Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 10:15   #4081
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam w piątkowy poranek

I jak Ci się sprawdza?

Powiem tak, dzięki bogu nie miałam zadnej stłuczki/ wypadku, więc nie przetestowałam na szczęście w pełni jego możliwości. Ale genialnie trzyma ten dolny pas nisko pod brzuchem, mój be safe ma dwie opcje montażu, do ud lub między nogami, więc swietnie też można go przy spódnicach używać. Ja jestem zadowolona i wg mnie jest to naprawdę potrzebna rzecz.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:19   #4082
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Ja z kolei nie libię sie niczym smarować. I robię to od przypadku do przypadku jak sobie przypomnę, choć balsam na widoku leży i ciężko go przegapić Bede sie musiała zmobilizować chyba bardziej, bo jak czytam, że wy tak sumiennie do tego podchodzicie, to aż mi głupio

Mam to samo co ty, kupilam koplet z Musteli - przyjaciółka polecała. Zapłaciłam 150zł za balsam na brzuch + biust i jedynie po kąpieli w wannie chce mi się nasmarować, a tak to mam jakiś wstręt ;p
Nie lubie tego robić ;p

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Powiem tak, dzięki bogu nie miałam zadnej stłuczki/ wypadku, więc nie przetestowałam na szczęście w pełni jego możliwości. Ale genialnie trzyma ten dolny pas nisko pod brzuchem, mój be safe ma dwie opcje montażu, do ud lub między nogami, więc swietnie też można go przy spódnicach używać. Ja jestem zadowolona i wg mnie jest to naprawdę potrzebna rzecz.

Wg mnie też, jestem agentem ubezpieczeniowym i byłam na testach zderzeniowych i właśnie widziałam co się dzieje z dzieckiem bez takiego fotelika o.O
Albo z nie daj Boże niezapiętymi pasami jeśli w aucie są poduszki ...

Także koniecznie chce dziś zamówić tylko właśnie zastanawiam się nad spódnicami ... hmm musze poszukać takiego z dwoma opcjami (spodnie i spódnice). W pracy trochę jeżdzę do tego na te finessy dla ciężarnych i zwyczajnie się boję o maleństwo
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:21   #4083
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
poza trunkami przydałoby się coś jeszcze.. proponuję coś na słodko..

fajnie wygląda ta cebuszka..
Możemy iść jeszcze dalej

Cytat:

No właśnie tej mój się tylko do spodni nadaję.
Stary 2016-03-11, 10:27   #4084
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Ogólnie nie nam problemów ze spaniem ale przez to ciagle leżenie czuje juz kręgosłup, biodra i kości udowe. Dziś w nocy był mój pierwszy raz z moim rogalem. Obudziłam sie jak młody Bog. Nic mnie nie boli, nie ciągnie.
Teraz tylko żeby było słońce za oknem i dzień będzie cudowny.

Miłego dnia.
Dobrze, że rogal pomógł. Też będę musiała się za jakimś rozejrzeć na necie, nie jest mi jeszcze jakoś niewygodnie, ale już bardzo podoba mi się koncepcja tego rogala.

Cytat:
ja miałam taki plan.. no i w sumie dużo się nie zmienił..tyle tylko,że chyba nie kupię gondoli, bo siora mi użyczy po swoim potomku, więc na te pół roku to chyba sobie odpuszczę wózek , mimo, że to nie szczyt moich marzeń wizualnie..a potem właśnie kupie jakąś super spacerówkę.. no i fotelik też jakiś lepszy osobno

Z pożyczoną gondolą to bardzo fajna opcja, sama bym chętnie tak to rozwiązała, ale w rodzinie i wśród znajomych nikt dawno albo jeszcze dzidziusia nie miał. Na te parę miesięcy może być i nienajpiękniejszy. Wózek, nie dzidziuś.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja mam niestety ograniczony budżet na wózek i fotelik, dlatego myslalam ze znajdę cos 3 w 1, ale sie zapowiada a nie widziałam jeszcze dobrej gondoli z ktora byłby kompatybilny dobry fotelik i wszytsko nie byłoby mega drogie jak dla mnie..... Ale bede szukać
Na pewno się coś znajdzie. Mnie się podoba teraz Jedo Fyn Memo - oglądałam w sklepie, ma dużą gondolę, dobrą amortyzację, wszyscy mówią że odpowiedni dla noworodka. Można na adapterach dać fotelik np. Maxi Cosi. Tyle że ciężki (ale mam windę w bloku, więc nie patrzę na to tak bardzo) i złe ma opinie na temat spacerówki. Dużo jest ofert używanych, można kupić to 2w1 (a fotelik nowy osobno - to jakby się trafiło łącznie mogłoby być za 1100-1300 zł jak patrzę po olx i allegro), użyć samej gondoli (ale obczaić spacerówkę, a nuż będzie do wytrzymania i się przyda też), docelowo sprzedać, kupić leciutką i praktyczną spacerówkę potem. Tak sobie kombinuję na razie.

Cytat:
Ja miałam gondolę na dmuchanych kołach, spacerowkę mam B piankach. Na nasze warszawskie chodniki pianka mi w zupełności wystarcza. Dla bliźniaków też kupiłam na piankach. Co do fotelika, to nie zapomnij też sprawdzić kompatybilności z samochodem, bo to nie takie oczywiste. Do niektorych modeli potrzeba B.długich pasów, czy dużo miejsca między fotelem tylnim, a przednim.
Aaa no właśnie, zapomniałam o tym, dzięki, będę musiała to sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A ja znów zapomniałam zbadać te ketonowe😠 ale na wadze stoję więc chyba nic złego się nje dzieje.
Jakby co to dowiem się i tak w przyszła środę u diabetologa.

Za to dziś mam cukier książkowy😁 ale jak będę tak jeść jak wczoraj to umrę z nudów przez te kilka następnych miesięcy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Witam się z pracy
Oj jak ciężko było wstać

Ale jestem w wyśmienitym humorze więc przewiduje że to będzie dobry dzień
No chyba że moja szefowa odmówi mi urlopu to wtedy będzie bardzo zły dzień bo już kupiłam bilety;(
To dobrze, że z cukrem ok i trzymam kciuki za urlop!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

dziś połówkowe proszę o kciuki
Wczoraj byłam na spotkaniu z racji tygodnia godnego porodu było bardzo sympatycznie. A dziś dzień zaczęłam o 4 rano, syn nie mógł spać a teraz do przedszkola nie idzie bo spać mu się chce nie wiem jak przetrwam ten dzień...
za połówkowe!

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w ikei (4h łażenia), ale już chyba wybrałam łóżeczko! Jeszcze pewnie gdzieś pojedziemy, ale to mi się podobało, bo ma szufladki pod spodem. Niby niewielkie, ale u nas każde miejsce do schowania będzie na wagę złota, więc chociaż kocyki tam schowam

I kupiłam sobie nową pościel, nieco pierdółek, żeby odświeżyć sypialnię na wiosnę TŻ dojechał do mnie dopiero pod koniec, bo jak zwykle zaległ w pracy nadprogramowo i przy kasie tylko kręcił głową A ja się śmiałam, bo jakbym była z nim to połowy rzeczy bym nie kupiła
Gratuluję zakupów! Też mi się właśnie spodobało takie łóżeczko z Ikei z szufladami, chyba się Stuva nazywało. Ale na oglądaniu jeszcze nie byłam, bo stwierdziliśmy że najpierw musimy coś zrobić z pokojem dla dziecka, który jest obecnie małą graciarnią. Od kilku dni więc wystawiam w internecie i sprzedaję różne niepotrzebne nam rzeczy - o dziwo z bardzo dobrym skutkiem.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

To tak:
Oczywiście wszystkie trunki bezalkoholowe

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
cebuszka . pl

Ja na razie ratuje się dodatkową poduszką ale po wizycie w środę planujemy z TŻ małe zakupy jak poznamy płeć i planuje od razu zakupić cebuszkę

kupiłam w końcu wczoraj wagę! 57kg czyli od ostatniej wizyty 10.02 mam +1kg nie jest chyba najgorzej... od grudnia 4kg, w końcu wyskoczył mi brzuszek
O nie, znowu się zapomniałam zważyć. Mam taki problem, że od grudnia moja waga się nie zmieniła, były tylko małe wahania +/-0,5 kg. Chociaż brzuszek wyskoczył. Miałam zamiar zapytać o to lekarza.
Też mam w środę wizytę.

Cytat:
Tort rewelacyjny!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:28   #4085
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

dziś połówkowe proszę o kciuki

Cytat:
Byłam wczoraj w ikei (4h łażenia), ale już chyba wybrałam łóżeczko! Jeszcze pewnie gdzieś pojedziemy, ale to mi się podobało, bo ma szufladki pod spodem. Niby niewielkie, ale u nas każde miejsce do schowania będzie na wagę złota, więc chociaż kocyki tam schowam

I kupiłam sobie nową pościel, nieco pierdółek, żeby odświeżyć sypialnię na wiosnę TŻ dojechał do mnie dopiero pod koniec, bo jak zwykle zaległ w pracy nadprogramowo i przy kasie tylko kręcił głową A ja się śmiałam, bo jakbym była z nim to połowy rzeczy bym nie kupiła
Ja mam tak samo z IKEA, ale odkąd sie przeprowadziłam na drugi koniec miasta, to b. rzadko tam zaglądam, byłam chyba raz w ciągu ostatniego roku. Ale pewnie w jakiś weekend zaciągnę tam Tż, bo na pewno jest mnóstwo rzeczy, które mi sie bardzo przydadzą

Cytat:

To tak:
Oczywiście wszystkie trunki bezalkoholowe

Cytat:

Tort wygląda super!
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:31   #4086
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Ja wcześniej ratowalam sie kołdra. Teraz mam Załącznik 6268116
Mam identyczną poduszkę.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:32   #4087
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

Cytat:
Dzień dobry !
Ogólnie nie nam problemów ze spaniem ale przez to ciagle leżenie czuje juz kręgosłup, biodra i kości udowe. Dziś w nocy był mój pierwszy raz z moim rogalem. Obudziłam sie jak młody Bog. Nic mnie nie boli, nie ciągnie.
Teraz tylko żeby było słońce za oknem i dzień będzie cudowny.

Miłego dnia.
Ja to zwykle sie budzę na plecach z ramionami nad głową

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja mam niestety ograniczony budżet na wózek i fotelik, dlatego myslalam ze znajdę cos 3 w 1, ale sie zapowiada a nie widziałam jeszcze dobrej gondoli z ktora byłby kompatybilny dobry fotelik i wszytsko nie byłoby mega drogie jak dla mnie..... Ale bede szukać
Pomysl o zakupie uzywanego wózka i do tego kompatibilny nowy fotelik. Ja tak robię. Duzo szukania, ale w koncu znalazlam to czego chce. Mamas i Papas Sola uzywana gondola i spacerówka i do tego nowy fotelik Cybex Aton. Jak uda mi sie zdobyc dosc tanio to całosc wyjdzie maksymalnie 300 funtów.

Cytat:

dziewczyny ogłaszam dziś wieczór panieński - Tija szykuj się na dzień pełen wrażeń
:la ma: imprezka

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:35   #4088
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

ojaaa jaki tort

Cytat:
Możemy iść jeszcze dalej

nieee noo to już przeginka

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupów! Też mi się właśnie spodobało takie łóżeczko z Ikei z szufladami, chyba się Stuva nazywało. Ale na oglądaniu jeszcze nie byłam, bo stwierdziliśmy że najpierw musimy coś zrobić z pokojem dla dziecka, który jest obecnie małą graciarnią. Od kilku dni więc wystawiam w internecie i sprzedaję różne niepotrzebne nam rzeczy - o dziwo z bardzo dobrym skutkiem.

Wybrałam dokładnie to łóżeczko, w załączeniu zdjęcie my musimy je wstawić do sypialni wcześniej wyrzucając dużą komodę, więc te mikro szufladki pod spodem tym bardziej się przydadzą

Cytat:

Ja mam tak samo z IKEA, ale odkąd sie przeprowadziłam na drugi koniec miasta, to b. rzadko tam zaglądam, byłam chyba raz w ciągu ostatniego roku. Ale pewnie w jakiś weekend zaciągnę tam Tż, bo na pewno jest mnóstwo rzeczy, które mi sie bardzo przydadzą
haha jakże by inaczej, też znalazłam mnóstwo bibelotów bardzo potrzebnych ale żeby nie było- faktycznie kupiłam tylko rzeczy, które nam się przydadzą (nawet jeśli mąż twierdzi inaczej), bo nie cierpię graciarstwa i posiadania zbędnych przedmiotów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.JPG (24,9 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-03-11, 10:57   #4089
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Możemy iść jeszcze dalej

huehuehue..widzę, że nikt się nie garnie do zimnego bufetu, więc proponuję takie o to zakąski:

Cytat:
Z pożyczoną gondolą to bardzo fajna opcja, sama bym chętnie tak to rozwiązała, ale w rodzinie i wśród znajomych nikt dawno albo jeszcze dzidziusia nie miał. Na te parę miesięcy może być i nienajpiękniejszy. Wózek, nie dzidziuś.

hehe widzisz..to mnie umacniasz,że podjęłam dobrą decyzję

Cytat:
ojaaa jaki tort

nieee noo to już przeginka

Wybrałam dokładnie to łóżeczko, w załączeniu zdjęcie my musimy je wstawić do sypialni wcześniej wyrzucając dużą komodę, więc te mikro szufladki pod spodem tym bardziej się przydadzą
a Ty się nie śmiej tylko się częstuj..torcik jak się patrzy

fajne łóżeczko..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:25   #4090
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

h ahaha

Znalazłam takie adapter i nadaje się zarówno do spodni jak i spódnicy i chyba muszę się na niego zdecydować, tym bardziej, ze im bliżej lata tym więcej sukienek będzie noszonych http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...000706637.html
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-03-11 o 11:35
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:34   #4091
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Hej dziewczynki

Mocne kciuki za wizyty dla was

U mnie ok ,na wizycie środowej wszystko dobrze ,szyjka ładnie trzyma ,dzidzia nie chciała sie obrócić więc potwierdzenia płci nie mam jeszcze czekam cierpliwie do 6 kwietnia w takim razie

Torciki są mega apetyczne

BeataAmelka normalnie zbiera ci sie na pożądne baciki tak trzymac nas w niepewności ,i zaczynam sie zamartwiać co u Ciebie odezwij sie i jak po prenatalnym ....

Buziaki i miłego dnia
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:19   #4092
di_anna
Raczkowanie

Cytat:

ale ja o 21ej już często śpię.. [COLOR="Silver"]
To może zaczniesz ćwiczyć wybudzanie na karmienie na razie waszej dwójki, a od sierpnia to wstawanie kilka razy w nocy Cię nie ominie

Cytat:

Ja z kolei nie libię sie niczym smarować. I robię to od przypadku do przypadku jak sobie przypomnę, choć balsam na widoku leży i ciężko go przegapić Bede sie musiała zmobilizować chyba bardziej, bo jak czytam, że wy tak sumiennie do tego podchodzicie, to aż mi głupio
Również nie lubiłam się z balsamami do tej pory, jedynie latem trochę używałam, ale w ciąży smaruję sumiennie. Do tej pory raz dziennie, ale teraz zacznę dwa. Moja mama ma mega rozstępy po ciążach, była i jest szczupła podobnie jak ja, obawiam się, że może to mieć związek z zawartością kolagenu w skórze ale mam nadzieję, że nie, więc wolę robić wszystko, żeby zapobiec. Wykończyłam już prawie palmersa balsam i masło (balsam średni ale masełko uwielbiam). Teraz zaopatrzyłam się w elancyl, polecam tym, które nie lubią tłustej warstwy na skórze. No i olej macadamia super jest, na razie zostawiam na cieplejsze dni. Robię sobie też peeling sama, mój ulubiony dotychczasowy odstawiłam, ze względu na zawartość oleju sojowego

Cytat:
fajnie trafiłaś

trzymam mocne kciuki..

za zakupy i szacun za 4h łażenia..

dziewczyny ogłaszam dziś wieczór panieński - Tija szykuj się na dzień pełen wrażeń
Biegnę do sklepu po owoce na koktaile

Cytat:
Fajnie wiedzieć, że be safe ma taką opcję, ja właśnie zastanawiałam się, ze względu na spódnice latem Muszę poszukać takiego.

Dziewczyny z Poznania i okolic: w następny weekend w Pati i Maksie będą targi dziecięce, możliwe, że będą zniżki i konsultację z fachowcami
Mam nadzieję, że we wtorek poznam płeć to będzie szansa na pierwsze zakupy
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:27   #4093
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
To może zaczniesz ćwiczyć wybudzanie na karmienie na razie waszej dwójki, a od sierpnia to wstawanie kilka razy w nocy Cię nie ominie

Również nie lubiłam się z balsamami do tej pory, jedynie latem trochę używałam, ale w ciąży smaruję sumiennie. Do tej pory raz dziennie, ale teraz zacznę dwa. Moja mama ma mega rozstępy po ciążach, była i jest szczupła podobnie jak ja, obawiam się, że może to mieć związek z zawartością kolagenu w skórze ale mam nadzieję, że nie, więc wolę robić wszystko, żeby zapobiec. Wykończyłam już prawie palmersa balsam i masło (balsam średni ale masełko uwielbiam). Teraz zaopatrzyłam się w elancyl, polecam tym, które nie lubią tłustej warstwy na skórze. No i olej macadamia super jest, na razie zostawiam na cieplejsze dni. Robię sobie też peeling sama, mój ulubiony dotychczasowy odstawiłam, ze względu na zawartość oleju sojowego

Biegnę do sklepu po owoce na koktaile

Fajnie wiedzieć, że be safe ma taką opcję, ja właśnie zastanawiałam się, ze względu na spódnice latem Muszę poszukać takiego.

Dziewczyny z Poznania i okolic: w następny weekend w Pati i Maksie będą targi dziecięce, możliwe, że będą zniżki i konsultację z fachowcami

Oooo super dzieki za info a gdzie jest ten sklep dokładnie? Jak poznany w środę płeć to tez planujemy wybrać sie na zakupy wiec akurat super okazja
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:54   #4094
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
U mnie ok ,na wizycie środowej wszystko dobrze ,szyjka ładnie trzyma ,dzidzia nie chciała sie obrócić więc potwierdzenia płci nie mam jeszcze czekam cierpliwie do 6 kwietnia w takim razie

Torciki są mega apetyczne

BeataAmelka normalnie zbiera ci sie na pożądne baciki tak trzymac nas w niepewności ,i zaczynam sie zamartwiać co u Ciebie odezwij sie i jak po prenatalnym ....

Buziaki i miłego dnia
super, że wizyta udana
częstuj się Kochana bo zaraz zabraknie -zobacz -dziewczyny się ojadły, opiły i pewnie sjestują..
o zgadzam się zupełnie - BeataAmelka

Cytat:

hehe.. jak picie większej ilości wody nie poprawi wyniku w poniedziałek, czeka mnie taka opcja.. dziś wypiłam ponad 2l wody , ale kłuje mnie coś w prawym boku w dole brzucha i się zastanawiam czy nie nerka właśnie..

to jeszcze dorzucę info, że w ten weekend są takie targi w Lesznie, ale chyba nie ma nikogo z okolic
Stary 2016-03-11, 12:56   #4095
scoiatael86
Rozeznanie

Wróciłam właśnie z zakupów (spożywka).. nachodziłam się i mnie teraz brzuch boli ale za to na obiad będzie pyszna zupa jarzynowa

Te torty co wklejałyście niesamowite! muszę mojej chrzestnej podesłać bo ona zawsze takie cuda robi

W ogóle dobrze, że jesteście bo zawsze przypomnicie o czymś co jeszcze trzeba kupić jak ten adapter do pasów! Tylko czemu to wszystko znowu tyle kosztuje.....

Dzisiaj spodziewam się swojej poduszki do spania! (tak, to też dzięki Wam zakup ) kupiłam taką prostą bo jak zmierzyłam ile łóżka zajęła by ta z zagięciami to TŻ chyba by się musiał do innego łóżka wyprowadzić
Stary 2016-03-11, 13:06   #4096
di_anna
Raczkowanie

Cytat:
Oooo super dzieki za info a gdzie jest ten sklep dokładnie? Jak poznany w środę płeć to tez planujemy wybrać sie na zakupy wiec akurat super okazja
Na ul. Polnej. http://www.patiimaks.pl/
My byliśmy tam oglądać wózek, a przy okazji upatrzyliśmy też mebelki

Cytat:
super, że wizyta udana
częstuj się Kochana bo zaraz zabraknie -zobacz -dziewczyny się ojadły, opiły i pewnie sjestują..

hehe.. jak picie większej ilości wody nie poprawi wyniku w poniedziałek, czeka mnie taka opcja.. dziś wypiłam ponad 2l wody , ale kłuje mnie coś w prawym boku w dole brzucha i się zastanawiam czy nie nerka właśnie..

to jeszcze dorzucę info, że w ten weekend są takie targi w Lesznie, ale chyba nie ma nikogo z okolic
Już 2l dzisiaj?? szacun ja przez cały dzień tyle nie daję rady wypić.
di_anna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:08   #4097
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
super, że wizyta udana

Właśnie miałam was zapytać ile pijecie bo ja bardzo mało do tej pory i od wczoraj zabieram butle do pracy zeby stała to wtedy wypije. A wiem ze musimy teraz duzo pic. Juz mam prawie 1,5l skończone wiec do konca dnia do 2 moze dociągnę

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Na ul. Polnej. http://www.patiimaks.pl/

My byliśmy tam oglądać wózek, a przy okazji upatrzyliśmy też mebelki

Dziekuje za odpowiedz cos mi świtało właśnie jak byłam w szpitalu to widziałam reklamę wielka i chyba nawet zaparkowałem pod tym sklepem :cojest?: byłam na stronie zapisałam sie do newslettera i na pewno sie wybiorę!

Ja mam jeszcze pomidorowa wiec na dzisiaj bedzie i rybkę sobie TZ zażyczył wiec po pracy do Lidla po dorsza i z warzywami zrobie i ryżem. Hmmm a na jutro chyba ogórkowa.

Właśnie kilka dni temu minął nam rok odkad mieszkamy razem i odkad wyprowadziliśmy sie ze swojego Miasta na głębokie wody... Czy ktos wie gdzie kupie szampana bezalkoholowego? Albo winko? W Piotrze kiedyś pytałam i nie mieli...

Edytowane przez superhuman
Czas edycji: 2016-03-11 o 13:10
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:08   #4098
asiulek8
Wtajemniczenie

Kasia_ruda dziękuję za przepis chlebka z kaszy. Jest pyszny i cukru nie podnosi

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:09   #4099
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wizyta udana

Wode mozna przedawkować
Picie duzej ilosci wody wlasnie nadwyreza nerki, te 2 litry powinnas rozlozyc na caly dzien
Ja co chwilę popijam wodę, 1.5 l dziennie. Gin jak i moja tesciowa diabetolog mówi, ze to wystarczajaco.

Stary 2016-03-11, 13:10   #4100
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam was zapytać ile pijecie bo ja bardzo mało do tej pory i od wczoraj zabieram butle do pracy zeby stała to wtedy wypije. A wiem ze musimy teraz duzo pic. Juz mam prawie 1,5l skończone wiec do konca dnia do 2 moze dociągnę
u mnie różnie- raz więcej, raz mniej... dzisiaj np dopiero ok 0,5l wypiłam ;/ 1,5l to jest u mnie takie minimum, ale staram się, żeby to było 2,5-3l
Stary 2016-03-11, 13:12   #4101
agnszp
Rozeznanie

Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Dziekuje za odpowiedz cos mi świtało właśnie jak byłam w szpitalu to widziałam reklamę wielka i chyba nawet zaparkowałem pod tym sklepem :cojest?: byłam na stronie zapisałam sie do newslettera i na pewno sie wybiorę!

Ja mam jeszcze pomidorowa wiec na dzisiaj bedzie i rybkę sobie TZ zażyczył wiec po pracy do Lidla po dorsza i z warzywami zrobie i ryżem. Hmmm a na jutro chyba ogórkowa.

Właśnie kilka dni temu minął nam rok odkad mieszkamy razem i odkad wyprowadziliśmy sie ze swojego Miasta na głębokie wody... Czy ktos wie gdzie kupie szampana bezalkoholowego? Albo winko? W Piotrze kiedyś pytałam i nie mieli...

Ja piję samej wody ok 2 l dziennie, ale niespecjalnie sie to zmieniło w ciąży bo zawsze tyle staram sie wypijać
Piccolo powinnas znalezc bez problemu ale nie wiem czy o takiego Ci chodzi? bo ja tylko takiego "szampana" uznaję
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:14   #4102
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze miałam problem z piciem - 2 litrów nie wypiłam chyba nigdy po prostu czuję wstręt po picia jak wypiję w dzień np litr to już więcej w siebie nie mogę wmusić Ale zamierzam się zmobilizować do 1,5 litra dziennie bo mam strasznie suchą skórę - na czole pełno skórek suchych... No i wiem że w ciąży powinno się te 1,5l wody wypijać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:18   #4103
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam problem z piciem - 2 litrów nie wypiłam chyba nigdy po prostu czuję wstręt po picia jak wypiję w dzień np litr to już więcej w siebie nie mogę wmusić Ale zamierzam się zmobilizować do 1,5 litra dziennie bo mam strasznie suchą skórę - na czole pełno skórek suchych... No i wiem że w ciąży powinno się te 1,5l wody wypijać
Ja kiedys wmuszalam picie wiecej niz 2 litry dziennie, potem czulam sie okropnie. Jak balon, zawroty głowy i osłabienie
Teraz jestem przeczulona, zeby nie przedawkować.

Stary 2016-03-11, 13:19   #4104
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja kiedys wmuszalam picie wiecej niz 2 litry dziennie, potem czulam sie okropnie. Jak balon, zawroty głowy i osłabienie
Teraz jestem przeczulona, zeby nie przedawkować.
No właśnie, nie ma co przesadzać Postaram się pić 2 szklanki wody więcej i myślę że będzie ok Bo za dużo wody może prowadzić do zaburzeń elektrolitów czy coś takiego słyszałam

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:20   #4105
agnszp
Rozeznanie

Dziewczyny a gdzie moge sprawdzić czy takie fotelik avionaut kite miał robione jakies testy bezpieczeństwa itd?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:22   #4106
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z zakupów (spożywka).. nachodziłam się i mnie teraz brzuch boli ale za to na obiad będzie pyszna zupa jarzynowa

Te torty co wklejałyście niesamowite! muszę mojej chrzestnej podesłać bo ona zawsze takie cuda robi

W ogóle dobrze, że jesteście bo zawsze przypomnicie o czymś co jeszcze trzeba kupić jak ten adapter do pasów! Tylko czemu to wszystko znowu tyle kosztuje.....

Dzisiaj spodziewam się swojej poduszki do spania! (tak, to też dzięki Wam zakup ) kupiłam taką prostą bo jak zmierzyłam ile łóżka zajęła by ta z zagięciami to TŻ chyba by się musiał do innego łóżka wyprowadzić
oszczędzaj się , odpocznij..

Cytat:

ta..2l dziś, wiem , że za dużo jak na tą godzinę..ale jakoś tak weszło..

Cytat:

przed chwilą czytałam internety i wszędzie piszą, że w ciązy 3l powinno się pić wody.. z czego 1l z pożywienia..a i bóle krzyża/bioder mogą wynikać z picia niedostatecznej ilości wody (coś z więzadłami związane)

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Picie duzej ilosci wody wlasnie nadwyreza nerki, te 2 litry powinnas rozlozyc na caly dzien
Ja co chwilę popijam wodę, 1.5 l dziennie. Gin jak i moja tesciowa diabetolog mówi, ze to wystarczajaco.
tak wiem, wiem.. ja ewidentnie czuję i widzę po sobie objawy odwodnienia, mimo, że do tej pory nie unikałam picia wody, właściwie nic innego poza nią nie piję w ciągu dnia..widocznie to było za mało.. ja jestem dość drobna, czuję bardzo duży nacisk na pęcherz, często korzystam z wc, więc myślę, że też mogę szybciej się odwadniać..stąd bedę starała się wypijać ok 2,5l dziennie..

Cytat:
u mnie różnie- raz więcej, raz mniej... dzisiaj np dopiero ok 0,5l wypiłam ;/ 1,5l to jest u mnie takie minimum, ale staram się, żeby to było 2,5-3l
to sporo..
Stary 2016-03-11, 13:25   #4107
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
h ahaha

Znalazłam takie adapter i nadaje się zarówno do spodni jak i spódnicy i chyba muszę się na niego zdecydować, tym bardziej, ze im bliżej lata tym więcej sukienek będzie noszonych http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...000706637.html

O widzisz, to jeszcze coś innego niż moje. Bo mój przy spódnicy przypina się do ud, a przy spodniach ma zapięcie montowane do pasa między nogami.

Stary 2016-03-11, 13:25   #4108
DobraDusza88
Zakorzenienie

Bo ilość wody jaką powinnyśmy czuć zależy też od naszego samopoczucia- osoby, które często oddają mocz albo mają zaparcia powinny wypijać tej wody minimum 2-2,5l.
Pamiętajcie, że norma 1,5l na dobę to norma dla osoby niebędącej w ciąży

Obciążenie dla nerek czy wypłukiwanie elektrolitów może z kolei powodować wypijanie np 5-6l w ciągu dnia czy nawet więcej. Od 3l jeszcze nic się nikomu nie stało
Stary 2016-03-11, 13:26   #4109
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kasia_ruda dziękuję za przepis chlebka z kaszy. Jest pyszny i cukru nie podnosi

Suuuuper

Stary 2016-03-11, 13:27   #4110
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ilość wody jaką powinnyśmy czuć zależy też od naszego samopoczucia- osoby, które często oddają mocz albo mają zaparcia powinny wypijać tej wody minimum 2-2,5l.
Pamiętajcie, że norma 1,5l na dobę to norma dla osoby niebędącej w ciąży

Obciążenie dla nerek czy wypłukiwanie elektrolitów może z kolei powodować wypijanie np 5-6l w ciągu dnia czy nawet więcej. Od 3l jeszcze nic się nikomu nie stało
dokładnie..w ciąży 1.5l może być niewystarczające
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości