|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Ja za Was też trzymam mocno!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Izuś na wstępie bardzo seerdecznie gratuluje wspaniałej bety!!!! Martwiłas sie na zapas, a ona taka wysoka!
Cytat:
Kobieta która się stara tez musi mieć coś od życia ![]() Cytat:
![]() Ja bym bardziej stawiała na pozytyw. Który dc? |
||
|
|
|
#3033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już mam listę rzeczy, które mam kupić na następny cykl, żeby go podrasować ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
A masz ten śluz ciążowy tak zwany, biały i w dużych ilościach? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- A mnie wczoraj strasznie zdenerwowała mojego Męża bratowa... ![]() Zadzwoniła powiedzieć, jak po wizycie u gina, bo jest w 18tc. Będą mieć dziewczynkę Ale mniejsza o to. Pyta mnie, jak tam u Nas, czy już coś rośnie, czy nie, to mówię jej, że narazie na spokojnie staramy się (nie chciałam wchodzić w szczegóły, który dc itd bo zaraz by co chwile dzwoniła i dopytywała, czy już test zrobiłam Tak mnie wkurzyła, że masakra jakaś. Co ją to obchodzi, to że ona tyle zwlekała a okazało się po prawie dwóch latach starań, że ma po prostu wysokie TSH bo 16,8!!! i dlatego zajść nie mogła, a w pierwszy cyklu jak tylko je zbiła zaszła to już jej sprawa. Powiedziałam, jej, że ja nie chcę później po pół, czy po roku dowiedzieć się, ze starania i tak nic nie dadzą bo np w ogóle nie mam owulacji i wystarczyłoby np uregulować hormony bo plułabym sobie w brodę, czemu wcześniej się tym nie zajęłam to wtedy zmiękła i przyznała, ze ona tyle zwlekała, fakt, ze za długo bo ją to dużo nerwów kosztowało, ale i tak nie poszłaby w drugim cs na monitoring. I weź się z nią dogadaj |
|||
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syty glodnego nie zrozumie,mnie tez denerwują takie dobre rady,ktore w podtekście maja pokazac ze co ty tam wiesz ja i tak jestem madrzejsza,bo jestem w ciązy,nikt nie jest Tobą i nie wie w jakiej jestes sytuacji wiec niech sie nieproszony nie wypowiada,ja wiem jak jest u mnie i nigdy nie wypowiadam sie jesli widze ze jakas para jest np kilka lat po slubie i nie ma dzieci bo wiem na swoim przykladzie ze to noe jest takie proste i nie chce nikomu dokladac dodatkowych stresow
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Kochane, dzisiaj 32dc, dzień spodziewanej miesiączki, zrobiłam dzisiaj test za namową mojego ukochanego tż i spójrzcie
ImageUploadedByWizaz Forum1457604880.156254.jpg SZOK
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ktory cs?
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy cykl starań, byłam pewna, że nic z tego, bo czułam się jak na @, ale mój tż się uparł, bym zrobiła test i szok
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złoty strzal ominie ten stres i analizowanie przy kolejnych cyklach,ale mam nadzieje za nasz nie opuscisz i bedziesz nas pozytywnie nastrajac rosnacym brzuszkiem daj tez znac po wizycie u gina,a kiedy sie wybierasz potwierdzić?
|
|
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Byliśmy dzisiaj na becie, po 15:00 wynik, dopiero uwierzę po zobaczeniu wyniku krwi. Dzwoniłam rano do swojego ginekologa, mowię mu, że chyba jestem w ciąży, bo dzien spodziewanej miesiączki, bo pozytywny test, jego reakcja była: "i bardzo dobrze!", kazał kupić kwas foliowy, dobrze sie odżywiać i przyjść do niego przed świętami albo po świętach, a gdyby coś się działo, to dzwonić
oczywiście, że z Wami zostanę - za chwilę będą pojawiały się kolejne fasolki!!
Edytowane przez nonpic Czas edycji: 2016-03-10 o 11:41 |
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj robiłam fasolke po bretońsku tak apropo i wyszedł żarcik sytuacyjny z tżtem, bo sie pytał "Jak tam fasolka kochanie" haha
|
||
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziwczyny!
Dawno mnie tu nie bylo - nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ![]() Widze ze duzo dziwczyn od tamtej pory juz ma swoje wyczekane fasolki!! ttuska, Monique_05, Aniusia49, BajaderkowaBaba, Ewula88, Kruszynkaa86, Wyczekujaca, sisii19, Gosiunia86, Megan1312, Panna Izabela, nonpic - GRATULACJE!! Dlugo nie pisalam bo w sumie nic sie nie dzialo - mam za soba piec cykli staran; w szostym nic nie dzialalismy bo maz mial badanie tomografem i mial zakaz staran przez miesiac wiec w sumie teraz dopiero jestem w szostym miesiacu staran. U nas raczej problem lezy po meza stronie, bo jest 2 lata po chemioterapii, wiec ma nasienie bardzo oslabione. Natomiast byl pare tyg temu u androloga z wynikami seminogramu i lekarz powiedzial ze nie jest zupelnie w normie, ale tez nie jest zle - mial kilka milionow plemnikow i ich ilosc byla na prawde duza, tylko procent tych ruchliwych byl niewielki, ale i tak przy takiej ilosci musi byc to zupelnie wytarczajace, wiec kazal na razie nie isc w kierunki inseminacji czy in vitro, tylko starac sie naturalnie przez rok czyli w naszym przypadku do jesieni i taki mamy plan. Tez zalecil zebym ja wykonala badanie droznosci jajowodow zeby juz calkowicie wylaczyc mozliwe problemy po mojej stronie. Tak wiec poszlam do ginekologa ktory dal mi skierowanie na badanie droznosci ktore mam wykonac w nastepnym cyklu (mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ). A w ogole to czytalam ze po takim badaniu latwo sie zachodzi w ciaze bo jajowody sa rozszerzone ![]() Tez mi zlecil powtorzyc badanie hormonow (robilam latem i bylo w normie, ale powiedzial ze sa bardzo zmienne wiec lepiej je minitorowac od czasu do czasu). No i tez kazal zrobic jakies wymazy z szyjki macicy niezbedne do tego badania. Oprocz tego zalecil Luteine od 16dc ktora ma wspomoc zagniezdzenie zarodka jak juz do tego dojdzie. Generalnie jestem pelna nadzieji na TEN cykl Jestem w 19dc i robie testy owu od jakiegos czasu i caly czas negatywy - tak samo mialam w zeszlym tyg staran. A wczoraj mialam bardzo mocne klucie w jajnikach i jestem pewna ze zwiastowalo to owu. Wiec tak za bardzo nie chce polegac na tych testach Juz nie bede kupowac tych testow na Allegro ale jak mi sie skoncza to kupie te ktore na samym poczatku mialam (jak w zalaczniku) - ten test zaznaczyl mi owu. Stacjonarnie niemalo kosztuja, ale na Ceneo juz zupelnie inne ceny. Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-10 o 12:25 |
|
|
|
#3046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napawałaś mnie nadzieją, że w pierwszym cyklu może się udać Jakie objawy miałaś po owu? Miałaś śluz ten biały i w dużych ilościach? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() No Ty już chyba testujesz na dniach? Jakieś objawy?
|
||
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
nonpic GRATULACJE!!!
Nie nastawiam się. Tak samo jak Ty myślę co w następnym cyklu. TŻ ostatnio wygrzebał Inofem i pyta dlaczego nie pije, mówię że dopiero od następnego cyklu, bo w tym już nie ma sensu.
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3049 |
|
Raczkowanie
|
Wynik betaHCG: 205,10
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla tych dziewczyn którym.sie udało
![]() ![]() klask i:Mnie się spóźnia okres 8 dni. Przed wczoraj robiłam test wyszedł negatywny... Od wczoraj nie mogę patrzeć na oczy bo same się zamykają tak mi się chce spać i ogólnie nie mam na nic sił i ochoty. Wszystko mnie wkurza. I piersi jakieś takie wrażliwe się zrobiły. Mam nadzieje ze to jakiś pierwszy objaw jutro zrobię test, a za tydzień zrobiłeś betę co raz bardziej się martwię i nakręcam czy to ciąża czy może coś mi jest
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękna beta
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Nie sądzę więc nie płacz Leki Ci pomogą i będziesz hasać brzuchata
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję
![]() Widzę że na wątku dalej działa prawo serii Oby teraz był wysyp II kresek i żeby można zmienić ten wątek ze staraczkowego w mamusiowy ![]() Gosmina - tak rośniemy z tym, że mój syn ulokował się chyba w okolicy pupy bo tam rosnę najbardziej Vela - twoje dziecko będzie miało mamę szychę idziesz jak burza. I bardzo dobrze - proszę się teraz tam realizować a później się zgadamy ja na drugie ty na pierwsze
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Niby po roku nieudanych starań powinno się przebadać, więc po części ma rację
ale hormony przecież można od razu, nic nie przeszkadza a przynajmniej od razu wiesz na czym mniej więcej stoisz Teraz wiele kobiet ma problemy z tarczycą a nawet o tym nie wie. Nie mówię o tym żeby badać się od stóp do głów, partnera również, ale te najważniejsze kobiece hormony warto przejrzeć ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Milagr0s witaj znowu ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Przepraszam że tak każdy post osobno, ale coś wizaż świruje i inaczej nie mogę Mój Tż chory. Wczoraj z pracy wrócił zmęczony, ich szef chory siedział z grypą i jelitówką. A dziś Tż (w zasadzie to od nocy) rozgrzany. Temperaturę mierzył juz 3 razy to miał: 38,18, potem 39,68, a teraz ma 39,08
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2016-03-10 o 20:27 |
|
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak miałam w zeszłym tygodniu, temperatura od razu wysoka i sie utrzymywała taka kilka dni. Niech bierze od razu wysoka dawkę przeciwgorączkowego, bo ja brałam ibuprofen 200mg i prawie nic nie dawał a jak zaczęłam brać 400mg to wreszcie gorączka spadała.
Milagr0s, pewnie ze pamietam. Fajnie, ze zajrzałaś! |
|
|
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
Powtorzylam właśnie test owu i jest tym razem już wybitnie pozytywny
może dziś uda nam się poprzytulac ale nie wiem bo mało spałam po nocce żeby różne sprawy pozalatwiac i jeszcze samochód mi wysiadl na mieście - prawie godzinę czekałam na lawete
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Odstawić Letroxu nie zamierzam, bardzo krótki moment się zastanawiałam, czy mogę brać, ale wiem, że muszę. 

klask i:
jutro zrobię test, a za tydzień zrobiłeś betę
co raz bardziej się martwię i nakręcam czy to ciąża czy może coś mi jest