![]() |
#661 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Wszystkiego najlepszego kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu lepszy humor od rana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
doczłapałam się do lidla, tłum jak nie wiem, bo rzucili tulipany za 5 zł. Wstawiłam rosół, ale zapomniałam kupić natki pietruszki i czeka mnie druga wyprawa. Ojj dalej niż do lidla to nie dojdę, a mam tam 5 minut
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Poli super info! Idź na ten koktajl konieczne i rozsiewaj nam tu swoją radość
![]()
#665 | |||
Zakorzenienie
|
Ach ten dzień zaczyna być coraz wspanialszy !!!!
Dostałam zwrot kasy za bielizne z kontri którą odesłałam bo była za duża ![]() cudownie ! to teraz moge kupić jakies kosmetyki ssasasasasa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na przeczyszczenie to mam w pamięci zbyt dużą dawkę witaminy C lewoskrętnej hehehe, ale nie wiem jak to zdrowe jest ![]() ![]() Cytat:
Pewnie po porodzie jak się poczuje lepiej to wróci na nasz wątek. Za to Ineso to już długo za długo nie ma!!! A co do albumu - no wiesz ![]() Do tej pory tego nie zrobiłam ![]() A te albumy i fotoalbum ... zostałam troszkę przymuszona bo teściowa wiecznie się pytała czy ma sobie sama zrobić album czy co, ale mąż chciał jej dać w prezencie i tak o to ja to wszystko robię. Wyślę te zdjęcia do fotografa i NIGDY WIĘCEJ ICH NIE OGLĄDNĘ ![]() ![]() ![]() ![]() Lucky tak tak! od razu humor zarąbisty ![]() To idę myć głowę, na pocztę te albumy wysłać, na kawkę i koktajl do mojej restauracyjki, na zakupy do rossmanna i lewiatana, zrobić obiad. I pewnie będzie już wieczór znając moje tempo ![]() Ale to mój dzisiejszy plan hihi będę was oczywiście w między czasie czytać (mając maskę na głowie, pijąc kawkę w kawiarence, jedząc obiad hehhee)
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziwnie trochę, my zawsze płacimy rodzicom za bilety. Dla nich to wydatek, dla nas ciut lżej no i wnuczka ma dziadków. Poza tym teraz jak mama do mnie przyjedzie uwaga na 1,5 miesiąca to nie wyobrażam sobie jej nie kupić biletów. Ciekawe co na to moja młodsza siostra. Mama zajmuje się jej dziećmi, do tego gotuje dla wszystkich ( czyli w sumie 11 osób) jak ku..wa w stołówce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poli ten balsam po goleiu tez jest w rossmanie t miniaturach za 7 zł także polecam wypróbować. Ma prosty skład, w tym gliceryna, która zabezpiecza przed utratą wilgoci i zwiększa przyczepność podkadu ![]() rutyna kosmetyczna Lubię się malować, ale nie mam problemu z wyjąciem bez make upu. Oczy musze podkereślić, bo mam opadającą powiekę, no i uwielbiam cienie ![]() ![]() TEraz mi trochę "aleinów" wyskoczyło,ale ogólnie jak na 34 lata to mam ładna cerę. Zrobiłam pastę z przepisu Agaty (tzn tż rano zrobił ) ![]() ![]() Unas piękne słońce, także chyba wyskoczę poszukać sobie prezentu na dzięń kobiet ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Polinezyjka cieszę się że dziś masz zdecydowanie lepszy nastrój!
![]() Teraz zarazaj nim dookoła ![]() No i super że udało się jednak wykorzystać ten album, który już wcześniej stworzyłaś. Robota nie poszła na marne. |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle fajnie, bo ostatnio co wizyta to były kiepskie wieści, a teraz znowu każda wraca z dobrymi informacjami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dziewczynki ![]() ![]() Jak już jesteśmy w tematach kosmetycznych, to może mi któraś powie co mam zrobić z brwiami? ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |||
Zakorzenienie
|
Hah
![]() myję głowę - odłożyłam rączkę prysznicu na kran tak byle jak - bo chciałam nałożyć odżywkę. A tu BACH - rączka spadła i jak wąż na wszystkie strony leje, a po chwili zanim ją zlapałam ustawiła się prosto na mnie. Całą mnie zlała. ![]() ![]() Popiszczałam i pośmiałam się za jednym zamachem ![]() Cytat:
![]() Co do mamy - przyzwyczaiła ich do tego, to jest najgorsze, bo ludzi jak się przyzwyczai to potem można do śmierci oczekiwać "dziękuję". Bo dla nich to jest norma. codzienność. Nie zastanawiaja sie ile to od mamy wymaga wysiłku i że mogłaby prowadzic juz swoje zycie nie zajmujac sie nikim tylko soba i mezem. Tez mam nadzieje, ze jak zniknie im na poltora miesiaca to powitaja ja klaniajac sie przed nia! ![]() Dokladnie ! tez sobie dzis cos kupie hihi ale moze ta kawka i kojtajl wystarczy Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak tak! tak mnie to cieszy ze wyskoczę zaraz z siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mężowie kupują coś waszym córeczką na dzień kobiet? Jak byłam mała to zawsze mój ukochany dziadziu przychodził do mnie z różą. I tylko on ![]() ![]() ![]() ![]() Tak! ten błąd muszę naprawić ![]() Hm hm A co do brwi - no ja to wiesz , dopiero szukam i się uczę. A u kosmetyczki jak byłaś to co Ci proponowały? Może faktycznie trzeba znaleźć odcień do malowania? Wczoraj na filmiku widziałam jak dziewczyna sobie wymalowała brwi (tylko ona czarnym), wiec pewnie się da znaleźć jasny ale taki, który nada ostrości Twojej buzi? poczekajmy aż tu doświadczone dzeiwczyny się wypowiedzą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||
Mama Land
|
Kalpana: Henna u kosmetyczki (ale dobrej). Dobierze Ci odpowiedni kolor. Ja dłuuuugo chodziłam w czarnej hennie (do blond włosów, ale bardzo lubię mocną oprawę oka, więc tuszu nawalam 100 kg), aż w końcu dałam się namówić na jakieś mieszanki i były strzałem w 10
![]() Cytat:
Przecież wystarczająco dużym obciążeniem dla rodziców jest choroba dziecka, a w PL wszędzie trzeba załatwiać papierki, bądź być w pracy ![]() ![]() A Ty zawsze powtarzałaś, że Flo jest ogromnym tulisiem, więc potrzebuje Twojej bliskości. Podejrzewam, że w takich chwilach każde dziecko na to liczy, a bezpieczeństwo i komfort dla takiego maluszka, to szybsza rekonwalescencja. Ale u nas oczywiście wszystko na odwrót. Nic dziwnego, skoro afera za aferą, jak nie brzoza 6 lat temu, to teraz pęknięta opona ![]() Cytat:
![]() ![]() Wtedy zaczęłam płakać i było po makijażu ![]() Z jakiego mięsa robicie burgery?? Ostatnio miałam akurat mielonego indyka, więc dodałam do niego trochę pesto czerwonego i były boskie ![]() ![]() U mnie dziś pizza ![]() MiniMonix: Najzwyczajniej w świecie mrożę wyrośnięty spód do pizzy. Ostatnio moim hitem jest pizza z patelni i właśnie te spody mrożę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przepraszam za wyrażenie, ale co za sępy ![]() ![]() Chyba też się przejdę i coś sobie kupię ![]() Tylko co? Bo ciążowych ubrań mam już po kokardy ![]() Poli: Non stop zapominam: ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AsiaPo Czas edycji: 2016-03-08 o 10:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mniam, jakie pyszności, aż zgłodniałam! U nas dziś pierogi ruskie z cebulką ![]() Danika kciuki za wizytę ![]() Kalpana cięzka sprawa z brwiami. Najlepiej iść do kosmetyczki, ale na pewno zostaną jasne, tylko powinny być o jeden ton ciemniejsze od Twoich włosów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Co do brwi polecila bym kosmetyczke by fajnie wyregulowala.
Natomiast o nadanie im koloru, to juz troche szukanie idealnego koloru... ale mozna znalezc.. Fajny zestaw ma catrice, dwa ciebke w fajnym pudelku z mala penseta i szczoteczka. Potem linku poszukam. Co do kremu bb... czasem mozna dosta probki. Ja lubie z loreala, perfect skin. Delikatne i naturalne krycie..
#673 |
Winter is coming
|
ja brwi podkreślam kredką, chociaż henna to nie byłby zły pomysł...muszę pomyśleć.
Za tydzień sobie za to machnę hennę na włosy. Czeka i czeka, nie mam kiedy jej zrobić, bo to wymaga nie mycia włosów przez 2 dni... A potem z dzieckiem to w ogóle nie znajdę na to czasu. Martinixx masakra z tym wykorzystywaniem mamy. U ciebie to kurcze odpocznie
#674 |
Mama Land
|
Ah, ah! Chciałam Wam jeszcze polecić film "To właśnie seks/The little death".
Powiedziała mi o nim koleżanka. Tak porytego filmu długo nie widziałam ![]() Mąż był nim zachwycony, a podziałał jak gra wstępna ![]() Końcówka miażdży, choć w trakcie też jest kilka niezłych momentów ![]()
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam o nim, muszę obejrzeć ![]() Co do henny to mnie powstrzymuje przed nią powtarzalność. Jak raz się zacznie, to potem raczej trzeba już ciągle farbować. Ja mam bardzo jasne brwi, ciemne włosy, ale radze sobie cieniami ![]() ![]() Idę się zaraz kąpać bo odkąd mam problemy z ciśnieniem zaczęłam się myć w południe zamiast wieczorem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Poli
Fajnie sie Ciebie czyta ![]() ![]() Martinixxx Zostaw sobie mamę na dluzej a co! Moze w pl docenia jak jej dluzej nie bedzie ![]() AsiaPo Dziekuje za przepis, strasznie mi sie spodibal ![]() Justyna Pokaz pokoj ![]() Moje szycie ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1457434109.101147.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434124.518296.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434135.701533.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434158.053511.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434181.739034.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434209.808908.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434226.813489.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434247.627813.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A burgery - z mięsa wołowego, jak nie ma to z jakiegokolwiek mielonego. ![]() A mężowi to czemu do głowy przyszło, że czujesz się nieatrakcyjna hehhe ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zabieram się za szukanie i przeglądanie tego co mi dziewczyny podały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozwiniesz? wieczorem ciśnienie masz za wysokie ? To jakoś wpływa na prysznic? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
kopycio cudowności, no nacieszyć się nie można! piękne
![]() ja też walczę z albumem, od grudnia. ale takim tradycyjnym, z czarnymi kartkami. mam już stos wywołanych zdjęć... i nie mam siły na siedzenie za biurkiem. makabra, raz, że niewygodnie, dwa, że od siedzenia wszystko boli i uciska. także album jeszcze poczeeeka... ![]() z serii abstrakcyjne sny - dzisiaj mężuś poszedł do pracy, ja taka zaspana, niby rozbudzona, niby jeszcze nieprzytomna... i słyszę, coś gada? jakby radio. odwracam się, a koło łóżka siedzi przyczajona... zakonnica?! ![]() ![]()
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku, żółty i szary, kocham to połaczenie ![]() ![]() gdzie kupiłaś koszyczki?? ![]() Poli nie, nie zemdleję, ale nie chcę sobie podnosić ciśnienia, bo wieczorami jest najwyższe, a wiadomo gorąca woda, wysiłek ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-03-08 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze odesłanie koszul i szlafroka i zamówienie mniejszych rozmiarów i kupienie torby jakiejś do szpitala ![]() i będzie awesome !! ALE PIĘKNE RZECZY ![]() ![]() ![]() ![]() zdolniacha !!!
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Mama Land
|
Kopycio:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takie połączenie mi się marzy ![]() A ostatnio znów mam rozkminę co do Minky ![]() Cytat:
![]() ![]() Zgagę mam po wszystkim ![]() Więc jem wszystko ![]() Usta mi dziś szalenie pękają i od tej krwi chce mi się ![]() A film naprawdę ciekawy, mimo zniechęcającego polskiego tytułu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też 70 kg blisko ale kompletnie tego nie widac, wszystko w brzuch poszło wiec czym tu się przejmować ☺ po porodzie będziemy myśleć co zrobić żeby być fit ☺ Ja też jestem niskocisnieniowcem. Na początku ciąży zdarzało się i 90/50 wtedy non stop miałam ochotę spać. Masz jakieś fajne makijaże dla opadającej powieki? Korzystaj z pogody i szukaj prezentu. Udanych zakupów ☺ Cytat:
Chyba skonczyla się nasza zła passa i teraz już tylko lepiej będzie. Widzę że u wszystkich jakaś nieustająca gastofaza. Zjadłam 4 kanapki na śniadanie, owoce ciastka do kawy i juz w sumie jestem głodna ![]() Co do podkładów mineralnych to przetestowalam i bardzo polecam, ja też z tych bladziochow i w drogerii trudno mi coś idealnego dobrać. Zerknij na anabelle minerals. Po 8 zł mają próbki i spokojnie jedna wystarcza na jakieś 2-3 tygodnie. A dziś chyba darmowa dostawa. Powinnam gdzieś mieć zapisane jakieś teksty z blogów o doborze odcieni postaram się znaleźć i Ci podesłać. Tez się bałam zamawiać a okazało się ze trafiłam idealnie z odcieniem. Brwi podkreślam cieniami z Bell i bardzo sobie chwale. Podobno Golden rose i essence mają też fajne zestawy. Może spróbuj tak jak dziewczyny radzą wybrać się do kosmetyczki na jakas jasna hennę. Tez musze pójść bo chciałbym ogarnąć ładnie brwii przed porodem a wstyd się przyznać ze nigdy na hennie nie byłam i boję się trochę efektu 😕 Cytat:
lubie drobiowe burgery ale nie zawsze udaje się kupić mielone z indyka wiec wtedy łopatka plus schab tez muszą dać radę ☺ ja dodaje do mięsa domowy sos pomidorowy i wtedy nie jest takie suche Tez pytanie co kupić... buty torebkę kosmetyki 😊 na ciuchach świat się nie kończy ☺ tak kusicie tymi zakupami ze może sama też coś sobie sprezentuje Cytat:
Jaka robisz na włosy? Ja zamówiłam teraz jakaś w kremie i myślę czy robić przed porodem czy po, ale chyba jeszcze teraz ogarnę fryzjera i machnę hennę. Tylko z fryzura mam dylemat czy ciąć tylko końcówki czy może zaszaleć i zrobić jakiegos long boba Daj spokój, dwa dni mnie po khadi głowa bolała. Nie dla mnie te zapachy. Teraz mam w kremie i może będzie lepiej. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wizyta ![]() No więc u Nas wszystko ok. Szyjka dobrze,łożysko dobrze. Paweł waży 2600 więc w normie ![]() Następna ostatnia wizyta 29.03 i skierowanie na porodówkę ![]() pobrał gbs i za 4 dni wynik. Pozdrawiam Was i gratuluje udanych wizyt ![]()
#686 |
Zadomowienie
|
Hellou,
witam się tylko szybko po wizycie- u mnie tez alarmy odwołane, szyjka sie coprawda skraca, ale nie dramatycznie, od strony wewnetrznej robi sie też delikatne rozwarcie, ale jak na KTG nie zapisały sie skurcze, to nie ma paniki ![]() Przeleciałam Was szybciutko... Gratuluje wszytskich pozytywnych wieści z wizyt ![]() ![]() Przepiekne pokoiki i twórczośc własna. Tez mi sie bardzo podoba połączenie żółtego i szarego. Poli- dziewczyny napisały Ci juz sporo blogów, które mozesz poczytać. Gosiaczek- mateoda prób i błedów kosmetycznych w moim przypadku zadziałała. Miałam spory trądzik i moje kosmetyki sa raczej dostosowane do tego problemu, więc jak Ty nie masz tego problemu, to moje Ci nie podpasują. Podpowiadam tylko biochemie urody i kremy i mazidła do zrobienia samemu- u mnie sie dobrze spisały. idę posprzatac dom, jak mi wolno ![]()
#687 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() to tak jak ja, ja idę na cc, ale bez terminu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam złe wspomnienia, ledwo się ogarnełam, z dupska za przeproszeniem jeszcze mi leciało, a tu wizyty, a syn to chyba wyczuwał moje poddenerwowanie, bo kto przyszedł, to jakies akcje robił, i ja w innym pokoju na spokojnie karmiłam,a mąż siedział z gośćmi, i jeszcze pamiętam jak jakas ciotka z rodziny oburzona,ze co on tak ryczy, a oni pojechali i dziecko spokojne. wiesz to takei zamieszanie, kawka herbatka, dla mnie po 2 mies. najlepiej ![]() dziewczyny a wiecie że ja mam noce, co śię jak zabita, rano budze się i dotykam, bo cos chyba brzuch mi zmniejszył sie i panika, czy Młody się rusza ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ALe ochraniacz musiałam zdjąć, bo go nie widziałam z łóżka ochraniacz to i tak dopiero jak dziecko się przemieszcza Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś ciśnienie 122/70 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Poli cieszę się, że dzisiaj masz lepszy dzień, bo wczoraj aż dziwnie było z Tobą smurną.
Kopycio ślixzne rzeczy. Martinix współczuję Twojej mamie, ze tak ją wykorzystują ale sama pewnie im na to pozwoliła. Wyjazd do Ciebie może im uświadomi ile robi, a mama sobie odpocznie, bo wątpię, żeby więcej się u Ciebie narobiła niż w domu Vel nawet mnie tu nie strasz, że się wbijam w kolejkę. Co do zdjęć, to też żadnego ze ślubu nie wywołaliśmy. Cały czas się za to zabieram ale słabo mi to idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Winter is coming
|
kopycio piękny pokój
![]() gratuluję kolejnych udanych wizyt dziewczyny ![]() ![]() co do henny to ja farbuję khadi. W zasadzie tylko dla lekkiego podkręcenia koloru włosów, no i ładnie się błyszczą po niej. Ale już z rok nie farbowałam, bo jest przy tym trochę zabawy. Mi pasuje. dobrze czytać, że nie tylko ja mam taki problem z albumami i wywoływaniem zdjęć ;D od razu mi lepiej. Kurcze no ale takie czasy nastały, że wszystkie foty są na kompie i ciężko się zabrać za wywoływanie. Chociaż nie dalej jak w niedzielę przejrzałam chyba ze 3 tys zdjęć z urlopów, żeby wybrać kilka do zrobienia z nich obrazków na ściany ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.