|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
proszę WAS!!! nie straszcie ja do toalety choodze 2 razy dziennie od jakis 2 tyg mdleje:
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
Suknie ślubne----- no moje drogie jako świeżo upieczona narzeczona zapraszam do składania ofert
Poli---- fajna sesja koszulowa i brzuszek masz piękny Domek Saruni ️
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
Przyznac się która z Was ma/miała hemoroidy w ciąży co można użyc na to dziadostwo?---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Poli- fajna pierwsza koszula i szlafrok
|
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Italian Fashion wszystko oprócz tej całej rozpinanej. polecam italian jeśli chodzi o materiał super jest taki milusi i po praniu dalej fajny.Cytat:
Co do ślubu i sukni To zwracaj uwagę na takie pierdoły jak: ozdoby w okolicy pachy - jak się da unikaj ich tam! Po całej nocy zabawy i tarcia o to miejsce ręką będziesz mieć odparzoną i poharataną. Jeśli jest bez szelek - wszyj szelki tak by były niewidoczne mnie to uratowało! Miej na weselu pakiet igły z nićmi Najlepiej: zrób koszyk ratunkowy - to był hit mojego wesela. Babcie się nim zachwycały hahaha ![]() Miałam tam: dezodorant (HIT dla babć), lakier do włosów, wsuwki, gumki do włosów, suchy szampon (HIT dla koleżanek), zapasowe rajstopy (poszły wszystkie), agrafki, nici, igły, gumy do żucia (poszły), tabletki na ból głowy (Poszło wszystko eeeee nie pamiętam co jeszcze, ale na pewno dużo tego jeszcze było. no dobra jak będziesz bliżej wesela to możemy pogadać o temacie i CI podam jeszcze co było u mnie HITEM a co totalnym niewypałem hehehhe
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
no włśnie gdzie? patrzyłam w klubie ale tam pustki
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia na wcześniejszej stronie
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Z komórki patrzycie? Hm hm może z kom nie widać? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2005
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Smarrita - posterisan maść, a jak boli, to też czopki. opakowanie jest chyba na 5 dni, ale można zużyć 2 w razie potrzeby. postępować zgodnie z ulotką. takie coś mi polecił gin, do kupienia bez recepty
podziałało, a maść mam do tej pory bo jak przejdzie to jeszcze lepiej maziać - żeby nie było nawrotu
styczeń 2012 październik 2014 ![]() kwiecień 2016 Edytowane przez valaria Czas edycji: 2016-03-14 o 20:57 |
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam 3 noce temu jakoś, że mały sie dziwnie ruszał. Własnie takie gwałtowne ruchy i to w nocy. Myslałam że zejde na zawał. Obróciłam sie potem na prawy bok (bo leżałam na lewym) to już sie uspokoił, brzucha nie głaskałam ale go tak rękami objęłam i taki spokojny sie zrobił i potem już ruszał sie normalnie. Boziu co sie nastresowałam wtedy to moje. Cytat:
super wiadomości, aż sie wierzyć nie chce że to już ostatnie odwiedziny bedą teraz u ginów...Skurcze też mam często i mnie to przeraża jakoś. Nie pamiętam czy miałam w pierwszej ciąży tak często i to miesiąc przed porodem Cytat:
Mój mąż jak zrobi sos, albo własnie od wczoraj po strogonowie to biegam do kibla na modlitwy 2x dziennie. Po tłustych potrawach typu frytki, naleśniki, placki itp. to zaraz latam także ja tam w te oczyszczanie nie wierze. W poprzedniej ciąży nie biegałam wcale a też o tym wtedy czytałam. Zachciało mi sie na kibel za przeproszeniem na łóżku przy partych, ale na szczęscie doszło do cesarki Cytat:
![]() Bolało, swędziało ale dało sie przeżyc ![]() Okropny temat
|
||||
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.hafija.pl/2011/03/porodowa.html
fajnie opisane hihihihi
|
|
#2022 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze już niedługo maluszkami sie zajmiemy to nie bedzie czasu na zakupy w tym miesiącu juz dałam sobie bana, kupiłam oxfordy, idealną, skórzaną torebkę i bluzę z promod wszystko w bardzo wiosennym czarnym kolorze ![]() Cytat:
mam nadzieję ze mój całośc wytrzyma, póki co nie sprawia wrażenia przerażonego porodem, choć nie wiem czy się tylko tak nie maskuje mam tylko nadzieje, ze przy naszych drobnych dzieciaczkach sprawnie nam te porody pójda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a nie będzie Ci gorąco w tym rękawku 3/4? tez chciałam z rekawkiem, ale wszystkie piszą ze na sali goraco wiec wziełam krótki zakochałam się w gwiazdkach na szlafroku |
|||||
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Poli a po co szelki w sukni?
nawet nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada wystarczy ze w gorsecie wszyte sa pasy gumowe - szerokie na te haczyki co w staniku i nic nie spadnie![]() A co do koszyczka, mowisz ze poszlo wszystko bo bylo potrzebne? Raczej niee..Polaki cebulaki zabieraja do domu
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-14 o 21:12 |
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
Poli
Super te koszulki i jaki brzuchol fajny Eee, to z toaleta to kit! Ja tak mam od 3 miesięcy ![]() Za to skurczami mnie przestraszylyscie, ze to w ciagu dwóch tygodni poród.. Od jakis paru dni mam pare razy dziennie. Robi mi sie goraco i serce zaczyna walić, spina sie cały brzuch i Młody przestaje sie ruszać. To te przepowiadaczy? Tez tak macie? Parówki Kupuje takie z szynki 93% mięsa maja napisane, chyba z sokolowa.. Mama przy porodzie Nieee, ja bym sie martwiła o moja bardziej niż o siebie jak tż nie da rady to bede sama i chyba wtedy bedzie mi najbardziej komfortowo. Poszłam sobie wypuścić psa na siku i szok!! U mnie BIAŁO! nie jakis tam styropian, tylko pare sensownych centymetrów! Jak w grudniu! Wczoraj wiosna, a dzis zima na calego
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś Ci nie wierzę, że jak dzieciaczek będzie spać to my nie zamówimy czegoś nowego hihihihih ![]() ![]() ![]() Ja oprócz tych koszul mam jeszcze takie wiesz .... shitowe tanie A w tych się cudownie śpi wiec dopóki nie nastaną upały to będę w nich sypiać zresztą potem na jesień też spoko ![]() Tak wszystko italian fashion oprócz tej całkiem rozpinanej.
|
|
|
#2026 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
ale jakby co to na siłę nie będę go ciągnąć. Na partych może sobie wyjść ![]() I też mam taką nadzieję, jak ty u mnie się też koszyczki sprawdziły na weselu, a byłam sceptycznie nastawiona na początku. No ale i tak najbardziej sprawdził się stół wiejski i bimber
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Poli fajowe te koszule
![]() Beth kaka smieszna sytuacja Iwoncia mój czasami też ma taki zryw ze aż szarpnie brzuchem, ale za chwile juz rusza sie normalnie, wiec nie panikuje, gdyby ciągle tak gwałtownie skakal to pewnie bym jechala na ip
|
#2028 | |||
|
Zadomowienie
|
Lulka dziekuje jak milo
Cytat:
![]() ja tez tak ostatnio mialam ale od 3 dni spokoj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem czy Wam mowilam ale termin wg OM wypadal mi na 8.03 ale mialam pozno owu ![]() dzwonila dzisiaj babcia abym brala wiesiolek bo moje ciotki go braly i szybko rodzily no i np jedna mialam teermin teraz na 17.03 a urodzila 10.03 i co najlepsze o 12 odeszly jej wody a o 13 juz malutka byla na swiecie tez tak chce...
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do koszyka - e nie no, to co w nawiasie napisałam to poszło w całości, a reszta to dużo rzeczy zostało ![]() Kurczę myślę, że w moich gościach nie było cebulaków heheh ![]() Cytat:
co do skurczy - to położna mówiła, że te przepowiadacze to bolą - tak, że dużo dziewczyn myli je z porodem. Ale pewnie jest odsetek kobiet co ich nie boli. BIAŁO ? Gdzie Ty kurka mieszkasz ![]() ![]()
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
polinezyjka czytałam dziś na fmf że jutro w całej małopolsce ma być biało wiec chyba nas nie ominie
|
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
a wogole to mialam sie pytac... mam dzisiaj 36+1 a wedlug Was i mojego gin 37 wiec mam juz ciaze donoszona??
i jeszcze pytanie do hybrydowych dziewczyn... maie kogos godnego polecenia na all?? musze sobie kupic baze (dobra) i jakis ladny kolorek...
|
#2032 |
|
Winter is coming
|
patryska, donoszona jest od 37+0 bodajże, czyli jeszcze tydzień
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Velika jak Ci czas upływa na zwolnieniu? Masz wiecej dolegliwości niż gdy pracowalas?
?
|
#2034 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
spojenie przestało mnie boleć póki co może faktycznie siedzenie 8h przy biurku to był średnio dobry pomysł
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
I tak jestem w szoku ze tak dlugo wytrzymałaś, ja nawet w domu do komputera prawie w ogóle nie siadam bo rady nie daje. Podziwiam Cie twardzielko :P
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo no to ja ja! |
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Poli no centrum
puszcza biała i dzis faktycznie biała Velika tez Cie podziwiam, ze tak długo w pracy bylas, mi najgorzej przy kompie było na poczatku drugiego trymestru, teraz juz spoko
|
|
|
|
#2038 |
|
Winter is coming
|
no każdy ma inaczej, ja mam bezproblemową ciążę, to wolałam chodzić do pracy niż siedzieć w domu. Moja matka w ciąży ze mną jeździła na stopa ciężarówkami do szkoły oddalonej o 50 km, więc przy niej i tak wymiękam
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Kiedys kobiety wydaje mi się ze byly twardsze albo tylko tak o sobie opowiadają, żeby nam bylo głupio
|
#2040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja druga ciąża, myślałam że raczej większość wiem co i jak, ale dupa tam. Zawsze jakaś niepewność, stres. Luuuudzie jaka ja będe szczęsliwa jak niuniek sie urodzi tylko nie wcześniej jak na termin wyznaczony!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

ja jeszcze nie chce...

i brzuszek masz piękny
Domek Saruni
️

pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.

nawet nie umiem sobie wyobrazic jak to wyglada

nie jakis tam styropian, tylko pare sensownych centymetrów! Jak w grudniu! Wczoraj wiosna, a dzis zima na calego