Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 22:58   #4561
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Leżę przez większość czasu. Gdyby nie to, że nie muszę leżeć w jednym pomieszczeniu, przyrosłabym do łóżka
Od stycznia przeczytałam juz całą sagę Lacberg+ stulecie winnych + 14 innych książek. Mam czytnik więc oszczędzam na cenie książek i dodatkowo wymieniam się z koleżanką ebookami.
Dzięki leżeniu obejrzałam większość filmów nominowanych do oscarów.
na TV patrzeć nie mogę bo wciąż to samo. Poza tym w większości programów mówią jakie zalety ma aktywny tryb życia

Jestem na L4 i wychodzę z założenia jak mam siedzieć to poleżę.
Kondycja mi spada to fakt ( nie żebym jakaś wcześniej wysportowana była). Od bólu kości rogal mnie ratuje, a towarzystwa dotrzymuje

Czytam sobie Was i układam plan zakupów i działania.
Mąż wybrał już fotelik Recaro, ja internetowo sprawdziłam internetowo czy odpowiada standardom I jakoś sobie radzimy.
Cytat:
To co leniuchujemy razem?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Wybraliśmy privia. Znalazłam sklep internetowy gzie fotelik z bazą kosztuje 939. Zestaw drogi ale my bardzo dużo jeździmy.
Będziemy szukać jeszcze okazji tzn- np. zakupu bazy/fotelika np z komisu.
Pewnie, leniuchujemy!

U mnie jakoś kiepsko idzie z czytaniem książek, mam teraz ze dwie rozgrzebane. Muszę sobie poszukać czegoś wciągającego. Też mam czytnik i uwielbiam go.
TV - dramat. Lubiłam oglądać "Przyjaciół" na Comedy Central, ale mam wrażenie że cały czas te same odcinki tam dają. Obejrzeliśmy też ostatnio z mężem nowy polski serial "Bodo" - co za beznadzieja. Już tylko oglądam programy informacyjne, chociaż i one mnie coraz bardziej nudzą.
W sumie moim ulubionym zajęciem ostatnio jest właśnie planowanie zakupów. Najbardziej lubię oglądać wózki i foteliki. Ten Recaro Privia spoko. I fajna ta cena za zestaw nowy fotelik + baza.
Mąż obiecał, że się wybierzemy razem do kolejnego upatrzonego przeze mnie sklepu z wózkami na macanie, może już jutro.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Super ze wszytsko dobrze! i ze nie musisz juz brac leku
Jak kazał odpoczywać to trzeba korzystać
Ja jestem ciekawa jak tam moja morfologia -.-
Noo cieszę się, jakoś mnie zawsze zemdliło po tym duphastonie. Ostatnio mniej, ale i tak go nie lubiłam.
za dobrą morfologię.

Jakoś mi się nie chce spać i obczajam temat badań PREVFNAIT na konflikt płytkowy, bo mi to ginekolog polecał. Robicie/robiłyście takie badanie? Widzę, że jest za darmo do 20 tc. Chyba sobie to zrobię w sobotę.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 23:49   #4562
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Witaj gratuluje dziewczynki
Ja mam na szczescie wydepilowane laserowo łydki i bikini bo inaczej bym Musiała te rejony codziennie chyba golić :/
Co do ciuszków to ja mam body z krótkim i długim rękawem bo moj groszek sie urodzi ok 25 sierpnia wiec nie musi byc upalnie i pogoda moze byc rożna mam te pajace i śpiochy, troche polspiochow. Ale poza tym nic wiecej
Też myślałam o laserze, ale boję się bólu-słyszałam, że to cholernie nieprzyjemne. Zresztą ja jestem blondynką i owłosienie mam jasne (choć teraz czooorrne na nogach), a u jasnowłosych to nie działa tak dobrze.
Ja chyba zrezygnuję z półśpiochów, tj. zostawię te, które dostałam. Podobno mało praktyczne. Z drugiej strony, jeśli będą upały to body z krótkim rękawem+portki wydaje się być najlepszym zestawem. Masakra z tymi ciuchami

Dziewczyny, muszę iść na dział techniczny, bo nie wiem, jak się cytuje wiele wypowiedzi w jednym poście bez edycji Odpiszę więc zbiorczo na razie:
Dziękuję za graty! Chcę czekać do ósmego miesiąca, bo w tej chwili ważę 47 kg i nic nie tyję, a dziecko duuuże (choć usg lubi się mylić, wiadomo). Okazało się, że moja babcia tak ciążę przechodziła-prawie do końca nie było nic widać, a dzieci rodziła po 4-4,5 kg Nakupuję 56 i okaże się, że od razu muszę 62 zakładać. Albo zrobię zapas 62, a okaże się, że 56 mam za mało. Ja już coś tam z ciuchów mam (52, 56 i 62), dziecior nie zginie w razie czego-bardzo dużo dostałam, a dziś, w dobie zakupów online, dokupienie bodziaków itp. to kwestia paru kliknięć. Wózek jest, rożek jest (ale dostałam taki mięciutki jak kocyk, myślicie, że nada się?), mogę rodzić wcześniaka w razie czego (choć oczywiście wcale bym nie chciała)

No dobra, czy zwariowałam i mogę bezrefleksyjnie kupować 56, jak myslicie? Kupowała któraś na szafa bobasa? Mają cudne ciuszki

Z tym Aniball dobry pomysł-zapytam lekarza. Dziwne, o wiele rzeczy ją pytam, a z tym nie przyszło mi do głowy. Znam laski, które tego używały i uniknęły nacięcia krocza, a ja bym bardzo, bardzo chciała tak.

Napiszcie jeszcze, jesteście na L4? Ja poszłam, bo rzygałam jak kot, ale dopiero od tego miesiąca. Długo czekałyście na wypłatę pieniędzy z ZUSu? Jak to wygląda?
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 05:34   #4563
Kasmina
Rozeznanie

Pół nocy nie spałam tak mnie kaszel męczył... A dziś zaplanowałam że pójdę na morfologię i mocz, ciekawa jestem co wyjdzie nooo nic muszę się wygrzebać z łóżka.

Dziś przedostatni dziś do pracy idę, a potem l4. Zobaczymy jak to będzie na zwolnieniu, mam nadzieję że to będzie przyjemny czas i w pełni nacieszę się przygotowaniami
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 06:02   #4564
Piernik Torunski
Zakorzenienie

cześć dziewczyny..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja też miałam teraz wizytę. Z dzidziusiem wszystko dobrze, chociaż dziwacznie był ustawiony i lekarz nie mógł go zmierzyć. Ale serce i inne sprawy ok. Mam podobno bardzo długą szyjkę. Ze względu na różne bóle jeszcze mi lekarz każe odpoczywać, dostałam L4. Duphastonu już mam nie brać. Za to mam z uwagi na wyniki morfologii brać żelazo. Jeszcze zgłaszałam, że mam takie dziwne irytujące prądy w stopach i na to mi lekarz polecił Aspargin.
za wizytę

Cytat:
Leżę przez większość czasu. Gdyby nie to, że nie muszę leżeć w jednym pomieszczeniu, przyrosłabym do łóżka
Od stycznia przeczytałam juz całą sagę Lacberg+ stulecie winnych + 14 innych książek. Mam czytnik więc oszczędzam na cenie książek i dodatkowo wymieniam się z koleżanką ebookami.
Dzięki leżeniu obejrzałam większość filmów nominowanych do oscarów.
na TV patrzeć nie mogę bo wciąż to samo. Poza tym w większości programów mówią jakie zalety ma aktywny tryb życia

Jestem na L4 i wychodzę z założenia jak mam siedzieć to poleżę.
Kondycja mi spada to fakt ( nie żebym jakaś wcześniej wysportowana była). Od bólu kości rogal mnie ratuje, a towarzystwa dotrzymuje

Czytam sobie Was i układam plan zakupów i działania.
Mąż wybrał już fotelik Recaro, ja internetowo sprawdziłam internetowo czy odpowiada standardom I jakoś sobie radzimy.
hehe najważniejsze to dobre podejście do sprawy, a Ty widzę jesteś nastawiona pozytywne - to już wiele.. no i poza wymienionymi atrakcjami masz jeszcze nas..

Cytat:
To co leniuchujemy razem?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Wybraliśmy privia. Znalazłam sklep internetowy gzie fotelik z bazą kosztuje 939. Zestaw drogi ale my bardzo dużo jeździmy.
Będziemy szukać jeszcze okazji tzn- np. zakupu bazy/fotelika np z komisu.
a powiedz - baza z tego zestawu pasuje do kolejnego fotelika? on jest do jazdy tyłem?

Cytat:

Jakoś mi się nie chce spać i obczajam temat badań PREVFNAIT na konflikt płytkowy, bo mi to ginekolog polecał. Robicie/robiłyście takie badanie? Widzę, że jest za darmo do 20 tc. Chyba sobie to zrobię w sobotę.
ja robiłam..juz dość dawno temu..bardzo długo czekałam na wyniki, ale wyszły ok
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 06:46   #4565
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie, leniuchujemy!

U mnie jakoś kiepsko idzie z czytaniem książek, mam teraz ze dwie rozgrzebane. Muszę sobie poszukać czegoś wciągającego. Też mam czytnik i uwielbiam go.
TV - dramat. Lubiłam oglądać "Przyjaciół" na Comedy Central, ale mam wrażenie że cały czas te same odcinki tam dają. Obejrzeliśmy też ostatnio z mężem nowy polski serial "Bodo" - co za beznadzieja. Już tylko oglądam programy informacyjne, chociaż i one mnie coraz bardziej nudzą.
W sumie moim ulubionym zajęciem ostatnio jest właśnie planowanie zakupów. Najbardziej lubię oglądać wózki i foteliki. Ten Recaro Privia spoko. I fajna ta cena za zestaw nowy fotelik + baza.
Mąż obiecał, że się wybierzemy razem do kolejnego upatrzonego przeze mnie sklepu z wózkami na macanie, może już jutro.

Noo cieszę się, jakoś mnie zawsze zemdliło po tym duphastonie. Ostatnio mniej, ale i tak go nie lubiłam.
za dobrą morfologię.

Ja robiłam, ale nadal czekam na wyniki.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 06:53   #4566
TinkerrBell
Zadomowienie

Witam się czwartkowo

Wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam napisać, że u mnie właśnie stuknęła połowa!
Dziś 20t1d

Żeby zbyt miło nie było cały katar zszedł mi na gardło i teraz piękny mam kaszel...na szczęscie mokry, bo przy suchym pewnie z kibelka bym nie wyszła.

Ja kupiłam kilka sztuk body na rozmiar 56 a reszta to jest 56-62.
Jeśli młody wda się w siostrę to będę musiała dokupić 50 - ale właśnie po to mam usg sprawdzające. Oczywiście może się mylić troszkę, ale zawsze to jakiś pogląd. A ubranka można dokupić od razu.
Z drugiej strony moja cukrzyca może spowodować, że młody będzie otyły dlatego tak ważne jest trzymanie tej diety.

Byłoby śmiesznie, jakby miał ponad 4 kg. Takie porównanie do Oliwki byłoby ciekawe
Stary 2016-03-17, 07:00   #4567
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Witajcie mnie głód z rana obudził przez kilka ostatnich dni mój Kropek mało się odzywał....prawie wcale, dopiero wczoraj po kurczaku w sosie słodko-kwaśnym dał niemal godzinny popis

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja na razie ubranka kupuje i może w tym tygodniu leżaczek Tiny love, który był tu polecany akurat w necie jest na promocji za 319 zl :-P :-P

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

W kwietniu łóżeczko i wszystkie do niego dodatki, w maju malowanie sypialni i zakup wózka a w czerwcu inne dodatki: butelki, laktator, detektor tętna itp. ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 07:02   #4568
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Witajcie mnie głód z rana obudził przez kilka ostatnich dni mój Kropek mało się odzywał....prawie wcale, dopiero wczoraj po kurczaku w sosie słodko-kwaśnym dał niemal godzinny popis

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja na razie ubranka kupuje i może w tym tygodniu leżaczek Tiny love, który był tu polecany akurat w necie jest na promocji za 319 zl :-P :-P

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

W kwietniu łóżeczko i wszystkie do niego dodatki, w maju malowanie sypialni i zakup wózka a w czerwcu inne dodatki: butelki, laktator, detektor tętna itp. ;-)
Ja również tak zakupy sobie podzieliłam łatwiej się wydaje
Stary 2016-03-17, 07:03   #4569
BeataAmelka
Wtajemniczenie

To mój pierwszy dzieciak, wiec musze dokładnie we wszystkim się rozglądnac a to czasochłonne a zarazem mega przyjemne
Ja pracuje, wiec i tego czasu jest mniej :-(
cudzie trwaj
Stary 2016-03-17, 07:22   #4570
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie sprawdziłam, że na stronie empiku są te leżaczki w promocji. Tylko ja bym wolała ten z budką, on jest nieco droższy. W dodatku w tym sklepie mój tż może wymieniać punkty z programu mybenefit od pracodawcy, więc nic nas to nie będzie kosztować

Też będziemy kupować systematycznie, choć dla mnie to żadna różnica czy kupować po trochu czy naraz a później, a odkładać pieniążki na konto. Nie chcę kupować wszystkiego naraz z tego względu, że chcę tak jak Ty, wybrać wszystko świadomie, a to zabiera czas
Stary 2016-03-17, 07:23   #4571
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdziłam, że na stronie empiku są te leżaczki w promocji. Tylko ja bym wolała ten z budką, on jest nieco droższy. W dodatku w tym sklepie mój tż może wymieniać punkty z programu mybenefit od pracodawcy, więc nic nas to nie będzie kosztować

Też będziemy kupować systematycznie, choć dla mnie to żadna różnica czy kupować po trochu czy naraz a później, a odkładać pieniążki na konto. Nie chcę kupować wszystkiego naraz z tego względu, że chcę tak jak Ty, wybrać wszystko świadomie, a to zabiera czas
Ja właśnie chcę wybierać świadomie i to szukanie spr, sprawia mi ogromną frajdę :-D
Aha to ten za 319 nie ma budki, myślałam, że on też się rozkłada...hm...to analizowanie od nowa :-P
cudzie trwaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 07:38   #4572
slo_nk_o
Raczkowanie

Witam się i ja
Obudziło mnie dzisiaj poranne słoneczko, jak ja kocham taką pogodę Zjadłam sobie śniadanko. Co do zakupów to oglądam wózki i jak myślę, że mam już wybrany to się okazuje, że zaraz jakiś inny pojawia się na horyzoncie.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:45   #4573
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie chcę wybierać świadomie i to szukanie spr, sprawia mi ogromną frajdę :-D
Aha to ten za 319 nie ma budki, myślałam, że on też się rozkłada...hm...to analizowanie od nowa :-P
To moje drugie, ale Oliwia jest już taka stara, że nie pamiętam.
Zresztą wtedy nie miałam kasy i byłam skazana na to co dostanę ewentualnie na to co kupią rodzice.

Teraz jest tak jak piszecie, mam czas porozgladac się, zaplanować. Nawet głupie pieluszki teatrów spędzają sen z powiek bo jest ich tak dużo i niektóre w takich cenach, że się zastanawiam jaka różnica.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Nie idę dziś do pracy. Moja szefowa nje jest zadowolona ale nie dam rady z tym kaszlem:/
Boszzzz czy ja się naciesze miesiącem bez kataru?
Stary 2016-03-17, 07:45   #4574
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
ja doszłam do wniosku, że ta budka może się przydać, bo rodzę w wakacje, więc jak będę chciała wystawić dzieciaczka na balkon to troszkę go ta budka ochroni albo np na podwórku u rodziców czy teściów.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Obudziło mnie dzisiaj poranne słoneczko, jak ja kocham taką pogodę Zjadłam sobie śniadanko. Co do zakupów to oglądam wózki i jak myślę, że mam już wybrany to się okazuje, że zaraz jakiś inny pojawia się na horyzoncie.
też mam kilka typów jeśli chodzi o wózki, ale muszę najpierw jechać do sklepu i obejrzeć je na żywo najbardziej chyba przypadł mi do gustu mutsy igo, ale nie wiem czy jest sens wydawania takiej kasy na wózek...
Stary 2016-03-17, 07:56   #4575
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Witam sie i ja
Sloneczko u nas od rana swieci, sarenki i bazanty sie 'pasa' pod domem;p

Chcialabym tez juz cos pokupowac, ale wlasciwie wszystko mam po synku. Musze kupic jedynie fotelik bo poprzedni byl beznadziejny, zastanawiam sie nad baby safe musze tylko sprawdzic czy bedzie mi pasowal do wozka.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:11   #4576
tija93
Zakorzenienie

Hej

Zaczęłam dzisiaj 20 tydzień, za tydzień będzie połowa ciąży Idę dzisiaj do dziewczyn z ciastem, bo jeszcze po ślubie nie byłam

Patrzcie jak mi urósł brzuch w ciągu 2 tygodni

Cytat:
Hej,
ja dziś też po badaniach i kontrolach.
Wyniki w normie.
Dzidzia w dalszym ciągu utrzymuje że jest chłopcem, waży 218g.
Dowiedziałam się że jestem trudną pacjentką (ze względu na moją wadę genetyczną i budowę narządów) zatem pomimo braku jakichkolwiek oznak, że coś jest nie tak mam zalecenie leżeć.
O wizytach na basenie, spacerach, pracach domowych mam zapomnieć do rozwiązania.
Oprócz luteiny, dostałam zalecenie brania magnezu a wszystko po to aby uniknąć niepotrzebnych skurczy i rozluźnić macicę.

Niedługo stanę się królową internetu
A co masz za wadę?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Witam się czwartkowo

Wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam napisać, że u mnie właśnie stuknęła połowa!
Dziś 20t1d

Żeby zbyt miło nie było cały katar zszedł mi na gardło i teraz piękny mam kaszel...na szczęscie mokry, bo przy suchym pewnie z kibelka bym nie wyszła.

Ja kupiłam kilka sztuk body na rozmiar 56 a reszta to jest 56-62.
Jeśli młody wda się w siostrę to będę musiała dokupić 50 - ale właśnie po to mam usg sprawdzające. Oczywiście może się mylić troszkę, ale zawsze to jakiś pogląd. A ubranka można dokupić od razu.
Z drugiej strony moja cukrzyca może spowodować, że młody będzie otyły dlatego tak ważne jest trzymanie tej diety.

Byłoby śmiesznie, jakby miał ponad 4 kg. Takie porównanie do Oliwki byłoby ciekawe

Cytat:

Gdzie jest ta promocja na leżaczki?

Też na raty wszystko kupujemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18HBD.jpg (133,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20HBD.jpg (143,8 KB, 40 załadowań)
Stary 2016-03-17, 08:13   #4577
agisia84
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Przyszło moje zamówienie ze Smyka. Obiecałam Wam fotki, więc są poniżej Oby się tylko teraz nie okazało, że Małgosia ma siusiaka, bo pędzie popylać w różowych body;p a tak się zarzekałam, że różu u dziewczynek nie lubię... No ale nic, przecież nie będę bić się w pierś

Wszystko kupiłam z wyprzedaży Smyka, więc myślę, że cenowo dobrze mnie to wyszło. Póki co na takie okazje będę właśnie polować

PS. są to różne rozmiary, od 50 do 68.
Fajne te ubranka Ja też dla synka miałam sporo rzeczy ze smyka. Ja chyba zazdroszczęWam tych różów. Jeżeli okaże się, że będzie drugi chłopak to nie będę robić żadnych zakupów, po wszystko mam. Ale jak by była dziewczynka, to ho ho pewnie bym poszalała z ubrankami
agisia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:35   #4578
kropla_deszczu
Zadomowienie

hej wszystkim

chwalę się, że wczoraj dziecko dało o sobie znać, przepycha się, przelewa w brzuchu i dziś od rana również daje o sobie znać

u mnie również piękne słońce, a ja dalej w pidżamie mam masę roboty, ale takiej lekkiej, poza tym mama przyjedzie mi umyć okna i zmienić firanki

nie wiem kto pytał o kaftaniki, bo mi gdzieś uciekło, ale odradzam, miałam sztuk kilka bo dostałam, ale sama bym tego w życiu nie kupiła, ubierałam tylko jak już na prawdę nie miałam co dziecku założyć

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Kropla_dzeszczu - a co myślisz o tych otulaczach, które sa dołączone do szumisow ? Trochę mnie zdziwiło, ze maluchy sa tak mocno ograniczone w ruchu, praktycznie związane. Ani ręka ani noga ruszyć nie moga... Sama nie wiem, ja czułabym sie jak w uwięzi.
W śpiworku sa ręce wolne i jest dużo miejsca na nogi.
ja otulacz miałam sztuk jeden o tym wiązaniu już Ci dziewczyny odpowiedziały, że dziecko ma odruch moro i często się samo potrafi wybudzać z powodu tego odruchu ale to wszystko też zależy od dziecka, moja córa przez powiedzmy 2-3 msc lubiła być ciasno związana, a później już był ryk a znam takie dzieci, które za chiny ludowe nie dawały się tak otulać i koniec kropka, był ryk i lament i trzeba było sobie darować używanie otulacza. A śpiworka używałam, bo raz że dawała go sobie bez problemu założyć, dwa że strasznie się rozkopywała i marzła, stąd te śpiworki, które u nas się spisały na medal
Cytat:
Juz po wizycie wszytsko jest dobrze, miałam badania moczu i one tez sa ok, ale magnez w dolnej granicy wiec kazała brac dodatkowo :/
Chyba sie musze wybrać gdzies na usg.... Zapłacę prwnie ze 130 zł ale chociaż zobacze maluszka bo nie wiem jak wytrzymam do połówkowego 19 kwietnia

Ja kupiłam rożki, to wystarczy czy moze dokupić otulacz?
ja bym poszłą prywatnie :Ehem: po co masz się stresować

a co do rożków i otulaczy to zależy od Ciebie czy będziesz używać ja miałam kilka rożków i jeden otulacz i u mnie to było wystarczająco, bo i we flanelę nieraz zawijałam młodą o też było
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Tak myślę, że nasze dzieci nie poużywają rożka, bo się urodzą w ciepłych miesiącach. Ja chyba kupię duże pieluchy flanelowe i w to będę owijać jak dziecko sobie zażyczy
ja rożków używałam bardzo długo, bo najpierw młodą w nie wkładałam, a później jak już wyrosła to używałam jako przykrycia, albo żeby gdzieś podłożyć. Poza tym nigdy nie wiesz jakie się dziecko urodzi. Moja córka przyszła na świat przedwcześnie i z racji tego bardzo się wyziębiała. Pamiętam jak w szpitalu (dodam, żę Alicja urodziła się 07.sierpnia) mimo, że na dworze panowały upały, to na noc wszystkie dzieci w rożkach, bo było chłodno, a Alicja jeszcze dodatkowo kocem przykryta bo traciła ciepło bardzo szybko.
Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki.

Ostatnio miałam parę ciężkich dni... Dzisiaj świeci słoneczko i od razu nastrój lepszy. Ja na razie nic dla dzidzi nie kupiłam ale sukcesywnie odkładam pieniążki. Myślę, że jak 30 się potwierdzi płeć wtedy zaczniemy zakupy I teraz się tak zastanawiam widziałam ze sporą zniżką kombinezony na zimę dla dzieciaczka i dziewczyny nie wiem czy kupić i jaki rozmiar miałby to być czy jednak odpuścić.
kup na początek zimy 68, a na potem 74 Alicja też z sierpnia, ale urodzona jako wcześniak, więc 74 nosiła w lutym dopiero, ale jej rówieśnicy pamiętam już na zimę mieli rozmiar 74
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam, ja też dziś po wizycie u mojej ginekolog. Wszystko ok, szyjka dobrze trzyma

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Hej.
gratulacje wszystkich wyników, dziewczynek i chłopców. Ja do tej pory nie wiem co mi za gość mieszka w brzuszku. Byłam na wizycie w tamtym tygodniu, połówkowe mam dopiero 11.04. Może teraz jak będę w Polsce pójdę na USG żeby się dowiedzieć szybciej bo nie wytrzymam do połówkowego.
Co do misiówszumisiów fajna sprawa tylko ten wygląd, połączenie misia/pieska z ośmiornicą jakoś mnie nie przekonuje. Znalazłam alternatywę sleep sheep z Cloud-b fajna sprawa ma 4 dźwięki i regulator głośności. Są rózne zwierzątka do wyboru
o ładniutkie miś szumiś faktycznie nie zachwyca
Cytat:
Dziewczyny pochwalcie się jakie rożki zakupilyscie?

Byłam dziś na kontroli u diabetologa i wyszłam z insulina:/ póki co jedna dawka wieczorem.
Znów schudlam - prawie 0,5 kg w tydzień, wyszły te ketony w moczu. Mam teraz trzymać cukry na poziomie 35g śniadan/lunch i po 50g obiad kolacja. Bo przy insulinie znów nie może być za mało bo cukier może znów spaść za nisko. Więc mogę dołożyć więcej owoców albo jakiś jogurt. Może wreszcie się lepiej poczuje bo powiem Wam, że już strasznie zmęczona tym jestem. Cały dzień myślę o tym co zjeść.
współczuję bo to takie stresujące ciągle planować, co można zjeść a c o nie
Cytat:
Hej,
ja dziś też po badaniach i kontrolach.
Wyniki w normie.
Dzidzia w dalszym ciągu utrzymuje że jest chłopcem, waży 218g.
Dowiedziałam się że jestem trudną pacjentką (ze względu na moją wadę genetyczną i budowę narządów) zatem pomimo braku jakichkolwiek oznak, że coś jest nie tak mam zalecenie leżeć.
O wizytach na basenie, spacerach, pracach domowych mam zapomnieć do rozwiązania.
Oprócz luteiny, dostałam zalecenie brania magnezu a wszystko po to aby uniknąć niepotrzebnych skurczy i rozluźnić macicę.

Niedługo stanę się królową internetu
człowiek sobie wyobraża, że ciąża to piękny stan, i góry można przenosić, a czasami przywiąże nas do łóżka i już nie jest tak różowo. Dużo ciekawych zabijaczy czasu życzę i odpoczywaj
Cytat:
Ja też miałam teraz wizytę. Z dzidziusiem wszystko dobrze, chociaż dziwacznie był ustawiony i lekarz nie mógł go zmierzyć. Ale serce i inne sprawy ok. Mam podobno bardzo długą szyjkę. Ze względu na różne bóle jeszcze mi lekarz każe odpoczywać, dostałam L4. Duphastonu już mam nie brać. Za to mam z uwagi na wyniki morfologii brać żelazo. Jeszcze zgłaszałam, że mam takie dziwne irytujące prądy w stopach i na to mi lekarz polecił Aspargin.
dobrze, żę z dzieciem wszystko ok, odpoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
No dobra, czy zwariowałam i mogę bezrefleksyjnie kupować 56, jak myslicie? Kupowała któraś na szafa bobasa? Mają cudne ciuszki

Napiszcie jeszcze, jesteście na L4? Ja poszłam, bo rzygałam jak kot, ale dopiero od tego miesiąca. Długo czekałyście na wypłatę pieniędzy z ZUSu? Jak to wygląda?
nie wiem czemu wczesniej mi Cię nie pocytowało, ale witaj

kilka sztuk rozmiaru 56 bym kupiła, bo zwykle dzieci się rodzą koło 51-55 cm więc raczej się przydadzą :Ehem:

ja na L4 jestem od początku ciąży w wgl na to, że mam cięzką pracę fizyczną w dodatku w chłodni

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Hej

Zaczęłam dzisiaj 20 tydzień, za tydzień będzie połowa ciąży Idę dzisiaj do dziewczyn z ciastem, bo jeszcze po ślubie nie byłam

faktycznie troszkę urósł
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:39   #4579
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Hej

A co masz za wadę?

Ślicznie ci brzusio rośnie. Też zmianę zauważam juz po paru dniach praktycznie.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ja otulacz miałam sztuk jeden o tym wiązaniu już Ci dziewczyny odpowiedziały, że dziecko ma odruch moro i często się samo potrafi wybudzać z powodu tego odruchu ale to wszystko też zależy od dziecka, moja córa przez powiedzmy 2-3 msc lubiła być ciasno związana, a później już był ryk a znam takie dzieci, które za chiny ludowe nie dawały się tak otulać i koniec kropka, był ryk i lament i trzeba było sobie darować używanie otulacza. A śpiworka używałam, bo raz że dawała go sobie bez problemu założyć, dwa że strasznie się rozkopywała i marzła, stąd te śpiworki, które u nas się spisały na medal

ja bym poszłą prywatnie :Ehem: po co masz się stresować

a co do rożków i otulaczy to zależy od Ciebie czy będziesz używać ja miałam kilka rożków i jeden otulacz i u mnie to było wystarczająco, bo i we flanelę nieraz zawijałam młodą o też było

ja rożków używałam bardzo długo, bo najpierw młodą w nie wkładałam, a później jak już wyrosła to używałam jako przykrycia, albo żeby gdzieś podłożyć. Poza tym nigdy nie wiesz jakie się dziecko urodzi. Moja córka przyszła na świat przedwcześnie i z racji tego bardzo się wyziębiała. Pamiętam jak w szpitalu (dodam, żę Alicja urodziła się 07.sierpnia) mimo, że na dworze panowały upały, to na noc wszystkie dzieci w rożkach, bo było chłodno, a Alicja jeszcze dodatkowo kocem przykryta bo traciła ciepło bardzo szybko.

kup na początek zimy 68, a na potem 74 Alicja też z sierpnia, ale urodzona jako wcześniak, więc 74 nosiła w lutym dopiero, ale jej rówieśnicy pamiętam już na zimę mieli rozmiar 74

o ładniutkie miś szumiś faktycznie nie zachwyca

współczuję bo to takie stresujące ciągle planować, co można zjeść a c o nie

człowiek sobie wyobraża, że ciąża to piękny stan, i góry można przenosić, a czasami przywiąże nas do łóżka i już nie jest tak różowo. Dużo ciekawych zabijaczy czasu życzę i odpoczywaj

dobrze, żę z dzieciem wszystko ok, odpoczywaj teraz

nie wiem czemu wczesniej mi Cię nie pocytowało, ale witaj

kilka sztuk rozmiaru 56 bym kupiła, bo zwykle dzieci się rodzą koło 51-55 cm więc raczej się przydadzą :Ehem:

ja na L4 jestem od początku ciąży w wgl na to, że mam cięzką pracę fizyczną w dodatku w chłodni

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

hej wszystkim

chwalę się, że wczoraj dziecko dało o sobie znać, przepycha się, przelewa w brzuchu i dziś od rana również daje o sobie znać

u mnie również piękne słońce, a ja dalej w pidżamie mam masę roboty, ale takiej lekkiej, poza tym mama przyjedzie mi umyć okna i zmienić firanki

nie wiem kto pytał o kaftaniki, bo mi gdzieś uciekło, ale odradzam, miałam sztuk kilka bo dostałam, ale sama bym tego w życiu nie kupiła, ubierałam tylko jak już na prawdę nie miałam co dziecku założyć

faktycznie troszkę urósł
Jak jeszcze będzie to kupię
Kaftaniki dla mnie z samego wyglądu wydają się już niepraktyczne.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 08:45   #4580
TinkerrBell
Zadomowienie

Dzwoni do mnie Tż i mowi mi że śliczna jestem i że mam się nie martwić że Przytyłam. Myślę sobie Wtf. Mój Tż zazwyczaj nie robi takich wyznań
Pytam się czy się w głowę uderzył albo coś. A on na to, że jest dziewczyna u nich w pracy którą jest w 20 którymś tam tygodniu i z tego co pamięta była mniej więcej mojej budowy a teraz jest ogromna i nie ma na myśli tylko brzucha.

No to mi polepszyl humor z rana 😀 bo ja do małych też nie należę😝
Stary 2016-03-17, 08:59   #4581
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

a powiedz - baza z tego zestawu pasuje do kolejnego fotelika? on jest do jazdy tyłem?
Ten, który wybrałam jest tylko do jazdy tyłem.
Nie pomyślałam, że stacja może być również do większego fotelika. Wyszłam z założenia, że stacja jest praktyczna przy ciągłym wyciąganiu fotelika. większy fotelik będzie raczej już na stałe w aucie.

Sprawdziłam natomiast inny fotelik recaro Young Profi plus ma bazę, która jest również przystosowana do większego fotelika. Minimalnie niższe oceny w rankingu.Zastanawiam się czy baza do większego fotelika będzie potrzebna.
Muszę sobie to przemyśleć.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:59   #4582
natalia_23
Zakorzenienie

witam. Wczoraj mnie tak zmogło, że przez kilka godzin nie wiedziałam co się dzieje... dobrze, że mąż był w domu i ogarnął dziecko. Mam nadzieje, że dziś już będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny wracam do was. Czytałam na bieżąco. Uporalam się w miarę możliwości z samopoczuciem.

TinkerrBell - tez mam problem od kilku dni z porannymi cukrami. Było ok. A teraz co bym nie zjadła zawsze ponad normę :/

U mnie waga stoi a bebzolek rośnie. Mała wypycha się już na wszystkie strony i brzuch lata raz z lewej na prawą.
U mnie młody jest ułożony głową w dół, bardzo nisko, więc na brzuchu widać tylko kopniaczki nóżkami

Cytat:
Dziewczyny pochwalcie się jakie rożki zakupilyscie?

Byłam dziś na kontroli u diabetologa i wyszłam z insulina:/ póki co jedna dawka wieczorem.
Znów schudlam - prawie 0,5 kg w tydzień, wyszły te ketony w moczu. Mam teraz trzymać cukry na poziomie 35g śniadan/lunch i po 50g obiad kolacja. Bo przy insulinie znów nie może być za mało bo cukier może znów spaść za nisko. Więc mogę dołożyć więcej owoców albo jakiś jogurt. Może wreszcie się lepiej poczuje bo powiem Wam, że już strasznie zmęczona tym jestem. Cały dzień myślę o tym co zjeść.
Mam nadzieje, że insulina pomoże unormować cukry
Cytat:

Oj długo... dziś albo jutro mam dostać kasę... mają zaległości od 19 grudnia Czyli równe 3 miesiące

Cytat:
Hej

A co masz za wadę?

widać różnicę nie wiem czy pokazać mój brzuch, jest duży

Wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy dla mojego małego mężczyzny

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:00   #4583
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Dzwoni do mnie Tż i mowi mi że śliczna jestem i że mam się nie martwić że Przytyłam. Myślę sobie Wtf. Mój Tż zazwyczaj nie robi takich wyznań
Pytam się czy się w głowę uderzył albo coś. A on na to, że jest dziewczyna u nich w pracy którą jest w 20 którymś tam tygodniu i z tego co pamięta była mniej więcej mojej budowy a teraz jest ogromna i nie ma na myśli tylko brzucha.

No to mi polepszyl humor z rana �� bo ja do małych też nie należę��

klask i:
Stary 2016-03-17, 09:05   #4584
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

No to mi polepszyl humor z rana bo ja do małych też nie należę

Haha dobry ten Tż
No coz zdarza sie....każdy tyje w ciąży inaczej
Na YouTube jest taka dziewczyna ktora filmy nagrywa, fitnessowka, ktora w ciąży przytyła 24 kg, a jadła zdrowo i ćwiczyła matka natura jest okrutna czasami
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:07   #4585
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Hej

A co masz za wadę?
Jaki ładny brzuszek

co do wad, pytanie raczej czego nie mam
Nie mam 1 nerki, (tak się urodziłam) mam 1rożną macice, mam 2 mutacje genów: MTHFR oraz V Leidena.

Jakby robili jakiś casting na mutantów to ja się zgłaszam
Stary 2016-03-17, 09:08   #4586
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

No to mi polepszyl humor z rana 😀 bo ja do małych też nie należę😝
Jak to mąż potrafi czasem docenić swoją żonę.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:12   #4587
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Też myślałam o laserze, ale boję się bólu-słyszałam, że to cholernie nieprzyjemne. Zresztą ja jestem blondynką i owłosienie mam jasne (choć teraz czooorrne na nogach), a u jasnowłosych to nie działa tak dobrze.
Ja chyba zrezygnuję z półśpiochów, tj. zostawię te, które dostałam. Podobno mało praktyczne. Z drugiej strony, jeśli będą upały to body z krótkim rękawem+portki wydaje się być najlepszym zestawem. Masakra z tymi ciuchami

Dziewczyny, muszę iść na dział techniczny, bo nie wiem, jak się cytuje wiele wypowiedzi w jednym poście bez edycji Odpiszę więc zbiorczo na razie:
Dziękuję za graty! Chcę czekać do ósmego miesiąca, bo w tej chwili ważę 47 kg i nic nie tyję, a dziecko duuuże (choć usg lubi się mylić, wiadomo). Okazało się, że moja babcia tak ciążę przechodziła-prawie do końca nie było nic widać, a dzieci rodziła po 4-4,5 kg Nakupuję 56 i okaże się, że od razu muszę 62 zakładać. Albo zrobię zapas 62, a okaże się, że 56 mam za mało. Ja już coś tam z ciuchów mam (52, 56 i 62), dziecior nie zginie w razie czego-bardzo dużo dostałam, a dziś, w dobie zakupów online, dokupienie bodziaków itp. to kwestia paru kliknięć. Wózek jest, rożek jest (ale dostałam taki mięciutki jak kocyk, myślicie, że nada się?), mogę rodzić wcześniaka w razie czego (choć oczywiście wcale bym nie chciała)

Z tym Aniball dobry pomysł-zapytam lekarza. Dziwne, o wiele rzeczy ją pytam, a z tym nie przyszło mi do głowy. Znam laski, które tego używały i uniknęły nacięcia krocza, a ja bym bardzo, bardzo chciała tak.

Jak od tego miesiąca to najpierw pracodawca za 33 dni wypłaci wynagrodzenie chorobowe. Potem zasiłek chorobowy jest wypłacany przez pracodawcę lub przez ZUS - pracodawca jak zgłasza do ubezpieczenia ponad 20 pracowników, ZUS przy mniejszych zakładach pracy. U mnie akurat pracodawca wypłaca zasiłek normalnie w takim terminie jak wynagrodzenie, więc nie wiem niestety jak jest w praktyce z terminami gdy robi to ZUS.

Jeśli chodzi o laser, tak samo ubolewam, że nie radzi sobie dobrze z jasnymi włosami. Ale może kiedyś technika pójdzie naprzód i wtedy sobie zrobię.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny..

za wizytę

hehe najważniejsze to dobre podejście do sprawy, a Ty widzę jesteś nastawiona pozytywne - to już wiele.. no i poza wymienionymi atrakcjami masz jeszcze nas..

ja robiłam..juz dość dawno temu..bardzo długo czekałam na wyniki, ale wyszły ok
Cytat:
Ja robiłam, ale nadal czekam na wyniki.
Właśnie czytałam, że długie czekanie na te wyniki.

Cytat:
To moje drugie, ale Oliwia jest już taka stara, że nie pamiętam.
Zresztą wtedy nie miałam kasy i byłam skazana na to co dostanę ewentualnie na to co kupią rodzice.

Teraz jest tak jak piszecie, mam czas porozgladac się, zaplanować. Nawet głupie pieluszki teatrów spędzają sen z powiek bo jest ich tak dużo i niektóre w takich cenach, że się zastanawiam jaka różnica.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Nie idę dziś do pracy. Moja szefowa nje jest zadowolona ale nie dam rady z tym kaszlem:/
Boszzzz czy ja się naciesze miesiącem bez kataru?
Z pieluszkami tetrowymi sama się zastanawiam i byłam zaskoczona, że jest tak wiele rodzajów. Czuję, że różnica żadna, skoro to ma być ochrona w razie ulewania i innych tego typu atrakcji.
Zdrówka.

Cytat:
Hej

A co masz za wadę?

Brzuszek piękny.

Jak tak czytam o Waszych zakupach to chce jednak szybciej zaczynać. Pewnie, że dobrze jest wszystko kupić na raty i przemyśleć porządnie.
Niektóre osoby w mojej rodzinie uważają, że nie powinno się kupować rzeczy dla dziecka przed porodem, bo to zły znak. Co ja uważam za skrajnie niepraktyczne rozwiązanie.

Cytat:
Ten, który wybrałam jest tylko do jazdy tyłem.
Nie pomyślałam, że stacja może być również do większego fotelika. Wyszłam z założenia, że stacja jest praktyczna przy ciągłym wyciąganiu fotelika. większy fotelik będzie raczej już na stałe w aucie.

Sprawdziłam natomiast inny fotelik recaro Young Profi plus ma bazę, która jest również przystosowana do większego fotelika. Minimalnie niższe oceny w rankingu.Zastanawiam się czy baza do większego fotelika będzie potrzebna.
Muszę sobie to przemyśleć.
Ja sobie upatrzyłam najpierw Maxi Cosi Cabriofix i bazę Familyfix (do tego większego fotelika też może być ona), ale nie jestem pewna czy to będzie potrzebne. Teraz mi się wydaje, że już nie będę dziecka większego wyciągała razem z fotelikiem i fotelik zostanie w aucie przypięty raz a dobrze. I dziecko będzie miało swój nowy fotelik na pasach, a mniejszy fotelik z bazą byłby dla drugiego bobasa.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:15   #4588
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

U mnie młody jest ułożony głową w dół, bardzo nisko, więc na brzuchu widać tylko kopniaczki nóżkami
U mnie dupką w dół. Ale mam nadzieje ze za tydzień na usg będzie juz główka w dół, bo zacznę się denerwować niepotrzebne.

A dla mnie Szumisie są słodkie właśnie przez ten pyszczek misia i łapki ośmiornicy. Ale dzięki nim można gdzieś przypiąć miśka bo są w nich magnesy, dodatkowo fajnie szeleszczą

To chyba tylko ja jeszcze nic nie kupiłam dla małej. Myślę że koło czerwca zacznę się rozglądać. Chociaż my to nie mamy za dużo do kupienia bo wszystko jest, przynajmniej z ubranek.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:19   #4589
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Śliczny ten brzuszek! Mnie też "wybrzuszyło" w ostatnim tygodniu tyle że ja dopiero 16t4d

Zaczęłam sobie robić listę wyprawkową zainspirowana Waszymi dyskusjami i ..... tego tyle wyszło! niby człowiek wie, że będzie dużo, ale jak to się spisze w jednym miejscu to... przytłacza trochę

Jeszcze a'propos ciuszków to powiedzcie ile kompletów kupujecie w kolejnych rozmiarach? Na początek wiadomo kilka 56, kilka 62 ... a potem?
Stary 2016-03-17, 09:27   #4590
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

To chyba tylko ja jeszcze nic nie kupiłam dla małej. Myślę że koło czerwca zacznę się rozglądać. Chociaż my to nie mamy za dużo do kupienia bo wszystko jest, przynajmniej z ubranek.
Ja nie mam nic kupionego, na razie oglądam, przeglądam.
Zakupy będę robić późno bo 7-8mc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości