Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 20:24   #3781
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

hej

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Wychodzę !!!!!!

super

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Tiaa, musze przystopowac trochę bo apetyt za bardzo mi dopisuje calkiem inaczej niz w pierwszym trymestrze. z jednej strony fajnie, a z drugiej moge sie za bardzo zapędzić.
mi też wraca apetyt

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
A ja mam dziś 17t1dz i z okazji Dnia Kobiet dostałam na wizycie potwierdzenie, że będzie dziewuszka
Wyniki krwi i morfologii ok, toxo wciąż ujemne, waga trochę niższa niż miesiąc temu, ale mam się na razie nie martwić. Pani doktor sprawdziła na USG wymiary, uspokoiła, że wszystko ok i kazała się zapisać na połówkowe

Gratuluję
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:44   #3782
superhuman
Zadomowienie

Mi tez apetyt wrócił ciekawe ile mam na plusie....
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:50   #3783
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam dziś 17t1dz i z okazji Dnia Kobiet dostałam na wizycie potwierdzenie, że będzie dziewuszka
Wyniki krwi i morfologii ok, toxo wciąż ujemne, waga trochę niższa niż miesiąc temu, ale mam się na razie nie martwić. Pani doktor sprawdziła na USG wymiary, uspokoiła, że wszystko ok i kazała się zapisać na połówkowe
Super

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
A podobno najwięcej tyje się dopiero w 3 trymestrze
Eee tam nie wiem czy to prawda. Mi równo waga szła. Na każdy trymestr było po 3 kg. Nawet w trzecim ciut mniej

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:52   #3784
TinkerrBell
Zadomowienie

Z racji tego, że u mnie 1kg mniej to mam na plusie 4.
Właśnie wyszłam z kolacji na którą zaprosił nas Tż i ciężko było wybrać coś rozsądnego. Miałam coś ala pierożki z brokułami i migdałami w sosie pomidorowym.
W dodatku zjadłam pół bo nie zmieniłam więcej.

No u mnie kwestia słodkiego rozwiązana więc mi kalorie odpadają.

Przy takiej diecie jak teraz nie powinnam przytyć zbyt dużo.

W mojej książce od położnej jest napisane że najwięcej tyje się między 4 a 7 miesiacem
Stary 2016-03-08, 20:56   #3785
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Z racji tego, że u mnie 1kg mniej to mam na plusie 4.
Właśnie wyszłam z kolacji na którą zaprosił nas Tż i ciężko było wybrać coś rozsądnego. Miałam coś ala pierożki z brokułami i migdałami w sosie pomidorowym.
W dodatku zjadłam pół bo nie zmieniłam więcej.

No u mnie kwestia słodkiego rozwiązana więc mi kalorie odpadają.

Przy takiej diecie jak teraz nie powinnam przytyć zbyt dużo.

W mojej książce od położnej jest napisane że najwięcej tyje się między 4 a 7 miesiacem
TinkerrBell zamierzasz twardo się trzymac diety? Ja wiem ze zdrowie najważniejsze. Ale ja sama z siebie wiem ze nie dam rady na takim jedzeniu jechać aż do końca sierpnia. Dla mnie każda dieta to katorga. Dlatego od czasu do czasu pozwolę sobie a to na białe pieczywo, ziemniaka czy nawet cukierka. Nie mowie o obzeraniu się . Tylko takiej małej odskoczni raz na jakiś czas.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 21:00   #3786
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
TinkerrBell zamierzasz twardo się trzymac diety? Ja wiem ze zdrowie najważniejsze. Ale ja sama z siebie wiem ze nie dam rady na takim jedzeniu jechać aż do końca sierpnia. Dla mnie każda dieta to katorga. Dlatego od czasu do czasu pozwolę sobie a to na białe pieczywo, ziemniaka czy nawet cukierka. Nie mowie o obzeraniu się . Tylko takiej małej odskoczni raz na jakiś czas.
Nie mam wyjścia. nie wiem czy doczytałas, ale stwierdzono u mnie cukrzycę ciążowa więc teraz muszę myśleć nie tylko osobie ponieważ cukrzyca szkodzi bardziej dziecku niż mi:/
Stary 2016-03-08, 21:03   #3787
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam wyjścia. nie wiem czy doczytałas, ale stwierdzono u mnie cukrzycę ciążowa więc teraz muszę myśleć nie tylko osobie ponieważ cukrzyca szkodzi bardziej dziecku niż mi:/
Wiem, bo też mam. Wykryta przeze mnie w 7 tygodniu potwierdzona chwile później. Do tego zaawansowany stan przedcukrzycowy przed ciążą, pozostałość po pierwszej.
Pytam, bo w pierwszej ciąży się bardzo glodziłam, jadłam mikroskopijne porcje żeby tylko insuliny nie dostać. Teraz mam trochę inne podejście. I chyba bym się na insulinę zgodziła gdyby doszło do takiej sytuacji jak w pierwszej ciąży. Gdzie łyżka ryzu, 1/3 piersi na parze i warzywa podnosiła go do górnej granicy.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 21:08   #3788
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, bo też mam. Wykryta przeze mnie w 7 tygodniu potwierdzona chwile później. Do tego zaawansowany stan przedcukrzycowy przed ciążą, pozostałość po pierwszej.
Pytam, bo w pierwszej ciąży się bardzo glodziłam, jadłam mikroskopijne porcje żeby tylko insuliny nie dostać. Teraz mam trochę inne podejście. I chyba bym się na insulinę zgodziła gdyby doszło do takiej sytuacji jak w pierwszej ciąży. Gdzie łyżka ryzu, 1/3 piersi na parze i warzywa podnosiła go do górnej granicy.
Ja raczej opcji niż insulina u siebie nie widzę:/
Dziś np. Na śniadanie dwie kromki zytniego chleba z awokado pomidorem i rzodkiewka. I cukier miałam po tym jakbym przynajmniej 5 pączków zjadła:/
Na czczo znów to samo. Biorę tabletki ale zupełnie mi nie pomagają.
Nie będę się glodzic, myślę że dieta która mam jest ok.
Jutro mam konsultacje w klinice to się dowiem więcej.
Stary 2016-03-08, 21:09   #3789
agnszp
Rozeznanie

Widze ze chyba wszystkim apetyt wrócił
A przypływ energii tez macie? Bo ja, pomimo obiecanek w książkach ciążowych, zadnego przypływu nie obserwuje :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:09   #3790
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

dziewczyny z tym magnezem to lekarz mi ostatnio powiedzial, że lepiej bez dodatków kupić tj bez wit b6 , bo ona się nie wypłukuje w nadmiarze z organizmu i nie przesadzać z dawką..taka jak na ulotce jest zalecana mówił, że jest wskazana tylko wtedy gdy są skurcze /problemy itp, a profilaktycznie mniejszą ilość przyjmować..ja na własną ręke nie brałam zbyt długo także pewnie żadnych szkód nie narobiłam, ale warto skonsultować z lekarzem..
ale magnez nie wchłonie się jeśli nie ma w organizmie wit B6, maja gin zawsze zaleca z B6

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Byłam właśnie u dziewczyny do której miałam kupić kombinezonik. I wyszłam z całą torbą ciuszków ale za 50 zł więc i tak tanio

Cytat:
Ponieważ znów jestem uziemiona a raczej przyklejona do łóżka mam wiele czasu. Mam ambitny plan (nie wiem jak długo wytrwam) ale od dziś mój brzuch i ja słuchamy muzyki ciążowej i dla noworodków.
Robicie tęgo typu rzeczy?
dziecko zaczyna słyszeć po 20 którymś tygodniu ciąży nie pamiętam dokładnie

Cytat:
no nie mi Orgia też się udzieliła

Cytat:

to Twój synuś? jaka słodycz..łaa.. nie wytrzymam.. wycałowałabym te stopki

a gdzieś mi ucieło, a któraś z Was pytała jakie mam oczekiwania co do szpitala?
zależy mi na dobrej opiece medycznej (ten szpital gdzie znalazłam zarówno neonatologia jak i porodówka mają II stopień referncyjności)
chciałabym trochę intymności - sale porodowe są jednosobowe, wszytskie z prysznicem i wc, na położnictwie pokoje jedno/dwuosobowe, a tu gdzie pracuje mój lekarz to są molochy i obchody lekarskie grupowe - czyli zaglądanie w krocze w obecności tabuna osób w towarzystwie innych położnic
chciałabym aby podejście do porodu było ludzkie a nie komunistyczne..
nie mam wygórowanych oczekiwań,chcę szacunku do siebie, swojego ciała, komfortu psychicznego i możliwości obecności kogoś bliskiego - ten szpital gdzie muszę dojechać oferuje, że w trakcie cc osoba towarzysząca jest podczas porodu i kanguruje dziecko..maluch jest myty w drugiej dobie..walczą o kp
tak to mój synuś
i to ja pytałam o twoje wymagania
co do pogrubionego, coś takiego jeszcze w Polsce się zdarza nie wierzę
Rozumiem dlaczego tam nie chcesz rodzić.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:10   #3791
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A przypływ energii tez macie? Bo ja, pomimo obiecanek w książkach ciążowych, zadnego przypływu nie obserwuje :/
Niestety u mnie energii ni widu ni slychu :/
Stary 2016-03-08, 21:10   #3792
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja raczej opcji niż insulina u siebie nie widzę:/
Dziś np. Na śniadanie dwie kromki zytniego chleba z awokado pomidorem i rzodkiewka. I cukier miałam po tym jakbym przynajmniej 5 pączków zjadła:/
Na czczo znów to samo. Biorę tabletki ale zupełnie mi nie pomagają.
Nie będę się glodzic, myślę że dieta która mam jest ok.
Jutro mam konsultacje w klinice to się dowiem więcej.
Daj koniecznie znac co powie diabetolog. Ja mam w piątek i tez pomiary nie są zawsze kolorowe.
Chociaż ja mam chyba o tyle dobrze że znalazłam pseudo chleb który mi nie podnosi cukru. Ale jem go jak za karę, praktycznie samo zlepione jakąś paćką siemię lniane

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 21:11   #3793
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Daj koniecznie znac co powie diabetolog. Ja mam w piątek i tez pomiary nie są zawsze kolorowe.
Chociaż ja mam chyba o tyle dobrze że znalazłam pseudo chleb który mi nie podnosi cukru. Ale jem go jak za karę, praktycznie samo zlepione jakąś paćką siemię lniane
Poka poka? Powiem babci by mi przywiozla
Stary 2016-03-08, 21:12   #3794
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Poka poka? Powiem babci by mi przywiozla
Wpisz "chleb pro body". Na swojej stronie mają spis piekarni i sklepów w których można go kupić. Niech Ci całą skrzynkę przywiezie

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 21:21   #3795
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja mimo szczupłej budowy postanowiłam jeść trochę bardziej racjonalnie, bo... przytyłam już 5,4 kg (ważę 55,0 kg)
Ja póki co przytyłam 1 kg i jestem na tym samym poziomie co Ty i zaczęło się gadanie babci, a za jej sprawą mamy że jak to tak... piąty miesiąc a ja tylko 1kg na plusie, pewnie się głodzę itp

W dodatku mama mi dzisiaj dzwoniła i się wygadała (ale już mi tata wcześniej naskarżył), że już ma całą torbę rzeczy dla Małej;p a prosiłam, żeby się hamowała...
Stary 2016-03-08, 21:29   #3796
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Wpisz "chleb pro body". Na swojej stronie mają spis piekarni i sklepów w których można go kupić. Niech Ci całą skrzynkę przywiezie
Wygląda apetycznie
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:31   #3797
kasia_ruda
Zakorzenienie

Pierniku, nie warto nic brać, jak się nic nie dzieje, ale na pewno warto coś mieć w razie ataku. I tak na przyszłość koniecznie koniecznie zajmij się tą astmą, już po porodzie nawet, nieleczona, źle prowadzona może prowadzić do okropnych powikłań np POCHP. Musisz mieć regularnie spirometrię, żeby oceniać stan twoich płuc. Ja miałam kiedyś lekarkę, która mnie prowadziła na samych wziewach, ale u mnie się to nie sprawdzało, musiałam też brac tabletki. Ona tego nie kumała, musiałam zmienić pulmonologa.

Asiulek, TinkerBell, wrzucałam tu ostatnio przepis na super prosty chleb, niby był on polecany dla alergików, ale ktos z ludzi polecających to w grupie napisał, że to też fajne dla cukrzyków
http://www.natchniona.pl/chleb-dosko...aki-i-drozdzy/

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:37   #3798
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Pierniku, nie warto nic brać, jak się nic nie dzieje, ale na pewno warto coś mieć w razie ataku. I tak na przyszłość koniecznie koniecznie zajmij się tą astmą, już po porodzie nawet, nieleczona, źle prowadzona może prowadzić do okropnych powikłań np POCHP. Musisz mieć regularnie spirometrię, żeby oceniać stan twoich płuc. Ja miałam kiedyś lekarkę, która mnie prowadziła na samych wziewach, ale u mnie się to nie sprawdzało, musiałam też brac tabletki. Ona tego nie kumała, musiałam zmienić pulmonologa.

Asiulek, TinkerBell, wrzucałam tu ostatnio przepis na super prosty chleb, niby był on polecany dla alergików, ale ktos z ludzi polecających to w grupie napisał, że to też fajne dla cukrzyków

Wysłałam TŻetowi przepis Na pewno mi zrobi
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:44   #3799
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
wiesz trudno powiedzieć co będzie lepsze..piszesz w takich superlatywach o tym nowych przedszkolu, że ciśnie się na usta - przenieś..a z drugiej strony jak mówisz, że Alicji się podoba to czy ja wiem czy to Jej potrzebne..może pójdź z Nia do tego drugiego przedszkola, pokaż plac zabaw, popatrzcie przez szybę na salę, albo poproś dyr o możliwość zwiedzania i zapytaj córci czy chce tam chodzić czy chce zostać tam gdzie jest..wiem, że to maleństwo jeszcze, ale dzieci są bardziej kumate niż nam się wydaje..a co Twój mąż/tżet mówi?

dziewczyny z tym magnezem to lekarz mi ostatnio powiedzial, że lepiej bez dodatków kupić tj bez wit b6 , bo ona się nie wypłukuje w nadmiarze z organizmu i nie przesadzać z dawką..taka jak na ulotce jest zalecana mówił, że jest wskazana tylko wtedy gdy są skurcze /problemy itp, a profilaktycznie mniejszą ilość przyjmować..ja na własną ręke nie brałam zbyt długo także pewnie żadnych szkód nie narobiłam, ale warto skonsultować z lekarzem..
co do przedszkola, to chyba ją przeniesiemy, od początku chcieliśmy żeby tam chodziła, a pójdzie już chyba w wakacje bo tam powinien być dyżur wakacyjny, więc zobaczymy jak to wyjdzie tż chce ją przenieść, jestem dobrej myśli. A co do magnezu to ja i tak mam w czwartek wizytę, więc będę pytać gina o ten magnaez
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
dużo zmian jak na taki krótki okres czasu czemu zależy Ci na tym drugim przedszkolu?
już pisałam w poprzednim poście swoim, zerknij sobie
Cytat:
Kropla_deszczu wydaje mi się, że dla dziecka to za wiele zmian na raz. Rodzeństwo, przedszkole nowe, własciwie wszystko w jednym czasie. Jeśli zdecydujesz się ją przenieść, radziłabym jakoś to w czasie podzielić, żeby nie odbiło się to na niej.
no właśnie będzie do tego nowego przedszkola chodzić chyba na dyżur wakacyjny, zobaczymy chyba ją przeniesiemy.
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam zdjęcie mojego brzuszka oraz moje w płaszczyku z wyprzedaży c & a
Niestety musiałam porzucić nadzieje, że obchodzę w poprzednim do wiosny ;p
Trzeba było zaopatrzyć się odzież dla ciężarówek ;p
ładny brzuś
Cytat:
Właśnie jesteśmy u fryzjera ktoś tu dzisiaj odda włosy innym, którzy tego potrzebują

Cytat:

Cytat:
nie odnotowałam żadnego przypływu
Cytat:
no nie mi Orgia też się udzieliła
czyli nie tylko ja zboczuch
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ja póki co przytyłam 1 kg i jestem na tym samym poziomie co Ty i zaczęło się gadanie babci, a za jej sprawą mamy że jak to tak... piąty miesiąc a ja tylko 1kg na plusie, pewnie się głodzę itp

W dodatku mama mi dzisiaj dzwoniła i się wygadała (ale już mi tata wcześniej naskarżył), że już ma całą torbę rzeczy dla Małej;p a prosiłam, żeby się hamowała...
babcie już takie są, moja mama jak się dowiedziała że na 70% chłopak to kupiła kurteczkę

pff tam z kg to nie trzeba przecież zaraz 30 mieć na pusie, c'nie?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:57   #3800
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ojej w 17 ? masakra
nie sądziłam, że na tak późnym etapie może dojść jeszcze do poronienia. Rzeczywiście musiało coś być od początku nie tak bo ja nie słyszałam by w 17 tc poronił ktoś
ja poroniłam 17/18 tc

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
ja czasem podśpiewuję Małej kołysankę, ale mam tak tragicznych słuch,że boję się, że już w życiu płodowym pogrzebie talent muzyczny córci - może po mężu odziedziczy..
no a czemu Ty w tym szpitalu byłaś? nie daje mi to spokoju..

pewnego poranka wstałam jak zwykle, poszłam się załatwić, a ja "w czerwonym płynie" od majtek po kolana. (jeśli kogoś obrzydziłam i obraziłam, przepraszam)

zebraliśmy się na IP, sprawdzili, że nie mam krwiaków (widocznych), z dzieckiem wszystko ok, ale takiego krwawienia to ja w trakcie okresu nawet nie mam więc mnie przytrzymali.
Tak jak wspomniałam od dziś już jestem w domu, mam leżeć, a zamiast czerwieni w dużych ilościach mam skąpy brąz. Liczę, że się to wszystko już zatrzyma i nie będę musiała sie więcej stresować.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-08 o 23:06
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:59   #3801
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo super. Musiał mię ten przepis wcześniej umknąć. Może jutro podjadę gdzieś do sklepu po kasze bo w moim takich cudów nie ma . Cudownie że nie potrzeba mąki do niego. Kasiu a ty pieczesz go w piekarniku czy maszynie do chleba?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-03-08, 23:10   #3802
Krefetka
Zadomowienie

widziałam że szukacie przewijaków i wanienek. A co myślicie o zestawie. Ze strony sklepu : W skład zestawu pielęgnacyjnego Susi wchodzą: przewijak, półeczki na akcesoria i wanienka dla dziecka z wężykiem do odprowadzania wody. Wszystkie elementy umieszczone są na stelażu, dzięki czemu znajdują się na wygodnej dla rodzica wysokości. Zestaw Susie dzięki dodatkowej półce pozwala na pomieszczenie większej ilości akcesoriów. Zestaw jest elementem kolekcji, dzięki czemu można skompletować wyprawkę w jednym wzorze i kolorze. Wymiary: (wys./dł./głęb.) 95/75/60 cm

http://etygrysek.pl/Pielegnacja/Akce...BRA-SZARA.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11257_1_thumb.jpg (4,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2016-03-09, 06:27   #3803
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ktefetka dla mnie spoko. Przyjaciółką ma w lazience, chyba nawet wanienk jest tam ukryta (w tym jej). U nas nie wiem czy się sprawdzi, bo musiałby trafić do sypialni. A jam wstawimy to, lozeczko i jakąś szafkę dla Bobo to chyba będziemy się z mapą przemieszczać. Albo łóżko wyląduje pod ścianą (teraz jest na środku) czego nie chcę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 06:40   #3804
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Cytat:
ale magnez nie wchłonie się jeśli nie ma w organizmie wit B6, maja gin zawsze zaleca z B6

tak to mój synuś
i to ja pytałam o twoje wymagania
co do pogrubionego, coś takiego jeszcze w Polsce się zdarza nie wierzę
Rozumiem dlaczego tam nie chcesz rodzić.
no widzisz..co lekarz to opinia
sama słodycz ten Twój synuś
no jeśli jest obchód grupowy, a na sali leży ileś tam osób to chyba tak to własnie wygląda

Cytat:

dzięki Kasia.. zaopatrzę się w coś..pogadam o tym z ginem też..

Cytat:
ja poroniłam 17/18 tc

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

pewnego poranka wstałam jak zwykle, poszłam się załatwić, a ja "w czerwonym płynie" od majtek po kolana. (jeśli kogoś obrzydziłam i obraziłam, przepraszam)

zebraliśmy się na IP, sprawdzili, że nie mam krwiaków (widocznych), z dzieckiem wszystko ok, ale takiego krwawienia to ja w trakcie okresu nawet nie mam więc mnie przytrzymali.
Tak jak wspomniałam od dziś już jestem w domu, mam leżeć, a zamiast czerwieni w dużych ilościach mam skąpy brąz. Liczę, że się to wszystko już zatrzyma i nie będę musiała sie więcej stresować.
strasznie współczuję Ci straty
teraz musi być już dobrze.. lekarze stwierdzili skąd to krwawienie teraz? to ja chyba pominęłam, jeśli wcześniej pisałaś
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 07:04   #3805
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny

strasznie współczuję Ci straty
teraz musi być już dobrze.. lekarze stwierdzili skąd to krwawienie teraz? to ja chyba pominęłam, jeśli wcześniej pisałaś
te poronienie 17/18 to podobno zdarzyło się coś co w praktyce się nie zdarza dziecko zacisnęło sobie pępowine na nóżce. Nie robili sekcji zatem do końca nie wiadomo co było przyczyną.

co do zdarzenia ostatniego to niestety nie ustalili żadnej konkretnej przyczyny. Łożysko nie jest przodujące, nie ma widocznych krwiaków, nie ma też żadnych widocznych oznak odklejania się.
Ze względu na to że biorę dość dużą dawkę heparyny (clexane) mam większe skłonności do krwawień. Drobne obicia, które inni nawet nie poczują u mnie mogą wywołać krwotoki prowadzące do poronienia.
To co mogę robić to leżeć i liczyć że to się nie powtórzy.

Aaaa zasugerowali, że to mógł być krwiak, który za 1 razem się opróźnił.

Qrde, nie chcę żeby moje posty były dołujące
To na koniec dodam, że noszę w sobie syna filozofa. Całe badanie na USG drapał się po głowie

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-03-09 o 07:07
Stary 2016-03-09, 07:30   #3806
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
te poronienie 17/18 to podobno zdarzyło się coś co w praktyce się nie zdarza dziecko zacisnęło sobie pępowine na nóżce. Nie robili sekcji zatem do końca nie wiadomo co było przyczyną.

co do zdarzenia ostatniego to niestety nie ustalili żadnej konkretnej przyczyny. Łożysko nie jest przodujące, nie ma widocznych krwiaków, nie ma też żadnych widocznych oznak odklejania się.
Ze względu na to że biorę dość dużą dawkę heparyny (clexane) mam większe skłonności do krwawień. Drobne obicia, które inni nawet nie poczują u mnie mogą wywołać krwotoki prowadzące do poronienia.

To na koniec dodam, że noszę w sobie syna filozofa. Całe badanie na USG drapał się po głowie

Bardzo Ci współczuję teraz bedziesz miała pięknego i mądrego synka bo juz na pewno bedzie wsyStko ok!
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 07:44   #3807
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo Ci współczuję teraz bedziesz miała pięknego i mądrego synka bo juz na pewno bedzie wsyStko ok!
Takiego właśnie nastawienia uczę się
Stary 2016-03-09, 07:52   #3808
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo super. Musiał mię ten przepis wcześniej umknąć. Może jutro podjadę gdzieś do sklepu po kasze bo w moim takich cudów nie ma . Cudownie że nie potrzeba mąki do niego. Kasiu a ty pieczesz go w piekarniku czy maszynie do chleba?
Normalnie w piekarniku w formie mojej mamy do pasztetu. Ten przepis to jest 5 minut pracy ostatniego dnia, tyle co odlać wodę i zblendowac kaszę. Jedyna "wada" jest taka, że trzeba trochę poczekać na niego przez to namaczanie. Ale pracy przy tym żadnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:00   #3809
Talantea
Zakorzenienie

Ale się normalnie wkurzylam ładnie mówiąc choć mam ochotę sypać mocniejsze słowa. Sąsiad o 7.30 zaczął wiercic i to nie tak delikatnie a borowac sciany. Obudził mnie natychmiast ;/ ile można borowac te ściany no ! Co za paranoja. Przynajmniej zaczalby później myśląc o sąsiadach. Ja chce już do domu

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:05   #3810
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

smutne są te historie.ale po to też jest forum...nietylko, żeby było miło i wesoło.. mówisz,że w praktyce się nie zdarza..słyszalam o takich sytuacjach jak Twoja

no to kochana wizaż do sierpnia..chcesz czy nie jesteś na nas skazana..leżysz, nózki do góry i czekamy na syncia..macie już imię?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości