Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-15, 14:58   #2191
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Gosiaczek padlamnie zyczy sobie no tak, Antonio poczeka bo siostrze nie pasuje

Tabaska ciesze sie ze sie przydala koncepcja na obiad

Patulinka jak wytrzymamy do 20.03 to bede w mega szoku!!oby tak bylo! Nadal twierdze ze Gosia bedzie nastepna ze swoja CC

Martinix no nie dziwie sie, w koncu na mame musisz poczekac

Ineso faktycznie podobno jest tak ze w okolicy (dzien wczesniej np tez) nowiu i pelni sie dzieci pchaja na swiat..swoja droga to bardzo ciekawe...

GGI trzymaj sie tam...i nie przejmuj sie gadaniem ze szyjki nie ma. Pamietasz moj pobyt w szpitalu ostatni? Co u tesciowej w szpitalu mnie nastraszyla baba 24.01 ze "szyjki nie ma" a w badaniu USG u mnie wyszlo ze mam 38 mm. Wiec loozik...jak widzisz trzymam sie i mam sie dobrze wiec z Toba i malenstwem tez tak bedzie!!

Swoja droga, apropos badania dowcipnego przez lekarzy. Moja kolezanka urodzila w 38 tygodniu (3 lata temu) bo narzekala u lelarza ze jej strasznie ciezko, ze ma dosyc i on kej powoedzial ze al ja zbada ze urodzi. Urodzila o 14, u lekarza byla o 9. Wody jej sie saczyly juz w drodze do domu...lekarz kretyn (ten sam co mnie potraktowal tak milo w niedziele) bo Natalka sie urodzila za wczesnie...byla pod tlenem 3 dni i ma cechy wczesniactwa do dzis.

Dooobra czas wychodzic z wanny

Maz ma dzis matki boskiej pienieznej i az sie boje w☠☠☠☠ienia jak przyjdzie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-03-15 o 15:00
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 14:58   #2192
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Jak to czekamy? Na co?
Nie rozumiem takiego podejścia lekarzy....
nie wiem kur wa! ja to tak odebrałam jak tylko oni czekaja bo lada chwila urodze!
jak wstaje do toalety to młoda czuje w Bożenie dosłownie!
Stary 2016-03-15, 15:00   #2193
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Vdrl to chyba kiła.

Mialyscie robione badania na toxo? Ja nie i pytalam ostatnio giną to stwierdził ze jak nie mam kontaktu z kotami to nie musze robic.. Dziwne
ja miałam dwa razy robione
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:02   #2194
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
nie wiem kur wa! ja to tak odebrałam jak tylko oni czekaja bo lada chwila urodze!
Może faktycznie cię zbadał tak żebyś zaraz urodziła... Mi ze im się wydaje ze za długo tam leżysz.
Masakra!
Trzymaj się kochana
I dawaj znać co u Was.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:05   #2195
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie cię zbadał tak żebyś zaraz urodziła... Mi ze im się wydaje ze za długo tam leżysz.
Masakra!
Trzymaj się kochana
I dawaj znać co u Was.
dzięki
Stary 2016-03-15, 15:10   #2196
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

GGI co za lekarz Brak słów, na to co wyczyniają, ale nie stresuj się, będzie wszystko dobrze
Stary 2016-03-15, 15:12   #2197
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gosiaczek padlamnie zyczy sobie no tak, Antonio poczeka bo siostrze nie pasuje

Tabaska ciesze sie ze sie przydala koncepcja na obiad

Patulinka jak wytrzymamy do 20.03 to bede w mega szoku!!oby tak bylo! Nadal twierdze ze Gosia bedzie nastepna ze swoja CC

Martinix no nie dziwie sie, w koncu na mame musisz poczekac

Ineso faktycznie podobno jest tak ze w okolicy (dzien wczesniej np tez) nowiu i pelni sie dzieci pchaja na swiat..swoja droga to bardzo ciekawe...

GGI trzymaj sie tam...i nie przejmuj sie gadaniem ze szyjki nie ma. Pamietasz moj pobyt w szpitalu ostatni? Co u tesciowej w szpitalu mnie nastraszyla baba 24.01 ze "szyjki nie ma" a w badaniu USG u mnie wyszlo ze mam 38 mm. Wiec loozik...jak widzisz trzymam sie i mam sie dobrze wiec z Toba i malenstwem tez tak bedzie!!

Swoja droga, apropos badania dowcipnego przez lekarzy. Moja kolezanka urodzila w 38 tygodniu (3 lata temu) bo narzekala u lelarza ze jej strasznie ciezko, ze ma dosyc i on kej powoedzial ze al ja zbada ze urodzi. Urodzila o 14, u lekarza byla o 9. Wody jej sie saczyly juz w drodze do domu...lekarz kretyn (ten sam co mnie potraktowal tak milo w niedziele) bo Natalka sie urodzila za wczesnie...byla pod tlenem 3 dni i ma cechy wczesniactwa do dzis.

Czego sie boisz? Nie rozszyfrowałam
Ja nawet ginowi mowilam kiedyś "niech sie pan nie wazy robic mi cc 23.03 bo sam sie pan bedzie Hance tłumaczył" haha

Cytat:
Widzę kolejny mądry doktorek... Masakra:/ a nie mozesz poskarżyć do ordynatora? Chociaż moze byc jeszcze gorzej potem. Ktory masz tc?
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:16   #2198
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek jego w k u r w i e n i a na szefa maz pracuje u prywaciarza i dostaje dwie wyplaty, wiesz o co kaman a co do gina to pamietam...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-15, 15:20   #2199
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Czego sie boisz? Nie rozszyfrowałam
Ja nawet ginowi mowilam kiedyś "niech sie pan nie wazy robic mi cc 23.03 bo sam sie pan bedzie Hance tłumaczył" haha

Widzę kolejny mądry doktorek... Masakra:/ a nie mozesz poskarżyć do ordynatora? Chociaż moze byc jeszcze gorzej potem. Ktory masz tc?
to był ordynator a tydzien ciazy 33i6

to jest nic !!!!!!!!!!!!!!
wczoraj podpieły mi kroplówke innej pacjetki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! kapnęłam sie w połowie butli.
Stary 2016-03-15, 15:23   #2200
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

wczoraj podpieły mi kroplówke innej pacjetki!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! kapnęłam sie w połowie butli.
Straszny ten szpital... Nie możesz się przenieść gdzieś?
Jutro skończysz 34 tydzień.
Poród w tym momencie dla dziecka nie jest juz tak straszny, wiadomo że to nadal wcześniak ale poradzi sobie.
Trzymam kciuki! Głowa do góry
Stary 2016-03-15, 15:26   #2201
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Straszny ten szpital... Nie możesz się przenieść gdzieś?
Jutro skończysz 34 tydzień.
Poród w tym momencie dla dziecka nie jest juz tak straszny, wiadomo że to nadal wcześniak ale poradzi sobie.
Trzymam kciuki! Głowa do góry
leże tu tylko ze wzgledu na to ze nanonatologie maja rozwinieta!
musze wytrzymac. później z tad z p i e r da lam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 15:29   #2202
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
leże tu tylko ze wzgledu na to ze nanonatologie maja rozwinieta!
musze wytrzymac. później z tad z p i e r da lam!
No to ja tak miałam jak przenieśli mnie do innego szpitala z podejrzeniem saczenia się wód plodowych i ryzykiem przedwczesnego porodu. Nie zamierzam tam trafić spowrotem! Masakra!

Jutro juz mam 35 tydzien, w piatek wizyta więc zobaczymy co u mnie powie gin. Mam nadzieję że juz teraz moglabym trafic normalnie do mojego szpitala
Stary 2016-03-15, 15:31   #2203
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

To jeszcze troszkę wczesna ciaza by ja rozwiązywać, ale miejmy nadzieje ze jeszcze wytrzymasz, oby jak najdłużej

Odebrałam wyniki morfo wciąż parametry rbc,hgb i htc zaniżone ale od poczatku ciąży sukcesywnie wzrastają hgb 11.7 mocz tez w porządku no i nawet cukier haha z moimi możliwościami ostatnio do jedzenia słodyczy to nawet poniżej normy -69 na czczo robiłam próby watrobowe, cholestaza mi nie grozi i wszystko w normie ciesze sie
Stary 2016-03-15, 15:35   #2204
MajWija
Wtajemniczenie

Sorki dziewczyny, że się wcinam, ale mam problem.
Mam nadzieję, że są tutaj kobietki przyjmujące Euthyrox.
Mianowicie, wczoraj zrobiłam test ciążowy-widoczna blada kreska, dzisiaj beta HCG 21,1.
Zrobiłam dzisiaj również TSH bo mam lekką niedoczynność i z wyniku 1,2 (na dawce euthyrox 18,5) wzrosło do 2,7 i moje pytanie, czy zwiększyć dawkę i wziąć już np pół tabletki, czyli 12,5 na noc? dzisiaj rano brałam taką co zawsze dawkę, czyli 18,5. Boje się, że TSH może już zaszkodzić Maluszkowi Z lekarzem mogę najwcześniej porozmawiać w piątek...
Od jutra będe brac dawkę 25 Euthyroxu, ale zastanawiam się, czy nie wziąć już dzisiaj tej dawki na noc 12,5.
Dziewczyny doradźcie.
Prolaktyne również zbijałam i na Norprolacu była 5,25 a dzisiaj zrobiłam i jest 38,2. Wiem, że w ciąży rośnie, ale nie wiem, czy ni za dużo mi urosła? Norprolac odstawiłam wczoraj po pozytywnym teście.
Progesteron dzisiaj wynosi 47,05.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:38   #2205
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze troszkę wczesna ciaza by ja rozwiązywać, ale miejmy nadzieje ze jeszcze wytrzymasz, oby jak najdłużej

Odebrałam wyniki morfo wciąż parametry rbc,hgb i htc zaniżone ale od poczatku ciąży sukcesywnie wzrastają hgb 11.7 mocz tez w porządku no i nawet cukier haha z moimi możliwościami ostatnio do jedzenia słodyczy to nawet poniżej normy -69 na czczo robiłam próby watrobowe, cholestaza mi nie grozi i wszystko w normie ciesze sie
Oklaski za dobre wyniki!!!
Stary 2016-03-15, 15:41   #2206
kopycio
Rozeznanie

GGI
Jakas masakra! Jeszcze wczesna ta ciaza, ale tak jak dziewczyny piszą, Msluszek sobie poradzi. Nie mozesz zadzwonić do swojego gin i podpytać? Ewentualnie przenieść sie tam gdzie on pracuje? Trzymaj sie

Tabaska No fajne wyniki, fajne
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:45   #2207
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Majwija ja mogę doradzić tylko odnośnie norprolac, brałam go przed ciaza a jak zaszlam to powoli schodzilam do ćwiartki 75mg, wiec stopniowo odstawialam, mimo ze inny lekarz z którym takze sie konsultowalam kazał mi od razu odstawić
Stary 2016-03-15, 15:46   #2208
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
witam,nie mam czasu was podczytywać na bieżąco. Miałam ciężką noc mala wykończyła cumel w butelce. Zakosiłam ze szpitala ten którym była karmiona fajnie z niego jadła. Za to ze smoczków i butelek aventu i canpol nie będzie pila. Także po batalii i przelewania mleka do różnych butelek z żadnej nie chciała pić. W końcu założyłam ten smoczek z dużą dziurą i truchlałam żeby mi się nie zadławiła ale krupa była szczęśliwa zjadła i poszła spać ale wcześniej walczyliśmy przeszło godzinę przez 3 posilki. Mąż z rana pojechał po inne smoczki. To jest tak jak się mieszka na pipidówie gdzie apteki 24 h na dobę czynnych nie uświadczysz.

Wczoraj się warzyłam mam - 10 na wadze a 6 mniej niż przed ciążą.
super, ze sie odezwałaś co tam u Was słychac
macie przeboje z karmieniem, też się boję jak to będzie
brawa z wage cudownie
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że po cesarce nogi puchną

A powiedz jak z opieką gdy leżałąs, mogłąs liczyć na pomoc pielęgniarek?

Moja wizja horroru to, że leżę w kałuży krwi, bo nie mam się jak ruszyć by zmienić podkład
weź nie strasz, może tak źle nie będzie, na to że będzie miło sie nie nastawiam ale takie rzeczy jak zmiana podkładu może ktoś przy nas ogarnie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Hej ja po wizycie . Rozwarcie jakie bylo takie jest , szyjka jeszcze tak bardzo nie skrocona , zapis ktg w porzadku nie zapowiada sie teraz na porod . Skurcze mam bo mala bardzo napiera glowka dlatego pobolewa za tydzien mam wizyte i gin mi powie kiedy mam sie nastawic na rozwiazanie

A tak wogole zdalam teorie na prawko juhu moze jszcze zdaze zdac praktyke
brawo
podziwiam, ze jeszcze planujesz do egzaminu podchodzić, ja miałam plan ze zrobię prawko ale odpuściłam z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Mój tez mnie zbeształ o to ostatnio Wczoraj się częściowo spakowałam - ale już prawie nie mam miejsca, więc chyba muszę większą torbę skombinować, bo nie wstawiłam m.in. ręczników, ręczników papierowych, wody, ciuszków dla małego.

Ale kto im niby płaci za to i dlaczego? pierwsze słyszę

Ani raz nie miałaś? Mnie się wydaje, że 2x to jest standard. Mój prywatny chciał teraz nawet trzeci raz powtórzyć, ale mówił że to już niekonieczne, a w pakiecie LM już nie mam więc nie zrobię. Co do kotów to najczęściej powtarzany mit - bardziej można się zarazić przez kontakt z surowym mięsem albo niedomyte z ziemi warzywa, itd.

Jak chcecie sobie jeszcze popłakać to polecam tekst: http://haloziemia.pl/list-do-corki/#more-1079
ja już wszystko spakowałam, tylko pampersy i ręcznik papierowy sie nie zmieścił, więc albo wezmę oddzielnie albo jednak Młodego spakuję w oddzielną torbę
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 15:51   #2209
danika
Zakorzenienie

Cytat:
To logiczne, że każdy lekarz ma inne stawki - ale ja pisałam o tym, że u nas w Krakowie wg mnie tyle nie dostają - kilku dobrych specjalistów do których chodziłam przez to już nie pracuje. Pewnie faktycznie inaczej to wygląda tam, gdzie nie mają swoich gabinetów firmowych - bo w tych 100zł o których piszesz, lekarz musi też uwzględnić te koszty, które wymieniłam

Co do badań - to nie do końca tak działa. Raczej sytacja jest taka, jak pisała Moniczki. To, że masz w pakiecie bezpłatnie nie oznacza, że możesz wejść i sobie zażądać tych badań. Tak czy tak kieruje na nie lekarz jak widzi uzasadnienie. Owszem dawniej prawie każdy internista bez problemu wypisywał te skierowania, ale teraz większość się boi i tłumaczy, że nie może. Akurat moja ginka dała mi kilka skierowań na moją prośbę ale wiele razy zdarzyło mi się, że jakiś lekarz mi nie wypisał.

Ciążowa rozpiska badań to trochę co innego - to faktycznie po założeniu karty ciąży można robić bez skierowań i bez wizyt u lekarza. Ale tam np. morfologii i moczu nie ma co miesiąc, tylko chyba co drugi.
Pewnie w przychodni firmowej luxmedu faktycznie jest tak jak mówisz. U nas jest super
Ja tam żadnej rozpiski ciążowej nie mam ale normalnie robie wszystkie badania jakie chce, nie spotkałam sie zeby był jakiś problem. Jak laboratorium nie ma umowy to biorę fakturę i mi oddają kasę. Przed ciąża robiłam już 2 razy cały panel hormonów, wszystkie wymazy, nawet markery nowotworowe. Tyle ból ze nie wszyscy lekarze wypisują recepty z refundacja ale mamy wyszczególnione, którzy to robią wiec można sobie wybrać.
Mój mąż jak diagnozował migreny swoje to zrujnował luxmed bo tomografia, rezonans, eeg zreszta on sie ogólnie nie opłaca bo lubi chodzić po lekarzach :p
Ja tam kocham luxmed

Cytat:
Kejka to 23 marca będzie pewnie gorąco

Zrobilam pyszny smoothie ananas, kiwi, jabłko, grapefruit. Młody dostal czkawki i roznosi mi wnętrzności tak skacze istne szaleństwo. Obiadu mi sie robic dzisiaj nie chce, cos tam z wczoraj zostalo plus mrozona pizza a wy co dzis jecie?

U mnie pizza ale sama robiłam. Pychotka wyszła

Cytat:
Ja dziś bardzo zdrowo, dumna jestem. Fasolka żółta na parze (z biedronki) i dwa jajka sadzone, posypane wszystko kiełkami rzodkiewki+szklanka kiszonego barszczu.

O, to nie słyszałam. Trochę wcześnie, ale pasi mi

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Brzmi pysznie al mój mąż by nie zjadł...to dla niego nie obiad

Cytat:
pytałam pielegniarek to powiedziały ze to po badaniu sie zdaza...

lekarze mnie olewaja bo w tym szpitalu co jestem nie ma mojego lekarza prowadzacego! powiedzieli czekamy!

Gdzie jesteś, w Tarnowie? Nie w tuchowie?

Cytat:

O ja pierdziu. Mojemu tacie kiedyś dali kartę i opaskę na rękę jakiejś KOBIETY!!! I sie nikt nie kapnął, dopiero moja mama. Na szczęście leków nie zdążył dostać (chemioterapia....)
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 16:02   #2210
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Sorki dziewczyny, że się wcinam, ale mam problem.
Mam nadzieję, że są tutaj kobietki przyjmujące Euthyrox.
Mianowicie, wczoraj zrobiłam test ciążowy-widoczna blada kreska, dzisiaj beta HCG 21,1.
Zrobiłam dzisiaj również TSH bo mam lekką niedoczynność i z wyniku 1,2 (na dawce euthyrox 18,5) wzrosło do 2,7 i moje pytanie, czy zwiększyć dawkę i wziąć już np pół tabletki, czyli 12,5 na noc? dzisiaj rano brałam taką co zawsze dawkę, czyli 18,5. Boje się, że TSH może już zaszkodzić Maluszkowi Z lekarzem mogę najwcześniej porozmawiać w piątek...
Od jutra będe brac dawkę 25 Euthyroxu, ale zastanawiam się, czy nie wziąć już dzisiaj tej dawki na noc 12,5.
Dziewczyny doradźcie.
Prolaktyne również zbijałam i na Norprolacu była 5,25 a dzisiaj zrobiłam i jest 38,2. Wiem, że w ciąży rośnie, ale nie wiem, czy ni za dużo mi urosła? Norprolac odstawiłam wczoraj po pozytywnym teście.
Progesteron dzisiaj wynosi 47,05.
Ja biorę Euthyrox. Nie bój się, ja mam TSH około 4 i nic maluszkowi nie było i nie jest. A do piątku to tym bardziej nic się nie stanie. Prolaktynę przed ciążą miałam wysoką i jak zaszłam, to od razu kazano mi odstawić tabsy. Ja bym sama na własną rękę nic nie zwiększała, może spróbuj się skonsultować z innym lekarzem, jestem pewna że nie odmówi Ci pomocy.

GGI napisz skargę na szpital. Jak można pomylić kroplówkę?! To się w głowie nie mieści. No i to "czekanie", ciekawe na co...

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-15 o 16:03
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:17   #2211
Martinixxx
Zadomowienie

GGI jakiś nienormalne ten lekarz. Pewnie miał grube paluchy. U mnie w badaniu szyjka wychodziła mega krótka a na usg ponad 3 cm. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać

Bez jaj. U nas jest 20 stopni Młoda je obiad na balkonie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:19   #2212
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
GGI jakiś nienormalne ten lekarz. Pewnie miał grube paluchy. U mnie w badaniu szyjka wychodziła mega krótka a na usg ponad 3 cm. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać

Wow zazdroszczę u nas zero i topniejący śnieg, bleeee
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:19   #2213
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

mogę przylecieć?
brakuje mi tego ciepła...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-15, 16:20   #2214
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
ja ochłonełam i zmobilizowałam sie do Was napisać wczesnirj nie byłam w stanie bo ryczałam jak dziecko.
Rano po obchodzie mnie zbadał lekarz szyjki nie ma ale choc tyle ze zamkniete ujscie. Ale mnie tak zzbadał lekarz ze zaczęłam krwawić mocno.... Wizja lezenia w szpitalu w swieta straszna no ale co ja nie zrobie dla swojej córy.
ja pier.... co za szpital, nie możesz się przenieść do tego, w którym pracuje Twój gin?

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

nie ogarniam jak lekarz może być takim idiotą...
ciąża niby donoszona, ale maleństwo zdecydowanie nie było gotowe do wyjścia

po takich historiach boje się isć do jakiegoś innego lekarza niż mój, a chcę w poniedziałek ten gbs pobrac

Cytat:

dobrze ze nic sie nie stało i ze zwróciłas na to uwagę
Cytat:

niezła hemoglobina
a słodycze możesz nadal bezkarnie jeść
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:22   #2215
jowitazz
Rozeznanie

Dziewczyny, od paru godzin mam bardzo twardy brzuch, aż skóra mnie ciągnie. Tak to jeszcze nigdy nie miałam, co to może być? Nie ustępuje po zmianach pozycji.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:24   #2216
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:

Poproszę ta pogodę skierowac do nas
Stary 2016-03-15, 16:24   #2217
Martinixxx
Zadomowienie

Wstawiam wodę na kawę,też się uwalimy na tarasie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:24   #2218
velika
Winter is coming

GGI ten szpital to jakaś pomyłka. Współczuje, że musisz tam leżeć ;/
duchaa gratuluję zdanej teorii prawo to świetna sprawa
byłam na sr, akurat były zajęcia z oddychania, więc fajne potem pojechałam z ojcem w jedno miejsce i jak szłam to się wyrżnęłam poleciałam na łapy i kolano i rozdarłam sobie moje jedyne ciążowe spodnie no to teraz będę chodzić chyba z gołą
na szczęście nic się nie stało, mam starte kolano i rękę, ale będę żyć, mała się rusza, więc ok, ale stres mnie złapał niezły.
a za godzinę wizyta co prawda nie wiem, w co mam się ubrac, ale najwyżej pojadę w dresie hahah

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-15 o 16:26
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:26   #2219
agusia8919
Raczkowanie

Hej dziewczyny mi znowu internet szwankuje, wpadłam tylko zobaczyć czy któraś urodziła, ale wygląda że oprócz sunshine1551 jeszcze nie

byłam wczoraj oddać mocz na posiew i odebrałam wyniki GBS
Wyszedł mi wynik dodatni, trochę się zdenerwowałam, a przez brak internetu nie miałam nawet jak sprawdzić co i jak.
Z tego co dziś wyczytałam, to nic strasznego, muszę dostać antybiotyk przy porodzie, żeby dziecko się nie zaraziło.
Wizytę mam dopiero w poniedziałek, mam nadzieję że lekarz mnie uspokoi a nie nastraszy...

Jadąc dzisiaj po synka do przedszkola, wjechałam na małe zakupy do biedronki. Nabrałam takiej ochoty na banany, że zjadłam jednego zaraz w samochodzie
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 16:30   #2220
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od paru godzin mam bardzo twardy brzuch, aż skóra mnie ciągnie. Tak to jeszcze nigdy nie miałam, co to może być? Nie ustępuje po zmianach pozycji.
Cały czas, bez przerwy? Maleństwo się rusza?

Ja bym spróbowała wziąć ciepłą kąpiel

Swoją drogą też mam to dziwne uczucie że cały czas jest twardy (od 30 minut), ale zdecydowanie to mały mi się tak przekręcił i naciąga wszystko, bo jak dotykam to się okazuje że miękki brzuch jest..tylko ze 2 razy był twardy...

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości