stoję pod ścianą. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 08:46   #121
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: stoję pod ścianą.

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
a chłop jest niezaradny i nie umie zarobić nawet na wynajem. .
Jeeesuuu jak mnie to drażni. A kobita to taka zaradna, że sobie przed ciążą nie zorganizowała wykształcenia, doświadczenia, dobrze płatnej pracy i stałej umowy?
Jak tak to równouprawnienie, jak zaczynają się kłopoty to 'mąż niezaradny'.
Zaradna kobieta pozostawiła by dziecko z niezaradnym mężem i wróciła do swojej dobrze płatnej, pewnej pracy. Zarobić na wynajem.
Skoro nie potrafi - jadą na jednym wózku, nikt nie ma prawa rzucać gromów wyłącznie na męża.

Autorko - chcesz konkretnej rady: idź do rodziców.
- pokażesz facetowi, że nie jesteś mimozą i masz minimum godności, żeby nie pchać się tam, gdzie Cię nie chcą
- facet będzie miał okazję pokazać jaja, uregulować sprawy finansowe z rodzicami [np. zwrot pieniędzy za ogrzewanie, pomoc w budowie]
W najgorszym przypadku będziecie mieszkać chwilowo oddzielnie. W najlepszym mąż pójdzie po rozum do głowy i zauważy młyn jaki dzieje się w jego życiu.
Siedząc tam na kupie nic nie zmienisz.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 08:53   #122
gingerheart
Raczkowanie

Nie rozumiem jak ktoś z własnej woli może planować mieszkać u teściów/rodziców po ślubie, do tego mając dziecko? To jest chore. Przecież wiadomo, że to ZAWSZE rodzi konflikty. Dorośli ludzie powinni mieszkać sami i do tego dążyć.

I teraz co, mąż wyjedzie za granice i bedzie zjeżdżał co 2-3 tygodnie na weekend jak dobrze pójdzie. Takich nieodpowiedzialnych i głupich decyzji to juz w ogóle nie rozumiem. Skoro nie macie perspektyw tutaj to może wyjedźcie od razu oboje? Jeden tu drugi tam to nie jest życie razem. Rozumiem, na krotki czas, żeby mąż tam wszystko przygotował na Twój przyjazd, ale nie na stałe ". Zastanów sie nad tym.
gingerheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 08:55   #123
gereh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
taaaa... i dlatego część dzieci jest katowanych, porzucanych, a niektóre nawet lądują w beczkach.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

ile ty masz lat? 15?
Kochana 15 latka myśli tak jak Ty... dorośli ludzie szukają kompromisów a nie zwad. Jeżeli nie może się z nią dogadać - wyprowadza się. Jeżeli się na to godzi - mieszka pomaga i nie marudzi.
gereh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 08:57   #124
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gingerheart Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak ktoś z własnej woli może planować mieszkać u teściów/rodziców po ślubie, do tego mając dziecko? To jest chore. Przecież wiadomo, że to ZAWSZE rodzi konflikty. Dorośli ludzie powinni mieszkać sami i do tego dążyć.
Nie, nie ZAWSZE. Natomiast fakt, powinni dążyć do zmiany obecnej sytuacji. Gorzej, że on nie ma zamiaru.
Cytat:
Napisane przez gingerheart Pokaż wiadomość
I teraz co, mąż wyjedzie za granice i bedzie zjeżdżał co 2-3 tygodnie na weekend jak dobrze pójdzie. Takich nieodpowiedzialnych i głupich decyzji to juz w ogóle nie rozumiem. Skoro nie macie perspektyw tutaj to może wyjedźcie od razu oboje? Jeden tu drugi tam to nie jest życie razem. Rozumiem, na krotki czas, żeby mąż tam wszystko przygotował na Twój przyjazd, ale nie na stałe ". Zastanów sie nad tym.
Autorka chyba nic nie pisała o wyjeździe męża na stałe.
Stary 2016-03-17, 10:38   #125
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Autorka chyba nic nie pisała o wyjeździe męża na stałe.
Autorka w ogóle jest na nie wynieść się nie, bo ich nie stać, wyjechać za granicę na stałe nie, iść do pracy nie, bo teściowa nie chce się zająć wnukiem.
Nie wiemy gdzie autorka mieszka - ale wychodzi, że na zadupiu, skoro liczy na oferty tylko z PUP. Gdyby chciała, to znalazłaby pracę, choćby w sklepie na początek. U mnie jest tak, że sklepy (drogerie, ciuchy itd) zamykane są o 17, w soboty o 13. I wtedy nie ma problemów ze żłobkiem. Może szukać pracy w biurze - od 8 do 16.
No ale kurde, tu trzeba chcieć. Ja nie widzę, żeby autorka czegoś chciała (oprócz pokoju).
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 10:46   #126
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Nie wiemy gdzie autorka mieszka - ale wychodzi, że na zadupiu, skoro liczy na oferty tylko z PUP.
No biorąc pod uwagę, że pensja 2 tysie brutto była dla niej szałem, to pewnie nie jest to miejscowość z mnóstwem perspektyw.

Wyjazd za granicę z małym dzieckiem jednak wymaga konkretnej logistyki, jasne, kwestia do rozważenia, ale na pewno nie na hura i natychmiast. A źle się dzieje już teraz.
Stary 2016-03-17, 11:06   #127
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Wyjazd za granicę z małym dzieckiem jednak wymaga konkretnej logistyki, jasne, kwestia do rozważenia, ale na pewno nie na hura i natychmiast. A źle się dzieje już teraz.
Pewnie, że nie hop siup! Ale jak ma do wyboru żyć w domu teściów, bez prawa do niczego, w jednym pokoiku, bez kasy, no to sorry, najlepiej zacząć planować już teraz.
Stary 2016-03-17, 11:16   #128
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pewnie, że nie hop siup! Ale jak ma do wyboru żyć w domu teściów, bez prawa do niczego, w jednym pokoiku, bez kasy, no to sorry, najlepiej zacząć planować już teraz.
Nie ma chyba sensu planować wyjazdu za granicę dopóki jej mąż tam nie pojedzie, nie? A on się tam ma zaczepić dopiero w sezonie, wtedy będzie ewentualnie mógł się rozejrzeć za czymś innym (o ile będzie miał na to czas, z sezonowymi pracami różnie bywa pod tym względem), potem trzeba odłożyć jakąś konkretną kasę, żeby było gdzie mieszkać i jak się urządzić z dzieckiem itd tip. A źle jest już, dlatego kilka głosów, w tym mój, jest za przeprowadzką autorki do jej rodziców. Z mężem, czy bez, wyprowadzić się moim zdaniem powinna, o ile oczywiście ogarnie sprawy finansowe, bo jednak ktoś ją i dziecko w nowym miejscu utrzymać musi.
Stary 2016-03-17, 11:48   #129
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie jednego punktu w tym wszystkim nie rozumiem - konkretnie teściów i tego świętego przekonania o tym, że jak ktoś ma swój własny dom, to już wszystko może... szkoda tylko, że teściowie nie są w stanie wykazać się naprawdę odrobiną współczucia i przyzwoitości. Bo gdyby je mieli, nie byłoby całego tego cyrku z tym pokojem. To tylko moje zdanie jasne, że młodzi muszą coś planować, ale niezależnie od tego, cała sytuacja świadczy, szczególnie o teściowej, bardzo kiepsko.
I mam jakieś takie niejasne wrażenie, że gdyby cała sytuacja spotkała tego drugiego synka, to jego traktowanie też mogłoby być całkiem inne - ostatecznie synalek mamusi, już dość się na takich napatrzyłam
gereh - ja bym nigdy nie smarowała bez potrzeby d..y, nawet w takiej sytuacji. Nie zasłużyli sobie na ten luksus. I gdzie ty widzisz, po stronie teściów, chęć do kompromisu???

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2016-03-17 o 11:49
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 12:16   #130
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
świętego przekonania o tym, że jak ktoś ma swój własny dom, to już wszystko może...szkoda tylko, że teściowie nie są w stanie wykazać się naprawdę odrobiną współczucia i przyzwoitości. Bo gdyby je mieli, nie byłoby całego tego cyrku z tym pokojem.
No ale jak oni są we własnym domu, na który wyłożyli własną kasę, to oznacza, że właśnie MOGĄ rozporządzać sobie tym domem jak im się podoba. Z tego co wyczytałam, to mają 4 pokoje - jeden należy do autorki i jej męża, jeden jest salonem, jeden sypialnią teścia, drugi sypialnią teściowej. Mają osobne sypialnie bo im tak wygodniej, i nie widzę powodu, dla którego mielibby rezygnować ze swojego komfortu, bo syn im się wprowadził z synową i dzieckiem do domu. Mają im oddać salon? A jak przyjdą goście czy przyjedzie rodzina, to co, przyjmą ich w swojej sypialni? Czy w kuchni?
Może jedno okropnie chrapie i dlatego mają osobne sypialnie? Może jedno ogląda tv do późna a drugie wcześnie wstaje? Nie widzę powodu dla którego teściowie mają rezygnować ze swojego komfortu.
Może mają piwnicę i tam autorka dostanie pokoik

przecież teściowie są przyzwoici - dali im pokój, dostęp do kuchni i łazienki w zamian za opłaty - to jest nieprzyzwoite? Nie wywalili iich na bruk, nie kazali wynajmować kawalerki, nie przymierają głodem - teściowie zachowali się ok. Zaraz będzie, że przecież dziecko autorki dorasta ii potrzebuje osobnego pokoju, więc teściowie powinni oddać kolejną sypialnię, bo inacczej będą nieprzyzwoici
Stary 2016-03-17, 12:23   #131
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
właśnie jednego punktu w tym wszystkim nie rozumiem - konkretnie teściów i tego świętego przekonania o tym, że jak ktoś ma swój własny dom, to już wszystko może... szkoda tylko, że teściowie nie są w stanie wykazać się naprawdę odrobiną współczucia i przyzwoitości.
Nie no, ODROBINĄ to się wykazali W końcu ich syn z rodziną pod mostem nie mieszka, prawda? A biorąc pod uwagę całą atmosferę w domu, to myślę że dodatkowy pokój wcale by frustracji autorki nie zmienił, bo traktowanie przez teściową by się w najlepszym wypadku nie zmieniło.
Stary 2016-03-17, 12:28   #132
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak oni są we własnym domu, na który wyłożyli własną kasę, to oznacza, że właśnie MOGĄ rozporządzać sobie tym domem jak im się podoba. Z tego co wyczytałam, to mają 4 pokoje - jeden należy do autorki i jej męża, jeden jest salonem, jeden sypialnią teścia, drugi sypialnią teściowej. Mają osobne sypialnie bo im tak wygodniej, i nie widzę powodu, dla którego mielibby rezygnować ze swojego komfortu, bo syn im się wprowadził z synową i dzieckiem do domu. Mają im oddać salon? A jak przyjdą goście czy przyjedzie rodzina, to co, przyjmą ich w swojej sypialni? Czy w kuchni?
Może jedno okropnie chrapie i dlatego mają osobne sypialnie? Może jedno ogląda tv do późna a drugie wcześnie wstaje? Nie widzę powodu dla którego teściowie mają rezygnować ze swojego komfortu.
Może mają piwnicę i tam autorka dostanie pokoik

przecież teściowie są przyzwoici - dali im pokój, dostęp do kuchni i łazienki w zamian za opłaty - to jest nieprzyzwoite? Nie wywalili iich na bruk, nie kazali wynajmować kawalerki, nie przymierają głodem - teściowie zachowali się ok. Zaraz będzie, że przecież dziecko autorki dorasta ii potrzebuje osobnego pokoju, więc teściowie powinni oddać kolejną sypialnię, bo inacczej będą nieprzyzwoici

tacy ludzie nie są przyzwoici, są raczej z gatunku tych, co się na to łaskawie, ale i niechętnie godzą, bo boją się, co ludzie powiedzą
Autorka pisała, że syn pomagał przy budowie domu. Ale przecież to nic nie znaczy, prawda? Swoją drogą, małżeństwo sypiające oddzielnie, w dwóch pokojach, to dla mnie osobiście kolejny dowód na to, jak wspaniałym właśnie małżeństwem są ci ludzie jakoś tych porywów uczuć itp. nie widzę, nie w tym przypadku.
Poza tym powtarzam jeszcze raz - gdyby sprawa dotyczyła tego kochanego syna, pewnie mnóstwo rzeczy wyglądałoby inaczej. Bo jeśli jemu się powodzi inaczej, lepiej, a mimo wszystko teściowa wciąż z upodobaniem bawi dziecko, choć wcale nie musi, to też o czymś to świadczy. Nawiasem mówiąc, to bardzo przydatna umiejętność wyrywania fragmentu czyjejś wypowiedzi z kontekstu
Stary 2016-03-17, 12:36   #133
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Przegapiłam coś o dwóch sypialniach?
Edit: a fakt, jest. No ale kurcze, po to budowali dom żeby mieć przestrzeń dla siebie.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 12:37   #134
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Swoją drogą, małżeństwo sypiające oddzielnie, w dwóch pokojach, to dla mnie osobiście kolejny dowód na to, jak wspaniałym właśnie małżeństwem są ci ludzie
Nie znasz powodów podjęcia takiej decyzji, więc nie ma sensu oceniać na jej podstawie jakości tego małżeństwa.
Stary 2016-03-17, 12:53   #135
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znasz powodów podjęcia takiej decyzji, więc nie ma sensu oceniać na jej podstawie jakości tego małżeństwa.
wiem, że oceniłam trochę na wyrost, ale piszę trochę na podstawie własnego doświadczenia - wszystkie osoby, prawda, że często starsze, sypiające w osobnych łóżkach, odnosiły się do siebie z, mówiąc delikatnie, umiarkowanym szacunkiem nie widziałam tam jakiegokolwiek głębszego zrozumienia czy uczucia ponure obserwacje, wiem, ale akurat takie a nie inne przypadki widziałam.
No i dobra, syn pod mostem nie mieszka, ale to ciągłe szczucie, plucie jadem i gromy - och, jakie to fantastyczne. I wyrozumiałe. Po prostu jeden syn jest książątkiem, drugi - brzydkim kaczątkiem. I zawsze mamusia jednemu będzie wszystko podtykać pod nos, a tego drugiego będzie gnoić. Cudowne podejście
Stary 2016-03-17, 13:16   #136
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Jak się ma toksyczna rodzinę to się bierze nogi za pas i ucieka, a nie siedzi na tyłku w ich domu i jeszcze narzeka, że mało miejsca.
Stary 2016-03-17, 13:33   #137
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się ma toksyczna rodzinę to się bierze nogi za pas i ucieka, a nie siedzi na tyłku w ich domu i jeszcze narzeka, że mało miejsca.
no to zamień się z autorką na jej sytuację i uciekaj tak szybko, zobaczymy, czy też będziesz taka mądra jak teraz
Stary 2016-03-17, 13:46   #138
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
no to zamień się z autorką na jej sytuację i uciekaj tak szybko, zobaczymy, czy też będziesz taka mądra jak teraz
Dzieci nie przynosi bocian. To była jej decyzja i musi ponosić jej konsekwencje.

Nie znam rodziny, w której mieszkający z rodzicami mieliby lepsze kontakty od rodzeństwa, które się wyprowadzilo.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-03-17, 13:56   #139
lubiekielbase
Zadomowienie

Autorko, a twój mąż nie odkrył, że coś jest nie tak, gdy budował dom z tylko 4 pokojami? Bo jakby miał z nimi mieszkać, to chyba byłoby ich więcej...
Stary 2016-03-17, 14:13   #140
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Dzieci nie przynosi bocian. To była jej decyzja i musi ponosić jej konsekwencje.

Nie znam rodziny, w której mieszkający z rodzicami mieliby lepsze kontakty od rodzeństwa, które się wyprowadzilo.

nigdy bym nie zgadła o tym bocianie, serio a wracając do braciszka, to mnóstwo rodziców, mamuś szczególnie, hoduje takie właśnie pączki w maśle i nie sądzę, żeby teraz, ni z tego ni z owego, się to objawiło. Moim zdaniem ten drugi był tym lepszym od zawsze.
Stary 2016-03-17, 14:24   #141
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Absolutnie nie. Nie wiem ile kosztuje żłobek, ale skoro autorkę przy zarobkach 2 tys na niego nie stać to obstawiam, że drogo. A studentka na pewno nie weźmie 1000 zł. Jak dobrze poszuka, to znajdzie opiekunkę za 5-7 zł za h i pójdzie do pracy.
taniej jest wysłać dziecko do żłobka. i serio, nawet studenci się cenią i nie chcą pracować za 5-7zł/h, bo to jest kpina. tym bardziej, że opieka nad dzieckiem to odpowiedzialność.
Cytat:
Napisane przez gereh Pokaż wiadomość
Kochana 15 latka myśli tak jak Ty... dorośli ludzie szukają kompromisów a nie zwad. Jeżeli nie może się z nią dogadać - wyprowadza się. Jeżeli się na to godzi - mieszka pomaga i nie marudzi.
jest szereg opcji między szukaniem zwad a wkręcaniem się w dupę człowiekowi, który nas nie lubi.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 14:41   #142
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
nigdy bym nie zgadła o tym bocianie, serio a wracając do braciszka, to mnóstwo rodziców, mamuś szczególnie, hoduje takie właśnie pączki w maśle i nie sądzę, żeby teraz, ni z tego ni z owego, się to objawiło. Moim zdaniem ten drugi był tym lepszym od zawsze.
U mnie było tak, że ja byłam ta "rozpieszczona " (dostawałam więcej kasy, nikt się nie interesował ocenami w szkole, mogłam wychodzić i wracać o której chciałam) a moja siostra zawsze była ta pilnowana przez babcię, odrabiali z nią lekcje, miała wyznaczone godziny wychodzenia i wracania, jak dostała złą ocenę to była kara, miała obowiązki. Ogólnie była traktowana gorzej niż ja.
Moja siostra wyniosła się 7 lat temu i od tego czasu jest ukochaną córeczką i wnusią, jak przyjeżdża to jest święto, babcia stoi przy kuchni i 3 dni gotuje, dzwonią do niej codziennie (gdy ja się wyprowadziłam to nikt mnie nie odwiedzil pół roku), porównują mnie do niej.
Tak że no.
Stary 2016-03-17, 14:55   #143
ajah
wańka wstańka

Przede wszystkim autorka może nie potrzebować niani na cały etat.
Wspominała o pracy zmianowej, jednak słowa nie powiedziała o godzinach pracy męża czy o potencjalnym wynagrodzeniu dla teściowej.

Generalnie autorka niewiele o swoich wysiłkach co do szukania pracy mówi, ani konkretnych planach na zmianę swojej sytuacji.
Dlatego uważam, że trochę na wyrost jest krytyka, która ją spotyka w tym wątku.
Stary 2016-03-17, 14:58   #144
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
ale co to zmienia, że był zawsze faworyzowany? mąż autorki nie jest oczkiem w głowie, rodzice ich tam nie chcą. wyobraził sobie, że jak pomagał na budowie, to mu się coś z tego należy. nie dziwię się frustracji rodziców - wybudowali sobie w końcu chałupę, pewnie na 'stare lata', a tu ich 32-letni synalek dalej nie odcina pępowiny, sprowadza laskę i do tego z dzieciakiem.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 15:11   #145
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
ale co to zmienia, że był zawsze faworyzowany? mąż autorki nie jest oczkiem w głowie, rodzice ich tam nie chcą. wyobraził sobie, że jak pomagał na budowie, to mu się coś z tego należy. nie dziwię się frustracji rodziców - wybudowali sobie w końcu chałupę, pewnie na 'stare lata', a tu ich 32-letni synalek dalej nie odcina pępowiny, sprowadza laskę i do tego z dzieciakiem.
już o tym pisałam, w razie, gdybyś jednak przegapiła, przypominam - faworyzowane dziecko ZAWSZE będzie lepiej traktowane, i wcale to nie świadczy dobrze o jego rodzicach. Wieczne wypominki i przypominanie komuś, że jest "zerem", też nie przemawiają na ich korzyść. Zachowanie teściowej potwierdza moje wrażenia. Po co pomaga drugiemu, skoro on żadnej pomocy nie potrzebuje? Bo lubi resztę już napisałam, uzasadniłam to, i nie chce mi się naprawdę, w kółko powtarzać jedno i to samo.
Stary 2016-03-17, 15:16   #146
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
już o tym pisałam, w razie, gdybyś jednak przegapiła, przypominam - faworyzowane dziecko ZAWSZE będzie lepiej traktowane, i wcale to nie świadczy dobrze o jego rodzicach. Wieczne wypominki i przypominanie komuś, że jest "zerem", też nie przemawiają na ich korzyść. Zachowanie teściowej potwierdza moje wrażenia. Po co pomaga drugiemu, skoro on żadnej pomocy nie potrzebuje? Bo lubi resztę już napisałam, uzasadniłam to, i nie chce mi się naprawdę, w kółko powtarzać jedno i to samo.
nie odpowiedziałaś na moje pytanie.

mi chodzi o to, że rodzice nie mają obowiązku mieszkać pod wspólnym dachem ze swoim 32-letnim synem, jego żoną i dzieckiem.
Stary 2016-03-17, 15:17   #147
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Ustaliliśmy, że teściowie nie są cacy. Masz jakąś.magiczną rade żeby tacy byli? Jak pisze dziewczyna, której facet nie jest cacy to jej się radzi najpierw rozmowę a później rozstanie. Nie ma magicznych sposobów na zmianę drugiego człowieka.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-03-17, 15:28   #148
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
czy o potencjalnym wynagrodzeniu dla teściowej.

Mogę sie założyć, ze by takowego nie bylo
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-17, 15:43   #149
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Ustaliliśmy, że teściowie nie są cacy. Masz jakąś.magiczną rade żeby tacy byli? Jak pisze dziewczyna, której facet nie jest cacy to jej się radzi najpierw rozmowę a później rozstanie. Nie ma magicznych sposobów na zmianę drugiego człowieka.
nie mam rady, bo tacy ludzie się nie zmieniają, ja o tym wiem. Jedyne, co autorka teraz może zrobić, to nie dawać się wciągać w zbędne dyskusje. Może to zniechęci bojową teściową co tu jeszcze może wchodzić w grę? Nie wiem, naprawdę, ale na pewno nie podlizywanie się, tak jak to niektóre osoby sugerują. Nasuwa mi się jeszcze jedna rzecz - teściowa nie powinna mieć aż tak wielkich pretensji, bo ostatecznie jednak zyskała pewnie darmową pomoc domową. Nie chce mi się wierzyć w to, że teściowa nigdy nie korzysta z przygotowanych obiadów itp.
kahoko hino - no i cóż, wyszło głupio, ale to nie jest powód, żeby kogoś tak strasznie gnoić. Nie i koniec. I to jest moja ostatnia i jedyna odpowiedź na twoje pytanie.
Ach, i jeszcze umknęło mi jedno - teściowa bezrobotna - więc dom utrzymuje de facto nie ona, tylko mąż, który potrafi być dość sympatyczny więc dla teściowej dodatkowy punkt. Mogę iść o zakład, że mimo iż domu nie utrzymuje - bezrobotna - to gdyby autorka dostała dobrą pracę, na pewno by tych pieniędzy ŻĄDAŁA. I urządzała w dalszym ciągu awantury

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2016-03-17 o 15:56
Stary 2016-03-17, 15:58   #150
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam rady, bo tacy ludzie się nie zmieniają, ja o tym wiem. Jedyne, co autorka teraz może zrobić, to nie dawać się wciągać w zbędne dyskusje. Może to zniechęci bojową teściową co tu jeszcze może wchodzić w grę? Nie wiem, naprawdę, ale na pewno nie podlizywanie się, tak jak to niektóre osoby sugerują. Nasuwa mi się jeszcze jedna rzecz - teściowa nie powinna mieć aż tak wielkich pretensji, bo ostatecznie jednak zyskała pewnie darmową pomoc domową. Nie chce mi się wierzyć w to, że teściowa nigdy nie korzysta z przygotowanych obiadów itp.
kahoko hino - no i cóż, wyszło głupio, ale to nie jest powód, żeby kogoś tak strasznie gnoić. Nie i koniec. I to jest moja ostatnia i jedyna odpowiedź na twoje pytanie.
Ach, i jeszcze umknęło mi jedno - teściowa bezrobotna - więc dom utrzymuje de facto nie ona, tylko mąż, który potrafi być dość sympatyczny więc dla teściowej dodatkowy punkt. Mogę iść o zakład, że mimo iż domu nie utrzymuje - bezrobotna - to gdyby autorka dostała dobrą pracę, na pewno by tych pieniędzy ŻĄDAŁA. I urządzała w dalszym ciągu awantury

śmieszna jesteś.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości