|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.III
Cytat:
Cytat:
Tzn co? Celowo nie zrobił? To niby banalna sprawa, drobnostka, ale widać, że boli, więc nie przechodzić do porządku, tylko dokładnie wyłozyć... Bo inaczej to nigdy do porozumienia nie dojdziecie...
|
||
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
gold fish no nie wiem ale moze powinnaś sobie odpowiedziec czy jesteś szczęśliwa z nim czy nie, jesteście różni ale napewno można znalesc jakiś kompromis, a jak nie można a tobie to tak bardzo przeszkadza to chyba szkoda się męczyć. Mnie i tż też dużo dzieli, też bym pewno mogła zrobić taką listę, ja też razno nie pije kawy a tz pije i nie widzę w tym rzadnego problemu, ja lubie słodycze a on nie (więcej dla mnie), on tez nie lubi wyjeżać ja lubie czasem jakies wypady i chcąc nie chcąc musi jechać, on lubi grać w gry, oglądac mecze a ja nie, też lubie kwiaty (hehe ogronikiem w końcu jestem) a dostałam od niego może dwa razy, ja przywiazuje wagę do np wystroju wnętrz lubie kupić cos do domu ładnego a jemu to zlewa, lubie wszytko szybko załatwiać a on się zawsze ociąga, i ciagle słyszę nie wiem czego nie nawidzę, mogła bym pewno dużo tak pisać, ale też mogła bym zrobić listę rzeczy które nas łączą i które mi się podobają i ta druga lita by wygrała napewno. Nie ma ludzi idealnych, każdy ma swoje wady tylko czy potrafisz je zaakceptować i żyć z nimi.
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ja też tak mam. Niby serce sie rwie i chciałabym wyrażać swe uczucia, ale jak nie widzę że Tż nie okazuje mi takich uczuć, to tracę ochotę.
On nigdy mi nie powiedział: jesteś niesamowita, jesteś wspaniała... Może kiedys tak napisał w smsie. On nie jest taki wylewny. A mi tego bardzo brakuje... |
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zauważyłam po Twoim poscie ze raz Ty masz focha raz on- spowodu niedomówień. On wieczorem strzela focha i nie chce gadac. Na drugi dzien jemu przechodzi ( nie wiem czy chce przeprosic gestami,czy po prostu nie widzi problemu) ale za to ty masz focha za to co działo się dnia poprzedniego. Trwacie w tym fochu do wieczora- podejmujesz rozmowę- która notabene nic nie wnosi- bo Ty dalej masz tak naprawdę focha- bo sobie zartował, nie wiesz co myslec. Nie podobały Ci się jego żarty od razu mu o tym mów- od razu nie po tygodniu. Nie rozumiesz czegos mów ze nie rozumiesz- tak jest najprosciej. Ja zawsze wiem co mam myslec o naszym zwiazku- a jak nie wiem - to gadam o tym i 24 godziny.
|
|
#2915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mówi za dużo czułych słowek to jedno, ale jak olewa to inna historia i wtedy rozumiem brak czułości z Twojej strony Cytat:
![]() Wczoraj zaraz poi pracy Mąż mnie wyprzytulał, wycałował, wykochał, a na koniec powiedział, że nigdy nie czuł się tak szczęśliwy i dopiero ze mną rozumie co znaczy żyć z kimś A ja tylko na niego patrzałam i się uśmiechałam ze szczęścia.
|
|||
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2917 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiesz hihi nawet nie wiem czy to mozna nazwac olewaniem - to raczej nie chodzi o to, nawet nie wiem jak to nazwac , po prostu nasz zwiazek jest ostatnio inny, dziwny, nie wiem, niby przytulamy sie itp ale cos jest nie tak, na kazdy temat mamy rozne poglady ostatnio i nic nam w sobie nawzajem nie pasuje - nie wiem jak to ujac
nie jest dobrze tesknie za nim jak go nie ma a jak juz jest to mnie wkurza i mam ochote go udusic i mysle ze z wzajemnoscia kurcze nie wiem moze mamy zle dni oboje
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
nema tak mi się przypomniało w związku z niemówieniem komplementów- Twój TZ się poprawił ???? Pamiętam Twój wątek
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
Mój tż też nie jest wylewny, brakuje mi tego bardzo, jest nieśmiały i mało mówny, czasem mówie pogadajmy o czyś ale jemu się nie chce, no to sobie milczymy razem, albo ja nawijam jak potłuczona o czymś bez sensu a on się śmieje albo mnie ucisza, no ale co zrobie taki jest i tego się nie zmieni z dnia na dzień, może keidyś nauczy się być bardziej wylewny. Mieszkmy teraz razem, też czasem myślałam że on jest cholernym egoistą na początku tez było tak a zrób mi herbatę, a kawę a kanapkę, a ja w końcu mówię niiieeee, a co tymasz dwie lewe ręce, nie umiesz sobie sam zrobić, kilka razy tak powiedziałam i się tż naprawił odrazu, teraz on tez umie zrobić kolację, albo sobie obiad ogrzać. Kiedys zrobiłam sobie jajka i nasypywałam sól do solniczki ale zapomniałam nałożyć tej nakładki na górę, siedzę z tym jajem w ręce i mówie tż żeby mi przyniósł tą nakładkę bo nie dama rady posolić, a no że mu się nie chce, powtórzyłam dwa razy a on że on mi palcami posoli, o jak się zagotowałam, powiedziałm to trzymaj jajo sama soboe pójde, no i odrazu poszedł, mówie mu wiesz co ja ci kolacje zrobiłam a ty nie możesz takiej pierdoły zrobić dla mnie. Dziewczyny ja przez te dwa miesiące nauczyłam się już wiele, jak on przychodził do mnie to mu podstawiałam wszytko pod nos, tak się nauczył, a teraz nie ma, przykro mi, czasem musze krzyknąć, walnąć pięścią w stół żeby mnie posłuchał, jak do dziecka. I to prawda ze faceta trzeba sobie wychować.
|
|
|
|
#2920 | |||
|
*sportaddict*
|
Hihi - tez mam tendencję, do rozdrapywania ran, rozmyślań itp. Ale z tym walczę
![]() Gold-fish - my z Tż też jesteśmy zupełnie różni, ale jeśli się kocha i szanuje nawzajem, to to nie jest problemem. I rozmawiać trzeba, choć to brzmi banalnie ale mam wrażenie, że za mało u Was komunikacji - jak on jest zły, to się obraża i milknie, jak Ty jesteś zła, to idziesz do łazienki. Tak nie można. Poza tym nasze życiowe założenia i plany zwykle niewiele mają wspólnego z praktyką ![]() Cytat:
![]() Femme - mądra decyzja Tż Svinecko - osobne forum brzmi realnie w naszym przypadku ![]() Dorinko - super facet Chociaż mój po prawie 4 latach też mnie zaskakuje Cytat:
![]() (robię podobnie )Cytat:
|
|||
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie, zaakceptować Nie robic nic na sile Mowic wprost i jeszcze raz wprost ze zla jestem na......nie dusic w sobie emocji i tyle ![]() Ja mowie prosto z mostu Jestem bardzo wrazliwa ale i konkretna. Wiec jak mi cos nie pasuje to mowie WPROST
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie: jak kopiować Wasze komentarze (fragmenty)?
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Pomiędzy cytuj a odpowiedz masz taki kwadracik. Zaznaczasz sobie dane posty a pozniej normalnie klikasz odpowiedz
|
#2924 |
|
*sportaddict*
|
jak bierzesz opcję 'cytuj' to widzisz tekst w ramkach z QUOTE, np. ja teraz widzę
[ QUOTE=gold-fish;5728148 ] - tu Twoja wpowiedź - [ /QUOTE ] i w miejsce między ramkami w nawiasach kwadratowych wstawiasz wybrany fragment, lub wycinasz częśc wypowiedzi, zostawiając to, co chcesz zacytować
|
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
ja tez chyba metoopata jetem i jeszcze przed okresem, czuje sie dzis fatalnie chyba nic dzis nie zrobię.
"Poza tym nasze życiowe założenia i plany zwykle niewiele mają wspólnego z praktyką" - vadi to jest zdanie z którym zgadzam się na 1000% |
|
|
|
#2926 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest w pracy. powod prosty: pracuje na zakladzie a telefon zostawia w szatni zeby nie upadl i sie nie rozwalil czy nie zabrudzil trocinami itp. i wiem ze jak maja duzo roboty to nie zaglada sprawdzic czy ktos dzwonil..bo nawet caly dzien nie ma czasu cos zjesc. i jak jest na wsi gidze nie wszedzie jest zasieg.a jak jest to czesto gubi. o tym sie przekonalam bedac tam ale tak poza tym jak wiem ze jest w domu czy cos w tym stylu to potrafie sie wkurzyc. mi tez nic sie nie chce,leci ze mnie, brzuch boli ech..jeszcze jutro taka meczarnia i z gorki. mialam sie uczyc ale nie wchodzi mi nic
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam ale nie kumam, wyskakuje mi info, ze za krótka wiadomość, powinna mieć minimum 1 znak.
Proszę jeszcze raz : jak krowie na rowie ![]() Czy możecie ? |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- więc jesli nie odpisuje po 20 min to jestem już wsciekła (daje mu 20 min na ewentualna wizytę w toalecie czy palenie papieroska )
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się
|
|
|
|
#2932 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Proszę', "dziękuję", 'smacznego" o przytulenie/buziak do tego. Niby drobiazg, ale znaczenie ma kolosalne. Jak pisałam z odpychaniem też na początku miałam problem, miałam zły dzień i się blokowałam, bo Tż zażartował jakoś i to w danym momencie mnie zirytowało etc, ale tłumaczyłam sobie, że nie wolno mi go odpychać, jestem wkurzona na siebie na jaką s sytuację i zachowanie, a nie na niego i nie wolno mi odtrącać. Teraz tego nigdy nie robię. Dobrze dziewczyny mówią - naucz się wyrazać Gold. Reflekja: dlaczego najwięcej kryzysów przeżywają pary po zaręczynach? Czyżby włączało się myślenie 'co będzie za x lat? To małżeństwo ,"na zawsze", nie będzie odwrotu?"
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys namawialam TZa zeby sobie konto na gg zalozyl. u siostry stoi komuputer wiec jak jej nie ma to moglby korzystac. a zawsze to taniej niz np. dzwonic do siebie czy pisac jak sie nie widzimy. ale nie chcial skubaniec ![]() Madlen u nas jeszcze jest tak ze zawsze jak TZ zje (nie wazne czy obiad robil on czy ja) to mowi: dziekuje. i buziak
|
|
#2935 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
1. jedno z partnerów czuje się zbyt pewnie i zaczyna zaniedbywać drugie, albo w ogole obydwoje zaczynają się mniej starac 2. pojawia się pytanie - CZY TO NAPEWNO TO, krytyczniejsze patrzenie na partnera, rozrachunek z tym, czy związek zaspokaja potrzeby w 100% |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie.
jak wyczyscic srebrne i posrebrzane kolczyki? bo mi troche zczernialy- wiecie o co chodzi ![]() a moj TZ mnie wczoraj nie poznal ale jaki zadowolony byl...
|
#2937 |
|
Gość
|
Myślę, że zdarza mu się już czasami powiedzieć komplement na temat wyglądu. Na szczęście okazuje uczucia na inne sposoby i na to w żaden sposób nie mogę narzekać ;-) Jest kochany bardzo.
|
|
|
|
#2938 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=hania811;5727991]
Cytat:
Cytat:
![]() P.S. Właśnie dowiedziałam się, że Teść wrócił z delegacji zagranicznej i ma dla nas prezenty, więc na obiad w weekend ich zaprosiliśmy ![]() Zaraz złośnica Ja też tak robię Bo Mąż biurową prace ma. A jak się później tłumaczy, że u prezesa był czy coś To teraz odbiera telefon i mówi "Spotkanie, zaraz oddzwonie" Cytat:
|
|||
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 8 godzin pracy to tez katorga czasami. Co z tego że na gg moge napisac "tęsknie, kocham" jak ja chce się przytulic. Wczoraj straszną teskniawę złapalismy. O 14 TZ napisał "a nie mogłabys tak wczesniej wyjsc bo do 18 nie wytrzymam????" ...no i wyszłam o 16
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Na to wyglada
GratulujeGold fish powiedz mi ile wy jestescie ze soba?? Czy wczesniej on tez sie tak zachowywal i wtedy Ci to nie przeszkadzalo?? Czy dopiero teraz tak zaczyna postepowac?? Czy przed zareczynami byl inny? Czy byl taki sam odkad go znasz , ale nie widzialas tego, bo mialas rozowe okulary?? :rolle yes:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Tzn co? Celowo nie zrobił? To niby banalna sprawa, drobnostka, ale widać, że boli, więc nie przechodzić do porządku, tylko dokładnie wyłozyć... Bo inaczej to nigdy do porozumienia nie dojdziecie...

Nie mówi za dużo czułych słowek to jedno, ale jak olewa to inna historia i wtedy rozumiem brak czułości z Twojej strony 

ech..jeszcze jutro taka meczarnia i z gorki. mialam sie uczyc ale nie wchodzi mi nic