|
|
#2851 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Witajcie
30.10.2007 dołączyłam do grona aparatek. Mam 23 lata i żałuję, że nie zdecydowałam się na leczenie wcześniej - kosztowało mnie to wyrwanie dwóch górnych 4 i ósemki. W przyszłości przy zakładaniu ap. dolnego będę musiała usunąć dwie 5... ![]() Załączam zdjątka mojego aparatu Teraz, gdy minął już ból nawet zaczynam go lubić Śledzę to forum od jakiegoś czasu i bardzo dodają mi otuchy Wasze wypowiedzi i aparatowe sukcesy Mam nadzieję, że i ja niedługo będę mogła się nimi pochwalić...Pozdrawiam B.atka |
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko gratulujemy wszyscy drucika
zobaczysz ze juz po 2 tyg zobaczysz piekne efekty )
|
#2853 |
|
Raczkowanie
|
co do opłat wizytę to ja kiedyś zapłaciłam 350 zł
A leczę się w Wawie... |
|
|
|
#2854 |
|
Raczkowanie
|
B.atka To jest aparat krysztalowy?
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
hiehiehie umowilam sie do dentysty piatek 21
i koniec wyrywania zabków )hehe tata mowi ze pierwszy raz widzi kogos kto by sie cieszył na wyrwanie zeba;P
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od konsultacji jak długo się czeka na założenie aparatu?? |
|
|
|
|
#2857 |
|
Wtajemniczenie
|
B.atka - super że się zdecydowałaś
chyba każda z nas żałuje że wcześniej tego nie zrobiła Własie, jaki to aparat? kryształ? Szczerze mówiąc to ja bym metalu nie zamieniła bo te "białe" wydają mi się bardziej widoczne od metalu przez swoją wypukłość i rozmiary Ale najważniejsze żebyś Ty sue w nim dobrze czuła
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
wklejam moje ząbki, widać jak jedynki się rozsuwają po usunięciu piątki
Dzisiaj się umówię do dentysty na kontrolę i przy okazji się doradzę a później wybiorę się do ortodonty na konsultację. |
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście jedynki rozsuwają Ci sie. Nie powinnaś zwlekać bo z czasem może się pogarszać za rok i 8mcy już na bank będą proste. Ja poszłam na pierwszą wizyte to kazała mi orto zrobić pantonogram(zdjęcie szczeny) i jak już będę miała zdjęcia to miałam przyjść na zakładanie separacji. Tydzień nosiłam separacje i aparat Jednak nie każdy musi mieć separacje. Jeśli masz wystarczająco miejca między siódemką i ósemką żeby założyć pierścienie to odrazu można zakładać aparat.
|
|
#2860 |
|
Przyczajenie
|
smv dziękuję
to może śmieszne... ale ja już tylko patrzę w lusterko, czy coś się czasem nie prostuje , choć za wcześnie jeszcze, wiem ![]() Aahtaga, yyork To jest aparat porcelanowy, zapłaciłam za niego 2500... Dobrze się w nim czuję, znajomi mówią, że nic nie widać... No ale słychać tak - Trochę seplenię...Dolny będę miała prawdopodobnie zwykły, metalowy. Też bym chciała miec już wszystkie 'wyrwania' za sobą... pozdrawiam |
|
|
|
#2861 |
|
Malowane światłem...
|
[quote=anuulaa;5700854]Masz rację, nie chcę żadnych kosmetycznych, tylko zwykły metalowy, bo chyba te są najlepsze. Ale właśnie...tylko ja mam uczulenie na taki metal, chyba na nikiel:/
HALLO !!! Musisz koniecznie powiedzieć lekarzowi, że masz uczulenie na nikiel. Są zamki bezniklowe i nie jest o żaden problem. Pozdróóófffka.....
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Martwi mnie jednak fakt ,ze ten aparat "odstaję" bardziej niz metalowy,a ja mam dużą wade,bez aparatu mam zniekształcone usta a co dopiero z aparatem
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziwczynki dawno mnie nie bylo.....;dmam zalozone separatorki bo pierscienie beda na 6 aparat na gore w piatek a na dol za 2 miesiace czyli chyba w styczniu ;]
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze zakłada się najpierw jeden łuk a dopiero po jakimś czasie drugi? Zauważyłam, że większość z Was tak ma
Nie można obu luków założyć na raz?
|
|
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to czy zakłada się 2 łuki naraz czy jeden trochę później to chyba zależy od wady. Musisz popytać orto.A już w środę mam drugą wizytę, już się nie mogę doczekać wybierania kolorków gumasiorów
|
|
|
#2866 | |||
|
Kokon pro
|
Cytat:
jednak lepiej wspomnij o tym orto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ojjj ale długo mnie tu nie było.... ale wróciłam Muszę się pochwalić, że za ok 6-8 miesięcy prawdopodobnie ściągam aparacik hihi jeszcze trzeba zrobic parę poprawek ale mam nadzieje, że 8 miesięcy wystarczy pozdrawiam ![]() ps. dołączam fotki z 3 tyg noszenia a drugie- 10 miesięcy tak dla porównania nie są super jakości ale widać
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeżeli tylko zęby są nierówne to powinny być oba naraz jeśli chcesz. A jak coś gorszego to orto sama zadecyduje
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
czesc cihy podmuch wiatru
) no no pieknie ci sie zabki naprosowały )eh a ja dopiero co z zajec wroiclam lediow zyje blee a jutro praktyka i kory -szczerze to mam serdecznie dosc. Dobranoc aparaciorki I milego wieczorka;-)
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
A czy orientuje się ktoś, czy można wybielić zęby jak się ma założony aparat? chodzi mi o takie wybielanie u dentysty. bardzo by mi na tym zależało, ale nie wiem, czy to jest możliwe
|
#2871 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
no pewnie, ze mozesz jesli chcesz miec pod zamkami stary kolor o dookola jasniejszy ;] |
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny... dwa lata temu nosiłam aparat ortodontyczny, taki na stałe... Niby mi się ząbki pięknie wyprostowały (miałam kieł i krzywe jedynki ;/) ale teraz po dwóch latach widze, że jedynki znowu mi się krzywią (jedna wychodzi znacznie do przodu przed druga).
Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić, a nie chce znowu zakładać aparatu na stałe ;/ Słyszałam kiedyś o jakiś aparatach co się je nosi przez tydzień ale nie mam pojęcia ile w tym wszystkim prawdy. Mogłybyście mi coś doradzić?
|
#2874 |
|
BAN stały
|
Ja nosilam staly aparat (gora i dol) przez 2 lata, byla to troche meczarnia, ale musze przyznac ze zrobila bym to jeszcze raz bo efekty sa niesamowite. Mam ochote sie smac caly czas
Kazde pieniadze sa tego warte!!!
|
|
|
|
#2875 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
albo moze przypadkiem rosna ci osemki i psuja caly efekt?
|
|
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Witam
) chciałabym się dowiedziec wszystkiego o APARACIE PENDULUM , podobno mam miec go załozonego na 2 miesiace , dopiero pozniej stały![]() Boje się ze beda jakies problemy z Pendulum[em] chodzi mi tu o niezrozumiałe mówienie, problemy z jedzeniem :[ Miałam kiedys aparat ruchomy górny i dolny i zmuszona byłam nosic go cały czas;/ nie wspominam tego mile ![]() Przepraszam za kłopot i gratuluję jakiejkolwiek osobie za przeczytanie tego
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) sama poszperam bo jestem ciekawa cóż to takiego
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
hmm no dowiedziałam się tyle że jest to aparat poszerzajacy nie wiem moze poprostu nosi inną nazwę, za tydzien mam montaż pierscieni a tydzien pozniej własnie ten aparat :| jeden wielki stress . jak będe mówiła jak zagraniczna to chyba się zachlastam
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
A co z leczeniem zębów. Można normalnie je leczyć mając aparat?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

30.10.2007 dołączyłam do grona aparatek. Mam 23 lata i żałuję, że nie zdecydowałam się na leczenie wcześniej - kosztowało mnie to wyrwanie dwóch górnych 4 i ósemki. W przyszłości przy zakładaniu ap. dolnego będę musiała usunąć dwie 5... 

Ale najważniejsze żebyś Ty sue w nim dobrze czuła

3/3/6-22/7/8
) sama poszperam bo jestem ciekawa cóż to takiego