|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
[QUOTE=Panna Izabela;56985306]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję! Jeju naprawdę to czekanie jest do dupy. I tak mi głupio, że pójdę tam i będę musiała na głos powiedzieć, że betę robię (to totalne zadupie i naprawdę wiele osób mnie zna, a wolałabym np rodzicom osobiście powiedzieć i wtedy, kiedy ja chcę). Oby nie było nikogo znajomego, żadnej wiejskiej plociuchy... No i jak faktycznie będę musiała czekać do piątku to mnie coś rozwali.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie marzec ani jako urodzinowy, ani dzień kobiet nie okazały się szczęsliwe, zrobiłam dzisiaj test negatywny, w sumie tak czułam, ale zawsze to jest jednak smutek. Dzisiaj się pobeczałam, nie mam sily na kliniki i szukanie skomplikowanych przyczyn niepowodzeń. chyba krytyczny 6 cykl i teraz już czuję w 100%, ze to nie pójdzie normalnie i naturalnie. Taki mam oto dzien kobiet tylko nie piszcie, ze jest za wcześniej, bo to 10-11dpo mam mega czuły test i czuje juz pms, takze złudzen już nie mam |
||
|
|
|
#2884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłas tej samej formy czy innej? Powtórz jeszcze jutro, a my trzymamy kciuki za piękny przyrost bety!Cytat:
Nie poddawaj się, nieraz dziewczyny przecież starają dłużej, i okazuje się ze wszystko jest ok, tyko to nie był wcześniej ich czas. Ja tez się martwie i mam przeczucie, że ten cykl zostanie stracony... Pojawiają sie pytania - czemu innym wychodzi a nam nie? Co jest z nami nie tak? Czemu innym wychodzi od razu? Ale mamy siebie tutaj żeby się wspierać! Zobaczysz będzie dobrze!
|
||
|
|
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie w kolejce na pobranie. Ale jaja - wzięłam oczywiście prywatnie, mówię jakie badania a babka nie wie, co to takiego
Cytat:
Cytat:
|
|
#2886 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inofolic/inofem ja akurat biorę ovarin to suplement który reguluję gospodarkę hormonalną, zawiera mioinozytol i kwas foliowy, zwłaszcza polecany przy pcos [QUOTE=Panna Izabela;56985306] Cytat:
Cytat:
skąd ja to znam... ja jadę na badania do miasta oddalonego 25km od mojej miejscowości bo jak bym u mnie poszła i powiedziała że chcę zrobić bhcg to w ten sam dzień by cała wieś wiedziała że pewnie w ciąży jestem |
|||
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pkt diagnostyki to nie wiem, czy najbliższy nie w Warszawie. Nie mam pojęcia ale w pobliżu raczej nie ma. To jest totalne zadupie i niewiele tu jest. Dobrze, że mi w ogole krew pobiorą. No ale jak może pielęgniarka i położna nie wiedzieć, co to jest (w ogóle nie skojarzyła z ciążą, sama jej powiedziałam, że to hormony).
|
|
#2888 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inofolic Kochana jest to kwas foliowy plus inozytol, taki proszek do picia. Kobiety, które to piją bardzo szybko w ciąże zachodzą bo inozytol reguluję hormony... Dużo kobiet już podczas pierwszego cyklu picia go zafasolkowuje Niektóre po 2-3 cyklach picia zachodzą Koleżanka z tego forum zaszła właśnie przy pierwszym cyklu picia tego cuda ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Kochana badaj męża i będziecie myśleć, co dalej. Może inseminacja? |
||||
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow szok rozumiem jak ktoś nie pracuje w opiece zdrowotnej, albo nie stara się o dziecko to może nie kojarzyć ale POŁOŻNA? nieźle ![]() W każdym razie trzymam MOCNO kciuki kochana szkoda że aż do piątku trzeba czekać no ale testy wychodzą więc...
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem bedziemy badac. inseminacja to tez nie tak hop zreszta jakoś w nia srednio wierzę szczerze mówiąc, do niej trzeba na pewno zrobic drozność jajowodów, czego się bardzo boje, ale wiem, ze to kolejny krok bedzie po badaniu tż.no i raczej to sa cykle stymulowane wiec całe jazdy z wizytami w klinice, generalnie łatwe to nie jest jak sie pracuje i ciezko to zsynchronizować. dlatego tak bardzo się tego boje, miałam nadzieję, ze się jednak uda normalnie. no nic w tym miesiacu przebadam tż i zobaczymy, ale załamałam się naprawdę, bo na monitoringu i w badaniach no wyszło wszystko cudnie jejku naprawde nie miałam takiego doła dawno, nie sądziłam, ze tak się podłamię. |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
__malaMi__ doskonale Cię rozumie, ja ryczałam wczoraj, dziś trochę lepiej, ale dalej oczy co chwilę mokre... Nic nie poradzimy, trzeba starać się dalej i wierzyć....
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Malami przytulam! Przyjdzie @ przyjdzie nowa nadzieja zobaczysz.
Ja cierpliwie czekam... |
|
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha tyle tego, jest w czym wybierać.
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy ten Inofem można wziąć na własną rękę, czy lepiej zapytać lekarza? Może on coś bardziej namieszać czy raczej nie? 😉
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro poznam wyniki gdzies ok 14-15. No dobra, ale jeszcze jedna kwestia. Tak czy siak muszę się umówić do gin. Kiedy? Gin kazała przyjść 7 dni po pozytywnym teście. No ale nie mam możliwości jeździć do gin co tydzień. Znów wyjdę na tępą, ale jestem mniej więcej 2 tygodnie po owulacji (wg testów jestem dzisiaj DOKŁADNIE 2 tyg po owu). To który to byłby tydzień ciąży?
Przecież na usg nic nie będzie widać. Cytat:
Nie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
JEJKU jakie emocje Czekamy na wyniki KOCHANA! |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ja jak byłam w pierwszej ciąży byłam na usg w 5 tc i nie było widać zarodka tylko sam pęcherzyk, zarodek w 6 tc dopiero. Nie chcę oglądać samego pęcherzyka a potem jeździć sprawdzać czy nie pusty Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2900 |
|
Raczkowanie
|
Iza to zależy co chcesz zobaczyć , jeśli zależy Ci na konkretach to 6 tydz i 4 dzień od ostatniej miesiączki widać maluszka z bijącym serduszkiem . Ja osobiście czekałam do tego terminu. Wolałam wykluczyć puste jajo. Zabrałam też TZ , niech podziwia swoje dzieło
trzymam kciuki
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Pater, _malaMi _, rozumiem Was doskonale, ja już mam tak tego dość, że nawet mi się nie chce nic pisać. Czuję, że z hormonami wszystko jest do dupy i nie wiem kiedy to wyreguluję😞 mam takie huśtawki nastroju że mam siebie dość, wolę o tym wszystkim nie myśleć bo ciągle bym ryczała 😞 staram się robić i myśleć o czymkolwiek innym.
A Iza niezły czad w tym labie 😱 strach trafić na taką "specjalistkę "😏 dawaj szybko znać jaka beta! 😙 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#2904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
Kochane kobietki! Z okazji Naszego święta życzę sobie i Wam szybkiego zafasolkowania, zdrowej ciąży i bezbolesnego porodu
Głowa do góry dziewczyny!Moc21fXz5lma_25011.jpg
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
26.04.2019 - 9tc[*] Edytowane przez zawiechaczarny Czas edycji: 2016-03-08 o 13:14 |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panno Izabello usg najlepiej robić w 7 tc, wtedy pomiar daje najbardziej wiarygody planowany termin porodu (i tym samym wiek ciąży) Nie ma sensu latać na usg co tydzień, takie jest moje zdanie. Ja w całej ciąży miałam usg 4 razy. |
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie piękne panie
Jestem tutaj nowa. Tzn. Używałam kiedyś to forum ale to było dawno. ![]() Mam 24 lata. Z partnerem mamy juz prawie 5 letnia córeczkę. Staramy się od września o naszą druga pociechę i za każdym razem nic.. Okres mam regularny co 30 dni. Ostatni okres miałam 2 lutego. Dostałam go 4 dni wcześniej. Teraz mija już 37 dzień i nadal nic. W dzień co powinnam dostać okres tydzień temu miałam hmm.. Lekko zabarwiony śluz, kolor miał blado różowy myślałam że to plamienie implantacyjne. Dostałam go w dzień spodziewanego okresu trwał jeden dzień. Dzisiaj robiłam test.. Z nadzieją ze może w końcu się udało. Niestety był negatywny a okresu jak nie było tak nie ma. Strasznie smutny dzisiaj ten dzień.Sama już nie wiem co myśleć. Zrobiłabym badania ale problem w tym ze mieszkam w uk wiec dopiero zrobię badania we wakacje jak będę pl. Ech.. Oszalec idzie
|
|
|
|
#2909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() MałaMi niestety jeśli byś miała inseminacje ze stymulowanym cyklem to pewnie byś musiała non stop do kliniki jeździć
|
|
|
#2910 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
badania tż wiele powiedza, no i amh jak zrobię, aby się nie okazało, że jest słabe, bo wtedy to juz w ogóle czas mnie dopadnie. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Aż sprawdzałam dzisiaj, czy na pewno test robiłam, bo śniło mi się, że dziś kreska była jeszcze bledsza. Ale widzę w szufladce, że bladzioch jest. Siku mi się już chce ale musze czekać aż tż pójdzie do pracy, jeszcze prawie godzina...

skąd ja to znam... ja jadę na badania do miasta oddalonego 25km od mojej miejscowości bo jak bym u mnie poszła i powiedziała że chcę zrobić bhcg to w ten sam dzień by cała wieś wiedziała że pewnie w ciąży jestem 

A ślinie juz się przypatrywałaś? Są jakieś paprotki ? 
wow szok 

Przecież na usg nic nie będzie widać.