|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
Cytat:
2w1 czy 3w1 kupiliście ?---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
może i ja się skusze :P---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57403561]Wracamy z kina z 7 rzeczy których nie wiecie o facetach, Ale fajne 😁 planeta singli była bardziej śmieszna, ale ten film chyba bardziej mi się podobał 😁 Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] koleżanka chce mnie wyciągnąć i na pewno się udamy
|
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Wow! Ale szybko zleciało
![]() Cytat:
Jak można tak pozbawić kobietę w ciąży środków do życia [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57361891]Dzień dobry! miło że jest tu kilka zwolenniczek rodzicielstwa bliskości ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.Nie będę sie rozpisywać bo mogłabym pisać i pisać... [/QUOTE]To mamy identycznie podejście do rodzicielstwa Ja z książek jeszcze polecam "Wychowanie bez nagród i kar".Cytat:
Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby nie wziąć na ręce i nie utulić małego dziecka, tylko pozostawić je w łóżeczku, żeby się wypłakało. Znam osobiście takich rodziców!!!Byli dumni z tego, że ich dziecko w wieku 3 miesięcy przesypiało całe noce i zasypiało samo w łóżeczku, ale najpierw je tak wytresowali! Gdy przetrzyma się dzieciaczka raz, drugi, trzeci... ono po prostu przestaje wołać o pomoc, bo i tak wie, że nie uzyska jej. W oczach rodziców staje się dzieckiem idealnym, cichutkim, takim jakim sobie wymarzyli, ale tak naprawdę pewnie jest nieszczęśliwe, bo nie zostały zaspokojone jego potrzeby. Przez 2,5 roku wychowuje córkę i od niedawna zaczynam coraz bardziej dostzregać pozytywne strony mojego podejścia do rodzicielstwa. Jestem dumna i nie żałuję ani jednej nieprzespanej nocy (a było ich naprawdę sporo! )Oczywiście zdarzają się dzieciątka, które bardzo mało wymagają, żeby ich potrzeby zostały spełnione. Takim przykładem jest moja siostrzenica, która od urodzenia była dzieckiem bezproblemowym, bezkolkowym, zasypiała sama i przesypiała jako niemowlę większą część nocy. A mimo to moja siostra (również zwolenniczka RB) bardzo często nosiła ją na rękach i w chuście
|
|
#2493 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ja Wam powiem, że odkąd jestem w ciąży inaczej patrzę na pewne sprawy, na to co kiedyś miałam "zaplanowane" wobec własnego dziecka również. Teraz wiem, że jak Hania się urodzi życie zweryfikuje moje "plany", ale jedno wiem na pewno! dziecko trzeba tulić, przecież to mała, bezbronna istota, która 9 miesięcy była cały czas z mamą, blisko niej, więc nie można jej tego odmówić już jak przyjdzie na świat. Poza tym kiedy tulić takie małe dziecko jak nie wtedy? później, im starsze, tym najczęściej nie chce już spać na rękach, czy się tulić. A co do przeczekania aż dziecko przestanie płakać np przy usypianiu... łatwo mi było doradzać innym rodzicom, że to tylko jakiś czas na przeczekanie i będzie lepiej, ale jak teraz myślę, ze sama będę mamą, to już nie tak łatwo mi mówić takie rzeczy rodzicom. O przetrzymaniu dziecka np jeśli chodzi o spanie mówię o dzieciach powyżej roku- wcześniej sobie tego nie wyobrażam, a jak piszesz tu o trzymiesięcznym maluchu to już w ogóle... Ale z drugiej strony co rodzic to wychowanie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Kiedyś bardzo ważny dla mnie człowiek powiedział mi że będę wspaniałą Mama - ja chce być dobra, kochająca i wyrozumiała Mama... chce być taką Mamą jaką była moja Mama..
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
MASUGIRL dobrze, ze polozna dobre wrażenie zrobila. Dobra polozna to skarb. Ja do swojej z przychodni pojde w kwietniu, poki co regularnie do mnie dzwoni z pytaniem.czy wszystko ok. Co jest mila odmiana, bo poprzednia raczyła nas odwiedzić dopiero 2 miesiącach od porodu. Dobrze ze na biezaco kontrolowala nas polozna ze sr.
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały czas sie zastanawiam czy kupić nowy czy wziąć od siostry... ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- czy ciągle leciutkie uderzenia to może być czkawka? po chwili ustąpiły.
|
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po Warsztatach Mamo to ja i polecam chociaż mi bardziej chyba podobały się te Bezpieczny maluch ale to bardziej jeżeli chodzi o dobór osób prezentujących i sposób w jaki przekazywały informację. Tu o fotelikach było prawie to samo, a nawet mniej ale prowadzący tak średnio mi przypadł do gustu. Sporo o szczepieniach było i to akurat była najlepsza część według mnie. Dowiedziałam się na przykład że u nas w mieście szczepionka na Pneumokoki jest darmowa i nasze miasto jest ewenementem w sali kraju w tej dziedzinie dzięki zasługom jednego lekarza. I tych zachowań jest coraz mniej dzięki temu. Było też o Meningokokach ale tutaj muszę się zastanowić czy szczepić bo dość rzadko występują zachorowania.
No i udało mi się wygrać nagrodę No i pełno gratisów jak to na takich warsztatach. Także ogólnie jestem zadowolona i polecam Przyszło mi też zamówienie z Hubiworld i tutaj trochę średnio wyszło bo okazało się że nie spakowali mi jednej z pieluszek bambusowych... Akurat tej większej więc trochę kosztowała. Kontaktowałam się z nimi i dostałam odpowiedź że przepraszają za zaistniałą sytuację i muszą sprawdzić na monitoringu to... Więc nie wiem czy doślą mi czy nie a to chodzi o 50 zł I w ogóle zanim mi wysłali to dwa razy dzwonili do mnie bo z dwoma rzeczami nie było takich kolorów jak chciałam. Jedno to smoczek to tam wszystko jedno czy taki czy siaki ale drugie to kocyk i taki średni kolor im został ale już wzięłam bo nie chciałam problemów robić. I dzisiaj patrzyłam a na aukcji nadal widnieje jako dostępny więc to trochę nie w porządku do klientów że kupią a potem mówią że nie ma...
|
#2500 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poszliśmy wieczorem do Leroy Merlin - promocja na pierwiosnki miała być. Wszystko przebrane- same habazie zostały. Ale przed wejściem do sklepu takie piękne okazy stały- kilkanaście rzędów. Mówię na głos do męża- "ale marketing- tu takie ładne, a w sklepie badziew". Jakaś babka szła,usłyszała co powiedziałam i mówi, że można wziąć te ładne i kupić. Niewiele myśląc capnęłam trzy i się cofnęłam do środka sklepu do kasy. Pan ochroniarz biegnie- "ale co Pani robi- to jest dekoracja!". Popatrzył na mój brzuch i moją zdziwioną minę i machnął ręką A JA UPOLOWAŁAM
|
|||
|
|
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=ania230;57409086]no to dobra cena i tak jak na 2w1
ja cały czas sie zastanawiam czy kupić nowy czy wziąć od siostry... ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ale idziesz z konkretnymi pytaniami i chcesz konkretnych odpowiedzi. Zresztą im powiedz ze za 3 miesiące rodzisz a nic nie masz kupione bo nie masz za co.[COLOR="Silver"] QUOTE] To pewnie urzędnik odpowie ze: Bardzo mu przykro ale takie są procedury.. Soffinka sily Ci życzę!!! I żebyś w końcu kaske dostala |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co mnie spotka Powiedz co to za konkurs był że wygrałaś pieluszki ?
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam dzisiaj przegląd małych ciuszków i wszystkie odłożyłam sobie do różnych worków i podpisałam rozmiarami. Gdzieś w maju wypiorę rozmiar 56 i 62, resztę na bieżąco. Pół dnia mi to zajęło, a zmęczona jestem jakbym maraton przebiegła...
jeszcze mnie strasznie bolą kostki... tańczyłyśmy z Różą do muzyki latynoamerykańskiej, małej się to tak zawsze podoba, że nie miałam serca skończyć zabawy, a już zmęczona byłam. Ledwo na chwilę usiadłam to ona już przy mnie i rękę wyciąga do zabawy. Nie dla mnie już takie pląsy ![]() Miqesi, oby się już szyjka nie skracała więcej!
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Pamiętaj jesteśmy z Tobą!!!
|
|
#2506 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eee tam, że dla chłopczyka gorzej byłoby w drugą stronę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tygodniaSutki bolą mnie przeokropnie, a jeszcze tym bardziej, że są maltretowane przez młodszą. 2 miesiące temu odstawiłam ją od piersi, ale bidulka nadal lubi się do nich tulić. Podnosi mi bluzkę i łapie rączkami, jakby ustawiała fale radiowe, to wyobraź sobie co czują moje biedne piersi oczywiście mówię jej, że boli i w ogóle ale co złapie to jej![]() Cytat:
Co do terminów to po dzisiejszym telefonie z dziadkiem mnie już to nie dziwi. Dziadek w tym roku kończy 82 lata i musi mieć operację na oczy i uwaga dostał termin na 2020. No comment Cytat:
ja miałam straszną ochotę na pierogi z jagodami i niestety sama musiałam sobie zrobić w niedzielę. Z resztą moje pierwsze w życiu samodzielne pierogi
|
||||||
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałaś czadu , teraz odpocznij. Wyciągnij nogi wysoko i pokręć stopami raz w jedną raz w druga stronę. Powinno coś pomóc.
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Majkela, a za mną chodzą ruskie, ale jak tak teraz przeczytałam o twoich z jagodami to bym chapnęła parę
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- zamówiłam łóżeczko, i falbanke pod materacyk, mam nadzieje że do piatku dojdzie i jak tż wróci to będzie niespodzianka |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra miała zaćmę na dwóch oczach, jak usłyszała termin to zaczęła się śmiać. Operację zrobiła prywatnie w 2 miesiące ( jedno oko w jednym miesiącu) i jest bardzo zadowolona.
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania, faktycznie jest ulga
myślę, że też by nie zaszkodziło jakby tż wymasował (akurat nowy krem mam ) ale usłyszałam "zaraz". No jak zaraz, to zaraz, nie będę się przypominać co pół godziny
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2513 |
|
Konto usunięte
|
Witam się wieczorową porą
Miałam dzisiaj wizytę ale niestety nie miałam usg. Posłuchałam za to serduszka. Szyjka w porządku, mocz i morfologia również. Następna wizyta za 2 tygodnie, poproszę wtedy o L4- mam nadzieję, że lekarz nie będzie mi robił problemów ![]() Sofinka powodzenia jutro w ZUSie. Aż się normalnie boję jak to będzie z tymi wypłatami jak też już będę na łasce tej instytucji... ![]() Elaine, już 30 tydzień? Wow! Kurczę, jak tak piszecie o tych zakupach na tym chińskim allegro to sama mam ochotę tam coś zamówić. A jak z płatnościami? Robicie normalny przelew czy jak? Ja nie mam konta walutowego- czy to jest przeszkoda? Weronia, gratuluję zakupu wózka Ja nadal nie wiem jaki chcę... Ten który wybrałaś nie ma chyba skrętnych kół z przodu? Jak się nim jeździ, skręca? Trzeba podnieść przednie kółka żeby mocno skręcić? Haneczka, no niestety takie uroki ciąży... Ja też ostatnio coraz gorzej się czuję. Często brakuje mi tchu, w każdej pozycji mi niewygodnie już. Nie dam rady leżeć na plecach, bo się normalnie zaczynam dusić Po jedzeniu też często mi niedobrze, nawet jak zjem bardzo mało albo zgaga mnie dopada. Po wyjściu na drugie piętro sapię jak stara baba, a tu jeszcze 3 m-ce... Niestety przed nami ostatni- jak dla mnie najgorszy- trymestr...I tutaj znowu myślę o Tobie Justyna, jak Ty dajesz jeszcze radę w takiej pracy! Ja po odkurzeniu 80 metrów i wytarciu podłogi potrzebuję już dłuższego odpoczynku żeby się zregenerować, sprzątania cały dzień nie wyobrażam sobie Mam w domu dużo gorzkich czekolad, bo mój mąż chodzi co 2 m-ce oddawać krew i przynosi za każdym razem 5 gorzkich i chyba 3 mleczne. Mleczne znikają szybko, a gorzkie leżą... Żeby się nie przeterminowały upiekłam dzisiaj brownie. Zjadłam jeden kawałek i jakoś mnie to obrzydziło i już chyba więcej nie zjem. Strasznie tłuste to ciasto i takie ciężkie. W końcu w składzie 3 tabliczki czekolady, kostka masła i szklanka cukru madzius, muszę poszukać tego kremu który pokazałaś. Uwielbiam rafaello Już kiedyś sobie myślałam, że jakby był do kupienia sam ten krem ze środka to bym na pewno nie pogardziła
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa ja nie to jak Tż będzie chciał poszaleć pod kołdrą to wstajesz i mówisz zaraz :P haha i idziesz do kuchni i robisz sobie herbatkę
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy nowych boczków nie muszę kupić. Róża jakoś te zmarnowała. Zaczęła się po nich wspinać. Ale ich jeszcze nie wyciągnęłam, bo dalej głową w szczebelkach ląduje...
|
|
|
#2516 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uuulala co macie do roboty?
A u nas kupę kasy idzie na remont,a wczoraj się okazało, że tż-towi kończy się w aucie ubezpieczenie i przegląd. I skąd tu kasę brać ![]() Cytat:
![]() Bałam się z córcią, tym bardziej że upatrzyłam sobie wtedy różowy wózek. Wtedy na każdej wizycie pytałam się, czy aby na pewno nic nie urosło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57354551] DZIEWCZYNY ile miały maluszki jak zaczęłyscie je nosic w chustach?[/QUOTE] Ok 2 miesiąca. Cytat:
ja po remoncie też biorę się za wyprzedaż garażową, może troszkę kaski wpadnie
|
||||
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze dostawałam od cioci Tż,ale teraz brak :/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-03-15 o 22:00 |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już jest bliżej niż dalej, usłyszałam "to gdzie masz ten krem?" Sam go wyciągał z reklamówki i zanosił do łazienki. Ja nie wiem, facetom też się udziela kalafior ciążowy??Co do drugiej części to z moim libido nie wiem czy dam radę powiedzieć "zaraz"
|
|
|
#2519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konkurs był taki że trzeba było napisać z czym kojarzy mi się hasło "mamo to ja". Jedna dziewczyna napisała wierszyk, super był
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kalafiora to na pewno się udziela ... Ja zauważyłam że ostatnio Tż jest fochliwy i ma swoje humorki :/ czyżby to hormony u niego też szalały ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
pochwal się co napisałaś ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

muszę sie pochwalić byliśmy na zakupach i weszliśmy do smyka i wyszliśmy w wózkiem hehe kupiliśmy wózek adamex barletta 710S z eko skóra granatowo biały za 1399 był akurat w promocji z 1699zl

Jak można tak pozbawić kobietę w ciąży środków do życia
ja sama też zdecydowanie do nich należę. Choć przed urodzeniem Zosi miałam nieco inne podejście do rodzicielstwa. Ona zmienila mnie na leosze, dodala mi pewności siebie. Jak tylko przywieźli mi ją w szklanym wózku od razu zabrałam ją do siebie. I spałam z nią już w szpitalu. Robiłam to, co uważałam za naturalne. Nigdy nie zostawiłam jej placzacej, książki hogg nawet nie dokonczylam, to komoletnie nie dla mnie. Właśnie skończyłam 'dziecko z bliska' Agnieszki Stein i zabieram się za 'świadome rodzicielstwo' Siegel.
[/QUOTE]
Ja z książek jeszcze polecam "Wychowanie bez nagród i kar".

No i pełno gratisów jak to na takich warsztatach. Także ogólnie jestem zadowolona i polecam
I w ogóle zanim mi wysłali to dwa razy dzwonili do mnie bo z dwoma rzeczami nie było takich kolorów jak chciałam. Jedno to smoczek to tam wszystko jedno czy taki czy siaki ale drugie to kocyk i taki średni kolor im został ale już wzięłam bo nie chciałam problemów robić. I dzisiaj patrzyłam a na aukcji nadal widnieje jako dostępny więc to trochę nie w porządku do klientów że kupią a potem mówią że nie ma...

jeszcze mnie strasznie bolą kostki... tańczyłyśmy z Różą do muzyki latynoamerykańskiej, małej się to tak zawsze podoba, że nie miałam serca skończyć zabawy, a już zmęczona byłam. Ledwo na chwilę usiadłam to ona już przy mnie i rękę wyciąga do zabawy. Nie dla mnie już takie pląsy 

oczywiście mówię jej, że boli i w ogóle ale co złapie to jej
Po jedzeniu też często mi niedobrze, nawet jak zjem bardzo mało albo zgaga mnie dopada. Po wyjściu na drugie piętro sapię jak stara baba, a tu jeszcze 3 m-ce... Niestety przed nami ostatni- jak dla mnie najgorszy- trymestr...