|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wiem, że to nie wyznacznik owulacji, ale tak jakoś sobie wkręciłam ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]()
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Boli mnie raz na jakiś czas w dzień, tak podbrzusze, jakby na @, ale tak delikatnie i tak bardziej przyjemnie i miednica troszkę i krzyż,ale czy to o czymś świadczy a wolę się nie nakręcać, no i piersi mam takie pełne i cięższe, ale to można przypisać fazie lutealnej. A te lh i fsh robiłaś w 2, czy 3dc? I resztę też zrobiłaś za jednym zamachem tego dnia? |
|||||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla przyszłych mamusiek!
MijaWija mnie nigdy piersi nie bolały podczas owulacji i przed okresem. Tylko raz kilka dni po spodziewanej miesiączce jak byłam w ciąży były bardzo wrażliwe. Moje cykle są teraz tak nieregularne, że każdy kalendarzyk inaczej dni płodne wylicza. Zakres jest spory, więc w tym miesiącu będziemy szaleć codziennie jak się uda, bo liczę, że to będzie szczęśliwy urodzinowy miesiąc. |
|
|
|
#2973 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kciuki za dobry przyrost! tak, dlatego nie przywiazuję się już do tego, choć dla mnie naturalne jest, ze bolą |
|||
|
|
|
#2974 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moja beta wynosi 404,2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie piersi nie bolały ani w @ ani przed ani w owu Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to się nazywa konkretny lekarz Cytat:
Ogólnie wszystko taniej, jedynie Inhibina o 10zł droższa u mnie, i antyTPO taka sama cena Wielkie gratulacje!
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziękuję
Trochę się wyluzowałam, ale z nerwów aż mnie brzuch rozbolał. Od razu napisałam maila do mojej gin, mam nadzieję, że przyjmie mnie przed Świętami. Jak nie, to zapiszę się po, a najwyżej tutaj pójdę na jakiekolwiek usg, żeby potwierdzić że pęcherzyk nie jest pusty. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Przyczajenie
|
Panna Izabella gratuluje raz jeszcze! TEraz bedzie z gorki..
![]() Monika 0185- mam za niski progesteron i Lh. Znasz sie na wynikach, hormonach? a moze ktokolwiek z was sie zna? |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam, nigdy nie miałam z nimi problemu. Nawet nie wiem, czy powinnam brać dalej Letrox, ale chyba groźniejsze jest za wysokie tsh dla dziecka...
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
Co chwilę dzisiaj odświeżam forum żeby sprawdzić jak Twoja beta
Jeszcze raz z całego serca gratuluję! Tak jak mówisz na nie wiele rzeczy mamy wpływ, co się ma stać to I tak się stanie. Jedyne co możesz zrobić to cieszyć się i myśleć pozytywnie. Po co niepotrzebnie się stresować skoro od Ciebie i tak niewiele zależy. Szczęśliwa mama to szczęśliwy dzidziuś Swoją drogą beta imponująco wysoka ![]() Megan czekamy na Twoje dobre wieści! ![]() Ja niestety leżę z gorączką w łóżku i do jutra muszę się wykurowac bo zaczynam drugą pracę. Nie wiem jak to zrobię...
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo tylko lewy jajnik mnie boli na owulację. Panna Izabela - gratulacje! Ja się stresuję tą jutrzejszą wizytą. Jeszcze znowu wieczorem muszę pilnować, żeby prawie nic nie pić, żeby zwiększyć szansę, że wyjdzie rano test. Ale już nie bardzo wierzę, że cokolwiek wyjdzie. No nic, w każdym razie wyjaśni się jutro u lekarza wszystko (oby!). |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela! Na szybciora szukalam Twojej bety, hurrrra!!!!!
|
|
|
|
#2988 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie lekarz uprzedzil ze zawczesnie zeby bylo cos widac ale musialam isc bo dostalam plamienia i brzuch zaczol mnie bolec.
|
|
#2989 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre i to.
Zrobiłabym jutro te badania ale nie wiem czy to @ czy tylko plamienie
|
|
#2992 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dziękuję za rady odnośnie duphastonu. Miałam plan jednak brać do okresu, ale nie zdzylam wcielić go w życie, bo dzisiaj dostałam plamień. Nie wiem o co chodzi
idę do gina za dwa tygodnie. Mam mega doła ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane kobietki
sorry że nie pisze ani nie zaglądam do was ale mam nawał pracy... nie wiem co mam do kogo napisać, tak to szybko powstają nowe posty a po za tym pozdrawiam nowe mamuśki i gratuluję wam dziewczyny. ![]() A ja jak to ja miałam iść do lekarza dziś. Poszłam, ale wróciłam bez siły i życia załamałam się jak nie wiem co bo mam PCOSNie wiem czy któraś z was dziewczynki brała te leki: 1). clostilbeyt 50 mg 1 tab. 2). duphaston 10 mg 20 tabl. 3). metformax 500mg 60 tab. Te ostatnie to jak go dobrze zrozumiałam mam brać już od "dziś", reszta od następnego cyklu. Powiedzcie mi laski jak wy reagowałyście na te leki( o ile je brałyście)?
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CLO - ma wywołać owulkę ja na niego niestety nie zareagowałam a brałam przez 5 cykli, po 1 tab, a potem po 2tabDupek - nie brałam. A metformina pomaga w regulacji hormonów, przy pcos, pomaga schudnąć jeśli musisz Też prawdopodobnie będę brała.
|
|
|
#2996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Jeżeli zbijasz TSH to absolutnie nie ostawiaj! Jeszcze, jak najszybciej umów wizytę u endo i leć na badanie TSH bo w ciąży rośnie i trzeba bardzo szybko zwiększyć dawkę leku. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
również będę brała clo od następnego cyklu, i dupka po owulacji wrazie podtrzymania ciąży to progesteron to samo co luteinaCytat:
|
||
|
|
|
#2998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#2999 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny!
Mam na imię Marta i z wielką radością chciałabym dołączyć do Waszego grona. Gratuluję wszystkim , które zobaczyły upragnione dwie kreseczki na testach i trzymam kciuki za te, które te kreseczki dopiero zobaczą ![]() Od jakiegoś czasu myślimy z Mężem o Dziecku - teraz postanowiliśmy te plany wcielić w życie i obecny cykl miał być pierwszym "staraniowym". Obecnie jestem w 5 dniu cyklu (które trwają ok. 28 dni) i jestem coraz bardziej podekscytowana. Z jednej strony bardzo się cieszę i nie mogę doczekać, a z drugiej strony po prostu się boję. Nie wiem, może jestem trochę przewrażliwiona, ale proszę o radę - podczas miesiączki przeziębiłam się - wzięłam dosłownie 3 tabletki Ibupromu i 2 Stoperany (w 3 i 4 dniu cyklu). Owulacji spodziewam się około 12-14 dnia cyklu i stąd moje pytanie (tak, naczytałam się za dużo o negatywnym wpływie ibuprofenu na ciążę) - czy leki te mogą w jakikolwiek szkodliwy sposób wpłynąć na owulację i ewentualną ciążę? Zacząć starania czy poczekać do następnego cyklu? Dziękuję za wyrozumiałość - bardzo chcę, żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Marta05 ja jestem w 6 dc, więc może w tym samym czasie nam się uda
![]() Odnośnie Ibupromu, to nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że może wpłynąć na owulację, ale jak zajdziesz w ciąże, to nic nie powinno się dziać. Nie kumuluje się w organizmie i do czasu zapłodnienia powinnaś go wydalić. Mogę się mylić, może ktoś inny ma lepszą wiedzę o tym. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ale lekarz wczesniej mnie uprzedzil ze przy tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac. 

a wolę się nie nakręcać, no i piersi mam takie pełne i cięższe, ale to można przypisać fazie lutealnej. 
Ogólnie wszystko taniej, jedynie Inhibina o 10zł droższa u mnie, i antyTPO taka sama cena