Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-06, 20:48   #421
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Agata wow, podziwiam. Musiałaś w to włożyć tyle pracy, ja bym zaniemogła na starcie. Dla mnie ciasteczka z kupnego ciasta francuskiego to było wyzwanie , co innego przed ciażą

Kalpana kilka osób mi mówiło, że bóle krzyżowe częściej występują przy synkach, ciekawe czy coś w tym jest

pospałam dziś w dzień więc pewnie czeka mnie dłuuga noc
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:59   #422
MaLoS
Rozeznanie

Ojej Dziewczyny tyle miłych słów, cytowałam TŻ niektóre Wasze posty, to aż sie zawstydził, ale cieszył sie bardzo dzieki jeszcze raz, jesteście mega!

Co do talentu Agaty, to będę pierwsza klientką jeszcze nie ustalaliśmy daty, pomału wszystko, my tak zupełnie nie w kolejności wszystko robimy
Menu na babyshower mnie powaliło i cała otoczka... No bosko po prostu

Kejka---/ śliczny kącik i na pewno Mikiemu bedzie sie tam słodko spało

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 20:59   #423
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Aaa rozumiem. Ja olejować zaczęłam po żelach, paznokcie miałam jak z papieru... I po tygodniu już widziałam, że są bardziej błyszczące i mocniejsze.
Może spróbuj

lucy każde pazurki są inne. Moim nie spodobała się odżywka 8w1 Eveline - bolały mnie paznokcie po niej ;/

agata ale to wszystko pięknie wygląda!
A czym sie olejuje i jak to zrobic?
Ja taka dupa kosmetyczna jestem...tzn inaczej-pielęgnacyjna. Ja dobie nawet pilingow nie robie, ani maseczek...nic. Włosy tylko szampon i odżywka. Na ryjek krem wirczorem, rano nie zawsze. Nie mam nic przeciwzmarszcowego...nic pod oczy nie używam... Nie robie żadnych maseczek, nie olejuje włosów ani paznokci.../moze czas zacząć takie rzeczy robic
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:20   #424
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Do dziewczyn które miały ktg i wyszly im skurcze..

U mnie najwyzsza wartość to 36, w zasadzie na poziomie 20 oscylowal zapis, ale w trakcie zapisu mialam kilka tych moich twardnien brzucha-podejrzewam ze to skurcze braxtona, ale myślałam ze to silniej pokaze na ktg, z tego co pamiętam kejka miałaś skurcze kolo 70? Mogłabyś opisać jaki bol im towarzyszyl? Bo mnie te napinki w sumie nie bola, czuje tylko ze brzuch jest caly twardy... Ciągle się tymi skurczami przejmowalam a wychodzi na to, ze skoro nie dochodza nawet do 40 to pikus. W największych skurczach porodowych ile mniej więcej wykazuje ktg?
Stary 2016-03-06, 21:26   #425
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja taka dupa kosmetyczna jestem...tzn inaczej-pielęgnacyjna. Ja dobie nawet pilingow nie robie, ani maseczek...nic. Włosy tylko szampon i odżywka. Na ryjek krem wirczorem, rano nie zawsze. Nie mam nic przeciwzmarszcowego...nic pod oczy nie używam... Nie robie żadnych maseczek, nie olejuje włosów ani paznokci.../moze czas zacząć takie rzeczy robic
Oj tam, nie wszystko zaraz trzeba robić. Ja wyznaję zasadę - im mniej kosmetyków tym lepiej. I staram się używać tylko naturalnych po bardzo niemiłych przygodach ze skórą.

Kupujesz olejki. Ja polecam z rossmanowskiej Alterry, babydream. Można też je mieszać ze sobą i dodać np. olejku migdałowego itp. Zobaczysz po pazurkach co lubią.
Ja do olejowania kupiłam buteleczkę z kroplomierzem, żeby mieć gdzie mieszankę trzymać i łatwiej się nakładało olejek na pazurki.
Mieszankę nakładasz na płytkę (dobrze jest też nałożyć pod wystającą część paznokcia) i zostawiasz, a później wmasowujesz. Najlepiej robić to wieczorem przed spaniem, a jeśli paznokcie są w opłakanym stanie to nawet kilka razy dziennie.

Także nic trudnego. Tylko trzeba być systematycznym
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 21:51   #426
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Agata wow, podziwiam. Musiałaś w to włożyć tyle pracy, ja bym zaniemogła na starcie. Dla mnie ciasteczka z kupnego ciasta francuskiego to było wyzwanie , co innego przed ciażą

Kalpana kilka osób mi mówiło, że bóle krzyżowe częściej występują przy synkach, ciekawe czy coś w tym jest

pospałam dziś w dzień więc pewnie czeka mnie dłuuga noc
Ja mam nadzieję,że skurcze krzyżowe to tym razem mnie ominą. Nie sądze aby to była zależność płci. Ja maiłam przy dziewczynce, moja mama w sumie też ( przy dwóch, przy jednej nie miałam prawie wcale skurczy )

Cytat:
Po prostu nie czujesz potrzeby i już. Ja bez kremów, oszalałabym. Ciało zaraz mnie swędzi, twarz ściągnięta.Bez pielęgnacji ani rusz. No i już używam przeciwzmarszczkowych preparatów. Starość nie radość

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ale cudne oświadczyny Biedak strasznie się stresował

Dziewczyny a czemu nie wolno używać tych odżywek do paznokci? Chodzi o ten formaldehy, tak? Bo chyba muszę zacząć zwracać uwagę na to co jest w lakierach do paznokci.

Babcia TŻta (87 lat) przewróciła się dzisiaj i pękło jej biodro We wtorek będzie miała zabieg, ciekawe jak to wszystko będzie, bo ona ma cukrzycę.

Orientuje się ktoś jak to jest z bólami krzyżowymi? Jeśli miałam przy pierwszym porodzie, to czy będę miała przy drugim czy niekoniecznie? Od czego to zależy? Miałam pytać gina i zapomniałam
Wmawiaj sobie,że nie będzie Współczucia dla babci
No nie powinno się używać nic z formaldehydem. Od razu się nic nie stanie jak użyjesz kilkarazy,ale jak możesz to unikaj

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 22:02   #427
NetaC
Raczkowanie

Obejrzałam bajkę. Ratatuj.
Bardzo fajna. Cieszę się ze z synkiem będę mogła od Nowa obejrzeć wszystkie bajki

Jutro wizyta na 10 ciekawe co mi powie ginekolog. Już się nie mogę doczekać.

A teraz idę spać. Dobranoc

Mam nadzieję że ta nic minie wam szybko bez boleśnie cała przespana.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 23:00   #428
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
prezent dla świeżej mamy
Znam ten zwyczaj, bardzo miły. Koleżanki dostawały biżuterię. Coraz częściej spotykam się też z kupowaniem drobnego upominku mamie, podczas pierwszej wizyty u maluszka.
Ja dostałam bransoletkę złotą z blaszką, na blaszce wygrawerowane imię syna i data urodzin, teraz chce drugą taką samą <3 bardzo je lubię

A co do prezentów dla mamy i maluszka, to w szpitalu jak ktoś nas jeszcze odwiedzał, to i mi przynosił, czy sok, czy balsam czasmi jakiś, takie rzeczy i dla malucha, w domu już tyko dla dziecka

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Hej :P dzisiaj jest święto teściowej, to muszę tej mojej coś kupić bo ona lubi takie rzeczy Sama mi kiedyś powiedziała o tym świecie to teraz pamiętam
mojej to cyjanek

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Witam sie

RoseLady pas poporodowy brzuszny z Pani Teresy polecam

Poli tez nie mam kapci

Agnesssa przykro mi ze noc do d.upy

Lucy wlasnie o to chodzi, zeby uczyc sie na bledach rodzicow. Oboje napatrzylismy sie na rozne sytuacje i mysle ze nie popelnimy tych bledow Mama jest krucha, ale jest madra i potrafi sobie z wieloma rzeczami poradzic. Nawet z takimi ktore zabilyby nie jednego czlowieka psychicznie.

Tabaska ja juz dawno witamin nie biore luteiny nie odstawiam a bez magnezu bym nie wyrobila ze spinaniem. Noc przespalam ale tak mnie kregoslup boli

Kurde Miki od tego przedwczorajszego hitu z rzyganiem jest taki jakis malo ruchliwy
mozesz pokazać link do tego pasa? bo jakies rózne są ;/

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja w sumie mam dwie pary kapci. Jedne gumowe pod prysznic, a drugie domowe mięciutkie. Za to i mnie w brakach odnotowano: osłonki na sutki i wlewki. Położna mówiła, żeby były dwie enemy najlepiej

Gosiaczek polecała Pani Teresa i taki też kupiłam. Po porodzie zamierzam go nosić a potem ćwiczyć w nim

Mnie boli w ogóle źle się od wczoraj coś czuję. Krzyże mnie bolą i brzuch. Ciekawe czy coś się nie zaczyna :p
poka pas

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Poli

Tego pyknięcia wód nie słychać, tylko czuć Przynajmniej u mnie

Kejka

No w sumie racja. Jak jeszcze trafisz na wredną synową to w ogóle kaszana
ja tez nie, u mnie partiami leciało

Cytat:
Gosiaczek zapytalam meza i powiedzial ze mierzy sie obwod brzucha po porodzie i zgodnie z tym kupuje rozmiar. Wrzucam Ci fotke z kartonika rozmiarowkiZałącznik 6252191 no i mozesz miec uzywane bo to ustrojstwo ma duzo gum i nie ma szans zeby sie rozciagnelo
czyli lepiej zamówić po porodzie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze!!
ja też za tydzień na urodziny tesciowej nie jadę mąż i szwagier sami sobie pojadą
wystarczy, że ten cholerny prezent robię i nie mogę skończyć hehhe

Ale macie przytulaśnie w domu!!!!! zazdraszczam !!!

A Misio to za czasów panieńskich czy jak mąż już męzęm był?

Ineso i Beth obie są nieobecne i może ma któraś z was z nimi kontakt? pisałyście na PW do nich?
Ineso ma termin koło mnie to niech się jeszcze jej synek do szpitala nie wybiera niech poczeka na moją Sarę hehhe

Nie słyszałam. Co to jest ? ujędrniające czy co?

Patryska i jak tam się czujesz? Tylko w nocy miałaś te skrucze?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

RZECZY DO SZPITALA
1. rozmawiałam z koleżanką ostatnio i opowiedziała mi jak przy pierwszym dziecku wzięła do szpitala tylko to co szpital zalecał - okazało się, że albo jej synek był za mały na pampersy 1, albo ona nie umiała dobrze ich zakładać bo przekupkywał i przesikiwał bokami tak, że te 3 komplety, które wzięła na cały pobyt w szpitalu zeszły jej w 1 dzień.
Mąż dowoził kolejne i kolejne.
Ona też musiała zostać dłużej bo ze względów zdrowotnych przetrzymali ich jeszcze 3 dni więc jeszcze więcej rzeczy dowoził mąż.

2. w moim szpitalu wymagają jeszcze: ręczniki papierowe grube1 szt.
lepiej sobie włąsnie jakieś pizamy awaryjne przygotować w domu, czy majtki, tak,zeby chłop wiedział, u mnei wydłużył sie pobyt, bo Mały dostał pózno żółtaczki, a było gorąco tam na salach, ze musiałam zmieniać ciuchy codziennie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
do mnie tez sie katar przypaletal i z rana bol gardla...

przepis na babke tez poprosze

co macie dzis nz obiad? nie mam pomyslu... moze kluski z serem....?
oj u mnie dzisiaj mega katar

na obiad ostatnio króluje u mnie szpinak, ostatnio makaron ze szpinakiem i kurczakiem, wczoraj pizza z sosem szpinakowym zamiast pomidorowego
jeszcze zupe mam w planie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Malos gratulacjeeee!!!!!!!!

Ja kupilam do szpitala wodę 0,7 z dziobkiem

Jutro zdam relacje z Baby Shower Było swietnie piękne prezenty dostalam Jedzonko było pyszne a goście myślę,ze bawili się tak dobrze jak ja
jeeejjj słodko to wygląda
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 23:29   #429
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Dostalam super prezenciki m.in
-kurę babci Dany
-otulacz bambusowy maki MON ami
-książeczki kontrastowe
-grzechotki
-ubranka
-skarpeteczki
-odcisk stopki w gipsie

Wieczorem wrzuce fotki i relacje z imprezki
rewelacja bardzo trafione prezenty

Cytat:
Agata dzieki
Ale nuda dzis, sama jestem w domu, dzieci u babci, maz na uczelni... Nie mam co robić... Idę sie pogapić na wozek

Poli jakiego misia? Szumisia?
ja zakupiłam szumisia, mam karuzelkę z tiny love, mate rainforest, huśtawkę owieczkę z fp, książeczki czarno białe, planuje kupić żyrafkę sophie to koniecznie, obala ze skip hop i później gryzak z wibracją

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Kochane dziękuje Wam za lawinę gratulacji przyznam szczerze, ze byłyście pierwsze (zaraz po najbliższej rodzinie) poinformowane hehe

Pytacie czy sie spodziewałam? Nie! Absolutnie nie! Coś tam TŻ raz po raz przebąkiwał czy tam oglądał moje pierścionki, ale wczoraj to było totalne zaskoczenie!

Biedny podobno miotał sie juz od trzech miesięcy i nosił pierścień w portfelu i czekał na odpowiedni moment ale wczoraj stwierdził chyba, ze to TEN dzień... Zaprosił mnie do mega wypasionej restauracji włoskiej, ale tam mu mina zrzedła, bo było pełno ludzi i niezbyt romantycznie, no ale zjedliśmy pyszności i pojechaliśmy do domu niby. Po drodze stwierdził, że moze przejdziemy sie na most zakochanych, gdzie rok temu zawiesiliśmy naszą "kłódkę miłości", no dobra mowię, ale byłam juz marudna, stwierdziłam ze jest zimno i ze na pewno nie odnajdziemy naszej kłódki wsród miliona innych itd... No ale poszliśmy, okazało sie, ze TŻ od razu odnalazł naszą kłódkę (juz zardzewiała lekko) , ale zaraz obok tego miejsca siedzieli jacyś ludzie i tez nie było warunków, to zabrał mnie na druga stronę mostu i tam juz sie zaczęłam niecierpliwić ze idziemy, bo mi tak zimno , a on biedny juz prawie klęczał, ale myślałam Że po prostu ogląda sobie inne kłódki czy coś.... No ale ja stanowczo, że jedziemy do domu i koniec spaceru biedny sie załamał... Nie dałam mu szansy w ogóle na oświadczyny na tym moście (tak mi pózniej powiedział!).

W drodze do domu nie wytrzymał, stanął prawie na środku ulicy, wyskoczył z samochodu, powiedział ze mam chwile poczekać i ze do apteki idzie no to czekam...po 5 minutach przybiegł z wiechciem biało-różowych róż, otworzył drzwi od mojej strony zaczął mnie całować i mowić, ze bardzo mnie kocha, ja w szoku, a on "czy zostaniesz moją żoną" i nawet nie czekał na odpowiedz tylko juz mi pierścień na palec zakładał ja w totalnym szoku, łzy mi lecą i ledwo wykrztusilam TAK

A potem pojechaliśmy na grób TŻ Mamy i tam jeszcze uklęknął przede mną i jeszcze raz pytał

I taka to historia wczorajszych zaręczyn, mega spontaniczna TŻ mówi, ze wielki kamień z serca mu spadł i w ogóle strasznie sie cieszymy... Leżeliśmy sobie w wannie pózniej i snuliśmy plany

AGATA--- Pewnie będę chciała Cie wynająć, jestes bardzo utalentowana jeśli chodzi o dekoracje i zmysł artystyczny, Twoj babyshower na najwyższym poziomie, pięknie!!! Szykuj sie na robotę
Cudownie

pół forum płacze :0

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Patryska jestem na 99% pewna ze nie wolno

Kopycio na fb wrzucilam wrzucam i tutajZałącznik 6256276Załącznik 6256281Załącznik 6256286Załącznik 6256291

Kolorki troche przeklamane bo zachmurzenie za oknem masakra i swiatlo zapalone
super

Cytat:
Napisane przez renata3_ Pokaż wiadomość
zagłówek podróżny
Czy możecie mi polecić najlepiej z linkiem jakiś zagłówek podróżny dla jak najmniejszego dziecka ?
Mnie się ten z linka widzi, będę wdzięczna za rady i opinie.
http://allegro.pl/mamo-tato-poduszka...npage-observed
jak małego? ja takich poduszek/zagłówków nie daje do dzisiaj, syn ma 2,5. Na poczatku do fotelika to nie mam jak dać nic, miaam fotelik maxi cosi cabrio fix i tam ejst specjalna wkłądka dla niemowląt, która trzyma główkę,zeby nie "latała" na boki, póXniej kolejny fotelik tez kupiłam zabudowany

Agata nie mogę się napatrzeć na te Twoje przygotowanie imprezy.
gdzie zamawiałaś te kiliszki do przystawek? rewelacja
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 00:03   #430
patryska0804
Zadomowienie

Agata super! Też uważam ze powinnaś się zajmować takimi rzeczami
A przepis zapisuje
Jowita czym dokładnie olejowalas?
Tabaska ja nie mam pojęcia. .. miałam dwa ktg ale nic mi nie powiedzieli tylko ze ok.
Jowita juz doczytałam nt olejków dzięki

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 06:28   #431
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kurde mam pospane...wrrrtak mnie spojenie nawala dzis ze ej, a musze wyjsc do miasta
Opowiadalam Wam nie raz o moim braciszki de.bilu. Bumerang wrocil wczoraj do domu, przyszla wiosna wiec baba go juz nie potrzebuje. Rece na nich opadaja. Zrobila sobie "dzien kobiet", wrocila na☠☠☠. o 4 podobno i powiedziala ze go zdradzila a on zrobil afere. Wezwala policje, a ze in ma niebieska karte ktora sama osobiscie mu zakladalam to go wzieli na posterunek na 24h. Zabilabym gn.ja wiecie?! Jakby mama miala malo zmartwien to musial balast wrocic...

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które miały ktg i wyszly im skurcze..

U mnie najwyzsza wartość to 36, w zasadzie na poziomie 20 oscylowal zapis, ale w trakcie zapisu mialam kilka tych moich twardnien brzucha-podejrzewam ze to skurcze braxtona, ale myślałam ze to silniej pokaze na ktg, z tego co pamiętam kejka miałaś skurcze kolo 70? Mogłabyś opisać jaki bol im towarzyszyl? Bo mnie te napinki w sumie nie bola, czuje tylko ze brzuch jest caly twardy... Ciągle się tymi skurczami przejmowalam a wychodzi na to, ze skoro nie dochodza nawet do 40 to pikus. W największych skurczach porodowych ile mniej więcej wykazuje ktg?

To braxton-hicks na pewnochyba ze boli, to wtedy normalne skurcze...
Ja mialam nawet okolo 80 % z tego co pamietam i wtedy czulam mocne twardnienie ...opisalabym od samej pipki, do cyckow i od biodra do biodra. Kamien, oddychac bylo ciezko, ale byly zbyt czeste i niektore bolesne...uwaga...w tylku
Takze swoimi mozesz byc spokojna mysle nawet jakby byly na 100% to wcale nie musze byc tym "groznymi" porodowymi

RoseLady tak, najlepiej po porodzie- chyba ze brzusio Ci nie przytyl za bardzo i widzisz ile Ci zejdzie od razu. U mnie juz wiem ze S bedzie potrzebne i taki pas mam. Pozniej wrzuce link bo z telefonu nie moge , nie wiem czemu

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:00   #432
MiniMonix
Zakorzenienie

RoseLady
Proszę. Właśnie.Zauważyłam ulotkę w środku, że w tym się nie ćwiczy. No ale jeszcze nie zagłębiałam się w temat :p zakłada się go przez nogi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1457333919957.jpg (37,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457333928826.jpg (48,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1457334023456.jpg (37,4 KB, 6 załadowań)

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:12   #433
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

MiniMonix firma nie zaleca cwiczen, ale lekarze juz takteraz pytanie: komu zaufasz

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:28   #434
gosiaczek071
Zakorzenienie

Hejoooo, tez miałam kiepska noc... Wstawałam 2 razy siku, ale potem nie mogłam długo zasnąć. Tak jakby mnie nogi bolały i przebierałam nimi długo, zanim znów zasnęłam. No i 5.20 budzik masakra

Potem o 6 obudziliśmy dzieci, maz włączył mega głośno muzę zeby sie obudzili :P uświadomiliśmy sobie, ze to ostatnie takie dni, ze możemy sobie rano głośno muzykę puścić Hania ma ulubiony utworek U2 a Kuba AC/DC mimo, ze my raczej nie słuchamy takiej muzy na codzień :P ale kazali włączyć i dawać głośno, fajnie sie śniadanie jadło

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję,że skurcze krzyżowe to tym razem mnie ominą. Nie sądze aby to była zależność płci. Ja maiłam przy dziewczynce, moja mama w sumie też ( przy dwóch, przy jednej nie miałam prawie wcale skurczy )
Po prostu nie czujesz potrzeby i już. Ja bez kremów, oszalałabym. Ciało zaraz mnie swędzi, twarz ściągnięta.Bez pielęgnacji ani rusz. No i już używam przeciwzmarszczkowych preparatów. Starość nie radość
Wmawiaj sobie,że nie będzie Współczucia dla babci
No nie powinno się używać nic z formaldehydem. Od razu się nic nie stanie jak użyjesz kilkarazy,ale jak możesz to unikaj
No wiesz, ja mam juz 31 lat, tez powinnam czegoś używać... Ale nie umiem dobrac musze sie w tym roku mocno sobą zajac. Nie wiecie, czy karmiąc można robić masaże bańka chińska? Nie wiem jak z oliwkami antycellulitowymi (np z ziaji) i ogólnie takimi zabiegami w domu- raczej nie powinno byc przeciwskazan, co? Podobno rewelacyjne rezultaty sa. Próbowałam w zeszłym roku, troche bolało- no ale wlasnie- ja jestem niesystematyczna chciałabym wprowadzić raz w tygodniu chociaż taki masaż. Albo w gole taki Day spa. Zamykam sie w łazience i sobie robię takie rożne zabiegi

Takie skurcze to ja mam wlasnie od jakiegoś czasu i na to mi gin dał ten fenoterol wziewny. Ale bo ja wiem czy cos pomaga... Jak miałam, tak mam i to dość często :/ mam nadzieje, ze nie każe mi iść do szpitala jeszcze, nie mam czasu :P powiem mu oczywiście, ale w sumie nic sie nie dzieje takiego strasznego, wiec moze pozwoli zostać w domu.
Czytałam, ze te braxtony wlasnie nie maja bolec, tylko takie durnowate uczucie jest. I przechodzi po zmianie pozycji. Ja mam najgorsze w pozycji półleżącej. Trawka od kilkunastu sekund do minuty. Robi sie dziwnie ciepło na brzuchu, on cały twardnieje i puszcza.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:29   #435
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
MiniMonix firma nie zaleca cwiczen, ale lekarze juz takteraz pytanie: komu zaufasz
A tego niestety jeszcze nie wiem nie czytając ulotki byłam prawie pewna że nim się ćwiczy. Może tu chodzi o to, że bez pasa ma się większą kontrolę nad mięśniami brzucha, a pas je sam ściąga i ćwiczenia są mniej efektywne? Na pewno jeszcze będę w necie szukała odpowiedzi :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 07:39   #436
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
później gryzak z wibracją
Myśmy kupili jednemu brzdącowi i okazał się absolutnym hitem. Najfajniej reagował jak się aktywowało wibracje i przykładało mu do policzka. Zamierał i wyglądał tak-> .

Malos, wymęczyłaś biednego chłopa Biedny chciał się oświadczać w idealnych warunkach, a Ty nie miałaś już cierpliwości Postarał się

U nas wyszło trochę śmiesznie, bo:
a) wiedziałam, że TŻ ma obiecany pierścionek od babci. Pojechał do babci, gadam z nią na Skype a babcia nagle: "Wiesz, bo tutaj K. ma pierścionek zaręczynowy dla Ciebie, także się nie martw i nie denerwuj, bo on go weźmie". Dobrze, że TŻ mi powiedział wcześniej, bo mówił, że mu nogi zmiękły jak babcię usłyszał
b) pojechaliśmy na weekend w góry i jak nigdy chciałam być miła i zaczęłam rozpakowywać torbę. A tu na górze koszulka jakaś taka zawinięta, więc chciałam ją złożyć i pierścionek wypadł na podłogę
c) na drugi dzień rano (TŻ oświadczył się późnym wieczorem jak wróciliśmy po całym dniu wycieczkowania bo nie było odpowiedniego momentu ) wysłał smsa do rodziców, że je śniadanie z narzeczoną. Tata się ucieszył, a mama tylko odpisała jak nam pogoda dopisuje... Potem się okazało, że miała wielki żal, że jej nikt o zaręczynach nie poinformował, a całą rodzina wiedziała od razu. Bo nie załapała z tego smsa, bo była przed poranną kawą

Wczoraj nasz stan posiadania powiększył się o:
1) wózek gondolowo-spacerowy (leciutki i bardzo ładny, będzie na wyjazdy bo cały zajmuje mniej miejsca niż nasz stelaż. A mojego Taco będę mieć na hardcorowe chodniki wrocławskie)
2) wór ubrań chyba aż do 2 roku (3 pozostałe TŻ zostawił, bo różowe)
3) krzesełko do karmienia (i to takie fajne, że można dopasowywać wysokość)
4) fotelik samochodowy o-25 kg (albo i więcej, musimy sprawidzić dokładniej), bardzo solidny
5) komplet pościeli do łóżeczka plus baldachim ze stelażem
6) łóżeczko (z szufladą )
7) zestaw pieluch tetra i flanela
8) kocyk z naszytą krówką
9) zestaw zabawek FP
10) wanienkę
11) materac (i tak będziemy kupować nowy do łóżeczka w domu, ale ten jak będzie w dobrym stanie to podrzucimy ten do babci, i będzie na te dwa-trzy tygodnie w roku, które będzie tam Olka spała)...
I chyba jeszcze jakieś drobiazgi... Bliscy znajomi TŻta potrzebowali opróżnić piwnicę i wszystko nam oddali. A pojechał po łóżeczko...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2016-03-06 20.54.35.jpg (76,3 KB, 41 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2016-03-07 o 07:41
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 07:55   #437
Agnessssa
Rozeznanie

Heja z rana dzisiaj zaczynamy 34 tydzień a ja mam wrażenie że pekam. Brzuch mam maly ale piłka się zrobiła i wszystko Tak mnie ciągnie masakra. Mały tyłek pod zebrami ulokowal i w najlepszectam mu wygodnie. Nie wiem gdzie w środku mieści się dziecko i reszta Chodzić nie mogę bo krzyż mi odparuje. A tu miesiąc conajmniek wytrzymać jeszcze trzeba

Już śpię na plecach tylko bo tak jedynie usypiam a mały wtedy się nie kotluje wiem że niby nie wolno ale u nas to się sprawdza. W dzień leżę na lewym boku i w nocy czasami się przekrece na siłę aby na kilkanaście minut żeby nie było.
Stary 2016-03-07, 08:09   #438
MiniMonix
Zakorzenienie

Linaewen

Dobra historia haha A ten pierścionek wypadł przy tż?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-07, 08:14   #439
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen

Dobra historia haha A ten pierścionek wypadł przy tż?
Nie, on był akurat w łazience. Starałam się udawać, że nic nie zauważyłam i tylko mi koszulka wypadła na podłogę (rzuciłam na pierścionek i uciekłam na łóżko poczytać), ale rozpakowanie reszty zostawiłam jemu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 08:15   #440
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nie zapisałam się na jogę i dziś nie idę przez to.
A wczoraj tak zwlekałam bo chciałam mieć pewność, że przeszło mi to przeziębienie i potem zapomniałam.

Wczoraj cały dzień do 24 robiłam "ważne rzeczy" brrr... już na oczy nie widziałam jak szłam spać .
Skończyłam album, zamówię go zaraz.
Przetłumaczyłam długi tekst dla męża do pracy szkoda, że mi nie dał tego jak jeszcze pracowałam hehe to by mi szybciej poszło, bo tak to miałam co chwilę zastój i brakowało mi słówek.
Obiad, ciastka i inne takie i zeszło.

Na obiad zrobiłam burgery

Dziś też czeka mnie dużo zadań. Muszę je pokończyć po kolei by mieć w końcu wszystko co zaplanowałam zrobione.

SNY
jesu jakąś noc miałam pierdzielniętą. Dużo snów miałam. Na szczęście nie pamiętam ich dokładnie, ale jeden był okropny!
Śniło mi się, że się obudziłam i szłam do wc i nie pamiętam dokładnie, ale duchy byly w przedpokoju - bardzo dużo ludzi, takich smutnych, bez życia, wróciłam z płaczem do łóżka i mówię do męża, że nie pójdę, że się boję. Tak się bałam, że płakałam ze strachu.
No i się obudziłam.... strach był w całym moim ciele, czułam go całą sobą = ale siku też musiałam pójść heheh. I poszłam do tego wc walcząć z absurdalnym uczuciem mojego ciała i na tym wc trzęsłam się ze strachu jak galareta tłumacząc sobie już przebudzona, że to czysta głupota.

Ale no ... dziękuję za takie przyjemności hehhe więcej nie chcę.

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
Ja dostałam bransoletkę złotą z blaszką, na blaszce wygrawerowane imię syna i data urodzin, teraz chce drugą taką samą <3 bardzo je lubię

lepiej sobie włąsnie jakieś pizamy awaryjne przygotować w domu, czy majtki, tak,zeby chłop wiedział, u mnei wydłużył sie pobyt, bo Mały dostał pózno żółtaczki, a było gorąco tam na salach, ze musiałam zmieniać ciuchy codziennie
Pokaż branzoletke opis brzmi pięknie

a i dzięki za info odnośnie tych dodatkowych rzeczy! Tak muszę to mieć na uwadze
Cytat:
Kurde mam pospane...wrrrtak mnie spojenie nawala dzis ze ej, a musze wyjsc do miasta
Oj Kochana kurczę mam nadzieję, że troszkę Ci przejdzie!!
A brat .. ech, moja mama miała brata świra- ale babcia kopnęła go w dupę, powiedziała mu, że jest dorosły i sam się sobą musi zająć.
Jak przyjeżdżał o odwiedzał siostrę lub brata lub babcię lub kogokolwiek to tylko pożyczał pieniądze. ZAWSZE.
Żon miał kilka , Ukrainkę, i z nią ma syna (którego nie znam i nie chcę znać, zrobił sobie dziecko i jest w więzieniu chyba za kradzież hm)
Potem Polkę, i z nią też ma dziecko, a potem jak się rozwodził to ona mu wykrzyczała, że to dziecko to nie jego. Ale no kto to wie.
Ogólnie porażka dobrze, że moja babcia po prostu go kopnęła w dupę.
może by dobrze jemu to zrobiło jakby i Twoja rodzina przestała o niego "dbać".

Cytat:
Potem o 6 obudziliśmy dzieci, maz włączył mega głośno muzę zeby sie obudzili :P uświadomiliśmy sobie, ze to ostatnie takie dni, ze możemy sobie rano głośno muzykę puścić Hania ma ulubiony utworek U2 a Kuba AC/DC mimo, ze my raczej nie słuchamy takiej muzy na codzień :P ale kazali włączyć i dawać głośno, fajnie sie śniadanie jadło

No wiesz, ja mam juz 31 lat, tez powinnam czegoś używać... Ale nie umiem dobrac musze sie w tym roku mocno sobą zajac. Nie wiecie, czy karmiąc można robić masaże bańka chińska? Nie wiem jak z oliwkami antycellulitowymi (np z ziaji) i ogólnie takimi zabiegami w domu- raczej nie powinno byc przeciwskazan, co? Podobno rewelacyjne rezultaty sa. Próbowałam w zeszłym roku, troche bolało- no ale wlasnie- ja jestem niesystematyczna chciałabym wprowadzić raz w tygodniu chociaż taki masaż. Albo w gole taki Day spa. Zamykam sie w łazience i sobie robię takie rożne zabiegi
Lubię takie poranki z muzyką
ale teściowa mi je zepsuła bo ona takie właśnie praktykuje tyle, że puszcza disco polo, którego ja nie cierpię. Więc zaczynanie dnia od takiej muzyki wprowadza mnie nie w ten nastrój co trzeba hehe

A co do baniek - ja stosowałam przez pewien czas, codziennie wieczorem przy kąpieli. Rezultatów nie widziałam - jedynie powyłaziły mi naczynka w okolicy ud i pupy. Przestałam.
Moja mama chodziła na takie masaże do koleżanki masażystki i po samym masażu bańką też nie mała jako tako rezultatów - ale jak dołożyła jej masaż limfatyczny (drenaż) to wtedy zaczęło być widać róznicę.
Tyle, że ona ją masowała pól godziny!
Ja się masowałam z 5 minut max, wiesz - ile można stać pod prysznicem masować się tą bańką

CO do cellulitu jeszcze, już kiedys pisałam mi się udało go całkowicie zniwelować z ud za pomocą rozciągania ! Bo przy rozciąganiu skóry i mięśni rozbijasz te kulki tłuszczu (które tworzą dziury) i po paru miesiącach nie było na udach nic a nic!
wiec ja wracam do tego na sto procent!
rozciągałam się 2 razy dziennie przez prawie pół roku, nie wiem kiedy znikło dokładnie, zaczęłam treningi i rozciąganie w styczniu, a w czerwcu zobaczyłam, że nic nie mam.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wczoraj nasz stan posiadania powiększył się o:
1) wózek gondolowo-spacerowy (leciutki i bardzo ładny, będzie na wyjazdy bo cały zajmuje mniej miejsca niż nasz stelaż. A mojego Taco będę mieć na hardcorowe chodniki wrocławskie)
2) wór ubrań chyba aż do 2 roku (3 pozostałe TŻ zostawił, bo różowe)
3) krzesełko do karmienia (i to takie fajne, że można dopasowywać wysokość)
4) fotelik samochodowy o-25 kg (albo i więcej, musimy sprawidzić dokładniej), bardzo solidny
5) komplet pościeli do łóżeczka plus baldachim ze stelażem
6) łóżeczko (z szufladą )
7) zestaw pieluch tetra i flanela
8) kocyk z naszytą krówką
9) zestaw zabawek FP
10) wanienkę
11) materac (i tak będziemy kupować nowy do łóżeczka w domu, ale ten jak będzie w dobrym stanie to podrzucimy ten do babci, i będzie na te dwa-trzy tygodnie w roku, które będzie tam Olka spała)...
I chyba jeszcze jakieś drobiazgi... Bliscy znajomi TŻta potrzebowali opróżnić piwnicę i wszystko nam oddali. A pojechał po łóżeczko...
Wesołe zaręczyny hihih, ale klęknął mężunio ?

A wasze auto przypomina mi auto cyganów, które widziałam pod tesco
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:15   #441
NetaC
Raczkowanie

Dzień dobry. Zaraz jadę na badania.
Już umyta ubrana.
Ciekawe czego się dowiem dziś. Według ginekologa miałam wytrzymać miesiąc już z tego dwa tygodnie minęły. Więc w zasadzie blisko blisko.
Stary 2016-03-07, 08:16   #442
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Nie, on był akurat w łazience. Starałam się udawać, że nic nie zauważyłam i tylko mi koszulka wypadła na podłogę (rzuciłam na pierścionek i uciekłam na łóżko poczytać), ale rozpakowanie reszty zostawiłam jemu
Haha fajną musiałaś mieć minę :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-07, 08:21   #443
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Heja z rana dzisiaj zaczynamy 34 tydzień a ja mam wrażenie że pekam. Brzuch mam maly ale piłka się zrobiła i wszystko Tak mnie ciągnie masakra. Mały tyłek pod zebrami ulokowal i w najlepszectam mu wygodnie. Nie wiem gdzie w środku mieści się dziecko i reszta Chodzić nie mogę bo krzyż mi odparuje. A tu miesiąc conajmniek wytrzymać jeszcze trzeba

Już śpię na plecach tylko bo tak jedynie usypiam a mały wtedy się nie kotluje wiem że niby nie wolno ale u nas to się sprawdza. W dzień leżę na lewym boku i w nocy czasami się przekrece na siłę aby na kilkanaście minut żeby nie było.
Agness nie przejmuj się ! Moja lekarka mi powiedziała, że to całe spanie na lewym boku jest ważne gdy przepływy są złe! A jak wszystko przebiega zdrowo to czasem kobieta nie ma wyboru.

Ja osobiście śpię cały czas na prawym.
Na lewym .... mogę pomarzyć...

MOCNY KOPNIAK
Jak się tak źle czułam w sobotę, leżałam pod kocem i spałam, to ścierpła mi prawa ręka. Myślę sobie, nie no, koniec, kładę się na lewy bok -córka jakoś się dostosuje.
Taaaaaaaaaaa
Tak mnie pierdzielnęła w jajnik, że aż mi zadzwoniło w uszach a przed oczami mgła.
Potem mi pulsował jeszcze z pare minut.

Wczoraj jak zasypiałam, leżę wygodnie na prawym, jej też wygodnie, bo spaceruje sobie stopami po moim lewym. Normalnie jakby biegała po mojej skórze
I tak myślę, och jak cudownie się rusza i w ogóle a tu przebiegła zaczynając gdzieś od góry brzucha i dotarła do jajnika przy czym tak go walnęła, że aż usiadłam cała spocona.
Potem leżałam cała w strachu nie pewna czy zaraz znów nie dostanę.

Moja córa ogólnie ma stopy blisko głowy i zamiast w żebra to czuję jak się odpycha gdzieś tam niżej a pupcia po prawej.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-07, 08:22   #444
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Zaraz jadę na badania.
Już umyta ubrana.
Ciekawe czego się dowiem dziś. Według ginekologa miałam wytrzymać miesiąc już z tego dwa tygodnie minęły. Więc w zasadzie blisko blisko.

I co to oznacza, że za 2 tyg urodzisz? Mi też tak lekarz powiedział, i tez od dziś zostały mi 2 tygodnie, ale ja wiem, że to z przymrużeniem oka, i na pewno nie rodzę. Sorry ale 37 tydz to za wcześnie.

Witam. Dziś wizytę mam
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 08:23   #445
MiniMonix
Zakorzenienie

U mnie zaręczyny były trochę z zaskoczenia. Trochę, bo podejrzewałam to i owo niby oglądaliśmy w Aparacie zegarki dla tż, a on pytał co mi się podoba. Jakiś rok potem wygraliśmy w konkursie profesjonalą sesje foto w Krk i na koniec tej sesysjki dostałam pierścionek jeden z tych, które mi się podobały. Miłe wspomnienia i super pamiątka

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-07, 08:29   #446
NetaC
Raczkowanie

Nie Lulka nie. Ze tyle mam małego trzymać w brzuchu i nie puszczać. A potem lepiej trzymać Ale jak już by się uparł że chce mnie poznać to już bez stresu mu pozwolić na to. Więc wychodzi na to że po tych dwu tygodniach może chcieć już wyjść. Wolę się nastawić na wszelki wypadek.

Ja to tak mówię że bym chciała by już wyszedł. Ale w zasadzie lepiej by został.

Poli mój to tylko wpycha nóżki w żebra. Ale jeszcze nie dostałam kopa mocnego w narząd.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Tylko ze mi brzuch już na kolana spadł. Ponoć to znaczy ze już tuż tuż. Ale się nie znam.

A co do dzisiejszej nocy to kiepska miałam. Bardzo szybko dretwail mi bok na ktorym się położyłam. Bo Samuelowi nie wadzi żaden bok jedynie ja się dusze jak leżę na plecach. Ciężko dziś było spać.

Jeszcze mi się tak przypomniało. Zobaczyłam co napisali mi na wypisie ze szpitala. Ze nie potwierdzają wyników badań ginekologa i jego zaleceń. Ciekawe co on dziś na to powie jak to zobaczy.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-07 o 08:42
Stary 2016-03-07, 08:55   #447
MiniMonix
Zakorzenienie

NetaC
Jak masz brzuch na kolanach, to chyba ciężko ci się chodzi?

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 08:55   #448
Polinezyjka
Zakorzenienie

MALOS! Dzięki Tobie spędziłam wczoraj cudowne popołudnie z mężem hehhe
Bo tak mi się sentymenty włączyły, przypomniałam sobie nasze zaręczyny i potrzebowałam się poprzytulać
Więc mieliśmy długie leniwe cudowne popołudnie w swoich ramionach hehe (a teraz się nie mieścimy na kanapie przez mój brzuch hehehhe )

Ach jetem taka szczęśliwa, że spotkałam tego mężczyznę na mej drodze
I że tak szybko! Niektórzy an miłość swojego życia czekają bardzo długo.

Cytat:
U mnie zaręczyny były trochę z zaskoczenia. Trochę, bo podejrzewałam to i owo niby oglądaliśmy w Aparacie zegarki dla tż, a on pytał co mi się podoba. Jakiś rok potem wygraliśmy w konkursie profesjonalą sesje foto w Krk i na koniec tej sesysjki dostałam pierścionek jeden z tych, które mi się podobały. Miłe wspomnienia i super pamiątka
Oooo ale fajnie ! Uwiecznione na zdęciach od razu
Cudowna pamiątka!
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-03-07 o 09:18
Stary 2016-03-07, 08:58   #449
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Witam sie w końcu sie wyspalam bo tylko na siku 2 razy spacerowalam w nocy

Polozna kazala mi liczyć ruchy (każdy pojedynczy, nie serie) i ma byc ich 10 od 9 do 15. Ja juz 10 naliczylam, ten nasz maly to chyba ma adhf, ciągle podskakuje, a jak się prostuje to sprawia mi okropny bol pod zebrami z prawej strony.

Ktoras pisala o wibrujący gryzaku i obali ski hop, nawet nie wiedziałam ze takie zabawki istnieją dzis zrobie sobie dzien zamawiania, malzon dal pozwolenie to to wykorzystam spodobaly mi sie takie posciele, wiec tez zamówię :P http://allegro.pl/showitem/description/5904057394.html
Stary 2016-03-07, 08:58   #450
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
NetaC
Jak masz brzuch na kolanach, to chyba ciężko ci się chodzi?
tak wiem że to zabawnie napisałam Ale tak czuję bo jak siedzę dokładnie leży mi na nogach jak chodzę to raczej go podtrzymuje ręką bo mnie ciągnie w dół. I jak śpię już nie podkulam az tak nog bo też mi blokuje brzuch. :p

Poli gratuluję Ci szczęśliwego związku. Widać to w Twoich postach
Ja tez się cieszę z mojego męża. Jest bardzo wyrozumiały i cierpliwy a teraz podczas ciąży bardzo to doceniam.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-03-07 o 08:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości