Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:26   #2011
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Tabaska u mnie to samo z kibelkiem ja jeszcze nie chce...
proszę WAS!!! nie straszcie ja do toalety choodze 2 razy dziennie od jakis 2 tyg mdleje:
Stary 2016-03-14, 20:33   #2012
MaLoS
Rozeznanie

Suknie ślubne----- no moje drogie jako świeżo upieczona narzeczona zapraszam do składania ofert

Poli---- fajna sesja koszulowa i brzuszek masz piękny Domek Saruni

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:40   #2013
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Suknie ślubne----- no moje drogie jako świeżo upieczona narzeczona zapraszam do składania ofert

Gdzie poli wrzuciła koszule? Tutaj? Ja ślepa jestem czy co
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:46   #2014
Smarrita
Wtajemniczenie

Dziewczyny,
Przyznac się która z Was ma/miała hemoroidy w ciąży co można użyc na to dziadostwo?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Poli- fajna pierwsza koszula i szlafrok
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:46   #2015
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.
O raju! no to się szykuje już! Podobno przepowiadacze trwają tak około 2 tygodni max.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie piwo
ej fajna jest ta koszula pierwsza, skąd to? to ten italian fashion czy coś innego? taką bym mogła mieć. Na jutro mam plan przeszukania całej chaty moich rodziców w poszukiwaniu czegos co się nada do szpitala, ale jak nic się nie nada to będę musiała coś zamówić hmm
hehhehe herbata
Italian Fashion wszystko oprócz tej całej rozpinanej.
polecam italian jeśli chodzi o materiał super jest taki milusi i po praniu dalej fajny.
Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Co do ślubu i sukni
To zwracaj uwagę na takie pierdoły jak:
ozdoby w okolicy pachy - jak się da unikaj ich tam! Po całej nocy zabawy i tarcia o to miejsce ręką będziesz mieć odparzoną i poharataną.

Jeśli jest bez szelek - wszyj szelki tak by były niewidoczne mnie to uratowało!

Miej na weselu pakiet igły z nićmi
Najlepiej:

zrób koszyk ratunkowy - to był hit mojego wesela.
Babcie się nim zachwycały hahaha
Miałam tam:
dezodorant (HIT dla babć), lakier do włosów, wsuwki, gumki do włosów, suchy szampon (HIT dla koleżanek), zapasowe rajstopy (poszły wszystkie), agrafki, nici, igły, gumy do żucia (poszły), tabletki na ból głowy (Poszło wszystko ), tabletki na zgagę (poszło wszystko!!), plastry, na odciski, na wzdęcia tabletki (też dużo poszło), pilniczki jednorazowe do paznokci, rumianek

eeeee nie pamiętam co jeszcze, ale na pewno dużo tego jeszcze było.

no dobra jak będziesz bliżej wesela to możemy pogadać o temacie i CI podam jeszcze co było u mnie HITEM a co totalnym niewypałem hehehhe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:47   #2016
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
no włśnie gdzie? patrzyłam w klubie ale tam pustki
Stary 2016-03-14, 20:48   #2017
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia na wcześniejszej stronie

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
no włśnie gdzie? patrzyłam w klubie ale tam pustki
Z komórki patrzycie? Hm hm może z kom nie widać?

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2005
21 tc córeczka
Stary 2016-03-14, 20:54   #2018
valaria
Raczkowanie

Smarrita - posterisan maść, a jak boli, to też czopki. opakowanie jest chyba na 5 dni, ale można zużyć 2 w razie potrzeby. postępować zgodnie z ulotką. takie coś mi polecił gin, do kupienia bez recepty podziałało, a maść mam do tej pory bo jak przejdzie to jeszcze lepiej maziać - żeby nie było nawrotu

Edytowane przez valaria
Czas edycji: 2016-03-14 o 20:57
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:58   #2019
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Smarrita - posterisan maść, a jak boli, to też czopki. opakowanie jest chyba na 5 dni, ale można zużyć 2 w razie potrzeby. postępować zgodnie z ulotką. takie coś mi polecił gin, do kupienia bez recepty podziałało, a maść mam do tej pory bo jak przejdzie to jeszcze lepiej maziać - żeby nie było nawrotu
dzięki wielkie
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:00   #2020
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Bogracz, strogonow, nie ważne ale uwielbiam. Z pieczarkami i papryką
Iwoncia, Patryśka tez myślałam gdzie wy się podziewacie

Synek mi się tak gwałtownie rusza, to tez mnie martwi
Jeeeejeee, miło naprawde
Też miałam 3 noce temu jakoś, że mały sie dziwnie ruszał. Własnie takie gwałtowne ruchy i to w nocy. Myslałam że zejde na zawał. Obróciłam sie potem na prawy bok (bo leżałam na lewym) to już sie uspokoił, brzucha nie głaskałam ale go tak rękami objęłam i taki spokojny sie zrobił i potem już ruszał sie normalnie. Boziu co sie nastresowałam wtedy to moje.

Cytat:
Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.
Też mam rozwarcie na opuszek i to juz dłuuuugo super wiadomości, aż sie wierzyć nie chce że to już ostatnie odwiedziny bedą teraz u ginów...
Skurcze też mam często i mnie to przeraża jakoś. Nie pamiętam czy miałam w pierwszej ciąży tak często i to miesiąc przed porodem

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze z tym oczyszczaniem sie organizmu przed porodem to jakas ściema.. Od kilku dni chodzę regularnie i to nawet czasem 2 razy a dzis juz 3. Wczesniej kilka dni mialam zaparcia. A do to zostalo 22 dni
Ściema jak dla mnie. Zależy co zjesz

Mój mąż jak zrobi sos, albo własnie od wczoraj po strogonowie to biegam do kibla na modlitwy 2x dziennie. Po tłustych potrawach typu frytki, naleśniki, placki itp. to zaraz latam także ja tam w te oczyszczanie nie wierze. W poprzedniej ciąży nie biegałam wcale a też o tym wtedy czytałam. Zachciało mi sie na kibel za przeproszeniem na łóżku przy partych, ale na szczęscie doszło do cesarki

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Przyznac się która z Was ma/miała hemoroidy w ciąży co można użyc na to dziadostwo?
Ja miałam ale nic nie stosowałam. Samo przeszło po tygodniu
Bolało, swędziało ale dało sie przeżyc
Okropny temat
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:06   #2021
Polinezyjka
Zakorzenienie

http://www.hafija.pl/2011/03/porodowa.html

fajnie opisane hihihihi
21 tc córeczka
Stary 2016-03-14, 21:08   #2022
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie czułam skracającej szyjki, kłucie, bol itp ale to nawet bez skracającej sie zdarza.
Mnie natomiast OKROPNIE boli kość ogonowa...masakra:/ i spojenie (chyba-w kroku mnie boli. Najbardziej jak kucam i próbuje potem wstać to mam takie wrażenie, ze mi zaraz cos strzeli miedzy nogami i rownież chodzę jak kaczka, witajcie w klubie!

Straszna ta końcówka jest hahahahaha jak by ktos nas tak podczytal to by niezły polew miał

Jeszcze tylko jutro, środa i o 17 wizyta...ehhhh ni ciekawa jestem co ten moj ginek wymyślił

Moje NB jutro beda i od razu wam bebzol wrzucę z rana bo dzis jakaś niewyjściowa byłam.
czekamy na foto, ja w niedziele wreszcie przetestowałam swoje NB i jestem zakochana ale cudnie sie będzie spacerowac z wózkiem

dobrze, ze już niedługo maluszkami sie zajmiemy to nie bedzie czasu na zakupy
w tym miesiącu juz dałam sobie bana, kupiłam oxfordy, idealną, skórzaną torebkę i bluzę z promod wszystko w bardzo wiosennym czarnym kolorze

Cytat:
ee no czekolady to nie odstawię, nie teraz woda musi wystarczyć

ehh no to chyba normalne na tym etapie, człowiek sam nie wie, czego chce. Z jednej strony urodzić i być wreszcie zdrowym i sprawnym, a z drugiej się boi porodu i tego co będzie potem ;]
mój chłop też tego nie ogarnia. Co więcej on ma takie zmienne nastroje jak my, raz już by chciał, żeby mała była z nami, a za chwilę jednak dochodzi do wniosku, że jeszcze nie a już poród jest dla niego takim kosmosem, że dzisiaj to doszedł do wniosku, że może lepiej by było gdyby urodziła teraz jak on ma te egzaminy, to nie będzie musiał w tym uczestniczyć ja go pocieszam, że on chociaż w każdej chwili będzie mógł wyjść, no a ja nie
a to cwaniak
mam nadzieję ze mój całośc wytrzyma, póki co nie sprawia wrażenia przerażonego porodem, choć nie wiem czy się tylko tak nie maskuje

mam tylko nadzieje, ze przy naszych drobnych dzieciaczkach sprawnie nam te porody pójda

Cytat:
Ja w ostatnie dni mam juz dosyć, naprawde... Sama nie wiem co juz chce, tyle dolegliwości, ale mam takiego stracha ze to moze dlatego tak biegam, tak juz malo zostalo czasu, nie wiem czy jestem gotowa.. Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A do tego mąż patrzy na mój brzuch i zadaje głupie pytania, jak on przejdzie przez moja bozene...
ja mam to samo, z jednej strony nie mogę się doczekac a z drugiej chce jeszcze jak najwięcej zrobić przed i momentami jestem przerażona jak to będzie, czy damy radę itd.
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

ja dziś mały wypad zrobiłam z mamą do SH, nakupiłam bodziaków na ok 50 cm tych mega małych. także mam wszystko.

ale rozbawiła mnie sytuacja dzisiejsza. jakaś babeczka szła z małym dzieckiem - ok 5-6 lat ? cos takiego. A ten przechodzc koło mnie mówi do swojej mamy " mamo ale ta Pani ma wieeeelki brzuch... co ona jadła" kobieta zawstydzona, ja w śmiech bo słodkie to było Tłumaczy mu że tam dzidzie mam i dlatego taki duży. na co z kolei moja mama dumnie mówi, że tu są nawet dwie dzidzie Babeczka nie załapała, patrzy na moją mamę i mówi " no tak , tak , widzisz tamta Pani też ma dzidzie w brzuchu" Mama widzę już ciśnienie podskoczyło bo przewrażliwiona na punkcie wyglądu a brzuszka troche ma I odpowiada, że nie ma dzidzi ale ja mam bliźniaki. Kobieta zrbiła się cała czerwona, wzięła synka i wyszła A mi się smiać chciało patrząc jak moja matka stoi i się w witrynie sklepu przeglądać zaczęla
mistrzostwo, no padłam po prostu

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Koszule i szlafrok hah
Mam jeszcze jedną koszulę w niebieskie kwiatusie też rozpinaną do karmienia ale jest akurat w praniu
Załącznik 6277046

Załącznik 6277051

Załącznik 6277056

Załącznik 6277061

Załącznik 6277066

Załącznik 6277071

Załącznik 6277076

Załącznik 6277081

KREW
Wiecie co - krew mi się zmieniła. Tzn jej krzepliwość?
Po 1. po ostatnim pobraniu krwi nadal miałam rankę, teraz jak mi pobrała to boli mnie to miejsce. Wcześniej szybko się goiło.
Po 2. Po pobraniu nawet nigdy nawet nie musiałam dociskać bo szybko krzepło i nakładała plasterek - a dzisiaj, trzymam trzymam, dłużej niż zwykle, a tu dalej leci krew

Pielęgniarka, która mnie już zna bo zawsze mi pobiera krew powiedziała, że przed porodem to się własnie często zmienia, by nie dochodziło do krzepnięcia?? coś takiego???
:
fajne te koszule, ta pierwsza taka sexy mąz bedzie sie cieszył jak bedziesz w takiej po domu śmigać

a nie będzie Ci gorąco w tym rękawku 3/4? tez chciałam z rekawkiem, ale wszystkie piszą ze na sali goraco wiec wziełam krótki

zakochałam się w gwiazdkach na szlafroku to z italian fashion?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:10   #2023
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Poli a po co szelki w sukni?nawet nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada wystarczy ze w gorsecie wszyte sa pasy gumowe - szerokie na te haczyki co w staniku i nic nie spadnie

A co do koszyczka, mowisz ze poszlo wszystko bo bylo potrzebne? Raczej niee..Polaki cebulaki zabieraja do domu

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:12
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:11   #2024
kopycio
Rozeznanie

Poli
Super te koszulki i jaki brzuchol fajny

Eee, to z toaleta to kit! Ja tak mam od 3 miesięcy

Za to skurczami mnie przestraszylyscie, ze to w ciagu dwóch tygodni poród.. Od jakis paru dni mam pare razy dziennie. Robi mi sie goraco i serce zaczyna walić, spina sie cały brzuch i Młody przestaje sie ruszać. To te przepowiadaczy? Tez tak macie?

Parówki
Kupuje takie z szynki 93% mięsa maja napisane, chyba z sokolowa..

Mama przy porodzie
Nieee, ja bym sie martwiła o moja bardziej niż o siebie jak tż nie da rady to bede sama i chyba wtedy bedzie mi najbardziej komfortowo.

Poszłam sobie wypuścić psa na siku i szok!! U mnie BIAŁO! nie jakis tam styropian, tylko pare sensownych centymetrów! Jak w grudniu! Wczoraj wiosna, a dzis zima na calego
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:14   #2025
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
czekamy na foto, ja w niedziele wreszcie przetestowałam swoje NB i jestem zakochana ale cudnie sie będzie spacerowac z wózkiem

dobrze, ze już niedługo maluszkami sie zajmiemy to nie bedzie czasu na zakupy
w tym miesiącu juz dałam sobie bana, kupiłam oxfordy, idealną, skórzaną torebkę i bluzę z promod wszystko w bardzo wiosennym czarnym kolorze

fajne te koszule, ta pierwsza taka sexy mąz bedzie sie cieszył jak bedziesz w takiej po domu śmigać

a nie będzie Ci gorąco w tym rękawku 3/4? tez chciałam z rekawkiem, ale wszystkie piszą ze na sali goraco wiec wziełam krótki

zakochałam się w gwiazdkach na szlafroku to z italian fashion?
hah już to widzę jakoś Ci nie wierzę, że jak dzieciaczek będzie spać to my nie zamówimy czegoś nowego hihihihih

Ja oprócz tych koszul mam jeszcze takie wiesz .... shitowe tanie koleżanka mi je dała bo jej się kojarzą z porodem a ich nie użyła.
A w tych się cudownie śpi wiec dopóki nie nastaną upały to będę w nich sypiać zresztą potem na jesień też spoko

Tak wszystko italian fashion oprócz tej całkiem rozpinanej.
21 tc córeczka
Stary 2016-03-14, 21:15   #2026
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
a to cwaniak
mam nadzieję ze mój całośc wytrzyma, póki co nie sprawia wrażenia przerażonego porodem, choć nie wiem czy się tylko tak nie maskuje
mam tylko nadzieje, ze przy naszych drobnych dzieciaczkach sprawnie nam te porody pójda
mój się chyba nastawia na jakąś straszliwą rzeź ale jakby co to na siłę nie będę go ciągnąć. Na partych może sobie wyjść
I też mam taką nadzieję, jak ty
u mnie się też koszyczki sprawdziły na weselu, a byłam sceptycznie nastawiona na początku. No ale i tak najbardziej sprawdził się stół wiejski i bimber

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:17   #2027
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Poli fajowe te koszule

Beth kaka smieszna sytuacja

Iwoncia mój czasami też ma taki zryw ze aż szarpnie brzuchem, ale za chwile juz rusza sie normalnie, wiec nie panikuje, gdyby ciągle tak gwałtownie skakal to pewnie bym jechala na ip
Stary 2016-03-14, 21:18   #2028
patryska0804
Zadomowienie

Lulka dziekuje jak milo

Cytat:
no no zbliza sie
Cytat:
Tabaska u mnie to samo z kibelkiem ja jeszcze nie chce...
ja tez tak ostatnio mialam ale od 3 dni spokoj

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

ja dziś mały wypad zrobiłam z mamą do SH, nakupiłam bodziaków na ok 50 cm tych mega małych. także mam wszystko.

ale rozbawiła mnie sytuacja dzisiejsza. jakaś babeczka szła z małym dzieckiem - ok 5-6 lat ? cos takiego. A ten przechodzc koło mnie mówi do swojej mamy " mamo ale ta Pani ma wieeeelki brzuch... co ona jadła" kobieta zawstydzona, ja w śmiech bo słodkie to było Tłumaczy mu że tam dzidzie mam i dlatego taki duży. na co z kolei moja mama dumnie mówi, że tu są nawet dwie dzidzie Babeczka nie załapała, patrzy na moją mamę i mówi " no tak , tak , widzisz tamta Pani też ma dzidzie w brzuchu" Mama widzę już ciśnienie podskoczyło bo przewrażliwiona na punkcie wyglądu a brzuszka troche ma I odpowiada, że nie ma dzidzi ale ja mam bliźniaki. Kobieta zrbiła się cała czerwona, wzięła synka i wyszła A mi się smiać chciało patrząc jak moja matka stoi i się w witrynie sklepu przeglądać zaczęla

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Poli- fajna pierwsza koszula i szlafrok
mialam i teraz znowu mam i tez stosowalam posterisan

nie wiem czy Wam mowilam ale termin wg OM wypadal mi na 8.03 ale mialam pozno owu

dzwonila dzisiaj babcia abym brala wiesiolek bo moje ciotki go braly i szybko rodzily no i np jedna mialam teermin teraz na 17.03 a urodzila 10.03 i co najlepsze o 12 odeszly jej wody a o 13 juz malutka byla na swiecie tez tak chce...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:18   #2029
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli a po co szelki w sukni?nawet nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada wystarczy ze w gorsecie wszyte sa pasy gumowe - szerokie na te haczyki co w staniku i nic nie spadnie

A co do koszyczka, mowisz ze poszlo wszystko bo bylo potrzebne? Raczej niee..Polaki cebulaki zabieraja do domu
Widziałaś moją sukienkę? Ja miałam zamek z tylu, nie miałam gorstetu, i tak miałam tam jakieś pasy wszyte by trzymały - ale to było za mało bo przed samym ślubem jeszcze schudłam ze stresu! Więc chwała Panie, że wszyły mi ramiączka takie schowane, potem je wyciągnęłam w trakcie imprezy bo mi leciała.

A co do koszyka - e nie no, to co w nawiasie napisałam to poszło w całości, a reszta to dużo rzeczy zostało
Kurczę myślę, że w moich gościach nie było cebulaków heheh
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Poli
Super te koszulki i jaki brzuchol fajny

Za to skurczami mnie przestraszylyscie, ze to w ciagu dwóch tygodni poród.. Od jakis paru dni mam pare razy dziennie. Robi mi sie goraco i serce zaczyna walić, spina sie cały brzuch i Młody przestaje sie ruszać. To te przepowiadaczy? Tez tak macie?

Poszłam sobie wypuścić psa na siku i szok!! U mnie BIAŁO! nie jakis tam styropian, tylko pare sensownych centymetrów! Jak w grudniu! Wczoraj wiosna, a dzis zima na calego
Heheh dzięki

co do skurczy - to położna mówiła, że te przepowiadacze to bolą - tak, że dużo dziewczyn myli je z porodem.
Ale pewnie jest odsetek kobiet co ich nie boli.

BIAŁO
?
Gdzie Ty kurka mieszkasz
21 tc córeczka
Stary 2016-03-14, 21:22   #2030
gosiulka22
Wtajemniczenie

polinezyjka czytałam dziś na fmf że jutro w całej małopolsce ma być biało wiec chyba nas nie ominie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:23   #2031
patryska0804
Zadomowienie

a wogole to mialam sie pytac... mam dzisiaj 36+1 a wedlug Was i mojego gin 37 wiec mam juz ciaze donoszona??

i jeszcze pytanie do hybrydowych dziewczyn... maie kogos godnego polecenia na all?? musze sobie kupic baze (dobra) i jakis ladny kolorek...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:24   #2032
velika
Winter is coming

patryska, donoszona jest od 37+0 bodajże, czyli jeszcze tydzień

Stary 2016-03-14, 21:27   #2033
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Velika jak Ci czas upływa na zwolnieniu? Masz wiecej dolegliwości niż gdy pracowalas??
Stary 2016-03-14, 21:29   #2034
velika
Winter is coming

Cytat:
Velika jak Ci czas upływa na zwolnieniu? Masz wiecej dolegliwości niż gdy pracowalas??
ja mam dzisiaj urlop, zwolnienie dopiero od jutra spojenie przestało mnie boleć póki co może faktycznie siedzenie 8h przy biurku to był średnio dobry pomysł

Stary 2016-03-14, 21:32   #2035
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

I tak jestem w szoku ze tak dlugo wytrzymałaś, ja nawet w domu do komputera prawie w ogóle nie siadam bo rady nie daje. Podziwiam Cie twardzielko :P
Stary 2016-03-14, 21:32   #2036
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
patryska, donoszona jest od 37+0 bodajże, czyli jeszcze tydzień

Oooo no to ja ja!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:40   #2037
kopycio
Rozeznanie

Poli no centrum puszcza biała i dzis faktycznie biała

Velika tez Cie podziwiam, ze tak długo w pracy bylas, mi najgorzej przy kompie było na poczatku drugiego trymestru, teraz juz spoko
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:49   #2038
velika
Winter is coming

no każdy ma inaczej, ja mam bezproblemową ciążę, to wolałam chodzić do pracy niż siedzieć w domu. Moja matka w ciąży ze mną jeździła na stopa ciężarówkami do szkoły oddalonej o 50 km, więc przy niej i tak wymiękam

Stary 2016-03-14, 21:50   #2039
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kiedys kobiety wydaje mi się ze byly twardsze albo tylko tak o sobie opowiadają, żeby nam bylo głupio
Stary 2016-03-14, 21:51   #2040
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh, niezłe

Cytat:

Iwoncia mój czasami też ma taki zryw ze aż szarpnie brzuchem, ale za chwile juz rusza sie normalnie, wiec nie panikuje, gdyby ciągle tak gwałtownie skakal to pewnie bym jechala na ip
Tylko u mnie to trwało jakoś niecałe 10min. Poskakał ostro i odpoczynek na chwile, potem znowu i znowu w kółko. Zestresowałam sie i sie odwróciłam i już dobrze. Albo mu pozycja nie pasiła albo mu sie coś "śniło" (?)

Cytat:

co do skurczy - to położna mówiła, że te przepowiadacze to bolą - tak, że dużo dziewczyn myli je z porodem.
Ale pewnie jest odsetek kobiet co ich nie boli.
No mnie bolą właśnie, brzuch twardy i krzywy moja druga ciąża, myślałam że raczej większość wiem co i jak, ale dupa tam. Zawsze jakaś niepewność, stres. Luuuudzie jaka ja będe szczęsliwa jak niuniek sie urodzi tylko nie wcześniej jak na termin wyznaczony!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości