![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Na forum ślubnym jest gdzieś wątek przyklejony "suwaczki ślubne", jeśli nie w ten sposób to wpisz w googlach "suwaczki" czy coś w tym rodzaju, znajdzie ci strony na których są.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Tu masz link do kilkunastu suwaczków ślubnych ze stron polskich i zagranicznych :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194643 Weźmy na przykład jeden z suwaczków ze strony http://www.waszslub.pl/suwaczki.php 1) wybieramy dzień, miesiąc i rok naszego ślubu 2) zaznaczamy suwaczek, który ma nam odliczać czas do ślubu (zaznaczamy zieloną kropeczkę po lewej stronie suwaka) 3) na dole strony naciskamy na "generuj kod suwaczka" 4)wybieramy drugą opcję czyli z ramki nad którą widnieje napis "2. Forum (z obsługą UBBCode lub BBCode) - wklej poniższy kod:" kopiujemy całą zawartość [url............/url] 5)następnie jeśli chcesz mieć suwaczek w podpisie, wchodzisz na wizażu do swojego Panela użytkownika, wybierasz Edytuj podpis i wklejasz skopiowany link Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze: jeżeli chodzi o mieszkanie to cieszymy się z TZ, że wcześniej się zdecydowaliśmy na zakup mieszkania na kredyt
![]() ![]() Po drugie: jeżeli chodzi o koszty wesela to u nas za wesele i koszty z nim związane płacą moi kochani rodzice ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Przyczajenie
|
U nas moi rodzice placa za swoich gosci (i moich oczywiscie:P) rodzice TZ placa za swoich gosci. Alkohol, napoje, ciasta, tort, owoce placa po polowie. Moja mama kupuje mi suknie i akcesoria, TZ kupuje garnitur, kwiaty, obraczki, natomiast ja i TZ placimy po polowie za zespol, kamerzyste i dekoracje, a fotografa mamy w rodzinie, to nie placimy
![]()
#2466 |
Zakorzenienie
|
my tez mamy jak chcemy. mama placi ale to do nas wszystkie decyzje naleza
![]()
#2467 |
Zakorzenienie
|
my też sami wszystko wybieramy na wesele - salę, fotografa, kamerzystę, dj-a... Na szczęście nasi rodzice nie wtrącają nam się do tego, powiedzieli, że to przecież nasz slub i żebyśmy tak sobie wszystko powybierali, żebyśmy i my i oni i goście byli zadowoleni.
Dlatego też sporo czasu zajęło nam jeżdżenie po różnych salach, wybieranie kamerzysty, fotografa itp. Ale sądzę, że dokonaliśmy bardzo dobrych wyborów - wszystko dokładnie tak jak sobie wymarzyliśmy ![]() Jak w końcu wybraliśmy np. salę to pojechaliśmy tak na podpisanie umowy z rodzicami i byli nią zachwyceni, moja mam stwierdziła,że czuje się jak w bajce ![]() ![]() Tak samo było przy urządzaniu naszego mieszkanka - wszystko my sami wybieraliśmy, ale były sytuacje, że w czymś się nie orientowaliśmy albo nie mogliśmy zdecydowac co lepsze i wtedy rodzice pomogli nam (po własnych doświadczeniach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
a my jezdilismy z moja mama podpisywac umowy tylko dlatego ze wszedzie bylo daleko a nie mamy prawka i samochodu. ktos nas musial podwozic
![]()
#2469 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja jak bede podpisywac umowe z lokalem, to bedzie ze mna mama. Mama płaci za wesele, wiec chce zeby w uzgadnianiu szczegółów była obecna, zeby nic nie bylo robione bez jej wiedzy
![]()
#2470 |
Zakorzenienie
|
z nami też przy podpisywaniu umowy na salę byli nasi rodzice plus moja siostra
![]() ![]() wszystkim się sala spodobała, a właściciel sali przeszedł dodatkowo test trudnych pytań ![]() ![]() ![]() umowę na salę podpisywali nasi rodzice, natomiast z kamerzystą, fotografem i dj-em to my podpisywaliśmy umowę. Moja mama była jeszcze na wizycie u DJa, którą w wątku o Kielcach opisywałam, i cieszę się,że pojechała z nami, bo przynajmniej gościa zobaczyła, pogadała, zobaczyła co oferuje no i ... wyszła zachwycona ![]() ![]() ja niedługo będę zabierać się za poszukiwania sukni ślubnej, nowe kolejce mają być jakoś w grudniu. Suknie będę wybierać z mamą i siostrą ---> z tym, że bardziej będzie się liczyć dla mnie opinia siostry, bo niestety, ale moja ma czasami taki gust i czasem takie rzeczy jej się podobają, że obie z siostrą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
No wreszcie mi się udało wstawić suwaczek. Musiałam poczekać aż wrócę do domu, ale teraz już jest
![]() Jeszcze raz dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byliśmy dzisiaj u Księdza w sprawie bierzmowania mojego partnera,za młodu tego nie zrobił i teraz musimy nadrobić sakrament i już drugi (mamy takie wrażenie) niechętnie podchodzi do naszej opcji, że chcemy przyjąć je w Katedrze, bo podobno za dużo jest formalności i każdy mówi spokojnie :" To proszę przyjść w kwietniu, kiedy dzieci ze szkół będą przyjmowały sakrament". Ale ja sobie nie wyobrażam tego, żeby mój stary chłop stał razem z nastolatkami, po za tym w tym czasie możemy wyjechać za granicę. Kurczę to jest sprawa indywidualna i Ksiądz powinien nas zrozumieć
![]() ![]()
![]() |
#2473 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażystki!!!
Postanowiłam się do Was przyłączyć ![]() Podobnie jak Aaanniiiaaa, olusia 1986, anisia i zapewne wiele wiele innych dziewczyn, również wychodzę za mąż 30.08.2008 ![]() Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa i już nie mogę się doczekać tego wspaniałego dnia... m.a.r.t.a. - nie poddawaj się, słyszałam o takich sytuacjach i z tego co się orientuję są księża bardziej tolerancyjni niż Ci, na których trafiliście. Na pewno uda Wam się znaleźć odpowiedniego, z którym załatwicie bierzmowanie bez problemu. Aż tak bardzo nie wniknęłam jeszcze w to forum, stąd moje pytanie - skąd jesteś?Może uda mi się jakoś pomóc...mam na myśli znaleźć księdza... ![]() Pozdrawiam gorąco!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam kolejną Wizażankę ![]() A z Wrocławia jestem tak jak Ty ![]() Masz rację, dlatego idziemy jeszcze w niedziele do kolejnego Księdza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Jak miło
![]() ![]() My już chodzimy na nauki przedmałżeńskie ... i chyba właśnie tam ktoś sostatnio wspominał o bierzmowaniu. Jeśli do poniedziałku niczego nie załatwicie to jeśli chcesz to popytam ludzi...albo księdza ![]() Oczywiście życzę, aby Wam się udało, bo to tylko formalność, a szkoda nerwów i czasu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Fuegoo dam znać w niedziele wieczorem co załatwiliśmy
![]() A jak Wasze przygotowania, na jakim jesteście etapie?
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
hm...
- data wybrana - kościół i ksiądz wybrany i zaklepany - sala wybrana i zaklepana - lista gości zrobiona - co jakiś czas aktualizowana ![]() - orkiestra wybrana i "telefonicznie" zaklepana - garnitur wybrany ![]() - nauki w toku...(to chcielismy jak najszybciej miec za sobą - POLECAM WSZYSTKIM takie podejście!!!) - za suknią zaczynam powoli się rozglądać ![]() - obrączki wstępnie wybrane - ale myślimy o zrobieniu ich u jubilera - zaproszenia chciałabym zrobić sama...ale narazie nie mam wizji... No to chyba tyle... |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
W styczniu wybieramy się na targi: 06 stycznia są w Hotelu Wrocław, a 13 stycznia w Hali Ludowej. Może uda nam się jakąś ładną suknie i garnitur wylukać
![]() Obrączki też robimy u jubilera z naszego złota ![]() Pozdrawiam
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o resztę wydatków, to moja mama coś obiecała (hihi, dawno temu założyła lokatę na "moje wesele" ![]() inna sprawa, że u nas od początku nie było czegoś takiego, jak "moje pieniądze" i "twoje pieniądze". od pierwszych dni kiedy byliśmy razem nie rozliczaliśmy się w ogóle ze sobą (i uważam że to dobrze). w zdecydowanej części sami finansujemy sobie tę uroczystość, choć faktycznie, wkład moich rodziców też będzie spory. zamierzamy im się w przyszłości odwdzięczyć sfinansowaniem remontu, jak już się odbijemy finansowo po tym przedślubnym oszczędzaniu ![]() Cytat:
![]() jutro idziemy na nauki (jednodniowe) ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silesianna a ile w sumie tygodni zajmą Wam nauki i poradnia?
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn teraz juz mniejszy bo - ze tak sie wyraze - klamka zapadla (przygotowania trwaja) ale ja sie nad samym tak wczesnym (bede miala 22 lata) slubem zastanawialam wlasnie przez to ze mialabym zostawic mame z dwoma facetami (bratem i tata) w domu przez ktorych placze i malo kiedy cieszy sie z zycia ![]() ![]() Ja tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaz wolelibysmy kupic jakis maly domek do remontu i byc na swoim ![]() Pozyjemy, zobaczymy ![]() Buziaki ![]() BTW My z TZtem w ramach odskoczni od tych przygotowan i ciaglego myslenia o przyszlosci chodzimy sobie razem 2x w tyg na basen - rewelacja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() POMOCY Jednak sie udalo!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DZieki dziewczyny ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...900930.png</a> http://s5.suwaczek.com/20100110274353.png ![]() Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2007-11-09 o 23:49 Powód: * |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
a my juz nauki skonczylismy
![]() ![]() 7 spotkan bylo. jeszcze w srode na skupienie idziemy. a poradnie zrobimy po nowym roku
#2486 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
![]()
M.a.r.t.a pisałaś o targach... My również się na nie wybieramyi
![]() Co do obrączek to jak przechodzę koło jubilera to dowiaduję się jak się cenią...i muszę przyznać, że bardzo bardzo różnie. Może uda nam się na tym forum wymienić informacjami? - zbiorę jeszcze kilka info i dam znać, być może będzie ktoś tym zainteresowany ![]() Pozdrawiam ![]() Co do nauk - nasze "wstępnie" miały trwać 8 tygodni (8 spotkań po max godzinkę) i spotkania indywidualne. Jak poszliśmy na pierwsze spotkanie uświadomiono nas, że bedzie 8 lub 9 spotkań (w tym 4 spotkania 1,5 godzinne z panią położnik) oraz 3 konsultacje indywidualne w poradni (1 mamy za sobą, 2 w przyszłym tygodniu). Oprócz tego mamy brac udział w Dniu Skupienia (Sanetka - na czym to spotkanie polegało?) oraz powinnismy przeczytać jakąś "lekturę" (hihihi). Tak wyglądają nauki przedmałżeńskie w jednym z wrocławskich kościołow. Pozdrawiam Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-11-10 o 19:00 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
skupienie u Nas to ma byc polgodzinna adoracja i potem od razu zwykla msza.
#2490 |
Raczkowanie
|
no proszę wśród tak cudownych przygotowań wplątują się tradycyjnie problemy dnia codziennego. ja w sumie nie narzekam, bo okazało się że przyszła teściowa pomyślała wcześniej o przyszłosci syna i odkupiła od sióstr mieszkanko jakies 2 lata temu(my już prawie pięc ,mija nam rocznica 28 listopada
![]() ![]() ![]() ![]() jeśłi chodzi o koszty to dzielimy się po połowie za wszystko co jest wynajmowane,dokupywane. za gosci każdy za swoich i za stroje tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio pojawiła się nie miła niespodzianka, bo babcia mojego narzeczionego jest ciężko chora i lezy w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.