![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy perfumowy:)
Cytat:
![]() w kwestii kotów i balkonu - koty niewychodzące, mieszkamy na 3 piętrze i balkon mamy osiatkowany do wysokości ok. pół metra nad barierkę taką siatką po której wspinać się nie da (chyba) - jeden wspina się tylko na wysokość barierki i po niej łazi, ale wyżej nie próbuje bo ma jeszcze tę siatkę zabezpieczającą ![]() ![]() o fotę znalazłam, niestety siatkę widać tylko od dołu (ale śnieg nie ten dzisiejszy) : |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Świetny kocio
![]() Ano ja kiedyś, przechodząc pod balkonami ścieżką , zbierałam z niej "spadniętego" kota koleżanki z sąsiedniej klatki. Majka ( imię kotki) leciała z III piętra, spadła i tak została na ścieżce. A że mnie poznała jak nadchodziłam to zaczęła zawodzić. Sprawdziłam czy się nie połamała i z psem pod jedną pachą ( moja psica miała wtedy 3 miesiące), kotem po drugą - doturlałam się na ławkę przed klatką i dzwoniłam do Agaty, że jej kot miał szczęśliwie miękkie lądowanie, a ona ma wracać z zakupów go sobie odebrać ![]() Siedziałam na tej ławce pilnując psa - szczeniaka, który był szczęśliwy, że może podgryzać ogon przyjaznego kota i tegoż kota, który mi zasnął na kolanach ![]() Nic się jej nie stało, potłukła się tylko, spadła na ścieżkę, nawet nie na krawężnik ( i całe szczęście).
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mieszkaliśmy na czwartym piętrze, z dużym balkonem, cały był ogrodzony takimi kijkami-patykami drewnianymi, dosyć wysoko. Koty mam też dwa niewychodzące. Same też na balkonie nigdy nie były, zawsze ktoś był i pilnował, czy im nie przyjdzie do głowy wskoczyć na jakąś barierkę. Od dwóch miesięcy mieszkamy w domku i już się martwię, co będzie lada moment z moimi kotami, jak będzie się otwierało drzwi tarasowe ![]() Pod nasz dom przychodzi masa kotów z okolicznych domków. Mieszkamy w zabudowie szeregowej. Kompletnie nie wyobrażamy sobie, żeby nasze koty mogły się spokojnie przechadzać po okolicy ![]()
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czasami mają szczęście ![]() ![]() Kotka kuzynki też spadła z 2 piętra chyba, spotkali się z nią na klatce jak się szybko pozbierała i już wbiegała po schodach do domu ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nadal choruję i siedzę w domu, już mam dość ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobnie kwękał w kwestii zakocenia, zagroził nawet że "albo koty albo ja" a teraz śpi z nimi, drapak im zrobił solidny do sufitu, filmiki kręci i mówi o nich "moje koty" ![]() Edytowane przez dixi Czas edycji: 2016-03-15 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
+ jeszcze końcówkę wody kolońskiej z yves rocher i 3 testery snoopy, ale to już ciężko flaszkami nazwać ![]() docelowo oprócz tych dziewięciu chciałabym jeszcze drugie tyle, ale nie do końca wiem jakich, wciąż szukam np. fajnego kadzidła czy idealnego zapachu na upały. Mam też zawsze na stanie kilkanaście większych odlewek i pudełko z próbkami/mniejszymi odlewkami. Odwyk mi raczej nie grozi ![]() ![]() Edytowane przez ktrznn Czas edycji: 2016-03-15 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
co do ilości flaszek - mam kilkanaście, jakieś 12-14... a pachniec zwykle nie mam czym :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Snad choroby, tak, tak urlopowo-chorobowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Płakać mi się chciało jak zobaczyłam ten śnieg ![]()
![]() |
#731 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dziewczynki, wyleczcie się do świąt ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja niestety jestem sroka i lubię ładne flakony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkam w domu i w ubiegłym roku osiatkowałam taras od dołu do góry i koty wyłażą na balkon i nawet specjalnie nie trzeba ich pilnować.
![]() Tak do połowy siatka, to bym się bała, że jednak kotule wylazą, pomyślcie nad jakimś rozwiązaniem, bo naprawdę to duży komfort psychiczny jak koty są bezpieczne na balkonie. IwBond, świetny pomysł z tym siedziskiem na skrzynkach ![]() A powiem Wam taką historyjkę, że kot mojej koleżanki, która mieszkała na 7 piętrze w wieżowcu spadał z balkonu chyba ze 3 razy, na szczęście nic nigdy mu się nie stało. ![]()
#734 | |
Zakorzenienie
|
IwBond - łał, ależ królewski kot
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Czarownica jaga, przyszła właśnie ważka!! A sam zapach... nie wąchałam nawet nic podobnego. Na początku czuć takie zielone jabłuszka.. Dużo jabłuszek. Potem rozwija się w szarlotkę, ale nie taką przesłodzoną! Tylko taką typową, z kwaśnych jabłek, odmiana: szara reneta+ cynamon i wanilia...
Bałam się, że przyjdzie oblepiający jadalny słodziak a tu takie zaskoczenie!! Teraz faktycznie jak się wwącham to czuje kokosa. Pierwszy raz w perfumach czuje tak mocno poszczególne nuty! Dziewczyny jak mon credo pakuje paczki... normalnie się poczułam luksusowo!! Mają za to ogromnego plusa! Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-03-15 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
|
Dziewczyny zdrowieć i cieszyć się życiem i pachnącymi flaszkami
![]() Cytat:
![]() Zadowolę się tym co mi skapnie od cudownej mojej najlepsiejszej koleżanki..... liczę na jej dobre serce i to, że ona mnie lubi i takie tam ( nie jestem dobra w podlizywaniu się ) ![]() Uspokoję się dopieero jak dostanę sampelek ![]()
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... ![]() Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2016-03-15 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mon Credo ładnie pakuje ![]() Ja już kolejny dzień Ważką pachnę ![]() ![]() Odnośnie kotów to u mojej znajomej (też 4 piętro) kot wychodzi na balkon w szelkach na długachnej smyczy (smycz ma taką, że całe mieszkanie jest w stanie oblecieć), raz spadł ale zawisł na szelkach i tylko zdziwiony był podobno, że dynda ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, na wiosnę będzie jak znalazł!
I daleko mu do Flowerbomb i LVEB pod względem słodkości. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() nawet typowo waniliowe zapachy często pachną po prostu bardziej naturalną wanilią ![]() ja latem nie lubię takich zapachów, ale to w innym sensie, nie że za słodkie. Nie lubię gourmandów ogólnie jak jest cieplej, stają się dla mnie nienoszalne, nawet jeśli są jeszcze mniej słodkie niż ważka. Jeszcze pewnie zależy w jakie lato, ale przełknąć szarlotki czy większej ilości czekolady gdy na dworze powyżej 25 st też bym dała radę tylko przy ogromnym głodzie ![]() Edytowane przez ktrznn Czas edycji: 2016-03-15 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
BAN stały
|
Witam, podczytuje Was troche, i mam pytanie, wczoraj zamowilam na Mon Credo perfumy, po fakcie zorientowalam sie ze mozna 3 probki do zamowienia za free, jednak przy skladaniu zamowienia nie bylo opcji dodaj wybrane przez siebie probki, jak to sie robi? Jakas instrukcja?dziekuje z gôry za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U moich rodziców w bloku jest taki problem, że jacyś ludzie z 4 piętra wypuszczają kota na balkon, ten włazi na dach i harcuje. A to biega i łapie ptaki o 4 rano, a to nasika komuś do doniczek na balkonie, a to wejdzie komuś do domu i nasika... Spółdzielnia ma to gdzieś, właścicieli nie udaje się zlokalizować. Ile razy chodził po barierkach i przeskakiwał z balkonu na balkon i prawie spadł, ja nie wiem czy ci ludzie wyobraźni nie mają?! ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wogóle muszę przejrzeć swoje "szarlotkowe" zapachy i zrobic swój prywatny ranking. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, zakup w ciemno uważam za udany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
|
No.... tak pięknie Ważkę opisujecie, nakręcacie mnie dalej....
![]() Co do kotów - błagam o jedno..... pewnie temat posiadaczkom kotków znany, ale błagam i zaklinam : gdy kiciuś jest w domu nie zostawiajcie okna otwartego uchylnie. Chociażby nie wiem jak kotek był mądry i chociażbyście się zarzekały, że nic takiego mu do głowy nie wpadnie - wpaść może dokładnie to co spotkało tę moja koleżankę Agatę. Miała kiedyś dwa koty. Jedne kocur, mądry jak skurczybyk, ukochany i wypieszczony. Zostawiła otwarte uchylnie okno na balkon i poszła do pracy. Przyleciał gołąb. Widoku, jaki Aga zastała po powrocie z pracy nigdy nie zapomni, a na samą myśl jak zwierzę długo umierało i jak się musiało męczyć , jak cierpiało okrutnie- robi jej się słabo, musiała wymienić okno z powodu całej podrapanej i z krwawymi szramami (plastikowej) ramy ![]() Przepraszam za przykry post, ale zaklinam - nigdy.... ![]()
#747 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do skrzynek, to moja córcia siedzi na pintereście i wynajduje takie fajne rozwiązania ![]() Cytat:
My jak braliśmy nasze kotki wieki temu, to dużo siedziałam i czytałam na miau.pl, żeby się jak najlepiej do tego przygotować. Zapamiętałam bardzo dobrze, żeby nigdy nie zostawiać uchylnych okien. Koty się zaklinowują i tak to właśnie się kończy ![]() ![]()
![]() |
#748 | ||
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze długie nitki i sznurki zawsze zamykać żeby kot nie miał do nich dostępu, bo dranie mają coś takiego że lubią zjadać nie kończące się nitki, jak spaghetti.... o czym się kiedyś przekonałam:P młody robił coś z kordonka w szkole, rozpakował tornister i zostawił luzem... w pewnej chwili słyszę mlaskanie i widzę kota wciągającego nić... złspałam za szpulkę i z półtora metra wyciągnęłam z wnętrza kota, nie wiem nawet czy z pyszczka czy była głębiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
jak używacie próbek bez atomizerków?
mam wrazenie, że coś robię źle i jest jakiś patent na to, bo mi się wiecznie wszystko wylewa na raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.