Mamusie czerwcowe 2016 cz.4 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-16, 23:29   #2791
majkela12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57416031]
W ogóle nie pisałam wam, że chyba w końcu dogadalismy się co do imienia... Będzie Hania :-D kolejna na czerwcowkach [/QUOTE]
Bardzo ładne imię, też je braliśmy przy wyborze dla córci, ale została Zocha

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57419311]

[/COLOR]O i witam się w 28tc [/QUOTE]
Witamy w III trymestrze

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Witam się z łóżka
Ostatnio mega intensywne dni mam i muszę was jakoś nadrobić. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za wizytujące. Mi z ostatniego badania wyszło, że mam jakieś coś i na chwilę obecną mam szlaban na basen
Byłam też u okulisty i niestety mam zmiany w siatkówce. Dostałam skierowanie do CC. Dobrze że już teraz wiem, przynajmniej się psychicznie na to przygotuje.
No i jeszcze wózek kupiłam na wyprzedaży zeszłorocznej kolekcji Mutsy Igo Comfort 2w1 za całe 1900 przynajmniej top już mam z głowy.
Super, że już bryka zakupiona a co do poodu, to przynajmniej wiesz na czym stoisz

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja już po wypiciu glukozy. siedzę już 30min i dopiero ją zaczęłam czuć. Rano mnie mąż wkurzył. Mam nadzieje ze nie wpłynie to na cukier na czczo. Próbowałam się zrelaksować po drodze.

[/COLOR]A i wczoraj bratowa urodziła małego Janka 3.5kg szczęścia
Kciukasy za wyniki i gratulacje dla cioci.

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Majkela, miałaś wcześniej problemy z ciśnieniem czy tak nagle Ci się podwyższone zrobiło? Uważaj lepiej na siebie co by Cię w szpitalu nie zamknęli
Chyba, że w wariatkowie
No właśnie nie miałam, a to już 3 wizyta i takie bratki wyszły. Dzisiaj mierzyłam i jak na razie ok.
Stary 2016-03-16, 23:36   #2792
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania wrzucę jutro ciuszki Dziś tez bylam w tym samym ciuchu ale tylko jedną rzecz wzięlm - szału nie było z malutkimi ubraniami - aż dziwne bo dostawa, a jak we wtorek wszystko za 1zł było to full do wyboru dla dzieciaczków. Może na tygodniu dorzucają jeszcze ubranka

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-16, 23:44   #2793
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Wow! jaka waga pięknie
Co do ciśnienia, to może po prostu syndrom białego fartucha mierz w domu i kontroluj
No i odpoczywaj w miarę możliwości:
No właśnie to samo powiedziałam lekarzowi, ale jemu nie było do śmiechu i potraktował to całkiem poważnie. No nic mierzę 3 razy dziennie i tyle

Cytat:
Ale lepiej kiedyś zrobił mój tata, kiedy jeszcze mieszkaliśmy razem. Wieczorem spotkaliśmy się w kuchni i mówi mi, że ta nowa pasta do zębów ma jakiś dziwny chemiczno- kwiatowy posmak i zapach... Okazało się że użył mojego kremu do depilacji

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to wczoraj zaczęliśmy 29tydz
Pięknie

Cytat:
A mi sie przypomniało, jak kuzynka mi opowiadała o swoim niedoszłym teściu(trochę świrował), że zrobiła mu się grzybica paznokci i stóp i smarował to domestosem, bo przecież to zabija zarazki...
Nie pytałam, czy coś mu się stało...:p

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ale mnie młoda kopnela w piczę aż gwiazdki zobaczyłam
skąd w niej tyle siły

Haha to ja też coś Wam "opowiem".
W tamtym roku pod koniec lutego wyjechałam na tydzień na szkolenie z pracy do Wrocławia. Maz został z Bartkiem w domu. I co dzień rozmawialiśmy kupe czasu przez telefon. Oczywiscie nawet slowem moj maz nie wspomnial ze skonczyl sie dla Bartka zel do kapieli. A zapasowy byl w komodzie o czym maz nie wiedzial.
I jak wróciłam z tego szkolenia przyszło do kąpieli Bartka patrze nie ma płynu. Pytam męża gdzie płyn. No to mi mówi ze się skończył. Wiec ja pytam w czym kapales Bartka? "No w tym" i pokazuje mi palcem na mój żel do higieny intymnej
Co do kłucia i kopniaków to synek też mi tak ostatnio zrobił, aż się zgięłam w pół. Co do higieny intymnej toć to bardzo delikatny płyn

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Byłam. I tak jak mówiłam nic nie załatwiłam ani żadnego konkretu sie nie dowiedziałam.
Pani do mnie zeszła i porozmawialysmy na spokojnie
Sprawa wyglada tak ze na podstawie złożonych dokumentów i wyjaśnień nie sa w stanie podjąć żadnej decyzji i przekazali gdzieś to dalej/ wyżej
I dlatego moja szefowa ma kontrole, moze nawet mnie bedą przesłuchiwać i jak tamci stwierdza ze jest ok to oni błyskawicznie wypłaca mi kasę itd
Tylko nikt nie jest w stanie mi powiedzieć ile to potrwa ...
Tylko współczuję

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja jutro idę na glukozę

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57445561]
Weronia dzisiaj bylo super bo pusto! Poplywalam nawet trochę a potem sobie polezalam na leżaku. Radość dziecka bezcenna jak Zosia lubi wodę! Na zjeżdżalni zjeżdża każdą pozycja, bokiem, na plecach, na brzuchu, głową w dół w ogóle jej nie przeszkadza że sobie głowę zamoczy całą tylko potem szuka mnie wzrokiem i pokazuje 'nonono' paluszkiem, czyli nie wolno pić wody
[/QUOTE]
Ojjj jak fajnie, zazdraszczam u nas w okolicy nie ma takich atrakcji, a szkoda, bo moje dzieciaki kochają wode

Cytat:
Melduję się z po USG Hania waży 1250gram jest ułożona posladkowo, ale mam się nie martwić bo podobno jest jeszcze czas żeby się przekrecila. Nerki położne prawidłowo co mnie uspokoilo przepływy prawidłowe, wszystko w normie! termin z USG wychodzi na 04/05-06 czyli pokrywa się teraz z tym z,OM
Hurra piękna waga rosną nam bobaski

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Zle spojrzałam na wynik mam 170!
Współczuję ale tak jak dziewczyny pisały (ja się nie znam) wystarczy dieta i będzie wszystko dobrze
Stary 2016-03-16, 23:55   #2794
Madzia9999
Zakorzenienie

Retyyy po tym śmieciowym żarciu z Maca mam biegunkę domniemam, że to od tego. Zjadłam frytki i chickera, potem mucflurry w aucie. Nie dość, że zgagę mam to i rewolucje biegunkowe
Zbieram się dziewczynki do spania. Dobrej nocki

Sophia Loren
Stary 2016-03-17, 07:01   #2795
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Retyyy po tym śmieciowym żarciu z Maca mam biegunkę domniemam, że to od tego. Zjadłam frytki i chickera, potem mucflurry w aucie. Nie dość, że zgagę mam to i rewolucje biegunkowe
Mam nadzieję, że już Ci lepiej!

Dzień dobry Ja od 6 na nogach
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:25   #2796
soffinka
Zadomowienie

Dzien dobry moglabym spac do 10 ale moj organizm tego do wiadomosci niestety nie przyjmuje

Znalazlam die fajne stronki napewno nam sie przydasza:
http://www.mlekoipieluszki.pl
http://www.promobaby.pl

Milego dnia
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:28   #2797
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja nie spie od piatej. Czas zbierac sie do pracy :/ chyba jutro pojde do lekarza po zwolnienie bo juz nie mam sily, a znowu mam zatkany nos, spac nie moge. Dzis św Patryka w ie, swieto, i znowu na parade nie pojde bo do pracy

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:30   #2798
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Mam w domu małego marudka i nie mam na nic czasu.
Synek w nocy z niedz. na poniedz. zaczął mieć trudności w oddychaniu. Prawie nie spałam bo sprawdzałam czy oddycha. Wstał słabiutki, po godzinie ułożył się w spacerówce i zasnął.
Oddychał tak ciężko, że nie mógł mówić, ucinał słowa bo tchu Mu brakowało. Pojechalismy do lekarza, dostaliśmy 2 rodzaje leków do inhalacji na rozprężenie klatki i na szczęście po 2 inhalacjach było już lepiej. Podobno wirusowe.
Chyba pierwszy raz tak się zestresowałam jak patrzylam na swoje dziecko które nie może oddychać.

Tak przy okazji... proponuję dopisać do listy zakupów inhalator (nebulizator). Naprawdę super sprawa! My używamy dopiero od jakiegoś czasu ale uważam, że to bardzo przydatny wynalazek.
Ja kupiłam jak mała miała może pół roku, wtedy trochę kaslala, fakt, przydatna rzecz. Zdrowka dla synka!

Ania gratuluję wygranej! Zazdraszczam pozytywnie warsztatów, gratisów i nagród

Co do diety cukrzycowej to sama byłam w szoku jakie potrawy można robić! Zamiast cukru-ksylitol lub stewia i wychodziły takie słodkości że fakt faktem na pewno taka dieta do tanich nie należy. Ale mus to mus

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:34   #2799
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że już Ci lepiej!

Dzień dobry Ja od 6 na nogach
Ja też o 6 się przebudzilam bo tz do pracy wychodzil
Dzis z rana jeszcze niezdrowa kupę zrobiłam, oby to był koniec rewolucji po fast foodowych :P

Cytat:
Dzien dobry moglabym spac do 10 ale moj organizm tego do wiadomosci niestety nie przyjmuje

Milego dnia
Wzajemnie
Idziesz do Biedry? Ja zjem śniadanie i się zbieram

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ja nie spie od piatej. Czas zbierac sie do pracy :/ chyba jutro pojde do lekarza po zwolnienie bo juz nie mam sily, a znowu mam zatkany nos, spac nie moge. Dzis św Patryka w ie, swieto, i znowu na parade nie pojde bo do pracy
Kochana jeśli tylko czujesz, że nie dajesz rady to bierz zwolnienie. Podziwiam, że przy fizycznej pracy tak dlugo jesteś aktywna zawodowo.
Dziś imieniny mojego TZ

Sophia Loren
Stary 2016-03-17, 07:37   #2800
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne imię, też je braliśmy przy wyborze dla córci, ale została Zocha

Witamy w III trymestrze

Super, że już bryka zakupiona a co do poodu, to przynajmniej wiesz na czym stoisz

Kciukasy za wyniki i gratulacje dla cioci.

Chyba, że w wariatkowie
No właśnie nie miałam, a to już 3 wizyta i takie bratki wyszły. Dzisiaj mierzyłam i jak na razie ok.
U mnie Zosia to pierwsza a miał być Karol

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:

Milego dnia
Korzystałam głównie z promobaby, super stronka!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:39   #2801
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Wzajemnie
Idziesz do Biedry? Ja zjem śniadanie i się zbieram
Przejde sie pozniej najbadziej mnie ren recznik interesuje bo nie mam , ogolnie kupilam dwa piekne biale zwykle reczniki i w nie mam zamiar wycierac dziecko - ale jeden z kapturkiem chociaz do tego szpitala zakupie ;p

Moj TZ ma 30stke w niedziele
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 07:40   #2802
Kociak85
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57476601]Co do diety cukrzycowej to sama byłam w szoku jakie potrawy można robić! Zamiast cukru-ksylitol lub stewia i wychodziły takie słodkości że fakt faktem na pewno taka dieta do tanich nie należy. Ale mus to mus[/QUOTE]
Ja ksylitolu normalnie zamiast cukru używam

Inhalator wcześniej czy później się przy małym dziecku przyda. Także też polecam
Stary 2016-03-17, 07:42   #2803
haneczkab92
Ania

Witam ja się obudziłam, bo tż do pracy, poszłam do toalety i jakoś tak przypadkiem usiadłam do komputera...

Cytat:
Synek w nocy z niedz. na poniedz. zaczął mieć trudności w oddychaniu. Prawie nie spałam bo sprawdzałam czy oddycha. Wstał słabiutki, po godzinie ułożył się w spacerówce i zasnął.
Oddychał tak ciężko, że nie mógł mówić, ucinał słowa bo tchu Mu brakowało. Pojechalismy do lekarza, dostaliśmy 2 rodzaje leków do inhalacji na rozprężenie klatki i na szczęście po 2 inhalacjach było już lepiej. Podobno wirusowe.
Chyba pierwszy raz tak się zestresowałam jak patrzylam na swoje dziecko które nie może oddychać.

Tak przy okazji... proponuję dopisać do listy zakupów inhalator (nebulizator). Naprawdę super sprawa! My używamy dopiero od jakiegoś czasu ale uważam, że to bardzo przydatny wynalazek.
Dobrze, że już lepiej.
Co do inhalatora, to ja od początku mam na liście.
Jaki masz?

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
również odpuszczam bo to fejs...
koleżankę spotkałam jak szłam na autobus a na fejsie juz napisała posta.. milo było cie spotkać wyglądasz kwitnąco... i pewnie wszyscy nasi znajomi sie domyślili a nikomu się nie chwale.
Ja też nie ogłaszam tego na fejsie, tak też się specjalnie nie chwalę. A pamiętam, jak (bliska)koleżanka na święta życzenia wysłała: Wesołych Świąt dla Was i maluszka...
Myślałam, ze ja uduszę. Usunęłam od razu, i napisałam jej, że nie ogłaszam tego na fejsie! a ona: no właśnie nie wiedziałam, czy napisać czy nie.
Kto się miał domyślić, ten się domyślił...

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:02   #2804
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Miszkaa ogromnie ci współczuję tego stresu!!!

TAK - nebulizator i nawilżacz powietrza to podstawa

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

Co do stewii - z cukru zrezygnowałam calkiem. Musze ogarnąć dania główne

Zaraz jadę do l.rodzinnego po skierowanie do diabetologa. Ochlonelam i juz mi lepiej. Dziękuję wam za rady za wsparcie!!!!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:10   #2805
australia87
Zakorzenienie

Kurczę, już połowa marca, a tu jeszcze tyle rzeczy do kupienia! Inhalator mam w planach kupić, ale to już raczej po urodzeniu, a nawilżacz powietrza to jak dla mnie zbędny wydatek

O matko, ale się objadłam placuszkami Anuszki
Stary 2016-03-17, 08:30   #2806
anuszka1984
Zadomowienie

Witajcie mamusie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
O matko, ale się objadłam placuszkami Anuszki
O matko! Zjadłabym Ale na razie muszę kombinować z innymi plackami Robiłam już parę razy Zuzi i tak mnie korciły, ale nie wzięłam nawet gryza

Cytat:
Ojej, współczuje Też bym się strachu najadła!

Cytat:
Dodam na pierwszą stronę
Z promobaby korzystałam. Bardzo przydatna

Cytat:
na warsztatach babeczka mówiła ze nie warto kupować takich okryc kąpielowych bo dzieci szybko z nich wyrastają.. ze lepiej kuć 3-5 szt duże ręczniki kąpielowe.
Ja przy Zuzi od urodzenia używam tych ręczników z kapturkiem z Babyono 100x100 cm. Sprawdzają się do dziś i myślę, że posłużą jeszcze długo One naprawdę są duże! Mi spokojnie taki ręcznik po kąpieli by wystarczył

olinka ja ksylitolu też nie używam. Wolę nie nakręcać apetytu na słodkie... z każdym dniem jest mi coraz łatwiej obejść się bez słodyczy i owoców

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:35   #2807
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam. I tak jak mówiłam nic nie załatwiłam ani żadnego konkretu sie nie dowiedziałam.
Pani do mnie zeszła i porozmawialysmy na spokojnie
Sprawa wyglada tak ze na podstawie złożonych dokumentów i wyjaśnień nie sa w stanie podjąć żadnej decyzji i przekazali gdzieś to dalej/ wyżej
I dlatego moja szefowa ma kontrole, moze nawet mnie bedą przesłuchiwać i jak tamci stwierdza ze jest ok to oni błyskawicznie wypłaca mi kasę itd
Tylko nikt nie jest w stanie mi powiedzieć ile to potrwa ...
Szkoda słów. A jak byś codziennie czy co drugi dzień tam chodziła i męczyła? Już mieli by Ciebie tak dość że może by to wszystko szybciej poszło? Albo rzeczywiście pisać pismo za pismem, że nie masz środków do życia i ich opieszałość naraża Cię na życie w nędzy ?Albo tak jak pisała jedna z dziewczyn, pisać pisma i załączać rzecznika praw obywatelskich, rzecznika praw dziecka itp. Nie zazdroszczę sytuacji.

Cytat:
Melduję się z po USG Hania waży 1250gram jest ułożona posladkowo, ale mam się nie martwić bo podobno jest jeszcze czas żeby się przekrecila. Nerki położne prawidłowo co mnie uspokoilo przepływy prawidłowe, wszystko w normie! termin z USG wychodzi na 04/05-06 czyli pokrywa się teraz z tym z,OM
Duża dziewczynka
Cytat:
Odkryłam, że da się z,tel wrzucić zdjęcia w aplikacji wizaż :P
Wrzucam pieska
Jejku jaki słodziak też chcę pieska ale na razie mam dwa koty, więc by mnie TŻ chyba w psychiatryku zamknął, jak bym jeszcze psa przewlekła

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Pocalowalam juz dwa razy wc, wiec chyba jekitowka pewnie od malej się zarazilam, bo z pon na wt wymiotowala i miala problemy z brzuszkiem itd, tyle ze mala szczepiona, wiec na cale szczęście jej nie rozlozylo.

Dzieki dziewczyny. Banana moze sprobuje zjeść, a węgla nie mam, ale juz zlecilam tztowi żeby rano przywiozl. Mam smecte, ale tego pewnie nie mozna.
Dużo zdrówka, oby szybko przeszło
Cytat:
Też mnie reczniczek kusi pójdę z rana i lookne

Witamy w 3cim trymestrze szybko zleciło prawda?
Ta firma HubiWorld ma siedzibę przy mojej pracy, zadzwonie czy maja odbior osobisty
Jaką komoda kupiliscie? Ja planuję klasyczna Malm tą wieksza. Reczniczek też jeden kupię w Ikei dla małej
My kupiliśmy właśnie Malm - ta największą . Jeszcze mieliśmy to szczęście, że była na promocji i zamiast 399 daliśmy 299
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;57463776]Ja odpuszczam okna. Maz umyje

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
U mnie też mąż będzie proszony do okien. W końcu nie będę się z brzuchem z 4 piętra wychylać
Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po wizycie Tymek rośnie jak szalony. Waży już 1170 g. Przez tydzień przytył 250 gram Teraz był ułożony pośladkowo a wcześniej główkowo także ma jeszcze dużo miejsca i przekręca się na wszystkie strony. Piękną buźkę nam dzisiaj pokazał i drapał się stopą po twarzy Co do tej mojej wizyty w szpitalu to dr powiedziała że bardzo możliwe że to infekcja wywołała te bóle brzucha bo już jak mnie przyjmowali to miałam podwyższone CRP. Wczoraj skończyłam brać antybiotyk i dzisiaj zrobiłam sobie badanie krwi i to CRP z 50 spadło do 10 więc jest dobrze ale nadal ponad normą która jest w granicach 0-5. Także za tydzień jeszcze raz muszę iść zrobić badanie krwi. Poza tym wszystko dobrze i mogę ćwiczyć na szkole rodzenia
super że wszystko ok. Piękne Ci synek rośnie
Cytat:

Dużo zdrowia dla synka.

Cytat:
Jak już nie dajesz rady to nawet się nie zastanawiaj tylko bierz to zwolnienie.

Ja też byłam wczoraj na warsztatach Mamo to Ja i pan od bezpieczeństwa mnie chyba przekonał do kupna bazy i nie włożenie dziecka na miejscu pasażera, co oczywiście miałam w planach. I zdecydowanie będę wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej.
Ja dziś idę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Skoro nie mogę chodzić na basen to gdzieś tą energię spożytkować muszę a sama w domu nie umiem ćwiczyć mam nadzieję, że za tydzień mi lekarz pozwoli już chodzić na basen.
Stary 2016-03-17, 08:38   #2808
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
O matko! Zjadłabym Ale na razie muszę kombinować z innymi plackami Robiłam już parę razy Zuzi i tak mnie korciły, ale nie wzięłam nawet gryza
Twarda jesteś! Brawo Ty!
Stary 2016-03-17, 08:39   #2809
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Hej, piękna pogoda a ja mam lenia :-(
Może po kąpieli mi się odmieni.. Mam dzisiaj w planach pieczenie bułeczek i prasowanie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:52   #2810
ania230
Zakorzenienie

dzień dobry
Ja też już na nogach od 7.30 Tż wstał i jakoś i ja wstałam, a potem się już nie kładłam.
Dzisiaj sporo chce zrobić bo ostatnio nie miałam na to siły:
prasowanie, umycie lodówki, segregacja ubranek, pranie i drobne zakupy w lidlu.

W planach mam zrobić zupę kalafiorową oraz pierś z ziemniaczkami

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Może po kąpieli mi się odmieni.. Mam dzisiaj w planach pieczenie bułeczek i prasowanie.
Wszystko przed Toba, chęć może jeszcze przyjdzie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:52   #2811
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

olinka ja ksylitolu też nie używam. Wolę nie nakręcać apetytu na słodkie... z każdym dniem jest mi coraz łatwiej obejść się bez słodyczy i owoców

Dokladnie. Nie chce NIC z cukrem zaczynać. Trudno. Tylko jak myślę o świętach to plakac mi się chce. Będę jeść warzywa
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:56   #2812
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy Zuzi od urodzenia używam tych ręczników z kapturkiem z Babyono 100x100 cm. Sprawdzają się do dziś i myślę, że posłużą jeszcze długo One naprawdę są duże! Mi spokojnie taki ręcznik po kąpieli by wystarczył
ja mam mniejsze ręczniki i w takim razie takie dwa duże będę musiała zakupić.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dokladnie. Nie chce NIC z cukrem zaczynać. Trudno. Tylko jak myślę o świętach to plakac mi się chce. Będę jeść warzywa
olinko a może nie będzie tak źle jak myślisz

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
justynko jak już odczuwasz brak siły to jak najbardziej odpoczynek jest wskazany

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-17, 08:57   #2813
Radena
Zadomowienie

Dzień dobry Brzusie:-*
Ja dziś wyjątkowo długo pospalam,normalnie Koło 7 wstaję,a dziś patrzę na zegarek a tu już po 8. Ale pewnie i tak sporo śpię biorąc pod uwagę,że nie chodzę w nocy na siku.Tzn trochę mi się chce,ale nie na tyle żeby nie wytrzymać do rana
Zaraz się zbieram do tej biedry chyba,może kupię jakieś owocki i sałatę do greckiej,bo pozostałe produkty mam. Obejrzę te dzieciowe rzeczy i jak mi się nic nie spodoba to na siłę nie będę kupować.
PikPik09,powodzenia na wizycie
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 08:57   #2814
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu jak się czujesz?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-17, 08:58   #2815
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Przejde sie pozniej najbadziej mnie ren recznik interesuje bo nie mam , ogolnie kupilam dwa piekne biale zwykle reczniki i w nie mam zamiar wycierac dziecko - ale jeden z kapturkiem chociaz do tego szpitala zakupie ;p

Moj TZ ma 30stke w niedziele
Ja mam jeden fajny puchaty biały recznik od mamy i też będzie dla Hani
To w niedzielę imprezka się szykuje

Cytat:
Witam ja się obudziłam, bo tż do pracy, poszłam do toalety i jakoś tak przypadkiem usiadłam do komputera...

Dobrze, że już lepiej.
Co do inhalatora, to ja od początku mam na liście.
Jaki masz?

Ja też nie ogłaszam tego na fejsie, tak też się specjalnie nie chwalę. A pamiętam, jak (bliska)koleżanka na święta życzenia wysłała: Wesołych Świąt dla Was i maluszka...
Myślałam, ze ja uduszę. Usunęłam od razu, i napisałam jej, że nie ogłaszam tego na fejsie! a ona: no właśnie nie wiedziałam, czy napisać czy nie.
Kto się miał domyślić, ten się domyślił...
Też bym usunęła taki wpis. Mam duże zdystansowanie to wrzucania na fb całego swojego życia :p
Nie będę też dodawala pierdyliarda zdjęć dziecka - chybs ze odpieluszkowe zapalenie mózgu mnie dopadnie ale uchron panie :p

Chudziaszek kociaki też są fajne suuper z komoda Wam się udało. My chyba w weekend podjedziemy albo na spokojnie w poniedziałek do Ikeii.

Zbieram się do Biedry

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Hm co za bułeczki?

Sophia Loren
Stary 2016-03-17, 08:59   #2816
201711281320
Konto usunięte

Hej Dziewczynki!
Ale mam dzisiaj poranek Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok...
Jak zawsze się tak rusza, że aż brzuch podskakuje tak teraz jedynie bardziej delikatnie ( chociaż i tak poczułam ulgę, że się poruszył w miarę szybko). Jestem w pracy i nie wiem co robić. Dziecko się rusza więc teoretycznie ok... Dłonie mnie szczypią, bo mam zdarty naskórek... Boże, co za oferma ze mnie
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:01   #2817
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzusie:-*
Ja dziś wyjątkowo długo pospalam,normalnie Koło 7 wstaję,a dziś patrzę na zegarek a tu już po 8. Ale pewnie i tak sporo śpię biorąc pod uwagę,że nie chodzę w nocy na siku.Tzn trochę mi się chce,ale nie na tyle żeby nie wytrzymać do rana
Zaraz się zbieram do tej biedry chyba,może kupię jakieś owocki i sałatę do greckiej,bo pozostałe produkty mam. Obejrzę te dzieciowe rzeczy i jak mi się nic nie spodoba to na siłę nie będę kupować.
PikPik09,powodzenia na wizycie
to się wyspałaś
w promocji są pomarańcze a w biedronce są najlepsze
kurde ale mnie kusicie żeby się przejechać i zobaczyć te koce i ręczniki... mam dzisiaj cały dzień wolny więc nigdzie się nie muszę śpieszyć

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Ale mam dzisiaj poranek Tuż pod drzwiami do pracy się wywaliłam. Jest tam dziura w chodniku i nie wiem jak to robiłam ale się potknęłam i brzuch mnie jakby przeważył do przodu. Jak się podniosłam to normalnie gwiazdy widziałam pomimo, że w głowę się nie uderzyłam. Wszystko mi wirowało! Asekurowałam się rękami ale upadłam na brzuch i teraz się trochę boję czy z Ignasiem wszystko ok...
Jak zawsze się tak rusza, że aż brzuch podskakuje tak teraz jedynie bardziej delikatnie ( chociaż i tak poczułam ulgę, że się poruszył w miarę szybko). Jestem w pracy i nie wiem co robić. Dziecko się rusza więc teoretycznie ok... Dłonie mnie szczypią, bo mam zdarty naskórek... Boże, co za oferma ze mnie
śliweczko może jednak pojedz na ip i po proś o popatrzenie czy wszystko okey... bo jednak to się wywróciłaś i to na brzuszek.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-03-17, 09:01   #2818
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu jak się czujesz?
Już ok ale jedzenie frytek, chickera, puszka coli a za chwilę mcflurry to nie był dobry pomysł :P w takiej euforii po usg byłam, że smieciowego jedzenia się najadlam.

Sophia Loren
Stary 2016-03-17, 09:03   #2819
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczynki!
Śliweczka, ja bym pojechała sprawdzić,czy nic się nie stało. W końcu to nie jest tak,że Ci się coś wydaje tylko naprawdę się przewrocilas
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 09:03   #2820
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Już ok ale jedzenie frytek, chickera, puszka coli a za chwilę mcflurry to nie był dobry pomysł :P w takiej euforii po usg byłam, że smieciowego jedzenia się najadlam.
no wiesz miałaś smaczka ale dobrze że wróciło wszystko do normy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości