|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: stoję pod ścianą.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
łatwo powiedzieć, ale dzieki za radę. Pracuję nad tym
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
W jakim celu to robił, skoro wiadomo było, że jest niekoniecznie uważany i niemile widziany przez rodziców?
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;57462891]Się kocha
A jak się nie kocha to co? Chcesz warunkować teściową według swoich poglądów?[/QUOTE]jak sie nie kocha to niestety... obraz tego "nie kochania" widzę w relacjach teściowej z synem
|
|
#95 |
|
zuy mod
|
Zwykle bardziej kocha się to dziecko, które się wyprowadzilo, od tego które jest na miejscu. Znam trochę takich przypadków i się to sprawdza. Przykre to, ale ma swoje uzasadnienie. Sama miałam dość swoich rodziców, gdy z nimi mieszkałam, jak mieszkamy osobno to mamy dużo lepsze relacje.
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
najbardziej mnie denerwuje dwulicowość teściowej. Ja nigdy nie udawałam miłości do nich. Było ok. O nic sie nie czepiałam a do feralnej niedzieli nigdy sie nie sprzeciwiłam ani nie podniosłam głosu.
Ktoś pytał o teścia, czemu o nim nic. Uwierz, że lepiej w ogóle nie wspominać.
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ona to rozumie, jej mąż niekoniecznie.
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie wyjazd, to może niech tutaj poszuka lepiej płatnej pracy lub zastanowi się jak może sobie dorobić. Kim jest z zawodu? Nie może popytac, czy gdzieś nie byłoby czegoś dla niego?
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
No i bardzo dobrze. A Ty na ten czas wyprowadz się do rodziców, bo jak zostaniesz sama z dzieckiem w domu teściów to dopiero będą po Tobie jechać.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2016-03-16 o 21:19 |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
nawet nie biorę pod uwagę zostania z teściami jak mąż wyjedzie. Tylko on mnie tu trzyma.
|
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zwracanie do rodzicow może się skończyć tak samo...na swoim to na swoim. Może uda się znaleźć prace ze zlobkiem przyzakladowym...
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
teść jest ok w stosunku do nas jak nie ma teściowej w domu. Np. kiedy jedzie bawić drugiego wnuka. Jak wraca to powraca nerwowa atmosfera, docinki synowi i wrzaski. Teść wtedy zawsze bierze jej stronę.
|
|
#106 |
|
Obserwuję .
|
Po raz kolejny wątek o tym samym. Masakra.
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
I wciąż i wciąż to wprowadzanie się na pięterko do rodziców, a później tracenie nerwów na mniejsze lub większe użeranie się z teściową. I to wszystko często na własne życzenie
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma się do końca co im dziwić. Maja swoje przyzwyczajenia i chcą się odciąć od dzieci... mieć spokój są na emeryturze -zasluzyli. A tu wyprowadza się synowa z dzieckiem i jeszcze mówi ze ma malo miejsca bo jeden pokój. ..no wyobraź sobie ze wprowadza się do Ciebie siostra mlodsza o 20 lat i zaczyna uczestniczyć w Twoim życiu non stop. Nie ma pracy wiec siedzi caly dzień w domu...trochę slabo nie? Problem z mężem ze nie chce podjąć decyzji o wyprowadzce. Latwo wsadzic dupe w auto i jechać za granice, a rodzina ma sobie poradzić. Czemu nie przyjela tej pracy? 2000 plus wynagrodzenie męża wystarcza na wynajem pokoju plus zlobek... w Poznaniu kosztuje to 500 pokój plus 700 zlobek.zostaje 700 samego wynagrodzenia żony ...nie ma kokosow ale da się przeżyć... do tego żyjemy w państwie w którym funkckonuje system spoleczny... i na pewno można temu zaradzić. Ale jeżeli nie chce się tego podjąć i mieszkać u rodziców trzeba doprowadzić do tego żeby nie drzec kotów. Uprzejma mila atmosfera i pomoc w domowych obowiązkach. Czemu nie spróbować ich zaslodzic? Może to pomoże jak nie przynajmniej będzie wiadomo ze wyprowadzka to jedyna droga.
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka pisała, że jej wynagrodzenie miało wynosić niecałe 2000 tys brutto. To przecież prawie tyle co najniższa krajowa (1850)
|
|
|
|
|
#112 | ||||
|
.
|
Cytat:
nie biorą ślubu i nie płodzą dzieci, jeśli nie mają gdzie mieszkać. a skoro facet jest traktowany jak zło konieczne to aż dziw bierze, kto wpadł na taki poroniony pomysł, żeby tam mieszkać.---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- nie, autorka jest na plusie. taniej jest wynająć nianię niż mieszkanie. ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
mąż autorki jest miękką fają, a ona jest jeszcze większą miękką fają, bo nie potrafi się postawić mężowi.
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Autorko, tak z ciekawości - jak sobie wyobrażałas waszą wspólną przyszłośc, gdy planowałaś dziecko? Miałaś jakąs alternatywę dla opieki nad dzieckiem inną niż teściowa? No bo przy pensji rzędu 2000zl bruto to przecież nie opiekunka... Nie jestem w stanie pojąc ze ludzie DOBROWOLNIE się pakują w tak beznadziejne sytuacje
|
|
|
|
|
#114 | |
|
.
|
taaaa... i dlatego część dzieci jest katowanych, porzucanych, a niektóre nawet lądują w beczkach.
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
ile ty masz lat? 15?
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, jedyne wyjście to wyprowadzka do Twoich rodziców. Powinniście zadbać przede wszystkim o dobro dziecka, musicie wyciągnąć je z tej toksycznej atmosfery, bo na dłuższą metę będzie tylko gorzej. Dziecko nie powinno dorastać w takich warunkach, wysłuchiwać skarg na rodziców z ust własnych dziadków i odwrotnie. Lepiej na ciasnym, ale na własnym... Jeśli nie macie możliwości wynająć mieszkania, to wracaj do Twojego własnego, rodzinnego domu...
Niech Twój mąż rozważy, czyje dobro w tej chwili liczy się bardziej? Przecież on jest dorosły i powinien sobie poradzić... Ty dałaś radę u teściów, niech teraz on spróbuje... |
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, przecież możesz dać ogłoszenie, że szukasz kogoś do opieki nad dzieckiem np. Wśród studentów.
|
|
|
|
|
#117 |
|
zuy mod
|
Za darmo?
|
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Edit: swoją drogą 2k brutto to około 1500 na rękę. 7 zł na godzinę przy 168 godzinach to i tak ponad 1100. Liczymy ten 1000 dla studentki. Może to źle zabrzmi, ale wolę siedzieć na rowku i auta liczyć niż tyrac cały miesiąc za 500 złotych.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2016-03-17 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#120 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Autorka chyba nie pisała, że jej przy takich zarobkach nie byłoby stać na żłobek?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

A jak się nie kocha to co? Chcesz warunkować teściową według swoich poglądów?

Myślę, że nie
nie biorą ślubu i nie płodzą dzieci, jeśli nie mają gdzie mieszkać. a skoro facet jest traktowany jak zło konieczne to aż dziw bierze, kto wpadł na taki poroniony pomysł, żeby tam mieszkać.