodu z tym, głupich wymagań i lat czekania to nie jestem to tego przekonana
Fajnie że macie chociaż malutką zawsze to inaczej niż to jedno dziecko już jest

Wiem, wiem. Ale 2 lata starań.. To mnie już przytłacza. Nie chce starać się w nieskończoność i całego życia podporządkowywać staraniom o dziecko. Nie chce też zostać matką po 30.
Braliśmy, póki było refundowane. Teraz w sumie też bierzemy pod uwagę, no ale trzeba by było jakiś czas odkładać
Ten rok będzie decydujący, tak nawet gin powiedziała. Najpierw stymulacja (w zeszłym roku przez 5 mcy CLO brałam i NIC), potem może inseminacja i in vitro. Z in vitro w razie czego trzeba się będzie wstrzymać żeby odłożyć te paręnaście tysięcy

No ale teraz najważniejsze poprawić Tż nasienie. No bo bez tego ja się nie będę stymulować - bez sensu prawda?
Ja jeszcze nie chcę myśleć nad adopcja. Bardzo bym chciała urodzić sama. za tyle badań!!!

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Witam. Troche mnie nie było ale nadrobiłam

My już po urlopie. Pogoda w Hiszpanii była całkiem spoko

Po powrocie wzięliśmy się do dzieła zobaczymy co to będzie. Tak bardzo nie chce się nastawiać...

Witam wszystkie nowe staraczki
Zazdroszczę Hiszpanii!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Obecnie mamy w domu jakiś nie wiem jaki, ale unisex. On jest dla tż. Ja używałam Sylveco ale jeszcze nie zamówiłam.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 23:03   #2814
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Nie wyświetliło mi się żadne zaproszenie...
O ile to do mnie Chyba że już przyjęłam? Jeśli tak, to sorki że wypytuję, naprawdę rzadko wchodzę teraz do neta a fb mi działa tylko przez wifi dobrze.
Ciebie, Ciebie zaakceptowałaś Gosia K.

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-07, 09:02   #2815
pater86
Zadomowienie

Hej, można mnie wykreślić z jutrzejszego testowania, bo oczywiście zaczyna się u mnie @. Nie nastawiałam się jakoś wybitnie na ten cykl, ale boli jak zawsze albo jeszcze bardziej
Stary 2016-03-07, 09:10   #2816
__malaMi__
Zadomowienie

Nemmireth_

moglabys podac kiedy masz robic jakie badania z kliniki? chce zrobic przed wizytą juz tylko0 nie wiem w ktory dc?

masz jakąs rozpiske?
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 09:20   #2817
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Hej, można mnie wykreślić z jutrzejszego testowania, bo oczywiście zaczyna się u mnie @. Nie nastawiałam się jakoś wybitnie na ten cykl, ale boli jak zawsze albo jeszcze bardziej
Przykro mi Kochana... A dlaczego się nie nastawiałaś?
Stary 2016-03-07, 09:57   #2818
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ciebie, Ciebie zaakceptowałaś Gosia K.
Faktycznie, już pamiętam!!

Jejuu jak dobrze, że już po tych urodzinkach męża. Tak mnie wymęczył poprzedni tydzień, że mam dość. Jeszcze tylko dziś wieczorem zakupy i wizyta u szwagierki i wolne Jutro mam spodziewaną @ ale jakoś się nie czuję, żeby nadchodziła. Pewnie mnie najdzie w nocy niesppdziewanie A mogłaby już nie przychodzić...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-07, 10:13   #2819
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Przykro mi Kochana Zawsze boli jak przychodzi @. Mimo iż człowiek sie nie nastawia. Ja tak miałam w zeszłym cyklu - w płodne przytulanek nie było, ale jednak gdzies tam zostawała mała nadzieja. Ale niestety @ przylazła ;p bolało troche mniej niż w styczniu, ale gdzies tam mimo wszystko zakuło

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Faktycznie, już pamiętam!!

Jejuu jak dobrze, że już po tych urodzinkach męża. Tak mnie wymęczył poprzedni tydzień, że mam dość. Jeszcze tylko dziś wieczorem zakupy i wizyta u szwagierki i wolne Jutro mam spodziewaną @ ale jakoś się nie czuję, żeby nadchodziła. Pewnie mnie najdzie w nocy niesppdziewanie A mogłaby już nie przychodzić...
Rób test! Trzymam kciuki! Zaczęłyśmy starania w tym samym miesiącu, więc jak Ty zajdziesz teraz to może jest nadzieja i dla mnie
Stary 2016-03-07, 10:24   #2820
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Kochana Zawsze boli jak przychodzi @. Mimo iż człowiek sie nie nastawia. Ja tak miałam w zeszłym cyklu - w płodne przytulanek nie było, ale jednak gdzies tam zostawała mała nadzieja. Ale niestety @ przylazła ;p bolało troche mniej niż w styczniu, ale gdzies tam mimo wszystko zakuło

Rób test! Trzymam kciuki! Zaczęłyśmy starania w tym samym miesiącu, więc jak Ty zajdziesz teraz to może jest nadzieja i dla mnie
Jutro mi wypada okres, więc jutro zrobię. Ale pewnie w nocy dostanę @ i nie będę musiała testować wcale. Szczerze wątpię, aby nam się udało przy odpuszczeniu starań zajść

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości