|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie jakoś kiepsko idzie z czytaniem książek, mam teraz ze dwie rozgrzebane. Muszę sobie poszukać czegoś wciągającego. Też mam czytnik i uwielbiam go. ![]() TV - dramat. Lubiłam oglądać "Przyjaciół" na Comedy Central, ale mam wrażenie że cały czas te same odcinki tam dają. ![]() W sumie moim ulubionym zajęciem ostatnio jest właśnie planowanie zakupów. Najbardziej lubię oglądać wózki i foteliki. Ten Recaro Privia spoko. ![]() Mąż obiecał, że się wybierzemy razem do kolejnego upatrzonego przeze mnie sklepu z wózkami na macanie, może już jutro. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakoś mi się nie chce spać i obczajam temat badań PREVFNAIT na konflikt płytkowy, bo mi to ginekolog polecał. Robicie/robiłyście takie badanie? Widzę, że jest za darmo do 20 tc. Chyba sobie to zrobię w sobotę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba zrezygnuję z półśpiochów, tj. zostawię te, które dostałam. Podobno mało praktyczne. Z drugiej strony, jeśli będą upały to body z krótkim rękawem+portki wydaje się być najlepszym zestawem. Masakra z tymi ciuchami ![]() Dziewczyny, muszę iść na dział techniczny, bo nie wiem, jak się cytuje wiele wypowiedzi w jednym poście bez edycji ![]() Dziękuję za graty! Chcę czekać do ósmego miesiąca, bo w tej chwili ważę 47 kg i nic nie tyję, a dziecko duuuże (choć usg lubi się mylić, wiadomo). Okazało się, że moja babcia tak ciążę przechodziła-prawie do końca nie było nic widać, a dzieci rodziła po 4-4,5 kg ![]() ![]() No dobra, czy zwariowałam i mogę bezrefleksyjnie kupować 56, jak myslicie? ![]() ![]() Z tym Aniball dobry pomysł-zapytam lekarza. Dziwne, o wiele rzeczy ją pytam, a z tym nie przyszło mi do głowy. Znam laski, które tego używały i uniknęły nacięcia krocza, a ja bym bardzo, bardzo chciała tak. Napiszcie jeszcze, jesteście na L4? Ja poszłam, bo rzygałam jak kot, ale dopiero od tego miesiąca. Długo czekałyście na wypłatę pieniędzy z ZUSu? Jak to wygląda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Rozeznanie
|
Pół nocy nie spałam tak mnie kaszel męczył... A dziś zaplanowałam że pójdę na morfologię i mocz, ciekawa jestem co wyjdzie
![]() Dziś przedostatni dziś do pracy idę, a potem l4. Zobaczymy jak to będzie na zwolnieniu, mam nadzieję że to będzie przyjemny czas i w pełni nacieszę się przygotowaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny..
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
Witam się czwartkowo
![]() Wczoraj byłam tak zmęczona, że zapomniałam napisać, że u mnie właśnie stuknęła połowa! Dziś 20t1d ![]() Żeby zbyt miło nie było cały katar zszedł mi na gardło i teraz piękny mam kaszel...na szczęscie mokry, bo przy suchym pewnie z kibelka bym nie wyszła. Ja kupiłam kilka sztuk body na rozmiar 56 a reszta to jest 56-62. Jeśli młody wda się w siostrę to będę musiała dokupić 50 - ale właśnie po to mam usg sprawdzające. Oczywiście może się mylić troszkę, ale zawsze to jakiś pogląd. A ubranka można dokupić od razu. Z drugiej strony moja cukrzyca może spowodować, że młody będzie otyły dlatego tak ważne jest trzymanie tej diety. Byłoby śmiesznie, jakby miał ponad 4 kg. Takie porównanie do Oliwki byłoby ciekawe ![]()
![]() |
#4567 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Ja na razie ubranka kupuje i może w tym tygodniu leżaczek Tiny love, który był tu polecany ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- W kwietniu łóżeczko i wszystkie do niego dodatki, w maju malowanie sypialni i zakup wózka a w czerwcu inne dodatki: butelki, laktator, detektor tętna itp. ;-)
#4568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
To mój pierwszy dzieciak, wiec musze dokładnie we wszystkim się rozglądnac a to czasochłonne a zarazem mega przyjemne
![]() Ja pracuje, wiec i tego czasu jest mniej :-(
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też będziemy kupować systematycznie, choć dla mnie to żadna różnica czy kupować po trochu czy naraz a później, a odkładać pieniążki na konto. Nie chcę kupować wszystkiego naraz z tego względu, że chcę tak jak Ty, wybrać wszystko świadomie, a to zabiera czas ![]()
![]() |
#4571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha to ten za 319 nie ma budki, myślałam, że on też się rozkłada...hm...to analizowanie od nowa :-P
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Obudziło mnie dzisiaj poranne słoneczko, jak ja kocham taką pogodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą wtedy nie miałam kasy i byłam skazana na to co dostanę ewentualnie na to co kupią rodzice. Teraz jest tak jak piszecie, mam czas porozgladac się, zaplanować. Nawet głupie pieluszki teatrów spędzają sen z powiek bo jest ich tak dużo i niektóre w takich cenach, że się zastanawiam jaka różnica. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Nie idę dziś do pracy. Moja szefowa nje jest zadowolona ale nie dam rady z tym kaszlem:/ Boszzzz czy ja się naciesze miesiącem bez kataru?
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4575 |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() Sloneczko u nas od rana swieci, sarenki i bazanty sie 'pasa' pod domem;p Chcialabym tez juz cos pokupowac, ale wlasciwie wszystko mam po synku. Musze kupic jedynie fotelik bo poprzedni byl beznadziejny, zastanawiam sie nad baby safe musze tylko sprawdzic czy bedzie mi pasowal do wozka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaczęłam dzisiaj 20 tydzień, za tydzień będzie połowa ciąży ![]() ![]() Patrzcie jak mi urósł brzuch w ciągu 2 tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też na raty wszystko kupujemy ![]()
![]() |
#4577 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |||||||||||
Zadomowienie
|
hej wszystkim
![]() chwalę się, że wczoraj dziecko dało o sobie znać, przepycha się, przelewa w brzuchu ![]() ![]() ![]() u mnie również piękne słońce, a ja dalej w pidżamie ![]() ![]() nie wiem kto pytał o kaftaniki, bo mi gdzieś uciekło, ale odradzam, miałam sztuk kilka bo dostałam, ale sama bym tego w życiu nie kupiła, ubierałam tylko jak już na prawdę nie miałam co dziecku założyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do rożków i otulaczy to zależy od Ciebie czy będziesz używać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kilka sztuk rozmiaru 56 bym kupiła, bo zwykle dzieci się rodzą koło 51-55 cm więc raczej się przydadzą :Ehem: ja na L4 jestem od początku ciąży w wgl na to, że mam cięzką pracę fizyczną w dodatku w chłodni ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaftaniki dla mnie z samego wyglądu wydają się już niepraktyczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Dzwoni do mnie Tż i mowi mi że śliczna jestem i że mam się nie martwić że Przytyłam. Myślę sobie Wtf. Mój Tż zazwyczaj nie robi takich wyznań
![]() Pytam się czy się w głowę uderzył albo coś. A on na to, że jest dziewczyna u nich w pracy którą jest w 20 którymś tam tygodniu i z tego co pamięta była mniej więcej mojej budowy a teraz jest ogromna i nie ma na myśli tylko brzucha. No to mi polepszyl humor z rana 😀 bo ja do małych też nie należę😝
![]() |
#4581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pomyślałam, że stacja może być również do większego fotelika. ![]() Sprawdziłam natomiast inny fotelik recaro Young Profi plus ma bazę, która jest również przystosowana do większego fotelika. Minimalnie niższe oceny w rankingu.Zastanawiam się czy baza do większego fotelika będzie potrzebna. ![]() Muszę sobie to przemyśleć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | ||||
Zakorzenienie
|
witam. Wczoraj mnie tak zmogło, że przez kilka godzin nie wiedziałam co się dzieje... dobrze, że mąż był w domu i ogarnął dziecko. Mam nadzieje, że dziś już będzie lepiej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy dla mojego małego mężczyzny ![]() ![]()
![]() |
#4583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha dobry ten Tż ![]() No coz zdarza sie....każdy tyje w ciąży inaczej ![]() Na YouTube jest taka dziewczyna ktora filmy nagrywa, fitnessowka, ktora w ciąży przytyła 24 kg, a jadła zdrowo i ćwiczyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Jaki ładny brzuszek
![]() co do wad, pytanie raczej czego nie mam ![]() Nie mam 1 nerki, (tak się urodziłam) mam 1rożną macice, mam 2 mutacje genów: MTHFR oraz V Leidena. Jakby robili jakiś casting na mutantów to ja się zgłaszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4587 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o laser, tak samo ubolewam, że nie radzi sobie dobrze z jasnymi włosami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka. ![]() Cytat:
![]() Jak tak czytam o Waszych zakupach to chce jednak szybciej zaczynać. ![]() ![]() Niektóre osoby w mojej rodzinie uważają, że nie powinno się kupować rzeczy dla dziecka przed porodem, bo to zły znak. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dla mnie Szumisie są słodkie właśnie przez ten pyszczek misia i łapki ośmiornicy. Ale dzięki nim można gdzieś przypiąć miśka bo są w nich magnesy, dodatkowo fajnie szeleszczą ![]() To chyba tylko ja jeszcze nic nie kupiłam dla małej. Myślę że koło czerwca zacznę się rozglądać. Chociaż my to nie mamy za dużo do kupienia bo wszystko jest, przynajmniej z ubranek.
![]() |
#4589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczęłam sobie robić listę wyprawkową zainspirowana Waszymi dyskusjami i ..... tego tyle wyszło! niby człowiek wie, że będzie dużo, ale jak to się spisze w jednym miejscu to... przytłacza trochę ![]() Jeszcze a'propos ciuszków to powiedzcie ile kompletów kupujecie w kolejnych rozmiarach? Na początek wiadomo kilka 56, kilka 62 ... a potem?
![]() |
#4590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakupy będę robić późno bo 7-8mc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.