Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 10:26   #2341
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Kopycio o ja tez mam kilka takich na grube amerykańskie dziecko ahahha

Pantofle uwielbiam nosić 💗 ale na urodziny dostałam takie zabudowane i mnie wkurzają, wole takie wsuwane mięciutkie 💖

Szkoda tylko ze szybko przestają byc takie mięciutkie jak po kupieniu hehe

UBRANKA DO SZPITALA

Body z długim czy krótkim rękawkiem pakować? Wiadomo ze oprócz tego biorę pajace(dobrze mowie?) wiec nie wiem czy krótki w ogóle zabierać.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:28   #2342
Agnessssa
Rozeznanie

A ja zdycham w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Nic była tragiczna brzuch miałam tak nagazowany ze pekalam z każdej strony. Biorę te leki od gastrologa ale mam wrażenie że nic nie dają zobaczę po paru dniach jak to będzie. Do tego krecilam się jak wrzód na dupie, lazilam po mieszkaniu a z kilometr przeszłam w to i spowrotem...
Usnelam o 3

No i skurcze codziennie i napinanie brzucha oj Adam coś kompinuje...
Stary 2016-03-16, 10:35   #2343
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
A w ogóle to dzisiaj poszłam po bulki rano i.. Nie mogłam butów włożyć.. Tak od razu by nogi spuchly?? Leze teraz ba kanapie z wywalonymi do góry syrami.
Ja mam takie spuchnięte od poniedziałku, że szok Przedtem tez miałam, no ale nie aż tak. Może poród się nam zbliża

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
O kurcze, ja wiem, że kikut powinien do max 2 tyg odpaść też zamierzam używać ocenisept.
Ja wtedy dużo czytałam na ten temat. No i pisało, że zdarza się, że tak późno odpada. Nie każde dziecko jest idealnie książkowe Nam długo ten kikut "wisiał na ostatnim włosku", ale nie chciałam mu go sama wyrywać więc czekałam aż sam odpadnie. Lekarka i położna mówiły, że jest ok. Co innego jakby ropiał, śmierdział, albo zaczerwienie czy opuchlizna była - bo tak już nie powinno być

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Szydera.

Moje New borny z Lidla rozmiar 52 sa większe od bodow z H&M rozmiar 62

Szydera numer 2.

Przyszedł Pan od pralki. Przegląda otwiera wierci.

Dzwoni mu telefon.

Jaki ma dzwonek?

Pijanie koguta 8-)
1. Z ubrankami lidla to norma - one tak właśnie wypadają rozmiar większe
2. Mi Tż taki budzik na tabletki pianie koguta ustawił

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 10:42   #2344
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość

2. Mi Tż taki budzik na tabletki pianie koguta ustawił

Ooooo nie mogłabym hehehe ! Mój budzik jest mega przyjemny ćwierkanie ptaszków w lesie, szum wiatru achhh uwielbiam jak mnie budzi 8-)

Dostajecie pytania:

Pewnie sie nudzisz cale dzien siedząc w domu?.....

.....

Mam oochotę zawsze udusić :P
21 tc córeczka
Stary 2016-03-16, 10:46   #2345
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Ktg
Tez jestem zdziwiona, ze na wznak miałaś. Nam położna zawsze tłucze, ze niewazne kto nas podpina i co mowi, zawsze mamy sie przekręcić na lewy bok, bo na wznak przekłamuje.

Myslalam, ze tylko ja mam paraliż przed szpitalem, dobrze, ze nie jestem sama

Poli te rozmiarówki to jakas pomylka tez msm takich kwiatków pare z jednej firmy, juz nie pamietam z ktorej, sa taaaakie szerokajne

Pisalyscie o kapciach i wyrwałam jedne z biedry niecierie kapci, ale do szpitala raczej sie przydadza śmigać boso nie bede

N u nas każdy na plecach ma robione

dobra, idę kończyć książkę, a potem na wspomniane wyżej KTG
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:04   #2346
jowitazz
Rozeznanie

Dzień dobry

gosiaczek ja również trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

malos wow, no to ładnie dzidziuś przybrał na wadze!

polinezyjka mnie wkurzają bardziej pytania kiedy urodzę... wezmę swoją szklaną kulę i wywróżę -.-

UBRANKA DO SZPITALA

Ja spakowałam wszystko po 3 sztuki, wolę mieć wybór. Najwyżej TŻ zabierze.

Jutro wizyta i ktg, coraz bardziej się boję porodu.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:06   #2347
Agnessssa
Rozeznanie

Jeszcze tydzień do wizyty az się boję czy doczekam jak tak dalej pójdzie porodowka murowana. Tak mi się jeść chce a się boję. Zjadłam taki kawałek suchej kiełbaski na gorąco z musztarda ale się nie najadlam Zaraz chyba bounty sobie zjem bo mam tak ochotę na niego. W ogóle mam ochotę na lody jak ja bym zjadła jakiegoś loda chyba malza dzisiaj do sklepu wyśle po granda
Stary 2016-03-16, 11:08   #2348
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:

Dostajecie pytania:

.....

Oo tak i jeszcze dodają: ale już niedługo będziesz miała zajęcie i nie będzie ci sie nudzić :-P

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Dzień dobry

gosiaczek ja również trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli

malos wow, no to ładnie dzidziuś przybrał na wadze!

polinezyjka mnie wkurzają bardziej pytania kiedy urodzę... wezmę swoją szklaną kulę i wywróżę -.-

UBRANKA DO SZPITALA

Ja spakowałam wszystko po 3 sztuki, wolę mieć wybór. Najwyżej TŻ zabierze.

Jutro wizyta i ktg, coraz bardziej się boję porodu.
Mnie wczoraj brat pyta kiedy rodze, mówię że nie wiem może za 2 dni, może za tydzień, dwa.... a on daj spokój w takiej niepewności żyć
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:15   #2349
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Oo tak i jeszcze dodają: ale już niedługo będziesz miała zajęcie i nie będzie ci sie nudzić :-P

Mnie wczoraj brat pyta kiedy rodze, mówię że nie wiem może za 2 dni, może za tydzień, dwa.... a on daj spokój w takiej niepewności żyć
Haha teraz jesteśmy jak bomby zegarowe
Ja mam nadzieję, że 19 nie będę rodzić, bo tż ma służbę i pewnie go nie wypuszczą. Znając moje szczęście pewnie w ten dzień urodzę.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:32   #2350
annihilate
Rozeznanie

Ja do piątku bym chciał wytrzymać z rodzeniem Tż ma szkolenie teraz i w sumie coś go chyba bierze więc lepiej niech się wykuruje

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:39   #2351
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Jeszcze tydzień do wizyty az się boję czy doczekam jak tak dalej pójdzie porodowka murowana. Tak mi się jeść chce a się boję. Zjadłam taki kawałek suchej kiełbaski na gorąco z musztarda ale się nie najadlam Zaraz chyba bounty sobie zjem bo mam tak ochotę na niego. W ogóle mam ochotę na lody jak ja bym zjadła jakiegoś loda chyba malza dzisiaj do sklepu wyśle po granda
Wybacz, ale jak piszesz, co zjadasz, to nie dziwią mnie Twoje dolegliwości. Kiełbasa z musztardą i słodycze? Kropcia Ci już pisała, że dietę masz słabą.

U mnie dziś do pomocy w domu zostałmąż i są właśnie z Emilką na spacerze, zrobilismy sobie pyszne smoothie z kiwi, pomarańczy, jabłka i imbiru teraz mam leżeć i odpoczywać- po dwóch dniach ciągłych zabaw i spacerów z Em wczoraj wieczorem miałam już dość.
Jutro wszystko wraca do normy- mam położną, zapis do szpitala (albo pojadę w poniedziałek).

Jowita, Martinixx, Gosia zek, akinomka- straszycie tymi dolegliwościami. Zaraz nam się porody posypią

Justyna- ty się ciesz, że nie masz dolegliwości

Poli- rzeczy z Lidla są większe, czasem o ponad rozmiar. Emilka nosi 98, a w lidlowych spodniach 92 sie dalej topi.

Do kikuta polecam Octenisept- annihilate- ja nie wytrzymałam i "pomoglam" ostatniemu włoskowi u Emili. Nic się nie działo na szczęście. Spirytusu na żadna ranę bym nie użyła- tylko ścina białko, zamiast pomóc w gojeniu.

Ktg też mam tylko na lewym boku. Raz się zdarzyło na prawym, jak tętno Emilki uciekało, ale tylko 10 minut.
Stary 2016-03-16, 11:47   #2352
niulka_1985
Zadomowienie

Byłam dziś w naszym ośrodku zdrowia, ponieważ miałam skierowanie na morfologię i badanie moczu. Normalnie koszmar! Siedziałam w kolejce godzinę. Na początku to stałam, bo wszyscy udawali, że nie widzą ciężarnej dopiero jeden pan mi ustąpił bo właśnie miał wejść do gabinetu. Wtedy to już zostałam zauważona i zaczęły się pytania kiedy poród, jaką płeć itp. No i tak siedzę już prawie godzinę wśród tych wszystkich chorych (lekarze przyjmują w tym samym budynku i pacjenci do laboratorium i do nich mają ze sobą styczność) nadchodzi moja kolej, a jakaś starsza kobieta, która powinna być po mnie wpychać się i mówi, że ona teraz wchodzi, bo ja jestem młoda i mogę jeszcze poczekać No i co robić, weszła. Nie będę się kłócić, bo pielęgniarka już prosiła następnego pacjenta, a za nami jeszcze długa kolejka.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 11:49   #2353
velika
Winter is coming

Kabriela co do koleżanki to bym olała. Z domem rodzinnym to cięższa sprawa, ale co ty możesz zrobić, jak mieszkańcom to nie przeszkadza. Ja coś podobnego przeżyłam, jak przez krotki czas mieszkałam z siostrą na studiach - no masakra, ja czyściochem nie jestem, a byłam u kresu wytrzymałości. Potem często u niej spałam i ten syf mnie brzydził, ale na krótkie wypady dało się wytrzymać ;] ale z roku na rok się coraz bardziej ogarnia.
gosiaczku kciuki, żeby wszystko się ułożyło po twojej myśli. W sumie ciąża donoszona, możesz jutro rodzić
Poli ja wzięłam jednego bodziaka z długim, jednego z krótkim, rampersa (bo jest piękny :P) i jeszcze dopakuję pajace, ale muszę je wyprać. W razie czego chłop dowiezie
uff zafundowałam wycisk swojemu organizmowi, przeszłam się na nogach do sr na jogę i wróciłam łącznie 2 godzinki aktywności. Pogoda piękna, spacer to sama przyjemność. Z kolanem na szczęście wszystko ok. Poszłam też do chińskiego marketu zobaczyć, czy mają jakieś koszule, ale niestety.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-16 o 11:50
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:03   #2354
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w naszym ośrodku zdrowia, ponieważ miałam skierowanie na morfologię i badanie moczu. Normalnie koszmar! Siedziałam w kolejce godzinę. Na początku to stałam, bo wszyscy udawali, że nie widzą ciężarnej dopiero jeden pan mi ustąpił bo właśnie miał wejść do gabinetu. Wtedy to już zostałam zauważona i zaczęły się pytania kiedy poród, jaką płeć itp. No i tak siedzę już prawie godzinę wśród tych wszystkich chorych (lekarze przyjmują w tym samym budynku i pacjenci do laboratorium i do nich mają ze sobą styczność) nadchodzi moja kolej, a jakaś starsza kobieta, która powinna być po mnie wpychać się i mówi, że ona teraz wchodzi, bo ja jestem młoda i mogę jeszcze poczekać No i co robić, weszła. Nie będę się kłócić, bo pielęgniarka już prosiła następnego pacjenta, a za nami jeszcze długa kolejka.

Ale dlaczego ją puściłaś? własnie takim zachowaniem pokazujesz, że nie trzeba ustepowć ciężarnym. Ja bym zrobiła tam dym.

U mnie się nie bierze ciuszków, i dobrze

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-03-16 o 12:04
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:10   #2355
a_g_ata
Rozeznanie

Gosiaczek kciuki za wizytę! Czyżby Antoś był "naszym" drugim dzieciaczkiem?

Dzisiaj dotarł otulacz bambusowy z la millou i mata do przewijania jakość otulacz wspaniała!O niebo lepszy niż ten z maki MON ami od Wolińskiego...

Mata do przewijania też elegancka ja w wozkowej torbie mam taką piankową beznadziejną...

Oficjalnie oglaszam,ze zakończyła zakupy wyprawkowe mam juz chyba wszystko

Idzie wiosna..a wraz z wiosną nasze maluszki miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458126482605.jpg (67,5 KB, 32 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:12   #2356
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia a o której wizyta?

A ubranka spokojne, nabierzesz energii po CC dojdziesz do siebie to posegregujesz

O ile dobrze pamiętam z SR to żadnej biżuterii. Ba , chyba w szpitalu na dniach otwartych widziałam taką kartkę ze proszę ściągnąć biżuterię przed CC - w sali gdzie przyjmują na oddział
O 17. O 15.30 wychodzimy z domu, odbieramy kube jedziemy do teściów tam herbata i na wizyte...

Cytat:

Pantofle uwielbiam nosić �� ale na urodziny dostałam takie zabudowane i mnie wkurzają, wole takie wsuwane mięciutkie ��
UBRANKA DO SZPITALA

Body z długim czy krótkim rękawkiem pakować? Wiadomo ze oprócz tego biorę pajace(dobrze mowie?) wiec nie wiem czy krótki w ogóle zabierać.
No to tym bardziej pod pajaca krotkie body. W długim za gorąco bedzie
Agnessa myśle tak jak dziewczyny, troche niepoważna jesteś z tym jedzeniem a potem sie dziwisz

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-16 o 12:41
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:29   #2357
valaria
Raczkowanie

niulka_1985 jak milusio ja się też dzisiaj wystałam w kolejce do pobierania krwi. szczęśliwie w miarę prędko dotarłam do krzesełek, uff. wprawdzie zwolniło się jakieś takie środkowe i trochę się bałam, czy mnie ktoś nie ofuknie za wciskanie się do kolejki, ale pamiętałam dobrze, który pan jest ostatni. Byłam grzeczna, a za to chwilę później wpadła jakaś pani i wbiła się bez pytania do przodu. Zanim ktokolwiek zdążył coś powiedzieć już była w środku. I to nawet nie babinka starsza tylko babeczka coś koło 40stki, żwawa i zdecydowana Pan który był przede mną zanim miał wchodzić zaproponował, że mnie przepuści. Miło było i ładnie podziękowałam, ale i tak jeden człowiek tu czy tam nie robi różnicy więc doczekałam swojej kolejności
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:54   #2358
MiniMonix
Zakorzenienie

38 tydzień i całe 14 dni do terminu. Wszystko spakowane, a tu żadnych symptomów przedporodowych nawet dolegliwości wcześniejsze, już przestały mi przestały dokuczać i mam w sobie jakiś wewnętrzny spokój.

Wczoraj kupiliśmy samobujający bujaczek. Deal roku - 60zł. Upierdzielony był niesamowicie, ale wczoraj przeprałam ręcznie, dzisiaj w pralce. Rama szczoteczką i patyczkami higienicznymi a na koniec przetrę czymś alkoholowym. Potem wkleję foto

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 12:55   #2359
ania_mala
Zadomowienie

Dobry
I u nas dziś piękne słońceCzyżby wiosna? Oby

Oj zaczynają straszyć nas skurcze i bóle. Już niedługo się nam dzieciaczki posypią

Kabriela- ja bym chyba odpuściła przyjaciółkę. Zadzwoń lub napisz co u niej, ale ze spotkaniem bym się nie wyrywała. A jeśli chodzi o sytuację w domu to faktycznie prawa nie wygląda zbyt ciekawie..ale z drugiej strony to teraz najważniejsza powinnaś być Ty i Twoje dziecko. A przebywanie w takim syfie i w takiej atmosferze na pewno nie będzie dla Was dobre, czyli wizyty w domu też bym na Twoim miejscu chyba ograniczyła...

Gosiaczek- Powodzenia na wizycie!
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:01   #2360
MiniMonix
Zakorzenienie

Łowca okazji w formie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1458129654761.jpg (52,7 KB, 41 załadowań)

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-16, 13:12   #2361
beth007
Zadomowienie

Dostałam fory za brzuszek hehe... poszłam na ten egzamin od którego zależało moje studia. Ustny i miała być sama teoria a on mi każe zadania pisać. . Ja mówię że jak to ze nie tak miało być. To on ze ćwiczeń nie zdałam wiec musze. .. mówił takim tonem ze myślałam że zacznie krzyczeć i się popłakałam haha. Śmiał się ze hormony :-P przepytal mnie , mało umiałam ale ciągnął za język strasznie i w końcu zaliczył. Uratował mi życie hehe.. zdałam i mogę studiować dalej hihi! Koniec nauki i teraz mogę rodzić na spokojnie :-P

A i taka ładna pogoda ze siedziałam przed uczelnią bo byłam za wcześnie. I nie uwierzycie... kobieta jakąś taka starsza podchodzi do mnie i pyta o papieroska. Ja brzuch miałam wywalony wiec widać było. Jak kobietę w ciąży można pytać czy ma papieroska? Chyba palaca ciężarówka nie jest czyms normalnym ...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:20   #2362
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Łowca okazji w formie

Jaki fajny!! Tez poluje, moze cos sie trafi z jednej strony taki fajny, a z drugiej chciałabym taki bardziej podróżny, składany albo cos

Beth gratulacje! To teraz spokoj ja tez myslalam, ze ciężarne i fajki to rzadkość, ale położna środowiskowa ostatnio powiedziała ze ma teraz ok 10 dziewczyn pod opieka, ktore palą od poczatku a juz sa w 7-8 miesiącu...

Okna wymyte, piekarnik, szafki, zlew i wszystkie w nim krateczki i pranie wstawiłam uff

Piszecie o dolegliwościach a ja nic nie mam, oprócz bolączek pachwiny jak długo chodzę, ale przy Waszych to pikus. Mogłabym byc w ciazy cały czas cos czuje, ze chyba przenoszę ciaze

Marzą mi sie naleśniki na obiad, ale wizja stania godzine przy patelni mnie przeraza🤔

Edytowane przez kopycio
Czas edycji: 2016-03-16 o 13:23
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:27   #2363
GGI
Zakorzenienie

Czesc Mamusie
Tworzę tego posta od 6 rano chciałam wysłać to przerwa techniczna była późneij nie dałam rady bo zapis KTG bo wizyta itd... poźniej seria telefonów i tak biegne za Waszymi postami od rana... na niektóre juz doczytałam odpowiedz ale już nie bede zmieniać gubie sie w tym gaszczu

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No i nie bede rodzic w tym szpitalu co chcialam remont potrwa jeszcze ze 3 mies kupe pylu sala porodowa gdzies na patologii ogolnie brak warunkow do rodzenia , wszystkich odsylaja do 2 szpitala . Zreszta gin powiedzial zeby omijac na razie ten szpital szerokim lukiem bo wszyscy sie skupili na remoncie a nie na pacjentkach wiec ie mam wyboru i musze rodzic gdzie indziej . Po czytalam troche opinni o tym 2 szpitalu i bardzo duzo jest pozytywow moze ja sobie sama wmawiam ze tam jest gorzej a tak na prawde jest jeszcze lepiej , to sie okaze bede miala porownanie przynajmniej
szkoda wielka, ale lepiej wiedziec za wczasu i poszukac czegos rozeznac sie w temacie niz zostac postawionym przed faktem dokonanym. edzie dobrze

madzia oj oj to strasznie wysokie cisnienie. Łacze sie w bólu lezenia w szpitalu i ch**ego jedzenia nie wspomne o reszcie.

Lineawen
dlaczego masz wczesniejsza konsultacje z anestezjologiem? bedziesz miec cc w pełnym znieczuleniu?

danika to to co przeczytałam. zadowolona jestes? moze to ze chodzisz do niego to inaczej........

Alien dzieki za napisanie o pielegnacji pepka połóżna dokładnie to samo mówiła. Gratulacje dla Ciebie i mam nadzieje ze teraz czesciej bedziesz sie udzielac.

Kabrielka Współczuje Ci sytuacji w ddomu reodzinnym buidulko... Szkoda że wracają do Ciebie te złe wspomnienia i czasy... Musisz myśleć o sobie i malenstwie nie czas na rozdrapywanie ran. Może lepiej było by dla Was żebyś tam nie jeździła.
Stary 2016-03-16, 13:29   #2364
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja na ktg leżałam na lewym boku
A po CC no leży sie na wznak. Nie pamiewam, czy plecy bolały, chyba tak... Ale myśle, ze ból rany przyćmiewa inne bóle

Mnie bolą plecy generalnie wasze, mam skoliozę (nieleczona) i nie bolą tylko jak regularnie ćwiczę. Wiec pewnie bedą mnie naparzac.

Cholerka nie wiem co począć ze sobą... Snuje sie jak smrd po gaciach po tym domu nie lubię w takiej niepewności byc

Pewnie mi nie pozwolą miec biżuterii na CC? Chciałam sobie Pandorę na ręce zostawić- ale chyba nie można? Nie pamietam poprzednio...
Poli ja tam nawet nie wiem jak mam poukładane ciuszki, bo koleżanka układała. Tak podkładała wsyztsko ze nie chciałam juz rozkładać, ona dzieci nie ma i styczności z maluchami tez nie , wiec składała rodzajami. Ale na pewno rozmiary sa wymieszane. Będę musiała sie za to wziać jak wrócę do domu juz z Antkiem i sie ogarnę.
już niedaleko do 17 wszystkie trzymamy kciuki żeby poszło po Twojej mysli

Cytat:

Pantofle uwielbiam nosić 💗 ale na urodziny dostałam takie zabudowane i mnie wkurzają, wole takie wsuwane mięciutkie 💖

UBRANKA DO SZPITALA

ja mam body z krótkim pod pajacyki i body z długim do półśpiochów
mam chyba ze 3 szt, takich maleńkich body z długim, wiec chyba czesciej bedzie zestaw body z długim plus spodenki/półśpiochy
tych body z długim mam mnóstwo

Cytat:
Ooooo nie mogłabym hehehe ! Mój budzik jest mega przyjemny ćwierkanie ptaszków w lesie, szum wiatru achhh uwielbiam jak mnie budzi 8-)

Dostajecie pytania:

.....

całe szczęscie nie dostaje takich pytan
wystarczy mi zadawane przez wszystkich jak się czujesz wiem, ze to z troski, ale trochę irytuje

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
ja pier.... co za babsztyl i później się takie dziwią ze młodzi szacunku nie mają
aż sama się wkurzyłam jak przeczytałam tę historię
tez mam problem z wbijaniem sie w kolejke chociaz jak najbardziej w labie nam się to należy, w większości nawet karteczki są wywieszone
choc w sytuacji kiedy wokół mam kaszlących zasmarkanych ludzi chyba bym się przełamała i weszła bez kolejki, przeziębienie przed samym porodem jest ostatnią rzeczą jakiej chcemy

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Gosiaczek kciuki za wizytę! Czyżby Antoś był "naszym" drugim dzieciaczkiem?

Dzisiaj dotarł otulacz bambusowy z la millou i mata do przewijania jakość otulacz wspaniała!O niebo lepszy niż ten z maki MON ami od Wolińskiego...

Mata do przewijania też elegancka ja w wozkowej torbie mam taką piankową beznadziejną...

Idzie wiosna..a wraz z wiosną nasze maluszki miłego dnia
ale piękności nic tak nie poprawia humoru jak piękna pogoda i do tego kurier z zamówieniem

Musiałam dziś pojechać do dziekanatu i coś czuję ze to moje ostatnie dni takich wycieczek. Najpierw zrobiło mi się mega słabo jak wysiadłam z tramwaju, aż musiałam przysiąść na przystanku i napić się wody jakoś przeszło. do tego jeszcze powrót zajął mi sporo czasu, bo jeden tramwaj był tak zapchany ze nie było szans żebym usiadła, wsiadłam do następnego, niestety siedzial jakiś żul i wytrzymałam tylko jeden przystanek w tym smrodzie, całe szczęscie na kolejny nie musiałam długo czekać. Ogólnie wyprawa życia...

Musze jeszcze dziś wybrać się na pocztę i do kosmetyczki ogarnąć brwi włosy juz podcięte teraz pozostaje tylko hennę zrobić
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:29   #2365
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ja mam dziś chcicę na owoce
Zjadałam:
banany dwa,
grejpfruta,
gruszkę,
pomarańczę

Mam jeszcze siatę jabłek :O i kiwi i truski zamrożone to chyba zmiksuję truski z kiwi, a jabłka zrobię sobie na ciepło z cynamonem

Ale najpierwej musze zupę warzywną zrobić bo tak mnie ostatnio posmakowała, że oszaleje jak nie zjem

Tylko cholerka nie mam eko kostki :/ mam tylko zwykłą z tymi wszystkimi syfami bo mąż kiedyś kupił nie cierpię jej ....
a taka warzywna na szybko jak mam tylko warzywa z mikrofali hehe i kaszę to co tam dać by to smak miało i nie było pełne syfości kostki bulionowej?

Any ideas?

Cytat:
Hahah dobre
potem będą mówić:
ale Ci zazdroszczę - też bym chciał być na takim macierzyńskim i nic nie robić.

Wtedy uduszę, nakrzyczę i na pewno nie będę rozmawiać

(ale dużo takich tekstów słyszałam o moich znajomych, co siedzą z maluszkiem. Pffff )

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
U mnie dziś do pomocy w domu zostałmąż i są właśnie z Emilką na spacerze, zrobilismy sobie pyszne smoothie z kiwi, pomarańczy, jabłka i imbiru teraz mam leżeć i odpoczywać- po dwóch dniach ciągłych zabaw i spacerów z Em wczoraj wieczorem miałam już dość.
Jutro wszystko wraca do normy- mam położną, zapis do szpitala (albo pojadę w poniedziałek).
Poli- rzeczy z Lidla są większe, czasem o ponad rozmiar. Emilka nosi 98, a w lidlowych spodniach 92 sie dalej topi.

Do kikuta polecam Octenisept- annihilate- ja nie wytrzymałam i "pomoglam" ostatniemu włoskowi u Emili. Nic się nie działo na szczęście. Spirytusu na żadna ranę bym nie użyła- tylko ścina białko, zamiast pomóc w gojeniu.
aaaaaa
to do mojego kiwi i truskawek dodam imbirku
BOSKO brzmi Twoje smoothie

A jak w ogóle wygląda Twój dzień jak jesteś sama z Emilką? Mała bawi się sama czy raczej woli byście we dwie coś robiły?
I na spacerek jak idziecie to wolnym ciążowym krokiem czy musisz za nią bardziej ganiać ?

Mam nadzieję, że niedługo będziesz mogła odpoczywać bo do Twojego terminu to jeszcze kawałek

A te ubranka z Lidla - no ja głupeczek kupując najmniejsze rozmiary myslałam, że dzięki temu będę mieć kilka takich malutkich na wszelki wypadek hahhahah

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Poli ja wzięłam jednego bodziaka z długim, jednego z krótkim, rampersa (bo jest piękny :P) i jeszcze dopakuję pajace, ale muszę je wyprać. W razie czego chłop dowiezie
uff zafundowałam wycisk swojemu organizmowi, przeszłam się na nogach do sr na jogę i wróciłam łącznie 2 godzinki aktywności. Pogoda piękna, spacer to sama przyjemność. Z kolanem na szczęście wszystko ok. Poszłam też do chińskiego marketu zobaczyć, czy mają jakieś koszule, ale niestety.
heheh ok to widzę, że ładny mix zrobiłaś z ubrankami hehehheh

ZAZDRASZCZAM JOGI!
Ja mam od męża zakaz wychodzenia. Po tym jak wczoraj wróciłam i brzuch mnie boleć zaczął na dole, i byłam tak zmęczona cały dzień po tej wyprawie, że no ... że sama się boję i trudno. Muszę się zebrać w sobie i poćwiczyć w domu - ale to nie to samo ;( - w domu to ja lubiłam takie ćwiczenia z filmikiem, które dają mocny wycisk, takie jogi delikatne to mnie nudzą.

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość

klask i:
brawa za koniec zamawiania wyprawki!
Brawa też za te piękne rzeczy

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
O 17. O 15.30 wychodzimy z domu, odbieramy kube jedziemy do teściów tam herbata i na wizyte...

No to tym bardziej pod pajaca krotkie body. W długim za gorąco bedzie
Super! Dzięki!
To tak zrobię ! zostawiłam to na chwilę czekając na wasze odpowiedzi bo zgłupiałam hehhe
Okey to dziś wspaniały dzień i wspaniałe nowinki nam przyniesiesz

Cytat:
38 tydzień i całe 14 dni do terminu. Wszystko spakowane, a tu żadnych symptomów przedporodowych nawet dolegliwości wcześniejsze, już przestały mi przestały dokuczać i mam w sobie jakiś wewnętrzny spokój.

Wczoraj kupiliśmy samobujający bujaczek. Deal roku - 60zł. Upierdzielony był niesamowicie, ale wczoraj przeprałam ręcznie, dzisiaj w pralce. Rama szczoteczką i patyczkami higienicznymi a na koniec przetrę czymś alkoholowym. Potem wkleję foto
Piękny bujaczek!!
Aaaaa 14 dni do terminu ładny bajer !!
i ten spokój wewnętrzny też o czymś świadczy heheh
ja nie mam spokoju, ja mam senność do potęgi. Nie ogarniam tego spadku energii wstałam zjadłam, był gość od pralki i poszłam spać. wstałam siusiu i spać. I teraz bym poszła spać - ale jak zupy nie zrobie to chwila moment będę taka głodna, że nie ogarnę rzeczywistości.

Może mój organizm w ten sposób się jakoś regeneruje i przygotowuje do porodu? Że chce spać 24/h ?

Endokrynolog się tak ze mnie śmiała wczoraj bo cały czas ziewałam
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-03-16 o 14:15
Stary 2016-03-16, 13:30   #2366
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Jaki fajny!! Tez poluje, moze cos sie trafi z jednej strony taki fajny, a z drugiej chciałabym taki bardziej podróżny, składany albo cos

Beth gratulacje! To teraz spokoj ja tez myslalam, ze ciężarne i fajki to rzadkość, ale położna środowiskowa ostatnio powiedziała ze ma teraz ok 10 dziewczyn pod opieka, ktore palą od poczatku a juz sa w 7-8 miesiącu...

Okna wymyte, piekarnik, szafki, zlew i wszystkie w nim krateczki i pranie wstawiłam uff

Piszecie o dolegliwościach a ja nic nie mam, oprócz bolączek pachwiny jak długo chodzę, ale przy Waszych to pikus. Mogłabym byc w ciazy cały czas cos czuje, ze chyba przenoszę ciaze

Marzą mi sie naleśniki na obiad, ale wizja stania godzine przy patelni mnie przeraza🤔
Ja kuchnie też mam już wysprzataną. Łazienkę tylko po części, ale i tak dużo zrobiłam.
Poluj cały czas, ja do tej pory w sumie aż polowałam, ale mam. A miesiąc temu był identyczny za 120zł i ktoś mi zwinął sprzed nosa. Widocznie tak miało być

Usmaż sobie kilka

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-16, 13:32   #2367
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Łowca okazji w formie

Wow śliczny 🏻 super deal zrobiłaś!

Ale wiosna ️ aż sie chce sprzątać hehe zabieram sie za robotę!

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:36   #2368
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

: hahaha: no bomba w jakim on swiecie zyje
Stary 2016-03-16, 13:53   #2369
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
: hahaha: no bomba w jakim on swiecie zyje
No wiesz chłopak 20 lat napewno w innym niż my :-P ale trochę racji ma :-P
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 13:54   #2370
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Beth gratulacje ze juz masz rok za sobą, teraz tylko czekac w spokoju na dzieciaczki

Gosia kciuki za wizytę

Polinprzez Ciebie dzisiaj znowu zrobie smoothie mam troche owoców to je wykorzystam

Ja dzisiaj lodówkę wysprzatalam, zdrzemnęłam sie czekając na kuzynkę piękne slonce wiec zaliczylysmy spacer, a teraz zabieram sie za obiad: Udka z kurczaka z kapusta na ciepło mniaaam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości