|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
Przybyłam sie przywitać. Wyjęło mnie na tydzień z życia, wirus, gorączka itd. Masakra!!!!! I oczywiście kiedy choróbsko-w dni płodne, wiec ten miesiąc spisany na straty staraniowe.
Co ja tu widzę, PannaIzabela, trzymam kciuki!!! Ja w sobotę idę na badanie progesteronu i prolaktyny, juz mnie ciekawość zżera, bo na bank coś źle wyjdzie, czuje to. |
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
idziemy niedlugo wlasnie, ale od kilku miesiecy go faszeruje juz witaminami
czasami babki zachodza przy tak złym nasieniu partnera, że wydawałoby sie mało prawdopodobne, a jednk. mam nadzieje, ze bedzie miał dobre wyniki jednak, ale juz mnie naprawdę to wszystko zaczyna wkurzać ok mam nerwa, czyli pms jednak to jest ![]() Cytat:
no moze chociaż ja sie z tym nie spotkałam, ale fakt, ze jakby mi wyszedł cien to bym robiła napewno kolejne i leciała na bete
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=__malaMi__;56946771 no moze chociaż ja sie z tym nie spotkałam, ale fakt, ze jakby mi wyszedł cien to bym robiła napewno kolejne i leciała na bete
[/QUOTE]Ja raczej też
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Około 12 dpo powinna beta wyjsc juz na plus. |
|
|
|
|
#2857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spałam dzisiaj w dzień jak nie ja. Zaraz sobie wkrece objaw ciąży, że się senna robię Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- I jeszcze mam taką straszną ochotę wszystko powiedzieć tż... Kiepsko mi wychodzą niespodzianki bo zazwyczaj nie wytrzymuję i wszystko mu mówię. Ale wolałabym mu tak fajnie powiedzieć a nie jak ja jestem przekonana, że nic z tego. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam kciuki za jutrzejszy test.
|
|
#2859 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
termin wyliczylam na 11-14 listopad Cytat:
jutro napewno bedzie mocniejsza.Trzymam kciuki ![]() A co do plynu do higieny to uzywalam przeroznych i tanich i drogi a teraz uzywam szarego mydla i jest dobrze.
|
|
#2860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wmawiaj sobie, ze będzie dobrze! Cytat:
A u mnie rok starań będzie wypadał już na koniec kwietnia:/Panna Izabela, powtórz jutro test koniecznie. Ja niestety mialam sytuację, że miałam cykl 37 dniowy (był to nasz 7 cykl starań, a po odstawieniu tabsów moje cykle wynosiły od 28 do 32 dni maks.), więc w 36 dniu tamtego cyklu postanowiłąm zrobić test.. Była blada kreska, pokazałam dla TŻ czy on to też widzi, i Biedulek zaczął się strasznie cieszyć Dziewczyny to było straszne, bo ja też już miałam nadzieję, już się cieszyłam razem z nim, a następnego dnia dostałam plamień, no i jeszcze następnego dnia przyszła @ To było okropne, naprawdę, głupia niepotrzebnie się cieszyłam...Oczywiście nie piszę tego, żeby Cię zdołować, bardzo bym chciała, żeby u Ciebie ta druga kreska, mimo że blada, oznaczała ciążę ![]() Mam nadzieję, że jutro druga krecha będzie gruba, i @ do Ciebie nie przyjdzie. I trzymam za to kciuki |
||
|
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Agneesia co u Ciebie? Nic się nie odzywasz... Pisz coś
![]() Kupiłam dzisiaj Inofolic i zamierzam od jutra pić. Dziewczyny, czy jak domniemana owulka była najprawdopodobniej 16dc to cykl będzie 28 dniowy, czy już raczej dłuższy? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
A nie lepiej zacząć pić od nowego cyklu w razie jak w tym się nie uda? Ja mam miesięczną kurację Inofemu w zapasie, ale zaczne pić od nowego cyklu, bo teraz chyba już i tak cykl stracony. Inofem jest ponoć tańszy od Inofolica.
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- [QUOTE=sisii19;56937331] Cytat:
|
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Dziewczynki przez weekend obserwowaliśmy różne rzeczy przez mikroskop Rewelacja! Jakie organizmy już widzieliśmy! Wow! I oczywiście wczoraj po przytulaniu podglądneliśmy plemniczki hehe Wyglądają rewelacyjnie! Takie zapierdzielacze, latają jak szalone hehe ![]() I co najciekawsze, zostawiliśmy trochę w pojemniczku, dzisiaj patrzymy po południu a one jeszcze się ruszają! Wolno ale ruszają! Skoro minęło ok 20 godzin i przeżyła spora ilość w warunkach niekorzystnych to dopiero będą żyły w śluzie płodnym Teraz to ja się już nie dziwię, że były przypadki ciąży ze stosunkiem tydzień przed
|
|
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Mogę się przyłączyć? Jeszcze nic nie pisałam w wątku ciążowym, a staramy się od roku (no i kilka cykli wcześniej też, ale jeszcze bez sprawdzania temperatury). A teraz już nie wiem, co myśleć o moich objawach. A ginekologa mam dopiero w czwartek, więc świruję
![]() Ostatnią normalną @ miałam 22 stycznia. Potem w terminie @ (21 lutego) miałam krwawienie jak na okres, ale trwało dużo krócej i było mniej intensywne (tak jakaś 1/3 okresu). Kilka dni później zaczęłam mieć z powrotem objawy jak PMS, tylko jeszcze bardziej - bolesne piersi, ból brzucha. Ostatnio do tego doszły jeszcze nudności co jakiś czas (niezależnie od jedzenia). Śluz też wygląda jak przed @, tylko jest go coraz więcej. Temperatura kompletnie niewiarygodna - do 21 lutego wszystko wyglądało jak w normalnym cyklu, jakby spadła na @. Ale zdarzają mi się takie wahania normalnie. Potem byłam pewna, że to @, więc nie mierzyłam, a później chyba cały tydzień tak źle spałam, że nie ma szans na wiarygodny wynik. A parę dni temu jak chciałam sprawdzić, czy termometr się nie popsuł, to się okazało, że bateria wysiadła, więc te wszystkie wyniki są do kitu. No i oczywiście robiłam testy ciążowe. Ponieważ normalnie piję dużo wody (problemy z piaskiem w nerkach) to mi kiedyś ginekolog mówiła, że mogę długo musieć czekać z testowaniem. Ale staram się wieczorem przed testem pić bardzo mało, no i testuję rano zaraz po wstaniu. Więc testy kolejno 26 lutego, 1 marca, 4 marca i dzisiaj (7 marca) negatywne. A jeśli to jest ciąża, to 6 tydzień i 3 dni. Poszłabym już dawno mierzyć z krwi, ale od roku mieszkam w USA i jeszcze nie byłam u lekarza. Zresztą wolę nie chodzić bez potrzeby, bo tanie to nie jest a do tego jeszcze strasznie dużo zachodu. Myślicie, że w ogóle jest szansa, że to jest ciąża? Trochę szukałam i zdarza się, że i jeszcze dłużej testy nie wychodzą, ale i tak się stresuję. Zwłaszcza, że w październiku skończyłam 30'kę, więc chciałabym, żeby się jak najszybciej udało. |
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że testy już by coś wykazały. Ale trzymam kciuki abym się myliła i okazało się, że się jednak udało
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2869 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twojej ciąży - nie wypowiem się niestety ;(
|
|
|
#2870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie też myślałam o tym żeby zacząć brać od nowego cyklu-jak zajdzie taka potrzeba ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Podaj nazwę mikroskopu ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Hej
|
|||
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale można już kupić za ok 200-300 zl i podglądać różne rzeczy ![]() A co do zmiany śliny/śluzu przez estrogen - dopiero to poznaję. |
|
|
|
|
#2873 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli jeszcze nie śpicie mam na szybko pytanko, potrzebne na rano. Mogę wziąć ten Letrox na tsh rano na czczo, i potem zrobić test? Taki lek chyba nie powinien zaburzać wyników? Co sądzicie?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie nastawiam się bo może wyjść jak u Ciebie. Nie chciałabym tak, ale na wiele rzeczy nie mamy wpływu po prostu. Będzie co ma być i nic z tym nie zrobię. Jestem z siebie dumna, że nic nie powiedziałam tż póki co. Chyba pierwszy czy drugi raz w życiu. Byliśmy u szwagierki i ja nie piłam, powiedziałam że chcę prowadzić, zwłaszcza że tż wcześniej wypił za kolegi z pracy zdrowie Ale i tak spytała, czy w ciąży jestem...Cytat:
[QUOTE=monika0185;56971601]Oczywiście, że pozytywny! Jak tu nie gratulować? Gralutuje! Wspaniale ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-03-07 o 22:55 |
|
|
|
#2875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niezła zabawka A ślinie juz się przypatrywałaś? Są jakieś paprotki ?
|
||
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie dzisiaj 7 dc, pobolewa mnie mocniej lewy jajnik. W piątek zobaczę na usg jak się sprawy mają
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
DC od 22 stycznia wychodzi 46. Tego krwawienia nie liczę, bo potem się objawy zaczęły jeszcze silniejsze niż przy PMS. I dzięki za wszystkie opinie! Nie mam z kim pogadać, kto by był w temacie. |
||
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Panna Izabela;56980491]Dziewczyny jeśli jeszcze nie śpicie mam na szybko pytanko, potrzebne na rano. Mogę wziąć ten Letrox na tsh rano na czczo, i potem zrobić test? Taki lek chyba nie powinien zaburzać wyników? Co sądzicie?
Nie dziękuję Okaże się niedługo Ja mam tak, że jak sobie mówię, że coś będzie dobrze to jestem rozczarowana. Różnie więc bywa z tym pozytywnym myśleniem. Za to ja wierzę w kobiecą intuicję. Nie nastawiam się bo może wyjść jak u Ciebie. Nie chciałabym tak, ale na wiele rzeczy nie mamy wpływu po prostu. Będzie co ma być i nic z tym nie zrobię. Jestem z siebie dumna, że nic nie powiedziałam tż póki co. Chyba pierwszy czy drugi raz w życiu. Byliśmy u szwagierki i ja nie piłam, powiedziałam że chcę prowadzić, zwłaszcza że tż wcześniej wypił za kolegi z pracy zdrowie Ale i tak spytała, czy w ciąży jestem...Ja mam każdy cykl 27 dni a owu mam raz 13, raz 15 dnia.. Różnie ale w granicach 12-15. Cytat:
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zawiechaczarny;5698 3891]
Cytat:
Aż sprawdzałam dzisiaj, czy na pewno test robiłam, bo śniło mi się, że dziś kreska była jeszcze bledsza. Ale widzę w szufladce, że bladzioch jest. Siku mi się już chce ale musze czekać aż tż pójdzie do pracy, jeszcze prawie godzina... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Bladzioch taki jak wczoraj, może minimalnie ciemniejszy ale nadal bladzioch. Idę na betę. Tż zareagował tak jak ja (powiedziałam bo się zmartwił, że taka dziwna wychodzę - zajęłam mu łazienkę mówiąc, że okresu dostałam i potrzebuję 5 min). Więc mu dałam prezent na dzień kobiet. Ucieszył się, ale przeprosił, że jeszcze nie jest w euforii, bo po ostatnich wydarzeniach ma stracha, że coś się wydarzy. Rozumiem go w 100% i mam tak samo. Pójdę na betę i poczekam (nie)cierpliwie na wyniki (swoją drogą, mogliby mi pokazać choćby skan, choćby maila, nie musi być oryginał, ale mogło by to być dziś). Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

ok mam nerwa, czyli pms jednak to jest