|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Od kiedy przestałam wymiotować zapisałam sie na fitness dla ciężarówek i jestem mega zadowolona. Przed ciążą min 5x w tyg byłam na siłowni i był to dla mnie prawdziwy koszmar siedzieć w domu w czasie tych wymiotów Dzięki Bogu nie mam puki co przeciwskazań do tej odrobiny przyjemności w ciągu tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że fajna sprawa. A jak Wasze doświadczenia? Muszę ruszyć na rajd po szpitalach żeby dopytać jak to dokładnie wygląda.
|
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym zainwestowała gdybym rodziła w mniejszym mieście, bo w Warszawie gdzie bede rodzic koszt położnej to 1500-3000 zł z tego co czytałam -.-
Z tego co słyszałam to super sprawa
|
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zanim w ciążę zaszłam myślałam że ją aktywnie spędzę, że będę na basen chodzić, że wrócę na kurs j. włoskiego który tak kocham. Przez te wymioty i złe samopoczucie nie dałabym rady. Ale może jest jeszcze nadzieja? Ja mieszkam na wsi i tylko czekam na słoneczko żebym mogła z leżaczkiem na tarasie książkę czytać |
|
|
|
|
#4324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziewczyny powtórzyłam bad moczu - ciał ketonowych już nie mam, wyszły liczne bakterie i leukocyty (ślad), lekarz mi napisał, żebym przyjmowała urosept i wit. c i powtórzyła bad moczu z posiewem.. któraś z Was przyjmowąła taki zestaw? kojarze, że któraś z Was miała ostatnio bakterie w moczu.. |
||||
|
|
|
#4325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwierz, że tęsknię za pracą i chętnie bym popracowała bo w domu naprawdę nic mi nie idzie, bardziej zorganizowana jestem jak mam bardziej zaplanowany czas... ale chce też mieć dziecko, urodzić je... Cytat:
Cytat:
Są różne opinie nt roweru. Jedni pozwalają inni nie ( wykluczając oczywiście jakikolwiek przeciwwskazania). Tutaj bardziej rozważane jest ryzyko upadku, z tego też względu rozważane są bardziej trasy po równym podłożu.
|
|
|
#4326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W piątek wcześnie odpadłam z Panieńskiego, bo brzuch mi się trochę zaczął napinać i poszliśmy wcześnie spać. Ale w weekend odpoczęłam i już dobrze. Tija spóźnione Wszyskiego Naj Mój gin połówkowe robi 22-23tydz a nawet czasem kilka dni później, a argumentował to tym, że do 20 tyg serce może być nie wykształcone jeszcze do końca i jak wykryje tego typu nieprawidłowości to jest niepotrzebna panika, a to nigdy nie wpływa dobrze na mamę i dzidzię Ja jestem umówiona na 22t3d czyli w połowie kwietnia. Jutro też mam wizytę. Nie mogę się doczekać bo ostatnio byłam ponad miesiąc temu.![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja chodzę (a właściwie jeżdżę ![]() Aha i dygresja mała taka... (przez te Wasze wizażowe skojarzenia) Przy niedzielnym obiedzie jak babcia wspomniała, że takie imieniny dziś akurat są popoularne i ważne... czyli Bożeny, to się mało rosołem nie oplułam Bo Bożena to mi się tylko z jednym teraz kojarzy. Jak powiedziałam później mężowi na osobności dlaczego tak się zaśmiałam to stwierdził: No wiesz, możemy sprawić JEJ jakiś imieninowy prezent
|
||
|
|
|
#4327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktoś pytał o farbę miętową? To biała farba i pigment ( dodaje się go w zależności od odcienia jaki chce się uzyskać). Jeśli będzie potrzeba to mogę sprawdzić jaki to pigment dokładnie ![]() Jutro mam połówkowe. Proszę o kciuki Chyba się przeziębiłam
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha padłam !! U mnie mama jest Bożena - jakoś przez to forum dziwacznie mi z tym ;p U nas na Bożenę (tą w forum) mówimy Kaśka
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, ze warto. Ale nie są to małe pieniądze (ja w Warszawie 2 lata temu płaciłam 1200 lub 1400), więc trzeba to dobrze przemyśleć. Gdybym miała rodzić sn, to tylko z prywatną połozną i tylką z tą samą, z którą urodziłam synka. Dawała mi ona niesamowite poczucie komfortu i zaopiekowania w ostatnich tygodniach ciąży, w czasie porodu i potem pobytu w szpitalu. Bardzo miło wspominam jej opiekę i uważam, że były to dobrze wydane pieniądze. Myślę, ze to w duzej mierze dzięki niej mialam tak fajny poród ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładnie lecisz z porządkami..to się nazywa aktywna mama.. popieram..sama codziennie wycieram wszędzie kurze, myję łazienkę i kibelek, wszytskie lustra, codziennie odkurzam..lubię błysk.. ale skąd Ty masz 16 par drzwi? aaa Tż to chyba dyskretnie sugerował jakieś zbliżenie tym tekstem ![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizytę i zdrówko A Origa gdzie zniknęła? Ona miła mieć pessara zakładanego i się nie odzywa czy ja znowu coś pomieszłam? |
||
|
|
|
#4331 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
możesz sobie porównać placówki. Ja nie chciałam znieczulenia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogę uwierzyć, że święta już tak blisko, jakoś ten czas szybko leci. Moje odczucia malucha się potwierdziły. Syn jest bardzo nisko głową. Był problem z pomiarami głowy, mam nadzieję, że nie będzie się za bardzo pchał na dół. Boję się trochę o szyjkę . Pomijając fakt, że imprezuje właśnie na moim pęcherzu .
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
TZ wrócił do domu i mowi, ze bez zmian lezy osowiały wody nawet nie tknął boje sie przecież to maluch ma dopiero pol roku... Pewnie bede musiała jutro pojsc z nim na krew... Ja miałam bakterie w moczu ale gin kazał mi tylko pic żurawinę... Zobaczymy byłam dzisiaj oddać krew i mocz do analizy jestem ciekawa czy cos sie poprawiło... Czuje juz wyraźnie bobo, puka mi w brzuszek pod pępkiem jak siedze to czuje a wy gdzie czujecie najcześciej? Tak mysle ze to bobo...
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-03-14 o 17:54 |
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i powiedziałam mu, że w mojej obecności ma pozostać przy Kuciapce albo Bożenie ![]() A ja wróciłam niedawno od kardiologa. Mam już wpisane w kartę ciąży zalecenie do cięcia cesarskiego.
|
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kciuki trzymam! i za połówkowe i szybką poprawe zdrówka |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Niestety okna na naszym piętrze i tak mnie nie ominą. Porozkładam to sobie na jakieś części w ramach ćwiczeń to nie będzie źle Skąd tyle drzwi? To uroki domu wieopokoleniowegoPS. na sugerowaniu się nie skończyło
|
|
|
|
|
#4336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe super, że tak już wyraźnie czujesz gdzie malec urządza imprezkę.. Cytat:
to daj koniecznie znać jak jutro wyniki Ci wyjdą dla maluszka..Cytat:
![]() Cytat:
ps. ups
|
||||
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
apropo ćwiczeń - ja na razie nic ale chciałabym chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych i zastanawiam sie czy będę mogła bo generalnie jestem zagrożona otwieraniem sie szyjki. Dodatkowo jak chodzę cały czas czuję mocne ciągnięcie w podbrzuszu nasilające sie w miarę upływu czasu chodzenia - to normalne? Macie tak? |
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie powinnaś, jeśli masz zagrożenie niewydolności szyjki. A z czego ono wynika? Ale jestem w☠☠☠☠@&na. W czwartek na urodziny mamy moja sis przyszła z dwójką zakatarzontch dzieci. W piątek mój syn zaczął kichać, potop z nosa itd. Na szczęście udalo nam się opanować sytuację, jest już dużo lepiej, ale dziś kurde mnie zaczęło brać, katar, łamanie w kościach, ból głowy. Jestem taka zla na nią, że nie pomyslała o nas. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Przed ciążą twierdziłam, że ciąża to nie choroba. Będę nadal ćwiczyć, żyć jak przed. Bo przecież to normalny stan. Póki brzuch życia nie utrudnia nie ma powodu żeby coś zmieniać.
I co? i ...blada. Zmęczenie mnie powalało i skutecznie unieruchomiło. Każda próba przetrzymania go kończył się bólem, mdłościami. Do tej pory zastanawiam się, czy jakbym tych głupich firan przed świętami nie zmieniała to może nie wylądowałabym w szpitalu. Bo jak ciało wołało spać!!! to ja na siłę próbowałam żyć normalnie. Mam taką pracę, że mogę nadal pracować. Jedyne ryzyko to kontakt z dziećmi. Jak się zacznie jakaś fala ospy czy czegokolwiek to nie będę się zastanawiać i ucieknę na zwolnienie. Zresztą lekarz od lutego widziałby mnie odpoczywającą a nie chodzącą do pracy. Widząc tutaj ile kobiet plami, ma problemy, wymiotuje całymi dniami to ja się nie dziwię zwolnieniom. |
|
|
|
#4340 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stwierdzam jedynie fakt, że gdyby nie to że l4 jest 100% płatne to z pewnością byłoby ich dużo mniej. I nie pokazuje palcem tutaj nikogo. Nie wskazuje, tylko myślę, że jest to w jakiś sposób tradycja spoleczna. Z drugiej strony skoro jest taka możliwość to dlaczego nie korzystac. Ja nie twierdzę, że ciąża to nie choroba, bo sama jestem przykładem tego, że można się czuć źle większość ciąży. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Nawet ja ostatnio miałam jakieś bóle tam w dole i mówię do TZ że mam skurcze w Bożenie😂😂😂 Jego mina bezcenna ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawno nie byłam przeziębiona zresztą... ((
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, a ja dostałam zwolnienie na tydzień od lekarza 1 kontaktu ze względu na zapalenie górnych dróg oddechowych i nie wpisała mi na zwolenieniu kodu ciążowego
rozumiem ze nie dostanę w takiej sytuacji 100 % wynagrodzenia? Czy moge jescZze do niej isc zeby poprawiła?
|
|
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
A propo pigmentu, ale takiego w skórze... Czy któraś z Was zauważyła już u siebie kresę na brzuchu?
|
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
Nie ale urosły mi tam dłuższe i ciemniejsze włoski....lol...
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co chciałam powiedzieć, że taka opieka powinna być w każdym szpitalu. Nie tylko tych lepszych a chyba wszyscy wiemy jak jest. Ja też rodziłam w Polsce i niestety nie mam fajnych wspomnień. Nikt się mną nie zajął, nje pomógł a na baby blusa podano mi więcej środków uspokajających. Chciałabym, żeby taka opieka położnej czy kogo innego przy porodzie wszędzie była taka sama. Żeby każda mama miała fajne wspomnienia z tych bardzo ważnych dla niej dni. Ja nie mam fajnych wspomnień.
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też
TŻ się śmieje że mi futerko rośnie żeby Zuzia miała ciepło w brzuszku
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-14 o 21:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

<3

Bo Bożena to mi się tylko z jednym teraz kojarzy. Jak powiedziałam później mężowi na osobności dlaczego tak się zaśmiałam to stwierdził: No wiesz, możemy sprawić JEJ jakiś imieninowy prezent

.