|
|
#1831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
ALE do porodu nie wyobrażam sobie by być z kimkolwiek innym niż mój mąż. Nie wiem jak to wytłumaczyć, tak po prostu wewnętrznie czuję, że tylko mąż. U mnie w szpitalu można zresztą tylko jedna osobę mieć towarzyszącą więc jak coś to to sprawdź ![]() Po za tym ja po porodzie chcę być tylko z mężem, chciałabym by mama z tatą na kolejny dzień przyjechali zobaczyć wnuczkę, teściowie też. I potem dopiero jak zadzwonimy, żeby przyjechali na chwilkę w odwiedziny. Ale żadnego długiego siedzenia z nami, nie wyobrażam sobie tego mimo, że naprawdę kocham rodziców to jednak będę czułą wewnętrzny obowiązek by się nimi zająć i że mąż się musi nimi zająć. Aczkolwiek wiem, że to jeszcze wyjdzie w trakcie ![]() Cytat:
Cytat:
no to wszystko jasne ![]() Cytat:
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie koleżanka brała udzial w konkursie na FB z jakimiś butami i wylosowali ją i teraz pytanie bo tam trzeba się zarejestrować i podać nr tel. i wyczytała ze jej beda przysylas płatne sms 3x w tyg? Brala któraś udział w takim czymś? Vielka a moze Ty z punktu prawnego slyszalas o naciaganiu na takie cos ?
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się :P dajecie czadu z postami
![]() Ja wczoraj byłam na urodzinach brata, mama pyszności przyszykowała a mój brat geniusz całkiem na poważnie się pytał kiedy idę do szpitala rodzić aaa babcia mi powiedziała, że ona by na końcówce ciąży już w domu by siedziała i jak tak mogę jeździć gdzieś (25km mam do domu rodzinnego) ![]() Dzisiaj na obiedzie byliśmy u teściów, a potem do kina pojechaliśmy tłumy ludzi wszędzie bo niedziela :P to już chyba był nasz ostatni raz w tej ciąży :P
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam pojęcia jaki będę miała poród, ale TŻ na pewno będzie w pobliżu, i tylko on
|
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam na oddziale. Zrobili mi KTG i USG. Lekarz twierdzi ze i jedno i drugie okej, ale proponuje zostac na oddziale. Nie zgodzilam sie, bo po co jesli sprawdzil i wszystko okej? Bez sensu. Powiedzialam ze wole wrocic do domu jesli wszystko okej, a gdyby cos sie dzialo to najwyzej przyjade. To wiecie co mi powiedzial?! "To nie sklep miesny"...ja na to "ahhha"...a on "jeszcze nigdy nikomu nie odmowilem pomocy"....ale jestem wkurzona!!!
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Bez sensu - koleś pewnie wkurzony że mu dyżur wypadł w niedzielę. Po co zostawać jak wszystko jest ok.
Ale dobrze, że pojechałaś to będziesz spokojna wysłane przez tapatalka |
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze ze wszystko ddobrze.
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Kejka
Ale dziwny dialog z tym lekarzem Dobrze, że z dzieckiem wszystko w porządku. |
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze że pojechalas sprawdzić co i jak |
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam budyń, więc teraz czas na ananaska i jakiś film. Macie jakąś lekką komedię do polecenia? Bo u nas ciągle tylko ciężkie kino króluje, głównie filmy i seriale kryminalne.
Kejka mój ogólnie jest bardzo ruchliwy i takie kilka godzin kotłowania sie to norma, ale jeśli u Ciebie tak nie jest i Cię to niepokoi to jedź i daj znać jak sytuacja Akinomka ja nie wyobrażam sobie przy porodzie nikogo innego niz mąż, ale podobnie jak Ty nie wiem jak to będzie ile wytrzyma czy wytrzyma, czy mnie nie wkurzy i sama go nie wywalę... wtedy to już trudno zostanę sama, choć bardzo wierzę w mojego męża i jestem prawie pewna ze da radę jeśli wiesz ze z mama bedziesz się czuła komfortowo i nie bedą Ci się udzielały jej nerwy myśle ze warto mieć ja w pogotowiu ![]() Beth jak można nie lubić galaretki wszystko bym oddała za galaretki w cukrze czy Agarki Alvis nie wiem czy o tych samych mówimy, bo ja chyba na poczatku lutego kupowałam, mam w biało-granatowe paseczki, pod kolor szlafroka
|
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mnie wkurvil ze masakra! I jeszcze cos zaczal pod nosem gadac o swiadomym macierzynstwie. Gdybym byla nieodpowiedzialna to bym przeciez tam nie pojechala...
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Jeśli wszystko ok to możesz wyjsć na własne życzenie! Nie mogą Cie zatrzymać ale dla nich to papierkowa robota no i kasa... Tez kiedyś mnie z☠☠☠al lekarz ze " naciągnęłam" go ba badanie bo w szpitalu nie robia ambulatoryjnie usg ... Dowiedziałam sie wtedy w szpitalu ze mam ciąże martwa i od razu chciał mnie skrobać ... Na moje pytanie czy cos sie stanie jak nie zostanę w szpitalu odpowiedział - najwyżej dostanie Pani krwotok i i tak tu wróci...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-03-13 o 21:36 |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, ze wszystko z Mikim ok, tez bym na Twoim miejscu nie zostawała skoro sam mówi ze jest ok |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafiłas na jakiegoś buca. Ja jeździłam z błahostkami można powiedzieć i nigdy nie zostałam potraktowana źle, zawsze poważnie do mnie podchodzili ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Lucy propozycje filmów: "Ted 2" "Mocne uderzenie" "Stażyści" "Szefowie wrogowie" obie części |
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja przy samym porodzie to bym nie chciala mamy i jej też nie o to chodziło. Najpierw zapytala czy wogole dam jej znać że sie zaczęło i czy bym chciala żeby przyjechala do szpitala. No nie dziwie się, ale też nie rozumiem po co miałabys zostać skoro stwierdził że wszystko jest wporzadku. Może miał zły dzień.
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie denerwuj się tylko, to nic nie da, a dzidziuś będzie odczuwał Twoje emocje. |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie warto Z bonusem wszystko dobrze więc możesz być spokojna. |
|
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Kropcia to ja dzisiaj miałam podobnie lakomy dzien
bozzz ile ja dzisiaj zjadłam.. Na kolacje zrobilam ta bagietkę z pasta agaty, jest boska potwierdzam! W ogóle mam bardzo wzmożony apetyt, co mnie przeraza momentami, bo jem wiecej niż tz![]() Akinomka mama widac ze martwi się o Ciebie i troszczy i wiesz ze mozesz na nią liczyć, moze po prostu umów sie tak ze jak np sie poród mocno przedluzy i tz będzie chcial jechac do domu cos zjeść czy się przespać to wtedy przyjedzie mama. Ale ja tak jak inne dziewczyny, nie wyobrazam sobie by byl to ktos inny niż mąż, kuzynka nawet proponowala ale juz wolalabym sama rodzic. Annihilate ja tez mam do domu rodzinnego ok 30km i to w dodatku musze wczolgac sie na 4 piętro, stwierdziłam dzisiaj ze ostatni raz dzis wchodziłam a mama ciągle powtarza ze urodzę wczesniej . Na targach dzis spotkaliśmy znajomych i pytali sie ile jeszcze i po chwili sami mówią: 2tygodnie? Ehh no moze zgadli ![]() Kejka ale Ci się trafił doktorek Ja bym tez nie została skoro wszystko okej, a może sam nie wiedział do konca co robi. Mój się tak czasami kotluje caly dzien, nie wiem kiedy on spi ale to nie są żadne gwałtowne ruchy tylko czuje wciąż przesuwanie i jeżdżenie pod skora, wiec juz przywyklam
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
Lulka dzieki za propozycję, zaraz sobie poczytam opisy i może coś nam podpasuje
![]() Tabaska, anhillate już tak nie narzekajcie na to 4 piętro, ja codziennie musze się wtoczyc na trzecie nie ma lekko, ale nie bede przecież siedziała całymi dniami w domurobię przystanki i jakoś daję radę
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do mamy. Hm. w dniu porodu chciałabym tylko TŻ. Zresztą mamuśka i tak by nie małą z kim siostry mojej zostawić a dzieciak na porodowce tyle godzin raczej by nie wytrzymał Zresztą mała twierdzi że wolno mi tylko dziewczynkę urodzić bo się będzie z nią bawić a chlopaka to nie wolno. Pewnie mamuśka wpadnie dopiero na drugi dzień jak skombinuje opiekunkę jakąś a jak będę w domu to mnie nie odstąpi na krok Teściowej nie chce ani w szpitalu ani w domu wrrr. bron Boże.
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Lucy to przyzwyczajenie do wygody, a jak raz na tydzień mam wejść to jest wyczyn haha tez robie przystanek i jakos wchodzę ale ile się przy tym nasapie to moje
nie wyobrazam sobie z wózkiem i dzieckiem wchodzić po tylu schodach, a niektórzy maja to na co dzień
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Kejak co za lekarz! Stawiam, że chodziło nabicie kasy za Twój ewentualny pobyt w szpitalu
Lucy jak ja cały czas mieszkałam na 4 piętrze to też dawałam radę teraz mieszkam na 1 piętrze to się już odzwyczaiłam
|
#1854 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy i nigdzie na żadnej stronie gdzie można coś wygrać! to zawsze jest kant! Tak samo - gdzie coś chce ściągnąć, jakiś plik - nigdy nie podawaj numeru tel. niech oleje tą nagrodę - możesz mi wysłać na pw więcej szczegółów to rzucę okiem - np. screena informacji z wygraną itd. Ale na ten moment jestem na NIE i olałabym! Cytat:
Wiesz, że o tym mówiła nam położna na tych dniach otwartych Powiedziała dokładnie coś takiego: że niestety, teraz szpitale walczą o pacjentów, więc jak przychodzi dziewczyna w ciąży bo coś jest nie tak - bo wydaje się jej że rodzi, albo w ogóle tak po prostu sprawdzić - to w 99% proponują, że zatrzymają ją na oddziale. Tu akurat dała przykład, że przychodzi dziewczyna z niby to skurczami, niby akcja, ale jednak nic się nie dzieje - to często lekarze decydują się by ja zatrzymać i wywołać poród - by już u nich została. Mówiła, że bardzo jej się nie podoba ta praktyka ale musi nas uprzedzić, że tak robią - dlatego byśmy się nie zgadzały na zostanie na oddziale jeśli powiedzie nam lekarz, że wszystko jest w porządku, że w sumie akcja ustała i zaleca by jednak zostać w szpitalu. Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=48 tam na dole są moje ulubione komediowe uważam, że są lepsze niż większość filmów komediowych. Niestety jedyny film komediowy, który bardzo mi się podobał i śmiałam się przez cały to - "za jakie grzechy dobry boże" nic innego z filmów nie polecę. Cytat:
powinnaś to na stronie tego szpitala albo gdzie rodzić albo nie wiem gdzieś to opisać !!
|
|
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
Oł gad! Młody mi sie przekrecil i to nie tylko na drugi bok, ma czkawkę i czuje ja wysoko pod zebrami.. Nie ze od 3 miesięcy siedzi głową w dol a teraz na sam koniec sie odwrocil
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
No nie gadaj! Kolejny akrobata na wątku !
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny. Od rana Was podczytuje, ale nie miałam kiedy coś napisać. W końcu z mężem umyliśmy okna i zawiesiliśmy firany na świeta. Synek znowu coś kaszle i ma katar. Oby nie był chory. Ja mam od kilku dni skurcze przepowiadające kilkanaście razy dziennie. Na razie sie nie martwie. Jutro o 18 mam wizyte u gina i zobaczymy co powie. Odezwe sie jutro. Teraz ide sie położyć, bo kregosłup mi szwankuje. Miłej nocy i przespanej nocy życze.
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze w Pt lekarz tego nie potwierdzi bo chyba oszalejeee, a dzisiaj wlasnie caly dzien mi wariacje w brzuchu odstawia, myslalam ze to z powodu mojego obżarstwa
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Tabaska mowisz ze ma glowe u gory? Ale wyczuwasz ją? Bo moj jest posladkowo i ja czkwake czuje przy prawym biodrze- zawsze.
Poli mo tez mi sie wlasnie wydaje ze o to chodzilo. Co nie znaczy ze sie nie denerwuje tymi jego tekstami. Mam byc czujna co do ruchow przez pepowine Mikiego ale jesli wg Nich wszystko okej to sory, ale nie przekonuje mnie zostanie na oddziale. Wg mnie powinien mi np powiedziec ze mam przyjsc rano na KTG...ale widocznie mam zbyt wielkie wymagania. Jutro rano ide do poloznej po Zus ZLA i zrobic wymaz na paciora to jak bedzie miala czas to poprosze o ktg mam nadzieje ze noc bedzie przespana bo cisnienie mi podniosl niezle. Zastanawiam sie jaka roznica czy bede w domu czy w szpitalu- przeciez nie podlacza mi na cala noc ktg. Skurczy nie mam... Kropcia mowi na pewno o sytuacji ktora nie dotyczyla Mai, tak mi sie wydaje ![]()
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż Ty masz termin koło mnie wiec niech jeszcze maluszek poczeka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

tam jest suwaczek do 1 kwietnia ale nie działa i sie poddałam 

ale najważniejsze ze wszystko ddobrze.

wszystko bym oddała za galaretki w cukrze czy Agarki 

mam nadzieje ze noc bedzie przespana bo cisnienie mi podniosl niezle. Zastanawiam sie jaka roznica czy bede w domu czy w szpitalu- przeciez nie podlacza mi na cala noc ktg. Skurczy nie mam...