Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-10, 09:10   #3031
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
PannaIzabela, ogromnie gratulacje, trzymam kciuki za całą Twoją ciążę i jeszcze dużo, dużo dłużej!

Ja za Was też trzymam mocno!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 09:18   #3032
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Izuś na wstępie bardzo seerdecznie gratuluje wspaniałej bety!!!! Martwiłas sie na zapas, a ona taka wysoka!

Cytat:
Napisane przez Marta_05 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Mam na imię Marta i z wielką radością chciałabym dołączyć do Waszego grona.

Gratuluję wszystkim , które zobaczyły upragnione dwie kreseczki na testach i trzymam kciuki za te, które te kreseczki dopiero zobaczą

Od jakiegoś czasu myślimy z Mężem o Dziecku - teraz postanowiliśmy te plany wcielić w życie i obecny cykl miał być pierwszym "staraniowym". Obecnie jestem w 5 dniu cyklu (które trwają ok. 28 dni) i jestem coraz bardziej podekscytowana. Z jednej strony bardzo się cieszę i nie mogę doczekać, a z drugiej strony po prostu się boję.
Nie wiem, może jestem trochę przewrażliwiona, ale proszę o radę - podczas miesiączki przeziębiłam się - wzięłam dosłownie 3 tabletki Ibupromu i 2 Stoperany (w 3 i 4 dniu cyklu). Owulacji spodziewam się około 12-14 dnia cyklu i stąd moje pytanie (tak, naczytałam się za dużo o negatywnym wpływie ibuprofenu na ciążę) - czy leki te mogą w jakikolwiek szkodliwy sposób wpłynąć na owulację i ewentualną ciążę?
Zacząć starania czy poczekać do następnego cyklu?
Dziękuję za wyrozumiałość - bardzo chcę, żeby wszystko było dobrze
Hej Ogólnie proponuje troche wyluzować, bo na pewno nic się nie stanie że wziłęas ibuprom czy tam coś. Dla bezpieczeństwa bierz paracetanol (np apap) Kobieta która się stara tez musi mieć coś od życia

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Od początku Ci kibicowałam po cichu Wielkie gratulacje!!! Spokojnej ciąży
Tak jak pisała MajWija tego leku na tarczyce nie odstawiaj i umów się do endokrynologa. Pewnie dostaniesz większą dawkę, bo na początku ciąży TSH może wzrosnąć. Nie wiem czy dobrze mówię, jak coś to mnie dziewczyny poprawcie, ale odstawienie może nawet spowodować poronienie. Najlepiej idź do lekarza, moja doktorka mówiła, żeby brać cały czas nawet jakby się udało zajść.

Ja dziś mam 21 dc od dwóch-trzech dni bolą mnie sutki, dziś piersi w ogóle jakieś ciężkie. No i wczoraj wieczorem przy podcieraniu zauważyłam maleńką kropkę krwi w śluzie, a dzień wcześniej coś maleńkiego żółtego. Co to może być? Ból w podbrzuszu ustąpił. No i dziś zastanawia mnie dziwna struktura w pochwie przy badaniu szyjki macicy. A szyjka macicy taka też trochę inna..CHyba mam jakieś urojenia.
Coś tu się kroi chyba

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Robiłam właśnie kolejny test owu (daję im ostatnią szansę). Nie dziwcie się ze rano- po nocce jestem. I teraz pytanie czy można już bo uznać za pozytywny, skoro drugą kreską jest odrobinę jaśniejsza od testowej?
Ja bym bardziej stawiała na pozytyw. Który dc?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 10:06   #3033
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Raczej nie to była dosłownie kropla. Nie nastawiam się, w przyszły czwartek czekam na @ a jak nie przyjdzie czekam do Wielkiejnocy, bo to pierwszy cykl po tabletkach, a przed miałam bardzo nieregularne cykle, więc daje sobie czas. Aczkolwiek do TŻ mówiłam, że jakby się udało to byłoby nasze pierwsze prawdziwe Boże Narodzenie jakby wszystko było ok. Ale co tam, ja tam czuje, że Tobie się uda
A ja myślę, że Tobie się uda, na siebie nie liczę kompletnie
Ja już mam listę rzeczy, które mam kupić na następny cykl, żeby go podrasować

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No właśnie porozmawiałam z tż i nie mogę iść na tą wizytę. Pobieranie krwi jest co prawda w piątki tutaj, ale wynik dopiero miałabym w pon, do wizyty nie zdążę (i nie mam możliwości pójścia w żadne inne miejce, gdzie dostałabym do piątku wyniki). Więc zapłaciłabym 100 zł i wyszła ze skierowaniem. Jeśli się uda, to pójdę w przyszłym tygodniu do endo a teraz zrobię badania
Szkoda, że wczoraj nic o tym nie pisałam, zrobiłabym razem z beta tsh, sama nie pomyślałam... Odstawić Letroxu nie zamierzam, bardzo krótki moment się zastanawiałam, czy mogę brać, ale wiem, że muszę.

Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy do tego czasu, 3majcie za to kciuki! Cieszę się ciążą, ale to wszystko mnie przeraża... Pierwsza ciąża była wbrew pozorom duuuuużo łatwiejsza.

Dzięki!
Czasem i okres nam szaleje... Szkoda, że to jednak okres, oby już ostatni!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Na pewno będzie dobrze, najważniejsze, że w ogóle bierzesz cos na zbicie TSH, a jakie w ogóle początkowe miałaś?
A masz ten śluz ciążowy tak zwany, biały i w dużych ilościach?

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny. Robiłam właśnie kolejny test owu (daję im ostatnią szansę). Nie dziwcie się ze rano- po nocce jestem. I teraz pytanie czy można już bo uznać za pozytywny, skoro drugą kreską jest odrobinę jaśniejsza od testowej?
Ja tak miałam, że jak robiłam rano to wychodził tak jak Tobie i brałam za pozytyw a jak zrobiłam popołudniu to już był kompletnie puściutki- negatywny. Później wyczytałam, że z rana zawsze jest większe stężenie LH i nie robi się tego testu rano, nawet po pierwszym sikaniu tylko popoludniu. Powtórz dzisiaj w godzinach popołudniowo wieczornych i zobacz jaki Ci wyjdzie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A mnie wczoraj strasznie zdenerwowała mojego Męża bratowa...
Zadzwoniła powiedzieć, jak po wizycie u gina, bo jest w 18tc. Będą mieć dziewczynkę
Ale mniejsza o to. Pyta mnie, jak tam u Nas, czy już coś rośnie, czy nie, to mówię jej, że narazie na spokojnie staramy się (nie chciałam wchodzić w szczegóły, który dc itd bo zaraz by co chwile dzwoniła i dopytywała, czy już test zrobiłam ) i mówię, że idę do gina na monitoring cyklu, a ona do mnie z wielkimi pretensjami, ze jak to tak na początku już na monitoring, już robię hormony, że tak się nie robi, to niepotrzebne, że ja jakaś dziwna jestem, że ona to dopiero po 1,5 roku bezowocnych starań poszła na monitoring bla, bla, bla...
Tak mnie wkurzyła, że masakra jakaś. Co ją to obchodzi, to że ona tyle zwlekała a okazało się po prawie dwóch latach starań, że ma po prostu wysokie TSH bo 16,8!!! i dlatego zajść nie mogła, a w pierwszy cyklu jak tylko je zbiła zaszła to już jej sprawa.
Powiedziałam, jej, że ja nie chcę później po pół, czy po roku dowiedzieć się, ze starania i tak nic nie dadzą bo np w ogóle nie mam owulacji i wystarczyłoby np uregulować hormony bo plułabym sobie w brodę, czemu wcześniej się tym nie zajęłam to wtedy zmiękła i przyznała, ze ona tyle zwlekała, fakt, ze za długo bo ją to dużo nerwów kosztowało, ale i tak nie poszłaby w drugim cs na monitoring.
I weź się z nią dogadaj
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 10:48   #3034
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

[/COLOR]A mnie wczoraj strasznie zdenerwowała mojego Męża bratowa...
Zadzwoniła powiedzieć, jak po wizycie u gina, bo jest w 18tc. Będą mieć dziewczynkę
Ale mniejsza o to. Pyta mnie, jak tam u Nas, czy już coś rośnie, czy nie, to mówię jej, że narazie na spokojnie staramy się (nie chciałam wchodzić w szczegóły, który dc itd bo zaraz by co chwile dzwoniła i dopytywała, czy już test zrobiłam ) i mówię, że idę do gina na monitoring cyklu, a ona do mnie z wielkimi pretensjami, ze jak to tak na początku już na monitoring, już robię hormony, że tak się nie robi, to niepotrzebne, że ja jakaś dziwna jestem, że ona to dopiero po 1,5 roku bezowocnych starań poszła na monitoring bla, bla, bla...
Tak mnie wkurzyła, że masakra jakaś. Co ją to obchodzi, to że ona tyle zwlekała a okazało się po prawie dwóch latach starań, że ma po prostu wysokie TSH bo 16,8!!! i dlatego zajść nie mogła, a w pierwszy cyklu jak tylko je zbiła zaszła to już jej sprawa.
Powiedziałam, jej, że ja nie chcę później po pół, czy po roku dowiedzieć się, ze starania i tak nic nie dadzą bo np w ogóle nie mam owulacji i wystarczyłoby np uregulować hormony bo plułabym sobie w brodę, czemu wcześniej się tym nie zajęłam to wtedy zmiękła i przyznała, ze ona tyle zwlekała, fakt, ze za długo bo ją to dużo nerwów kosztowało, ale i tak nie poszłaby w drugim cs na monitoring.
I weź się z nią dogadaj
syty glodnego nie zrozumie,mnie tez denerwują takie dobre rady,ktore w podtekście maja pokazac ze co ty tam wiesz ja i tak jestem madrzejsza,bo jestem w ciązy,nikt nie jest Tobą i nie wie w jakiej jestes sytuacji wiec niech sie nieproszony nie wypowiada,ja wiem jak jest u mnie i nigdy nie wypowiadam sie jesli widze ze jakas para jest np kilka lat po slubie i nie ma dzieci bo wiem na swoim przykladzie ze to noe jest takie proste i nie chce nikomu dokladac dodatkowych stresow
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:14   #3035
nonpic
Raczkowanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie ImageUploadedByWizaz Forum1457604880.156254.jpg SZOK
nonpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 11:17   #3036
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonpic Pokaż wiadomość
Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie Załącznik 6266986 SZOK
no piękne dwie kreseczki oby teraz posypaly sie nastepne fasolkia ktory cs?
Stary 2016-03-10, 11:31   #3037
nonpic
Raczkowanie

Pierwszy cykl starań, byłam pewna, że nic z tego, bo czułam się jak na @, ale mój tż się uparł, bym zrobiła test i szok
Stary 2016-03-10, 11:35   #3038
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy cykl starań, byłam pewna, że nic z tego, bo czułam się jak na @, ale mój tż się uparł, bym zrobiła test i szok
No to superzłoty strzalominie ten stres i analizowanie przy kolejnych cyklach,ale mam nadzieje za nasz nie opuscisz i bedziesz nas pozytywnie nastrajac rosnacym brzuszkiemdaj tez znac po wizycie u gina,a kiedy sie wybierasz potwierdzić?
Stary 2016-03-10, 11:39   #3039
nonpic
Raczkowanie

Byliśmy dzisiaj na becie, po 15:00 wynik, dopiero uwierzę po zobaczeniu wyniku krwi. Dzwoniłam rano do swojego ginekologa, mowię mu, że chyba jestem w ciąży, bo dzien spodziewanej miesiączki, bo pozytywny test, jego reakcja była: "i bardzo dobrze!", kazał kupić kwas foliowy, dobrze sie odżywiać i przyjść do niego przed świętami albo po świętach, a gdyby coś się działo, to dzwonić oczywiście, że z Wami zostanę - za chwilę będą pojawiały się kolejne fasolki!!

Edytowane przez nonpic
Czas edycji: 2016-03-10 o 11:41
Stary 2016-03-10, 11:49   #3040
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie Załącznik 6266986 SZOK
Gratulacje

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:07   #3041
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:10   #3042
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! Wspaniałe Święta przed tobą
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:12   #3043
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Wielkie gratulacje Kochana! Oby jak najwięcej nas dołączyło w niedługim czasie do fasolkowego świata!

Wczoraj robiłam fasolke po bretońsku tak apropo i wyszedł żarcik sytuacyjny z tżtem, bo sie pytał "Jak tam fasolka kochanie" haha
Stary 2016-03-10, 12:17   #3044
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
syty glodnego nie zrozumie,mnie tez denerwują takie dobre rady,ktore w podtekście maja pokazac ze co ty tam wiesz ja i tak jestem madrzejsza,bo jestem w ciązy,nikt nie jest Tobą i nie wie w jakiej jestes sytuacji wiec niech sie nieproszony nie wypowiada,ja wiem jak jest u mnie i nigdy nie wypowiadam sie jesli widze ze jakas para jest np kilka lat po slubie i nie ma dzieci bo wiem na swoim przykladzie ze to noe jest takie proste i nie chce nikomu dokladac dodatkowych stresow
Dokładnie!
Stary 2016-03-10, 12:19   #3045
Milagr0s
Raczkowanie

Czesc dziwczyny!
Dawno mnie tu nie bylo - nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta
Widze ze duzo dziwczyn od tamtej pory juz ma swoje wyczekane fasolki!!

ttuska, Monique_05, Aniusia49, BajaderkowaBaba, Ewula88, Kruszynkaa86, Wyczekujaca, sisii19, Gosiunia86, Megan1312, Panna Izabela, nonpic - GRATULACJE!!

Dlugo nie pisalam bo w sumie nic sie nie dzialo - mam za soba piec cykli staran; w szostym nic nie dzialalismy bo maz mial badanie tomografem i mial zakaz staran przez miesiac wiec w sumie teraz dopiero jestem w szostym miesiacu staran.
U nas raczej problem lezy po meza stronie, bo jest 2 lata po chemioterapii, wiec ma nasienie bardzo oslabione. Natomiast byl pare tyg temu u androloga z wynikami seminogramu i lekarz powiedzial ze nie jest zupelnie w normie, ale tez nie jest zle - mial kilka milionow plemnikow i ich ilosc byla na prawde duza, tylko procent tych ruchliwych byl niewielki, ale i tak przy takiej ilosci musi byc to zupelnie wytarczajace, wiec kazal na razie nie isc w kierunki inseminacji czy in vitro, tylko starac sie naturalnie przez rok czyli w naszym przypadku do jesieni i taki mamy plan. Tez zalecil zebym ja wykonala badanie droznosci jajowodow zeby juz calkowicie wylaczyc mozliwe problemy po mojej stronie.
Tak wiec poszlam do ginekologa ktory dal mi skierowanie na badanie droznosci ktore mam wykonac w nastepnym cyklu (mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ). A w ogole to czytalam ze po takim badaniu latwo sie zachodzi w ciaze bo jajowody sa rozszerzone
Tez mi zlecil powtorzyc badanie hormonow (robilam latem i bylo w normie, ale powiedzial ze sa bardzo zmienne wiec lepiej je minitorowac od czasu do czasu). No i tez kazal zrobic jakies wymazy z szyjki macicy niezbedne do tego badania.
Oprocz tego zalecil Luteine od 16dc ktora ma wspomoc zagniezdzenie zarodka jak juz do tego dojdzie.
Generalnie jestem pelna nadzieji na TEN cykl
Jestem w 19dc i robie testy owu od jakiegos czasu i caly czas negatywy - tak samo mialam w zeszlym tyg staran. A wczoraj mialam bardzo mocne klucie w jajnikach i jestem pewna ze zwiastowalo to owu. Wiec tak za bardzo nie chce polegac na tych testach
Juz nie bede kupowac tych testow na Allegro ale jak mi sie skoncza to kupie te ktore na samym poczatku mialam (jak w zalaczniku) - ten test zaznaczyl mi owu. Stacjonarnie niemalo kosztuja, ale na Ceneo juz zupelnie inne ceny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (52,3 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2016-03-10 o 12:25
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:31   #3046
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję! Napawałaś mnie nadzieją, że w pierwszym cyklu może się udać
Jakie objawy miałaś po owu? Miałaś śluz ten biały i w dużych ilościach?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje Kochana! Oby jak najwięcej nas dołączyło w niedługim czasie do fasolkowego świata!

Wczoraj robiłam fasolke po bretońsku tak apropo i wyszedł żarcik sytuacyjny z tżtem, bo sie pytał "Jak tam fasolka kochanie" haha
O jej zjadłabym fasolkę po bretońsku, ale nigdy nie robiłam

No Ty już chyba testujesz na dniach? Jakieś objawy?
Stary 2016-03-10, 12:43   #3047
krysztalek88
Zadomowienie

nonpic GRATULACJE!!!

Cytat:
Nie nastawiam się. Tak samo jak Ty myślę co w następnym cyklu. TŻ ostatnio wygrzebał Inofem i pyta dlaczego nie pije, mówię że dopiero od następnego cyklu, bo w tym już nie ma sensu.
Stary 2016-03-10, 12:51   #3048
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Na pewno będzie dobrze, najważniejsze, że w ogóle bierzesz cos na zbicie TSH, a jakie w ogóle początkowe miałaś?
A masz ten śluz ciążowy tak zwany, biały i w dużych ilościach?

Ja tak miałam, że jak robiłam rano to wychodził tak jak Tobie i brałam za pozytyw a jak zrobiłam popołudniu to już był kompletnie puściutki- negatywny. Później wyczytałam, że z rana zawsze jest większe stężenie LH i nie robi się tego testu rano, nawet po pierwszym sikaniu tylko popoludniu. Powtórz dzisiaj w godzinach popołudniowo wieczornych i zobacz jaki Ci wyjdzie

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

I weź się z nią dogadaj
Często robię ten test rano, bo jak wstaję popołudniu, to wydaje mi się właśnie wcześnie skoro rano kładę się spać. No i w poprzednich dniach również rano drugą krecha była bardzo blada. Spróbuję zrobić test jeszcze za jakieś 2 godziny, zobaczę co tym razem wyjdzie.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 12:57   #3049
nonpic
Raczkowanie

Wynik betaHCG: 205,10
Stary 2016-03-10, 13:01   #3050
Anna226
Raczkowanie

Gratulacje dla tych dziewczyn którym.sie udało klask i:

Mnie się spóźnia okres 8 dni. Przed wczoraj robiłam test wyszedł negatywny... Od wczoraj nie mogę patrzeć na oczy bo same się zamykają tak mi się chce spać i ogólnie nie mam na nic sił i ochoty. Wszystko mnie wkurza. I piersi jakieś takie wrażliwe się zrobiły. Mam nadzieje ze to jakiś pierwszy objaw jutro zrobię test, a za tydzień zrobiłeś betę co raz bardziej się martwię i nakręcam czy to ciąża czy może coś mi jest
Anna226 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 13:05   #3051
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Anna226 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla tych dziewczyn którym.sie udało klask i:

Mnie się spóźnia okres 8 dni. Przed wczoraj robiłam test wyszedł negatywny... Od wczoraj nie mogę patrzeć na oczy bo same się zamykają tak mi się chce spać i ogólnie nie mam na nic sił i ochoty. Wszystko mnie wkurza. I piersi jakieś takie wrażliwe się zrobiły. Mam nadzieje ze to jakiś pierwszy objaw jutro zrobię test, a za tydzień zrobiłeś betę co raz bardziej się martwię i nakręcam czy to ciąża czy może coś mi jest
A masz regularne cykle?powtorz jutro i trzymam kciuki
Stary 2016-03-10, 13:13   #3052
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

O jej zjadłabym fasolkę po bretońsku, ale nigdy nie robiłam

No Ty już chyba testujesz na dniach? Jakieś objawy?
No testuje we wtorek. Mam troche nerwowo ostatnimi dniami i nie wiem czy coś z tego wyjdzie. A z objawów? Poza zagryzaniem śledzika czekoladowymi ciastkami to żadne

Cytat:
Piękna beta
Stary 2016-03-10, 13:18   #3053
Anna226
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A masz regularne cykle?powtorz jutro i trzymam kciuki
Regularne jak w zegarku. Ostatni okres spóźnił mi się 5.5 roku temu była to ciąża. I teraz kolejny spozniajacy się okres tak długo wiec mam nadzieje ze to ciąża. Ech oszalec idzie
Anna226 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:24   #3054
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
tez mam insuline w normie, mierzy sie wskaznik i on mimo dobrej insuliny nie zawsze wcychodzi dobry
Ja patrzyłam w necie na jakimś kalkulatorze, wyszedł mi 'zły'

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny. Robiłam właśnie kolejny test owu (daję im ostatnią szansę).
W klinice nam gin mówiła że nie ma co wierzyć tym testom

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście o ten aborcji przeprowadzonej w Warszawie, w 24 tc, która dziecko przeżyło i płakało godzinę, a nikt mu nie pomógł?! :

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Tak może i dobrze jest się wypłakać. Ale to dziwne uczucie jak,nie można dać tego facetowi co się starasz przez wiele miesięcy. Bo żyje się ze świadomością ze to właśnie JA jestem problemem, nie ON. Może przejdzie mnie to załamanie chciałabym się pozbyć złych myśli z głowy. Pozytywny przypływ energii pojawi się dopiero w maju jak liczę po tych lekach, które mogą mi pomóc.
No a pomyśl sobie co by było gdyby winny (jaka to wina) był ON? Miałabyś do niego pretensje? Miałabyś żal o to że nie możesz mieć dziecka bo ON? Chciałabyś żeby się zadręczał tym że nie może dać Ci dziecka i płakał, dołował się?
Nie sądzę więc nie płacz
Leki Ci pomogą i będziesz hasać brzuchata

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 14:25   #3055
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję

Widzę że na wątku dalej działa prawo serii Oby teraz był wysyp II kresek i żeby można zmienić ten wątek ze staraczkowego w mamusiowy

Gosmina - tak rośniemy z tym, że mój syn ulokował się chyba w okolicy pupy bo tam rosnę najbardziej
Vela - twoje dziecko będzie miało mamę szychę idziesz jak burza. I bardzo dobrze - proszę się teraz tam realizować a później się zgadamy ja na drugie ty na pierwsze
Stary 2016-03-10, 14:36   #3056
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Niby po roku nieudanych starań powinno się przebadać, więc po części ma rację ale hormony przecież można od razu, nic nie przeszkadza a przynajmniej od razu wiesz na czym mniej więcej stoisz Teraz wiele kobiet ma problemy z tarczycą a nawet o tym nie wie.
Nie mówię o tym żeby badać się od stóp do głów, partnera również, ale te najważniejsze kobiece hormony warto przejrzeć

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie
Gratulacje!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Milagr0s witaj znowu dobrze że mniej więcej wiecie na czym stoicie. Chemia na pewno osłabiła organizm Twojego Tż, ale skoro wyniki nie są złe to macie duże szanse. Powodzenia

Cytat:

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Przepraszam że tak każdy post osobno, ale coś wizaż świruje i inaczej nie mogę

Mój Tż chory. Wczoraj z pracy wrócił zmęczony, ich szef chory siedział z grypą i jelitówką. A dziś Tż (w zasadzie to od nocy) rozgrzany. Temperaturę mierzył juz 3 razy to miał: 38,18, potem 39,68, a teraz ma 39,08 Kupiłam mu stertę leków i śpi pod kołdrą. Eh

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017

Edytowane przez Nemmireth_
Czas edycji: 2016-03-10 o 20:27
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 15:15   #3057
cavagirl
Rozeznanie

Ja tak miałam w zeszłym tygodniu, temperatura od razu wysoka i sie utrzymywała taka kilka dni. Niech bierze od razu wysoka dawkę przeciwgorączkowego, bo ja brałam ibuprofen 200mg i prawie nic nie dawał a jak zaczęłam brać 400mg to wreszcie gorączka spadała.

Milagr0s, pewnie ze pamietam. Fajnie, ze zajrzałaś!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-10, 16:43   #3058
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Powtorzylam właśnie test owu i jest tym razem już wybitnie pozytywny może dziś uda nam się poprzytulac ale nie wiem bo mało spałam po nocce żeby różne sprawy pozalatwiac i jeszcze samochód mi wysiadl na mieście - prawie godzinę czekałam na lawete wykończona jestem po prostu.

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2016-03-10, 16:49   #3059
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Powtorzylam właśnie test owu i jest tym razem już wybitnie pozytywny może dziś uda nam się poprzytulac ale nie wiem bo mało spałam po nocce żeby różne sprawy pozalatwiac i jeszcze samochód mi wysiadl na mieście - prawie godzinę czekałam na lawete wykończona jestem po prostu.
To ty spij a tz niech robi co do niego nalezy
Stary 2016-03-10, 16:52   #3060
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
To ty spij a tz niech robi co do niego nalezy

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości