|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
tz wiedzial kiedy dzialac skutecznie,pewnie w listopadzie powie ci ze to prezent od niego![]() no i bedziesz mamusią przed 30![]()
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi się marzy trójka... U mnie w rodzinie to mało która dziewczyna przed 26 r.ż ma pierwsze dziecko. Dwie bratowe jedna 31, druga 32 jak urodzily pierwsze, kuzynka 33, kolejna 32 i tak można by wymieniać. Moja szefowa zawsze jak z nią rozmawiam na ten temat to twierdzi, że mam jeszcze czas. Na zachodzie to norma, że dzieci ma się dopiero po 30. Co kraj to obyczaj.. Jak mówi mój brat każdy robi jak mu pasuje i tyle.
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, to nie tak, ze w tych czasach kobiety rodzą późno. Owszem, kiedyś zaczynały wcześnie, ale rodziły do 40 roku życia, tyle ze rodziły po około 10 dzieci (nie mówię tu o XX wieku)
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2016-03-04 o 21:37 |
|
|
|
|
#2734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam że urodzę 6-9mcy po ślubie. A tu 1,5 roku i wciąż nic ![]() Cytat:
Nikt nie napisał że ŻADNA kobieta nie ma prawa rodzić po 30 tylko że MY nie chcemy. Widzisz różnicę? Cytat:
Tak samo jak nie chce biegać 10 lat po lekarzach i z każdym miesiącem bardziej wpadać w depresję. W maju miną 2 lata, dla mnie to już za dużo. Po prostu w końcu powiem sobie dość. Czy tak trudno to Wam zrozumieć?
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2016-03-04 o 21:40 |
|||
|
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Nemmireth_ ależ oczywiście, że rozumiemy
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zadalam pytanieWidzisz same nierozumne na forum
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam poprzedni bezowulacyjny a @ bolesna jak zawsze, natomiast już bardziej może na to wskazywać jego długość, cykle bezowulacyjne są albo krótsze niż zwykle, albo dłuższe niż zwykle. Co do wieku rodzenia... to jakoś nigdy mnie nie intereswało w tym aspekcie otoczenie. Ja dojrzałam do tego w wieku 23 lat i tyle. Mam kochanego męża, warunki do założenia rodziny i ogromny instynkt macierzyński więc nie mam na co czekać. I w żaden sposób nie neguję kobiet, które decydują się na dziecko w wieku 30, 40, czy nawet 50 lat, bo jest to każdego indywidualna sprawa
Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-03-04 o 21:56 |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak ktoś pozna odpowiedniego faceta późno, późno zdecyduje się na dziecko - niech rodzi kiedy chce, oby tylko mu zdrowie dopisywało ![]() Ja po prostu powiedziałam że nie chcę dziecka po 30 a Wy się oburzacie tylko swoje zdanie powiedziałam Ale uda się nam jak nie w tym roku, to w następnym przez in vitro więc cała dyskusja mija się z celem
|
|
|
#2740 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jaki masz zawód? może coś ciekawego się dowiem na ten temat ![]() Cytat:
ze podchodzili do ciebie na zasadzie mlodziutka bardzo to niech się stara? 5 miesiecy na clo? a czy mialas wtedy zbadane nasienie? przy pcos trzeba duzej uwagi nad pacjentka nie wiem dokladnie co zostalo zrobione w twojej sprawie, ale wnioskuje, ze jednak malo, bo klinika przepisala ci takie badania, ktorych nie mialas prawda? a po takim czasie ktos juz naprawde powinien ci je zrobic. ja mam wrazenie, ze przy twoim schorzeniu slabo sie toba zajeto - ze wzgledu na wiek i przez to bujasz sie tyle czasu |
||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie to mnie też bardzo hmm frustrowało. To że wszyscy mówili "A pani młoda, wszystko ok" Albo myśleli że sobie wymyśliłam coś, gówniara i problemy. Mało, większość badań robiłam sama z własnej woli, wyczytanych w necie niż jakikolwiek lekarz zalecił. Dlatego mówię (i moja ginekolog) że ten rok 'powie wszystko'. Spróbujemy zbić tarczycę, wywołać owulkę. Ale jeszcze wyniki Tż doszły - naprawdę myślałam że biorąc te cholerne witaminki mu się poprawi a nie pogorszy i to tyle ![]() Ale biorę pod uwagę też ten zły scenariusz. Czyli w tym się nie uda, potem in vitro i koniec marzeń Nie chce się napalać, żeby potem nie czuć się gorzej, dlatego też myślę też o tym najgorszym
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też uważam, że wiek nie ma żadnego znaczenia, myślę że każda z nas na dziecko jest gotowa w innym czasie. Mnie martwi tylko fakt, że ja dopiero zaczęłam się starać i jak zobaczyłam, że napisałaś ile się staraliście to troszku się podłamałam bo też odkładaliśmy tą decyzje na później i później... ślub był w maju zeszłego roku.Pozdrawiam ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- MajWija i dziewczyny jak u Was? u mnie dzisiaj śluz jak rzeka, ciągle się ze mnie leje i strasznie mnie to denerwuje
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- My się kochaliśmy z Tż. Ale na nic nie liczę bo ten kolejny bezowulacyjny
|
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj znowu wróciły bóle podbrzusza, jak na @ i jajników i nie wiem skąd się one biorą... jak rano nie bolało to byłam przekonana, że ból był przed owu, a że ustąpił to owulka była wczoraj, a popołudniu jak wrócił to już sama nie wiem skąd się bierze.. nie jest to jakiś ogromny ból, ale takie ćmienie.
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy waszej czestotliwosci przytulania napewno nie przegapisz ovu![]()
|
|
|
|
|
#2747 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te docinki rodziny i znajomych, mnie już nie ruszają, po ostatniej akcji mam wszystkich głęboko w d.upi.e Mnie się wydaję, że takie założenie "muszę do 30 być mamą, muszę" jeszcze bardziej może stresować i wywoływać niepotrzebną presję. Ja nigdy nie założyłam sobie jakiegoś wieku - chcę być mamą, a kiedy to nastąpi to tylko Bóg jeden wie ![]() Tobie też życzę takiego podejścia ![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem, że po 10 latach można mieć dość lekarzy i tego ciągłego życia od cyklu do cyklu. Rozumiem i popieram takie podejście. Myślałam tylko, że nie chcąc rodzić po 30, będziecie się już za każdym razem zabezpieczać aby przypadkiem nie było tej ciąży. Nie wiem czemu zrozumiałam, że po 30 w ogóle nie będziecie się starać Nawet tak na luzie, bez lekarzy, obserwacji i mierzenia temperatury. Jasne, że nie staram się tyle czasu. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie robienie testów owulacyjnych, mierzenia temperatury Każdy ma inne podejście i trzeba to szanować. Możemy napisać swoje zdanie, opinie, w końcu to publiczne forum, ale każda z nas i tak zrobi po swojemu ![]() Cytat:
Dopisane ![]() Cytat:
![]() Będziesz naszą pierwszą litopadową mamą? ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, że wg lekarzy najbezpieczniej mieć pierwsze dziecko przed 30, ale też nie ma reguły. Zdarza się, że i młode dziewczyny rodzą chore dzieci, z wadami. Myślę, że taki wiek graniczny dla pierwszego dziecka to właśnie te 35 lat, natomiast drugie można spokojnie rodzić i do 40 ![]() Cytat:
Absolutnie nie skreślamy Twojej siostry. Musiałaś nas źle zrozumieć. Chodzi tylko o to, że im jest kobieta starsza tym większe zagrożenie, że dzieciątko nie będzie w pełni zdrowe. Tylko o to chodzi. Bycie mamą jest piękne ( tak mi się wydaje przynajmniej ) i każda kobieta na nie zasługuje, niezależnie od wieku
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasny gwint ale mam do nadrobienia cały dzień
![]() Byłam dzisiaj na kizombie i uczyłam się ruszać tyłkiem Dziewczyny ależ to zmysłowy taniec! Mrrr istna gra wstępna jeżeli by tańczyć z naszymi Mężusiami Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w tym upatruje powod naszych niepowodzen,bo jak przeczytalam ze jajo jest zdolne do zaplodnienia przez 6 godz(gin tak powiedzial jednej z dziewczyn) to dziekuje bardzo wiec poprostu ciesze sie ze mam juz jedno moje szczescie
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MajWija;56788946]..
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- rybka20 myślę, że to infekcja, globulki zapewne pomogą. Cytat:
Ważne żeby był szyjce i tam plemniczki miały łatwą drogę ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2752 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję pierwszego sprzedanego spotkaniaJa mogę przesłać trochę ciążowych fluidów, tylko synkowych ![]() Proszę Cytat:
jest taki do wstrzykiwania do środka, albo do używania jako żel intymny - mi mieliśmy ten drugiCytat:
![]() ![]() Agneesia witaj Geosmina gdzie się podziałaś?? Aiina ja zaczęłam się starć 3 miesiące przed 32 urodzinami i się udało. Też bałam się że wiek zniweczy moje starania, ale okazało się że nie. Chyba dopiero po 35 urodzinach wiek ma rzeczywiście wpływ na płodność. Wiadomo że płodność jest największa koło 20 roku życia i potem spada, ale jak widać coraz więcej kobiet zachodzi w ciąże po 30 i jakoś dają radę. Tobie też się na pewno uda
|
|
#2753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chce już wracać ani do prezerwatyw ani do ant. hormonalnej, dlatego też tak wnikliwie krok po kroku próbuje poznać własny organizm ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Chodzę teraz ćwiczyć tylko dlatego, że zostałam na to namówiona Ale jest super Samemu to cieżko się wybrać.---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ja mam 31 lat i się tym ani trochę nie przejmuję, że jeszcze nie jesteśmy rodzicami Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
To społeczeństwo tak naciska i może dlatego jest takie parcie. Ja mam to akurat w nosie
|
||||
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to ze w wieku 35+ sa te same zagrozenia dla dziecka pierwszego i kolejnego. Dlaczego dla drugiego dziecka porod ma byc mniej ryzykowny. Naprawde nikogo nie chce urazic ja tylko chce obronic 'drugie' dziecko |
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze jednak jest roznica jak rodzi sie pierwsze dziecko w wieku np25 lat a inaczej jak w wieku 40,nie raz slyszalam ze porod w starszej pierworodki jest cięzszy i niesie wiecej zagrozen,wiadomo ze kazda ciaza po 35 rż jest inna niz w wieku 25 lat,ale jednak jak kobieta rodzila wczesniej to nawet porod przebiega inaczej,bo np szybciej,nie mam jeszcze drugiego dziecka ale wiele kobiet tak mowi ze pierwszy porod jest dluzszy i cięzszy od kolejnych
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

tz wiedzial kiedy dzialac skutecznie,pewnie w listopadzie powie ci ze to prezent od niego

Tak mi się marzy trójka... U mnie w rodzinie to mało która dziewczyna przed 26 r.ż ma pierwsze dziecko. Dwie bratowe jedna 31, druga 32 jak urodzily pierwsze, kuzynka 33, kolejna 32 i tak można by wymieniać. Moja szefowa zawsze jak z nią rozmawiam na ten temat to twierdzi, że mam jeszcze czas. Na zachodzie to norma, że dzieci ma się dopiero po 30. Co kraj to obyczaj.. Jak mówi mój brat każdy robi jak mu pasuje i tyle.
tylko zadalam pytanie

nie jest to jakiś ogromny ból, ale takie ćmienie.

Chyba, że coś się zwolni wcześniej, ale wątpię. Także z przytulankami u nas oszczędnie, bo prezerwatyw nie uznajemy
a wiadomo z kimś to lepsza motywacja