Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:18   #4351
ziuta.
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie ale urosły mi tam dłuższe i ciemniejsze włoski....lol...
Mnie też urosły. Kreski brak.

Od paru dni czuję że już nie mogę tak sobie usiąść w każdej pozycji ani wstać tak szybko czy się obrócić bo mnie brzuch "ciągnie". To chyba znaczy że rośnie
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:55   #4352
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ale urosły mi tam dłuższe i ciemniejsze włoski....lol...
I mi!
Ale kreski brak, mnie to raczej cieszy...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:00   #4353
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
I mi!
W pierwszej ciąży też nie miałam tej kreski na szczęście więc może i tym razem się upiecze

Za to dzisiaj pierwszy raz poczułam się jak słoń...Ledwo do pracy doszłam, dyszałam jak palacz po wejściu po schodach ostatnie piętro w pałacu kultury. Chód mi się zmienił, mam wrażenie, że poruszam się jak pingwin. Mam wrażenie, że coś się bardzo zmieniło u mnie w ciągu ostatniego tygodnia. Jakiś skok rozwojowy w tej ciąży czy coś...
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:14   #4354
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
W pierwszej ciąży też nie miałam tej kreski na szczęście więc może i tym razem się upiecze

Za to dzisiaj pierwszy raz poczułam się jak słoń...Ledwo do pracy doszłam, dyszałam jak palacz po wejściu po schodach ostatnie piętro w pałacu kultury. Chód mi się zmienił, mam wrażenie, że poruszam się jak pingwin. Mam wrażenie, że coś się bardzo zmieniło u mnie w ciągu ostatniego tygodnia. Jakiś skok rozwojowy w tej ciąży czy coś...

A który to tydzień?
Tez sie modlę o brak kreski
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:15   #4355
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A który to tydzień?
Tez sie modlę o brak kreski
Jutro będzie 20:0 tc
Stary 2016-03-14, 21:17   #4356
Talantea
Zakorzenienie

Tez jestem owlosiona na brzuchu kreski nie mam.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:20   #4357
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Tez jestem owlosiona na brzuchu kreski nie mam.
W razie co będziemy sobie ślicznego warkoczyka tam pleść
Stary 2016-03-14, 21:33   #4358
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Jutro będzie 20:0 tc

Moze Ci sie zmienił środek ciężkości bo jak patrzyłam dzis na rysunku umiejscowienia dzidzi to mniej wiecej w 20 tyg znajduje sie bliżej pępka (choć rożne źrodła podają rożnie)
Stary 2016-03-14, 21:51   #4359
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Moze Ci sie zmienił środek ciężkości bo jak patrzyłam dzis na rysunku umiejscowienia dzidzi to mniej wiecej w 20 tyg znajduje sie bliżej pępka (choć rożne źrodła podają rożnie)
Tydzień temu na wizycie był dokładnie po pępkiem. Bo położna mierzyła. Z USG wychodzi teraz o tydzień starszy, ale chyba po 12tygodniu te daty za każdym razem mogą być inne.
No nie wiem, w każdym bądź razie dziś samopoczucie słonicy a przeziębienie nie pomaga.
Stary 2016-03-14, 22:00   #4360
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
W razie co będziemy sobie ślicznego warkoczyka tam pleść
Jak tak teraz spojrzalam to nawet jedne sa dluzsze od drugich. zmierzylam i jeden mial nawet dwa centymetry
Do tego na glowie mam nowe tzw baby hair.
Smieje sie ze na koniec ciazy bede wygladała jak małpka.

Stary 2016-03-14, 22:02   #4361
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Jak tak teraz spojrzalam to nawet jedne sa dluzsze od drugich. zmierzylam i jeden mial nawet dwa centymetry
Do tego na glowie mam nowe tzw baby hair.
Smieje sie ze na koniec ciazy bede wygladała jak małpka.
Baby hair są ok Zawsze więcej na głowie się przyda
Ale tylko na głowie. Jak zaczną mi rosnąć wąsy może być ciężko
Stary 2016-03-14, 22:03   #4362
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja tez widziałam w sobote lecące bociany
Weekend minął za szybko... Sobota w pracy a wczoraj bardzo leniwy dzien... Troche spania troche filmu troche ogarnięcia domu. A dzis rano bardzo zasmucił nas pies juz myslalam ze zdycha leżał nie mia siły wstać o własnych łapkach nie chciał jeść pic i cały sie trząsł... Dostał jakiś zastrzyk i mamy czekac... Tylko ze musiałam iść do pracy i sie martwię mogłam wziąć wolne i z nim zostać ehhh...
Biedny piesek. Mam nadzieję, że zastrzyk mu pomoże.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja biorę urosept i bakterii jest mniej

Ktoś pytał o farbę miętową? To biała farba i pigment ( dodaje się go w zależności od odcienia jaki chce się uzyskać). Jeśli będzie potrzeba to mogę sprawdzić jaki to pigment dokładnie

Jutro mam połówkowe. Proszę o kciuki

Chyba się przeziębiłam
Trzymam kciuki za połówkowe! I szybkie zwalczenie przeziębienia.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a lekarz coś mówił o szyjce w tej sytuacji?
hehe super, że tak już wyraźnie czujesz gdzie malec urządza imprezkę..

ojj biedna psinka..może coś mu zaszkodziło?
to daj koniecznie znać jak jutro wyniki Ci wyjdą
dla maluszka..

już kiedyś miałam pytać czy myjecie okna? ja jak zdjęłam ostatnio zasłony i firanki i je wyprałam to była afera na pół rodziny, a okna to są w fatalnej kondycji..coś tam mąż ostatnio umył, ale z jego tempem to do porodu może się uwinie..

ps. ups
Ja okien nie myję, boję się, bo już świeżo po zajściu w ciążę podczas wieszania zasłon zasłabłam. Na szczęście wcześniej zdążyłam zejść z drabiny. Poza tym zawsze miałam problem z zebraniem się do tego, nienawidzę tej czynności, nawet święta mnie nie motywowały w przeszłości.

Cytat:
Kurde, a ja dostałam zwolnienie na tydzień od lekarza 1 kontaktu ze względu na zapalenie górnych dróg oddechowych i nie wpisała mi na zwolenieniu kodu ciążowego rozumiem ze nie dostanę w takiej sytuacji 100 % wynagrodzenia? Czy moge jescZze do niej isc zeby poprawiła?
Ja bym poszła, myślę że powinna to poprawić, żeby nie było problemu. Coś czytałam że może też być zaświadczenie lekarskie o ciąży jak nie ma kodu B i powinna być wtedy wypłata 100%.
Zdrówka.

Cytat:
Napisane przez di_anna Pokaż wiadomość
A propo pigmentu, ale takiego w skórze... Czy któraś z Was zauważyła już u siebie kresę na brzuchu?
U mnie też tylko przyrost włosia.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:06   #4363
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Tydzień temu na wizycie był dokładnie po pępkiem. Bo położna mierzyła. Z USG wychodzi teraz o tydzień starszy, ale chyba po 12tygodniu te daty za każdym razem mogą być inne.

No nie wiem, w każdym bądź razie dziś samopoczucie słonicy a przeziębienie nie pomaga.

A to moja koncepcja sie nie sprawdziła
To moze jest inna przyczyna albo przejdzie Ci jutro

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Biedny piesek. Mam nadzieję, że zastrzyk mu pomoże.

Trzymam kciuki za połówkowe! I szybkie zwalczenie przeziębienia.

Ja okien nie myję, boję się, bo już świeżo po zajściu w ciążę podczas wieszania zasłon zasłabłam. Na szczęście wcześniej zdążyłam zejść z drabiny. Poza tym zawsze miałam problem z zebraniem się do tego, nienawidzę tej czynności, nawet święta mnie nie motywowały w przeszłości.

Ja bym poszła, myślę że powinna to poprawić, żeby nie było problemu. Coś czytałam że może też być zaświadczenie lekarskie o ciąży jak nie ma kodu B i powinna być wtedy wypłata 100%.

Zdrówka.

.

Dzięki dzięki dzięki oby sie udało zmienic albo chociaż zadziałać z tym zaświadczeniem
Stary 2016-03-14, 22:18   #4364
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
apropo ćwiczeń - ja na razie nic ale chciałabym chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych i zastanawiam sie czy będę mogła bo generalnie jestem zagrożona otwieraniem sie szyjki.

Dodatkowo jak chodzę cały czas czuję mocne ciągnięcie w podbrzuszu nasilające sie w miarę upływu czasu chodzenia - to normalne? Macie tak?
Podbijam, może któraś wie? Też tak mam.

Włosy na brzuchu też mam
Stary 2016-03-14, 22:21   #4365
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Włosy na brzuchu też mam
Tak nie, ale wczoraj miałam coś ala skurcze w Bożenie. Nawet nie wiem jak to dokładnie umiejscowic...

Za to wieczorami mam często taki ból jak na okres. Gdzieś wyczytałam że czasami skurcze hixton bricks (czy jak one się tam nazywają) można tak odczuwać.
Ale ze juz?
Nie przypominam sobie czegoś takiego z poprzedniej ciazy. Wtedy pierwsze skurcze jakie się pojawiły to po odejściu wód
Stary 2016-03-14, 23:07   #4366
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Włosy na brzuchu też mam

Tez tak mam ale to zwykle jak za duzo chodzę wlasnie, albo sie przemęczę ale to chyba normlany objaw organizmu, który mowi nam żebyśmy odpoczęły
Ja mam tez bole w pachwinach jak za duzo pochodzę....
Stary 2016-03-15, 04:43   #4367
emenyx
Zadomowienie

Wczoraj miałam badanie połówkowe i nadal nie znam płci, pępowina leżała niekorzystne i lekarka nie mogła stwierdzić strasznie zawiedziona wyszlam wiem, ze sa gorsze rzeczy, ale po prostu chialam wiedzieć, a tu nadal nic

Dzisiaj pobudka o 3.30 i usnąć nie mogę strasznie mnie wkurza to nocne w budzenie sie

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki

U mnie też położna przed wizytą waży i mierzy ciśnienie, wpisuje do karty, lekarz tylko sprawdza, ale nic nigdy nie komentował. Nie wiem czy mam coś na plusie, może z kilogram - zależy o której się ważę, bo położna, to też mi tę wagę zaokrągla, więc moja waga z karty ciąży nie jest dla mnie miarodajna

Przyznam, że przed ciążą nie byłam zbyt aktywna fizycznie. Chyba, że aktywność okazjonalna - rower, spacery itd., ooo to bardzo lubiłam i lubię do tej pory Na początku ciąży miałam zacząć ćwiczyć właśnie te ćwiczenia dla ciężarnych, ale zaczęły się plamienia i nawet nie zaczęłam. Zastanawiam się co teraz, bo plecy mnie zaczynają boleć. Pójdę do lekarza, to się wywiem. I bardzo chciałabym, ze względu na plecy, chodzić na basen. Pływak ze mnie kiepski, ale choćby po to, żeby na tych plecach trochę się pounosić.

I wiecie za czym baaaardzo tęsknię? ROWER!! Jak ja uwielbiam jeździć rowerem, ale tak po lesie - po piachach, dołach, wertepach. Nie wiem czy tak ryzykować, zwłaszcza, że były problemy na początku. Dopytam gina, jak nie, to chociaż po asfalcie. Ciekawe ile km dziennie pozwoli jeździć, hihi, do babci na wieś codziennie bym jeździła Ale roweru to mi brakuje, zwłaszcza jak przychodzi moja i męża rowerowa pora, czyli marzec Uwielbiammmm takie rowerowe weekendy
A ja czytałam we wszystkich moich poradnikach ,,ze rower jest jak najbardziej wskazany w ciazy oczywiście żadne kolarstwo wyczynowe, ale normalna jazda jak najbardziej lekarka mówiła mi, zeby nadal cwiczyc jedynie wyeliminować bieganie i skakanie, dlatego przestałam chodzic na step- aerobik bo tam właśnie było dużo podskoków, obrotów i gwałtownych ruchów i czułam ze mi niedobrze po nich sie robiło, albo cos mnie bolało, teraz chodzę na siłownie tylko- crosstrainer, rowerek i dużo ćwiczeń na ramiona i plecy robię.
A wczoraj pierwszy raz zapuscilam sobie pilates dla ciężarnych - bardzo spokojne cwiczenia, aż za spokojne jak dla mnie, ale tak w 8-9 miesiącu jak brzuchol urośnie myśle, ze bedą w sam raz .
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 05:40   #4368
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..witam się tradycyjnie z kawą

Cytat:
Ehhhh mi szwagierka sprzedała wirusa ale jej nie mogłam się pozbyć😝

Dawno nie byłam przeziębiona zresztą...((
współczuje..no u Ciebie to inna sytuacja, bo szwagierka to domownik

Cytat:
Jutro sprawdzę i dam znać bo już zalegam w łóżku z temp. 37,5
ojj zdrówka..

Cytat:
Kurde, a ja dostałam zwolnienie na tydzień od lekarza 1 kontaktu ze względu na zapalenie górnych dróg oddechowych i nie wpisała mi na zwolenieniu kodu ciążowego rozumiem ze nie dostanę w takiej sytuacji 100 % wynagrodzenia? Czy moge jescZze do niej isc zeby poprawiła?
podejdź do przychodni i poproś o zaświadczenie o ciąży i wszytkie L4 powinnaś mieć płatne 100%

Cytat:
A propo pigmentu, ale takiego w skórze... Czy któraś z Was zauważyła już u siebie kresę na brzuchu?
jasne, ja taką kreskę mam od I trymestru, jest bardzo cienka i jasna, widać ją pod światło..nie dochodzi chyba do samego pępka, kończy się niżej..nie wygląda jakoś brzydko, gorzej te pare ciemniejszych włosów co dziewczyny też mają mnie przeraża..

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam badanie połówkowe i nadal nie znam płci, pępowina leżała niekorzystne i lekarka nie mogła stwierdzić strasznie zawiedziona wyszlam wiem, ze sa gorsze rzeczy, ale po prostu chialam wiedzieć, a tu nadal nic

Dzisiaj pobudka o 3.30 i usnąć nie mogę strasznie mnie wkurza to nocne w budzenie sie

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ----------
a nie masz możliwości,żeby umówic się do kogoś innego podejrzeć co tam malec tak chowa między nóżkami? rozumiem,że się zezłościłaś..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:53   #4369
kasia_ruda
Zakorzenienie

Kurde, mnie całkiem rozłożyło. Leżę bez siły, w nocy temperatura podwyższona, czuję się okropnie
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 07:34   #4370
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Kurde, mnie całkiem rozłożyło. Leżę bez siły, w nocy temperatura podwyższona, czuję się okropnie
Witaj w klubie:/ już nie wiedziałam co w nocy robić by móc oddychać jak człowiek. Zrobiłam sobie płukanke solą fizjologiczna i rano się odblokowalo.
Może jak odprawie Oliwke do szkoły to jeszcze się położę na chwilę...
Czuję się jakbym wróciła z całorocnej imprezy
Stary 2016-03-15, 08:17   #4371
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie:/ już nie wiedziałam co w nocy robić by móc oddychać jak człowiek. Zrobiłam sobie płukanke solą fizjologiczna i rano się odblokowalo.
dziewczyny - szybkiego powrotu do zdrowia, mam nadzieję,że macie kogoś kto herbatkę doniesie, dziatwę ogarnie, a Wy się kurujcie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:18   #4372
natalia_23
Zakorzenienie

witam
oj też mnie coś bierze i od rana krew z nosa leci.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a lekarz coś mówił o szyjce w tej sytuacji?
hehe super, że tak już wyraźnie czujesz gdzie malec urządza imprezkę..

Jutro idę do swojej gin, więc się dowiem co z moją szyjką. Moja mama też miała problemy z szyjką, lekarz straszył ją, że nie dotrwa do terminu a ja urodziłam się 3,5h przed terminem . Może mamy taką naturę, z synem przechodziłam ostatni miesiąc z całkowicie zgładzoną szyjką i lekkim rozwarciem. Dokładnie 4 tygodnie przetrwałam. Teraz mam nadzieje, że też tak będzie

Cytat:
Ja uważam, ze warto. Ale nie są to małe pieniądze (ja w Warszawie 2 lata temu płaciłam 1200 lub 1400), więc trzeba to dobrze przemyśleć. Gdybym miała rodzić sn, to tylko z prywatną połozną i tylką z tą samą, z którą urodziłam synka. Dawała mi ona niesamowite poczucie komfortu i zaopiekowania w ostatnich tygodniach ciąży, w czasie porodu i potem pobytu w szpitalu. Bardzo miło wspominam jej opiekę i uważam, że były to dobrze wydane pieniądze. Myślę, ze to w duzej mierze dzięki niej mialam tak fajny poród

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
rzeczywiście u Was to nie mała kasa... u mnie to znacznie lepiej wygląda, chociaż nie wiem ile teraz biorą.
Cytat:
I mi!
U mnie kreska pojawiła się po 30tc, jakoś mi nie przeszkadzała

Cytat:
Tak nie, ale wczoraj miałam coś ala skurcze w Bożenie. Nawet nie wiem jak to dokładnie umiejscowic...

Za to wieczorami mam często taki ból jak na okres. Gdzieś wyczytałam że czasami skurcze hixton bricks (czy jak one się tam nazywają) można tak odczuwać.
Ale ze juz?
Nie przypominam sobie czegoś takiego z poprzedniej ciazy. Wtedy pierwsze skurcze jakie się pojawiły to po odejściu wód
tak te skurcze pojawiają się ok 20tc więc całkiem możliwe, że to są one.

Cytat:

Przykro mi, że nie poznałaś płci.

Zdrówka dla Was idę się też kurować. U nas śnieg w nocy spadł, na aucie całkiem sporo go było a mój mąż chciał na rowerze się wybrać dziś do pracy, bo wczoraj tak ładnie słońce świeciło taa

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:26   #4373
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Moje kondolencje :/ ja miałam grypę, teraz meczy mnie jeszcze kaszel ale czuje sie b. Dobrze
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:27   #4374
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj pobudka o 3.30 i usnąć nie mogę strasznie mnie wkurza to nocne w budzenie sie [COLOR="Silver"]
Mam połówkowe w czwartek i też obawiam sie że płci nie poznam, a wiąże z tym ogromne nadzieje :P
mama mi wczoraj pokazała jakie piękne spodnie kupiła dla przyszłego wnuka :P ona liczy, ze po 5 wnuczkach w końcu pojawi się wnuk :P
a ja chciałąbym już zacząć kupować wszystko dla Malca...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:29   #4375
florencee
Zadomowienie

Witam.

Cytat:

Szkoda, że nie było można podejrzeć płci. Też bym była bardzo rozczarowana.

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
oj też mnie coś bierze i od rana krew z nosa leci.

Jutro idę do swojej gin, więc się dowiem co z moją szyjką. Moja mama też miała problemy z szyjką, lekarz straszył ją, że nie dotrwa do terminu a ja urodziłam się 3,5h przed terminem . Może mamy taką naturę, z synem przechodziłam ostatni miesiąc z całkowicie zgładzoną szyjką i lekkim rozwarciem. Dokładnie 4 tygodnie przetrwałam. Teraz mam nadzieje, że też tak będzie

rzeczywiście u Was to nie mała kasa... u mnie to znacznie lepiej wygląda, chociaż nie wiem ile teraz biorą.

U mnie kreska pojawiła się po 30tc, jakoś mi nie przeszkadzała

tak te skurcze pojawiają się ok 20tc więc całkiem możliwe, że to są one.

Przykro mi, że nie poznałaś płci.

Zdrówka dla Was idę się też kurować. U nas śnieg w nocy spadł, na aucie całkiem sporo go było a mój mąż chciał na rowerze się wybrać dziś do pracy, bo wczoraj tak ładnie słońce świeciło taa
Zdrówka dziewczyny, wypoczywajcie.

U nas też śnieg, a wczoraj było tak wiosennie.

Co do ciągnięcia w podbrzuszu, u mnie to wygląda tak, że mam cały pakiet różnego rodzaju bóli. W czasie chodzenia się zdarza w pachwinach, w czasie nagłego wstania z leżenia lub przekręcenia się na drugi bok, a niekiedy ból przypominający miesiączkowy (wraz z takim ciągnięciem do kolan, u mnie takie coś zawsze zwiastowało nadejście okresu, nieprzyjemne uczucie). Lekarz mi mówił, że to normalne, jeżeli nie trwa długo, nie jest połączone z plamieniem, to żebym się nie martwiła.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 08:33   #4376
tija93
Zakorzenienie

Heeej

Nadrobiłam Was! Od wczoraj jesteśmy w domu, wczoraj jeszcze miałam wizytę u ginekologa. Wsio ok, dostałam żelazo na niską hemoglobine i dalsze zwolnienie Też chciałam pracować w ciąży, ale nie było mi dane. W 6tc krwiak i L4, potem powrót do pracy na 3 dni i plamienie. Trudno

Ślub minął szybko, za szybko Napiszę Wam potem wszystko Bo mi w ten post nie wejdzie

Dziękuję Wam za życzenia!

Cytat:
Ja dziś skończyłam pierwszy kocyk na drutach, jak zrobię drugi i je wykończę, to wrzucę wam fotkę

Czekam na zdjęcia!

Cytat:
Mój gin połówkowe robi 22-23tydz a nawet czasem kilka dni później, a argumentował to tym, że do 20 tyg serce może być nie wykształcone jeszcze do końca i jak wykryje tego typu nieprawidłowości to jest niepotrzebna panika, a to nigdy nie wpływa dobrze na mamę i dzidzię Ja jestem umówiona na 22t3d czyli w połowie kwietnia. Jutro też mam wizytę. Nie mogę się doczekać bo ostatnio byłam ponad miesiąc temu.
Też będę miała tak późno usg połówkowe i z tego samego powodu

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
TZ wrócił do domu i mowi, ze bez zmian lezy osowiały wody nawet nie tknął boje sie przecież to maluch ma dopiero pol roku... Pewnie bede musiała jutro pojsc z nim na krew...
Zdrówka dla pieska

Cytat:
Jutro sprawdzę i dam znać bo już zalegam w łóżku z temp. 37,5
Zdrówka

Cytat:
Ja również tak jak inne dziewczyny jestem bardziej owłosiona, ale kreski nie mam

Cytat:
Zdrówka
Stary 2016-03-15, 08:56   #4377
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Raczej nie powinnaś, jeśli masz zagrożenie niewydolności szyjki. A z czego ono wynika?

Ale jestem w☠☠☠☠@&na. W czwartek na urodziny mamy moja sis przyszła z dwójką zakatarzontch dzieci. W piątek mój syn zaczął kichać, potop z nosa itd. Na szczęście udalo nam się opanować sytuację, jest już dużo lepiej, ale dziś kurde mnie zaczęło brać, katar, łamanie w kościach, ból głowy. Jestem taka zla na nią, że nie pomyslała o nas.

Szyjka - jestem po usunięciu przegrody macicy i lekarz ostrzegał, ze istnieje zagrożenie, ze będzie sie otwierać. Do tej pory było ok, w czw mam kolejną wizytę i mam nadzieję, ze tak pozostanie.

Co do kontaktu z chorymi to unikajcie jak ognia. Ja normalnie rzadko choruję ale ostatnio byłam u mamy, gadamy gadamy a ona mi mówi, ze cos ją bierze. Wróciłam do siebie i już wieczorem czułam, ze będę chora no i oczywiście na drugi dzień nos zatkany i okrutny ból głowy. Z kataru jeszcze nie wyszłam a to już ponad 2 tyg - tak wiec dbajcie o siebie.
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 09:19   #4378
Talantea
Zakorzenienie

Dziendoberek

Cytat:

Tez mam taka nadzieje, ze na nastepnej wizycie uda mi sie poznac plec. Za kazdym razem gin odklada szukanie na pozniej. Nastepna wizyta dopiero 23 marca.

Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia zyczę

Cytat:
Zaraz wszystkie rozlozy nam na wątku Obys nie miala gorzej i tylko katar pozostal

Cytat:
Mam połówkowe w czwartek i też obawiam sie że płci nie poznam, a wiąże z tym ogromne nadzieje :P
mama mi wczoraj pokazała jakie piękne spodnie kupiła dla przyszłego wnuka :P ona liczy, ze po 5 wnuczkach w końcu pojawi się wnuk :P
a ja chciałąbym już zacząć kupować wszystko dla Malca...
Moja tesciowa tez chce teraz wnuka Kiedys pisalam, ze mi przepowiadala syna bo na corke to ja jej nie wygladam. Cokolwiek mialoby to oznaczać. Jak teraz rzeczywiscie wyjdzie chlopiec to bedzie miala radoche. Juz to widze jak gada, ze miala racje.
Nie lubie jak tak ludzie mowia.

Tesciowa pojechala do szpitala na sprawdzenie tej nogi, normalnie spakowala sie jak na wczasy
Caly dzien sie krecila i pakowala, wszscy na nia krzycza zeby nie chodzila (do tego bez kul) bo nie powinna, a ona w zaparte. Chyba jej sie polepszylo bo wczesniej stekala ze boli

Stary 2016-03-15, 09:33   #4379
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Może udaj się do lekarza?

Cytat:
(...)
Moja tesciowa tez chce teraz wnuka Kiedys pisalam, ze mi przepowiadala syna bo na corke to ja jej nie wygladam. Cokolwiek mialoby to oznaczać. Jak teraz rzeczywiscie wyjdzie chlopiec to bedzie miala radoche. Juz to widze jak gada, ze miala racje.
Nie lubie jak tak ludzie mowia.

Tesciowa pojechala do szpitala na sprawdzenie tej nogi, normalnie spakowala sie jak na wczasy
Caly dzien sie krecila i pakowala, wszscy na nia krzycza zeby nie chodzila (do tego bez kul) bo nie powinna, a ona w zaparte. Chyba jej sie polepszylo bo wczesniej stekala ze boli
Ja też nie lubię gdy ktoś tak mówi;/ co to ma w ogóle za znaczenie jaka będzie płeć? Najważniejsze, żeby wszystko było w porządku... a to czy będzie syn/córka czy tam wnuk/wnuczka powinno mieć jak najmniejszą wartość.

Witam Was

Ja dzisiaj poczyniłam pierwsze zakupy dzieciowe Jak mi dotrze paczka to Wam wkleję zdjęcie. A w piątek połówkowe. Będą jaja jak stwierdzi, że jednak chłopiec, bo kupiłam też różowe ubranka A tak się zapierałam wcześniej, że nie kupię nic różowego ;p
Stary 2016-03-15, 09:34   #4380
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Mnie też urosły. Kreski brak.

Od paru dni czuję że już nie mogę tak sobie usiąść w każdej pozycji ani wstać tak szybko czy się obrócić bo mnie brzuch "ciągnie". To chyba znaczy że rośnie
Ja w niedziele sobie leżę na łóżku po porannych uniesieniach z mężem, akurat słońce mocno świeciło i tak patrzę i na moim brzuchu są włosy (nigdy ich nie było, no może jakieś pojedyńcze ale całkowicie białe więc ich nie zauważałam) a teraz jakby się zagęściły i są na całej długości brzucha o.O Mój mąż też mi mówi : wow masz włosy na brzuszku ;p
Ciekawe co się będzie działo dalej ;p
Kreski brak - puki co ;p
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości