Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 13:03   #2101
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja też do kąpieli mam BD i w sumie wszystkie oliwki i balsam ale uzywam tylko oleju kokosowego Naszej małej też skórka schodziła pierwszy tydzień może dwa i tylko olejem ją smarowałam u nas od dwóch dni wiosna idziemy zaraz na spacer wczoraj byliśmy 4 h a ona ile będzie na dworze to tyle śpi i tak się zastanawiam czy lozeczka na noc na podwórko nie dać ) wstała o 11 i poczekam choć do 1 ze spacerem bo jak tylko ja ubieram i do wózka to już śpi ) ps ja mam trochę wisielczy humor więc sory ale chyba wiecie że zartowalam z tymi kłamstwami ) każde bejbi inne ja wiem tylko czemu nasze nie wdalo się ze spaniem do starych )
4 godziny ??? Wow !!!

Nie weszły ci nogi do dupy?

Moja tez od razu zasypia i jak się jeździ to i jej dobrze. Gorzej jak staniesz - chyba że twardo śpi to i nic się nie dzieje . Teraz słyszę jak burczy i steka - ale oczy ma zamknięte

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 13:05   #2102
marciar7
Zakorzenienie

Lola 4h ????? Ostro :-D

Tz byl wczoraj w parku saskim z Zoska to mu sie rozryczala na srodku a nie mial smoczka ani noczego :-D ale ja podziugal i zasnela hehe
Stary 2016-03-14, 13:16   #2103
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Lola 4h ????? Ostro :-D

Tz byl wczoraj w parku saskim z Zoska to mu sie rozryczala na srodku a nie mial smoczka ani noczego :-D ale ja podziugal i zasnela hehe

To sposób też mojego tż

Jak mu placze to ja smyra po policzku a ta zaciesz od razu

Szkoda ze tak każda mieszka daleko bo można by było razem łazić na spacery

Ja to sie przyznam że ciągle poluje na jakąś. Mamusie niemke z wózkiem

Bym język podszkolila i miała z kim lazic

Ale.póki co nic a nic na tym moim zadupiu nie ma. Juz bym wolała w mieście mieszkać tam by były sklepy itp gdzie chodzić. A u mnie same domki las.pola i jezioro. Nudaaa

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 13:18   #2104
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
To sposób też mojego tż

Jak mu placze to ja smyra po policzku a ta zaciesz od razu

Szkoda ze tak każda mieszka daleko bo można by było razem łazić na spacery

Ja to sie przyznam że ciągle poluje na jakąś. Mamusie niemke z wózkiem

Bym język podszkolila i miała z kim lazic

Ale.póki co nic a nic na tym moim zadupiu nie ma. Juz bym wolała w mieście mieszkać tam by były sklepy itp gdzie chodzić. A u mnie same domki las.pola i jezioro. Nudaaa
A ja bym wolala jak ty :-P zeby miec gdzie chodzic bo tu to metrem do parku trzeba podjechac..
Stary 2016-03-14, 13:24   #2105
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym wolala jak ty :-P zeby miec gdzie chodzic bo tu to metrem do parku trzeba podjechac..
Może z kimś to tak fajnie sobie łazić po polach i lasach ale mi nudno. Juz nawet durne ptaki mnie wkurzają jak rano zaczynają śpiewać
Ja mieszkam w ostatnim domku na mojej ulicy i dalej ttlko pola lasy i stadnina mega wielka koni - co mi daje nikla przyjemność czasami konskim lajnem ciągnie
A dalej jest jezioro i tyle. Tam są różne ścieżki spacerowe można kilometry tam kręcić ale samemu to nudno mi .... ja to lukalam gdzie ławki są i jak ją ululam to klapne z książką na.ławce

A ze mam z okresu ciąży wszystkie tomy gry o tron nawet nie tkne te - bo czasu nie było - to jest co czytać

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 13:29   #2106
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Może z kimś to tak fajnie sobie łazić po polach i lasach ale mi nudno. Juz nawet durne ptaki mnie wkurzają jak rano zaczynają śpiewać
Ja mieszkam w ostatnim domku na mojej ulicy i dalej ttlko pola lasy i stadnina mega wielka koni - co mi daje nikla przyjemność czasami konskim lajnem ciągnie
A dalej jest jezioro i tyle. Tam są różne ścieżki spacerowe można kilometry tam kręcić ale samemu to nudno mi .... ja to lukalam gdzie ławki są i jak ją ululam to klapne z książką na.ławce

A ze mam z okresu ciąży wszystkie tomy gry o tron nawet nie tkne te - bo czasu nie było - to jest co czytać
Z tymi lawkami super pomusl. A jak masz łąkę jakas to koc i nara mozna lezec :-P
Stary 2016-03-14, 13:31   #2107
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

I powiem jeszcze ze moja rozrywka jaka są robole zaczynają mnie wkurzać

Mała mi śpi a oni na☠☠☠☠zaja tymi koparkami pod oknem. Juz by mogli skończyć te durne rury klasc

Zrobię im zdjęcie z ukrycia

1457958383183422987163.jpg

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 13:43   #2108
esor
Mamusia Luty 2016

Jezu ile się napisałam i wszystko się usunęło

Hej laski

Na początek przypominam o liście produktów (leżaczków, laktatorów itp itd gdzie możecie dodawać produkty do listy i swoje opinie) - proszę jak któraś ma chwilę czasu niech coś doda od siebie, bo to bardzo pomocne dla innych

https://docs.google.com/document/d/1...t?pref=2&pli=1

Widzę, że u Was jak u nas - raz masakra, a raz dobrze Pocieszajmy się, że z każdym miesiącem będzie lepiej , teraz nasze Maluszki są naprawde Maluszkami i nie ma łatwo

My jutro pierwsza wizyta u pediatry Wiadomo troche stresu jest

Co u nas. U nas różnie. Dziś odpukać dobrze, mała od rana śpi, w nocy spała jak zawsze świetnie (to trzeba jej przyznać, daje nam się Hania wyspać). Ale dziewczyny co było ostatnie dwa dni... Przykład wczoraj: od około 13 do 23:30 zero spania. Zero. Do tego 2x po około 30-40 min darcie jakby ją ze skóry obdzierano Mimo, że najedzona, przewinieta i przytulana. Nie działa nic. Suszarki, bujanie. Nie wygląda mi to na kolki - sa o roznych porach, kupy robi ladne i regularnie, brzuch nietwardy (chyba, ze w trakcie krzyku to go napina, ale to po to by wydac dzwiek...). Chyba po prostu jest maluszkiem i tak ma
Czuje sie wtedy fatalnie, łzy mi ciekna z bezilnosci.

Co ciekawe musze dokarmiac ja mm tak raz dziennie, bo wypije z jednego cyca, z drugiego (oba do zera) i po 30-60 min znowu chce pic, a ja nie zdaże na tyle naprodukowac... Wiec musimy siegac po mm. Ale czy mm czy moje mleko zamrozone z butli ja uspokaja, ale nigdy nie usypia. Do usniecia ona musi sie napic z piersi

No nic, ale takie spokojne godziny jak dziiaj mam od rana ładuja mnie pozytywna energia i siłami na ewentualne wieczorne trudosci. Po prostu ciezko jest jak to caly dzien trwa

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 13:47   #2109
Lola2828
Zadomowienie

Poszlismy na taka ścieżkę spacerowa super długa po drodze obiad na dworze no było 17 stopni
Stary 2016-03-14, 13:47   #2110
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
I powiem jeszcze ze moja rozrywka jaka są robole zaczynają mnie wkurzać

Mała mi śpi a oni na☠☠☠☠zaja tymi koparkami pod oknem. Juz by mogli skończyć te durne rury klasc

Zrobię im zdjęcie z ukrycia

Załącznik 6276121

ahhahahah Paula jak zwykle mnie rozbawiasz
Ale jaka macie pogode!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-14, 14:02   #2111
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
ahhahahah Paula jak zwykle mnie rozbawiasz
Ale jaka macie pogode!
No pogoda jest super

Zabrałam ja do domu bo mi się rozdarla i robole aż patrzyli

Dalam cyca i zasnęła mi na kolanach

Lola

A to się nie dziwie jak tak ciepło to czemu nie

Ja to mam zamiar od kwietnia chodzić na spacery po dwie chodziny i to dwa razy dziennie
Gdzieś koło 11 i potem kolo 15

Czas jakos zleci

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 14:33   #2112
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Zosi tez schodzila przez pierwszy tydzień czy poltorej skora i położna powiedziała ze to normalne. Zeszla cala i przestalo. Smarowalam zwykłym bambino ;-)
To ja już nie wiem co robić. Tz polega mocno na opinii znajomych i stad kupił to oliatum, bo wszyscy polecają... boje się, że bardziej zaszkodzi niż pomoże.
A schodzi faktycznie na brzuszki i delikatnie w okolicach uszu/skronii. Na raczkach i nóżkach nic nie schodzi.
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 14:34   #2113
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
To ja już nie wiem co robić. Tz polega mocno na opinii znajomych i stad kupił to oliatum, bo wszyscy polecają... boje się, że bardziej zaszkodzi niż pomoże.
A schodzi faktycznie na brzuszki i delikatnie w okolicach uszu/skronii. Na raczkach i nóżkach nic nie schodzi.
U jas schodzilo na raczkach twarzy uszy sstopki. Wykapac w tym mozesz nigdy nie zaszkodzi
Stary 2016-03-14, 14:37   #2114
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Mojej tez bardzo mocno schodzila - ale kazałam od początku i potem smaruje po kąpieli całe ciało tymi balsamami z babydream zeszła co miała zejść i juz jest dawno ok. A teraz tak patrzę na jej główkę i chyba zaczyna wychodzić ciemieniucha. Trzeba zacząć olejowac jej główkę przed kąpielą.

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 14:39   #2115
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej tez bardzo mocno schodzila - ale kazałam od początku i potem smaruje po kąpieli całe ciało tymi balsamami z babydream zeszła co miała zejść i juz jest dawno ok. A teraz tak patrzę na jej główkę i chyba zaczyna wychodzić ciemieniucha. Trzeba zacząć olejowac jej główkę przed kąpielą.
Paula slyszalam o jakims balsamie czy tam czyms z ziaji na ciemieniuche podobno super dziala. Ale no nie wiem czy masz dostep:-\
Stary 2016-03-14, 14:52   #2116
NanaR
Zadomowienie

Dziewczyny a co na potowki na twarzy? wczoraj za ciepło ubralam małego chyba na spacer i ma potowki na całej twarzy szyi i brzuchu wykapie go dziś w krochmalu ale na twarzy tez? I ile się utrzymują potowki?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 15:01   #2117
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Olej z pestek moreli lub migdalow. Emolienty tylko doraznie, bo jednak zapychaja...
I jak miala taka przesuszona skorke na brzuchu, stopach i raczkach to po prostu smarowalam je dodatkowo olejkiem i tyle

Wczoraj wykapalam Zosie w kochmalu i juz troche lepiej z ta wysypka.
Lucy a ty stosowalas chyba ten nadmanganian potasu tak do przemywania, nie do kapieli. Ile tego dawalas do miseczki wody?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Z hippa czy bd tez sa fajne tak na codzien. Ja Hippem myje wloski

kciuki!!

nooo sa sa Wprawdzie nie znam takich co by tak mialy co noc, ale u nas z obiema dziewczynami sie zdarzaly takue nocki
Motyl, a raz też i kąpaliśmy Potem mi się nie chciało, bo to woda fioletowa, ręczik może brudzić na brazowo, więc zrobiłam delikatnie różowy roztwór w kubku i maczałam w tym wacik. Tego naprawdę ociupinkę się bierze, bo to dość mocno barwi wodę. A starczy rózowy lekki roztwór. U nas zdziałał cuda Jak Ci wyjdzie mocno ciemn roztwór to odlej i podlewaj wodą. Dosłownie kilka drobinek na łyżeczce starczy
Stary 2016-03-14, 15:07   #2118
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dziewczyny których dzieci maja kolkę /refluks macie jakieś niezawodne specyfiki? Ja od dziś jestem na mm nutramigen lgg ochydny w smaku i do tego mamy dodawać do każdego krople delikol...czego my juz nie przerobilismy a mały drze sie w nieboglosy 3 razy dziennie,..niech mu to cholerstwo juz minie
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 15:09   #2119
Lucy31
Zakorzenienie

Zaszczepiliśmy się. Aż się boję jaka będzie reakcja, na razie śpi, ale darcie japki ostre było Dziś dostał drugą dawkę żółtaczki, 5w1 i dobrałam rotawirusy. Bo jak pediatra usłyszał, że czeka nas chodzenie na rehabilitację między ludzi do przychodni to zamiast czekac do maja, jak bło ustalone, to radził wziąc treaz, żeby się uodparniał.

Mierzymy równo 56 cm i ważymy 4900
Cytat:
Ja też do kąpieli mam BD i w sumie wszystkie oliwki i balsam ale uzywam tylko oleju kokosowego Naszej małej też skórka schodziła pierwszy tydzień może dwa i tylko olejem ją smarowałam u nas od dwóch dni wiosna idziemy zaraz na spacer wczoraj byliśmy 4 h a ona ile będzie na dworze to tyle śpi i tak się zastanawiam czy lozeczka na noc na podwórko nie dać ) wstała o 11 i poczekam choć do 1 ze spacerem bo jak tylko ja ubieram i do wózka to już śpi ) ps ja mam trochę wisielczy humor więc sory ale chyba wiecie że zartowalam z tymi kłamstwami ) każde bejbi inne ja wiem tylko czemu nasze nie wdalo się ze spaniem do starych )
Pocieszę Cię. Koleżanki dwie opowiadały sobie jak ich dzieci śpią. Jedno spało ładnie od początku, a dziś 16 miesięcy i mają masakrę z nią. Śpi gorzrej niż noworodek. Z kolei u tej drugiej od początku masakra i batalia ze snem, a po roczku aniołek i spokojne noce. Wszystko może sie odwrócić

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co na potowki na twarzy? wczoraj za ciepło ubralam małego chyba na spacer i ma potowki na całej twarzy szyi i brzuchu wykapie go dziś w krochmalu ale na twarzy tez? I ile się utrzymują potowki?
To je też wacikiem w nadmagnanianie przecierałam Ładnie obsuszyło, a na to latopic, złazi w dzień.

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-03-14 o 15:11
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 17:32   #2120
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Wykałacka tylko na brzuszku?

Mojej małeł po kilku dniach w domu zaczeła schodzić skóra na brzuszku, rączkach i nozkach. W necie ludzie piszą, że tak mają dzieci przenoszone ale potem doszukałam się informacji, że skóra musi się zaadoptować i niekonieczne są emolienty.
Ja myłam w Sylveco (raz spróbowałam w Emolium, ale nic to nie dało i odpuściłam) i smarowałam olejkiem migdałowym jak było kiepsko. Przy czym rączek nie chciałam, bo dziala preczyszczajaca a mala czasem piostki laduje do buzi - zaszlo wszdzie w tym samym czasie.
Przy czym jak mowie, u nas n ie było mega mocne schodzenie skory.
Teraz myje w samej wodzie lub sylveco i daje rade
Mojej J mega schodzi skora, do tego stopnia ze jak ja przewijam to przy okazji trzepie ubranka ze skorek normalnie jaszczurka ale moja przenoszona 9 dni. Skora jej schodzi z calego ciala, najbardziej z raczek, nozek i brzuszka, ale z twarzy tez. Do tego wyskoczyly jej takie tycie krostki, chyba ten tradzik ale nie mam jeszcze pewnosci. Jak sie rozgrzeje przy cycu to wyglada koszmarnie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Wcale nie noszę...Może z 10 min. na cały dzień.

Ejjj... to dopiero 5,4 kg...

A propo spacerów- ja dzisiaj pierwszy raz wyszłam z 2... planowałam być pół godziny. Tyle było ale Mały się obudził i na sygnale wracaliśmy. Małgosia też zaczęła wrzeszczeć, że koniec placu zabaw i z dwoma wyjcami wracałam do domu
A w domu nie wiedziałam którego pierwszego pacyfikować...

Ile Wasze Maluchy wytrzymują na spacerze? Mój był na pewno najedzony ale pewnie baki go obudziły a że w wózku miał ciasno to zaczął ryczeć.
Moja jak najedzona to wytrzyma 3 godziny, a jak nie to pol i jest syrena

Byla u mnie pielegniarka srodowiskowa i mala przybrala 200 w 4 dni Costam jednak jest w tych moich rodzynkach
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 17:48   #2121
esor
Mamusia Luty 2016

Badzia - powrót ze spaceru na sygnale hahaha dobre

Siasia z tą skórka za kilka dni powinno się już unormowac

Dziewczyny jak poznać ewentualną alergie na krem? Mam trzy różne (tuba opakowanie i pompka) kremy z Nivea baby i wiem że ogólnie to nie najlepsza firma, ale ze dostaliśmy to żal nie Spróbować. Moja od urodzenia ma trochę problematyczna skórę, ale ma od kilku dni pogorszenie - na skórze się pojawiło sporo więcej, powiedzmy z 15 grudek/wypryskow drobnych. Wcześniej tak nie miała,, było ich powiedzmy 5... Ciężko mi powiedzieć dokładnie czy to ten krem, fakt wcześniej używałam innego (próbki że szpitala) ale nie umiem powiedzieć co do dnia kiedy zaczęłam niveę a kiedy się pogorszyło na buzi...

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-03-14, 18:47   #2122
siasia13
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny jak poznać ewentualną alergie na krem? Mam trzy różne (tuba opakowanie i pompka) kremy z Nivea baby i wiem że ogólnie to nie najlepsza firma, ale ze dostaliśmy to żal nie Spróbować. Moja od urodzenia ma trochę problematyczna skórę, ale ma od kilku dni pogorszenie - na skórze się pojawiło sporo więcej, powiedzmy z 15 grudek/wypryskow drobnych. Wcześniej tak nie miała,, było ich powiedzmy 5... Ciężko mi powiedzieć dokładnie czy to ten krem, fakt wcześniej używałam innego (próbki że szpitala) ale nie umiem powiedzieć co do dnia kiedy zaczęłam niveę a kiedy się pogorszyło na buzi...
No juz jej wiekszosc zeszla, niech juz zmieni ta skore moja jaszczurka bo zal patrzec

A musisz w ogole uzywac kremu? Bo jak nie musisz to moze nie uzywaj? U nas w Pl kremy dla dzieci sie uzywa a np tu w UK jest taka polityka, ze jak nie ma potrzeby to zeby nie uzywac. A potrzeba podobno jest tylko wtedy jesli lekarz stwierdzi jakies problemy skorne i zaleci. No nie wiem, tutaj tak mowia
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:07   #2123
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jest super el na ciemieniuch z Emolium, przy Tusi uzywalam.ogolnie powiem Ci,ze ciezko zwalczyc ciemieniuche u wlochaczy

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Motyl, a raz też i kąpaliśmy Potem mi się nie chciało, bo to woda fioletowa, ręczik może brudzić na brazowo, więc zrobiłam delikatnie różowy roztwór w kubku i maczałam w tym wacik. Tego naprawdę ociupinkę się bierze, bo to dość mocno barwi wodę. A starczy rózowy lekki roztwór. U nas zdziałał cuda Jak Ci wyjdzie mocno ciemn roztwór to odlej i podlewaj wodą. Dosłownie kilka drobinek na łyżeczce starczy
no wlasnie, bo ten roztwor ma byc rozowy a nie foletowy, tyle wiem
i jeszcze fajnie na problemy skorne kapac w korze debu.

Cytat:

rownie dobrze moze to byc tradzik niemowlecy, potowki itp. To wlasnie ten czas. Czasem i alergie pokarmowe. Po prostu obserwuj.Ja teraz zaczelam mala kapac w krochmalu i jest lepiej

No i jak Siasia pisala- musisz tego uzywac?Ja ogolnie jestem przeciwniczka takich kremow i balsamow dla maluchow jak nie ma potrzeby.Jak juz zaczyna sie luszczyc skorka to najlepiej cos naturalnego.
mytez dostalismy jakies kremy i plyny z Mixy,ale jak popatrzylam na sklad i te pegi to spakowalam i pewnie dam komus dalej jak bedzie chcial

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 19:13   #2124
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jeszcze jest super el na ciemieniuch z Emolium, przy Tusi uzywalam.ogolnie powiem Ci,ze ciezko zwalczyc ciemieniuche u wlochaczy

no wlasnie, bo ten roztwor ma byc rozowy a nie foletowy, tyle wiem
i jeszcze fajnie na problemy skorne kapac w korze debu.

rownie dobrze moze to byc tradzik niemowlecy, potowki itp. To wlasnie ten czas. Czasem i alergie pokarmowe. Po prostu obserwuj.Ja teraz zaczelam mala kapac w krochmalu i jest lepiej

No i jak Siasia pisala- musisz tego uzywac?Ja ogolnie jestem przeciwniczka takich kremow i balsamow dla maluchow jak nie ma potrzeby.Jak juz zaczyna sie luszczyc skorka to najlepiej cos naturalnego.
mytez dostalismy jakies kremy i plyny z Mixy,ale jak popatrzylam na sklad i te pegi to spakowalam i pewnie dam komus dalej jak bedzie chcial

No tak myślę wlasnie ze nie będzie łatwo to wyczesac. ... ale.moja z przodu jest już prawie całą lysa wylysiala

Tylko z tyłu ma włosy dlugasne ale pewnie też się wytra zaraz.

Kurcze nienwiem co jej się dzieje. Zasnęła o 16;30 i śpi do teraz. Az sie boje nocy

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 19:59   #2125
ja :)
Zakorzenienie

Hej laski, jakos nie mialam czasu dzisiaj tu zajrzec
w nocy Lilka bidula ucierpiala sie na brzuch od 2 w nocy do rana ja trzymal i pozniej w dzien. Dopiero kolo poludnia poszlo co trzeba i wszystkie troski przeszly
Ale dzien i tak piekny byl bo slonce wspaniale wiec zaliczylysmy w trojke dluuuugi spacer.
Jutro jedziemy do dziadkow i czeka nas pierwsza noc poza domem No i jutro 4 tyg konczy mloda i mamy ostatnia wizyte poloznej. Mam nadzieje ze przybrala sensownie ten moj Tadek niejadek
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:00   #2126
Lola2828
Zadomowienie

Moja spala w sumie 4,5 h na spacerze i po a teraz tatuś bawi oby dała matce pospac żebym zdrowa była to inaczej tak wszystko mnie irytuje przez te zatoki zapchane ehh... Ja też jestem przeciw jako takim kosmetykom ja jestem wierną fanką oleju kokosowego organicznego )
Stary 2016-03-14, 20:21   #2127
Aninis
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem, że marudzę z tym spaniem, ale mam pytanie do tych z Was, których dzieci ładnie przesypiają noc tzn. ok.5-6 h.
Kiedy przestałyście je wybudzać i pozwoliłyście im na tak długie spanie?

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:22   #2128
Lola2828
Zadomowienie

Podjełam męska decyzję kupujemy tiny love ja wiem że temat już był ale czy te wibracje uspakajają wasze maluchy ? Skusiłam się z lenistwa :P nie chce mi się nogą machac a z reszta ciężko mi jak coś robię ...
Stary 2016-03-14, 20:23   #2129
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Moja spala w sumie 4,5 h na spacerze i po a teraz tatuś bawi oby dała matce pospac żebym zdrowa była to inaczej tak wszystko mnie irytuje przez te zatoki zapchane ehh... Ja też jestem przeciw jako takim kosmetykom ja jestem wierną fanką oleju kokosowego organicznego )
A ja zaraz na zawal zajde bo moja dalej śpi od 16:30

Co to będzie w nocy ja się pytam ?!

I jakim cudem ona tak długo śpi. ..

Rekord bije swój

Mia i Tosia <3

Stary 2016-03-14, 20:24   #2130
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Mojej J mega schodzi skora, do tego stopnia ze jak ja przewijam to przy okazji trzepie ubranka ze skorek normalnie jaszczurka ale moja przenoszona 9 dni. Skora jej schodzi z calego ciala, najbardziej z raczek, nozek i brzuszka, ale z twarzy tez. Do tego wyskoczyly jej takie tycie krostki, chyba ten tradzik ale nie mam jeszcze pewnosci. Jak sie rozgrzeje przy cycu to wyglada koszmarnie

Moja jak najedzona to wytrzyma 3 godziny, a jak nie to pol i jest syrena

Byla u mnie pielegniarka srodowiskowa i mala przybrala 200 w 4 dni Costam jednak jest w tych moich rodzynkach
Siasia moja Lilka też przenoszona i też jej skóra schodzi. Najbardziej na rączkach i nóżkach. Posmarowałam kilka razy Latopiciem ale dalej skóra się łuszczy ...to musi po prostu zejść i tyle.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości