Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 09:32   #661
justyna_fli
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Wszystkiego najlepszego kobietki Gratuluje wszystkim wizyt Jakie te nasze maluszki juz duze Ja tez sobie zaczelam wkrecac porod bo dalej mnie trzyma to moje niby zatrucie pokarmowe Nie wiem sama, oby nie Ciaza mi nie ciazy nic a nic, wiec wole sobie jeszcze pochodzic Ja znow mam jakis syndrom wicia gniazda, wczoraj po raz kolejny przekopalam pokoik malego i teraz juz jest prawie tak jak ma byc Fajnie wyszlo, jak dokoncze na tip top to sie Wam pochwale
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja to po mojej czuję. Jak jest piękna pogoda-dziecko szaleje i się kokosi cały dzień. Jak jest pogoda taka, że tylko się zakopać pod kołdrą to dziecka nie ma. Dostaję kontrolne kopy po jedzeniu na zasadzie "żyję, odczep się", ale na żadne zaczepki nie reaguje...
Haha to moze dlatego moj mlody taki leniwy... Bo tu zawsze jest pogoda do
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Co jest moim najgorszym problemem to wzdecia. Mam bardzo mały brzuch. Adam szykuje się być klocem i nie wiem gdzie się mieści w tych moich wnetrznosciach. Moje jelita tak się porozchodzily ze hej. Po kaazdym jedzeniu jest takie bulgot, a wieczorem takie gazy ze aż mieszkanie skacze. Jem małe posiłki żeby jakoś funkcjonować ale jest coraz gorzej mamy zaczęty 34 tydzień a ja wieczorem pekam. Pije lactuloze żeby rano co nie co poszło i tak z rana do południa jest ok, a po południu tragedia. Mam taką ochotę na czekoladę ale to tylko w marzeniach mi pozostaje. Ten lyk lactuloze po obiedzie mnie ratuje żeby rano żyć. Nie jem już niczego co wzdyma staram się dużo chodzić po domu. W niedzielę jak byliśmy u teściów na obiedzie myślałam że umrę tam. Brzuch mi pekam a zjadłam mało. Nawet po głupim piciu jestem napompowana. Pije ok 1l dziennie. Przez te moje ograniczenia posiłków na mniejsze waga stoi w miejscu. Niby maly pięknie rośnie a ja i mój bęben nic nie przybieramy. Mówiłam ginowi o tym to ten powiedział ze tak teraz będzie. Ja marzę aby do świąt dotrzymać i potem niech maly się rodzi. Chłop jest duży dokarmiamy myślę że do świąt będzie ponad 3kg. Teraz wizyta w piątek i tak co półtora tygodnia. Będzie skończony 25marzec i wkrocze w 9 miesiąc niech się dzieje co ma się dziać.
Agnessa, laktuloza wzmaga wzdecia! Takze jesli masz z tym problem to moze poszukaj czegos innego na przeczyszczenie...
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:39   #662
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaa

Rozwiązałam 1 problem

Ci idioci z tej strony nie wiem czemu, ale źle mi to napisali.
jednak się dało wykorzystać mój zrobiony wcześniej projekt albumu klask i:

och jaka ulga, że nie muszę tego tworzyć jeszcze raz!!!!!
Chyba z tej radości przejdę się na jakiś koktajl owocowy
no i super, problem z głowy
od razu lepszy humor od rana
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:40   #663
velika
Winter is coming

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaa

Rozwiązałam 1 problem

Ci idioci z tej strony nie wiem czemu, ale źle mi to napisali.
jednak się dało wykorzystać mój zrobiony wcześniej projekt albumu klask i:

och jaka ulga, że nie muszę tego tworzyć jeszcze raz!!!!!
Chyba z tej radości przejdę się na jakiś koktajl owocowy
hehe to super podziwiam i tak za to tworzenie albumu, u nas niedługo 2 lata po ślubie, a żadnego zdjęcia nie wywołaliśmy, a album mamy tylko dlatego, że był w cenie może jak się młoda urodzi to jej porobimy jakieś foty i z tego jakieś albumy utworzymy dla rodziców. Chociaż znając nasz zapłon to nastąpi to jak będzie miała z 10 lat

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ineso i sunshine cos dawno się nie odzywały dziewczyny dajcie znać jak podczytujecie, bo zaczynamy sie martwić
właśnie dziewczyny co z wami ? i beth jeszcze dawno nie było.
doczłapałam się do lidla, tłum jak nie wiem, bo rzucili tulipany za 5 zł. Wstawiłam rosół, ale zapomniałam kupić natki pietruszki i czeka mnie druga wyprawa. Ojj dalej niż do lidla to nie dojdę, a mam tam 5 minut

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:43   #664
annihilate
Rozeznanie

Poli super info! Idź na ten koktajl konieczne i rozsiewaj nam tu swoją radość

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:49   #665
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ach ten dzień zaczyna być coraz wspanialszy !!!!
Dostałam zwrot kasy za bielizne z kontri którą odesłałam bo była za duża
cudownie ! to teraz moge kupić jakies kosmetyki ssasasasasa

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Poli, jeszcze do konca nie wiem czy baldachim zostaje.
Poki co jest o ochraniacz i baldachim.
Nam zalezalo bysmy mogli ogladac tv a maly nie zagladal.
Wiec wyjdzie w praniu...
Ooo mądry pomysł jak się w tym samym pokoju jest! Bardzo dobry!
Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Agnessa, laktuloza wzmaga wzdecia! Takze jesli masz z tym problem to moze poszukaj czegos innego na przeczyszczenie...
He
na przeczyszczenie to mam w pamięci zbyt dużą dawkę witaminy C lewoskrętnej hehehe, ale nie wiem jak to zdrowe jest w tak za dużej dawce hehe
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hehe to super podziwiam i tak za to tworzenie albumu, u nas niedługo 2 lata po ślubie, a żadnego zdjęcia nie wywołaliśmy, a album mamy tylko dlatego, że był w cenie może jak się młoda urodzi to jej porobimy jakieś foty i z tego jakieś albumy utworzymy dla rodziców. Chociaż znając nasz zapłon to nastąpi to jak będzie miała z 10 lat

doczłapałam się do lidla, tłum jak nie wiem, bo rzucili tulipany za 5 zł. Wstawiłam rosół, ale zapomniałam kupić natki pietruszki i czeka mnie druga wyprawa. Ojj dalej niż do lidla to nie dojdę, a mam tam 5 minut
Beth na FB napisala, że nie ma siły do komputera podejść bo ma rwe kulszową (jeśli dobrze zrozumiałam). Ale wszystko u nich dobrze.
Pewnie po porodzie jak się poczuje lepiej to wróci na nasz wątek.
Za to Ineso to już długo za długo nie ma!!!

A co do albumu - no wiesz ja miałam TYLKO wysłać zdjecia do fotografa i on nam w cenie miał zrobć fotoalbum.
Do tej pory tego nie zrobiłam

A te albumy i fotoalbum ... zostałam troszkę przymuszona bo teściowa wiecznie się pytała czy ma sobie sama zrobić album czy co, ale mąż chciał jej dać w prezencie i tak o to ja to wszystko robię.

Wyślę te zdjęcia do fotografa i NIGDY WIĘCEJ ICH NIE OGLĄDNĘ :brzyda l:

Lucky tak tak! od razu humor zarąbisty

To idę myć głowę, na pocztę te albumy wysłać, na kawkę i koktajl do mojej restauracyjki, na zakupy do rossmanna i lewiatana, zrobić obiad. I pewnie będzie już wieczór znając moje tempo
Ale to mój dzisiejszy plan hihi
będę was oczywiście w między czasie czytać (mając maskę na głowie, pijąc kawkę w kawiarence, jedząc obiad hehhee)
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 09:51   #666
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Lucy
Gin mowi, ze ok 3000-3300 bedzie ważył w terminie, zobaczymy, dobrze, ze nie taki kloc jak ja (4800)

Promocje
Nie wiem czy znacie, jest taka aplikacja z gazetkami promo "moja gazetka" a ostatnio odkryłam taka apke "blix" i tam poza gazetkami sa tez kupony rabatowe do sklepów z ubraniami i do superpharm wlasnie

No i po północy! Mamy Dzien Kobiet! kochane oby nasi Panowie o nas nie zapomnieli
Wszystkiego naj kobietki!
Moja mała tez miała 3200.Łatwo nie było, ale pewnie byłoby gorzej przy 4 kg

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
dla Mikiego fajna waga mam nadzieje ze moj tez nie bedzie kolosem

prawdziwy buc... wiecej bym chyba do niego nie poszla...

Faaaajnie spory Antek i zazroszcze Ci ze wiesz kiedy juz malego przytulisz fajne prezenty

u mnie jestesmy we dwie, siostra ma lepiej bo mlodsza. znowu u tz sa w 3 siostra jest najstarsza i ma najlepiej moj tz jest sredni i mam wrazenie ze ma najgorzej...

za wizyte i wez no pozycz swojego tz choc na jeden dzien

moj mnie wkurzyl... sam mowil ze od marca nie tyka alko pozniej ze od 9 miesiaca no i wczoraj zaczelam 9 ale pojechalismy do mojego taty i wypil 4 a dzisiaj co? wlasnie konczy 4 piwo powiedzialam mu ze ja mu nie zabraniam mnie mama zawiezie ale on ze mna nie pojedzie... ale po nim to splynelo i mi nie uwierzył... poprostu od jutra mu zabronie jak kupi to mu zabiore a jak i tak wypije..? juz nie wiem jak na niego wplynac... on sam mowi ze myslal ze sie ogarnie i ze za dobra jestem dla niego i nie bardzo potrafie wplynac na niego..
Kurcze, trochę nieodpowiedzialnie co? Ja bym sie bała,że akurat w tej chwili bedzie po piwku i co zrobisz? Oby się ogarnął

Cytat:
No to sie moge pochwalic. Kacik Kubusia wyglada tak

Załącznik 6261591

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja co do wagi się tez nikomu nie przyznaje. Teraz dużo nie przytyłam ale ogólnie dużo ważę. No ale mam to gdzieś byle by młody byl zdrowy.

Tez jestem najmlodsza z 4 siostr nie bylam nigdy jakoś specjalnie, , lepiej traktowana. Mam siostrę tylko 1, 5 roku starsza i może dlatego bylysmy wychowywane na równi wszystko miałyśmy takie same kupowane w tym samym czasie no trochę jak bliźniaczki u nas najlepiej ma najstarsza siostra, szczególnie teraz. Co pierdnie musi być. Według mnie wykorzystuje rodziców mieszka za granicą wiec kiedy jej się zachce mają do niej jeździć a oczywiście nigdy się nie zainteresuje czy maja kasę na bilet itp. Wkurza mnie to strasznie

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Lin nie masz się co przejmować waga skoro i tak będziesz miała cc. Więc nawet lepiej większe dziecko
Ja tam nie mam problemu z wagą. 14 na plusie i się nie przejmuje. Zaraz dopbije do 70 kg Żałować sobie będę po porodzie

Dziwnie trochę, my zawsze płacimy rodzicom za bilety. Dla nich to wydatek, dla nas ciut lżej no i wnuczka ma dziadków. Poza tym teraz jak mama do mnie przyjedzie uwaga na 1,5 miesiąca to nie wyobrażam sobie jej nie kupić biletów.
Ciekawe co na to moja młodsza siostra. Mama zajmuje się jej dziećmi, do tego gotuje dla wszystkich ( czyli w sumie 11 osób) jak ku..wa w stołówce Oni tylko przychodza po dzieci, już najedzone, zjadają swoje i wychodzą. Moja mama od rana z obiadem lata, potem leci odebrać dziewczyny o 13 ( jak pada to i mój tata musi samknąć firmę i ją zaweźć ) nakarmić księżniczki wiecznie wybrzydzające, obsłużyć resztę i na koniec pozmywac po wszystkich Jak to widziałam to mi się nóż w kieszeni otwierał. Moja mama to kazdemu chce pomóc no i ją wykorzystują. Może ją docenią jak 1,5 miecha u nas zabawi

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszcze niskich cisnien. Obecnie mimo dawkowania Dopegyt 3*1 cisnienie przekracza 140/80... do tego waga (przez obrzeki, bo juz guzik jem... i wszystkiego sobie odmawiam...)szybuje do gory, latam co chwile na badania moczu, czy bialko sie nie pojawia i zatrucie ciazowe sie nie zaczyna... do tego bol stawow i dloni taki, ze placze w nocy z bolu, bo inaczej juz nie porrafie sobie z tym radzic... . Nawet napisanie tego posta jest mega boles.ne dla palcow. Nie wiem jak bede noworodka przewijac itd. Jak czucia powoli nie mam... . Jutro wizyta i modle sie, zeby mlody duzo przybral na wadze. Marze zeby urodzic gdzies za miesiac i nie czekac do konca, czy przenosic do maja... . Nie daje juz rady.
Ja mam ciśnienie 100/60 cały czas. A ból pleców i inne dolegliwość przechodzą niemal zaraz po porodzie także głowa do góry

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Kobietki

Strasznie mnie dzisiaj w nocy skurcze męczyły Teraz co chwilę jakieś kłucie tam odczuwam. Nie lubię takich straszaków :/
Dziś w nocy dopadł mnie skurcz łydki. Tak się wydarłam,że tż myślał,że rodzę no i małą obudziłam Myślałam,że zejdę. Poleciałam zaraz po magnez i jakoś przeszło.

Poli ten balsam po goleiu tez jest w rossmanie t miniaturach za 7 zł także polecam wypróbować. Ma prosty skład, w tym gliceryna, która zabezpiecza przed utratą wilgoci i zwiększa przyczepność podkadu

rutyna kosmetyczna

Lubię się malować, ale nie mam problemu z wyjąciem bez make upu. Oczy musze podkereślić, bo mam opadającą powiekę, no i uwielbiam cienie Podkład/bb bronzer i puder, rozświetacz..pełny makijaż zabiera mi max 15 min, w zależności czy robię kreski, ile cieni nakładam...Do pracy byłam zawsze pomaowana, bo i tak jadłam śniadanie rano i tak bez sensu siedzieć i tylko jeść, to machnęłam od razu makijaż
TEraz mi trochę "aleinów" wyskoczyło,ale ogólnie jak na 34 lata to mam ładna cerę.

Zrobiłam pastę z przepisu Agaty (tzn tż rano zrobił ) z bagietką

Unas piękne słońce, także chyba wyskoczę poszukać sobie prezentu na dzięń kobiet

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:01   #667
patulinka94
Zadomowienie

Polinezyjka cieszę się że dziś masz zdecydowanie lepszy nastrój!
Teraz zarazaj nim dookoła
No i super że udało się jednak wykorzystać ten album, który już wcześniej stworzyłaś. Robota nie poszła na marne.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 10:04   #668
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie Leon waży 2300 i może do porodu chociaz do 3 kg dobije i całe szczęscie się odwrócił
następna wizyta przed świętami
teraz lecę nadrabiać co tam naprodukowałyście
super że się odwrócił
W ogóle fajnie, bo ostatnio co wizyta to były kiepskie wieści, a teraz znowu każda wraca z dobrymi informacjami
Cytat:
Tabaska - no cóż. Właśnie tak chyba wyglądam - widac roznice miedzy buzia a szyja.
No i to jest największy błąd. Musisz trafić na swój odcień
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Plisss zamknijcie mi lodówkę na kłódkę rosi: Normalnie cały czas bym żarła. Jeszcze zaczęłam sobie wkręcać, że na dniach urodzę, bo od kilku dni mam lekką biegunkę, czyli organizm się oczyszcza, a jem jak smok, bo organizm gromadzi energię.

Lucy mały jest drobny ale łatwiej będzie Ci urodzić.
też ostatnio ciągle chce mi się jeść i nawet wczoraj mówiłam TŻtowi że chyba sobie już zaczynam gromadzić energię Muszę przystopować bo waga ostro idzie w górę
Cytat:
Ja tez po wizycie. Szyjka 3 cm wiec trzyma i zamknięta. Koniec z oszczędzaniem sie wreszcie! Mam jeszcze tydzien brac luteine do 36 tg i odstawić. I dac dzialac naturze ktg 18 marca i tak co tydzien. Mlody wazy 2200 pozycja jak najbardziej do sn Ufff

Wracam do domu a tu posprzątane, poodkurzane, podłogi zmyte, zmywara rozladowana bajka! Myslalam, ze domy pomylilam a na stole piekne gozdziki niby bez okazji ale jutro 8 marca tż przeszedł samego siebie
świetne wieści no i ta niespodzianka w domu
Cytat:
Zazdroszczę zdecydowania, ja mam też megadużo pieprzyków (na samej twarzy i szyi koło 30) i też kilka sztuk do usunięcia... Ale ja się niepewnie czuję jak mi fryzjer włosy ścina, a co dopiero oddać się w ręce lekarza który jednak więcej miałby wyciąć...
Ja bym nie była taka zdecydowana gdybym nie miała na twarzy i ten na ramieniu by tak nie dokuczał. W dodatku TŻ mnie bardzo namawia i wstępnie planuję zrobić to w lipcu, chyba że chrzciny będziemy robić to dopiero na jesieni, żebym szwów nie miała. No i nie wiem czy latem będzie chciał mi zrobić, bo nie powinno się na ostrym słońcu przebywać póki się nie zagoi. Włosy to co innego, a pieprzyków nie szkoda, bo moim zdaniem tylko szpecą te wystające. No i dochodzi jeszcze kwestia, że mogą być niebezpieczne.
Cytat:
co do make upu to ja się maluję na co dzień, ale nie umiem nic doradzić, mam swoje sprawdzone kosmetyki, raczej z dolnej półki blogów nie czytam, jedyne co to uczyłam się na nich robić kreskę, ale i tak czasem mi nie wychodzi. A podkład to warto kupować jak najjaśniejszy. Ja nie jestem jakimś bladziochem, a biorę naprawdę jasne. Nie wiem dla kogo produkują większość kolorów, na pewno nie dla Polek ;] Jeszcze co do kupowania kosmetyków, to ja od jakiegoś czasu przerzuciłam się na internetowe sklepy, jest co najmniej dwa razy taniej. Raz na jakiś czas robię większe zamówienie. Bazy pod podkład nie używam, na co dzień to podkład, korektor, puder, bronzer, cień na powieki, eyeliner, tusz do rzęs i kredka do brwi heh a i tak mi mówią, że się delikatnie maluję
Jeśli chodzi o pielęgnację to polecam poczytać podforum biochemia, kopalnia wiedzy. Ja żałuję, że tak późno tam trafiłam. Pielęgnację mam mieszaną, częściowo naturalną, częściowo sklepową. Zawsze mam na stanie oleje, kwas hialuronowy i jakiś krem. W dzień pod makijaż używam filtrów - 50 tka sorayi, na noc mam teraz krem z lidla na zmianę z olejami wymieszanymi z kwasem hialuronowym. Od kilku lat zimą używam również kwasów, no ale w ciąży nie można. Z cerą nie mam problemów, ale jest sucha, bez nawilżenia to jakaś masakra. W tym roku kończę 30 lat,
Zgadzam się z Tobą. Ja jestem strasznym bladziochem i nie mogę nic dla siebie znaleźć, bo wszystkie niby porcelanowe odcienie są zdecydowanie za ciemne. Kuszą mnie mineralne, ale nie mogę się zebrać żeby zamówić jakieś próbki, bo jest tego mnóstwo i ciężko przez ekran wybrać odpowiednie odcienie. Najgorsze co widać na ulicy to dziewczyny z jasną karnacją w podkładach koloru toffi Ostatnio znajoma dodała zdjęcia z jakiegoś wesela i znowu odwrotnie, miała za jasny podkład i wyglądała równie źle co te z za ciemnym

Wszystkiego najlepszego dziewczynki I dla tych kobietek w brzuszkach też najlepsze życzenia

Jak już jesteśmy w tematach kosmetycznych, to może mi któraś powie co mam zrobić z brwiami? Jasne oczy, jasna karnacja i nie wiem jak je podkreślić, żeby wyglądały ładnie i naturalnie. Henna raczej nie wchodzi w grę, bo wychodzi bardzo ciemna i będę wyglądać śmiesznie. Kredka? Cienie? Mam mega jasne brwi.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:18   #669
Polinezyjka
Zakorzenienie

Hah
myję głowę - odłożyłam rączkę prysznicu na kran tak byle jak - bo chciałam nałożyć odżywkę.
A tu BACH - rączka spadła i jak wąż na wszystkie strony leje, a po chwili zanim ją zlapałam ustawiła się prosto na mnie. Całą mnie zlała.
Popiszczałam i pośmiałam się za jednym zamachem

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Dziwnie trochę, my zawsze płacimy rodzicom za bilety. Dla nich to wydatek, dla nas ciut lżej no i wnuczka ma dziadków. Poza tym teraz jak mama do mnie przyjedzie uwaga na 1,5 miesiąca to nie wyobrażam sobie jej nie kupić biletów.
Ciekawe co na to moja młodsza siostra. Mama zajmuje się jej dziećmi, do tego gotuje dla wszystkich ( czyli w sumie 11 osób) jak ku..wa w stołówce Oni tylko przychodza po dzieci, już najedzone, zjadają swoje i wychodzą. Moja mama od rana z obiadem lata, potem leci odebrać dziewczyny o 13 ( jak pada to i mój tata musi samknąć firmę i ją zaweźć ) nakarmić księżniczki wiecznie wybrzydzające, obsłużyć resztę i na koniec pozmywac po wszystkich Jak to widziałam to mi się nóż w kieszeni otwierał. Moja mama to kazdemu chce pomóc no i ją wykorzystują. Może ją docenią jak 1,5 miecha u nas zabawi

Poli ten balsam po goleiu tez jest w rossmanie t miniaturach za 7 zł także polecam wypróbować. Ma prosty skład, w tym gliceryna, która zabezpiecza przed utratą wilgoci i zwiększa przyczepność podkadu

rutyna kosmetyczna

Lubię się malować, ale nie mam problemu z wyjąciem bez make upu. Oczy musze podkereślić, bo mam opadającą powiekę, no i uwielbiam cienie Podkład/bb bronzer i puder, rozświetacz..pełny makijaż zabiera mi max 15 min, w zależności czy robię kreski, ile cieni nakładam...Do pracy byłam zawsze pomaowana, bo i tak jadłam śniadanie rano i tak bez sensu siedzieć i tylko jeść, to machnęłam od razu makijaż
TEraz mi trochę "aleinów" wyskoczyło,ale ogólnie jak na 34 lata to mam ładna cerę.

Unas piękne słońce, także chyba wyskoczę poszukać sobie prezentu na dzięń kobiet
A ten balsam pachnie tak męsko czy normalnie?

Co do mamy - przyzwyczaiła ich do tego, to jest najgorsze, bo ludzi jak się przyzwyczai to potem można do śmierci oczekiwać "dziękuję".
Bo dla nich to jest norma. codzienność.
Nie zastanawiaja sie ile to od mamy wymaga wysiłku i że mogłaby prowadzic juz swoje zycie nie zajmujac sie nikim tylko soba i mezem.

Tez mam nadzieje, ze jak zniknie im na poltora miesiaca to powitaja ja klaniajac sie przed nia!

Dokladnie ! tez sobie dzis cos kupie hihi ale moze ta kawka i kojtajl wystarczy

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Polinezyjka cieszę się że dziś masz zdecydowanie lepszy nastrój!
Teraz zarazaj nim dookoła
No i super że udało się jednak wykorzystać ten album, który już wcześniej stworzyłaś. Robota nie poszła na marne.

Tak tak! tak mnie to cieszy ze wyskoczę zaraz z siebie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego dziewczynki I dla tych kobietek w brzuszkach też najlepsze życzenia

Jak już jesteśmy w tematach kosmetycznych, to może mi któraś powie co mam zrobić z brwiami? Jasne oczy, jasna karnacja i nie wiem jak je podkreślić, żeby wyglądały ładnie i naturalnie. Henna raczej nie wchodzi w grę, bo wychodzi bardzo ciemna i będę wyglądać śmiesznie. Kredka? Cienie? Mam mega jasne brwi.
O tak dziś też święto naszych Księżniczek
Mężowie kupują coś waszym córeczką na dzień kobiet?
Jak byłam mała to zawsze mój ukochany dziadziu przychodził do mnie z różą. I tylko on

Tak! ten błąd muszę naprawić kupię ten krem BB - tylko najpierw muszę poczytać. Można też dorwać jakieś próbki? zanim kupie?
Hm hm

A co do brwi - no ja to wiesz , dopiero szukam i się uczę. A u kosmetyczki jak byłaś to co Ci proponowały? Może faktycznie trzeba znaleźć odcień do malowania? Wczoraj na filmiku widziałam jak dziewczyna sobie wymalowała brwi (tylko ona czarnym), wiec pewnie się da znaleźć jasny ale taki, który nada ostrości Twojej buzi?

poczekajmy aż tu doświadczone dzeiwczyny się wypowiedzą
21 tc córeczka
Stary 2016-03-08, 10:25   #670
AsiaPo
Mama Land

Kalpana: Henna u kosmetyczki (ale dobrej). Dobierze Ci odpowiedni kolor. Ja dłuuuugo chodziłam w czarnej hennie (do blond włosów, ale bardzo lubię mocną oprawę oka, więc tuszu nawalam 100 kg), aż w końcu dałam się namówić na jakieś mieszanki i były strzałem w 10

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tutaj wlasnie ta zasade wyznaja. miejsce matki/rodzicow jest przy dziecku. nawet na intensywnej terapii, swiezo po operacji, jak tylko dziecko popodlaczaja do monitorow i ustawia wszystko, rodzice moga wejsc. i siedziec caly dzien, z przerwa obiadowa. dezynfekcja rak, fartuch i juz. nigdy nie bylo problemu z jakimis bakcylami. a jak tylko dziecko juz schodzi z morfiny i ogolnie jest stabilne, to heja do pokoju matki z dzieckiem i wtedy to juz w ogole bajer, bo mozna tulic sie do woli. moglam mlodego w swoim lozku trzymac non stop, byle by byl popodlaczany do kabelkow i to bylo piekne... w pracy nikt mi nie robil wyrzutow, ze znikam "na czas nieokreslony", dostalam wrecz wsparcie i naprawde milo bylo... kasa chorych pokryla wszystko i nie musialam sie o nic martwic... niby takie malo istotne rzeczy, kiedy chodzi o walke o zycie, ale wlasnie jak te drobiazgi posklada sie do kupy, to robi sie z tego jedno wielkie wsparcie. takie, ktore mowi: niczym sie nie przejmuj, skup sie na dziecku. i wlasnie dzieki temu moglam sie poswiecic kompletnie mlodemu. na pewno mu to pomoglo, bo mu ciagle szeptalam, ze ma byc twardy ech, w ogole fajnie moc sie skupic na wychowaniu, kochaniu i wspieraniu i nie musiec sie przejmowac innymi sprawami jak finanse, jakies niesnaski, klotnie i inne problemy...
Dobrze słyszeć, że gdzieś się dzieje tak, jak być powinno!
Przecież wystarczająco dużym obciążeniem dla rodziców jest choroba dziecka, a w PL wszędzie trzeba załatwiać papierki, bądź być w pracy bić się o wstęp do dziecka
A Ty zawsze powtarzałaś, że Flo jest ogromnym tulisiem, więc potrzebuje Twojej bliskości.
Podejrzewam, że w takich chwilach każde dziecko na to liczy, a bezpieczeństwo i komfort dla takiego maluszka, to szybsza rekonwalescencja.
Ale u nas oczywiście wszystko na odwrót.
Nic dziwnego, skoro afera za aferą, jak nie brzoza 6 lat temu, to teraz pęknięta opona

Cytat:
co do położnej to nie wiem co w tym jest ale też czasem tak mam, że się wylaszczę i naprawdę mam poczucie że nieźle wyglądam a tu spotykam kogoś i słyszę "jak sie czujesz bo jakoś marnie wyglądasz i bledziutka taka jesteś" a jak się tak starałam
ślinka cieknie przy opisach Waszych obiadków
ja może domowe burgery zrobię, albo poczekam az mąż wróci i razem bedziemy gotować, w końcu dzień kobiet wiec powinnyśmy świętować a nie w kuchni stac
Mój Mąż ostatnio do mnie powiedział: "Znów czujesz się nieatrakcyjna?" w momencie, gdy byłam w pełnym make-upie i włosy miałam zrobione
Wtedy zaczęłam płakać i było po makijażu
Z jakiego mięsa robicie burgery?? Ostatnio miałam akurat mielonego indyka, więc dodałam do niego trochę pesto czerwonego i były boskie aż TŻ wykorzystał patent w pracy (jest kucharzem) i do mielonego schabu, czy tam łopatki dodał i się wszyscy zajadali
U mnie dziś pizza

MiniMonix: Najzwyczajniej w świecie mrożę wyrośnięty spód do pizzy. Ostatnio moim hitem jest pizza z patelni i właśnie te spody mrożę Przepis: KLIK

Cytat:
Ja tam nie mam problemu z wagą. 14 na plusie i się nie przejmuje. Zaraz dopbije do 70 kg Żałować sobie będę po porodzie

klask i:
Przepraszam za wyrażenie, ale co za sępy 11 osób?! I jeszcze wybrzydzają?! U Ciebie Mama będzie się czuła jak na wakacjach trzymaj ją jak najdłużej, niech odpocznie!

Chyba też się przejdę i coś sobie kupię
Tylko co? Bo ciążowych ubrań mam już po kokardy

Poli: Non stop zapominam: i brawa, że nie musiałaś drugi raz się męczyć z tym albumem

Edytowane przez AsiaPo
Czas edycji: 2016-03-08 o 10:27
AsiaPo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:27   #671
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam dziś wizytę i w sumie chciałabym usłyszeć, że tym razem rodzimy przed terminem
muszę się zacząć niebawem ogarniać bo jeszcze obiad muszę zrobić i o 14 idę po młodą, potem trzeba ją do babci wrzucić i na 16.45 jedziemy na wizytę, już nie jadę sama dziś po wczorajszych bólach...

dziś mam w planie schab duszony z pieczarkami, sałatę z pomidorem i fetą i kaszę gryczaną mniam mniam
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Danika trzymam kciuki za wizytę

Obiadek brzmi pysznie! U mnie dziś bitki z łopatki w sosie, ziemniaczki pieczone no i ogórki kiszone

Mniam, jakie pyszności, aż zgłodniałam! U nas dziś pierogi ruskie z cebulką

Danika kciuki za wizytę

Kalpana cięzka sprawa z brwiami. Najlepiej iść do kosmetyczki, ale na pewno zostaną jasne, tylko powinny być o jeden ton ciemniejsze od Twoich włosów
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 10:28   #672
Kayira
Zakorzenienie

Co do brwi polecila bym kosmetyczke by fajnie wyregulowala.
Natomiast o nadanie im koloru, to juz troche szukanie idealnego koloru... ale mozna znalezc..
Fajny zestaw ma catrice, dwa ciebke w fajnym pudelku z mala penseta i szczoteczka. Potem linku poszukam.

Co do kremu bb... czasem mozna dosta probki. Ja lubie z loreala, perfect skin. Delikatne i naturalne krycie..

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:35   #673
velika
Winter is coming

ja brwi podkreślam kredką, chociaż henna to nie byłby zły pomysł...muszę pomyśleć.
Za tydzień sobie za to machnę hennę na włosy. Czeka i czeka, nie mam kiedy jej zrobić, bo to wymaga nie mycia włosów przez 2 dni... A potem z dzieckiem to w ogóle nie znajdę na to czasu.
Martinixx masakra z tym wykorzystywaniem mamy. U ciebie to kurcze odpocznie

Stary 2016-03-08, 10:35   #674
AsiaPo
Mama Land

Ah, ah! Chciałam Wam jeszcze polecić film "To właśnie seks/The little death".
Powiedziała mi o nim koleżanka.
Tak porytego filmu długo nie widziałam
Mąż był nim zachwycony, a podziałał jak gra wstępna

Końcówka miażdży, choć w trakcie też jest kilka niezłych momentów
Stary 2016-03-08, 10:37   #675
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
ja brwi podkreślam kredką, chociaż henna to nie byłby zły pomysł...muszę pomyśleć.
Za tydzień sobie za to machnę hennę na włosy. Czeka i czeka, nie mam kiedy jej zrobić, bo to wymaga nie mycia włosów przez 2 dni... A potem z dzieckiem to w ogóle nie znajdę na to czasu.
Lubisz hennę? Ja kiedyś napaliłam się na khadi i wcale jakoś szału nie było :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:40   #676
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Słyszałam o nim, muszę obejrzeć

Co do henny to mnie powstrzymuje przed nią powtarzalność. Jak raz się zacznie, to potem raczej trzeba już ciągle farbować. Ja mam bardzo jasne brwi, ciemne włosy, ale radze sobie cieniami Nie wiem tylko jak przemycę je do szpitala, to nie będzie wygodne

Idę się zaraz kąpać bo odkąd mam problemy z ciśnieniem zaczęłam się myć w południe zamiast wieczorem
Stary 2016-03-08, 10:43   #677
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

Vel, ja zrobiłam już 7 albumów (każdy inny, dla babć, dla cioć, dla rodziców...), a swojego się nie dorobiliśmy, bo jak myślę, że trzeba znowu ułożyć zdjęcia, wywołać, powyklejać (nienawidzę fotoksiążek :blee: ) to mi się odechciewa...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:50   #678
kopycio
Rozeznanie

Poli
Fajnie sie Ciebie czyta wystarczy, ze wszystko idzie pi naszej mysli i juz dzien udany

Martinixxx
Zostaw sobie mamę na dluzej a co! Moze w pl docenia jak jej dluzej nie bedzie nie cierpię takiego wykorzystywania..

AsiaPo
Dziekuje za przepis, strasznie mi sie spodibal

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
ImageUploadedByWizaz Forum1457434109.101147.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434124.518296.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434135.701533.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434158.053511.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434181.739034.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434209.808908.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434226.813489.jpgImageUploadedByWizaz Forum1457434247.627813.jpg
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 10:56   #679
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Mąż ostatnio do mnie powiedział: "Znów czujesz się nieatrakcyjna?" w momencie, gdy byłam w pełnym make-upie i włosy miałam zrobione
Z jakiego mięsa robicie burgery?? Ostatnio miałam akurat mielonego indyka, więc dodałam do niego trochę pesto czerwonego i były boskie aż TŻ wykorzystał patent w pracy (jest kucharzem) i do mielonego schabu, czy tam łopatki dodał i się wszyscy zajadali
U mnie dziś pizza

MiniMonix: Najzwyczajniej w świecie mrożę wyrośnięty spód do pizzy. Ostatnio moim hitem jest pizza z patelni i właśnie te spody mrożę Przepis: KLIK

Poli: Non stop zapominam: i brawa, że nie musiałaś drugi raz się męczyć z tym albumem
dzięki!

A burgery - z mięsa wołowego, jak nie ma to z jakiegokolwiek mielonego.

A mężowi to czemu do głowy przyszło, że czujesz się nieatrakcyjna hehhe ?
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Mniam, jakie pyszności, aż zgłodniałam! U nas dziś pierogi ruskie z cebulką
Och nie! zrobiłaś mi smaka na ruskie - ale ja po nich mam zgagę taką, że muszę szybko wymyślić coś innego na co będę mieć większą ochotę hehhe
Cytat:
Co do kremu bb... czasem mozna dosta probki. Ja lubie z loreala, perfect skin. Delikatne i naturalne krycie..
Hmmmm
zabieram się za szukanie i przeglądanie tego co mi dziewczyny podały
Cytat:

Hmm australijski. No ciekawy hehe

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Idę się zaraz kąpać bo odkąd mam problemy z ciśnieniem zaczęłam się myć w południe zamiast wieczorem
Hmm
rozwiniesz? wieczorem ciśnienie masz za wysokie ? To jakoś wpływa na prysznic? w sensie, że możesz zesłabnąć czy coś?
21 tc córeczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 11:01   #680
valaria
Raczkowanie

kopycio cudowności, no nacieszyć się nie można! piękne

ja też walczę z albumem, od grudnia. ale takim tradycyjnym, z czarnymi kartkami. mam już stos wywołanych zdjęć... i nie mam siły na siedzenie za biurkiem. makabra, raz, że niewygodnie, dwa, że od siedzenia wszystko boli i uciska. także album jeszcze poczeeeka...

z serii abstrakcyjne sny - dzisiaj mężuś poszedł do pracy, ja taka zaspana, niby rozbudzona, niby jeszcze nieprzytomna... i słyszę, coś gada? jakby radio. odwracam się, a koło łóżka siedzi przyczajona... zakonnica?! i nagle rzuca się na mnie i chce mnie dusić. dopiero wtedy się obudziłam
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:04   #681
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Poli
Fajnie sie Ciebie czyta wystarczy, ze wszystko idzie pi naszej mysli i juz dzien udany

Martinixxx
Zostaw sobie mamę na dluzej a co! Moze w pl docenia jak jej dluzej nie bedzie nie cierpię takiego wykorzystywania..

AsiaPo

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
Załącznik 6262036Załącznik 6262041Załącznik 6262051Załącznik 6262056Załącznik 6262066Załącznik 6262076Załącznik 6262086Załącznik 6262096

Jejku, żółty i szary, kocham to połaczenie

gdzie kupiłaś koszyczki??

Poli nie, nie zemdleję, ale nie chcę sobie podnosić ciśnienia, bo wieczorami jest najwyższe, a wiadomo gorąca woda, wysiłek

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-08 o 11:05
Stary 2016-03-08, 11:04   #682
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli

Martinixxx

AsiaPo

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
Załącznik 6262036Załącznik 6262041Załącznik 6262051Załącznik 6262056Załącznik 6262066Załącznik 6262076Załącznik 6262086Załącznik 6262096
Heh ja bym dodała - że od razu dzień udany jak po kolei rozwiązuje moje mini problemiki.
Jeszcze odesłanie koszul i szlafroka i zamówienie mniejszych rozmiarów i kupienie torby jakiejś do szpitala
i będzie awesome !!

ALE PIĘKNE RZECZY : love:
zdolniacha !!!
21 tc córeczka
Stary 2016-03-08, 11:07   #683
AsiaPo
Mama Land

Kopycio: : love: Nawet łóżeczko mam podobne, więc tym bardziej dziękuję za zdjęcia
Takie połączenie mi się marzy
A ostatnio znów mam rozkminę co do Minky

Cytat:
dzięki!

Och nie! zrobiłaś mi smaka na ruskie - ale ja po nich mam zgagę taką, że muszę szybko wymyślić coś innego na co będę mieć większą ochotę hehhe

No bo się ogólnie czuję nieatrakcyjna, zwłaszcza jak mam doła, albo problemy motoryczne A ten mi o tym przypomniał, gdy byłam u szczytu urodowego

Zgagę mam po wszystkim
Więc jem wszystko
Usta mi dziś szalenie pękają i od tej krwi chce mi się

A film naprawdę ciekawy, mimo zniechęcającego polskiego tytułu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 11:09   #684
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Moja mała tez miała 3200.Łatwo nie było, ale pewnie byłoby gorzej przy 4 kg

Kurcze, trochę nieodpowiedzialnie co? Ja bym sie bała,że akurat w tej chwili bedzie po piwku i co zrobisz? Oby się ogarnął

Ja mam ciśnienie 100/60 cały czas. A ból pleców i inne dolegliwość przechodzą niemal zaraz po porodzie także głowa do góry

Dziś w nocy dopadł mnie skurcz łydki. Tak się wydarłam,że tż myślał,że rodzę no i małą obudziłam Myślałam,że zejdę. Poleciałam zaraz po magnez i jakoś przeszło.

rutyna kosmetyczna

U mnie też 70 kg blisko ale kompletnie tego nie widac, wszystko w brzuch poszło wiec czym tu się przejmować ☺ po porodzie będziemy myśleć co zrobić żeby być fit ☺

Ja też jestem niskocisnieniowcem. Na początku ciąży zdarzało się i 90/50 wtedy non stop miałam ochotę spać.

Masz jakieś fajne makijaże dla opadającej powieki?

Korzystaj z pogody i szukaj prezentu. Udanych zakupów ☺

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
super że się odwrócił
W ogóle fajnie, bo ostatnio co wizyta to były kiepskie wieści, a teraz znowu każda wraca z dobrymi informacjami

też ostatnio ciągle chce mi się jeść i nawet wczoraj mówiłam TŻtowi że chyba sobie już zaczynam gromadzić energię Muszę przystopować bo waga ostro idzie w górę

świetne wieści no i ta niespodzianka w domu

Ja bym nie była taka zdecydowana gdybym nie miała na twarzy i ten na ramieniu by tak nie dokuczał. W dodatku TŻ mnie bardzo namawia i wstępnie planuję zrobić to w lipcu, chyba że chrzciny będziemy robić to dopiero na jesieni, żebym szwów nie miała. No i nie wiem czy latem będzie chciał mi zrobić, bo nie powinno się na ostrym słońcu przebywać póki się nie zagoi. Włosy to co innego, a pieprzyków nie szkoda, bo moim zdaniem tylko szpecą te wystające. No i dochodzi jeszcze kwestia, że mogą być niebezpieczne.

Zgadzam się z Tobą. Ja jestem strasznym bladziochem i nie mogę nic dla siebie znaleźć, bo wszystkie niby porcelanowe odcienie są zdecydowanie za ciemne. Kuszą mnie mineralne, ale nie mogę się zebrać żeby zamówić jakieś próbki, bo jest tego mnóstwo i ciężko przez ekran wybrać odpowiednie odcienie. Najgorsze co widać na ulicy to dziewczyny z jasną karnacją w podkładach koloru toffi Ostatnio znajoma dodała zdjęcia z jakiegoś wesela i znowu odwrotnie, miała za jasny podkład i wyglądała równie źle co te z za ciemnym

Chyba skonczyla się nasza zła passa i teraz już tylko lepiej będzie.

Widzę że u wszystkich jakaś nieustająca gastofaza. Zjadłam 4 kanapki na śniadanie, owoce ciastka do kawy i juz w sumie jestem głodna

Co do podkładów mineralnych to przetestowalam i bardzo polecam, ja też z tych bladziochow i w drogerii trudno mi coś idealnego dobrać. Zerknij na anabelle minerals. Po 8 zł mają próbki i spokojnie jedna wystarcza na jakieś 2-3 tygodnie. A dziś chyba darmowa dostawa.
Powinnam gdzieś mieć zapisane jakieś teksty z blogów o doborze odcieni postaram się znaleźć i Ci podesłać.
Tez się bałam zamawiać a okazało się ze trafiłam idealnie z odcieniem.

Brwi podkreślam cieniami z Bell i bardzo sobie chwale. Podobno Golden rose i essence mają też fajne zestawy. Może spróbuj tak jak dziewczyny radzą wybrać się do kosmetyczki na jakas jasna hennę.

Tez musze pójść bo chciałbym ogarnąć ładnie brwii przed porodem a wstyd się przyznać ze nigdy na hennie nie byłam i boję się trochę efektu 😕

Cytat:
[

U mnie dziś pizza

Chyba też się przejdę i coś sobie kupię
Tylko co? Bo ciążowych ubrań mam już po kokardy

lubie drobiowe burgery ale nie zawsze udaje się kupić mielone z indyka wiec wtedy łopatka plus schab tez muszą dać radę ☺ ja dodaje do mięsa domowy sos pomidorowy i wtedy nie jest takie suche

Tez pytanie co kupić... buty torebkę kosmetyki 😊 na ciuchach świat się nie kończy ☺ tak kusicie tymi zakupami ze może sama też coś sobie sprezentuje

Cytat:

Jaka robisz na włosy?

Ja zamówiłam teraz jakaś w kremie i myślę czy robić przed porodem czy po, ale chyba jeszcze teraz ogarnę fryzjera i machnę hennę.
Tylko z fryzura mam dylemat czy ciąć tylko końcówki czy może zaszaleć i zrobić jakiegos long boba

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Lubisz hennę? Ja kiedyś napaliłam się na khadi i wcale jakoś szału nie było :/
Daj spokój, dwa dni mnie po khadi głowa bolała. Nie dla mnie te zapachy. Teraz mam w kremie i może będzie lepiej.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:13   #685
NieIdealna82
Raczkowanie

Dzień dobry

Wizyta
No więc u Nas wszystko ok.
Szyjka dobrze,łożysko dobrze.
Paweł waży 2600 więc w normie
Następna ostatnia wizyta 29.03 i skierowanie na porodówkę
pobrał gbs i za 4 dni wynik.

Pozdrawiam Was i gratuluje udanych wizyt
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:14   #686
Trisdom
Zadomowienie

Hellou,
witam się tylko szybko po wizycie- u mnie tez alarmy odwołane, szyjka sie coprawda skraca, ale nie dramatycznie, od strony wewnetrznej robi sie też delikatne rozwarcie, ale jak na KTG nie zapisały sie skurcze, to nie ma paniki

Przeleciałam Was szybciutko...
Gratuluje wszytskich pozytywnych wieści z wizyt Wygląda na to, że bedziemy szczęśliwym i zdrowym watkiem

Przepiekne pokoiki i twórczośc własna. Tez mi sie bardzo podoba połączenie żółtego i szarego.

Poli- dziewczyny napisały Ci juz sporo blogów, które mozesz poczytać.
Gosiaczek- mateoda prób i błedów kosmetycznych w moim przypadku zadziałała. Miałam spory trądzik i moje kosmetyki sa raczej dostosowane do tego problemu, więc jak Ty nie masz tego problemu, to moje Ci nie podpasują. Podpowiadam tylko biochemie urody i kremy i mazidła do zrobienia samemu- u mnie sie dobrze spisały.

idę posprzatac dom, jak mi wolno
Stary 2016-03-08, 11:14   #687
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Ja to po mojej czuję. Jak jest piękna pogoda-dziecko szaleje i się kokosi cały dzień. Jak jest pogoda taka, że tylko się zakopać pod kołdrą to dziecka nie ma. Dostaję kontrolne kopy po jedzeniu na zasadzie "żyję, odczep się", ale na żadne zaczepki nie reaguje...

Mi ostatnio pomogło mleko. Ale nie jakoś szałowo... Ja też ciągle mam jedzenie w gardle, a do tego odbija mi się, raz mniej raz więcej. Też można czegoś dostać :/

Ale że łuk taki klasyczny? Czy że sportowy?
Ja dostałam od rodziców na 18tkę klasyczny, ale od czasu jak kilka lat temu połamałam ostatnie strzały to nie miałam kiedy kupić nowych...

Zazdroszczę zdecydowania, ja mam też megadużo pieprzyków (na samej twarzy i szyi koło 30) i też kilka sztuk do usunięcia... Ale ja się niepewnie czuję jak mi fryzjer włosy ścina, a co dopiero oddać się w ręce lekarza który jednak więcej miałby wyciąć...

Mój niech przyniesie dobre wieści od hematologa jutro to mi więcej prezentów nie trzeba...

No bez jaj, a co on dziecko, że masz na niego wpływać i zabierać butelkę jak go nachodzi? Niech się ogarnie, bo jak nie może to ma wyraźny sygnał, że jego picie przekroczyło bezpieczne granice.

U nas najnowsze wyniki z wizyty-mamy początek 35 tygodnia, a klocuszek mój kochany waży 3 kg! Bez 6 gram! Do tego wymiarowo jest starsza o 17 dni (teoretyczny termin to 01.04 wg wczorajszego USG, a prawdziwy to 17,04). Także dziecię zdrowe i duże się szykuje.
(Niestety) mimo planowego CC ponieważ i ja i mała mamy się dobrze to nie będziemy wyznaczać terminu, żeby sobie zdrowo rosła w brzuszku jak najdłużej i mam się zgłaszać do szpitala dopiero z akcją porodową. Na którą szczerze mówiąc nie liczę, bo szyjka ponoć tak długa, że jeszcze ze trzy płody bym mogła utrzymać

A mój mąż tetris-master porozkładał całą zawartość samochodu po mieszkaniu (fakt, że spora część wylądowała w rozłożonym łóżeczku póki co), i znowu mamy miejsce do chodzenia A łóżeczko na razie stoi "na sucho" bo musimy się przyzwyczaić do nowego ustawienia mebli (zwłaszcza ja z moją elfią gracją...).
Proszę nie wpychac sie w termin
to tak jak ja, ja idę na cc, ale bez terminu

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Stopień trudności zakładania ubranek mnie nie przeraża więc rajstopy mi nie straszne.

Widzę, że nie jestem sama ze swoimi schizami

Patryśka nie dziwię się, że się wkurzyłaś. Mój też ma zakaz picia, w tygodniu nic nie rusza, a w weekend pyta czy może coś troszkę wypić.

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet, łatwych i szybkich porodów oraz grzecznych dzieci i tż.
no jak tam uważasz, mi to szkoda tych girek na katowanie w rajstopach, te nózki takie podkurczone cały czas, więc dlatego dla mnie im bardziej naturalne i uźniejsze ubranie tym lepiej

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Gosiaczek ja mam bordowe 410 ogólnie mam 3 pary nb może spodobają Ci sie te Ala jeansowe ktore mam. Chcesz foto?

Poli ja polecam podkłady catrice tanie i dobre. Ostatnio tez mam bourjois healthy mix i jest super. Zawsze kupuje jaśniejszy bo brazerem sobie pracuje na koniec ogólnie zawsze sie sugeruje zdaniem maxineczki i kupuje nawet taki kolor podkładu jak ona i jest idealny🏻 lubie tez kosmetyki golden rose nam te kredki do ust i matowe pomadki są super. Polecam tez ten bronzer z rozswietleniem mineral terracota powder nr 04.

Umówiłam sie ba jutro na masaż bo jestem spięta i plecy mnie bola - jutro laska do mnie przyjdzie.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Lin ja tez mam kilka wystających do usunięcia po ciazy sie za to wezmę... Mam na szyi na plecach i koło pachy.
zostają blizny po takich zabiegach? nei wiecie?

Cytat:
No to sie moge pochwalic. Kacik Kubusia wyglada tak

Załącznik 6261591
super

Cytat:
Nowy dzień!
Lubię !!!
Mam dużo energii by z wszystkim sobie poradzić
dostałam maila, że otrzymali moją płatność za fotoalbum, wiec wchodzę by go zrobić ..... a tam nie ma takiej opcji! No nie ma gdzie wybrać albumu do tworzenia z tego koszyka co mam zamówiony i opłacony.
Napisałam do nich maila, że już nic nie rozumie i proszę o jakieś wskazówki.

Jak będę mieć to z głowy to ulży mi naprawdę

SEN
wyspałam się och tak długo spałam, że aż za długo cuuuudownie !!

ODWIEDZINY PO PORODZIE
jestem okropna ale, jak ja się bardzo cieszę, że mieszkamy 200 km prawie od mojej i męża rodziny
Moja kuzynka urodziła 1 marca i już ma pielgrzymki, moja babcia z moją mamą były odwiedzić.
I babcia się oczywiście jej wtrącała, że jak to nie karmi piersią, że ma karmić itp.

I tak do mnie dotarło, że gdybyśmy mieszkali w Rze, to by wszystkie ciotki, wujkowie, kuzynowie przyjeżdżali w odwiedziny!

A tak to spokój będzie

Linaewen
O coś w tym jest - chodzi mi o ruchy i pogodę
w sumie, któraś z was pisała, że jak brzydka pogoda to dzieci cicho na oddziale tak?
A mi się przypomniało, że położna opowiadała, że jak idzie burza to jest taki ryk, że nie mogą dzieci uspokoić na noworodkowym.
Że my dorośli też odczuwamy wpływ pogody i księżyca, ale przyzwyczailiśmy się i przestaliśmy być tacy wrażliwi na to.

Gratuluje wizyty !!

kropcia007
Dzięki!
Zapisałam Twoją wiadomość

Kayira
Śliczniutko!
Jak często zamierzasz prać baldachim ?
też chciałam mieć hehehe, ale zrezygnowałam przez wizję częstego prania hehhe

velika
No ładnie to opisałaś
ale właśnie tak chce wyglądać w makijażu jakby go nie było ale buzia ładniejsza się zrobić ma

madzia
Och biedna Ale co lekarz mówi na ten temat?
Musi Ci to przejść po porodzie, no po prostu musi.
Po za tym, nie będziesz sama prawda? Będzie z Tobą mąż ? To póki nie dojdziesz do siebie na pewno Ci pomoże!

Agnessssa
No przynajmniej masz jakiś sposób, coś tam pomaga i spanie na plecach też przynajmniej rozwiązało problem.
TO już bardzo bardzo blisko 25 marca!

gosiulka
Zabawa w ksieżniczkę
Aaaaaa ale słodkie
No słodziutka

cloche

Taka zasada powinna być wszędzie. Bo i mama tego potrzebuje i dziecko. A dziecko to najbardziej. Cieszę się niesamowicie, że mieliście tą możliwość

danika

bosko to musiało wyglądać

gosiaczek
Hah może przez make up widać Twoje zmęczenie hehe
jejjku no tragiczne sa takie odwiedziny
ja mam złe wspomnienia, ledwo się ogarnełam, z dupska za przeproszeniem jeszcze mi leciało, a tu wizyty, a syn to chyba wyczuwał moje poddenerwowanie, bo kto przyszedł, to jakies akcje robił, i ja w innym pokoju na spokojnie karmiłam,a mąż siedział z gośćmi, i jeszcze pamiętam jak jakas ciotka z rodziny oburzona,ze co on tak ryczy, a oni pojechali i dziecko spokojne. wiesz to takei zamieszanie, kawka herbatka, dla mnie po 2 mies. najlepiej

dziewczyny a wiecie że ja mam noce, co śię jak zabita, rano budze się i dotykam, bo cos chyba brzuch mi zmniejszył sie i panika, czy Młody się rusza
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 11:24   #688
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Poli, jeszcze do konca nie wiem czy baldachim zostaje.
Poki co jest o ochraniacz i baldachim.
Nam zalezalo bysmy mogli ogladac tv a maly nie zagladal.
Wiec wyjdzie w praniu...
ja miałam baldachim, akurat coś pomiedzy materiałem a tiulem, ale nieprzezroczysty, i mi sprawdziłs ię, prałam i tyle, ale jakoś rpzytulnie było, i Młody się nie rozpraszał
ALe ochraniacz musiałam zdjąć, bo go nie widziałam z łóżka ochraniacz to i tak dopiero jak dziecko się przemieszcza

Cytat:
Poli

Martinixxx

AsiaPo

Justyna
Pokaz pokoj

Moje szycie
świetnie Ci wyszło

Cytat:
dzięki!

Hmmmm
zabieram się za szukanie i przeglądanie tego co mi dziewczyny podały

Hmm
rozwiniesz? wieczorem ciśnienie masz za wysokie ? To jakoś wpływa na prysznic? w sensie, że możesz zesłabnąć czy coś?
i swoje bułki do hamburgerów

dziś ciśnienie 122/70
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:26   #689
madziara889
Zakorzenienie

Poli cieszę się, że dzisiaj masz lepszy dzień, bo wczoraj aż dziwnie było z Tobą smurną.

Kopycio ślixzne rzeczy.

Martinix współczuję Twojej mamie, ze tak ją wykorzystują ale sama pewnie im na to pozwoliła. Wyjazd do Ciebie może im uświadomi ile robi, a mama sobie odpocznie, bo wątpię, żeby więcej się u Ciebie narobiła niż w domu

Vel nawet mnie tu nie strasz, że się wbijam w kolejkę.

Co do zdjęć, to też żadnego ze ślubu nie wywołaliśmy. Cały czas się za to zabieram ale słabo mi to idzie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 11:32   #690
velika
Winter is coming

kopycio piękny pokój
gratuluję kolejnych udanych wizyt dziewczyny dzieciaki przestały straszyć wreszcie
co do henny to ja farbuję khadi. W zasadzie tylko dla lekkiego podkręcenia koloru włosów, no i ładnie się błyszczą po niej. Ale już z rok nie farbowałam, bo jest przy tym trochę zabawy. Mi pasuje.
dobrze czytać, że nie tylko ja mam taki problem z albumami i wywoływaniem zdjęć ;D od razu mi lepiej. Kurcze no ale takie czasy nastały, że wszystkie foty są na kompie i ciężko się zabrać za wywoływanie.
Chociaż nie dalej jak w niedzielę przejrzałam chyba ze 3 tys zdjęć z urlopów, żeby wybrać kilka do zrobienia z nich obrazków na ściany a 300 zdjęć ze ślubu nie umiem ogarnąć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości