|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
w takim razie jutro raniutko idę na betę. matko jestem taka podekscytowana, że szok. Nie miałam kompletnie żadnych objawów, nic, zero!
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badałaś progesteron? Bierzesz dupka albo luteine na plamienia? |
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak serio to gratulacje, pokaż test! Mam manie oglądania pozytywnych testów, jakby to miało cos pomóc haha ![]() Słuchajcie dziewczyny czy progesteron moge zrobic teraz ? Jutro chciałam iść zbadac tsh, prolaktyne i własnie progesteron, ale nie wiem czy nie lepiej w drugiej połowie cyklu? Jak myslicie? Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-03-16 o 19:16 |
||||
|
|
|
#3575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i prosze wykrakałam no szkoda, ze sobie tak juz 7 miesiac nie mogę ![]() Cytat:
![]() progesteron to po owulacji tak 2 dni po warto zrobić Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-03-16 o 19:36 |
||
|
|
|
#3576 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ehh...dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła! Umarła juz z rozpaczy sto razy, a Wy taki pozytywny nastrój wprowadzacie Testuje jutro rano, ale juz brzuch mnie mocno jakoś tak ciągnie, ze może sie obudzę juz z @ Ale obyście mi wykrakaly tą ciążę, jeju, ale bym była szczęśliwa, ale Wy to najlepiej wiecie ![]() zUa_tysica, progesteron bada się w 21-23 cyklu, jestem na czasie w tym temacie, prolaktyna dowolnie, byle rano, na czczo, bez seksu, wysiłku i obfitej kolacji dzień wcześniej. |
||
|
|
|
#3578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, póki co jest wcześnie, dowiedziałaś się tyle, ile na chwilę obecną mogłaś się dowiedzieć i są to pozytywne wiadomości, więc tylko się cieszyć 😊
I współczuję wizyty w szpitalu i takich wspomnień 😞... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam i gratuluję jednocześnie!! 😁 Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj kochana jakby nam obu się udało to chyba na ten sam dzień miałybyśmy termin porodu. Ja jutro mam 28 dc i czekam na @ na razie boję się testować poczekam do niedzieli, jestem cierpliwa :P Powodzenia i oby @ nie przyszła
|
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzajemnie! ![]() Niestety mam takie skurcze właśnie, że nici z jutrzejszego testowania... Ale oby u Ciebie było odwrotnie! |
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Ja wręcz przeciwnie, ani nie czuje, że się zbliża, ani nie czuje, że mogłoby się udać zajść. No tylko jak nigdy wysypało mi trochę czoło, więc to może być zwiastun @
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to bardzo gratuluję
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj są same dobre fluidy i czary mary... To wszystko przez pewne zaklęcie:"spermus nabijamus nonstopus" czy jakoś tak to jedna z Nas zaczarowała ![]() Proszę się pochwalić testem... ![]() Teraz spokojnie, zrobić betę,na ginekologa za wcześnie, nie panikować
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-16 o 20:52 |
|
|
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Gratuacje dla przyszlych Mam Podczytuje Was od jakiegos czasu az postanowilam sie "ujawnic" My z mezem zaczelismy sie starac na poczatku zeszlego roku - nie bede przeliczala na cykle bo przez moja prace nie mielismy mozliwosci probowac co miesiac (wyjazdy). Badalam owulacje wszytsko bylo ok. Nastepnie pojawiala sie mozliwosc zmiany pracy wiec musielismy przerwac starania bo jednak nie mozemy sobie pozwolic na moja przerwe w regularnych wyplatach . W miedzyczasie maz zrobil badanie nasienia i wszystko wyszlo mu w normie. Juz pod koniec zeszlego roku mialam skierowanie na hsg ale poniewaz naczytalam sie o zbawiennych skutkach tego rozpychania to przelozylam to na koniec okresu probnego w nowej pracy. W lutym mialam badanie i okazalo sie ze prawy jajowod trzeba spisac na straty ale lewy calkowicie drozny. W poprzednim cyklu mialam owulacje na prawym wiec sie jakos specjalnie nie nastawialam ale i tak mialam dzis male rozczarowanie jak @ przyszla.Ten cykl powinien byc na lewa strone wiec... Lykam kwas foliowy i wiesiolka (do owu) ale postanowilam COS zadzialac - bezczynnosc to cos z czym nie potrafie sobie radzic. Stad moje pytanie - polecacie jakiegos dobrego ginekologa w Krakowie? Takiego, ktory zrobi mi monitorowanie cyklu (juz zaczelam sie nakrecac ze moze to jajko sie jednak teraz nie uwalnia, albo za duze rosnie albo sama nie wiem co) i bedzie mial jakies sensowne podejscie do jakichs ewentualnych wspomagaczy? |
|
|
|
#3587 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na pilatesie i zumbie. Na pilatesie przeżyłam piekło sprawnościowe! I mocno zaczął mnie boleć prawy jajnik. Myślicie, że to przez ćwiczenia? Może przesadziłam... Drugi dzień dni płodnych. Wg aplikacji owulka wypada w sobotę. Mam nadzieję, że nie zniosłam tego jaja dzisiaj przy tym wysiłku
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj!! Tez będę miała HSG w przyszłym cyklu i tez liczę na to rozpychanie :-P ale najbardziej liczę ze w przyszłym tyg do @ nie dojdzie i odwołam badanie :-D Co do ginekologa w Krakowie, to ostatnio 2 razy byłam u dr Tomasza Labiaka i jestem bardzo zadowolona! Poczytaj opinie na Znanym lekarzu Powodzenia w tym cyklu!! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Testuj jutro ;p ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() A ja dziewczyny jestem zestresowana, jak nigdy. Chyba dzisiaj nocy nie prześpię. W ogóle to dopadł mnie spadek formy psychicznej i nie wiem, czy to nie przez hormony... Tak bardzo chciałabym, żeby jutrzejsza beta miała piękny przyrost ![]() Dziewczyny mam brązowo-brunatne plamienia ??? Dlaczego??? Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-03-16 o 21:21 |
|||
|
|
|
#3591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Labolatorium podaje normy progesteronu dla każdej z faz cyklu zrób teraz i potem 7 dpo
|
|||
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety co do plamień się nie wypowiem, bo nie mam miłych doświadczeń z tym przypadkiem a tu same dobre fluidy mają płynąć, a nie złe. Ale podobno to się na początku zdarza w okresie miesiączki albo jakoś tak...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-16 o 21:29 |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha nazwijmy kolejny wątek "nabitus spermus nonstopus"
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
polecam Maciej Szymik. Przyjmuje w Asklepion, Parens i szpital uniwersytecki.
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja mam termin @ na piątek, jeju dziewczyny boję się, że to mikroporonienie
![]() ![]()
|
|
|
|
#3595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie denerwuj się tak, zaraz znajdę jakieś dobre wieści w internetach ![]() Poronienie zazwyczaj objawia się również dość mocnymi skurczami brzucha, bardzo złym samopoczuciem i innymi przykrymi objawami. Ale to moja osobista opinia. Nie stresuj się, bo to nie sprzyja, trzeba być dobrej myśli Staraj się nie przemęczać i więcej leż, może masz zbyt aktywny tryb życia i ciało daje o tym znać...
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://parenting.pl/portal/plamienie-we-wczesnej-ciazy Ale to może przez stres, jeśli plamienie nie jest obfite i nie ma skurczy, to się tak nie stresuj, tylko zwolnij, odpoczywaj, leżakuj Jutro się wszystko wyjaśni, ale stresując się tylko sobie szkodzisz, więc spokojnie... Mi pomagała myśl, że co ma być to będzie, z pozytywnym nastawieniem.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Gratulacje!
w takim razie jutro raniutko idę na betę. matko jestem taka podekscytowana, że szok. Nie miałam kompletnie żadnych objawów, nic, zero!

lekarz mnie pocieszyl ze moglo byc gorzej bo mogla spasc a tak troche urosla. 
termin - 24 listopada. Piękny dzień, 24 to moja ulubiona liczba 

Nie wiedziałam, że widok tego miejsca mnie tak ruszy. Czułam się tam jak przerażona mała dziewczynka...
aby wszystko było dobrze