|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
Szkoda mi teraz kupić i później nie założyć dziecku nie założyć bo będzie zbyt zimno/ciepło. Oliwka bardzo wolno rosła np i dopiero w przedszkolu gdzieś tam wyszła na średnią w siatce centylowej a tak zawsze była na samym dole. Więc ja tak daleko w przyszłość z ubraniami nie wybiegam ![]() Sklepy i internet pod nosem jakby co ![]() Podobnie zrobiłam z mniejszym rozmiarem - bo u mnie każdego roku lato to jedna wielka niespodzianka. Pierwsze moje 3 lata tutaj były piękne. Za to cały zeszły rok był brzydki, słońca jak na lekarstwo. Wiało, padało i do dupy. Ten rok póki co się lepiej nie zapowiada. Słońce raz na tydzień;/ Welcome to Scotland ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cześć! Jeatem po moczu i krwii
![]() ![]() Dołączam do mam, które nie mają nic dla maluszków. Ja mam chyba z trzy body z krótkim rekawkiem i tz ostatnio kupił małe szare dresy ![]() dzisiaj jadąc na pobieranie krwi dostałam trzy solidne kopniaki w brzuch ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() no właśnie też zależy od dziecia, ja jak się urodziłam to ważyłam 2.560 chyba, moje całe rodzeństwo tak samo było malutkie i drobne. pamiętam jak mama po siostrze rocznej dawała cioci ciuszki to jej piecio miesieczna corka odrazu to nosiła albo nawet za małe jej były, więc nic większego niż 68 narazie nie kupuje, jak się okaże, że bobo większe to się kupi jakieś zwyklaki w pepco nawet |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() U mnie piękne słoneczko i dzis skonczyłam 20 tydzien ![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko 4 tygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego samego dnia na tutejszym forum wrzuciła zdjęcia swojego synka jak mu wyskoczyło uczelnie od tych klejonego napisów na bodziakach. Dokładnie to ten napis odbił mu się na brzuszku jako wielka czerwona plama w kształcie tego napisu. Chyba wolę jednak kupić w lumpie jakieś lepsze za tą samą cenę. Bodziak w pepco kosztuje 1f a wczoraj w lumpie za 1f kupiłam śpioszki z neta, koszulkę i czapeczka do tego. Chyb moja noga w pepco już nie powstanie
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4596 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny, pozniej Was nadrobię chciałam sie tylko przywitać i powiedziec ze sytuacja sie u mnie uspokoiła a wczoraj był naprawdę piękny dzien. Psu sie poprawiło juz jest znacznie lepiej choc codziennie jeździmy na zastrzyk. Mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej. Na wizycie wczorajszej ginekolog chyba spełnił moje marzenie bo powiedział ze wszystko wskazuje na to, ze mamy DZIEWCZYNKĘ!!!!!!!! Taka byłam szczesliwa ze aż sie popłakałam
![]() Normalnie jestem mega szczesliwa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zadomowienie
|
dziś dzień św. Patryka.
![]() ![]() ![]() Świętujemy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |
Rozeznanie
|
o matko to jest przerażające!!! jak oni mogą takie rzeczy robić w ciuchach dla dzieci
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4599 |
Raczkowanie
|
Aaaaah i mój wielocytat znowu poszedł się.... Co jest z tym wizażem -.-
Witam nową mamusię ! ![]() Tija - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, dużo miłości, ciepła i wspólnie spędzonych chwil! ![]() Dziewczyny zakupy i kompletowanie całej wyprawki to oprócz rosnącego brzuszka i kopniaczków dla mnie najwspanialsze momenty ciąży ![]() Było pytanie o rożki, my kupiliśmy jeden - nawet jak posłuży moment to będę zadowolona ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o wypłacanie wynagrodzenia na L4 to u mnie wypłaca pracodawca i jest zawsze na czas tak jak były przelewy gdy jeszcze pracowałam. Natomiast był problem z pierwszym tygodniem L4 bo u nas wypłaty są pod koniec miesiąca i ten ostatni tydzień ponad byłam na L4 z powodu przeziębienia, więc moja wypłata była pomniejszona o ostatni tydzień pracy a z kolei w następnym miesiącu ten tydzień mi wyrównano ![]() Jeśli chodzi o rozmiar ubranek to ja puki co kupuję rozmiar 62 albo 0-3mc a myślę że bliżej sierpnia jak będzie już mniej więcej wiadomo jak długie jest nasze dziecię to podokupujemy tych mniejszych ![]() Pisałyście o promocji na leżaczek z tiny love, podacie link? Chociaż my też polujemy na ten z przedłużaną budką najchętniej ale myślałam o używanym bo są w super stanie. Ja ostatnio cicho siedziałam... W piątek miałam wielkie pakowanie bo w sobotę od rana przeprowadzka. Na szczęście nie dali mi nic nosić ale rozpakowywanie i przede wszystkich sprzątanie nowego mieszkania to była masakra ![]() ![]() Mam pytanie dla tych z was które mają już kupione bądź wybrane i wymacane wózki - czy gondole są nieruchome w waszych wózkach czy też kołyszą/ruszają się ? Ten chicco właśnie ma ruszającą się gondolę i trochę mnie to marti, czy aby nie jest to jakiś konstrukcyjny błąd... Czy któraś z was planuje zakup wózka firmy adamex? Na koniec zdjęcie wcześniej wspominanego rożka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Super ze wszytsko w porządku i super ze znacie (wstępnie) płeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie delikatnie się kołysze gondola. Ale nie ma to wpływu na użytkowanie. Chyba chodzi o to, żeby za sztywna nie była i jak w dziurę się wjedzie to nie telepało tak. Z resztą ja na to uwagi nawet nie zwracam. Sprawdź jak jest w innych wózkach.
![]() |
#4602 | ||||
Zakorzenienie
|
superhuman gratuluję dziewczynki!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja - chciałam dziś kupić koszulkę, żeby Ci się bardziej podobać. on - nie musisz. Kocham Cię ponad życie. Wystarczy, że się do mnie uśmiechasz ![]()
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Czekam na wynik mutacji MTHFR.
Trochę późno ale jakoś przed ciążą mi umknęło. Mój brzusio w ciągu tygodnia bardzo wyskoczył. Spodnie z dnia na dzień stały się nie do noszenia, zauważalny przez ludzi. A Bobo nadal nie daje się poczuć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o masakra! Z tańszych ciuszków ponoć dobre są te z firmy f&f w Tesco. Planuję się wybrać kiedyś ![]() Cytat:
![]() Uff a ja wyprasowałam góóórę prania... zostały jakieś 4 koszulki TŻta, ale to już mu powiem, żeby wieczorem wyprasował jak będzie sobie prasował koszulę na jutro ![]() ![]()
![]() |
#4605 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() śliczny brzusio Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ee..ale to jakieś święto? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lumpy mam ogarnięte, większość mojej szafy jest z lumpa i będę kupować bobo tam rzeczy ale jak się urodzi i się okaże, że jest duży to nie będę miała czasu na latanie po lumpach, tż też pewnie nie będzie się chciało. ![]() ja właśnie ostatnio w pepco byłam przelotem, bo kupuje tam skarpety dla tż bo w jego pracy to po miesiącu wszystkie są do wywalenia i polazłam zajrzeć na dział dziecięcy- ubranek nie oglądałam, ale pieluchy tetrowe były mega tanie, jakieś kocyki i inne pierdołki też ale jak obmacałam to faktycznie jakieś cienkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() uściskaj kejtra, będzie dobrze! ![]() my mieliśmy się wybierać do Pati i Maks ale tż idzie w sobotę do pracy a jakoś samej nie chce mi się iść.. może namówię jakaś kumpele i się wybiorę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam trochę ubranek z pepco dla córki i nigdy nie narzekałam.
Tak naprawdę to z każdym nalepianym napisem może stać się coś takiego. Mój mąż i kilku kolegów miało takie same koszulki w jakiejś dobrej sieciowe kupione i jeden z nich po meczu właśnie miał identyczne jak to dziecko ślady. Co było na koszulce to i odbiło się na klatce piersiowej. Gorzej bo nie mógł tego odkleic
#4608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
czy któraś z Was korzysta z madamsale.com?
dla tych kupujących ubranka - w 5-10-15 są przeceny Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-03-17 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część II.
Imię mamy juz wybrane od jakiegoś czasu, bedzie Julia
![]() Pies ma młodzieńcze zapalenie prostaty i prawdodpobnie to tak złe znosi... Trzeba bedzie go wykastrować takze problem i tak sie nie rozwiąże. Szkoda mi go ale najważniejsze, ze po lekach jest mu lepiej. Haha poznańska dziołcha ![]() ![]() Ja w sobote tez pracuje do 14 i TZ tez wiec zależy jak wyjdzie czasowo bo targi do 17 ewentualnie pojedziemy w niedziele. Ale chce pojechac tak czy inaczej zeby chociaz zaznajomić sie z tymi wózkami bo pewnie beda przedstawiciele Marek... Takze tez zakupy przełożyliśmy na za miesiac jak juz bedzie wieksza pewność ![]() No i lekarz kazał mi sie juz pozbyć kolczyka z pępka ![]() Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-03-17 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też kazali się pozbyć. Na początku ciąży wyciągnęłam kolczyk z języka i tak teraz mi łyso ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
Tabitabi ja miałam wózek z adamexa przy synku. Adamex champion retro. Gondola super, spacerowka nieporozumienie. Fajny duży kosz na zakupy. Wózek ciezki, ok 20 kg, do tego my mieliśmy te duże retro koła, trzeba było je demontowac przy pakowaniu do bagażnika.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Ja czekam na kuriera z moją wymarzoną wyczekaną suszarką do prania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam od koleżanek ze skarbonką z napisem "Na nową drogę życia"
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce nic kupować w rozmiarach większych niż 56/62 chyba, że ktoś sprezentuje ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zakorzenienie
|
A ja się przejdę dzisiaj do Biedronki obejrzeć te kocyki
![]() ![]() No i zaniosę do krawcowej te ubrania ciążowe ze smyka ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomyślałam jeszcze, ze wam napiszę poradę jedną. Zaczyna się robić słonecznie. Chcialam was ostrzec i namówić do kupienia i używania już kremu z filtrem (najlepiej 50) do twarzy. W ciązy strasznie łatwo robią się przebarwienia, pozbycie się ich jest zadaniem prawie niewykonalnym, lepiej zapobiegać niz potem walczyć. Ja jestem ruda,mmam więc sklonność do piegów, nigdy nie miałam ich dużo, ale niestety w pierwszej ciązy wystarczyło kilka spacerów bez kremu i piegi rozlały się po calej twarzy. Nawet nie chcę mysleć, co byłoby bez kremu na codzień.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze używałam pharmaceris, ale własnie znalazłam iwostin polecany kobietom w ciąży i chyba się skuszę. Zaraz wrzucę link. U mnie dwa dni słońca i moja twarz już widzę, że w kropki :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Zobacz ofertę: IWOSTIN LUCIDIN krem ROZJ. PRZEBARWIENIA SPF50+ http://allegro.pl/showItem2.php?item=5926878277 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam z 17 wiec tez mysle, ze nie zarodnie bede sobie wkładać co jakiś czas zeby przeczyścić ![]() ![]() Ja tez nie mam chyba skłonności jak brałam tabletki anty tez nigdy mi nic nie wyskoczyło ale wiadomo rożnie bywa, tez cos sobie musze kupic bo bede chciała jednak sie troche poopalać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.