|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Qazsew pytałaś jak u nas @ wygląda. U mnie podobnie. 2 dni normalna, dość obfita, 3 dzień jakieś wyciszenie, tylko plamienie lekkie, 4 to samo i koniec. Zawsze tak miałam, po ciąży jedyna zmiana, ze cykle się skróciły i stały regularne (przed 30-37 dni; teraz 28-29 dni)
|
|
|
|
#2792 |
|
Wtajemniczenie
|
dziendoberki
|
|
|
|
#2793 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale młode dość szybko wyleciały z gniazda ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy monitoring cyklu to u każdego ginekologa który ma usg w gabinecie można przeprowadzić?
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny, że pytacie
Dzisiaj bólu jajnika jako tako nie mam, już wieczorem ustał ten ostry ból a w nocy nie czułam nic. Jedynie to przy wstawaniu i chodzeniu mam taką obolałą prawą stronę brzucha i prawego pośladka delikatnie, jakby mnie ktoś tak troszeńkę skopał ![]() Ogólnie przy tym wczorajszym bólu pojawił się znowu śluz płodny więc może faktycznie to owulacja była ![]() Nie mam pojęcia. Mam tylko nadzieję, że ten ból już nie wróci ![]() Oczywiście, jak ten znajomy gin powiedział, że to może być owulacja to darować mężowi nie mogłam i jak tylko troszeńkę ból zelżał to musiałam Go posiąść ![]() Co do miesiączki, to ja mam z reguły 5 dni a czasami, ale to bardzo rzadko 6 i 2-3 pierwsze dni obfita a później już troszkę mniej. Bóle miesiączkowe mam tylko 1 i 2 dnia. |
|
|
|
#2796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
A ja @ od dłuższego czasu miewam dość krótkie, bo takiego obfitego krwawienia jest dzień góra dwa, przy czym jest naprawdę bardzo obfite i bardziej wygląda jak gęsty ciągnący się śluz ze skrzepami niż jak okres. Kiedyś zawsze miałam "normalny" - a przynajmniej tak mi się wydawało, później zamienił się właśnie w obfity śluz, który tylko kilka razy w ciągu dnia "wypływa", bo bywa tak, że przez kilka godzin nie ma kompletnie nic na wkładce....
No a później to już około 2 dni plamień i po wszystkim. Co do samego bólu to najczęściej 1 dnia jest ostry, później w sumie nic mnie nie boli, ale to też nie od zawsze tak jest, bo kiedyś pamiętam, że ból był nie do zniesienia i nie pozwalał normalnie funkcjonować, teraz radzę sobie bez tabletek przeciwbólowych. No chyba, że muszę pracować albo mam jakieś inne zajęcia i moje funkcjonowanie jest niezbędne
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie mi się cera pogorszyła, przez pierwsze miesiące łapałam jakieś kompletnie nieuzasadnione doły, łatwo było mnie wytrącić z równowagi przez pierwsze dwa miesiące po ich odstawieniu, edyny plus był taki, że mi libido wzrosło Z pryszczami już mniej walczę, ale odstawiłam tabsy na koniec kwietnia ubiegłego roku, a z cerą coraz lepiej zaczęło się robić dopiero jakiś miesiąc temu, więc nieźle mi te hormony narozrabiały w organizmie:/ a Ty kiedy je odstawiłaś?Cytat:
a wybierasz się na zwolnienie? Czy planujesz pracować jak najdłużej?A z gołębiami to niezła historia u Ciebie, wg mnie to jakiś znak z niebios u Ciebie był
|
||
|
|
|
#2800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcę pracować do końca maja, w pracy już to ogłosiłam, we wtorek mam wizytę u lekarza, jak da l4 to przyjmę Tak te gołębie bardzoooo symboliczne, znak z niebios
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a jakich używacie preparatów do higieny intymnej podczas starań?
Gdzieś, kiedyś w jakimś artykule było wspomniane, że nie powinno się używać podczas starań żadnych żeli do higieny intymnej itd, za bardzo się tym nie przejęłam, ale jakoś tak mnie to dzisiaj zastanowiło. |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zamierzam przestawać używać. Dla mnie to byłaby już przesada
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam lactacyd plus i też nie zamierzam odstawić, bez przesady.
Jadę dziś na nockę. Nienawidzę nocek. Jeszcze jutro na 10:30 jadę do gina więc pojadę kompletnie niewyspana :/
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też używam Lactacyd.
Przecież nie wpycha się go do środka
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez uzywam Lactacyd
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używałam lactacydu ale wysuszał mnie strasznie. Teraz mam jakiś sama nie wiem jaki, ale dobry
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie było strasznie, tak naprawdę minął już prawie rok, a u mnie dopiero zaczęło się normować z cerą... a przez pierwsze miesiące wyglądałam jak nastolatka :| masakra. Szczerze mówiąc jeśli kiedykolwiek uda mi się wreszcie zajść w ciążę, to się kilka razy później zastanowię, zanim zdecyduję się ponownie brać tabsy... jak je brałam to było cudownie, zero problemów z cerą, bezbolesne miesiączki, niby same plusy, ale teraz widzę jak one rozregulowują wszystko Ale zobaczysz, u Ciebie też się w końcu wszystko unormuje!Co do żelu do higieny intymnej - nigdy w życiu z tego nie zrezygnuję :/ też czytałam, że lepiej niby go nie używać, ale ja sobie tego osobiście nie wyobrażam... czułabym się strasznie niekomfortowo! I ja też używam Ziaji
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I czasami jak się szybko kąpie, albo nie w swojej łazience ( u Teściów, czy na wyjazdach) to biorę tylko jeden żel pod prysznic i ładuje na całe ciało. Tam też ![]() Cytat:
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam lactacyd comfort,ale co kilka miesiecy zmieniam na cos innego bo podobno organizm sie przyzwyczaja jak jest ciagle to samo i juz nie dziala dobrze i latwiej o infekcje,moja znajoma tak miala ze dlugo uzywala jednego i zaczela miec dosc czesto infekcje,gin doradzil zmiane plynu do higieny i teraz spokoj
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba w życiu nie miałam bólu owulacyjnego
|
|
|
|
#2813 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe Staraczki!!
Dużo mnie ominęło, są nowe mamy?? U nas zabiegany weekend, szykowałam urodziny tż. Ciasta, dwudaniowy obiad, tort... Sam tort to była masakra. Chyba nie nadaje się na idealną gospodynie. Ale już goście poszli daawno, mamy ogarnięte i odpoczywamy lekko. Trochę internetu mam to będę teraz trochę częściej zaglądać. Mam nadzieję, że do kwietnia będziemy mieć już normalny net. Cytat:
O ile to do mnie Chyba że już przyjęłam? Jeśli tak, to sorki że wypytuję, naprawdę rzadko wchodzę teraz do neta a fb mi działa tylko przez wifi dobrze. A kłótnie u nas w normie. Ja mam okropny pms, wszystko mnie wkurza. Sporo się też nawarstwiło, moje problemy zdrowotne, mama mnie wkurza i tak to wychodzi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tż tylko cynk, selen i magnez bierze. A ja teraz selen, wit D, Femibion Natal 1 i Letrox. Cytat:
Cytat:
za tyle badań!!! Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaakceptowałaś Gosia K.
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
Hej, można mnie wykreślić z jutrzejszego testowania, bo oczywiście zaczyna się u mnie @. Nie nastawiałam się jakoś wybitnie na ten cykl, ale boli jak zawsze albo jeszcze bardziej
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Nemmireth_
moglabys podac kiedy masz robic jakie badania z kliniki? chce zrobic przed wizytą juz tylko0 nie wiem w ktory dc? masz jakąs rozpiske? |
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, już pamiętam!!
Jejuu jak dobrze, że już po tych urodzinkach męża. Tak mnie wymęczył poprzedni tydzień, że mam dość. Jeszcze tylko dziś wieczorem zakupy i wizyta u szwagierki i wolne Jutro mam spodziewaną @ ale jakoś się nie czuję, żeby nadchodziła. Pewnie mnie najdzie w nocy niesppdziewanie A mogłaby już nie przychodzić... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze boli jak przychodzi @. Mimo iż człowiek sie nie nastawia. Ja tak miałam w zeszłym cyklu - w płodne przytulanek nie było, ale jednak gdzies tam zostawała mała nadzieja. Ale niestety @ przylazła ;p bolało troche mniej niż w styczniu, ale gdzies tam mimo wszystko zakuło ![]() Cytat:
Trzymam kciuki! Zaczęłyśmy starania w tym samym miesiącu, więc jak Ty zajdziesz teraz to może jest nadzieja i dla mnie
|
||
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

ale młode dość szybko wyleciały z gniazda 

Z pryszczami już mniej walczę, ale odstawiłam tabsy na koniec kwietnia ubiegłego roku, a z cerą coraz lepiej zaczęło się robić dopiero jakiś miesiąc temu, więc nieźle mi te hormony narozrabiały w organizmie:/ a Ty kiedy je odstawiłaś?

i zaczęła mi opowiadać, że jak zajdzie w ciążę w grudniu, to od lutego planuje isć na L4, no i zaczęła opowieści... ja na to że to nie takie proste, a ta dalej swoje:| No masakra. Jak ludzie sobie nie zdają sprawy ze to nie jest takie proste!:/ oczywiście życzę im, żeby udało im się tak jak planują, ze od razu, ale obawiam się że mogą cierpieć tylko niepotrzebnie potem... niewarto chyba planować tak konkretnie co do ciąży, bo rozczarowanie jest bardzo prawdopodobne... też myślałam że łatwiej zajść w ciążę, a tu klops :|

Chyba że już przyjęłam? Jeśli tak, to sorki że wypytuję, naprawdę rzadko wchodzę teraz do neta a fb mi działa tylko przez wifi dobrze.
Odpowiedziala "no tak faktycznie" wow, masakra. (tak nawiązując do Twojego postu Ahoy właśnie
za tyle badań!!!
A dlaczego się nie nastawiałaś?
A mogłaby już nie przychodzić...