Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-09, 08:08   #2941
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Piękne dwie kreseczki!!!

Witam z rana nowe dziewczyny fajnie że jest nas więcej, będzie raźniej! Oby nam się szybko udało
W końcu widać normalnie. Ale jak to ja, już mam schizy czy test nie popsuty, skoro kreska wyszła praktycznie od razu

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:42   #2942
qserduszkoq88
Przyczajenie

Gratuluje z calego serca! Jest dobrze, nie nakrecaj sie..dbaj o siebie i dzidzi...

A odp na pytanko na co sie lecze to juz sama nie wiem jaka jest przyczyna braku ciazy.
Zaczne od tego ze chorowalam na niedoczynnosc tarczycy.. ale po wielu latach leczenia jakby choroba sie cofnela w zeszlym roku w czerwcu chyba mialam wszystko sprawdzane i usg i ok.Po wizycie lekarka stwierdzila ze nie mam owulacji i bralam clo, inofem a pozniej tez duphaston. Po paru miesiacach poszlam do innej lekarki i okazalo sie ze mam duzego polipa endometrialnego. Wiec w grudniumialam histeroskopie operacyjna. Dostalam zielone swiatlo..mamy marzec i nic... w zeszlym tyg na wlasna reke zrobilam poziom hormonow... i wg mojego rozumowania mialabym 2 hormony za slabe. Czy jest tu ktos kto zna sie na tych hormonach i na fazach cyklu?

Edytowane przez qserduszkoq88
Czas edycji: 2016-03-09 o 08:49
qserduszkoq88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:45   #2943
__malaMi__
Zadomowienie

gratulacje Iza, nie naczekałas się tak jak przewidywałas na te 2 kreski :P

tak jak mi się wydawało, jak ktos zaciażył szybko za 1 razem to i potem nie bedzie problemu

kciuki za bete i nie opuszczaj nas

witam nowe staraczki!
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:54   #2944
geosmina
Wtajemniczenie

Iza GRATULUJĘ!!! ciesz się już bez obaw!😀
A co do Twojego gin, może chciał Cię na wizytę od razu po pozytywnym teście w zw z Twoim schorzeniem? Żeby móc Ci przepisać coś na zabezpieczenie ciąży? Nie wiem, nie znam się, ale skoro masz zakrzepicę to może o to mu chodzi?

qserduszkoq88, ja się nie bardzo znam na hormonach, ale one często są kluczowe przy niepłodności. Na Twoim miejscu poszukałabym lekarza który zgłębi temat😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 08:57   #2945
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mój dzisiejszy test Załącznik 6263876

U lalano teraz to az rażą dwie kreskicieszę się razem z Tobą i chyba juz nie masz wątpliwości ze jest tam maly człowieczek
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 09:10   #2946
MajWija
Wtajemniczenie

Panna Izabela piękny test Beta będzie na pewno powyżej 25 Stosunku w tym cyklu, jak często mieliście codziennie, czy bardziej co drugi dzień?

Witam nowe staraczki

Ja mam dzisiaj 20dc i w ogóle nie bolą mnie piersi. W tamtym cyklu też nie bolały, ale był bezowulacyjny więc myślałam, że to dlatego nie bolą, a z tego co kojarzę to przed braniem anty kilka dni przed @ mnie pobolewały, przynajmniej tak mi się wydaję, 5 lat brałam anty więc ciężko mi sobie przypomnieć
Może jeszcze zaczną boleć...
Pocieszcie dziewczyny, że chociaż jedną z Was w ogóle nie bolą a owulacje ma, jest taka?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 09:55   #2947
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Panna Izabela piękny test Beta będzie na pewno powyżej 25 Stosunku w tym cyklu, jak często mieliście codziennie, czy bardziej co drugi dzień?

Witam nowe staraczki

Ja mam dzisiaj 20dc i w ogóle nie bolą mnie piersi. W tamtym cyklu też nie bolały, ale był bezowulacyjny więc myślałam, że to dlatego nie bolą, a z tego co kojarzę to przed braniem anty kilka dni przed @ mnie pobolewały, przynajmniej tak mi się wydaję, 5 lat brałam anty więc ciężko mi sobie przypomnieć
Pocieszcie dziewczyny, że chociaż jedną z Was w ogóle nie bolą a owulacje ma, jest taka?
ja przy wiesiołku nie miałam boli piersi, w tym cyklu znowu mam więc nie wiem o co chodzi:P

a zarówno poprzedni jak i ten był owulacyjny.

ale ogólnie przed wiesiołkiem zawsze mnie bolały
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:04   #2948
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
32zł - 20 saszetek, wiadomo, że jak ktoś poza hormonami ma jeszcze inne problemy to cuda nie zdziała
Zaszkodzić nie zaszkodzi
Oczywiście że nie zaszkodzi
To cena taka jak w aptece

Cytat:
Ta Joasia w M jak Miłość jednej tabletki anty nie wzięła i na bank w następnym odcnicku w ciąży będzie
Też się z tego śmiałam. Mysli że jak jednej tabletki nie weźmie to od razu w ciąży

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Witam Was Staraczki!
Witaj i powodzenia

Cytat:
Napisane przez qserduszkoq88 Pokaż wiadomość
witajcie kochane! Postanowilam do was dolaczyc by poszukac wsparcia, pomocy, rady... otorz 2 lata sie staramy..od 8miesiecy lecze sie ale jak widac z lichym skutkiem... jak wy sobie z tym radzicie?
Witaj i powodzenia!
Też się staramy 2 lata i nic. Nie wiem czy można powiedzieć że sobie z tym radzę, jakoś żyję

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja też na betę jeździłam do Diagnostyki 20 km od miejsca zamieszkania, bo tutaj po godzinie wiedziała by już cała wieś, a w szczególności moja mama, która pracuje w ośrodku
U nas podobnie. Plus w aptece pracuje Tż kolegi żona. Nic tam nie kupuje związanego z ciaża i staraniami bo Tż mówi że później będą wszyscy wiedzieć.

Cytat:
Mój dzisiejszy test

Teraz już nie ma wątpliwości! I chyba mogę już gratulować Gratulacje!

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:35   #2949
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka podczytuje Was, ale oczywiście jak przychodzi mi coś napisać to zawsze coś.. u mnie 29 dc. Pojawiło się dzisiaj plamienie, po cichu mam nadzieje, ze to nie @, bardzo słabe i jakby nie rozwija się. Oczywiście na nic się nie nastawiam, wszystko na luzie.
Panna Izabela trzymam kciuki za pozytywna betę.
Ja miałam w pierwszej ciąży jasniutka kreskę, ale beta źle przyrastala, za wolno, poroniłam w 13tc, w drugiej ciąży miałam też jasniutka cień cienia, ale z pomocą luteiny udało się i mam piękna córeczkę także bądź dobrej myśli
Blue Eyes powinnaś brać tak jak lekarz przepisał, po odstawieniu jeśli jesteś w ciąży to nie pojawi się okres po tych 3 dniach odstępu i wtedy jak zobaczysz kreskę to bierz znowu duphaston i do lekarza od razu. Jak nie jesteś w ciąży to mniej więcej 3 dni po odstawieniu dostaniesz okres.
Cytat:
Witam Was Staraczki!
Magda, 25 lat, w tym miesiącu zaczynam starania
Poprzednią ciąże poroniłam wcześnie, to był październik zeszłego roku i dopiero teraz zebrałam się w sobie by znów spróbować.
06.03 skończyła się miesiączka, więc czekam na 11.03 na początek dni płodnych
Jak tam staraczki?
Cytat:
witajcie kochane! Postanowilam do was dolaczyc by poszukac wsparcia, pomocy, rady... otorz 2 lata sie staramy..od 8miesiecy lecze sie ale jak widac z lichym skutkiem... jak wy sobie z tym radzicie?
Witamy

Cytat:
Dobry wieczór

Podczytuje regularnie, ale nie mam kompletnie czasu na naskrobanie czegokolwiek Biją się o mnie w pracy, już mam powoli dość. Żałuję, że ta druga propozycja nie przyszła trochę wcześniej, bo wolałabym pracować tam, ale teraz głupio mi odchodzić z obecnej firmy, tym bardziej, że warunki mam idealne. Jeszcze wczoraj miałam rozmowę, chcą mnie na menadżera całej spółki, niestety musiałam odmówić - zostałam tylko menadżerem wizerunkowym i ciągnę dwie prace na raz.
W weekend mamy jeszcze dużą akcję marketingową, więc ten tydzień jest bardzo ciężki

Witam wszystkie nowe dziewczyny
Gdybyście chciały dopisać się do listy, to piszcie proszę wiadomości na priv, bo aktualnie ciężko mi wszystko nadrabiać i mogę coś przeoczyć

Iza ogromne gratulacje! Trzymam kciuki za pozytywną betę
Ja też na betę jeździłam do Diagnostyki 20 km od miejsca zamieszkania, bo tutaj po godzinie wiedziała by już cała wieś, a w szczególności moja mama, która pracuje w ośrodku No a po drugie w Diagnostyce mam wyniki maksymalnie do 2 godzin. Zwariowałabym gdybym musiała czekać dłużej.

Pozostałym dziewczynom życzę dużo cierpliwości i wytrwałości! Nie poddawajcie się Każdej z nas się uda, wierzę w to - jedne po prostu mają trochę więcej szczęścia
Vela idziesz jak burza Pani businesswoman

Cytat:

No Iza! Nie ma wątpliwości! Beta rośnie, bo test jest wyraźniejszy! GRATULACJE GRATULACJE!!!!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:40   #2950
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

IZZZAAAAAAA no GRATULACJE! Ale krecha Teraz już z pełną mocą Ci gratuluję i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa Kurczę aż mi łezka się w oku zakręciła cudownie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:42   #2951
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka podczytuje Was, ale oczywiście jak przychodzi mi coś napisać to zawsze coś.. u mnie 29 dc. Pojawiło się dzisiaj plamienie, po cichu mam nadzieje, ze to nie @, bardzo słabe i jakby nie rozwija się. Oczywiście na nic się nie nastawiam, wszystko na luzie.
Panna Izabela trzymam kciuki za pozytywna betę.
Ja miałam w pierwszej ciąży jasniutka kreskę, ale beta źle przyrastala, za wolno, poroniłam w 13tc, w drugiej ciąży miałam też jasniutka cień cienia, ale z pomocą luteiny udało się i mam piękna córeczkę także bądź dobrej myśli
Blue Eyes powinnaś brać tak jak lekarz przepisał, po odstawieniu jeśli jesteś w ciąży to nie pojawi się okres po tych 3 dniach odstępu i wtedy jak zobaczysz kreskę to bierz znowu duphaston i do lekarza od razu. Jak nie jesteś w ciąży to mniej więcej 3 dni po odstawieniu dostaniesz okres.
Ja jestem 8 dzień po odstawieniu luteiny i nadal brak @ ciąży nie ma, jak brałam duphaston było to samo

Cytat:
Witam Was Staraczki!
Magda, 25 lat, w tym miesiącu zaczynam starania
Poprzednią ciąże poroniłam wcześnie, to był październik zeszłego roku i dopiero teraz zebrałam się w sobie by znów spróbować.
06.03 skończyła się miesiączka, więc czekam na 11.03 na początek dni płodnych
Jak tam staraczki?
Witaj

Cytat:
Witaj

Cytat:
Dobry wieczór

Podczytuje regularnie, ale nie mam kompletnie czasu na naskrobanie czegokolwiek Biją się o mnie w pracy, już mam powoli dość. Żałuję, że ta druga propozycja nie przyszła trochę wcześniej, bo wolałabym pracować tam, ale teraz głupio mi odchodzić z obecnej firmy, tym bardziej, że warunki mam idealne. Jeszcze wczoraj miałam rozmowę, chcą mnie na menadżera całej spółki, niestety musiałam odmówić - zostałam tylko menadżerem wizerunkowym i ciągnę dwie prace na raz.
W weekend mamy jeszcze dużą akcję marketingową, więc ten tydzień jest bardzo ciężki

Witam wszystkie nowe dziewczyny
Gdybyście chciały dopisać się do listy, to piszcie proszę wiadomości na priv, bo aktualnie ciężko mi wszystko nadrabiać i mogę coś przeoczyć

Iza ogromne gratulacje! Trzymam kciuki za pozytywną betę
Ja też na betę jeździłam do Diagnostyki 20 km od miejsca zamieszkania, bo tutaj po godzinie wiedziała by już cała wieś, a w szczególności moja mama, która pracuje w ośrodku No a po drugie w Diagnostyce mam wyniki maksymalnie do 2 godzin. Zwariowałabym gdybym musiała czekać dłużej.

Pozostałym dziewczynom życzę dużo cierpliwości i wytrwałości! Nie poddawajcie się Każdej z nas się uda, wierzę w to - jedne po prostu mają trochę więcej szczęścia
Ale się u Ciebie dzieje wprawisz się na pewno

Cytat:

Ale krechy
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:48   #2952
maddd
Wtajemniczenie

Panna Izabela, dołączam się do GRATULACJI!! bardzo się cieszę, że Ci się udało przeslesz nam swoje szczęśliwe fluidy?;

Często się przytulaliscie w tym cyklu? moj Mąż byl chory,wiec u nas ostatnio bylo w niedziele..ale terax raczej nie piwinnam miec dni płodnych,trzeba będzie sie brac niedługo do roboty?

I ja witam nowe staraczki
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 10:58   #2953
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja jestem 8 dzień po odstawieniu luteiny i nadal brak @ ciąży nie ma, jak brałam duphaston było to samo
Ja biorę luteinę od tamtej środy. Miałam brać przez 10dni ale chyba @ idzie, bo plamienia takie widzę. I nie wiem czy brać dalej czy nie?

A gorzej że jak przyszła, a ja muszę zrobić badania do 5dc. Ale nie mam skąd wywalić teraz 600zł

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017

Edytowane przez Nemmireth_
Czas edycji: 2016-03-09 o 10:59
Stary 2016-03-09, 11:28   #2954
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ja biorę luteinę od tamtej środy. Miałam brać przez 10dni ale chyba @ idzie, bo plamienia takie widzę. I nie wiem czy brać dalej czy nie?

A gorzej że jak przyszła, a ja muszę zrobić badania do 5dc. Ale nie mam skąd wywalić teraz 600zł
Jak mi się zdarzyło że dostałam @ w trakcie brania to już odstawiałam i @ się rozwinęła, 600zł na badania o ja
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:36   #2955
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
gratulacje Iza, nie naczekałas się tak jak przewidywałas na te 2 kreski
tak jak mi się wydawało, jak ktos zaciażył szybko za 1 razem to i potem nie bedzie problemu

kciuki za bete i nie opuszczaj nas

witam nowe staraczki!
No nie, w ogóle się kresek nie spodziewałam w tym roku. Za szybko tym razem przywykłam, że jestem e ciąży, 3 dzień pozytywnych testów a ja już myślami jestem w ciuchach, badaniach itd... Mam nadzieję, że nie rozczaruje się i tym razem zakończenie będzie inne.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Iza GRATULUJĘ!!! ciesz się już bez obaw!😀
A co do Twojego gin, może chciał Cię na wizytę od razu po pozytywnym teście w zw z Twoim schorzeniem? Żeby móc Ci przepisać coś na zabezpieczenie ciąży? Nie wiem, nie znam się, ale skoro masz zakrzepicę to może o to mu chodzi?

qserduszkoq88, ja się nie bardzo znam na hormonach, ale one często są kluczowe przy niepłodności. Na Twoim miejscu poszukałabym lekarza który zgłębi temat😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Na pewno o to chodzi, muszę ją tylko poinformować, że do 1 kwietnia nie wolno mi brać zastrzyków. Wtedy okaże się, czy mogę je brać czy będę zdana na modlitwy, bo to jedyne co wtedy może pomóc.
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
U lalano teraz to az rażą dwie kreskicieszę się razem z Tobą i chyba juz nie masz wątpliwości ze jest tam maly człowieczek
No nie mam, jeszcze tylko nie wiem, czy się dobrze ulokował
Cytat:

Witam nowe staraczki

Mieliśmy - uwaga uwaga!- całe 4 stosunki w cyklu!!! W tym dwa dni i dzień przed owu.
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
IZZZAAAAAAA no GRATULACJE! Ale krecha Teraz już z pełną mocą Ci gratuluję i życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa Kurczę aż mi łezka się w oku zakręciła cudownie
Dziękuję! Oby już było wszystko dobrze!

I mam nadzieję, że dołączy do mnie więcej dziewczyn!!!

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Panna Izabela, dołączam się do GRATULACJI!! bardzo się cieszę, że Ci się udało przeslesz nam swoje szczęśliwe fluidy?;

Często się przytulaliscie w tym cyklu? moj Mąż byl chory,wiec u nas ostatnio bylo w niedziele..ale terax raczej nie piwinnam miec dni płodnych,trzeba będzie sie brac niedługo do roboty?

Przesyłam jak najbardziej!!! Hokus pokus...
Pisałam wyżej, całe 4x

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-09, 11:54   #2956
Megan1312
Raczkowanie

Jestem juz po wizycie. Na usg nie bylo widac pecherzyka ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac.
Przepisal mi dupka i kazal dzis zrobic bete i w poniedzialek powtorzyc a w srode na kontrole i sie wtedy okaze czy jest dobrze czy zle.
Jutro odbieram wyniki bety z dzis. Jak myslicie po 7 dniach jaki powinien byc prawidlowy przyrost? W ubiegly poniedzialek mialam 96.
Stary 2016-03-09, 11:58   #2957
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No nie, w ogóle się kresek nie spodziewałam w tym roku. Za szybko tym razem przywykłam, że jestem e ciąży, 3 dzień pozytywnych testów a ja już myślami jestem w ciuchach, badaniach itd... Mam nadzieję, że nie rozczaruje się i tym razem zakończenie będzie inne.

Na pewno o to chodzi, muszę ją tylko poinformować, że do 1 kwietnia nie wolno mi brać zastrzyków. Wtedy okaże się, czy mogę je brać czy będę zdana na modlitwy, bo to jedyne co wtedy może pomóc.

Mieliśmy - uwaga uwaga!- całe 4 stosunki w cyklu!!! W tym dwa dni i dzień przed owu.

Pisałam wyżej, całe 4x

Czyli chyba jednak sie sprawdzilo ze jak nie ma presji i wszystko na luzie to sie udajemusi juz byc dobrze,pierwszym razem nie wiedzialas na czym stoisz a teraz masz juz obraz sytuacji i wiesz dlaczego tak bylo ostatnio,mysl pozytywnie,a tz nadal ostroznie podchodzi czy troszke entuzjazmu mu sie udzielilo?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:02   #2958
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

4 razy to niedużo Rzeczywiście moze za bardzo się spinamy z TŻtem, w płodne seks codziennie. Ale jak tu wrzucić na luz, kiedy tak bardzo chce

Cytat:
Napisane przez Megan1312 Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie. Na usg nie bylo widac pecherzyka ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac.
Przepisal mi dupka i kazal dzis zrobic bete i w poniedzialek powtorzyc a w srode na kontrole i sie wtedy okaze czy jest dobrze czy zle.
Jutro odbieram wyniki bety z dzis. Jak myslicie po 7 dniach jaki powinien byc prawidlowy przyrost? W ubiegly poniedzialek mialam 96.
Megan trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze! Co do bety to za bardzo nie pomogę, bo szczerze nie wiem
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:22   #2959
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że przy następnej wizycie zobaczysz pęcherzyk!! Czemu poszłaś tak wcześnie?
Na przyrostach bety się nie znam, choć to moja druga ciąża betę robiłam pierwszy raz w życiu wczoraj.

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Czyli chyba jednak sie sprawdzilo ze jak nie ma presji i wszystko na luzie to sie udajemusi juz byc dobrze,pierwszym razem nie wiedzialas na czym stoisz a teraz masz juz obraz sytuacji i wiesz dlaczego tak bylo ostatnio,mysl pozytywnie,a tz nadal ostroznie podchodzi czy troszke entuzjazmu mu sie udzielilo?
Nie wiem, czy to było na luzie. Po prostu bardzo negatywnie do wszystkiego podchodziłam. Nie nw zasadzie "nie spinam się, co będzie to będzie" a raczej tak pesymistycznie "i tak się nie uda choćbyśmy to robili dzień w dzień". I moje libido spadło prawie do zera. Moim zdaniem nie jest ważne, czy ktoś się spina czy luzuje - to są przypadki. To się po prostu trafia wtedy, kiedy widocznie ma się trafić i już.
To, że wiem na czym stoję przeraża mnie o tyle że jeśli nie będę mogła i tak nic tym zrobić, to będę miała 10x większy stres całą ciążę. I tak nie mam pewności, że wszystko skończy się dobrze. Pocieszam się tylko tym że przecież nikt, nawet zdrowe osoby, tej pewności nie mają i jak ma się coś wydarzyć, to się po prostu wydarzy. Zdaję się na los.
Tż się cieszy, ale żadne z nas nie szaleje. Martwi się bardzo i jak tylko mówię, że coś mnie zabolało to mnie męczy tym zastanawianiem się, co to mogło być. Ma sporo obaw, bo mam za wysokie tsh, to zapalenie lub Hashimoto (tfuu!), no i ta trombofilia.. Sama jeszcze nie wiem, jak się zachowywać, mam wrażenie, że uspokoi mnie dopiero usg.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
4 razy to niedużo Rzeczywiście moze za bardzo się spinamy z TŻtem, w płodne seks codziennie. Ale jak tu wrzucić na luz, kiedy tak bardzo chce

Megan trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze! Co do bety to za bardzo nie pomogę, bo szczerze nie wiem
Ja wcześniejszy cykl taki miałam. Jeśli nie czujesz, że powinnaś i chcesz wyluzować to po prostu tego nie rób Nie wierzę, że każda para która bardzo chce nie zachodzi. Znam osobę mega zafiksowaną na pkt zajścia w ciąży. Potrzebowała 3 miesięcy (w tym ciągle zameczala ludzi wokół jak to zajść nie może i jak chce bardzo) i zaszła. Teraz też chce ale wrzuciła na luz bo ma małe, bardzo aktywne dziecko i nie może zajść. Nie ma reguły

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-09, 12:36   #2960
monika0185
Zakorzenienie

Witam nowe staraczki

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Gratuluje z calego serca! Jest dobrze, nie nakrecaj sie..dbaj o siebie i dzidzi...

A odp na pytanko na co sie lecze to juz sama nie wiem jaka jest przyczyna braku ciazy.
Zaczne od tego ze chorowalam na niedoczynnosc tarczycy.. ale po wielu latach leczenia jakby choroba sie cofnela w zeszlym roku w czerwcu chyba mialam wszystko sprawdzane i usg i ok.Po wizycie lekarka stwierdzila ze nie mam owulacji i bralam clo, inofem a pozniej tez duphaston. Po paru miesiacach poszlam do innej lekarki i okazalo sie ze mam duzego polipa endometrialnego. Wiec w grudniumialam histeroskopie operacyjna. Dostalam zielone swiatlo..mamy marzec i nic... w zeszlym tyg na wlasna reke zrobilam poziom hormonow... i wg mojego rozumowania mialabym 2 hormony za slabe. Czy jest tu ktos kto zna sie na tych hormonach i na fazach cyklu?
Ale masz przejścia! Jakie hormony masz za niskie?

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

Witam nowe staraczki

Ne martw się, wiele kobiet nie bolą piersi przed @ Możesz też zbadać sobie progesteron (7 dpo), jak była owulacja to powinien być na poziomie chyba od 15 w gorę.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:39   #2961
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
A powiedzcie mi, jaka powinna wyjść beta jak jestem w ciąży?

No właśnie w jednym mi pokazało, że jestem w 3tc i któryś dzień Dlatego się zdziwiłam. Wiem, że wg usg a wg ostatniej miesiączki to inaczej

Wzajemnie!!!

Tak bym chciała. Tylko czemu mi lekarka kazała przyjść tydzień po teście...

Mam nadzieję, że jednak to będzie ciąża!

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Już mam wszystko policzone, dobrze mi wyszło. Ale napiszę do gin żeby mnie przyjęła później. Sorki za zamieszanie, ale jakoś cały dzień trochę przejęta jestem. Ciągle latam do wc patrzeć, czy @ dostałam i już sobie wmawiam objawy ciążowe, np to, że drugi dzień pod rząd śpię w dzień a to mi się nigdy nie zdarza.

Moje gratulacje!!!!
Co do wizyty u lekarza. Ja mialam tak, ze w srode miałam test pozytywny a w poniedziałek poszlam do gina. Na usg jest jeszcze za wczesnie, ale gin moze stwierdzic juz czy szyjka macicy jest rozpulchniona. Moja dala mi od razu skierowanie na badania i do wizyty z usg mialam juz wszystkie wyniki. Moim zdaniem jesli chodzi o usg to lepiej zaczekac az bedzie serduszko, wczesniej chyba nie ma sensu, bo tylko niepotrzebne stresy sie z tym wiaza
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:44   #2962
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Mój Mężuś też przeziębiony. A ja mam taką ochotę na przytulanie Niby nie powinnam mieć dni płodnych jeszcze ale dziwnie mocno pracują mi jajniki. Coś wcześnie. Chyba, że duphaston przestawił. Nie mogę się doczekać wizyty u gina w piatek
Stary 2016-03-09, 12:48   #2963
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jak mi się zdarzyło że dostałam @ w trakcie brania to już odstawiałam i @ się rozwinęła, 600zł na badania o ja
To i ja odstawię
Niestety. Dziś mama była w swoim ośrodku, pytała o ceny i o wiele taniej wyszło bo ponad 400zł.

Cytat:
Mam nadzieję, że nie rozczaruje się i tym razem zakończenie będzie inne.
Zakończy się porodem i płaczem maleństwa

Cytat:
Jestem juz po wizycie. Na usg nie bylo widac pecherzyka ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac. .
Na pwno było za wcześnie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-09, 12:49   #2964
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość

Bierz dalej ile masz brać. A jak przyjdzie @ to wtedy odstaw. Tak mi kazał zrobić mój gin.
Stary 2016-03-09, 12:53   #2965
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja na początku myślałam że dla mnie ten 6 cykl też będzie magiczną granicą. A jestem teraz w trakcie 6 cyklu i właśnie już na nic się nie nastawiam i niczego nie oczekuję. Przesunelam sobie w psychice tą granicę na 12 cykl i mam nadzieję że nie będę zmuszona przesuwać dalej

Ja miałam to samo, liczyłam ze 6 będzie szczęśliwa, ale nie wyszło, teraz liczę, że do wakacji się uda...

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
byłam dziś na wizycie u lekarza, mała fasolka ma 15 mm ! Serducho bije jak oszalałe, wszystko jest ok
Pozdrawiam Was kobitki i składam życzenia na Dzień Kobiet
Gratulacje!!!

Cytat:
Dobry wieczór

Gratuluję sukcesów zawodowych
Ja juz nie mogę w korpo wytrzymać, mam takiego dola z tym związanego, ze nie wiem co zrobić Muszę tu siedzieć dopóki nie zajdę w ciąże. Najchętniej zaczęłabym rozkręcać jakis biznes, ale nie mamy oszczędności za bardzo i nie chce utopić. Ale intensywnie o tym myśle i w końcu na pewno wprowadzę w życie, bo nie wytrzymam tak długo...

PannaIzabela, trzymam kciuki za betę!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 12:54   #2966
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Pisałam wyżej, całe 4x

Nie rozczarujesz się! Tym razem wszystko będzie dobrze Jest dobrze!

Czary i fluidy już sobie zaaplikowałam, dziękować dobra Kobieto
Stary 2016-03-09, 12:58   #2967
MajWija
Wtajemniczenie

Umówiłam się do gina Nowego, nie tego poprzedniego.
Z gadki przez telefon rewelacja, powiedziałam, że staramy się o dziecko, wypytał mnie o wszystko dzień cyklu, miesiączki itd, powiedziałam, że chcę zrobić monitoring więc wcisnął mnie (kolejki ma po 1 - 1,5 miesiąca)
na 25 marca, czyli teoretycznie jak @ przyjdzie o czasie to bedę w 8dc, a jak się spoźni to mogę być jeszcze w trakcie @, ale powiedział, że pierwsze USG przy monitoringu robi się z reguły w 1-10dc i powiedział, ze jak będę mieć @ to jak najbardziej przyjść na wizytę
Powiedział, że gdyby mógł to wcisnąłby mnie jeszcze w tym cyklu żeby zlecić jakie badania zrobić, ale już sobie darujemy i zrobię je jeżeli będzie potrzeba nie w przyszłym a jeszcze następnym cyklu, a pewnie chodziło mu o zrobienie hormonów w 3dc i tak sobie myślę, że ja je i tak zrobię, co myślicie?
Na końcu mi powiedział, ze ma nadzieję zobaczyć mnie 25 marca, ale na potwierdzeniu ciąży a nie monitoringu
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:04   #2968
maddd
Wtajemniczenie

Panna Izabela, dziekuje za fluidt oby podzialaly
Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Mój Mężuś też przeziębiony. A ja mam taką ochotę na przytulanie Niby nie powinnam mieć dni płodnych jeszcze ale dziwnie mocno pracują mi jajniki. Coś wcześnie. Chyba, że duphaston przestawił. Nie mogę się doczekać wizyty u gina w piatek
Monika,z tego co pamietam to u nas ten sam dc jest powinnysmy miec dni płodne cis okolo weekendu;
U mnie jajniki narazie nie odczuwalne,a tez bralam duphaston...:/ moze u Ciebie szybciej owulka będzie? co kobieta to inaczej przeciez
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 13:39   #2969
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Umówiłam się do gina Nowego, nie tego poprzedniego.
Z gadki przez telefon rewelacja, powiedziałam, że staramy się o dziecko, wypytał mnie o wszystko dzień cyklu, miesiączki itd, powiedziałam, że chcę zrobić monitoring więc wcisnął mnie (kolejki ma po 1 - 1,5 miesiąca)
na 25 marca, czyli teoretycznie jak @ przyjdzie o czasie to bedę w 8dc, a jak się spoźni to mogę być jeszcze w trakcie @, ale powiedział, że pierwsze USG przy monitoringu robi się z reguły w 1-10dc i powiedział, ze jak będę mieć @ to jak najbardziej przyjść na wizytę
Powiedział, że gdyby mógł to wcisnąłby mnie jeszcze w tym cyklu żeby zlecić jakie badania zrobić, ale już sobie darujemy i zrobię je jeżeli będzie potrzeba nie w przyszłym a jeszcze następnym cyklu, a pewnie chodziło mu o zrobienie hormonów w 3dc i tak sobie myślę, że ja je i tak zrobię, co myślicie?
Na końcu mi powiedział, ze ma nadzieję zobaczyć mnie 25 marca, ale na potwierdzeniu ciąży a nie monitoringu
No Kochana to jest lekarz! Mi lekarz kazał zrobić badania lh, fsh w 2-3 dc. Przy okazji progesteron, estrogen, tarczycę, watrobowe, elektrolity, układ krzepnięcia, witamina D, magnez.

Ale oczywiście życzę Ci abyś nie musiała!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Panna Izabela, dziekuje za fluidt oby podzialaly

Monika,z tego co pamietam to u nas ten sam dc jest powinnysmy miec dni płodne cis okolo weekendu;
U mnie jajniki narazie nie odczuwalne,a tez bralam duphaston...:/ moze u Ciebie szybciej owulka będzie? co kobieta to inaczej przeciez
Hehe my to łeb w łeb idziemy Więc i owulka może w ten sam dzień i dwie krechy!!!
Stary 2016-03-09, 13:59   #2970
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja miałam to samo, liczyłam ze 6 będzie szczęśliwa, ale nie wyszło, teraz liczę, że do wakacji się uda...

Gratulacje!!!

Gratuluję sukcesów zawodowych
Ja juz nie mogę w korpo wytrzymać, mam takiego dola z tym związanego, ze nie wiem co zrobić Muszę tu siedzieć dopóki nie zajdę w ciąże. Najchętniej zaczęłabym rozkręcać jakis biznes, ale nie mamy oszczędności za bardzo i nie chce utopić. Ale intensywnie o tym myśle i w końcu na pewno wprowadzę w życie, bo nie wytrzymam tak długo...

PannaIzabela, trzymam kciuki za betę!

ale Cie dobrze rozumiem! Też mnie męczy korpo, jeszcze tam pracuję do końca maja, bo też w domu nie chcę siedzieć całe 9m ale myślę nad własnym biznesem. L4 chce przeznaczyć właśnie na szukanie nowych inspiracji.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości