|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Dzień dobry.
Wszystkiego dobrego kobitki życzę Wam dzisiaj. Tija bardzo współczuję utraty pieska. Sama mam dwa ponad 14 letnie z czego jedna sunia ma nowotwór. Gdy go wykryliśmy okazało się, że jest za stara na operację. Mogła by się nie obudzić. I nie wyobrażam sobie tego dnia kiedy jednej z nich zabraknie. Jestem z Tobą i mocno ściskam. Wczoraj była piękna słoneczna pogoda. Jak wstałam rano miałam tyle energii i tyle rzeczy porobiłam, że szok. Dawno się tak nie czułam. Dzisiaj za to chmury i energii już nie ma ![]() Pierniku również mam alergie i nie wyobrażam sobie kwitnienia tych wszystkich traw i drzew...co to będzie. |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam tak rodzić, jeśli dostanę zgodę od lekarza bo wiem że są przeciwwskazania różne
U nas jest kilka sal i w jednej jest właśnie wanna do porodu w wodzie
|
#3693 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Z tymi przedszkolami to jest tak:
to przedszkole do którego chodzi teraz Ala jest zrobione przy szkole. Jest tak, że jest jakby zamknięty kawałek korytarza, i tam są udostępnione 4 sale + 2 łazienki, no i cały korytarz (tylko dla przedszkola). To zostało wydzielone ze szkoły i troszkę przystosowane dla przedszkolaków. No ale wejście przez szkołę, przeciskanie się przez dzieci biegające po korytarzu. Dodatkowo nie mają żadnego placu zabaw (choć wróc, jest ale taki dla 6 latków, może 5 latków, bo jest wielki, Ala nie umie wejść na nic co tam się znajduje). Więc jeśli wychodzą na dwór to najwyżej na boisko szkolne.Więc żadna atrakcja. Poza tym nie żebym jakoś dzieliła ludzi czy coś, ale tutaj jednak chodzą różne dzieci, min cyganów, ciągle wisi kartka o wszach (co mi spędza sen z powiek, bo codziennie Ali głowę sprawdzam). Fakt, panie są super miłe i ogólnie nie ma się co przyczepić. za to w tym drugim przedszkolu, to jest takie prawdziwe przedszkole, wiesz zrobione wszystko od podstaw jako przedszkole. Dzieci mają super przystosowaną łazienkę, myją ząbki (w tym co teraz chodzi nie myją). Jest przystosowany plac zabaw dla nich. O tym przedszkolu same dobre opinie, a o tym naszym takie se. Odległość mam te samą do jednego i do drugiego, więc to nie jest coś czym się kieruję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie bój się porodu. Dobre nastawienie to jest połowa sukcesu. Wiem co mówię, bo poszłam do porodu bez stresu Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||||
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryzyko poronienia oczywiscie z tygodnia na tydzien sie zmiejsza, ale niestety na kazdym etapie ciazy moze dojsc do tragedi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja sąsiadka w dniu porodu pisała na FB, że wreszcie jedzie do szpitala. Wyczekiwałam zdjęcia maleństwa.....a po kilku tygodniach wstawiła modlitwę do aniołka;/ Tragedia może się zdarzyć zawsze niestety i ten stres wcale się nie zmieni po urodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Tutaj bardzo polecają porody w wodzie. Jak masz poród w domu to też w basenie głównie. U mnie tak to się w tej ciąży wszystko zmienia, że mi chyba w sferze marzeń pozostaje SN. Dowiem się więcej jutro w klinice. I pewnie wszystko będzie zależeć od tego jak dziecko przybiera na wadze. |
||
|
|
|
#3696 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tym porodem w wodzie to ja też chciałam, ale jak przyszło co do czego to okazało się, że ktoś tam niedawno siedział w tej wannie i nie zdążyli jej wyczyścić, I kupa.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#3697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
To moze wanienka taka turystyczna dmuchana, my chwile takiej uzywalismy i byla ok.
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popytaj się koleżanek ile im zajęło od pierwszych skurczy do porodu. Często to są godziny. Albo nawet dzień. Ja wolę we własnym domu wejść pod prysznic niż leżeć w szpitalu bez sensu i włóczyć się po szpitalu i czekać na rozwarcie. Samej też możesz sprawdzić czy masz rozwarcie. Może tija się wypowie swoim rozsądnym okiem. Wydaje mi się, że tutaj musi być min 3 cm rozwarcia, żeby przyjęli na oddział. Oczywiście mówię tutaj o zdrowej ciąży. |
|
|
|
|
#3700 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo niech chociaż pożyczą to sobie potestujesz.Cytat:
Cytat:
![]() Też bym bardzo chciała rodzić w wodzie! Tylko pamiętajcie, że położna (jeśli sobie będziecie wybierać opiekę indywidualną) musi mieć odpowiednie kwalifikacje do przyjmowania porodów w wodzie.
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie by bylo rodzic w wodzie Zobacze z opcjami jak bede rozmawiała z połozną.
|
|
|
|
|
#3702 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staram sie oczywiście o tym nie myslec, ale niestety jej tragedia mi przypomniała ze takie ryzyko zawsze istnieje....im dalej w las tym bardziej bym nie mogła tego przeżyć ![]() Ale juz wracam do pozytywnych myśli! |
|||
|
|
|
#3703 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez wczesniej bardzo sie przejmowałam ale stwierdziłam, ze to nie ma sensu. Na pewno to w jakiś sposób wpływa na dziecko taki nieustanny stres a po drugie... Jeśli cos ma sie stac to sie stanie i my na to nie wplyniemy myślami. Mozemy jedynie reagować gdy cos niepokojącego sie dzieje ale jeżeli jest wszystko w porzadku to trzeba po prostu wyczekiwać dzidzi i myślec pozytywnie
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, pije koktajl i zastanawiam się co zrobić na obiad. co Wy pichcicie?
co do wanienek- ogladacie szavke? moja najukochansza jutuberka i widziałam, że oni kupili taką wanienke właśnie składana, jak znajde ten filmik to wkleje zdjęcie bo wydaje mi sie, że inaczej to wyglada niż te co wklejaliście. zastanawiałam się nad tym ale w nowym mieszkaniu mamy brodzik, więc nie wiem jak to będzie czy dam radę nalać tyle wody żeby go zamoczyć ale wątpię. jak długo korzysta się z wanienki w ogóle? około roku, mniej- wiecej? |
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No obiad mam pomidorówkę z wczoraj. |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na obiadek kurczaczka z warzywami na patelnie i z ryżem... Ale sobie chyba zrobie nalesniki... Albo cukinie w bułce tartej z patelni... Hmm
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
W naszym przypadku to było do roczku,ale wkładaliśmy wanienke do wanny bo Mateusz lubiał się chlapać.
|
||
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Omnomnomn Kurczaczki, też bym zjadła kopytka.....ale mąka mi strasznie podnosi cukier;// Makarony, pieczywo - babcia powiedziała, że mam zmienić na żytnie, ale nie pomogło....Muszę się ostro napocić by być najedzoną. Schudłam już ponad 1kg.... Boję się, że mi jutro w klinice nie uwierzą, że trzymam dietę. Jak spojrzą na moje wyniki to się załamią. |
|
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bys zrobiła kopytka z samą mąką ziemniaczaną? ona też podnosi? a z odrzutów po zrobieniu sosu można upiec pyszny pasztet (masz na tej stronie przepis na niego) ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam właśnie u dziewczyny do której miałam kupić kombinezonik. I wyszłam z całą torbą ciuszków
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ znów jestem uziemiona a raczej przyklejona do łóżka mam wiele czasu. Mam ambitny plan (nie wiem jak długo wytrwam) ale od dziś mój brzuch i ja słuchamy muzyki ciążowej i dla noworodków.
Robicie tęgo typu rzeczy? |
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tesciowa slucha caly czas muzyki klasycznej takze maluszek ma prawdziwy koncert kazdego dnia. Bylam z tesciem na szybkich zakupach, konczyly mi sie platki i jogurty. Przy okazji kupilam mini pizze do podgrzania wlasnie sie grzeje.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-03-08 o 13:36 |
|
|
|
|
#3714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jejku czy Wam też się dzisiaj tak bardzo nic nie chce?
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszukuję sobie na youtube muzykę dla ciężarnych albo noworodków i słuchamy z małą Nie wiem na ile to działa ale wiem że mnie relaksuje więc to robię ![]() No i oczywiście włączamy jej naszą muzykę, ulubione zespoły ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Od rana mam aktywny dzień
|
|
#3716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Kochane kobiety wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
szybka jesteś ![]() Cytat:
czemu zależy Ci na tym drugim przedszkolu?Cytat:
![]() jakie masz oczekiwania? Dzieci często wiedzą dobrze kiedy się urodzić, moje dziecko wybrało noc bo wiedziało, że wtedy jest tatuś i akurat zaczynał tygodniowy urlop . Pewnie moje nastawienie - teraz mogę rodzić też podziałało.Cytat:
tak to wygląda
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2016-03-08 o 21:11 |
||||
|
|
|
#3717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chce wiosny bo wpadam w depresję jakąś, mąż się śmieje, że mnie już baby blues dopadł ![]() Cytat:
Cytat:
Położna obiecała, że na następny raz zdążymy trzymam ją za słowo. Porody w wodzie są cudowne, tylko terzeba wybrać odpowiedni szpital gdzie takie porody się odbywają.
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
TinkerBell ja biorę zyrtec. Moich leków na alergię nie można brać w ciąży i mam zmieniony na zyrtec własnie.
Talantea, my bardzo szybko przestaliśmy korzystać z wanienki. Mieliśmy tę najzwyklejszą z ikei i gdzieś od 4 m-ca Młody przestał się w niej mieścić i zaczęliśmy go kąpać w głebokim brodziku prysznicowym. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() Też właśnie szukam gdzie w okolicy można sobie coś takiego załatwić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

U nas jest kilka sal i w jednej jest właśnie wanna do porodu w wodzie 
)

? Ja zupełnie się nie obawiam, podchodzę do tego w ten sposób, że jadę do szpitala aby dziecko bezpiecznie przyszło na świat, skoro rodziły kobiety w średniowieczu i epoce kamienia łupanego to jest to wykonalne zadanie 

podpowiedzcie coś
bo nie wiem co mam zrobić
czemu zależy Ci na tym drugim przedszkolu?
Położna obiecała, że na następny raz zdążymy 
<3