Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-15, 12:14   #2131
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja włosy już podcięłam, teraz myslę nad farbowaniem, i nie wiem czy zdążę
ja henne sama zrobię wiec spokojnie zdążę
ale masz rację, ze lepiej się teraz ogarnąć, bo mam wrażenie, ze sam fakt, ze jakos wyglądamy pomoze nam przy spadkach nastroju po porodzie

więc Kochana nie myśl tylko działaj, bo nie wiadomo co te nasze maluszki wymyślą i kiedy zechcą wychodzić

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Poli: Trochę się rozczarowałam, jak przecztałam, że "taaaaaki wstyd", a Ty po prostu znów płakałaś :P: Spodziewałam się raczej jakiegoś publicznego puszczenia plamy (czyt. zsikania się), albo wywrotki Ale oczywiście się śmiałam do rozpuku

Groszek: Dzięki za PW - dopisałam

Świetna metoda!

Ja też nie!
No może tylko na pocztę i do Biedry, więc dwie godziny nie moje
Ah! I urodziny Dwulatki
No to jednak wychodzę

Ja jestem wychowana na klapsach i chyba sama też będę praktykować (mam nadzieję, ze w ostateczności, bo to głównie rodzic się klapsami zadręcza, a nie dziecko).
Co do pogrubionego - chyba już kiedyś pisałam, ale jak byliśmy z bratem mali (on dwa lata młodszy ode mnie jest), to strasznie gryzł mnie po plecach. Bez powodu. Tłumaczenie, kary, klapsy - nic nie pomagało.
Ostatecznie Mama postanowiła go ugryźć i gdy sam poczuł, jak to boli problem zniknął.

Rewelacja przejść takie szkolenie! U nas tylko pokazywała na lalce, ale macicy nie miała :P:

W ogóle mam problem z rozkminieniem, jak wyglądają moje wnętrzności Bo przecież dziecko jest w macicy, ale jak mnie smyra po brzuchu, to czuję, jakby to robiła bezpośrednio, bez dodatkowych warstw między brzuchem a dzieckiem
I gdzie są moje jajniki?? Też poszły do góry? Zniknęły? Zostały na dole??

Ślub:
U nas było przyjęcie weselne na 20 osób. Polecam! Można wtedy poszaleć z knajpą, bo budżet nie jest aż tak ciasny.
Rada jaką mogę się podzielić to: rozsądnie i długo kupuj suknię ślubną. Ja się dałam przegadać i ostatecznie nie byłam zadowolona.
No i potrzeba też mieć zapas czasu rano, przed uroczystością. Na ewentualną zmianę makijażu/fryzury. Moje włosy w ogóle nie pasowały do niczego, a ja byłam i tak spóźniona.

Mój Mąż przechodzi ostatnio ekstremalną metamorfozę i znów jest mega słodziakiem Po powrocie z toalety (2 nad ranem) słyszę od niego, że muszę spakować torbę do szpitala, bo musi być gotowa miesiąc przed Że on niby śpi, ale rozkminia
A rano zauważył, że za tydzień wchodzimy w 9 miesiąc I że on już by chciał, żeby eM była z nami
A ja na to, że musi poczekać do 10 miesiąca, bo pewnie będę się tyle kulać
spoko, ja tez momentami nie ogarniam gdzie się to wszystko mieści w tym małym brzuszku

co do sukni ja mam podobne zdanie, może nie tyle żeby długo kupować, ale trzymać się wizji jaką mamy, jeśli faktycznie to do nas pasuje
ja przymierzyłam tylko 4 czy 5, wszystko w jednym salonie, trafiłam na tę jedyną i niczego juz nie szukałam
z tym, że w oryginale nie wszystko mi do końca pasowało wiec zdecydowałam się na szycie na wzór i też się nasłuchałam w salonach, że z długim rękawem bedzie mi gorąco, że niewygodnie, że lepiej gorset i bolerko do tego
całe szczęście trafiłam na salon, gdzie babka w 100% spełniła moje oczekiwania i suknia wyszła cudowna
dlatego warto szukać kogoś kto nas zrozumie i nie będzie narzucał swojej wizji uzasadniając, że tak się szyje, czy najczęściej panie się na takie i takie decydują...

podobnie miałam tez z bukietem ślubnym i wiankiem zamiast welonu

jednak Ci nasi faceci, nawet jeśli grają twardzieli to trochę się stresują
mój już od dawna mówił, ze w aplikacji pisali zeby mieć spakowaną torbę aż mnie tym zmotywował żeby się ogarnąć
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 12:27   #2132
velika
Winter is coming

agata wow, oddaję ci mój tytuł pracownika roku
ja miałam w planach popracować dziś trochę, bo mam jedną rzecz do zrobienia jeszcze z takiej pracy dodatkowej, ale zamiast tego poszłam się położyć i przespałam 2 godziny. Jutro się będę musiała tym zająć, bo dzisiaj już mi się nie chce
Co do sukni ślubnej, to ja miałam ograniczony wybór, bo koniecznie chciałam z zabudowaną górą, żeby się nie męczyć z gorsetem i wyskakującymi cyckami. A większość kiecek to jednak spódnica + gorset z odkrytymi ramionami. Ostatecznie odwiedziłam aż jeden salon i wybrałam drugą suknię, którą przymierzyłam. Ale poczułam do niej to "coś" i już innej nie chciałam, z kiecki byłam bardzo zadowolona. No i ja mam figurę bez bioder i talii, więc odpadały np. wszelkie rybki. Mierzyłam taką i wyglądałam jak kołek

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 12:38   #2133
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
ale masz rację, ze lepiej się teraz ogarnąć, bo mam wrażenie, ze sam fakt, ze jakos wyglądamy pomoze nam przy spadkach nastroju po porodzie

więc Kochana nie myśl tylko działaj, bo nie wiadomo co te nasze maluszki wymyślą i kiedy zechcą wychodzić

spoko, ja tez momentami nie ogarniam gdzie się to wszystko mieści w tym małym brzuszku

co do sukni ja mam podobne zdanie, może nie tyle żeby długo kupować, ale trzymać się wizji jaką mamy, jeśli faktycznie to do nas pasuje
ja przymierzyłam tylko 4 czy 5, wszystko w jednym salonie, trafiłam na tę jedyną i niczego juz nie szukałam
z tym, że w oryginale nie wszystko mi do końca pasowało wiec zdecydowałam się na szycie na wzór i też się nasłuchałam w salonach, że z długim rękawem bedzie mi gorąco, że niewygodnie, że lepiej gorset i bolerko do tego
całe szczęście trafiłam na salon, gdzie babka w 100% spełniła moje oczekiwania i suknia wyszła cudowna
dlatego warto szukać kogoś kto nas zrozumie i nie będzie narzucał swojej wizji uzasadniając, że tak się szyje, czy najczęściej panie się na takie i takie decydują...

mój już od dawna mówił, ze w aplikacji pisali zeby mieć spakowaną torbę aż mnie tym zmotywował żeby się ogarnąć
Z suknią mogę powiedzieć, żeby unikać aplikacji/ kryształków/cekinów w okolicach pach, jedną taką przymierzałam i po 15 min miałam dosyć.
Trzeba też sobie zaufać, mi rodzina doradzała inny fason ale źle się w nim czulam i nie żałuję, że postawiłam na swoim.

Mój wiem, że bardzo przeżywa ciąże, teraz za każdym razem jak się przekręcam i jęknę, wstaję do wc, siadam w nocy to pyta czy wszystko dobrze. Powiedział, ze po tym jak przyszło zamówienie z gemini to jest spokojniejszy, bo sam takich zakupów by nie ogarnął.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2016-03-15 o 13:02
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 12:53   #2134
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:

Moją suknie rodzina zobaczyła dopiero dzień przed ślubem Przeszukałam internet, poszłam z koleżankami z pracy przymierzyć, ale moja wymarzona była tylko w kolorze ecru Poszukałam solon w którym mi uszyli dokładnie taką zamą,ale w kolorze bitej śmietany Bardzo nie chciałam gorsetu i koniecznie zamek a nie wiązanie. 10 lat temu to był szok. Królowały tylko gorsety. Minusem było to,że strasznie chudłam i musiałam mieć co chwila poprawki. Ostatecznie byłam bardzo zadowolona, suknię mam do dziś Planuję się w nią wbić i zrobić fotki na 10 rocznicę

Na słowo bolerko na odruch wymiotny Przepraszam, ale nie rozumiem tej części garderoby

Umnie impreza na 20 to rodzice i rodzenstwo z dziećmi My mieliśmy ok 90. Cieszę się,że mam tego typu imprezę ( czytaj wydatek) za sobą.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 12:54   #2135
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
w nocy nawaliło śniegu -jednak chyba moja przepowiednia świecenia jajeczek w zimie sie sprawdzi

WQRWIAJĄCE teksty
Oczywiście mąż powiedział teściowej że w szpitalu jestem że malutka pcha się za bardzo na świat i za szybko i oczywiście jej pier dolony tekst że ona to wszystko robiła w ciąży do końca do pracy chodziła że dzieci 2 miała że jak to teraz leżeć i nie dotrzymaście ciąży.
jak ona mnie w q rwia. Oczywiscie juz w sobote wiedziała że w szpitallu jestem ale nie raczyła mnie odwiedzić w niedziele no coments
O ! Myślę, że dobrze wróżysz hehhee

A teściówka dowaliła. Ech ludzie tak wszystko pod siebie porównują
skoro ja tak miałam to cały świat tak powinien .... no pewnie

Cytat:
Poli żaden wstyd. Jestes niemożliwa
Taaaa ja naprawdę jak to sobie przypomnę to mam ochotę się schować

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Kurczę albo się mam martwić albo nie martwić. Poszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić i nagle ból w dół brzucha położyłam się i przez 15 minut twardy jak skała od razu nospa i magnez i czekam czekam i dalej to samo. Ok przeszło poszłam i razu umyć się i okolic bozene bo już czas najwyższy. Wracam i znowu to samo i tak leżę od 40minut i 2 razy takie 5 minutowe ywardnienie brzucha. To ostatnie trwa cały czas.To są skurcze czy co? Mały się rusza ale ja nie bardzo nie dotykam brzucha ani nic. Nawet nic nie zjadłam bo się wystraszylam ze to coś się zaczyna.
Och - tak długo trwają skurcze?
I jak przeszło?
Boli CIę dalej?

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Ostatnio mój chrześniak (6lat) mnie rozczulił. Jego siostra chciała się pobujać i szukała kogoś do pomocy, a ten od razu jej powiedział, że ciocia na pewno nie może, bo ma dzidziusia w brzuszku, szybko się męczy i to jej trzeba pomagać
o jaki cudowny
Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Od paru dni mam jakis spadek formy ale to chyba od pogody.. Bo jak jest słoneczko to mam duzo energii i ciagle zajęcia sobie wynajduje a jak pochmurno i deszczowo (jak dzis) to mogłabym cały dzień z lozka nie wychodzić dobrze ze tego pieska mam to chociaż te 2 razy dziennie muszę sie z nim przespacerować i troche powietrza zaczerpnąć a jak tz wraca z pracy to on z nim wychodzi bo mnie pod wieczór zazwyczaj krocze juz zaczyna bolec..
Na sto pro od pogody! zrobi się ciepło to od razu nabierzemy życia
A z pieskiem masz super! Dobrze mieć powód do codziennych spacerów
Cytat:
wczoraj wieczorem miałam takie dość mocne kłucia na dole, więc chyba coś z szyjką zaczyna się dziać
w poniedziałek ide do luxmedu do gina, pobrać gbs, mam nadzieje ze pobierze i nie bedzie marudził, ze prowadzę ciążę poza, ale średnio uśmiecha mi sie płacić jakieś 50 zł w labie skoro mam to w pakiecie

przy okazji dowiem sie jak szyjka

jutro ide po skierowanie na morfologię, mocz i hbs, Wy też nie powtarzacie już toxo i reszty, bo przyznam ze sie zdziwiałam jak gin kazał zrobić tylko to
Zadzwoniłam do mamy jej opowiedzieć mama się tak śmiała i powiedziała mi tylko:
Urodź już to może szybciej Ci przejdzie heh.

Co do pogrubionego - w lux nei powinni mieć pretensji w końcu dostaną kasę i za Twoją wizytę (100 zł około) i za pobranie GBS - więc niech nawet nic lepiej nie mówią, że nie prowadzisz u nich ciąży.

Co do badań to mi dała takie:
MORFOLOGIA
CRP
VDRL (co to?)
MOCZ

i to chyba ostatnie badania.

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Poli ty wrażliwcu<love>
Mnie tez ciazowe hormony dopadają bo czytając twój wpis mi łezka poleciała:p
Tak samo dzisiaj jak ogladalam dzień dobry TVN i był odcinek "słodki ciężar" o rozwoju dzidziusia w 31tygodniu ciąży:p
Jeszcze dwa tygodnie i koncze prace...
Wczesniej nie chciało mi się pracować a jak zbliża się koniec to tak jakoś tęskno mi będzie...lubię
Tych moich uczniów zawsze się można posmiać...

Torba dalej nie spakowana...czekam aż w czwartek mama mi ciuszki przywiezie, wypiore je i w następnym tygodniu się spakuje:p ale tak juz porządnie:p z listą, fotami i może jakimiś etykietami hahaha
O proszę czyli jednak Ty będziesz naszym pracownikiem wątku hihihi mimo, że z domu

No do świąt to dobrze by było już być porządnie spakowaną

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jesteś niemożliwa Jeszcze trochę a będziesz jeściła prywatnymi tramwajami
Wiem,że z hormonami nie wygrasz. Powiem tylko,że moja siostra płakała niemal cały czas, o wszystko, szczególnie na początku ciąży. Niestety emocje udzieliły sie jej córce i też wyła cały czas. Masakra, współczułam jej bardzo, aż raz zdarzyło mi się pomyśleć,że jak tak to ma wyglądać to ja nie chcę dziecib

Ehh te dwulatki Nasza kiedyś po powrocie z przedszkola coś mi próbowała cisnąć w moją stronę, od razu ostro i stanowczo (bardzo ważne słowo ) powiedziałam co o tym myślę i pokazałam kąt. Epizod sie nie powtórzył, na mnie.. dostał tż po twarzy Ten się nie patyczkował, dostała szluga przez pampersa i marsz do kąta. Dziecko powinno stać tyle ile ma lat, twarzą do ściany, bez kręcenia, wtedy to ma sens. Po tym krótkie i rzeczowe wujaśnienie sytuacji i tulaczek na koniec. Nigdy więcej tego nie robiła. Za to mieliśmy inną sytuację w sklepie. Weszliśmy do 5 10 15 coś zobaczyć a ona dopadła stoliczka dl zabawy dla dzieci, po czym jak wychodziliśmy to rzuciła się z histerią na ziemią,że ona chce się jeszcze bawić Byliśmy w szoku, spojrzeliśmy na siebie i w śmiech Wyszliśmy ze sklepu w stylu "to nie moje dziecko" i śmialismy się na zwenątrz. Ja się skapnęła,że nas nie ma od razu wybiegła i po widowisku
Dzieciaki histeryzując i rzucając się na ziemię potrzebują widowni, jak jej nie mają to z reguły przestają ( wyjątkiem była moja siostrzenica, ona nie przestawała nawet w nocy)
Nie ma co dyskutować, póki sie nie uspokoi, ale trzeba samemu też się trzymać. A wiem,że widok płaczącego dziecka niejednego rodzica łamie..
No co Ty mówisz - rozumie, że z córką w ciąży tak płakała i potem młoda była płaczkiem?
och... !

A co do twojego opisu radzenia sobie z dwulatkiem - podoba mi się ! Postaram się coś zapamiętać ale to i tak w praktyce wyjdzie co powielę z domu a co nowego wprowadzę w wychowanie

KEJKA
nie skopiowało mi Ciebie - ale tak tak może nie że z domu się boje wyjść heheh ale np. ustawiam sie w kolejce i tylko powtarzam w głowie: och niech mi nikt nie ustępuje miejsce, proszę.
Albo wchodzę do tramwaju i też: oby było wolne miejsce oby było wolne
O jak dobrze, że nie jesteśmy w ciąży w lecie ! Bo w kurtce mojej zimowej to tak nie widać hehhehe i wiem, że ludzi emogą nie zauwazyć

Patulinka Ciebie też mi nie zacytowało - niby nie ma się czego wstydzić bo w końcu naprawdę nie potrafię nad tym panować ale jednak mi głupio na samo wspomnieni
Jej.... ja taka zawsze mocna byłam, nigdy przy chłopaku(ex też)/mężu się nie rozpłakałam - dla niego to dopiero szok ostatnio jest, że często widzi jak mi łzy lecą. początkowo nie wiedział jak zareagować.
Nigdy przy rodzicach nie płakałam, w ogóle przy kimś - jak już płakałam to sama i to naprawdę hmm no w takich sytuacjach jak po śmierci mojej ukochanej babci i dziadzia i też tylko jak byłam sama.
A nie przepraszam płakałam raz po filmie: pamiętnik.

Pamiętam jak w dzieciństwie chodziłam na tańce i nauczycielka potrafiła tak chamsko nakrzyczeć na nas, dziewczynki wszystkie płakały jak zostały okrzyczane przy całej grupie, ja nigdy!

A tu taka niespodzianka ciążowa .
No nic na pewno będę to z sentymentem wspominać kiedyś hehehe
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 13:06   #2136
lulka19
Zakorzenienie

Ja mam spuchnięte stopy, łydki całe w białych plamkach. Ginka mówi, że nie jest jeszcze tak źle, ale przez to też moja ciąża pewnie zostanie rozwiązana szybciej Na pocieszenie sikam na potęgę
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 13:15   #2137
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Vdrl to chyba kiła.

Mialyscie robione badania na toxo? Ja nie i pytalam ostatnio giną to stwierdził ze jak nie mam kontaktu z kotami to nie musze robic.. Dziwne
Stary 2016-03-15, 13:16   #2138
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam spuchnięte stopy, łydki całe w białych plamkach. Ginka mówi, że nie jest jeszcze tak źle, ale przez to też moja ciąża pewnie zostanie rozwiązana szybciej Na pocieszenie sikam na potęgę
Ja właśnie od kilku dni zauważyłam że puchna mi stopy. Dłonie już dawno. Pierścionki i obraczka leżą od grudnia w pudełkach. Od kilku dni cisna mnie buty i skarpetki...
Dobrze że nie musimy w ciąży chodzić latem ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 13:17   #2139
velika
Winter is coming

tabaska tak, dwa razy bodajże. Oba ujemne mi wyszły.
Mam nadzieję, że już mi nic ginka nie zleci poza gbsem ;]

Stary 2016-03-15, 13:20   #2140
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Vdrl to chyba kiła.

Mialyscie robione badania na toxo? Ja nie i pytalam ostatnio giną to stwierdził ze jak nie mam kontaktu z kotami to nie musze robic.. Dziwne
Ja robiłam na początku badanie na toxo ☺
Stary 2016-03-15, 13:20   #2141
HappyGirl888
Raczkowanie

Cytat:

O wlasnie! Te białe plamki! Ostatnio i ja zauważyłam kilka na łydkach i nie mam pojęcia skąd i dlaczego sie biorą??
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 13:32   #2142
sunshine1551
Raczkowanie

witam,nie mam czasu was podczytywać na bieżąco. Miałam ciężką noc mala wykończyła cumel w butelce. Zakosiłam ze szpitala ten którym była karmiona fajnie z niego jadła. Za to ze smoczków i butelek aventu i canpol nie będzie pila. Także po batalii i przelewania mleka do różnych butelek z żadnej nie chciała pić. W końcu założyłam ten smoczek z dużą dziurą i truchlałam żeby mi się nie zadławiła ale krupa była szczęśliwa zjadła i poszła spać ale wcześniej walczyliśmy przeszło godzinę przez 3 posilki. Mąż z rana pojechał po inne smoczki. To jest tak jak się mieszka na pipidówie gdzie apteki 24 h na dobę czynnych nie uświadczysz.

Wczoraj się warzyłam mam - 10 na wadze a 6 mniej niż przed ciążą.
Stary 2016-03-15, 13:34   #2143
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
witam,nie mam czasu was podczytywać na bieżąco. Miałam ciężką noc mala wykończyła cumel w butelce. Zakosiłam ze szpitala ten którym była karmiona fajnie z niego jadła. Za to ze smoczków i butelek aventu i canpol nie będzie pila. Także po batalii i przelewania mleka do różnych butelek z żadnej nie chciała pić. W końcu założyłam ten smoczek z dużą dziurą i truchlałam żeby mi się nie zadławiła ale krupa była szczęśliwa zjadła i poszła spać ale wcześniej walczyliśmy przeszło godzinę przez 3 posilki. Mąż z rana pojechał po inne smoczki. To jest tak jak się mieszka na pipidówie gdzie apteki 24 h na dobę czynnych nie uświadczysz.

Super że się odezwalas i u was wszystko dobrze
Stary 2016-03-15, 13:35   #2144
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Vdrl to chyba kiła.

mi gin kazał robić 3 razy toxo. Wyszło mi że byłam kiedyś zarażona toxo ale wynik bardzo mały. Mam kota w domu.
Stary 2016-03-15, 13:35   #2145
patulinka94
Zadomowienie

Sunshine napisz nam ile wazyla twoja córcia i ile cm?
Asia dopisze na pierwszą stronkę ☺
Stary 2016-03-15, 13:37   #2146
velika
Winter is coming

sunhine super, że się odezwałaś
patrz nawet nie wiedziałam, że tak trudno utrafić z butelka i smoczkiem. Piękny spadek wagi i dołączam do pytania patulinki

Stary 2016-03-15, 13:41   #2147
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie karmienia obawiam się najbardziej Super, że się odezwałaś
Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
O wlasnie! Te białe plamki! Ostatnio i ja zauważyłam kilka na łydkach i nie mam pojęcia skąd i dlaczego sie biorą??

Wiem, że to jest chyba od tej wody zatrzymanej w organizmie...
Stary 2016-03-15, 13:44   #2148
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Mi też puchły pod koniec ciąży ale trochę ale za to po cesarce to masakra nogi przez tydzień miałam w szpitalu jak balony i ciężkie jak diabli. Lekarz mówił że to normalne i że powinno przejść do 6 tygodni. Przeszlo do 1,5 tygodnia. Teraz są zgrabne
Stary 2016-03-15, 13:45   #2149
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

Sunshine pisała, że mała ma 2500 kg, i 49 cm
Stary 2016-03-15, 13:46   #2150
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
warzyła 2500 i ma 49 cm
Stary 2016-03-15, 13:46   #2151
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Sunshine pisała, że mała ma 2500 kg, i 49 cm
A to nie zauważyłam.
AsiaPo dopisz te wymiary na pierwszej stronie.
Stary 2016-03-15, 13:46   #2152
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też puchły pod koniec ciąży ale trochę ale za to po cesarce to masakra nogi przez tydzień miałam w szpitalu jak balony i ciężkie jak diabli. Lekarz mówił że to normalne i że powinno przejść do 6 tygodni. Przeszlo do 1,5 tygodnia. Teraz są zgrabne

Słyszałam, że po cesarce nogi puchną

A powiedz jak z opieką gdy leżałąs, mogłąs liczyć na pomoc pielęgniarek?

Moja wizja horroru to, że leżę w kałuży krwi, bo nie mam się jak ruszyć by zmienić podkład
Stary 2016-03-15, 13:49   #2153
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli nie ma szans na cyckanie się?
Ja zrobię tak jak Ty - nic na siłę, dostosuję się do córki.

Kuzynka mi opowiadała, że jej córa na widok cycka po prostu płacze i nie ma szans nakarmić się z piersi, tylko odciągnięte mleko do butli.

A waga no pięknie spadła

Powiedz w ogóle czy twoja Natalka miała włoski jak się urodziła?
21 tc córeczka
Stary 2016-03-15, 13:49   #2154
duchaa123
Wtajemniczenie

Hej ja po wizycie . Rozwarcie jakie bylo takie jest , szyjka jeszcze tak bardzo nie skrocona , zapis ktg w porzadku nie zapowiada sie teraz na porod . Skurcze mam bo mala bardzo napiera glowka dlatego pobolewa za tydzien mam wizyte i gin mi powie kiedy mam sie nastawic na rozwiazanie

A tak wogole zdalam teorie na prawko juhu moze jszcze zdaze zdac praktyke

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 13:52   #2155
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie . Rozwarcie jakie bylo takie jest , szyjka jeszcze tak bardzo nie skrocona , zapis ktg w porzadku nie zapowiada sie teraz na porod . Skurcze mam bo mala bardzo napiera glowka dlatego pobolewa za tydzien mam wizyte i gin mi powie kiedy mam sie nastawic na rozwiazanie

No to czekamy na kolejną wizytę ☺

Gratki za teorię i daj znać kiedy mamy trzymać kciuki za praktyczny
Stary 2016-03-15, 14:07   #2156
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
sunhine super, że się odezwałaś
patrz nawet nie wiedziałam, że tak trudno utrafić z butelka i smoczkiem. Piękny spadek wagi i dołączam do pytania patulinki
też się tego nie spodziewałam. Nakupiłam kompletu butelek za 100 zl a krupa je mi z jednego.
Stary 2016-03-15, 14:09   #2157
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Mój tez mnie zbeształ o to ostatnio Wczoraj się częściowo spakowałam - ale już prawie nie mam miejsca, więc chyba muszę większą torbę skombinować, bo nie wstawiłam m.in. ręczników, ręczników papierowych, wody, ciuszków dla małego.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego - w lux nei powinni mieć pretensji w końcu dostaną kasę i za Twoją wizytę (100 zł około) i za pobranie GBS - więc niech nawet nic lepiej nie mówią, że nie prowadzisz u nich ciąży.
Ale kto im niby płaci za to i dlaczego? pierwsze słyszę
Cytat:
Vdrl to chyba kiła.

Ani raz nie miałaś? Mnie się wydaje, że 2x to jest standard. Mój prywatny chciał teraz nawet trzeci raz powtórzyć, ale mówił że to już niekonieczne, a w pakiecie LM już nie mam więc nie zrobię. Co do kotów to najczęściej powtarzany mit - bardziej można się zarazić przez kontakt z surowym mięsem albo niedomyte z ziemi warzywa, itd.

Jak chcecie sobie jeszcze popłakać to polecam tekst: http://haloziemia.pl/list-do-corki/#more-1079
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 14:12   #2158
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
W końcu założyłam ten smoczek z dużą dziurą i truchlałam żeby mi się nie zadławiła ale krupa była szczęśliwa zjadła i poszła spać ale wcześniej walczyliśmy przeszło godzinę przez 3 posilki.
Niezłe przeboje z małą...tylko powiedz mi, bo już drugi albo trzeci raz nazywasz dziecko "krupa"...o co kaman no i ładny spadek wagi!

Tabaska ja miałam toxo 2 razy

Poli
to badanie to kiła, nie miałaś wcześniej? Bo ja wczoraj robiłam drugi raz, pierwszy w 8 tygodniu chyba..

Bosh, mam nadzieję, że moje dziecko jak już wyjdzie na świat to nie będzie tak ruchliwe jak w brzuchu

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 14:15   #2159
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ineso jak to kto im placi? Ty masz pakiet w luxmedzie, lekarz który tam przyjmuje to dostaje przeciez kasę - założyłam ze 100 zl za wizytę bo tak znajoma dostaje ale akurat z innej firmy typu luxmed. Ona zreszta pracuje w kilku tego typu firmach dlatego jej to rybka jaki pacjent i skąd bo i tak dostaje za każdego przyjętego kasę.

Nie wiem co w tym dziwnego 😊

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Kejka dzieki! Nie pamiętam, jesli miałam to daaaawno temu hehe
21 tc córeczka
Stary 2016-03-15, 14:18   #2160
ania_mala
Zadomowienie

Cytat:
Też puchnę, szczególnie jak za długo postoję. 9 miesiąc...

Cytat:
Vdrl to chyba kiła.

Tak, na samym początku. Dziwne,że Tobie nie zleciła...

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość

Gratuluję! Zarówno wizyty jak i zdanego egzaminu! Zzdroszczę, bo ja się nie moge zebtrać na odwagę i na kurs zapisać
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości