|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
ULady Audrey, jesteś pierwsza osoba u której widzę tak stanowcze podejście do prowadzenia do ołtarza
ale to fajnie, przynajmniej nie masz dylematu mnie prowadzi tato, tak sobie wymarzylam, dla mnie to takie symboliczne przekazanie mnie mojemu przyszłemu mężowi. Tato oddaje mnie pod opiekę innemu mężczyźnie i z kościoła wychodzimy juz jako nowa rodzina nawet ostatnio na naukach ksiądz rozważał kwestie dojścia do ołtarza i mówił ze z jednej strony prowadzenie przez tatę jest symbolem oddania córki innemu mężczyźnie a z drugiej właśnie tak jak piszesz- para młoda idzie razem w nową drogę ale nie zgodzę się ze źle wygląda prowadzenie młodej przez ojca. Sama byłam świadkowa na ślubie gdzie panna młoda szła z tata i wyglądało to pięknie. Wszystko zależy od tego jak ustawi się wejście pana młodego i świadków. U mnie będzie "orszak"- pan młody idzie ze świadkami, potem idą dwie druhny a po chwili ja z tata ![]() Karis, ja mam princessę. Mam biust całkiem spoko ale szeroko rozstawiony, ładna talię i okropne nogi wiec princessa była rozsądną opcją. Ale o dziwo przymierzalam syrenke/rybkę i nie powiem- pięknie podkreślała krągłości. Zresztą z tego co się dowiedziałam to może nie jestem szczupła ale mam proporcjonalna sylwetkę wiec pewnie dlatego jakoś to wyglądało
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2016-03-07 o 18:30 |
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Ja sobie siebie nie wyobrażam w syrence
princessa potrafi dużo ukryć i wyeksponować. Pewnie dlatego są takie popularne ![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba ze princessa taka wiesz, bufiasta i puchata do kobiety otylej- to już nie pasuje
a syrenka może cudownie wyglądać na kobiecie która ma krągłości tam gdzie powinna mieć. Panuje pogląd ze ten fason jest zarezerwowany dla szczupłych kobiet ale przecież ta suknia ma podkreślać kobiecość a nie kości. Chociaż ta suknia była mega niewygodna. Moja przyjaciółka miała taki fason i juz przy wsiadaniu do samochodu powyginaly jej się fiszbiny w talii i raz ze suknia straciła cały urok i fason a dwa ze druty wbijaly się w ciało i o 2 w nocy juz miała takie siniaki ze musiałysmy ściągać suknie bo ja bolało
|
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Uuuuu masakra.... To ja byłam w czerwcu na weselu u kuzyna i jego żona miała suknie gorsetową w 30 stopniowym upale... Jak ściągnęła ją, to pod stanikiem była cała poodzierana i odparzona od upału i przesuwania się sukni. Szczerze mówiąc, to nie wiem jak się potem np. myła, bo przecież to strasznie boli!
A propos sukienek "syrenka", to jak ja kupowałam moją suknie, to w salonie inna dziewczyna mierzyła taki właśnie krój z piękną, delikatną koronką w kolorze ecru. Ogólnie nie lubię sukien w tym kolorze (nie mój gust), ale te sukienki bardzo dobrze w tym kolorze wyglądają. Jak zmieni się kolor sukni to ta czasami traci cały swój urok... A ona koniecznie chciała taką, tylko "niech mi ją państwo w bieli uszyją"... 😮 Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam przymierzac swoją suknie to była dziewczyna która uparla się na rybkę i wyglądała tragicznie. Juz nawet nie była to kwestia niedopasowania fasonu ale dziewczyna taka szara myszka, taka... nijaka z wyglądu a suknie założyła odważna, bardzo kobieca. Strasznie mi to kontrastowalo. I osobiście uważam ze suknia powinna pasowac nie dość ze fasonem to jeszcze charakterem i stylem.
O i właśnie boje się ze moja suknia w bieli nie będzie wyglądała tak jak w ecru. A przymierzalam tylko w tym drugim kolorze. W bieli jest mi znacznie lepiej z moja karnacja ale boję się że zdobienia nie będą tak widoczne na białym materiale. Chociaż pani w salonie pokazywała mi próbkę tego materiału i zdobień na nim w bieli ale póki nie zobaczę całej sukni to będę odczuwala niepokój :P Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2016-03-07 o 18:56 |
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się! Ja np jak rozmawiałam ze szwagierką, to rozmowa wyglądała tak:
Ona: jaki kolor wystroju? Ja: pudrowy róż. Ona: świetnie pasuje Ci do karnacji. Fajnie wyglądałaś w tamtej bluzce, bla bla bla... A jaka fryzurę? Ja: nie wiem, chyba kok hiszpański. Ona: tak! Świetnie będziesz wyglądać, pasuje Ci coś takiego. No więc chyba na tym to polega, że jak chce się w ten dzień wyglądać pięknie to się zestawia wszystko to, co do Ciebie pasuje. To nie jedna suknia daje efekt, tylko cały szereg innych, nawet blahych rzeczy... Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie, a już macie jakieś wizje fryzur? Ja nie mam jeszcze w ogóle fryzjera wybranego
Muszę przejść się do salonu na osiedlu i się uczesać u nich bo innego pomysłu nie mam. Mój dom rodzinny jest na lekkim zadu*piu i fryzjerów tam nie ma zbyt wielu a nie chcę ganiać przez pół miasta
|
|
|
|
#938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uploadfromtaptalk1457375206794.jpguploadfromtaptalk1457375215838.jpg Sorry za jakość, robione iPhone 4s, one miały kiepski aparat
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja nie wiem jak mam się uczesać. Z jednej strony chcę luźne upięcie z kręconych włosów bo w takiej fryzurce czuję się dobrze i ładnie a z drugiej chciałabym takiego eleganckiego niskiego koka z wpiętą ozdobą bo nigdy takiej fryzury nie miałam i wyglądałabym wyjątkowo
Problem jest w tym, że mam zbyt krótkie włosy żeby jakieś wybujałe fryzury robić, nie wiem czy nie będę musiała zastosować dopinek
|
|
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
Obie fryzury piękne! Chociaż mi się bardziej podoba pierwsza. Ale za to do drugiej nie potrzeba nie wiadomo jak długich włosów.
ale do tej fryzury, co wcześniej wysłałam to ja miałam włosy lekko za ramiona. Więc też niezbyt długie a do tego mocno wycieniowane... Także myślę że dla dobrej fryzjerki to nie będzie problem. Poza tym teraz te dopinki są tak ładne, że na pewno coś fajnego dobierzesz w razie "w"
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama mówi że na tej drugiej welon się nie będzie dobrze trzymał. A ja dodatkowo mam bardzo miękkie i śliskie włosy więc tym bardziej. Moje włosy mają w miarę równą długość, zapuszczam jeszcze grzywkę ale już jest na tyle długa że da się ją dopiąć do reszty włosów bez odstawania. Gorsze są baby hair, bo mam ich mnóstwo, włosy mi zaczęły rosnąć odkąd nie biorę tabletek anty i rodzice się ze mnie śmieją że mam pudla na głowie przez ten puszek rosnący
|
|
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam miękkie i śliskie włosy, ale nie będę miała welona
i niestety muszę mieć grzywke co chyba popsuje trochę efekt ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiem co na to mój tata, bo jestem jedyną córeczką pośród czterech chłopaków i nie wiem czy chciałby mnie prowadzić do ołtarza czy nie. Cytat:
|
||
|
|
|
#944 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko ja bym chciała po swojej prawej stronie upięcie raczej, ale szukałam i nic nie znalazłam co mi wpadloby w oko, a te upięcie bardzo mi się podoba ![]() przyszły dziś moje dwa nowe kolory hybrydek idę robić
|
|
#945 | |||
|
Rozeznanie
|
Pierwszy piękny! Też go już gdzieś widziałam! ❤
Kwiaty we włosach są super. Ale ja jeszcze nie podjęłam stuprocentowej decyzji. Być może zdecyduje się na grzebień ozdobny ![]() No właśnie u mojej bratowej to super wyglądało jak ją tata prowadził. I ja też jestem jedyną córką i właśnie wydaje mi się że tym bardziej tata chciałby mnie prowadzić. Ale ja się czuję dobrze i pewnie przy moim ukochanym i chyba jednak tak będzie bezpieczniej, spokojniej i w mniejszym stresie ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podzielam Twój ból ![]() Jakie zamawiałaś? Też dzisiaj zamówiłam nowe kolorki mam bzika na punkcie pazurów do tego stopnia, że nieraz robię nowe co tydzień tylko dlatego, że te już mi się znudziły
|
|||
|
|
|
#946 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to mam rozkminę ciężką.... Czy któraś z was ma wesele w tej miejscowości gdzie mieszka? Tak że nie musi rezerwować sobie hotelu? Bo ja mam wesele we Wrocławiu, tu mieszkam z tżem i mieszkają nasi rodzice. Salę mamy bez pokoi więc wracamy do domu. Ale hmmm jakoś nie widzę wracania o 4 czy 5 rano z tymi wszystkimi tobołami i w tej kiecce do mieszkania. Tak jakoś dziwnie. I nasi rodzice-każde do siebie. Wolałabym żebyśmy wszyscy nocowali może w jakimś hotelu, razem, żeby rano spotkać się na śniadaniu i wspólnie spędzić dzień i zakończyć świętowanie obiadem w restauracji. Ale w najbliższej okolicy sali nie ma żadnego hotelu a mieszkanie mamy tak blisko że bez sensu jest jeździć dalej tylko po to żeby nocować w hotelu. Myślałam czy by może nie nocować u rodziców moich lub tża ale nie chciałabym aby moi rodzice lub teściowie poczuli się pokrzywdzeni że śpimy nie u nich (jeśli taka opcja wchodziłaby w grę). Nie wiem jak to rozwiązać
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wolę mieć włosy na prawej stronie
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
tym bardziej, że jak trzeba dojechać to jednak ktoś musi być trzeźwy itp...
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może pomyślcie o tym? Jakiś znajomy, którego nie zapraszacie na wesele, mógłby być dostępny i was podwieźć? |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
podwiezienie czy odwiezienie nie jest problemem. Tylko pytanie gdzie
No bo co, do siebie do domu we dwójkę tak wrócić i rano wstać, stanąć w kuchni i robić śniadanie? Jakoś tego nie widzę :P Z moimi rodzicami jest tak że zawsze po jakiejś imprezie jak goście już pojadą to siadamy razem i gadamy i chyba szkoda by mi było pod salą się pożegnać i każdy w swoją stronę. Nie wiem czy nie weźmiemy po prostu 3 pokoi w jakimś niedaleko położonym hotelu. Bo kierowcę i tak będziemy mieć więc nie zastanawiam się nad tym kto nas odwiezie
|
|
|
|
#952 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówilam z semilaca blue lagoon i biały bo ja wczesniej miałam 4 kolorki , jasny róż i 3 czerwone różne odcienie od bratowej dostałam i po prostu robiłam hybrydę a potem co kilka dni malowałam zwykłymi lakierami bo własnie tak jak Ty nie lubię długo nosić koloru/wzorków bo mi sie nudza, lubię zmieniać, ale nakupowaam nalepek, dziś jeszcze przyszła folia imitująca szkło to pomyślałam że dokupię takie letnie kolorki bo w hybrydę dobrze się wlepia te ozdoby a z lakieru mi odpadają dlatego musiałam poszerzyć mój zbiór :P bo zwykłych lakierów to mam około 50... heheh Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#954 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aczkolwiek chyba ktoras z Was pisala,ze przy moim TZcie czułabym sie mimo wszystko bezpieczniej bo stres i tak bedzie.do asiula.. (? ) ....ja tez bylam swiadkowa na weselu gdzie ojciec mloda prowadzil... sam fakt wprowadzenia był w miarę ok,ale reszta....niedograna byla. bo młody i świadkowie stali sami na srodku kościoła i czekali na mlodą, która parenascie minut jeszcze stala sama z ojcem przed koŚłiolem i witala gosci,ktorzy jeszcze dochodzili.. a potem przy oltarzu lekkie zamieszanie kto gdzie i jak;dno i jesli ojciec by prowadzil to wiecej lez wzruszenia,a po co;d hhi Cytat:
TŻ robi drugie zmiany i ciągle sie mijamy . A weekendy takie krótkie.. Cytat:
chyba Ty wrzuciłaś NAJ fryzurki ja nawet osobiście raz miałam identyko uczesanie- to luźne upięcie kręconych,drugie zdjęcie. fryzjerka ze zdjęcia mnie czesała i wyszło super. choć troszkę mi wychodziły włosy,ale przeżyłam i podobałam się sobie![]() Cytat:
mimo ,że sala, domy rodzinne, pokoje wszystko w jednej miejscowości my mamy dwie opcje noclegu jako nowożeńcy- pierwsza to apartament na sali- najprawdopodobniej sie zdecydujemy,a druga- możliwe że juz na swoim będziemy i wtedy w naszej sypialni nocleg aczkolwiek myślę,że pozostaniemy na sali żeby się nie tułać te 400metrów
|
||||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Daryska to z tym prowadzeniem przez tatę właśnie mowie ze jak wszystko się ładnie dogra to wygląda to super. Z głową trzeba to zaplanować żeby nikt nie stał sam jak kołek na środku kościoła
i nie wyobrażam sobie sytuacji ze mój tz jest juz w kościele a ja witam gości na zewnątrz. Moje wejście i wejście tza zacznie się jak juz wszyscy będą w środku. A jak chcecie podpisywać dokumenty? Bo ksiądz nam mówił ze można wszystko podpisać przed msza w zakrystii albo podpisać dwa egzemplarze wcześniej a jeden żeby było ładnie, dać na ołtarz i podpisać w trakcie mszy
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego! Jeszcze więcej miłości od waszych narzeczonych
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję i wzajemnie dziewczynki
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie byłam na takim ślubie, że podpisywali w trakcie mszy
zawsze tak że para młoda ze świadkami szła przed mszą podpisywać dokumenty nawet nie wiem czy u nas jest taka możliwość
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

ale to fajnie, przynajmniej nie masz dylematu
mnie prowadzi tato, tak sobie wymarzylam, dla mnie to takie symboliczne przekazanie mnie mojemu przyszłemu mężowi. Tato oddaje mnie pod opiekę innemu mężczyźnie i z kościoła wychodzimy juz jako nowa rodzina
nawet ostatnio na naukach ksiądz rozważał kwestie dojścia do ołtarza i mówił ze z jednej strony prowadzenie przez tatę jest symbolem oddania córki innemu mężczyźnie a z drugiej właśnie tak jak piszesz- para młoda idzie razem w nową drogę 
princessa potrafi dużo ukryć i wyeksponować. Pewnie dlatego są takie popularne