Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 10:59   #2041
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ta cala sytuacja jest potworna. Za późno na aborcje Mogla urodzić i oddać :/

Jak ja rodzilam byla mloda dziewczyna która oddala dziecko w szpitalu. Każdy z nas o tym wiedział ta dziewczyna z nami normalnie rozmawiala i naprawdę serce się krajalo tym bardziej ze ona widziała nasze dzieci.....

Ja nie pochwalam sytuacji, ale olinka, oddac? Dokąd? Takie dzieci trafiają do ośrodków terapeutyczno-wychowawczych. Moja tesciowa w takim pracuje. Taki dom dziecka dla chorych dzieci. Jak kończą ok 15lat trafiają do domów pomocy społecznej. Wiele z nich (oczywiście zalezy od schorzenia) nie dozywa 5 czy 10rz. Nie wiesz jak wygląda życie takich dzieci. Ja się wystarczająco nasluchalam...

Myślę ze nie ma co potępiać, każdy ma swoje sumienie. Ale tak jak kociak napisala - jestem w szoku ze dokonali tak późno aborcji.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Ja bym chciała mniej więcej w tp urodzić. Mąż sie śmieje, ze jak znów tyle przenoszę to urodzę w jego urodziny. Niby przenoszenie to nic takiego, ale nie zapomnę mojej frustracji, jak bylo mi ciężko pod koniec, jak chciałam juz przytulic mala, a jej sie nie spieszylo i jeszcze te ciagle telefony "to juz?" "urodzilas?" "no ej, przeciez jestes po terminie, kiedy urodzisz?" Tragedia, strasznie mnie to wkurzalo 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:02   #2042
Madzia9999
Zakorzenienie

hejka Wpadłam tylko na chwile poczytać Was i się przywitać Część dnia spędzę z siostra TŻ. Idziemy na kawkę i do galerii pochodzić, potem obiad u Nas zjemy. I oni ruszają do aqpauarku z małym a ja zostaję w domku. Troche sie infekcji obawiam, wyniki mam dobre wiec niech tak zostanie

Miłego dnia dziewczynki

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:05   #2043
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja nie pochwalam sytuacji, ale olinka, oddac? Dokąd? Takie dzieci trafiają do ośrodków terapeutyczno-wychowawczych. Moja tesciowa w takim pracuje. Taki dom dziecka dla chorych dzieci. Jak kończą ok 15lat trafiają do domów pomocy społecznej. Wiele z nich (oczywiście zalezy od schorzenia) nie dozywa 5 czy 10rz. Nie wiesz jak wygląda życie takich dzieci. Ja się wystarczająco nasluchalam...

Moja bratowa jest dyrektorem szkoły specjalnej. Co 2 dziecko ma ZD. Na pewno dlatego inaczej patrzę na te dzieci. Wiem jak może wyglądać życie takich dzieci znam je osobiście. Ogromnie dużo zależy od rodziców Nie potępiam wyrażam własne zdanie

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-03-12 o 11:08
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:12   #2044
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witam się sobotnio

Dziś stanęłam na wagę po śniadaniu i trochę doznałam szoku, bo w niecały tydzień ubyło mi ponad 0,5 kg. To chyba od diety cukrzycowej. Mam nadzieję, że to tylko chwilowo mój organizm tak zareagował i zaraz wszystko wróci do normy Także od zobaczenia 2 kresek na teście przybyło mi na razie niecałe 3 kg. Dodam, że na diecie nie czuje głodu, najadam się i mogę sobie pozwolić nawet na naleśniki z mąki orkiszowej Cukier po posiłkach jeszcze nigdy nie przekroczył mi 100, a na czczo mam w granicach 85, więc wszystko pod kontrolą

A to my z Olkiem dziś po śniadanku.
Slicznie wyglądacie
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja się tylko dziwię, kto na to zgodę wyraził i czemu tak późno. Przecież choroba wyszła na pewno wcześniej i aborcja w Polsce jest legalna do 21 tc chyba...
Co do decyzji - ja nie oceniam i się nie dziwię. Też bym się chyba nie zdecydowała. Również ze względów finansowych. Niepłnosprawne dziecko wymaga zrezygnowania z pracy w zasadzie do końca życia a pomoc państwa żadna

U mnie Iga też często na żółwia. Ja mam tp na połowę czerwca i wolałabym chyba w maju urodzić niż w lipcu
Własnie też myślałam że do 21tc... Ale niestety nie... W parktyce wygląda to tak, że aby dokonać terminacji ciąży trzeba potwierdzić upośledzenie. Amniopunkcję można zrobic od 16tc najwczesniej! I niestety 3 tygodnie czeka sie na wyniki... Czyli dokonać terminacji ciąży zgodnie z prawem można dopiero od 19tc Zakładając że wyniki sie otrzyma 'o czasie', bo jak np w ten okres wpadają święta to cała procedura się wydłuża. Straszne, ale tak to jest..
W pierwszych prenatalnych nie za ciekawie wyszła mi biochemia i lekarz musiał poinformowac mnie o takich możliwościach.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Ja bym chciała mniej więcej w tp urodzić. Mąż sie śmieje, ze jak znów tyle przenoszę to urodzę w jego urodziny. Niby przenoszenie to nic takiego, ale nie zapomnę mojej frustracji, jak bylo mi ciężko pod koniec, jak chciałam juz przytulic mala, a jej sie nie spieszylo i jeszcze te ciagle telefony "to juz?" "urodzilas?" "no ej, przeciez jestes po terminie, kiedy urodzisz?" Tragedia, strasznie mnie to wkurzalo 😁
O jak mnie to wkur***
Leżałam w szpitalu a kuzynka była w stanie kilka razy dziennie pytac o to samo, plus "ale masz już skurcze?". "i jak, dzieje sie coś?". Ja nie odpisywałam ale w końcu napisałam drukowanymi "jak urodze to na pewno dam znać!"
Nie wiem, może liczyli na relacje na żywo z porodówki?
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:13   #2045
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Moja bratowa jest dyrektorem szkoły specjalnej. Co 2 dziecko ma ZD. Na pewno dlatego inaczej patrzę na te dzieci. Wiem jak może wygląda życie takich dzieci znam je osobiście Nie potępiam wyrazam własne zdanie

ZD to akurat najlżejsze przypadki, które tam sa. Najbardziej "ogarnięte", świadome i przystosowane do życia. Jest ogrom różnych innych niepełnosprawności, które maja te dzieci. Ja po prostu rozmyślam, czy lepsze jest urodzenie i oddanie takiego dziecka. Slyszalam niejedna historie, gdzie takie dziecko miało miało być adoptowane, często przez rodziny z za granicy, np Szwecji, spotykali sie, uczyli języka, dali dziecku nadzieje na normalne życie po czym stwierdzali, ze to nie na ich sily i sie znywali. I to niejedna taka historia i nie jeden problem. Jak pisałam, niektóre dzieci żyją we własnym świecie, właściwie egzystują leżąc, nie jedząc same, nie siedzac, nie mówiąc, często jak pisałam po wielu operacjach umierają w młodym wieku. Wiec zastanawiam sie jaki jest sens przedłużanie zycia takiego dziecka, które z góry jest skazane na takie życie. To są ciężkie tematy. I mimo ze łatwo teoretyzować, ja jako matka raczej nie byłabym w stanie zakończyć ciąży.

Ale wszystko zalezy od przypadku, wiec wkurza mnie gdy ludzie niepotrzebnie oceniają i potępiają (nie pisze tu o Tobie)
Stary 2016-03-12, 11:17   #2046
olinka012
Zadomowienie

Ja miałam planowane cc. Termin znaliśmy tylko ja i mój mąż

Dziadkowie dowiedzieli się po . Maz niespodziewanie wlaczyl im zdjęcia na tv! Ja miałam święty spokój

Z michalkiem tez nie powiemy-wiedza polowa czerwca

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Ale wszystko zalezy od przypadku, wiec wkurza mnie gdy ludzie niepotrzebnie oceniają i potępiają (nie pisze tu o Tobie)

Tak- wszystko zależy od sytuacji. Ciezki temat... Proponuje go zakonczyc
Stary 2016-03-12, 11:18   #2047
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57224141]Slicznie wyglądacie

Własnie też myślałam że do 21tc... Ale niestety nie... W parktyce wygląda to tak, że aby dokonać terminacji ciąży trzeba potwierdzić upośledzenie. Amniopunkcję można zrobic od 16tc najwczesniej! I niestety 3 tygodnie czeka sie na wyniki... Czyli dokonać terminacji ciąży zgodnie z prawem można dopiero od 19tc Zakładając że wyniki sie otrzyma 'o czasie', bo jak np w ten okres wpadają święta to cała procedura się wydłuża. Straszne, ale tak to jest..
W pierwszych prenatalnych nie za ciekawie wyszła mi biochemia i lekarz musiał poinformowac mnie o takich możliwościach.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

O jak mnie to wkur***
Leżałam w szpitalu a kuzynka była w stanie kilka razy dziennie pytac o to samo, plus "ale masz już skurcze?". "i jak, dzieje sie coś?". Ja nie odpisywałam ale w końcu napisałam drukowanymi "jak urodze to na pewno dam znać!"
Nie wiem, może liczyli na relacje na żywo z porodówki?[/QUOTE]

Ja napisałam tak samo, ale nie podziałało na niektórych Przestałam odbierać telefony i odpisywać na smsy. 😁
Stary 2016-03-12, 11:30   #2048
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Veronique, robimy zakład, która pierwsza urodzi?
No przecież, że Ty! Kochanie, za zapominaj, że ja zaciskam nogi do 26

Cytat:
Dokładnie. Ja tak miałam od 8. miesiąca. "To ty jeszcze nie urodziłaś?!? Jeszcze w ciąży?!?" No ale ja miałam taki ogromny brzuch, że w sumie się nie dziwię, pewnie myśleli, że już w 12. miesiącu jestem haha

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57224141]Slicznie wyglądacie

W pierwszych prenatalnych nie za ciekawie wyszła mi biochemia i lekarz musiał poinformowac mnie o takich możliwościach.[/QUOTE]

O jeżuniu malusieńki...

Co do tej sytuacji z artykułu. Moim skromnym zdaniem, każdy ma swoje sumienie i robi to co uważa za stosowne i za słuszne dla siebie, nie dla otoczenia. Czasem na prawdę są ciężkie sytuacje, trudne decyzje, potem wyrzuty sumienia, bo nie wierzę, że po takim czynie się wraca do porządku dziennego i nigdy przenigdy nie wróci do niego myślami... nie ma co oceniać innych, bulwersować się ich czynami. Każdy powinien żyć swoim życiem i nie wtrącać się do innych, w końcu w przypadku np chorego dziecka czy ciąży z gwałtu, to nie my będziemy mieć ciężkie życie z chorym dzieckiem czy skrzywioną psychikę, bo dziecko jest niechciane z traumatycznego przeżycia...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:33   #2049
Konto usunięte

To my wczoraj
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:38   #2050
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No przecież, że Ty! Kochanie, za zapominaj, że ja zaciskam nogi do 26

Ja mogę urodzić 23.06., nawet lekarz raz mówił o tej dacie, ale potem wróciliśmy do 22.06. Fajny by był prezent na Dzień Ojca - córeczka tatusia

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:40   #2051
haneczkab92
Ania

Cytat:
Dziewczyny to wszystko jest przewrotne, ja na styczniowkach bylam pierwsza na liście bo termin na 30grudnia mialam a urodziłam 10dni po to, za to w grudniu rodzily dziewczyny wcale nie z początku listy Takze różnie bywa 😁

Oczywiście najlepiej by bylo jakby kazda z nas urodziła mniej więcej w tp 😊
No patrząc na marcówki teraz, to dużo urodziło a lutym więc nigdy nic nie wiadomo Także wpływu na to nie mamy
Narazie możemy śmiało mówić: niech dzieciaki u nas siedzą jak najdłużej

Cytat:
Olinka teraz się nie patrzy juz na tp z USG bo to wynika z wymiarów dziecka a każde dziecko rośnie indywidualnie. patrzy sie na tp z om lub pierwszego USG.

Veronique no dokladnie Moja Zuza ma teraz fazę na spanie na "żółwia" Lezy na klęczkach, tzn na brzuchu z nogami podwiniętymi pod brzuszek, a nie da sie jej przełożyć. A i jeszcze przed zaśnięciem uwielbia usiąść, wsadzić nogi miedzy szczeble dotykają stopami podłogi i sie cieszy, dobrze ze chude te nóżki
Pracując w żłobku napatrzyłam się, jak dzieci potrafią spać niektóre naprawdę "dziwnie" i jak na nie patrzyłam to wszystko mnie bolało,ale te dzieci wstawały wyspane, i nie wyglądało na to, żeby coś im było

Cytat:
Witam się sobotnio

Dziś stanęłam na wagę po śniadaniu i trochę doznałam szoku, bo w niecały tydzień ubyło mi ponad 0,5 kg. To chyba od diety cukrzycowej. Mam nadzieję, że to tylko chwilowo mój organizm tak zareagował i zaraz wszystko wróci do normy Także od zobaczenia 2 kresek na teście przybyło mi na razie niecałe 3 kg. Dodam, że na diecie nie czuje głodu, najadam się i mogę sobie pozwolić nawet na naleśniki z mąki orkiszowej Cukier po posiłkach jeszcze nigdy nie przekroczył mi 100, a na czczo mam w granicach 85, więc wszystko pod kontrolą

Piękne mieszkanko Olka I dobrze, że idzie Ci z tą dietą normalnie, bez jakiś problemów a spadek może być przy tej diecie z tego co słyszałam najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze

Cytat:

Dokładnie. Najwyżej się obudzi, bo będzie mu niewygodnie.

Haneczko, ja będę rodzić na Kamieńskiego, a jeśli nie będzie miejsc, to pojadę na Kliniki, bo tam pracuje mój lekarz. Oba szpitale są daleko ode mnie, więc u mnie odległość nie miała wpływu na wybór szpitala.
Na Kamieńskiego już rodziłam, miałam wykupioną swoją położną, i dzięki niej wszystko skończyło się dobrze. Nie wiem, jakby to było w innym szpitalu. Poza tym jest tam czyściutko, sale są nowoczesne, fajnie przygotowane do porodu rodzinnego.
A powiedz mi masz jakieś negatywne opinie o Brochowie?

Co do oddania dziecka- ja nie wypowiadam się tu o tej konkretnej sytuacji...
Mówię ogólnie, czy czasami nie lepiej właśnie zdecydować wcześniej niż później ma to dziecko się męczyć? Ok, matka nie zabije, ale odda, lecz w takich przypadkach to jedno i to samo, bo często te dzieci i tak są skazane na śmierć, życie w samotności... oczywiście chodzi o poważne choroby...
Tak jak pisała Ewka- te dzieci często mają dużo bardziej poważne choroby niż ZD.... Więc jeśli można podjąć decyzję wcześniej(nie tak późno jak ten 24 tydzień) ?? nie wiem, sama nie wiem, bo na całe szczęście nigdy nie musiałam stanąć przed taką decyzją i obym nie musiała.

To jest naprawdę bardzo ciężki temat...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:41   #2052
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Olinka, najbardziej przybliżony tp to ten z pierwszego usg.
U mnie jest rozbieżność pomiędzy terminami z OM, a USG- lekarka powiedziała, że najlepiej właśnie się trzymać tego z 1 USG (tak 6 tydz ciąży mówiła). A i tak nie wiadomo kiedy urodzimy
Koleżanka z 2 dzieckiem miała taki aktywny tryb życia przy opiece nad starszakiem (różnica 2,5 roku), że po prostu urodziła 2 tyg za wcześnie bo szyjka nie wytrzymała, pojawiły się skurcze i pooooszło.

Cytat:
Ta cala sytuacja jest potworna. Za późno na aborcje Mogla urodzić i oddać :/

Jak ja rodzilam byla mloda dziewczyna która oddala dziecko w szpitalu. Każdy z nas o tym wiedział ta dziewczyna z nami normalnie rozmawiala i naprawdę serce się krajalo tym bardziej ze ona widziała nasze dzieci.....
Generalnie mam podobne poglądy jak Olinka. Dla mnie aborcja jest równoznaczna z tym jakbym w 39 tyg urodziła, przytknęła dziecku poduszkę do buźki i po sprawie. Jakoś nikt nie jest za zabijaniem dzieci niepełnosprawnych jak mają rok albo dwa czy więcej... ? No to jaka jest różnica?.

No, ale rzeczywiście lepiej na forum ten temat zostawmy, bo tylko prowadzi do sporów a i tak każdy ma swoje wyrobione zdanie- w końcu dorosłe babki jesteśmy.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:46   #2053
haneczkab92
Ania

Cytat:

Co do tej sytuacji z artykułu. Moim skromnym zdaniem, każdy ma swoje sumienie i robi to co uważa za stosowne i za słuszne dla siebie, nie dla otoczenia. Czasem na prawdę są ciężkie sytuacje, trudne decyzje, potem wyrzuty sumienia, bo nie wierzę, że po takim czynie się wraca do porządku dziennego i nigdy przenigdy nie wróci do niego myślami... nie ma co oceniać innych, bulwersować się ich czynami. Każdy powinien żyć swoim życiem i nie wtrącać się do innych, w końcu w przypadku np chorego dziecka czy ciąży z gwałtu, to nie my będziemy mieć ciężkie życie z chorym dzieckiem czy skrzywioną psychikę, bo dziecko jest niechciane z traumatycznego przeżycia...
Dokładnie.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57225186]To my wczoraj [/QUOTE]

Piękny brzucholek

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Generalnie mam podobne poglądy jak Olinka. Dla mnie aborcja jest równoznaczna z tym jakbym w 39 tyg urodziła, przytknęła dziecku poduszkę do buźki i po sprawie. Jakoś nikt nie jest za zabijaniem dzieci niepełnosprawnych jak mają rok albo dwa czy więcej... ? No to jaka jest różnica?.

No, ale rzeczywiście lepiej na forum ten temat zostawmy, bo tylko prowadzi do sporów a i tak każdy ma swoje wyrobione zdanie- w końcu dorosłe babki jesteśmy.
No dokładnie, każda z nas ma już wyrobione zdanie..

To zmieniając temat, jest 11:45 a ja moje nerwy mam na wykończeniu... a nic się wielkiego nie stało..
Wkurzył mnie brat rano, później babcia a na końcu jest narazie teściowa z teściem
Ciekawe kto będzie następny?

No cóż, muszę coś na poprawę humoru zażyć- co to było jaśmin?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-12, 11:52   #2054
Radena
Zadomowienie

Laseczki,mam problem, bo jestem zaproszona na przyszłą niedzielę do przyjaciółki, a ona ma 3 dzieci, dziewczynkę,która w maju skończy 4 lata,synka 2 lata i coreczke z lutego. I chciałabym im coś kupić ale za Chiny nie wiem co... pewnie wszystkiego mają full
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:56   #2055
__Veronique
Wtajemniczenie

Tak! Jaśmin dobry na wszystko! A mnie się zielona herbatka z jaśminem niestety skończyła i w mojej ulubionej herbaciarni jej akurat nie było ale mam teraz z brzoskwinką też daje radę

Radena, po prostu zapytaj czego potrzebuje. Odkąd mam dziecko, wiem, że to najlepsza opcja i Ty też będziesz miała problem z głowy

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-03-12 o 11:57
Stary 2016-03-12, 11:57   #2056
zebrah
Rozeznanie

Haneczka, to tak jak ja. Mąż kazał mi dźwigać siatki na zakupy (sam też był obładowany), no i nie dałam rady i jęczę. Mówię mu, że nie mogę tyle dźwigać, a on że do 3kg w ciąży można! Jak go kocham, tak bym go zamordowała jak stał...

I jeszcze pogoda pod psem. Zaraz sobie kawkę strzelę z kostką czekolady. Okropnie mam ochotę kupić nowe zasłony... Także klasyczne damskie metody walki ze stresem

No to nasze zdrowie!

RADENA- klocki drewniane. Do nas wpadł w gości ostatnio 4 latek i biedny płakał, że chce mieć takie superowe drewniane klocki (chociaż chałupę ma zawaloną duplo ). Z uniwersalnych prezentów to jeszcze bańki mydlane, kredki woskowe i taka mata wodna do rysowania.

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-03-12 o 12:00
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:00   #2057
Miqesi
Wtajemniczenie

Wiesz co, Haneczko, kilka moich koleżanek rodziło na Brochowie.
Nie wspominają pobytu miło. Położne różne, niektóre ok, inne okropne, zależy od zmiany, na jaką się trafi. Jednej koleżance pocięli krocze praktycznie na żywca tępym narzędziem, że do tej pory ma problemy. Ale nie chcę Cię nastawiać negatywnie, ponoć po remoncie nie ma już robali i pluskw w pościeli woda w kranach letnia, WC i prysznic jeden na kilkanaście osób, ale niby z warunkami na oddziale jest lepiej..

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:08   #2058
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest rozbieżność pomiędzy terminami z OM, a USG- lekarka powiedziała, że najlepiej właśnie się trzymać tego z 1 USG (tak 6 tydz ciąży mówiła). A i tak nie wiadomo kiedy urodzimy

Koleżanka z 2 dzieckiem miała taki aktywny tryb życia przy opiece nad starszakiem (różnica 2,5 roku), że po prostu urodziła 2 tyg za wcześnie bo szyjka nie wytrzymała, pojawiły się skurcze i pooooszło.

No dokladnie. Kiedyś chodzila taka opowieść jak kobieta przychodzi do ginekologa i mówi ze chce dokonać aborcji a lekarz mówi to zabijmy to pierwsze dziecko ( jakoś tak)

Temat rzeka. Ja juz nic nie powiem
Stary 2016-03-12, 12:42   #2059
madzius90
Zakorzenienie

Moja wrodzona skleroza pogłębia się w ciąży

Po śniadaniu wybrałam się do miasta przede wszystkim do biblioteki bo była do odebrania książka która zamawialam i oddać te które przeczytałam a przy okazji zrobić jakieś zakupy.
7 km od domu przypomniało mi się ze książek nie wzięłam, musiałam zawracać

Takie łażenie po sklepach to nie dla mnie, brzuch co chwila twardy jak kamień

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:

Ja mogę urodzić 23.06., nawet lekarz raz mówił o tej dacie, ale potem wróciliśmy do 22.06. Fajny by był prezent na Dzień Ojca - córeczka tatusia
Ja tez mogłabym urodzić 23.06 nie dość że dzień ojca to będzie nasza 4 rocznica ślubu

Śliczne brzuszki Dziewczyny

Ja Bartka urodziłam niespodziewanie 9 dni przed tp. Wiec oominęły mnie pytania itd. Teraz mogłoby być tak samo

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Pojawiły się mamy listopadowe
20 marca miną 4 lata od mojego pozytywnego testu , achh wspomnienia

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-03-12 o 13:07
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:53   #2060
haneczkab92
Ania

Cytat:
Wiesz co, Haneczko, kilka moich koleżanek rodziło na Brochowie.
Nie wspominają pobytu miło. Położne różne, niektóre ok, inne okropne, zależy od zmiany, na jaką się trafi. Jednej koleżance pocięli krocze praktycznie na żywca tępym narzędziem, że do tej pory ma problemy. Ale nie chcę Cię nastawiać negatywnie, ponoć po remoncie nie ma już robali i pluskw w pościeli woda w kranach letnia, WC i prysznic jeden na kilkanaście osób, ale niby z warunkami na oddziale jest lepiej..
To mi dałaś zagwozdkę.. Moja siostra rodziła, jak mówiłam, rok temu, i była zadowolona, koleżanka też.
No i teraz ile ludzi tyle opinii..
Ale dziękuję, wezmę to pod uwagę i poczytam

Cytat:
Haneczka, to tak jak ja. Mąż kazał mi dźwigać siatki na zakupy (sam też był obładowany), no i nie dałam rady i jęczę. Mówię mu, że nie mogę tyle dźwigać, a on że do 3kg w ciąży można! Jak go kocham, tak bym go zamordowała jak stał...

I jeszcze pogoda pod psem. Zaraz sobie kawkę strzelę z kostką czekolady. Okropnie mam ochotę kupić nowe zasłony... Także klasyczne damskie metody walki ze stresem

No to nasze zdrowie!
O to, mój mąż tez mnie wkurzył! bo zobaczył jak prasuje jego koszulkę i się pyta: to tak zostanie? w zobaczył źle doprasowane miejsce! ale się wkurzyłam! powiedziałam, ze nie będę prasować od dziś jego rzeczy i rzuciłam je na podłogę!
Ale na szczęście jego, podszedł, przeprosił, powiedział że jest ok,że nie miał niczego złego na myśli, po czym ja wybuchnęłam płaczem, a on pozwolił mi się wypłakać, więc już mi lepiej
Ach te hormony
Co do pogody to mogłaby już byc wiosna!!!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Moja wrodzona skleroza pogłębia się w ciąży

Po śniadaniu wybrałam się do miasta przede wszystkim do biblioteki bo była do odebrania książka która zamawialam i oddać te które przeczytałam a przy okazji zrobić jakieś zakupy.
7 km od domu przypomniało mi się ze książek nie wzięłam, musiałam zawracać

Takie łażenie po sklepach to nie dla mnie, brzuch co chwila twardy jak kamień

21 marca miną 4 lata od mojego pozytywnego testu , achh wspomnienia
Oj, no to współczuje wracania, wiem jakie to wkurzające!
No i ja też nie mogę chodzić po sklepach z tego samego powodu co Ty;/
Jeden jeszcze ok, ale jak chciałbym zahaczyć o kilka to nie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-12, 13:00   #2061
__Veronique
Wtajemniczenie

Ach biedni ci nasi tż-ci mój też nie ma lekko

Stary 2016-03-12, 13:10   #2062
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka ach te hormony ale pewnie też bym się wkurzyla słysząc taki tekst

faceci tez czasem mają humorki, nie gorsze od nas
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:24   #2063
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
20 marca miną 4 lata od mojego pozytywnego testu , achh wspomnienia

Szukalam właśnie dzisiaj listopadowek i nie mogłam znaleźć
Stary 2016-03-12, 13:45   #2064
__Veronique
Wtajemniczenie

Mam pytanie dotyczące obróbki zdjęć, może któraś się akurat orientuje

Co miesiąc tż robi mi zdjęcie i potem po porodzie chce zrobić z tych zdjęć kolaż, tak że będzie widać jak przez poszczególne miesiące rośnie brzuszek. Zawsze mi je robi przy jednej i tej samej ścianie, ona jest koloru fioletowego. Kolor jest w sumie mało istotny, ale o co mi chodzi - co zdjęcie, to wychodzi inny odcień ściany... Zależy jaka jest pogoda i ile mamy słońca w mieszkaniu. No nic z tym nie zrobię niestety, kolorami zdjęcia się będą różnić i już. Tylko że w tym wypadku efekt końcowy kolażu nie będzie fajny
I tu się w końcu pojawia moje pytanie - czy któraś zna fajny program, w którym mogę np wyciąć swoją sylwetkę i wkleić w dowolne tło?? Jakiś prosty w obsłudze? (To istotny punkt ) albo jakiś inny pomysł, bo jedyne co mi do głowy przychodzi, to właśnie to wklejanie w nowe tło

Stary 2016-03-12, 14:08   #2065
haneczkab92
Ania

Cytat:
Haneczka ach te hormony ale pewnie też bym się wkurzyla słysząc taki tekst

faceci tez czasem mają humorki, nie gorsze od nas
O dokładnie!! a niby są nieskomplikowanie g..prawda

Ze zdjęciami nie pomogę.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-03-12, 14:27   #2066
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie moje maleństwo jak kopało intensywnie to teraz bardzo rzadko muszę prowokować słodyczami czy tez długim wyczekiwaniem na łożku aby kopla czyżby miała mniej miejsca martwie sie ,śliczne brzuszki dziewczyny
Stary 2016-03-12, 15:08   #2067
kiara92
Rozeznanie

Hejo!
Wreszcie udało mi się Was nadrobić. Wczoraj miałam ciężki dzień i zaczęłam Was czytać wieczorem, ale bardzo szybko zasnęłam.
Przez cały wczorajszy dzień męczyły mnie mimo leżenia napinania, twardnienia brzucha i pobolewanie dołu pleców i brzucha. Wystraszyłam się, tym bardziej, że ta szyjka się już wcześniej skróciła. Kontaktowałam się ze swoją ginekolog i kazała mi podjechać do szpitala. Mąż wyszedł wcześniej z pracy i pojechaliśmy. Czekaliśmy 4 godziny, zanim mnie przyjęli, ale najgorsze czekało mnie w gabinecie. Lekarz zbadał mnie w tak brutalny sposób, że myślałam, że nie wytrzymam z bólu. Po zejściu z fotela z bólu zgięłam się w pół. Do dzisiaj odczuwam ból przy chodzeniu i siedzeniu, a wczoraj to była masakra, jakby mnie ktoś zgwałcił. Bardzo się bałam, czy to badanie nie zaszkodziło jeszcze bardziej... Czułam się 100 razy gorzej, niż przed i brzuch był mega twardy. Lekarz stwierdził, że macica napięta i reaktywna. Dostałam duphaston 3 razy dziennie, no-spę ile będę potrzebować, cyclo3fort i kontynuowanie 3 razy dziennie po 2 tabletki asmagu forte oraz nakaz leżenia. Powiedział, że jak nie pomoże to szpital, ale w szpitaly czeka mnie takie samo leczenie plus leżenie. Brzuch dzisiaj nadal jest twardy, ale biorę leki, leżę i mam nadzieję, że przejdzie. Ale gdybym wiedziała, że trafię na takiego lekarza, to w życiu bym tam nie pojechała, a szpital niby jeden z dwóch najlepszych...
Pocytowałam Was, a teraz widzę, że prawie wszystkie cytowane posty ucięło...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
i teraz jeszcze pytanie lepiej kupić samo łóżeczko z materacem czy z wszystkim tj pościel, poszewki, ochraniacze itp.. bo jeden komplet pościeli, ochraniaczy mam.
Łóżeczko mi się najbardziej to trzecie podoba, a pościel, ochraniacze kupowałabym osobno. Większy wybór jest kupując osobno, a poza tym to nie od razu będzie potrzebna

Cytat:
Witam się sobotnio

Śliczny brzuszek! Świetna waga i super, że z dietą tak dobrze idzie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57225186]To my wczoraj [/QUOTE]

Pięknie wyglądacie!

Cytat:

Ja się w stu procentach zgadzam z Tobą i Olinką, ale faktycznie lepiej zostawić ten temat

Ktoś pytał o łóżeczko chicco w dobrej cenie. U tego sprzedawcy pojawia się co jakiś czas za 399 zł http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16071323
Myślę, że można napisać do niego w tej sprawie.

Szpital, w którym chciałabym rodzić zapewnia wszystko dla dziecka: ubranka, pampersy, chusteczki itp. , ale podobnież w praktyce wygląda to tak, że lepiej mieć też swoje rzeczy, bo zdarza się, że dostawcy nie dowiozą pieluch, czy braknie czystych ubranek, a z drugiej strony gdy ubierze się dziecko w swoje to te ubranka często giną, kiedy wezmą dziecko na kąpiel np.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:12   #2068
__Veronique
Wtajemniczenie

Kiara, tak mi przykro, że Cię tak brutalnie lekarz zbadał!! Aż mnie dołem zabolało jak czytałam twój opis... zachowanie karygodne, w głowie się nie mieści, że tak można potraktować pacjentkę!

Stary 2016-03-12, 15:17   #2069
Konto usunięte

Kiara bardzo przykre że tak brutalnie zostałaś zbadana... Jak chciał sprawdzić szyjke to mógł to zrobić USG... Szkoda słów... Przykro, bo sie zniechęciłaś na pewno

Veronique nie pomogę :/ Na pewno photoshop ale ja go nie ogarniam Korzystam z photo filtre, ale tam sie wyciąc sylwetki nie da... Ale może zrobić ten kolaż w sepii? Albo czarno-białe? Albo jest dużo innym możliwości kolorystycznych. Ten program moge polecić, jest prosty w obsłudze
Stary 2016-03-12, 15:20   #2070
ewka555
Zakorzenienie

Kiara jakas masakra z tym lekarzem :/

Veronique żeby wyciąć sylwetkę to wydaje mi sie ze raczej tylko photoshop... Takie rzeczy to juz wyzsza szkola jazdy, żeby wyglądało estetycznie.

A z prostych programów (ale tam tego nie zrobisz) to polecam jak dzabet photofiltre albo PhotoScape.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości