|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/1217476.htm Na pewno jest ladniejszy niz te dawne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc te nowe faktycznie ładniejsze ![]()
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
a tak w ogóle to witam się
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj tż pojechał ![]() i znowu jestem sama z Alicją i kropkiem w brzuchu ![]() ból krzyża mi przeszedł jako tako, trochę pobolewa, ale to już nie jest to co było w czwartek, bo wtedy umierałam ![]() Co do imion to w pierwszej ciąży ja wybierałam imię, i jest Alicja. W tej ciąży tż stwierdził, że on wybiera (oczywiście niedoczekanie hahaha) no ale powiedzmy, że mu na to przyzwoliłam, powiedział że wybierze po 3 imiona z każdej płci i ja mam wybrać ostatecznie z tych 3 ![]() ![]() ![]() ![]() no i jego typy są takie: dla dziewczynki: Patrycja, Katarzyna, Oliwia, Karolina (dał aż 4 do wyboru ![]() dla chłopca: Sebastian, Piotr, Szymon - jeśli będzie w końcu ten chłopak to będzie Szymon ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze namowic TZta zeby mi juz kupil zanim promocja sie skonczy ![]() ![]() Juz wczesniej mu cos wspominal o takim sprzecie. Mamy malutko miejsca w kuchni, ale jakos sie upchnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z wizka Tz podoba sie mima kobi, ale centy kosmiczne, poczekam na zywo, mam nadzieje ze cos mi podpasuje :P
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze to wlasnie bedzie szansa zeby gotowac cos nowego czesciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zadomowienie
|
no właśnie
Cytat:
![]() apropo wózków to ktoś pisał, że rodzice coś Wam dają lub nie, to powiem Wam że u nas jest taki zwyczaj, że rodzice dziewczyny dają na wóżek, a teście czyli rodzice chłopaka na łóżeczko. Moi rodzice się wywiązali (czyli dali na wózek, choć tego od nich nie wymagałam) a teście nie dali ![]() ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale szczerze mowiac moi rodzice by zbankrutowali, maja 5 dzieci i z tego juz 5 wnukow i moj w drodze. A odstep czasowy niezbyt duzy, w ostatnim roku 3 dzieciakow :P A od Tesciow bym sie nie obrazila, maja 4 wnukow, ale najmlodszy ma 9 lat, to troche czasu minelo :P A tak pisalyscie o tym odzywianiu przez dziadkow i ja sie tez tego bardzo obawiam. Moja Tesciowa juz starsza kobita i ma takie przedpotopowe poglady. Musze na poczatku jasno okreslic granice, bo niestety mieszkamy w 1 domu, ale na szczescie ja z mezem mamy cale pietro dla siebie, a tam i jkuchnia i lazienka, wiec swoje mieszkanie tak jakby.
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Moja mama też się przy tym upiera, że to ona i tata finansują wózek. Ma nawet taką teorię, że dla wnuka to dziadek kupuje, a dla wnuczki babcia. No i kupują. Tzn my kupujemy, oni dawali kasę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do tego prodidża to nie lepiej termomixa w dzisiejszych czasach?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Zadomowienie
|
U mnie szwagierka dołoży nam 300f na wózek. Moja mama już kupiła misia szumisia, karuzele i kocyk minky i pewnie tonę ciuszków
![]() Ale też założę się, że jak przyjadą w sierpniu to albo dołoża nam jakąś kasiorke albo coś przywiezie. Na teściowa nie mam co liczyć bo ona nawet sama sobie biletów do nas nie kupi. Więc jeśli szwagierka jej nie zasponsoruje to nje wiem kiedy wnuka zobaczy. Na messengerze jej wyślę... Moja mama zabiera Oliwię na 6 tyg, ja muszę tylko Olę do Polski zawieźć a rodzice na własny koszt z nią tutaj wracają. I to nawet nie chodzi o kasę, bo ja nic specjalnie nie oczekuję, ale moja teściowa jest typu, że to jej trzeba dawać. Moja Szwagierka jej miesięcznie wysyła 2k złotych. I ok, tam są jej dzieci. Ale jej nigdy to nie starcza....ja nie wiem co ona zrobi jak w sierpniu dzieci tutaj zjada i skończy się jej kasa. Bo wierzcie mi, to ten typ ludzi którzy na jedzenie wydają bardzo mało, ubrania dzieciom kupuje szwagierka. Mięso i wędliny dowozi szwagierki znajomy. Także to sztuka wydać 2k na dzieci w takiej sytuacji i jeszcze zbraknie...
![]() |
#3583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na początku powiedziałam co i jak i jak mi coś nie leżało to mówiłam prosto z mostu, bo to moje dziecko i ja wiem co dla niego najlepsze ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
Chętnie bym przyjęła kasę na wózek od dziadków bo nie jesteśmy bogaci
![]() ![]() ![]()
#3586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Slow cooker mamy i mało używamy ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Moja teściowa po prostu uważa, że wszystko jej się należy:/
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
Dla mnie też, dlatego jeszcze nje mam
![]() Ale jak się przeprowadzimy to sobie na niego nazbieram ![]()
![]() |
#3589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Zadomowienie
|
Moja pierworodna ma kryzys od jakiegoś czasu i bardzo próbuje zwracać na siebie uwage. Boi się, że zostanie odtracona jak się młody urodzi. Ze Tż nie będzie już jej kochał bo będzie miał swojego biologicznego wymarzonego syna. I że ja nie będę już tylko dla niej.
Tłumaczymy, ale nie dociera. Jedyne co możemy to tłumaczyć dalej i pokazywać, że nic się nie zmienia. No cóż, syndrom jedenaczki ![]() Dziś dostałam telefon ze szkoły, że Oliwia boi się wrócić bo miała wypadek i zniszczyły się jej okulary, i żebym nie była na nią zła bo to był wypadek i nie jej wina. Już pomijam fakt, że my na nią rzadko krzyczymy, wyjątkiem jest kiedy sto razy prosimy by posprzatala pokój ![]() I jak dostaje taki telefon ze szkoły. Drugi już w tym roku. Wcześniej zgubiła kurtkę. To czuję się jak wyrodna matka. Co ta nauczycielka sobie o mnie myśli. Co to moje dziecko sobie myśli. Jak jakiś potwór nie matka i jest mi przykro....:/ Jeszcze mogłabym być zła gdyby te okulary kosztowały majątek...Ale tutaj jedyne za co place to to, że szkła to fotochromy. Za oprawki i za normalne szkła dla dzieci się nie płaci albo z jakąś duża zniżka. Jak zadzwoniłam do TZ opowiedzieć to jego pierwsze pytanie czy młodej się nic nie stało. Więc, żadne z nas nie daje jej powodu by mogła tak o nas myśleć ![]()
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Nam obiecali że kupią wózek na pół więc jedno bede mieć z głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tinkerbell - a może Oliwka myśli, że Was zawiodła? stąd ten strach? mówię o syt w szkole.
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wie, ze nie dostanie za to kary, ale jednak ma poczucie winy i nie chce zeby mama sie na niej zawiodła. Psychologiem nie jestem, ale nie wiem jakie moze byc inne wytłumaczenie. Nie smutaj bo jestes swietną mamą. ![]() Co tam nauczycielka pomysli to nie jest wazne. Ty sama wiesz jak jest naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Piszecie o imionach - ja też jestem zakochana w Alicji - ale u mnie nie przejdzie bo moja mama jest Ala. Zdecydowaliśmy, że jak okaże sie dziewczynka to na drugie będzie Ala po mojej mamie, a jeśli chłopiec to na drugie będzie miał imię po bracie męża. Co do prezentów od rodziców to my mamy tylko mamy (nie są wdowami...) i nie liczymy na nic ale same zapowiadają że na wózek zbierają, ze na łóżeczko i wogóle jest szaleństwo bo to pierwszy wnuk/wnuczka ![]() Dziś testowałam kolory do dziecinnego pokoju i popłynełam... mam całą ściane w paski.... ![]() Tija - wspaniale z powodu ślubu! Jak czytałam twój post to aż miałam motylki w brzuchu! BeataAmelka, Kasmina - też jestem jedna z pierwszych TP 30lipiec/1 sierpień Talantea - tez słyszałam o termomixie - że cudo i wogole sprzata pierze robi kawe i drapie po plecach ale mnie cena odstrasza TinkerrBell - rozczuliła mnie twoja córa, rozmowa wydaje się jedynym wyjściem. Nadal nic nie czuje dziś 19+2... ech... trzymajcie kciuki, żebym w środe się dowiedziała co tam w brzuchu piszczy! |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/duza-poduszka-ciaz...763851290.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja się znowu nie załapałam: ani na brzuszek ani na sierściucha ![]() TinkerrBell myśle, że tu tylko rozmawianie i okazywanie uczuć (jeszcze większe o ile to możliwe) pomoże. A może spróbuj ją zaangażować do czegoś związanego z maluchem, np. oglądanie wozków czy wybieranie ubranek ![]() Termomix ma moja znajoma - dostali w prezencie ślubnym ponad 3 lata temu i wciąż regularnie używają czyli nie jest to sprzęt "na jeden raz". No i faktycznie, wszystko z nim jest banalnie proste do przygotowania ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio pomaga pozycja półsiedząca, z wypietym brzuchem (żeby nic nie uciskalo żołądka). Nie schylac się ![]() Nie przeczytałam wszystkiego, ale cały czas mężowi powtarza, ze jak mielibyśmy brać ślub w ciąży to byśmy przełożyli. Albo o 10, tak żeby o 16 było po wszystkim. Zmęczenie i senność nadal są tak silne, że nie wyobrażam sobie całonocnej imprezy. Żadnej sobie nie wyobrażam. A na dodatek ja zaplanujemy cokolwiek to najczęściej wtedy czuję się tak źle, że nie wstaje z łóżka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też napalona na termomixa. Moja babcia ma i mówi mi ostatnio (80lat) nie wiem jak współczesna Pani domu może sobie radzić bez termomixa ahhahah ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() o! super pomysł w to zaangażowanie córki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.