Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:54   #2041
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Iwoncia Tobie jeszcze pare żadnych tygodni zostalo:P z tego co widać na pierwszej stronie to jestes ostatnia w kolejce
Stary 2016-03-14, 20:58   #2042
velika
Winter is coming

czy twardsze to nie wiem, na pewno było inaczej.
Teraz większość ciąż jest zaplanowana i wyczekana, kobiety o siebie dbają, jesteśmy pod ciągłą kontrolą lekarzy. No i jak ktoś ma lipną robotę, to korzysta z l4, kiedyś tego nie było. Zachodziło się w ciążę i nie było takiego szaleństwa, chuchania i dmuchania ;] po prostu pewien etap, który trzeba przejść. Tak samo z wychowywaniem, kiedyś był duuużo większy luz ;] Teraz to by się moimi rodzicami zainteresował mops, bo od 6 rz sama chodziłam najpierw do zerówki, potem do szkoły, podgrzewałam sobie obiady, siedziałam sama w domu wielokrotnie itd. Mam wrażenie, że szybko się zdobywało pewną samodzielność

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:05   #2043
Iwoncia81
Zakorzenienie

tabaska25 tak, na liście jestem ostatnia ale mam planowaną cesarkę. Przypuszczam tydzień lub dwa wcześniej. Dokładnie sie dowiem 24 marca.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:07   #2044
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Jestem już po ostatniej wizycie u ginekologa. Szyjka skrócona i rozwarcie na opuszek palca. Mały ma 2500g wiec całkiem fajnie pobrała mi wymaz i za kilka dni pojade odebrać. Czesto mam te skurcze przepowiadajace i mam nadzieje że przez nie nie spędze świąt w szpitalu na porodówce.

Brawo

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

ja dziś mały wypad zrobiłam z mamą do SH, nakupiłam bodziaków na ok 50 cm tych mega małych. także mam wszystko.

ale rozbawiła mnie sytuacja dzisiejsza. jakaś babeczka szła z małym dzieckiem - ok 5-6 lat ? cos takiego. A ten przechodzc koło mnie mówi do swojej mamy " mamo ale ta Pani ma wieeeelki brzuch... co ona jadła" kobieta zawstydzona, ja w śmiech bo słodkie to było Tłumaczy mu że tam dzidzie mam i dlatego taki duży. na co z kolei moja mama dumnie mówi, że tu są nawet dwie dzidzie Babeczka nie załapała, patrzy na moją mamę i mówi " no tak , tak , widzisz tamta Pani też ma dzidzie w brzuchu" Mama widzę już ciśnienie podskoczyło bo przewrażliwiona na punkcie wyglądu a brzuszka troche ma I odpowiada, że nie ma dzidzi ale ja mam bliźniaki. Kobieta zrbiła się cała czerwona, wzięła synka i wyszła A mi się smiać chciało patrząc jak moja matka stoi i się w witrynie sklepu przeglądać zaczęla

Uśmiałam się

Poli super koszule ta pierwsza taka sexi Ja w moich wyglądam jak w worku.

Chloe Ty się nie musisz malować, i tak wyglądasz świetnie, młodo

Stwierdzam, że jak mam rodzić naturalnie to nie na wieczór, bo mam za duże ciśnienie

Ja ku pokrzepieniu czytałam wczoraj o łatwych porodach na forach, i uwierzcie, że dużo kobiet je ma

Nadrabiam dalej...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:12   #2045
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Lulka pocieszasz

Tak sobie mysle o moich koszulkach do porodu, mam dwie nowe, są wyprane, wyprasowane i juz leżą w torbie... Tylko, ze ja ich nawet nie przymierzalam haha
Stary 2016-03-14, 21:19   #2046
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Świetne, choć większość znałam

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Kiedys kobiety wydaje mi się ze byly twardsze albo tylko tak o sobie opowiadają, żeby nam bylo głupio

Kiedyś były inne czasy. Inne powietrze, zdrowsze jedzenie...
Stary 2016-03-14, 21:20   #2047
Polinezyjka
Zakorzenienie

idę dziś wcześniej spać :O jutro o 8 muszę być w centrum u endo
o 7 muszę wsiąć w tram by zdążyć tam dojść z tramwaju

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
polinezyjka czytałam dziś na fmf że jutro w całej małopolsce ma być biało wiec chyba nas nie ominie
O nie! No cudnie
Już się przyzwyczaiłam do lżejszych ubrań hehhe

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
a wogole to mialam sie pytac... mam dzisiaj 36+1 a wedlug Was i mojego gin 37 wiec mam juz ciaze donoszona??

i jeszcze pytanie do hybrydowych dziewczyn... maie kogos godnego polecenia na all?? musze sobie kupic baze (dobra) i jakis ladny kolorek...
Od 38 jest donoszona (według nas)

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
czy twardsze to nie wiem, na pewno było inaczej.
Teraz większość ciąż jest zaplanowana i wyczekana, kobiety o siebie dbają, jesteśmy pod ciągłą kontrolą lekarzy. No i jak ktoś ma lipną robotę, to korzysta z l4, kiedyś tego nie było. Zachodziło się w ciążę i nie było takiego szaleństwa, chuchania i dmuchania ;] po prostu pewien etap, który trzeba przejść. Tak samo z wychowywaniem, kiedyś był duuużo większy luz ;] Teraz to by się moimi rodzicami zainteresował mops, bo od 6 rz sama chodziłam najpierw do zerówki, potem do szkoły, podgrzewałam sobie obiady, siedziałam sama w domu wielokrotnie itd. Mam wrażenie, że szybko się zdobywało pewną samodzielność
O to to!
masz rację

Mój mąż jest rok starszy od brata i sam do przedszkola brata zaprowadzał i siebie i czekał na niego i wracali razem

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

Poli super koszule ta pierwsza taka sexi Ja w moich wyglądam jak w worku.

Ja ku pokrzepieniu czytałam wczoraj o łatwych porodach na forach, i uwierzcie, że dużo kobiet je ma
Dzięki

a to dobre rzeczy nam tu piszesz
Cytat:
Lulka pocieszasz

Tak sobie mysle o moich koszulkach do porodu, mam dwie nowe, są wyprane, wyprasowane i juz leżą w torbie... Tylko, ze ja ich nawet nie przymierzalam haha
hahhaha dobra jesteś ale skoro wiesz, że Twój rozmiar to olej i nie przymierzaj
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:20   #2048
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka pocieszasz

yyy ja tak samo
Stary 2016-03-14, 21:27   #2049
MaLoS
Rozeznanie

Tez tak myśle, kiedyś było inaczej, przez te nowe czasy, jedzenie, powietrze, wygody- my jesteśmy słabsze i gorzej zachodzimy w ciąże, gorzej je przechodzimy... Ale nic na to nie poradzimy nasze mamy nie siedziały na L4 na wizażu, nie zamawiały w gemini ani dolce Sonno, ale miały za to inne zajęcia każde pokolenie ma swoje plusy i minusy

Poli--- dzieki za weselne porady u nas raczej weseliska nie bedzie, no i cywilnie ale wszystko sobie zapamiętałam w razie czego ️ a zwyczaju z koszyczkiem w ogóle nie znałam !

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:34   #2050
lulka19
Zakorzenienie

Moja teściowa ma czwórkę dzieci. Dwójke miała w bardzo krótkim czasie. Opowiadała, że w ogóle nie chodziła z nimi na spacery tylko każda chwilę wykorzystywała na pójście w pole (mieli gospodarstwo) Dzieci bawiły się same
Stary 2016-03-14, 21:38   #2051
kopycio
Rozeznanie

Ja mysle, ze kiedys to kobiety nawet nie wiedziały, ze ronily, nie chodziły do lekarza, nie były badane, a usg? Co to jest usg nie pisze o babeczkach w wieku naszych rodzicow, ale o starszych. moja babcia 88 lat nigdy nie była u ginekologa, a rodziła w polu przy zbieraniu ziemniakow moja mama miała 2 usg na cała ciaze. Medycyna była troche do tylu, kto by pomyślał, ze mozna wykryć tak wczesna ciaze i jeszcze o nia walczyć, brac leki, chodzic na monitoringi. Mi teściowa mowi, ze ona to sie nie oszczędzała, ze jak trzeba było to i w polu robiła i jak mi mowi, ze powinnam tak czy tak, a po co to jezdzic i sie badać i kase wydawać to az mnie nosi. Nie wiemy kto jaka ma historie, a ciagle tłumaczenie sie nie ma sensu. Nie wiem czy kobietki były silniejsze, czy po prostu mniej świadome, a moze to my jestesmy swiadome i uczulone na wszystko az za bardzo
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:46   #2052
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli pamietaj ze Polako cebulaki potrafia sie krycjak cos jest za darmo to biora...ja tak u kuzynki przylapalam ciotki i to bogate!! a co do sukni...ja tez schudlam i te pasy byly mega, bo mi babki naciagnely konkretnie ale ja mialam ostatnia poprawke w piatek o 14

Patryska wydaje mi sie ze 38+1 to donoszona...przynajmniej moj gin tak to traktuje (rozpoczety 38 tydzien) bo to jest pierwszy dzien rozpoczynajacy 2 tygodnie do terminu. Co do hybryd to ja zamawiam Semilaca i tam gdzie najtaniej i same pozytywy, wiec roznie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:46   #2053
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ja mysle, ze kiedys to kobiety nawet nie wiedziały, ze ronily, nie chodziły do lekarza, nie były badane, a usg? Co to jest usg nie pisze o babeczkach w wieku naszych rodzicow, ale o starszych. moja babcia 88 lat nigdy nie była u ginekologa, a rodziła w polu przy zbieraniu ziemniakow moja mama miała 2 usg na cała ciaze. Medycyna była troche do tylu, kto by pomyślał, ze mozna wykryć tak wczesna ciaze i jeszcze o nia walczyć, brac leki, chodzic na monitoringi. Mi teściowa mowi, ze ona to sie nie oszczędzała, ze jak trzeba było to i w polu robiła i jak mi mowi, ze powinnam tak czy tak, a po co to jezdzic i sie badać i kase wydawać to az mnie nosi. Nie wiemy kto jaka ma historie, a ciagle tłumaczenie sie nie ma sensu. Nie wiem czy kobietki były silniejsze, czy po prostu mniej świadome, a moze to my jestesmy swiadome i uczulone na wszystko az za bardzo

Ciąże roni się czasami nawet w 12 tygodniu, ciężko jest nie wiedzieć, że to to. Po drugie dawniej łatwiej było w tą ciążę zajść, i ją utrzymać, więc na pewno kobiety były silniejsze, zdrowsze.

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:48
Stary 2016-03-14, 21:47   #2054
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Pamiętam jak z 5 lat temu siedzialam w kolejce do ginekologa, dosiadla sie do mnie taka mocno wiekowa pani, podejrzewam ze przed 90. I ona mi mówi ze strasznie się stresuje, bo pierwszy raz ma wizyte, dzieci w domu rodzila.. Nie mogłam w to uwierzyc, cos jej mocno dolegalo skoro po prawie wieku sie zdecydowala
Stary 2016-03-14, 21:59   #2055
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo sie boje, chcialabym żeby ktoś mi powiedzial ze poród nie jest taki straszny..
Bo nie jest ja się wręcz trochę cieszę, tak sobie myślę, że może tym razem mi się uda wejść do tej wypasionej wanny zawsze chciałam no i teraz ostatnia szansa...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:02   #2056
madziara889
Zakorzenienie

Zima, zima, zima, pada, pada śnieg... u mnie biało.

Byłam na ktg, jeden skurcz miałam powyżej 50% reszta takie na 30%. Oczywiście moja księżniczka postanowiła być spokijna, położna zasugerowała, ze mogłam zjeść batonika przed ale wytłumaczyłam, że to nic nie da. Jak tylko zapis się skończył tak Ewka zaczęła szaleć. Następne ktg w czwartek, wizyy gin nadal mi nie wyznaczył.

Wczoraj mamuśki wysprzątały nam pokój po malowaniu i przy okazji kuchnię. Gdyby nie one to nie wiem, ja mało pomagałam ale nałaziłam się po schodach i wieczorem ledwo żyłam.

Mamy wózek Wczoraj go przywieźliśmy, wszystkie możliwe części wyprałam w pralce, jutro resztę przeczyszcze szczoteczką, złożymy i niech czeka. Od razu mi ulżyło.

Vel kciuki za męża oby łatwo poszły egzaminy i za Ciebie, zeby mała jeszcze nie wychodziła na świat.

Meble z palet
W tamtym roku mieliśmy zrobić na taras ale kolega tak nam załatwiał palety, że do tej pory ich nie mamy ala:

Brzuch mnie pobolewa jak na okres codziennie wieczorem ale nic poza tym, nie to co u niektórych z Was. Chyba powoli zaczniemy się rozpakowywać.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:09   #2057
lulka19
Zakorzenienie

Ja dotąd nie zanotowałam żadnego skurczu. Brzuch boli mnie okresowo tylko wtedy jak mały się wypina, ale to chyba macica się stawia...
Stary 2016-03-14, 22:38   #2058
Avlis
Raczkowanie

Inesco
Czytałam o ćwiczeniach i obrocie zewnętrznym. O ile poćwiczyć można, to na ingerencje zewnętrzną na pewno się nie zdecyduję. Na KTG wybieram się za tydzień. Na SR w pierwszej ciąży chodziłam na Galla, bo mieszkałam wtedy blisko. Polecałam po pierwszym porodzie Żeromskiego kilku koleżankom i wszystkie były zadowolone.

Velika
Ciężki tydzień dla męża, ale zwieńczony imprezą, więc będzie czas na relaks.

Poli
Jeżeli przyzwyczaisz córcię, będzie spała. Najgorzej od początku chodzić na paluszkach, bo potem dziecko łatwo się budzi. Normalne odgłosy domu są wskazane.

szyjka
Czułam rozwieranie przez skurcze, skracania nie.

Tabaska
Będzie dobrze. Nie martw się. Zwłaszcza że mówią Ci to też dziewczyny, które już rodziły.

Cloche
Wrzuć zdjęcie tej sukienki.

Iwoncia
Rozumiem Cię co do starszego dziecka. Wcześniej cały czas wymyślałam dla córki zabawy, a teraz czasem siedzę i tylko patrzę jak sama się bawi.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 00:08   #2059
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość

Iwoncia
Rozumiem Cię co do starszego dziecka. Wcześniej cały czas wymyślałam dla córki zabawy, a teraz czasem siedzę i tylko patrzę jak sama się bawi.
Właśnie, też wymyślałam zabawy kiedyś i teraz też to robie bo sie nauczył tak, że musi mieć kompana do zabaw często woli z tatą bo mnie ma 24/24 a tata do pracy chodzi to widzą sie 5h dziennie. Najfajniejsze jest to, że jak małemu powiem, że mama zmęczona i troszke spać mi sie chce to on mówi tak: "mamusia to puść mi bajeczki, a ty sie obok mnie zdrzemnij" no idzie sie rozpłynąć po takich słowach
I jak ja sie mam z nim rozstać aż na 3 doby jak pójde rodzić oj ciężko będzie

Znów mam nawał myśli i coś czuje będzie daremna noc...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 05:37   #2060
Polinezyjka
Zakorzenienie

Madziara cholerka biało jest w Krakowie :O nie do wiary :O

Gratuluje wozeczka !!! Jak wyschnie i ubierzesz to zdjęcia prosze

Iwoncia 😍 aaaaale slodziak

Avlis tak podejrzewalam z tym kicaniem do wc obok dziecka :P :-*

SNY

Co miałam sen

Snilo mi sie ze bylam u mojego byłego pod domem na ognisku, cos tam gadaliśmy - ogolnie nastrój i klimat jak z czasów LO, nagle przyszla jego nowa dziewczyna i bylo normalnie, i najlepsze - ja bylam z Sara :O ona leżała w wózku.

Gdzies tam byl tez mój mąż, pil piwo i z kimś gdal.

Potem musiałam gdzies iść i zostawić Sarę z mężem. Serce mi pękało, no plakac mi sie chciało ze musze ja zostawić :O

Dopiero po chwili sobie uświadomiłam ze Sara jeszcze jest w brzuszku i wszędzie chodzi ze mną co za ulga :P

A z jakiej paki mi się byly przyśnił pffff

Dobra śniadanko zjedzone, wypije herbatkę i lece w podróż życia do lekarza. Juz czuje to zimno za oknem.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:04   #2061
gosiulka22
Wtajemniczenie

U mnie tez biało blee ja chce wiosnę
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:10   #2062
groszekpat
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Synek znowu wstał o 6.30 i nici z wyspania sie. Właśnie kończe kawe. U nas jest okropna pogoda. Szaro i kropi deszcz. Nie wiem jak wyjde na zakupy żeby obiad zrobić jak synek jeszcze przeziebiony. Szkoda że mój lekarz nie zlecił mi ktg bo jestem ciekawa czy zapisałyby sie jakieś skurcze. Codziennie je czuje więc chyba byłoby to możliwe.
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:33   #2063
Agnessssa
Rozeznanie

Witam i ja się z rana. Przespalam z 5h więc trahedi nie ma.
Dzisiaj zapisze się chyba do gastrologa z tymi moimi wzdeciami na przyszly tydzien bo jest coraz gorzej. Wczoraj wieczorem znowu to samo. Aż się boję godziny 17.

Kuzynka dała nam karuzele do łóżeczka smoby cotoons, wczoraj wypralam misiaki a dzisiaj rano js ładnie wyczyscilam chociaż była czysta ale jakoś tak ładniejsza się zrobiła. Jedno mamy spokój.

Ja znowu siedzę nad wózkami bo ze MC Stelli zrezygnowaliśmy jednak. Myślę o Bebbetto nico jest lekki, ładny i ma pompowane koła i cena jest mała. Tylko sama spacerowke bym brała bo gleboki wózek mamy, chodzi mi żeby na szybko fotelik można było przypiac i żeby był lekki a wygladowo mi się podoba.
Stary 2016-03-15, 06:37   #2064
gosiaczek071
Zakorzenienie

Hejo
U mnie tez biało
Za niecały tydzień 1 dzien wiosny, ta jasne! Bedzie jak w 2008 jak rodziła sie Hania-tez Wielkanoc i śnieg spadł w wielka niedziele.

Tez uważam, ze kiedyś organizmy były mocniejsze. Nam nie bedzie raczej dane dosyć 80-90 lat z czego sie nawet cieszę patrząc na babcie meza mojej mamie odeszły wody z któraś z nas (jesteśmy 4 siostry) i ona dokończyła prace, dopiero pojechała do szpitala. Byłyśmy zostawiane same w domu ja miałam 2 lata siostra 4, rożne rzeczy sie działy. Wg mnie to skrajnie nieodpowiedzialne ale takie były czasy. I racja-dziexi były bardziej samodzielne.
Ja mam stres puścić dzieci na rower tu po osiedlu jak tu auta rzadko jeżdżą i nie ma ulicy, ale sa lisy, psy itp a co dopiero pozwolić dziecku na samotna wycieczkę nad jeziorko, tak jak to robiłam i w wieku moze 8-9 lat...no ale co poradzić, trzeba sie dostosować.

Wiecie, ze ja sie budzę w nocy zawsze o mniej wiecej tej samej godzinie? Ok 2-2.30 i dzis na śpiocha o 2.34 zamówiłam sobie materiały, bo dostałam info od babki, ze taka dresowka piękna, co czekałam na nia jest dostępna, stwierdziłam w tym półśnie, ze musze ja natychmiast zamówić bo mi wykupią! W nocy! O 2.34!!! Haha. Wiec jak dzieciak bedzie spał to ja bede na maszynie szaleć, mam tyle pomysłów, ze szok obym tylko siedzieć mogła heh

Jutro jest sądny dzien....oł jeeeeeee
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:49   #2065
gosiulka22
Wtajemniczenie

U mnie na Wielkanoc byl śnieg w zeszłym roku całe święta białe i to naprawdę dużo bylo tego śniegu. Trzy lata temu tez pamiętam biała Wielkanoc wiec mnie tam wcale nie zdziwi gdy w tym roku tez będzie śnieg
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 06:52   #2066
velika
Winter is coming

witam i ja, u mnie też śnieg brrrr
Agnessa dobrze, że idziesz do gastrologa, niech sprawdzi co jest grane
lulka19 u mnie też bez skurczu. Wcześniej mi się ze 3 razy zdarzały twardnienia brzucha, ale od dłuższego czasu nic się nie dzieje ;]
Dzisiaj mam wizytę ale dopiero na 18:40. Ciekawe, jak tam młoda. Od rana daje o sobie znać.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:00   #2067
groszekpat
Raczkowanie

Teraz sie dopiero dopatrzyłam że nie ma mnie na pierwszej stronie listy. Asia jak mogłaś o mnie zapomnieć
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:06   #2068
danika
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas też śnieg ale widzę, że się topi i pada teraz taki śnieg z deszczem. Paskudnie jest.

Siedzimy z córą w domu bo brzydkie ma gardło, śmiałam się bo mnie pediatra pochwaliła, że bardzo dobrze zdiagnozowalam dziecko i dobre leki podałam powiedziała że ona nie ma nic do dodania poza tym, żeby nie wychodzić na zewnątrz

GOSIACZEK: szalona a jaki zamówiłaś materiał?
Widzę, że nie możesz się doczekać wizyty

Ja jutro wizytuje ale jakoś bez emocji na razie nie chce rodzic, zimno jest, niewyspana jestem bo mloda kiepsko śpi przez tą chorobę. Poczekam do terminu

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:25   #2069
kopycio
Rozeznanie

Dzien dobry nadal biało! Teraz jest ślicznie, ale jak zacznie sie topić.... Brrr...

Agnessa skoro macie głęboki to moze szukaj jakiejsc typowej spacerówki, one sie zupełnie inaczej składają, sa mniejsze po złożeniu i poreczniejsze. Tylko nie wiem jsk z wpieciem fotelika.. A do tego głębokiego, ktory masz sie nie wpina? Bo jesli chodzi o te wózku 3w1 to jak czytałam opinie to spacerówki sa prawie zawsze krytykowane..

A mi sie śniło ze urodziłam i to bliźniaki! Byłam sama na porodówce i zaczęły mi sie skurcze, ale Małemu zaczelo spadać tętno i dali mi ketonal po ktorym zasnęłam i jak sie obudziłam to trwało cesarskie ciecie i ja taka na pol
przytomna mowię, ze niech tż zawołają, bo akurat mieli wyjmować dziecko i zawołali i on je wziął takie umazane mnie zszyli i odrazu wstałam karmic i nic mnie nie bolało Haha taki porod to ja moge miec codziennie
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 07:40   #2070
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Zima, zima, zima, pada, pada śnieg... u mnie biało.

Mamy wózek Wczoraj go przywieźliśmy, wszystkie możliwe części wyprałam w pralce, jutro resztę przeczyszcze szczoteczką, złożymy i niech czeka. Od razu mi ulżyło.
.

U mnie też dziś biało ale już topnieje śnieg i zimno jest.

Super że wózek już będzie czekał, a jaki upolowaliscie?

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość

A mi sie śniło ze urodziłam i to bliźniaki! Byłam sama na porodówce i zaczęły mi sie skurcze, ale Małemu zaczelo spadać tętno i dali mi ketonal po ktorym zasnęłam i jak sie obudziłam to trwało cesarskie ciecie i ja taka na pol
przytomna mowię, ze niech tż zawołają, bo akurat mieli wyjmować dziecko i zawołali i on je wziął takie umazane mnie zszyli i odrazu wstałam karmic i nic mnie nie bolało Haha taki porod to ja moge miec codziennie
Jej co za sen, szybko, bezboleśnie, każda z nas by tak chciała

Witam z rana
Dziś coś dziwnego bo spałam bez wstawania 3,5 godz. A zawsze co godz.- 1,5 wstaje siku.
Byłam z rana w luxmedzie na pobraniu krwi i z siuskami, jutro o 17.40 wizyta.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości