Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:10   #3361
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Pracujcie, pracujcie
Owocnej pracy
Jak to się mówi? Chyba "nie dziękujemy" żeby się powiodło

Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
To tak jak ja co prawda teoretycznie @ powinien mi przyjść 29 czyli w moje urodziny, ale obiecałam sobie nie testować wcześniej, więc razem będziemy czekać.

Chyba jednak pomęczę męża, bo fluidy wysyłacie i może coś zaskoczy.
To byłaby miła niespodzianka jako prezent urodzinowy! Jeszcze tyyyle czasu, jak on wolno mija No nic, do pracy! Może się uda. Ja też teoretycznie 30 mam dostać @, zobaczymy
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:34   #3362
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny zaraz się poryczę, beta 12243 mIU/ml!!!!

To by oznaczało 6- 7 tydzień, czy ta lekarka nie widziała ciąży jak u niej byłam niedawno?! O co chodzi, czy może to jest inna jednostka? Testy z 3 robiłam ost miesiąc temu, wszystkie negatywne. Teraz ta kreska też jakoś szałowo ciemna nie jest, nic nie rozumiem ��

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Jeszcze raz gratulacje Ja Ci mówiłam, że jesteś następna
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny na tym foto lepiej widać.
coś jest na rzeczy. Jutro rano zrób test, a potem leć na betę moim skromnym zdaniem powinna być dodatnia
Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Z chęcią zapisze się ja ;-) ale jakby się udało to chyba cud od góry - i stwierdzilabym że nic nie dzieje się bez przyczyny. Ciągle Was podczytuje może mnie jeszcze któraś pamięta :-(. Napisałam ogromny post kiedyś i mnie wywalilo zdenerwowalam się i już nie klepalam tego spowrotem ;-) miałam monitoring na którym poraz kolejny wyszedł zespół LUF. I miałam pójść na 3 usg zobaczyć co się stało z pecherzykiem a mojemu gin coś wypadlo i kazał swojemu wspolnikowi zrobić mi usg, i pęcherzyk 21mm bez zmian i dał mi pregnyl. A mój mi nie chciał dać dopóki nie zrobi mi laparoskopii. Ale by były "jaja" jakby się udało ;-)

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Termin @ mam na czwartek, więc może dobre wiatry tego tygodnia coś mi przywieja
oby takie "jaja" wyszły

Teraz trzymam kciuki za resztę dziewczyn, a wiem że każda z was w końcu zobaczy te II kreski

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-03-14 o 20:36
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:52   #3363
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczorem około 21 powtórzę test bo mam jeszcze dwa- jeden o czułości 10. Ten był 25.
I jutro rano polecę na betę.
Nie wiem, czy się cieszyć, czy co.... Taki mnie szok ogarnął.
Boję się, że test może być wadliwy...
Jeszcze jedno foto Wam podsyłam
Wow! Gratuluje!!!!!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Czy zdazylo sie juz kiedy zeby tempka spadla a ciaza byla??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:19   #3364
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Eeeeh dziewczyny jak ja już dość mam swojej pracy i czekam na urlop macierzyński jak na zbawienie! Oczywiście przede wszystkim chce mieć dziecko ale tej pracy na prawdę mam dość (( Codziennie rano wstaje z złym humorem (no może oprócz piątku gdyż się cieszę ze weekend tuż tuż) i zmuszam się do pójścia do pracy :-/// A w pracy już wszystko mnie denerwuje i robię tylko najbardziej niezbędne rzeczy z których mogę być rozliczona, nic poza tym. No i zmiana branży teraz za bardzo nie wchodzi w grę bo pensje teraz mam bardzo dobra wiec idąc na macierzyński chciałam z tego skorzystać, a zmiana branży na inna nie wiązała by się odrazu z takimi warunkami... No i cały czas czuje się nieszczęśliwa i czuje ze odkładam życie na potem - cały czas na to czekam i nie wiem kiedy doczekam się ( To jest mega dołujące...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Oj rozumiem Cię
Ja też marzę aby odpocząć od pracy. I właśnie obecną chcę wykorzystać na rodzicielstwo a dopiero potem się rozglądać ewentualnie za czymś innym.
Oj jak bardzo chcę posiedzieć w domu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja sobie wkręcam to co widzę czy Wy też to widzicie??? Załącznik 6275996
Załącznik 6276001

Pięknie! Po prostu wspaniale! Gratulacje!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:25   #3365
Vrenth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vrenth Pokaż wiadomość
Jeszcze czekam na wyniki bety ale to już tylko żeby potwierdzić diagnozę.
No to dzwoniłam i negatywna. No to oby @ przyszła w terminie, a nie było to nic poważnego.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:28   #3366
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Czułość testu oznacza jaką ilość hormonu ten test wykrywa - np. test o czułości 25 wykrywa ciążę gdy beta hcg wynosi 25 jednostek, test o czułości 10 wykrywa gdy beta hcg wynosi 10 jednostek, więc im niższa czułość tym test jest lepszy bo szybciej wykrywa ciążę 10 najczulsze są
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Chciałam jeszcze dopytać jak ogólnie wyglądają badania jak się długo nie udaje zajść w ciążę? .
Trzeba zbadać hormony. Tsh, prolaktynę, progesteron, testosteron i wiele innych

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:28   #3367
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
To tak jak ja co prawda teoretycznie @ powinien mi przyjść 29 czyli w moje urodziny, ale obiecałam sobie nie testować wcześniej, więc razem będziemy czekać.

Chyba jednak pomęczę męża, bo fluidy wysyłacie i może coś zaskoczy.
Moje urodziny za tydzień 21 marca łiiiiiii

Cytat:
O jeju, ale mi się miło zrobiło, dziękuję Ci bardzo Kochana
Z gratulacjami to nie ma co narazie... Zobaczymy jutro, jak beta wyjdzie...

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Spokojnie. Zobaczymy jutro

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Pójdę zrobić betę, nawet jakby już test nie wyszedł bo w końcu skądś się tamten cień wziął.
Teraz to jest nawet ten pierwszy test widocznie pozytywny, tzn ta kreseczka już jest wyraźniejsza.
A ten drugi pusty, tzn jak dobrze pod światło spojrzę, ale to nie za każdym razem to widać jakiś cień cienia tamtego cienia cień
Albo moje urojenia

A jestem tak zestresowana, że masakra jakaś. Nie zasnę dzisiaj.
MajWija Kochana musisz sie zmęczyć żeby zasnąć if you know what I mean hahahaha Jutro z rana pokaż zdjęcie testu!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:33   #3368
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jestem w totalnym szoku. Kupiłam dzisiaj trzy testy ciążowe, wróciłam dzisiaj do domu i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam i po prostu nie dowierzam.
Czy Wy też to widzicie??????
Mąż mówi, że coś tam widzi.
Nie wiem, czy na zdjęciu będzie widać...
To mój 25dc a najprawdopodobniej 9 dzień po owulacji.
Widzę! Jest! :-D wiedziałam, że Ci się uda Gratuluję!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez qserduszkoq88 Pokaż wiadomość
zazdroszcze takiego wyniku. Ja tez robilam w 23 dniu i mam progesteron-0.76 a prolaktyne- 303.40.... mam jeszcze za niskie Lh wg skali mojego laboratorium. Dzis ide do lekarza martwie sie..
Nie martw się, dostaniesz leki i wszystko się ureguluje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Ja tez poproszę :-P
Za jakieś 11-12 dni będę wiedzieć! Eeeehhh czemu ja mam takie cykle długie? Średnio 32 dni :-/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja też mam takie długie, czasem nawet do 35 dni.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:45   #3369
cavagirl
Rozeznanie

MajWija, spokojnie, jest bardzo wcześnie jeszcze. Nie denerwuj się, bo to teraz nic nie zmieni. A rano czekamy na wieści. Słodkich snów

A ja się przez te dzisiejsze wieści znowu napaliłam na ciążę Znalazłam normy progesteronu z mojego labu i faktycznie jest do 27 w fazie lutealnej, a ja mam 27,4, może to cos znaczy...
Ehh...na pewno się wszystkie kiedyś doczekamy, nie ma innej opcji, takie dni na wątku jak dziś, dają dużo pozytywnego myślenia i nadziei!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:56   #3370
Nemmireth_
Zakorzenienie

Na pewno każdej z nas kiedyś się uda

Ile u nas śniegu

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:57   #3371
Panna Izabela
Zakorzenienie

Mam taki kalafior ciążowy i pociążowy jeszcze, że ledwo daję radę cokolwiek nadrobić....

Cytat:
Cześć dziewczynki

Mnie rozłożyło kompletnie. Leże plackiem cały dzień...
Gdyby nie to, że jakby nie patrzeć ciąży nie mogę wykluczyć w 100% to nafaszerowałabym się lekami przeciwgrypowymi i pewnie byłoby lepiej a tak jestem na herbatkach z cytryną, imbirem i miodem i mlekiem z czosnkiem i miodem i wygrzewam się.
Najgorzej denerwuję mnie ból gardła więc jutro podskoczę do apteki po jakieś pastyli do ssania bezpieczne dla potencjalnej ciąży, jak nie przejdzie. Mąż chciał już dzisiaj podjechać, ale najbliższa otwarta jest od Nas 29km więc nie chcę Go fatygować, już wytrzymam do jutra.
Jedyny plus to nie gorączkuję póki co.
Jeszcze od wczoraj mnie tak delikatnie brzuch, jak na @ pobolewa, a teoretycznie ma przyjść w czwartek najwcześniej. Może to w wyniku osłabienia organizmu
Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
No to kciuki ode mnie za udany cykl!
Widzę w podpisie że czytasz sporo książek, masz może konto na lubimyczytac?

I dzięki dziewczyny za ciepłe słowa, bardzo się cieszę, że jesteście

Tak apropo to śledze wątek mamuś listopadowych i to co pisze nonpic.....
A ja go raz znalazłam i znaleźć nie mogę teraz...

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie i się tylko czasem denerwuję, czy to nie za rzadko jak czytam, że niektóre z dziewczyn nawet codziennie się przytulają z TŻ-ami. Ale wmawiam sobie to co napisalaś właśnie, że ważne żeby trafić we właściwym czasie po prostu

Ojej, zdrówka Ci życzę! Oby szybko przeszło, a @ w ogóle nie przyszła

Ojj ja też bym chciała tak jak piszesz, żebyśmy wszystkie mogły założyć wątek, w którym chwalimy się wszystkie, że nam się udało
ja miałam tak w ostatnim cyklu, miałam nie robić żadnego testu, ale to było silniejsze odemnie, i niepotrzebnie zrobiłam, pisałam tutaj wtedy... bylam potem wściekła na siebie, bo była jedna krecha, a już wolę zobaczyć że @ przyszła, niż tą jedną krechę tylko....

Nemmerith, życzę Ci zeby ta 18-tka przyniosła Ci szczęście! Trzymam mocno za Ciebie kciuki, też już tyle czasu się staracie Mam nadzieję, że los się do Ciebie tym razem uśmiechnie!

Dziewczyny, korzystacie z ovufriend? Ja korzystam od jakiegoś czasu, dziś sie zalogowałam żeby powstawiać co nieco na wykresie, a on jest szary :| i po boku - tam, gdzie wyświetla sie opcja, czy są dni płodne i "detektor oznak ciąży" jest napisane że "dostępne w abonamencie premium" Cholerka. Czyli muszę zaplacić, żeby korzystać?:/ Czy wy wykupywałyście jakiś abonament?:/
Ja korzystam ale teraz na belly best friend.

Cytat:
Dziewczyny, ja sobie wkręcam to co widzę czy Wy też to widzicie??? Załącznik 6275996
Załącznik 6276001

Ja nie widzę ale gratuluję bardzo!!!
Cytat:
Dziewczyny jestem w totalnym szoku. Kupiłam dzisiaj trzy testy ciążowe, wróciłam dzisiaj do domu i oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam i po prostu nie dowierzam.
Czy Wy też to widzicie??????
Mąż mówi, że coś tam widzi.
Nie wiem, czy na zdjęciu będzie widać...
To mój 25dc a najprawdopodobniej 9 dzień po owulacji.
Gratuluję!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

3majcie kciuki za jutrzejsze usg!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:37   #3372
qserduszkoq88
Przyczajenie

Cytat:

Pójdę zrobić betę, nawet jakby już test nie wyszedł bo w końcu skądś się tamten cień wziął.
Teraz to jest nawet ten pierwszy test widocznie pozytywny, tzn ta kreseczka już jest wyraźniejsza.
A ten drugi pusty, tzn jak dobrze pod światło spojrzę, ale to nie za każdym razem to widać jakiś cień cienia tamtego cienia cień
Albo moje urojenia

A jestem tak zestresowana, że masakra jakaś. Nie zasnę dzisiaj.
mam prosbe..mozesz zrobic foto tych testow teraz jak jeszcze nie wyrzucilas... bo jak rano rob ilam niby nic a jak polezal to widze jakis cien...

A nawiasem mowiac jestem po wizycie. Gin powiedziala ze ladne grube endo ale ciazy nei widac ... wiec albo za wczesnie albo to przed okresem. Mam luteine 2x2 i... zobaczymy...chyba ze pojade na wycieczke do laboratorium i zrobie bete... bo chyba nie wytrzymam z nerwow

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
dziekuje za pocieszenie i wsparcie.

wogule wszystkie super kobity jestescie, waleczne i napewno wkoncu kazdej sie uda...
qserduszkoq88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:47   #3373
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny na tym foto lepiej widać.
Jejku ale emocje!!
Nie rób testów w ciągu dnia i do tego po piciu, bo nie wyjdzie wczesna ciąża. Zrób spokojnie betę, ale coś na pewno jest na rzeczy 😀

Ja dochodzę do wniosku, że mój dzisiejszy test "utopiłam" trochę, bo tak chciałam żeby wyszedł pozytywny,że zamiast dać 3 krople moczu, to ja prawie całe 3 pipetki wrąbałam. I potem wszystko było dość mocno rozmyte, dopiero jak wysechł po godzinie to wyszły dwie mocne krechy 😊

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Tu nikt nie straszyszczęscia nigdy dość
No, mój mąż jak mu powiedziałam że może bliźniaki to się zaczął śmiać że to by były dopiero jaja, od razu tysioncpińcet na dzieciarnię hehehe

Cytat:
MajWija ciesz się zapamiętasz ten moment już na zawsze.

U mnie dni płodne w pełni, pobolewania podbrzusza, powódź, a mąż chorowity i pewnie męczyć go nie będę.
To do roboty! Samo się nie zrobi 😜

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Z chęcią zapisze się ja ;-) ale jakby się udało to chyba cud od góry - i stwierdzilabym że nic nie dzieje się bez przyczyny. Ciągle Was podczytuje może mnie jeszcze któraś pamięta :-(. Napisałam ogromny post kiedyś i mnie wywalilo zdenerwowalam się i już nie klepalam tego spowrotem ;-) miałam monitoring na którym poraz kolejny wyszedł zespół LUF. I miałam pójść na 3 usg zobaczyć co się stało z pecherzykiem a mojemu gin coś wypadlo i kazał swojemu wspolnikowi zrobić mi usg, i pęcherzyk 21mm bez zmian i dał mi pregnyl. A mój mi nie chciał dać dopóki nie zrobi mi laparoskopii. Ale by były "jaja" jakby się udało ;-)

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Termin @ mam na czwartek, więc może dobre wiatry tego tygodnia coś mi przywieja
Pamiętam Cię i trzymam kciuki kochana!😊

Cytat:
ACH dziewczyny co za cudowny dzień. Mam ochote sie powiesić
Kochana, odczekaj trochę i znowu zrób test. One wbrew wszystkiemu są dość kapryśne, mojej koleżance wyszły 3 negatywy jak już przeszło miesiąc była w ciąży. Przytulam Cię mocno😙

Cytat:
Gratuluję pozytywnych testów!

Ja byłam u gin i tylko mnie zbadała - mówi, że to po prostu jakieś zaburzenie hormonów i to jest całkiem normalne, żeby "zgubić" jeden okres w roku. Ech, łatwo jej mówić - nie ona się stara. Jeszcze czekam na wyniki bety ale to już tylko żeby potwierdzić diagnozę. No nic, za tydzień mam termin @ więc chyba jako jedyna tutaj Mam nadzieję, że przyjdzie No i że cykl potem wróci do normy.

Chciałam jeszcze dopytać jak ogólnie wyglądają badania jak się długo nie udaje zajść w ciążę? Zanim się zaczęłam starać to poza szczepieniami miałam tylko TSH sprawdzane. To akurat nie było w normie (chyba niedoczynność, zawsze mi się miesza), ale szybko się poprawiło po jodzie, więc tylko mam brać cały czas. Bo pewnie jak się niedługo nie uda to będę musiała się zacząć badać i chciałam wiedzieć jak dużo jest przy tym zachodu.
Każdy lekarz czego innego wymaga, ale zwykle to właśnie są hormony tarczycy, progesteron, testosteron, prolaktyna lh, fsh.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wow! Gratuluje!!!!!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Czy zdazylo sie juz kiedy zeby tempka spadla a ciaza byla??
Ja nigdy nie mierzyłam, ale kojarzę po dziewczynach że często temperatura się myli i nie ma co się na niej opierać.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mam taki kalafior ciążowy i pociążowy jeszcze, że ledwo daję radę cokolwiek nadrobić....
a nie widzę ale gratuluję bardzo!!!
]3majcie kciuki za jutrzejsze usg!!!

Trzymamy mocno! Mnie kalafior też się zaczął, muszę kupić jakiś kompleks witamin bo tylko bym spała... I już wiem skąd te skurcze nóg 😏

Ja dziś w ogóle jestem wypompowana. Babci się pogorszyło, są problemy z krążeniem i zaczęło się zapalenie płuc. Lekarka dzwoniła dzisiaj do mamy że stan jest krytyczny i na drodze wyjątku, bo jest zakaz odwiedzin przez świńską grypę możemy się z babcią w sumie pożegnać. No i pojechaliśmy, każdy osobno do niej mógł wejść, powiedziałam jej o ciąży i parę słów, ale jest nieprzytomna i raczej nie rozumie przy tej chorobie już nic.
Rodzicom nie mogłam się przemóc żeby powiedzieć, ale mama chyba się domyśla trochę.
Jestem dziś już psychicznie wyczerpana, a jutro do pracy a rano do przedszkola.

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:52   #3374
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
mam prosbe..mozesz zrobic foto tych testow teraz jak jeszcze nie wyrzucilas... bo jak rano rob ilam niby nic a jak polezal to widze jakis cien...

A nawiasem mowiac jestem po wizycie. Gin powiedziala ze ladne grube endo ale ciazy nei widac ... wiec albo za wczesnie albo to przed okresem. Mam luteine 2x2 i... zobaczymy...chyba ze pojade na wycieczke do laboratorium i zrobie bete... bo chyba nie wytrzymam z nerwow

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

wogule wszystkie super kobity jestescie, waleczne i napewno wkoncu kazdej sie uda...
Wiesz co, wstaw swój. Bo ja na tym drugim nic nie mam a ten pierwszy wygląda tak, jak na zdjęciu tylko jest ta kreska już delikatniej bardziej wyraźna.
Dawaj fotę
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:59   #3375
qserduszkoq88
Przyczajenie

[QUOTE=geosmina;57355166]

Ja dochodzę do wniosku, że mój dzisiejszy test "utopiłam" trochę, bo tak chciałam żeby wyszedł pozytywny,że zamiast dać 3 krople moczu, to ja prawie całe 3 pipetki wrąbałam. I potem wszystko było dość mocno rozmyte, dopiero jak wysechł po godzinie to wyszły dwie mocne krechy 😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE

ty jestes the best!!!!!!!!!!!
Stary 2016-03-14, 23:09   #3376
qserduszkoq88
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz co, wstaw swój. Bo ja na tym drugim nic nie mam a ten pierwszy wygląda tak, jak na zdjęciu tylko jest ta kreska już delikatniej bardziej wyraźna.
Dawaj fotę

prosze..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12071773_1135421413186681_1287840942_n.jpg (61,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12476555_1135425709852918_1977883983_n.jpg (51,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12834454_1135425666519589_1468514936_n.jpg (41,8 KB, 33 załadowań)
Stary 2016-03-14, 23:11   #3377
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku ale emocje!!
Nie rób testów w ciągu dnia i do tego po piciu, bo nie wyjdzie wczesna ciąża. Zrób spokojnie betę, ale coś na pewno jest na rzeczy 😀

No, mój mąż jak mu powiedziałam że może bliźniaki to się zaczął śmiać że to by były dopiero jaja, od razu tysioncpińcet na dzieciarnię hehehe

To do roboty! Samo się nie zrobi 😜

Pamiętam Cię i trzymam kciuki kochana!😊

Kochana, odczekaj trochę i znowu zrób test. One wbrew wszystkiemu są dość kapryśne, mojej koleżance wyszły 3 negatywy jak już przeszło miesiąc była w ciąży. Przytulam Cię mocno😙

Każdy lekarz czego innego wymaga, ale zwykle to właśnie są hormony tarczycy, progesteron, testosteron, prolaktyna lh, fsh.

Ja nigdy nie mierzyłam, ale kojarzę po dziewczynach że często temperatura się myli i nie ma co się na niej opierać.

Trzymamy mocno! Mnie kalafior też się zaczął, muszę kupić jakiś kompleks witamin bo tylko bym spała... I już wiem skąd te skurcze nóg 😏

Ja dziś w ogóle jestem wypompowana. Babci się pogorszyło, są problemy z krążeniem i zaczęło się zapalenie płuc. Lekarka dzwoniła dzisiaj do mamy że stan jest krytyczny i na drodze wyjątku, bo jest zakaz odwiedzin przez świńską grypę możemy się z babcią w sumie pożegnać. No i pojechaliśmy, każdy osobno do niej mógł wejść, powiedziałam jej o ciąży i parę słów, ale jest nieprzytomna i raczej nie rozumie przy tej chorobie już nic.
Rodzicom nie mogłam się przemóc żeby powiedzieć, ale mama chyba się domyśla trochę.
Jestem dziś już psychicznie wyczerpana, a jutro do pracy a rano do przedszkola.

Ja biorę Femibion cały czas. Ale to musi minąć po prostu, witaminki nic nie dadzą, takie prawo ciąży Niedawno byłam w ciąży ale już zapomniałam, jak to czasem potrafi zakłuć. Ale dam radę. Najgorzej odmówić siostrzenicy tż, ma 1,5 roku i strasznie mi włazi na ręce. Dzisiaj powiedzieliśmy siostrze tż, więc mi już trochę małą zabierała, ale jak tylko się boi czegoś albo chce coś zobaczyć albo mama czegoś zabroni to jest "siosia" i ręce w górę i płacze jak jej nie wezmę... Ciężko odmówić, ale swoje waży...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-14, 23:11   #3378
qserduszkoq88
Przyczajenie

Cytat:
Dawaj fotę
jest tam cos...? albo mi sie wydaje..tylko ze to odrazu nie wyskoczylo... moze fak za wczesnie albo za malo hormonu w moczu... albo mam ciaze...urojona!!!!
Stary 2016-03-14, 23:14   #3379
Vrenth
Zadomowienie

Dzięki za info. To za jakieś 2-3 cykle się umówię - nadal mam cichą nadzieję, że nie będę musiała.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:27   #3380
MajWija
Wtajemniczenie

Test zrobiony z porannego moczu w załączniku.

Wkurzyłam się bo weszłam na stronę Invicta-u Nas jest punkt pobrań tego labo i patrzę a wyniki praktycznie wszystkich badań sa tego samego dniaa beta HCG 3 DNI
Kumacie coś z tego? Dlaczego tak długo?
Zawsze jak robiłam hormony PRL, TSH w tym punkcie pobrań to wynik miała popołudniu na necie.
Niezależnie od rodzaju badania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160315_061025.jpg (137,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2016-03-15, 06:31   #3381
Milagr0s
Raczkowanie

Dziewczyny, a kojarzycie gdzie znikła mysza93? Juz nawet nie ma jej na liście szaraczek...
Stary 2016-03-15, 06:44   #3382
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę Femibion cały czas. Ale to musi minąć po prostu, witaminki nic nie dadzą, takie prawo ciąży Niedawno byłam w ciąży ale już zapomniałam, jak to czasem potrafi zakłuć. Ale dam radę. Najgorzej odmówić siostrzenicy tż, ma 1,5 roku i strasznie mi włazi na ręce. Dzisiaj powiedzieliśmy siostrze tż, więc mi już trochę małą zabierała, ale jak tylko się boi czegoś albo chce coś zobaczyć albo mama czegoś zabroni to jest "siosia" i ręce w górę i płacze jak jej nie wezmę... Ciężko odmówić, ale swoje waży...

No ja mam teraz mały problem z córcią, ma 3 lata i jest na etapie "ja chciałam się przytulić", i zwykle chce na ręce. Ale muszę ją oduczyć tego spokojnie.
A ja czuję że mam różne niedobory, bo co chwilę mam skurcze łydek i ogólnie strasznie słaba jestem... A ten femibion jest dostępny z kapsułkami omega? Bo w ciąży brałam właśnie to i tam też były kapsułki, ale to był już chyba nr 2

Cytat:

Wkurzyłam się bo weszłam na stronę Invicta-u Nas jest punkt pobrań tego labo i patrzę a wyniki praktycznie wszystkich badań sa tego samego dniaa beta HCG 3 DNI
Zawsze jak robiłam hormony PRL, TSH w tym punkcie pobrań to wynik miała popołudniu na necie.
Jest kreska! 😀rób betę, a nie możesz gdzieś w diagnostyce po prostu? Oni szybko mają wyniki😊 musiało Ci się udać😙

Cytat:
prosze..
Wiesz co, ja widzę jakiś cień. U mnie zawsze były te testy białe jak śnieg, a u Ciebie jest delikatny ślad. Zrób jeszcze raz rano i jutro sprawdzaj czy ciemnieje 😊

Ja już od godziny nie mogę spać, za dużo myśli mam w głowie i mi niedobrze ciągle 😞

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a kojarzycie gdzie znikła mysza93? Juz nawet nie ma jej na liście szaraczek...
Ona chyba zmieniła nick na nemmireth😉 ale ręki nie dam uciąć bo nas tu dużo

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:42   #3383
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
prosze..
Ja też widzę cień cienia! Powtarzałas test dziś rano?

Cytat:

Krecha jak ta lala !!!! BRAWOOO!!!! Jak zareagował Tżt?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:24   #3384
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:

No, mój mąż jak mu powiedziałam że może bliźniaki to się zaczął śmiać że to by były dopiero jaja, od razu tysioncpińcet na dzieciarnie
tz nie protestuje przed blizniakami

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
prosze..
Cien cienia jest ale nie wiem bo mowilas ze troche lezal,najlepiej bete dla pewnosci i trzymam kciuki,zebys sie zalapala na szczęsliwy poniedziałek

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Jest cały czas z nami tylko zmienila tożsamosc w konspiracji

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:

Oj jest ta kreseczka druganiepotrzebnie sie wczoraj stresowalas tym drugim testem gratuluję Ci bardzo,ja wlasnie lezakuje po ciezkiej pracy z męzem wiec moze ten cykl bedzie szczesliwy dla mniebo tz akurat bedzie caly tydz w domku a ja jakos bede miec na dniach owuno ale nie napalam się zbytnio
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:54   #3385
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Oj jest ta kreseczka druganiepotrzebnie sie wczoraj stresowalas tym drugim testem gratuluję Ci bardzo,ja wlasnie lezakuje po ciezkiej pracy z męzem wiec moze ten cykl bedzie szczesliwy dla mniebo tz akurat bedzie caly tydz w domku a ja jakos bede miec na dniach owuno ale nie napalam się zbytnio
No to nic tylko działać najlepiej z łóżka nie wychodzić
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 09:12   #3386
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
jest tam cos...? albo mi sie wydaje..tylko ze to odrazu nie wyskoczylo... moze fak za wczesnie albo za malo hormonu w moczu... albo mam ciaze...urojona!!!!
Jest cień widoczny! Zrób test koniecznie jeszcze raz!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
tz nie protestuje przed blizniakami

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cien cienia jest ale nie wiem bo mowilas ze troche lezal,najlepiej bete dla pewnosci i trzymam kciuki,zebys sie zalapala na szczęsliwy poniedziałek

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Jest cały czas z nami tylko zmienila tożsamosc w konspiracji

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Trzymam kciuki!
A to myślisz, że jak test poleży to się upozytywni??
Ja kiedyś tam robiłam testy, nie planując dziecka to nigdy nie pojawił się żaden cień nawet po kilku dniach.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Ja też widzę cień cienia! Powtarzałas test dziś rano?

Krecha jak ta lala !!!! BRAWOOO!!!! Jak zareagował Tżt?
Już po becie. Zrobiłam jeszcze prolaktyne, progesteron i TSH dla kontroli. Wynik będzie dzisiaj popołudniu. Około 17-18.
Nie dowierza, zresztą tak samo jak ja... Pytał dzisiaj, kiedy powiemy, a ja, że dopiero, jak będzie potwierdzone przez gina bo to wczesna ciąża i różnie bywa, a On pyta to, kiedy to będzie pewne, to mówię Mu, że nie wiem, zobaczymy jaka beta dzisiaj będzie, a On to co beta nie potwierdza ciąży
A ja cały czas patrze w te testy i zastanawiam się, czy to nie jakieś anomalia...
Mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu, jakby na @, ale takie troszkę inne i co jakiś czas delikatne zakłucie jajników, ale częściej prawego, tak delikatne. I taka jakbym była zamulona troszkę.
Stary 2016-03-15, 09:15   #3387
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Już po becie. Zrobiłam jeszcze prolaktyne, progesteron i TSH dla kontroli. Wynik będzie dzisiaj popołudniu. Około 17-18.
Nie dowierza, zresztą tak samo jak ja... Pytał dzisiaj, kiedy powiemy, a ja, że dopiero, jak będzie potwierdzone przez gina bo to wczesna ciąża i różnie bywa, a On pyta to, kiedy to będzie pewne, to mówię Mu, że nie wiem, zobaczymy jaka beta dzisiaj będzie, a On to co beta nie potwierdza ciąży
A ja cały czas patrze w te testy i zastanawiam się, czy to nie jakieś anomalia...
Mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu, jakby na @, ale takie troszkę inne i co jakiś czas delikatne zakłucie jajników, ale częściej prawego, tak delikatne. I taka jakbym była zamulona troszkę.
No to szykuje Ci się zapewne jeden z najdłuższych dni w życiu, co?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 09:18   #3388
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam teraz mały problem z córcią, ma 3 lata i jest na etapie "ja chciałam się przytulić", i zwykle chce na ręce. Ale muszę ją oduczyć tego spokojnie.
A ja czuję że mam różne niedobory, bo co chwilę mam skurcze łydek i ogólnie strasznie słaba jestem... A ten femibion jest dostępny z kapsułkami omega? Bo w ciąży brałam właśnie to i tam też były kapsułki, ale to był już chyba nr 2

Jest kreska! 😀rób betę, a nie możesz gdzieś w diagnostyce po prostu? Oni szybko mają wyniki😊 musiało Ci się udać😙

Wiesz co, ja widzę jakiś cień. U mnie zawsze były te testy białe jak śnieg, a u Ciebie jest delikatny ślad. Zrób jeszcze raz rano i jutro sprawdzaj czy ciemnieje 😊

Ja już od godziny nie mogę spać, za dużo myśli mam w głowie i mi niedobrze ciągle 😞

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Ona chyba zmieniła nick na nemmireth😉 ale ręki nie dam uciąć bo nas tu dużo

Ja się staram ją brać za rękę i nie podnosić, ale ona trochę rozpieszczona jest, jak nie ma tego czego chce to wpada w histerie...
Na skurcze to magnez przede wszystkim. Femibion 1 chyba jest bez omega z tego co pamiętam... Mi się najbardziej podobały składem Pregna Plus, ale muszę brać lepiej wchłanialny kwas, którego ona nie ma, więc jestem skazana na Femibion jaki by nie był...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-03-15, 09:24   #3389
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Jest cień widoczny! Zrób test koniecznie jeszcze raz![COLOR="Silver"]

Trzymam kciuki!
A to myślisz, że jak test poleży to się upozytywni??
Ja kiedyś tam robiłam testy, nie planując dziecka to nigdy nie pojawił się żaden cień nawet po kilku dniach.
Nie wiem czy tak moze byc ale bez powodu nie piszą zeby nie patrzec po uplywie tych kilku minut,a poza tym cos mi sie przypomina ze chyba jedna z dziewczyn tutaj tak miala ze spojrzala po kilku godz i jak przy robieniu nic nie bylo to potem sie cos pojawilo a potem po kilku dniach przyszla jednak @ wiec nie wiem,oczywiscie zycze zeby nawet najbledszy coen cienia byl oznaką fasolki ale poki wynikow z krwi nie bedzie to lepiej sie nie nakrecac za bardzo

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Ja się staram ją brać za rękę i nie podnosić, ale ona trochę rozpieszczona jest, jak nie ma tego czego chce to wpada w histerie...
Na skurcze to magnez przede wszystkim. Femibion 1 chyba jest bez omega z tego co pamiętam... Mi się najbardziej podobały składem Pregna Plus, ale muszę brać lepiej wchłanialny kwas, którego ona nie ma, więc jestem skazana na Femibion jaki by nie był...

Ja bralam tez pregna plus a teraz jest kilka opcji tej pregny,są z omega i jeszcze chyba jakies to moze i z lepiej wchlanialnym kwasem tez jest
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 09:53   #3390
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
prosze..
Coś tam widać, zrób bete

Cytat:
No właśnie też ostatnio się zastanawiałam jak ostatnio pisała to mieli mieć tą wizytę ovufriend ale nie wiem
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości