Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 11:33   #3181
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Skąd wiedziałaś?!
Cos wspominala ze czeka na taki watek wiec stwierdzilam ze pewnie zaszalala i zalozyla bo zauwazylam ze troche niecierpliwa z niej dziewczyna i nie da rady czekac jeszcze kilka dni
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:34   #3182
nonpic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Widziałam. Ciekawe czy to będzie jedyny wątek...

A ten mężczyzna to ten ginekolog czy przyszły prawnik? Który z panów taki cudowny, bo przyznam, że się nie łapię...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Sądzę, że to już nie Twój interes, a Ty jak sądzisz?
nonpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:35   #3183
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam. Ciekawe czy to będzie jedyny wątek...
Pewnie jedyny.. Z tego co kiedyś czytałam w regulaminie to nie można zakładać 2 takich samych wątków Ale może coś się zmieni za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Cos wspominala ze czeka na taki watek wiec stwierdzilam ze pewnie zaszalala i zalozyla bo zauwazylam ze troche niecierpliwa z niej dziewczyna i nie da rady czekac jeszcze kilka dni
No i trafiłaś
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:42   #3184
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonpic Pokaż wiadomość
Sądzę, że to już nie Twój interes, a Ty jak sądzisz?
Z ciekawości pytałam, sądzę, że jak się coś pisze publicznie, to chyba można o to pytać Po coś się chyba to pisze w końcu.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Pewnie jedyny.. Z tego co kiedyś czytałam w regulaminie to nie można zakładać 2 takich samych wątków Ale może coś się zmieni za jakiś czas

No i trafiłaś
A staraczkowych jest sporo
No cóż, najwyżej się przemogę Ale jeszcze nawet nie byłam na usg więc nie myślę o tym...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 11:45   #3185
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
A staraczkowych jest sporo
No cóż, najwyżej się przemogę Ale jeszcze nawet nie byłam na usg więc nie myślę o tym...
No w sumie masz rację Pewnie coś pokręciłam
Stary 2016-03-12, 11:47   #3186
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście bardzo złośliwe, wątpię, bym miała do czynienia z dorosłymi, dojrzałymi kobietami. Niektóre dziewczyny są bardzo miłe, a niektóre, szkoda nerwów...

Pozdrawiam Was

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Więcej nie będę udzielała się w tym wątku. Nie ma sensu. Sprawiłyście mi wielką przykrość, naprawdę, ale to są właśnie kobiety, jedne rozsądne, inne mniej. Nie rozumiem skąd ta nagonka na moją osobę. Naprawdę nie rozumiem.

Dokładnie tak, moje życie to sielaneczka, mam cudowne życie, przy boku wspaniałego mężczyzny, któremu zdarza sie popełniać błędy. Życzę wszystkim Wam błyskawicznych ciąż, jak moja, i tak sielankowego życia jak moje.
Nie dziw sie tak roznym reakcjom bo wszystkie tu pragniemy dziecka chyba najbardziej na swiecie,wiele dziewczyn ma powazne problemy zeby to marzenie spelnic,wy sie staraliscie i udalo sie za pierwszym razem i zamiast skakac z radosci to piszesz AKURAT TUTAJ ze tz chce usunac?!no sorki ale to jest niepowazne,sama w pewnym momencie zachowywalas sie niedojrzale i sprawialas wrazenie rozchwianej nastolatki,rozumiem takie zachowanie u kogos kto nie planuje dzieci ale wy chcieliscie,masz 27 lat i dasz rade wiec nie siej tu zametu bo np twoje stwierdzenie o aborcji na mnie zadzialalo jak duzy cios,bo ja staram sie przeszlo 2 lata i wiem co to znaczy nie moc miec tego czego siepragnie a twoj tz tak latwo chcial sie pozbyc dziecka,swoja droga ciekawa jestem jak sie bedzie czul gdy urodzisz sliczne zdrowe dziecko,czego ci zycze,a on pomysli co ci zaproponowal...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Ale sa przeciez dwa wątki staraczkowe,inne nazwy ale o to samo chodzi,tam tez nonpic jest,albo byla
Stary 2016-03-12, 11:51   #3187
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sa przeciez dwa wątki staraczkowe,inne nazwy ale o to samo chodzi,tam tez nonpic jest,albo byla
Może tak pomieszałam, bo są tylko pojedyncze wątki 'mamy-marzec 2016' itp Gaaamoń ze mnie
Stary 2016-03-12, 11:55   #3188
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak pomieszałam, bo są tylko pojedyncze wątki 'mamy-marzec 2016' itp Gaaamoń ze mnie
Ale bym chciala zeby teraz byl ogromny wysyp i panna izabela zaklada mamuski listopadowe a my kolejno sie dopisujemy do nowego wątku
Stary 2016-03-12, 12:10   #3189
nonpic
Raczkowanie

Cytat:
Nie dziw sie tak roznym reakcjom bo wszystkie tu pragniemy dziecka chyba najbardziej na swiecie,wiele dziewczyn ma powazne problemy zeby to marzenie spelnic,wy sie staraliscie i udalo sie za pierwszym razem i zamiast skakac z radosci to piszesz AKURAT TUTAJ ze tz chce usunac?!no sorki ale to jest niepowazne,sama w pewnym momencie zachowywalas sie niedojrzale i sprawialas wrazenie rozchwianej nastolatki,rozumiem takie zachowanie u kogos kto nie planuje dzieci ale wy chcieliscie,masz 27 lat i dasz rade wiec nie siej tu zametu bo np twoje stwierdzenie o aborcji na mnie zadzialalo jak duzy cios,bo ja staram sie przeszlo 2 lata i wiem co to znaczy nie moc miec tego czego siepragnie a twoj tz tak latwo chcial sie pozbyc dziecka,swoja droga ciekawa jestem jak sie bedzie czul gdy urodzisz sliczne zdrowe dziecko,czego ci zycze,a on pomysli co ci zaproponowal...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Ja oczekiwałam wsparcia, mój post o tym, że ja o żadnej aborcji nie chcę, został w zupełności pominięty. Widziałyście to, co chciałyście widzieć. Oczekiwałam wsparcia i dobrego słowa w sytuacji, gdy mojemu partnerowi odbiło i niektóre serdeczne dziewczyny mnie je faktycznie dały. Nie wiem, jak tłumaczyć Wasze zachowanie. Chyba po prostu zwykłą, ludzką, zazdrością. Ja natomiast życzę każdej z Was z osobna powodzenia w staraniach, byście mogły założyć ten swój listopadowy wątek i nie wiem, czego jeszcze życzyć - po prostu szczęścia i powodzenia.
Pierwszy raz będę mamą, może pośpieszyłam się z wątkiem, ale naprawdę pragnę poznać kobiety, które są w tej samej sytuacji, co ja. Wierzę, że wszystko będzie dobrze z dzieckiem. Tutaj dostałam baty zamiast wsparcia. Tłumaczę to sobie, że każdy z nas jest tylko człowiekiem i czasami trudno nad swoim człowieczeństwem zapanować. Zazdrość, złośliwość jest ludzka, szczególnie nieobca kobietom przecież.
nonpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:23   #3190
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bym chciala zeby teraz byl ogromny wysyp i panna izabela zaklada mamuski listopadowe a my kolejno sie dopisujemy do nowego wątku
Mnie to napewno ominie bo zaczynamy starania z Tż dopiero w maju, ale życzę wam z całego serca takiego 'wysypu'
Stary 2016-03-12, 12:25   #3191
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oczekiwałam wsparcia, mój post o tym, że ja o żadnej aborcji nie chcę, został w zupełności pominięty. Widziałyście to, co chciałyście widzieć. Oczekiwałam wsparcia i dobrego słowa w sytuacji, gdy mojemu partnerowi odbiło i niektóre serdeczne dziewczyny mnie je faktycznie dały. Nie wiem, jak tłumaczyć Wasze zachowanie. Chyba po prostu zwykłą, ludzką, zazdrością. Ja natomiast życzę każdej z Was z osobna powodzenia w staraniach, byście mogły założyć ten swój listopadowy wątek i nie wiem, czego jeszcze życzyć - po prostu szczęścia i powodzenia.
Pierwszy raz będę mamą, może pośpieszyłam się z wątkiem, ale naprawdę pragnę poznać kobiety, które są w tej samej sytuacji, co ja. Wierzę, że wszystko będzie dobrze z dzieckiem. Tutaj dostałam baty zamiast wsparcia. Tłumaczę to sobie, że każdy z nas jest tylko człowiekiem i czasami trudno nad swoim człowieczeństwem zapanować. Zazdrość, złośliwość jest ludzka, szczególnie nieobca kobietom przecież.
No az sie musze oburzyc! bo ja zauwazylam gdy pisalas ze ty tego nie chcesz i bardzo mnie to ucieszylo co zresztą wtedy napisalam i poradzialam co zebys wyszla na spacer zeby ochlonąc,nikt ci tu zle nie zyczy,kazda nowa ciąża na watku cieszy ale musisz przyznac ze sama tez przez chwile spanikowalas,nie wiedzialas czy sobie poradzisz bo studia i ciąża,rozumiem zalozenie watku,skoro jestes w ciazy to chcesz miec kontakt z innymi cieżarówkami na tym samym etapie,zyczę duzo zdrówka dla ciebie i dzidziusia,a tż obserwuj bacznie zeby znow nie walnal jakiejs glupoty np pw polowie ciążya nawet jesli cos odwinie to nie panikuj bo napewno sama tez dasz rade z bobasem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Mnie to napewno ominie bo zaczynamy starania z Tż dopiero w maju, ale życzę wam z całego serca takiego 'wysypu'
To bys sie w maju dopisala a my bysmy dzielnie czekaly na twoj porod w lutym
Stary 2016-03-12, 12:28   #3192
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
To bys sie w maju dopisala a my bysmy dzielnie czekaly na twoj porod w lutym
To brzmi jak zaj..isty plan ja jestem za to czekajcie na mnie
Stary 2016-03-12, 12:40   #3193
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesteście bardzo złośliwe, wątpię, bym miała do czynienia z dorosłymi, dojrzałymi kobietami. Niektóre dziewczyny są bardzo miłe, a niektóre, szkoda nerwów...

Pozdrawiam Was

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Więcej nie będę udzielała się w tym wątku. Nie ma sensu. Sprawiłyście mi wielką przykrość, naprawdę, ale to są właśnie kobiety, jedne rozsądne, inne mniej. Nie rozumiem skąd ta nagonka na moją osobę. Naprawdę nie rozumiem.

Dokładnie tak, moje życie to sielaneczka, mam cudowne życie, przy boku wspaniałego mężczyzny, któremu zdarza sie popełniać błędy. Życzę wszystkim Wam błyskawicznych ciąż, jak moja, i tak sielankowego życia jak moje.
Ja wątpie czy Ty masz doczynienia z dorosłym dojrzałym mężczyzną. Ktoś kto stoi przy Twoim boku powinien Cię wspierać a nie świrować. Zastanów się co piszesz.
I wszystkie bardzo się cieszymy, że masz takie wspaniałe życie, ale ja uważam że wspaniały mężczyzna to taki, który zawsze Cię wspiera, i nie śmie nawet myśleć w taki sposób. Więc jak widać - wspaniałe sielankowe życie nie zawsze wiąże się ze wspaniałym partnerem.

Cytat:
hahahahahaah SKISŁAM. Zazdrość? Dziewczyno ogarnij się.W życiu bym nie chciała ciązy z takim facetem.
Ja osobiście mogę powiedzieć, ze ściskam kciuki za Twoją ciążę, ale faceta masz do d... Myślę, ze wszystkie usłyszały że Ty chcesz tego dziecka, ja nie oceniam Ciebie, tylko mężczyznę a raczej dzieciaka którego masz u boku. Żeby jeszcze sie wyprowadzał i narażał Cię na taki niepotrzebny stres? Dajcie spokój, az mnie nosi.
Pewnie jesteś fajną dziewczyną, i szkoda że tak Ci się przytrafiło.
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 12:51   #3194
pater86
Zadomowienie

Witam się sobotnie ☺
Nie będę poruszać tematu nonpic, bo chyba wszystko zostało powiedziane, życzę jej tylko jeszcze raz spokojnej ciąży i żeby nie panikowała za bardzo, bo to nie zdrowe 😉
Ja chciałam się poradzić w innej sprawie, otóż odkąd zaczęłam starania zaczęłam tyć... Wyglądam już jak w 4 miesiącu ciąży, wywalony brzuszek, boczki no jednym słowem kulka się ze mnie robi, a idzie lato... Ma któraś z Was taki problem? Urojona ciąża normalne 😀 Nic się nie zmieniło w mojej diecie, zajęciach, ruchu tyle samo co zawsze itd. Wiem, że trzeba zacząć więcej ćwiczyć i mniej jeść, ale z niczego się raczej nie tyje...
Stary 2016-03-12, 13:15   #3195
jelonekhihi
Zakorzenienie

Pater86 ja też trochę przytyłam teraz, ale u mnie wiąże się to z tym, że dałam na luz odnośnie jedzenia i ćwiczeń. Ruszam się i nie obżeram, aż tak mocno, jednak nie pilnuję się jak wcześniej. Nie powinnam tak robić, ale to silniejsze Wiem, że przytyję w ciąży, ale nie przejmuję się tym, bo jak byłam w ciąży, mimo kilogramów dodatkowych, czułam się fantastycznie w swoim ciele. Jednak na tą ciążę mam plan trochę bardziej się pilnować, ale jak to z planami, zobaczymy co z tego wyniknie.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:19   #3196
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny olejcie posty od tej osoby. Jak na moje oko, to komuś po protu się nudzi
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:19   #3197
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Witam się sobotnie ☺
Nie będę poruszać tematu nonpic, bo chyba wszystko zostało powiedziane, życzę jej tylko jeszcze raz spokojnej ciąży i żeby nie panikowała za bardzo, bo to nie zdrowe 😉
Ja chciałam się poradzić w innej sprawie, otóż odkąd zaczęłam starania zaczęłam tyć... Wyglądam już jak w 4 miesiącu ciąży, wywalony brzuszek, boczki no jednym słowem kulka się ze mnie robi, a idzie lato... Ma któraś z Was taki problem? Urojona ciąża normalne 😀 Nic się nie zmieniło w mojej diecie, zajęciach, ruchu tyle samo co zawsze itd. Wiem, że trzeba zacząć więcej ćwiczyć i mniej jeść, ale z niczego się raczej nie tyje...
A robilas badania?bo chyba przy problemach z tarczycą sie tyje bez konkretnego powodu,ale moze wystarczy ladnie poprosic tż zeby ci codziennie oferowal kilka porcji cwiczen lóżkowychprzyjemne i pozyteczne
Stary 2016-03-12, 13:22   #3198
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Witam się sobotnie
Nie będę poruszać tematu nonpic, bo chyba wszystko zostało powiedziane, życzę jej tylko jeszcze raz spokojnej ciąży i żeby nie panikowała za bardzo, bo to nie zdrowe
Ja chciałam się poradzić w innej sprawie, otóż odkąd zaczęłam starania zaczęłam tyć... Wyglądam już jak w 4 miesiącu ciąży, wywalony brzuszek, boczki no jednym słowem kulka się ze mnie robi, a idzie lato... Ma któraś z Was taki problem? Urojona ciąża normalne Nic się nie zmieniło w mojej diecie, zajęciach, ruchu tyle samo co zawsze itd. Wiem, że trzeba zacząć więcej ćwiczyć i mniej jeść, ale z niczego się raczej nie tyje...

Ja mam to samo! Zawsze byłam szczupła i taka sama, a teraz boczki, brzuszek tez jakis taki większy. No ja nie wiem co to...

A co do nonpic, to ja jednak muszę sie odezwać. Nie dziw się, że taki był odzew na to co pisałaś i to nieprawda, ze dziewczyny nie zauważyły, ze to nie Ty chciałaś aborcji. Chodzi o to, ze to tu napisałaś i ze strasznie to wszystko jest dziecinne, Twoje posty i Twój chłopak, który sie zachował jakby miał 15 lat, a Ty jeszcze go bronisz i piszesz ze znowu wszystko jest pięknie. Życzę Ci zdrowej ciąży, jeśli faktycznie jest prawdziwa.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:40   #3199
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Pater86 ja też trochę przytyłam teraz, ale u mnie wiąże się to z tym, że dałam na luz odnośnie jedzenia i ćwiczeń. Ruszam się i nie obżeram, aż tak mocno, jednak nie pilnuję się jak wcześniej. Nie powinnam tak robić, ale to silniejsze Wiem, że przytyję w ciąży, ale nie przejmuję się tym, bo jak byłam w ciąży, mimo kilogramów dodatkowych, czułam się fantastycznie w swoim ciele. Jednak na tą ciążę mam plan trochę bardziej się pilnować, ale jak to z planami, zobaczymy co z tego wyniknie.
Może ja też podświadomie sobie odpuściłam, mimo że wydaje mi się że nie? Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13kg i też wcale źle się z nimi nie czułam 😉

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
A robilas badania?bo chyba przy problemach z tarczycą sie tyje bez konkretnego powodu,ale moze wystarczy ladnie poprosic tż zeby ci codziennie oferowal kilka porcji cwiczen lóżkowychprzyjemne i pozyteczne
Też myślałam, że to hormony, tarczyca itd, ale wyniki dobre, więc chyba po prostu żre za dużo 😀
A Twój pomysł jest świetny 😉 ja jestem raczej bierna w łóżku i może czas to zmienić 😉

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja mam to samo! Zawsze byłam szczupła i taka sama, a teraz boczki, brzuszek tez jakis taki większy. No ja nie wiem co to...
No dokładnie, nawet po ciąży wyglądałam dużo lepiej, po pół roku od porodu nawet mi się moją figura podobała, a teraz coraz gorzej się z sobą czuję... Zamówiłam sobie komplet bielizny, przyszedł i stanik super, a majtki się wpijają... Masakra jakaś...

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2016-03-12 o 13:48
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:50   #3200
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się sobotnie ☺
Wiesz co, może faktycznie zbadaj tarczycę bo mi endo też mówiła, że przy niedoczynności często jest nadwaga. U mnie akurat się to nie sprawdziło bo mam nawet delikatną niedowagę, ale moja koleżanka, jak tylko zaczęła brać tabletki na zbicie TSH to waga jej spadła

Słabo się dzisiaj czuję. Musiałam wcześniej wrócić z zajęć.
Dobrze, że Mąż przy mnie obrabia Herbatki, obiadek itd a ja leżę na kanapie pod kocykiem
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 13:57   #3201
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wiesz co, może faktycznie zbadaj tarczycę bo mi endo też mówiła, że przy niedoczynności często jest nadwaga. U mnie akurat się to nie sprawdziło bo mam nawet delikatną niedowagę, ale moja koleżanka, jak tylko zaczęła brać tabletki na zbicie TSH to waga jej spadła

Dobrze, że Mąż przy mnie obrabia Herbatki, obiadek itd a ja leżę na kanapie pod kocykiem
Ooo to masz jednym słowem szczęście w nieszczęściu z tą tarczyca 😉 fajnie że małżonek tak Ciebie dba ☺ A co studiujesz, pytam tak z ciekawości wrodzonej. U mnie właśnie tarczyca idealnie...
Stary 2016-03-12, 14:08   #3202
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Uhuhuuu ale Ci dobrze MajWija Ja tez bym poleniuchowała, ale niestety musze robić projekt A jeszcze teraz doszłam do wniosku że mi się wymiary niezgadzają i musze jechać jeszcze raz wymierzyć działke OMG ale mi sie nie chce

Hehe a jadnak nie jade, właściciel mi wymierzy

Edytowane przez zUa_tysica
Czas edycji: 2016-03-12 o 14:14
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:29   #3203
Ewula88
Wtajemniczenie

oficjalnie gołębie balkonowe zostały dziś eksmitowane Są duże, umieją latać więc mąż teraz czyści balkon, bo jest OKROPNIE zasrany :/ Mam nadzieję, że już nie wrócą
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:31   #3204
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Tez będę miała badanie drożności w następnym cyklu i tez mam nadzieje ze do tego nie dojdzie :-P
Ja będę miała tez w Krakowie, byłam prywatnie u gina który mi mógł zrobić od ręki w tym cyklu prywatnie i taki był plan ale sam zasugerował żebym zrobiła z refundacji w szpitalu Ujastek i da mi skierowanie Wiec wolałam jeden cykl odczekać ale nie wydawać tak dużych kwot, chociaż i tak do szpitala na to badanie mam sama kupić piankę z kontrastem za 250zl ale i tak wychodzi o wiele taniej. Powiedział ze nie jest to może mega bolesne badanie ale dość nieprzyjemne... Ale jak pisałam naczytałam się w internecie o tym ze pózniej jest płodność o wiele zwiekszona w tym cyklu bo jajowody są rozciągnięte, wiec myśle ze warto.

A co do wskazań, to nie staram się jakaś długo, po prostu lekarz chciał wykluczyć z mojej strony jakiekolwiek problemy, tak ze jak dziewczyny staracie ze już z pół roku i nic to rozważcie sobie to badanie!
U mnie lekarz też chyba chce wykluczyć jakiekolwiek problemy. To dopiero 3 cs. Trzymam kciuki abyśmy jednak wcześniej ujrzały dwie kreseczki

Kurcze próbowałam pisać posta przez wizaż ale dwa razy mnie wywaliło i zapisało wiadomość

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-03-12 o 14:59
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:47   #3205
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się sobotnie ☺
Może to taki czas po prostu? Zimno, buro i ponuro i organizm się próbuje dogrzać? Ja zauważyłam u siebie ostatnio brzuch jak balon, typowa ciąża spożywczo-urojona😀 próbuję jeść mniej, ale i tak najlepiej będzie jak pojawi się słońce i nowalijki😍
Cytat:

To zdrówcia! chociaż przy takiej opiece to może lepiej nie 😜😉
Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
oficjalnie gołębie balkonowe zostały dziś eksmitowane Są duże, umieją latać więc mąż teraz czyści balkon, bo jest OKROPNIE zasrany :/ Mam nadzieję, że już nie wrócą
Ugh, współczuję sprzątania😒 ale możecie być z siebie dumni, że pozwoliliście im zacząć u siebie żyć, niejedna osoba pewnie wywaliłaby gniazdo razem z jajkami😞

Mam pytanie do dziewczyn które biorą Bromergon, bo pojawiły się u mnie dziwne rzeczy ostatnio, a mianowicie ból nóg z lekkim opuchnięciem, mdłości i zaparcia. Co prawda mam stojącą pracę, ale to pół etatu więc nie przesadzajmy że to takie obciążenie. No a zaparcia z mdłościami to już zupełnie nie wiem od czego, jem to samo, w miarę zdrowo, a coraz częściej nie mogę nic z siebie wydusić 😏 no i do tego jakby niedobór Mg, ciągle skurcze nóg i rąk w nocy... Obawiam się że mogą to być jakieś skutki uboczne, bo Bromergon to jedyny lek który zażywam (nie zaliczam do leków suplementów typu kwas foliowy czy Żurawit)

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:59   #3206
cavagirl
Rozeznanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Dziewczyny, czy przy staraniach są jakieś inne normy dla progesteronu i prolaktyny. Mam juz wyniki, prolaktyna 485,5 mIU/l (norma do 496). Progesteron 27,4 ng/ml robiony w 23dc. To chyba ok?

Edytowane przez cavagirl
Czas edycji: 2016-03-12 o 15:09
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:23   #3207
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Jak chodziłam to poprzedniej ginekolog to najpierw robiła właśnie usg przez brzuch z pełnym pęcherzem, później szłam do toalety i robiła usg przez pochwę. Ja od wtorku będę brała clostilbegyt a jeżeli on nie zadziała to właśnie drożność jajowodów będę miała robione - hsg.
O to czyli ja zapewne będę miała podobnie Mi wspomniał, że to badanie zadecyduje czy mi poda właśnie ten lek clostilbegyt.

A przy tym clostilbegyt będziesz miała monitoring?

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

Kochający Mąż Wyleż, odpocznij i szybciej Ci przejdzie

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Przypomniał mi się kawał: siedzą dwa gołebie i jeden pyta:
A Ty gdzie pracujesz?
W budowlance.
A co robisz?
Wykańczam elewacje

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które biorą Bromergon, bo pojawiły się u mnie dziwne rzeczy ostatnio, a mianowicie ból nóg z lekkim opuchnięciem, mdłości i zaparcia. Co prawda mam stojącą pracę, ale to pół etatu więc nie przesadzajmy że to takie obciążenie. No a zaparcia z mdłościami to już zupełnie nie wiem od czego, jem to samo, w miarę zdrowo, a coraz częściej nie mogę nic z siebie wydusić 😏 no i do tego jakby niedobór Mg, ciągle skurcze nóg i rąk w nocy... Obawiam się że mogą to być jakieś skutki uboczne, bo Bromergon to jedyny lek który zażywam (nie zaliczam do leków suplementów typu kwas foliowy czy Żurawit)

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Ja miałam mdłości, ból głowy, rozdrażnienie, osłabienie.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 15:47   #3208
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy przy staraniach są jakieś inne normy dla progesteronu i prolaktyny. Mam juz wyniki, prolaktyna 485,5 mIU/l (norma do 496). Progesteron 27,4 ng/ml robiony w 23dc. To chyba ok?
Myślę, że progesteron masz bardzo ładny, prolaktyna w normie, więc chyba nie ma się czym martwić ☺
Stary 2016-03-12, 15:58   #3209
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Przypomniał mi się kawał: siedzą dwa gołebie i jeden pyta:
A Ty gdzie pracujesz?
W budowlance.
A co robisz?
Wykańczam elewacje [COLOR="Silver"]
ale jakie to prawdziwe
Stary 2016-03-12, 16:00   #3210
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
progesteron jaka masz norme? jak do 27 to jest tak piękny, że nie zdziwiłabym się jakby oznaczał szczęśliwy cykl
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości