|
|
#2131 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
ale masz rację, ze lepiej się teraz ogarnąć, bo mam wrażenie, ze sam fakt, ze jakos wyglądamy pomoze nam przy spadkach nastroju po porodzie ![]() więc Kochana nie myśl tylko działaj, bo nie wiadomo co te nasze maluszki wymyślą i kiedy zechcą wychodzić Cytat:
![]() co do sukni ja mam podobne zdanie, może nie tyle żeby długo kupować, ale trzymać się wizji jaką mamy, jeśli faktycznie to do nas pasuje ja przymierzyłam tylko 4 czy 5, wszystko w jednym salonie, trafiłam na tę jedyną i niczego juz nie szukałam z tym, że w oryginale nie wszystko mi do końca pasowało wiec zdecydowałam się na szycie na wzór i też się nasłuchałam w salonach, że z długim rękawem bedzie mi gorąco, że niewygodnie, że lepiej gorset i bolerko do tego całe szczęście trafiłam na salon, gdzie babka w 100% spełniła moje oczekiwania i suknia wyszła cudowna dlatego warto szukać kogoś kto nas zrozumie i nie będzie narzucał swojej wizji uzasadniając, że tak się szyje, czy najczęściej panie się na takie i takie decydują... podobnie miałam tez z bukietem ślubnym i wiankiem zamiast welonu jednak Ci nasi faceci, nawet jeśli grają twardzieli to trochę się stresują ![]() mój już od dawna mówił, ze w aplikacji pisali zeby mieć spakowaną torbę aż mnie tym zmotywował żeby się ogarnąć
|
||
|
|
|
#2132 |
|
Winter is coming
|
agata wow, oddaję ci mój tytuł pracownika roku
![]() ja miałam w planach popracować dziś trochę, bo mam jedną rzecz do zrobienia jeszcze z takiej pracy dodatkowej, ale zamiast tego poszłam się położyć i przespałam 2 godziny. Jutro się będę musiała tym zająć, bo dzisiaj już mi się nie chce ![]() Co do sukni ślubnej, to ja miałam ograniczony wybór, bo koniecznie chciałam z zabudowaną górą, żeby się nie męczyć z gorsetem i wyskakującymi cyckami. A większość kiecek to jednak spódnica + gorset z odkrytymi ramionami. Ostatecznie odwiedziłam aż jeden salon i wybrałam drugą suknię, którą przymierzyłam. Ale poczułam do niej to "coś" i już innej nie chciałam, z kiecki byłam bardzo zadowolona. No i ja mam figurę bez bioder i talii, więc odpadały np. wszelkie rybki. Mierzyłam taką i wyglądałam jak kołek
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba też sobie zaufać, mi rodzina doradzała inny fason ale źle się w nim czulam i nie żałuję, że postawiłam na swoim. Mój wiem, że bardzo przeżywa ciąże, teraz za każdym razem jak się przekręcam i jęknę, wstaję do wc, siadam w nocy to pyta czy wszystko dobrze. Powiedział, ze po tym jak przyszło zamówienie z gemini to jest spokojniejszy, bo sam takich zakupów by nie ogarnął. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2016-03-15 o 13:02 |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeszukałam internet, poszłam z koleżankami z pracy przymierzyć, ale moja wymarzona była tylko w kolorze ecru Planuję się w nią wbić i zrobić fotki na 10 rocznicę ![]() Na słowo bolerko na odruch wymiotny Przepraszam, ale nie rozumiem tej części garderoby ![]() Umnie impreza na 20 to rodzice i rodzenstwo z dziećmi My mieliśmy ok 90. Cieszę się,że mam tego typu imprezę ( czytaj wydatek) za sobą.
|
|
|
|
|
#2135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teściówka dowaliła. Ech ludzie tak wszystko pod siebie porównują skoro ja tak miałam to cały świat tak powinien .... no pewnie ![]() Taaaa Cytat:
I jak przeszło? Boli CIę dalej? Cytat:
Cytat:
A z pieskiem masz super! Dobrze mieć powód do codziennych spacerów Cytat:
mama się tak śmiała i powiedziała mi tylko:Urodź już to może szybciej Ci przejdzie heh. ![]() Co do pogrubionego - w lux nei powinni mieć pretensji w końcu dostaną kasę i za Twoją wizytę (100 zł około) i za pobranie GBS - więc niech nawet nic lepiej nie mówią, że nie prowadzisz u nich ciąży. Co do badań to mi dała takie: MORFOLOGIA CRP VDRL (co to?) MOCZ i to chyba ostatnie badania. Cytat:
czyli jednak Ty będziesz naszym pracownikiem wątku hihihi ![]() No do świąt to dobrze by było już być porządnie spakowaną ![]() Cytat:
och... ! A co do twojego opisu radzenia sobie z dwulatkiem - podoba mi się ! Postaram się coś zapamiętać ale to i tak w praktyce wyjdzie co powielę z domu a co nowego wprowadzę w wychowanie ![]() KEJKA nie skopiowało mi Ciebie - ale tak tak może nie że z domu się boje wyjść heheh ale np. ustawiam sie w kolejce i tylko powtarzam w głowie: och niech mi nikt nie ustępuje miejsce, proszę.Albo wchodzę do tramwaju i też: oby było wolne miejsce oby było wolne O jak dobrze, że nie jesteśmy w ciąży w lecie ! Bo w kurtce mojej zimowej to tak nie widać hehhehe i wiem, że ludzi emogą nie zauwazyć Patulinka Ciebie też mi nie zacytowało - niby nie ma się czego wstydzić bo w końcu naprawdę nie potrafię nad tym panować ale jednak mi głupio na samo wspomnieni Jej.... ja taka zawsze mocna byłam, nigdy przy chłopaku(ex też)/mężu się nie rozpłakałam - dla niego to dopiero szok ostatnio jest, że często widzi jak mi łzy lecą. początkowo nie wiedział jak zareagować. Nigdy przy rodzicach nie płakałam, w ogóle przy kimś - jak już płakałam to sama i to naprawdę hmm no w takich sytuacjach jak po śmierci mojej ukochanej babci i dziadzia i też tylko jak byłam sama. A nie przepraszam płakałam raz po filmie: pamiętnik. Pamiętam jak w dzieciństwie chodziłam na tańce i nauczycielka potrafiła tak chamsko nakrzyczeć na nas, dziewczynki wszystkie płakały jak zostały okrzyczane przy całej grupie, ja nigdy! A tu taka niespodzianka ciążowa . No nic na pewno będę to z sentymentem wspominać kiedyś hehehe
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam spuchnięte stopy, łydki całe w białych plamkach. Ginka mówi, że nie jest jeszcze tak źle, ale przez to też moja ciąża pewnie zostanie rozwiązana szybciej
Na pocieszenie sikam na potęgę
|
|
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
Vdrl to chyba kiła.
Mialyscie robione badania na toxo? Ja nie i pytalam ostatnio giną to stwierdził ze jak nie mam kontaktu z kotami to nie musze robic.. Dziwne
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że nie musimy w ciąży chodzić latem ☺ |
|
|
|
|
#2139 |
|
Winter is coming
|
tabaska tak, dwa razy bodajże. Oba ujemne mi wyszły.
Mam nadzieję, że już mi nic ginka nie zleci poza gbsem ;]
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O wlasnie! Te białe plamki! Ostatnio i ja zauważyłam kilka na łydkach i nie mam pojęcia skąd i dlaczego sie biorą?? |
|
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
witam,nie mam czasu was podczytywać na bieżąco. Miałam ciężką noc mala wykończyła cumel w butelce. Zakosiłam ze szpitala ten którym była karmiona fajnie z niego jadła. Za to ze smoczków i butelek aventu i canpol nie będzie pila. Także po batalii i przelewania mleka do różnych butelek z żadnej nie chciała pić. W końcu założyłam ten smoczek z dużą dziurą i truchlałam żeby mi się nie zadławiła ale krupa była szczęśliwa zjadła i poszła spać ale wcześniej walczyliśmy przeszło godzinę przez 3 posilki. Mąż z rana pojechał po inne smoczki. To jest tak jak się mieszka na pipidówie gdzie apteki 24 h na dobę czynnych nie uświadczysz.
Wczoraj się warzyłam mam - 10 na wadze a 6 mniej niż przed ciążą.
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
mi gin kazał robić 3 razy toxo. Wyszło mi że byłam kiedyś zarażona toxo ale wynik bardzo mały. Mam kota w domu.
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Sunshine napisz nam ile wazyla twoja córcia i ile cm?
Asia dopisze na pierwszą stronkę ☺ |
|
|
|
#2146 |
|
Winter is coming
|
sunhine super, że się odezwałaś
![]() patrz nawet nie wiedziałam, że tak trudno utrafić z butelka i smoczkiem. Piękny spadek wagi i dołączam do pytania patulinki
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie karmienia obawiam się najbardziej Super, że się odezwałaś Cytat:
Wiem, że to jest chyba od tej wody zatrzymanej w organizmie... |
||
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Lekarz mówił że to normalne i że powinno przejść do 6 tygodni. Przeszlo do 1,5 tygodnia. Teraz są zgrabne
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Raczkowanie
|
warzyła 2500 i ma 49 cm
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że po cesarce nogi puchną A powiedz jak z opieką gdy leżałąs, mogłąs liczyć na pomoc pielęgniarek? Moja wizja horroru to, że leżę w kałuży krwi, bo nie mam się jak ruszyć by zmienić podkład
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobię tak jak Ty - nic na siłę, dostosuję się do córki. Kuzynka mi opowiadała, że jej córa na widok cycka po prostu płacze i nie ma szans nakarmić się z piersi, tylko odciągnięte mleko do butli. A waga no pięknie spadła Powiedz w ogóle czy twoja Natalka miała włoski jak się urodziła?
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja po wizycie . Rozwarcie jakie bylo takie jest , szyjka jeszcze tak bardzo nie skrocona , zapis ktg w porzadku nie zapowiada sie teraz na porod . Skurcze mam bo mala bardzo napiera glowka dlatego pobolewa za tydzien mam wizyte i gin mi powie kiedy mam sie nastawic na rozwiazanie
A tak wogole zdalam teorie na prawko juhu moze jszcze zdaze zdac praktyke
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki za teorię i daj znać kiedy mamy trzymać kciuki za praktyczny |
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
też się tego nie spodziewałam. Nakupiłam kompletu butelek za 100 zl a krupa je mi z jednego.
|
#2157 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak chcecie sobie jeszcze popłakać to polecam tekst: http://haloziemia.pl/list-do-corki/#more-1079 |
|||
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i ładny spadek wagi!![]() Tabaska ja miałam toxo 2 razy ![]() Poli to badanie to kiła, nie miałaś wcześniej? Bo ja wczoraj robiłam drugi raz, pierwszy w 8 tygodniu chyba.. Bosh, mam nadzieję, że moje dziecko jak już wyjdzie na świat to nie będzie tak ruchliwe jak w brzuchu ![]()
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso jak to kto im placi? Ty masz pakiet w luxmedzie, lekarz który tam przyjmuje to dostaje przeciez kasę - założyłam ze 100 zl za wizytę bo tak znajoma dostaje ale akurat z innej firmy typu luxmed. Ona zreszta pracuje w kilku tego typu firmach dlatego jej to rybka jaki pacjent i skąd bo i tak dostaje za każdego przyjętego kasę.
Nie wiem co w tym dziwnego 😊 ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Kejka dzieki! Nie pamiętam, jesli miałam to daaaawno temu hehe
|
|
#2160 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

Ale oczywiście się śmiałam do rozpuku 

Przeszukałam internet, poszłam z koleżankami z pracy przymierzyć, ale moja wymarzona była tylko w kolorze ecru

dobrze ze tego pieska mam to chociaż te 2 razy dziennie muszę sie z nim przespacerować i troche powietrza zaczerpnąć a jak tz wraca z pracy to on z nim wychodzi bo mnie pod wieczór zazwyczaj krocze juz zaczyna bolec..
mama się tak śmiała i powiedziała mi tylko:
Ten się nie patyczkował, dostała szluga przez pampersa i marsz do kąta. Dziecko powinno stać tyle ile ma lat, twarzą do ściany, bez kręcenia, wtedy to ma sens. Po tym krótkie i rzeczowe wujaśnienie sytuacji i tulaczek na koniec. Nigdy więcej tego nie robiła. Za to mieliśmy inną sytuację w sklepie. Weszliśmy do 5 10 15 coś zobaczyć a ona dopadła stoliczka dl zabawy dla dzieci, po czym jak wychodziliśmy to rzuciła się z histerią na ziemią,że ona chce się jeszcze bawić