|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Paula trzymamy kciuki
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śpiocha czasem się udaje... ale ona się budzi jak ją przebieram. Dzisiejsza noc to masakra. Lilka zrobiła sobie z mojego cyca smoczka. Jak wisiała na cycu to było dobrze... a jak jej zabrałam to ryk... i tak w kólko. :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Pauluś mocne kciuki będzie dobrze jak miniona nocka
moja mała też dziś 5 h przespała z przerwą na podanie smoczka także z wrażenia spać nie mogłam ) i trzymajcie kciuki bo chyba pokarm nadciąga bo już byłam załamana ale chyba wraca... A już pół apteki internetowej wykupilam z herbatek i tego specyfiku co tu pisaliście ale jeszcze nie przyszło
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
Paula trzymam kciuki, bedzie dobrze
![]() Elena czasami dzieci potrafia ze zmeczenia tak nagle plakac, moja tak robi wlasnie a potem usypia jak beton ![]() U nas slaby wieczor i cudowna noc Jagodzie cos tak furczy w nosie prawie od urodzenia ale wczoraj w nocy sie pogorszylo. W dzien tez bylo coraz glosniej i nawet oddech miala przyspieszony a na wieczor zaczela kaszlec tak sie wystraszylam, ze pojechalam z nia do lekarza po godzinach. Naczekalysmy sie jak glupie wrocilam o 23 a J spala w foteliku. Zanioslam ja do kolyski z przekonaniem ze sie zaraz obudzi i nawet jej nie przepbralam w pizamke. A ona spala do 2:30 Potem bylo karmionko do 3:30 i zasnelysmy razem ale potem sie obudzilam i odlozylam mala do kolyski i spalysmy do 7:30 bonus ![]() ![]() Na szczescie lakarka powiedziala ze oskrzela czyste
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Paula kciuki
![]() Ja jutro będę tak chodzić bo mamy wizyte u neonatologa żeby sprawdzić tą jej anemię i jak pępek w końcu do jutra nie odpadnie to do chirurga a nie zanosi się na to U nas kolejna dobra nocka. Obudziła sie o polnocy i 3.30. O 5.30 zaczela ja kupa męczyć ale dostala cyca na śpiocha i obudziła sie w dobrym humorze i pełnym pampersem o 7. Ale je w nocy z obu cycow inaczej marudzi bo nie dojadła Teraz śpi a jak wstanie idziemy na długi spacer bo pogoda fantastyczna... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-03-17 o 10:35 |
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Mi dzisiaj mały znowu szalał do 00:30 w nocy tak samo jak wczoraj, tylko wczoraj potem już ładnie spał, a dzisiaj obudził się po półtora h i denerwował się na cyca
chyba ze 2h wojowalismy i usnął, potem jakaś pobudka albo 2 bo nie przytomna musiałam być i wstał o 9 pocycał chwilę i dalej śpi a ja zamiast zjeść śniadanie to czekam, bo w każdej chwili może się obudzić ![]() Dziewczyny szczepicie na pneumokoki? TŻ się upiera, a ja nie jestem przekonana. |
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Wykalacka będę szczepic, ale później trochę, nie na tej pierwszej wizycie.
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz każdy ma inne zdanie na ten temat...a słyszałam że od przyszłego roku będzie to szczepienie w obowiązkowych
|
|
#2440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wieczór słaby ale Mały znów poszedł spać o 22:30 więc fajnie. jedna pobudka na szybkiego cyca i ostatecznie o 6:30 wstaliśmy. Nie mam siły do swojego starszego dziecka
|
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakby nie zeszło, to tymi magicznymi gąbkami spróbuj. Mnie jeszcze nie zawiodły ![]() Esor - pytałaś o cenę. Ja dostałam cenę za jedzenie + robocizna, bo 2 panie były na miejscu i przygrzewały, podawały itd. Agaty nie widzę, pewnie ma taki sajgon jak u mnie, albo i lepszy! Powiem Wam, że z 2 dzieci to jednak był luz... Paula - trzymam kciuki! Edytowane przez mamusiaczek Czas edycji: 2016-03-17 o 12:09 |
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Za 1,5 godziny jedziemy. Czekam na tz aż wróci z pracy. Dzisiaj taka ładna pogoda u nas jest. Az szkoda w domu siedzieć. Może później wyjdę tylko nie wiem o której z zakupów wrócimy. Bo musze jakieś bodziaki dokupić bo mała ledwo wchodzi w 62 juz A dla mnie jakieś staniki do spania miękkie bo te do karmienia są niewygodne
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska jest niemozliwa.. Ie dosc ze w nocy prawie nie spala wcozraj weiczorem nie spala dzis od rana nie spi na chwile zasnela to ja ja w wozek bo ladna pogoda i musialam skoczyc do rosmana a mam 5 min do niego. Ale tylko wyszlam z rosmana i ryk. Wczoraj na soacerze to samo.. Ja nie wiem juz co mam z nia robić... Cycka nie chce smoczka nie chce brzich nie boli itd itd itd....
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Marta wspolczuje ... W takiej sytuacji sama bym wymiekla na moją nie ma lepszego sposobu jak spacer śpi jak zaczarowana ... Badzia ja nie pomoge z plamami ostatnio sama wychodziłam z łazienki i odcisnęłam pośladki wysmarowane masłem shea czy jak to się pisze na ścianie i tak myłam że gorzej rozmazałam i TŻ malował :P
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Haha pośladki na scianie?:-P
Na moja tez spacer dziaal ale teraz to juz nic. Otworzylam drzwi balkonowe i uspalam w wozku.. I tak co chwila oczy otwiera ale chociaz moze da pranie rozwiesic ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Ta zdarzylam lozko kocem przykryc hahaha zabierzcie ode mnie Samare!
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Czy ta Samara wreszcie opuści nasz wątek już pora aaasio !!
|
#2448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale taki plus, że w nocy ładnie śpi.Cytat:
![]() Cytat:
My po spacerku. Piękna pogoda za oknem
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Moglaby:-P
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Samara ma bliźniaka.... Mój mały nie śpi od 8.00 a wczoraj od 14 do 21 nie spał. W nocy jak się obudził na karmienie to 2 godziny sobie nie spał a po godzinie sie budził już... Chce mi się spać... No masakra, ktos mi dziecko zaczarował...
|
|
|
|
#2451 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
I to wyszło sporo lepiej cenowo niż tańsza knajpa? Czesc laski. Wpadam na szybko bo Hania mało dziś spi, ale mam dwa pytania... 1) Czy mozliwe, ze laktacja mi sama z siebie zaczyna ustawać? Do tego odciagnelam pokarm z obu (!) piersi po kilka minut, nie patrzylam na zegarek, ale konczac z obu juz slabo lecialo wiec prawie do oproznienia i... niewiele ponad 20 ml 2) wiecie czy da sie skads wytrzasnac ciuch dla mamy i corki taki sam? Wiecie jakas np sukienka? Znalazlam na necie same takie dla wiekszych dziewczynek, a chodzi mi o ciuch typu rozmiar 68.
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Samara była od 21.30 do 3.30 :-(
Dziewczyny dzięki za linki odnośnie przechowywania mleka ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Paula kciuki!
Marcia wspolczuje! Mój też tak ma, ale głównie wieczorami. Może jej za gorąco, za zimno, nuda? Szkoda, że nasze dzieciaczki nie potrafią mówić!
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Figa, mozliwe, ze to był ból brzuszka spowodowany gazami, bo wczoraj było u niego kiepsko z kupą, pzyzwyczailiśmy się, że podczas 1 karmienia potrafi walnąć i 3 kupy, a wczorj były 2 prez cały dzień. W każdym razie mam nadzieję, ze taki dziki wrzaskun nie powróci .Dziś rano bąbel zjadł z obu cyców, dopił niestety mm, ale zaczął marudzić, więc włączylismy niezawodną suszarę i po minucie główka opadła i Milan zasnął o 9tej tak twardo, ze obudził się spokojniutki po 4 godz. Znów oba cyce i do łózia. ale jakoś postekiwał na początku przez sen, teraz nie. W nocy pobudki standardowo- 23( lub 22), 2(lub 1), 4(lub 5),a mi się wydawało jakbym karmiła cała noc , na szczęście jak do tej pory na nocki wystarcza małemu moje mleko, po takich przerwach mam aż guzki twarde w piersiach i na początku Milanowi cięzko ssać, a mleko aż wypływa na policzki i bródkę. Więc się nie dziwię, ze najada się tylko jednym.
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Agaczilla?
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Kto wiee.. Nie wiem ja jiz tylko ja glowie nie staje wiec wątpię ze sje nudzi :-D
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia, to juz niedługo będziesz miała koniec zaliczeń
Ja sie zastanawiam czy dałoby się jakos w ciagu dnia Milanowi skrócić drzemki, to moze w noce by wiecej spał i np. tylko 2 pobudki? tylko jak to zrobić, jak on sam pada i nie mam serca go trzymać bez snu, zreszta nie wiem, czy udałoby się tak .---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Też o niej myślę, ale na pewno nie ma lekko z 3 dzieci, tym bardziej sama ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Siasia, super, ze mała zdrowa, nie ma nic gorszego, niz chore dziecko, tym bardziej takie malutkie Wykalacka, ja będę szczepić 6w1, termin pierwszego szczepienia mielismy wyznaczony na 7 kwietnia, ale przez chorobę małego odroczono nam, 11 kwietnia mamy wizytę w poradni neonatologicznej i zobaczymy, kiedy będziemy mogli zaszczepić. Poza tym bierzemy rota, a 1 dawkę trzeba podac do 12 tyg. życia dziecka, na pneumo też bedziemy szczepic, ale to później- jak mały bedzie miał około 6mcy. Ja na początku miałam brać tylko obowiązkowe+pneumo, ale jak mały zachorował, to zmienilismy zdanie, tym bardziej, ze córka wprawdzie sama chorowac nie bedzie, ale przyniść moze każde swiństwo ze szkoły. |
|
|
|
#2459 |
|
Raczkowanie
|
hej,
wpadam na szybko. Nie potrafie sie jakos zorganizowac, zeby chwile posiedziec przy kompie, a na tel nie mam wizazu :/ moj maly dwie ostatnie nocki nie chce spac i tak mysle, ze jest temu winny zapchany nosek. Jechac do lekarza czy wystarczy wkraplanie soli i oczyszczanie noska?
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Woda morska na pewno nie zaszkodzi, a może to z suchego powietrza ten zapchany nosio? I obserwuj synka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

A co do tego płaczu takiego nagłego, to może jednak jakiś gaz mu po jelitach poszedł?
także z wrażenia spać nie mogłam 

i cudowna noc
a ja zamiast zjeść śniadanie to czekam, bo w każdej chwili może się obudzić