|
|
#2581 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Zdrzemnełam się 😊
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no no w ciagu 5 lat 3 dziexi, to wyzwanie
ja sobie dałam 8 ale fajnie, w wieku 31 lat miec trójkę najbardziej sie cieszę, ze Hania bedzie pełnoletnia a ja bede miała 41 jejejeje moja mama mnie "staro" urodziła, miała 39 lat i nie miałam z nia kontaktu. A tu w wieku 41 ja bede miec 18 łatkę, 15 latka i 10 latka super Woda z dziubkiem ale zeby nie kapała, bedzie łatwiej na leżąco pic to nie jakis wymóg ale łatwiej n pewno.Moje jabłka juz siedzą w piekarniku. Od wczoraj od wieczora o tym myśle :P wiec dałam jabłka, podpalam syropem z malin (taki 100% ze sa maliny w srodku) dodałam resztkę dżemu porzeczkowego i wiśniowego, imbir, przyprawę do piernika, kruszOnka z płatków owsianych, olej koko (zamiast masła) troche miodu bo mIlam mało, sok z pół mandarynki bo nie miałam cytryny. Siedzi i sie praży w piekarniku, mam nadzieje, ze mi wyjdzie ![]() Lucy tez ananas zdrowy wiec niech ci służy ja tez wczoraj w lidlu dostałam ślinotoku na melona i dzis zjadłam juz pół. Moje dzieci lubią bardzo. Kuba zje jak mu powiesz ze to "biały arbuz" na słowo melon sie krzywi. Tak jak kiedyś musiałam Hani wmawiać ze kalafior to "biały brokuł" bo brokuły lubi a kalafiora nie chciała. Ooooo wlasnie mi sie przypomniał smak kalafiora z bułka tarta juz wiem co bede miec na kolacje mniaaam!!!
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
Gosiaczek mamy podobnie.moja córa 18 a ja 38 oh heh z tym że ja większe przerwy między dziećmi,no ale wszystko ma plusy i minusy
![]() Śmiejemy sie że na jej impreze będziemy miały podobne kiecki i fryzury
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Tez kiedyś chciałam trójkę, ale chyba już jestem za stara. Mam 34 lata i dopiero 2 urodze, musiałabym teraz jedno po drugim mieć, żeby co chwila przerw w życiu zawodowym nie mieć. Nie mówię nie, ale świadomie to chyba się nie zdecyduję.
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nikt nic nie mowi zreszta w dupie to mam |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja tez juz po wizycie. Wymiar brzucha prawidlowy
Maly mial wysokie tetno przez kilka minut, az sie zmartwilam ale niby od tego ze sie ruszal... Potem mu wrocilo normalne Przeduskutowalam troche plan porodu z moja polozna, w poniedzialek jeszcze dogram szczegoly z polozna 'szefowa' w szpitalu i moze jakos przezyje... Napisala mi wielkimi literami 'zzo jak najszybciej' ![]() Gosiaczek, Kuba bedzie super starszym bratem, jaki tekst Wesolo masz z tymi Twoimi dzieciaczkami Poli RZANETA ![]() Trojka dzieci Moj maz sobie marzy ale ja tez mam wrazenie ze nie zdaze. W listopadzie koncze 28 lat, nie pracowalam zawodowo nigdy bo od 19 roku zycia jestem na studiach... Wiec nie wiem jakbym sie miala wyrobic, a powyzej 35 lat nie chcialabym juz byc w ciazy W temacie jedzeniowym powiem Wam ciekawostke bo wczoraj przezylam szok Poszlam do Lidla po bulki i mowie sobie, kupie jakies ciastka bo mi sie chce. I patrze ciastka, z wygladu czekoladowe, z opisu tez ale nazywaja sie 'bourbon creams' W sumie dobre nawet sa, bo wlasnie jem do kawki
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-03-17 o 13:51 |
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wysprzątałam pokój główny i czekam aż mi wyrośnie ciasto na bułeczki grahamki. Robię pierwszy raz, więc trzymajcie kciuki :P
Moja mama urodziła mnie młodo, a 13 lat potem dostałam w "prezencie" siostrę. Średnio byłam z tego powodu zadowolona ![]() Sama chcę mieć góra 2jkę dzieciaków, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie.
|
#2590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Przez was tez muszę zrobić te jabłka pod kruszonką, ale ja chcę wersję klasyczną
![]() Ja kiedyś, kiedyś chciałam mieć 3 dzieci, bo ja uwielbiam maluchy, ale nie wiem jeszcze co to znaczy rodzić teraz z perspektywy czasu chcę 2. W październiku skończe 26 lat, za 2,3 lata postaram się o drugie.
|
|
|
|
#2593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Och........aaaaaaaa nie Lubie Cie!!! ![]() Justyna--- gratki za wizytę, cieszę sie, ze Twoje podejście do porodu jest bardziej optymistyczne ZZO dużymi literami najważniejsze! Tez w to wchodzę ️Herbata z liści malin -- nie jest zła, ale szału w smaku nie ma, łyknąć i zapomnieć ![]()
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Gosia nie pokazuj nam takich pyszności na talerzu!
moja mama też była przed czterdziestka jak mnie urodziła i przez to nawet o miesiączce nie mogłam z nią porozmawiać, ale najważniejsze że była. Smutno mi bedzie jak urodze że moja mama nie zobaczy moich dzieciaków. Ale takie jest życie. Ja jestem młoda i jak Patryk bedzie miał 18 lat to ja 39 Chce być taka mama z która dzieciaki bedą mogły pogadać na każdy temat. Nawet intymny. Żebyśmy wszyscy razem usiedli w wolna sobote przy stole i zagrali w jakaś śmieszna gre i sie pośmiali. |
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo w planach mamy budowę domu, ale żeby tak było to muszę zmienić pracę. Wszystko wiąże się z czasem i obawiam się, że do mojej 30stki się nie wyrobię. Właściwie to na pewno się nie wyrobię
![]() Cytat:
|
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny od którego tygodnia ciąży można pić herbatke na laktacje? Ja mam bocianek
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywożą mi codziennie z domu obiad i no wiesz to jogurt to owoc to ciasteczko pierduleczka itd..... leże plackiem wstaje na siku tylko juz mnie wszystko zaczyna boleć a perspektywa lezenia co najmiej jescze tygodnia na bank a moze i dłuzej mnie przeraza ale bede robić dla mojej córki wszystko!
|
|
|
#2598 |
|
Winter is coming
|
Rzaneta, leżę i kwiczę
jowitazz ciekawe, czy urodzisz przed gosiaczkiem. W każdym razie dzieje się u ciebie ![]() ja raczej poprzestanę na 1 dziecku, w lipcu mi stuknie 30tka. A zamierzam po roku macierzyńskiego sporo czasu poświęcić swojej karierze zawodowej. No i szkoda, że nie da się mieć dziecka nie będąc w ciąży hehehe. W każdym razie drugiego w planach nie ma, być może kiedyś nam się odmieni, zobaczymy. Póki co jestem od lat nastawiona na posiadanie jedynaka. I tak duużo czasu nam zajęło zdecydowanie się na jedno, a i czasem myślę, czy nie za wcześnie ![]() kupiłam sobie te liście maliny, po weekendzie zacznę pić. U mnie były w zielarskim. Poszłam na 2 godziny na spacer po mieście, trochę po parku, poszłam na gofra, do razu mi lepiej. U mnie pięknie i dość ciepło. No i zrobiłam interes życia, w lumpie dorwałam śpiworek za bezcen No i kupiłam jeszcze małej pajaca i sukienkę, nie mogłam się oprzeć kupiłam też w biedro wodę w tych butelkach niekapkach
|
#2599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no i ważne, żeby dziecko zaraz po porodzie przystawiać, wtedy szybciej się produkuje pokarm
Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-17 o 14:39 |
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sobotę musze wysterylizować laktator i resztę... Velika fajne ciuszki moze i dobrze, ze nie moge łazić
|
||
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzaneta rządzi Na ktg nie wyszły skurcze, kolejne we wtorek i wtedy ma mnie też zbadać, ciekawe czy coś naruszy i młoda wyjdzie. Tak mnie nawalają plecy, że coś okropnego. Jak mnie coś w krzyżu zakuło to nie mogłam się podnieść z krzesła Coś czuję, że nie ominą mnie krzyżowe przy porodzie
|
|
|
|
|
#2603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za stara jestem na kolejną ciążę. A poza tym nie wyobrażam sobie nie wracać do pracy. Mnie mama urodziła jak miała 41 lat ale kontakt mamy bardzo dobry, mama jest nowoczesną, długo pracowała (miała 68 lat jak przeszła na pełną emeryture) wysłane przez tapatalka ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
ja już nie pamiętam jakie było te 4,5 roku temu ale obiady chyba były zjadliwe. Jak byłam z córą na dziecięcym to tam było ok, ale nie wiem czy to jeden catering czy tam kuchnia czy różne. Cytat:
wysłane przez tapatalka |
|||
|
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogdubione - O tak ! Też bym tak chciała. Nawet zazdroszczę tym, co mogły sobie pracować w ciąży. Mnie brak zajęcia w domu męczył strasznie, tym bardziej że początki ciąży u mnie były różne. Już nie długo będę miała na szczęście zajęcie :P Ciekawe kiedy będę marudziła z jego nadmiaru ![]() Cytat:
Ziołowe herbatki Ja mam, ale nie piję. Z cycków siara się pokazała, więc raczej nie ma sensu teraz
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie wiem czy woda w niekapkach to dobry pomysł
chyba że na I fazę porodu bo pomiędzy partymi to można się tylko zdenerwowac jak będzie się chciało napic a się źle pociągnie i nic nie poleci. A i lepiej powiczcie picie wody z tych niekapkow biedronkowych wcześniej w domu |
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
Velila super lupy
![]() Groszek ja juz pisalam tu kiedys i Ci dziewczyny teraz potwierdzily, ze aktualnie nic nie da picie herbatek na laktacje bo zaczyna sie ona po "wydaleniu" lozyska..aczkolwiek pic mozesz, nic sie nie stanie ![]() Gosia kalafior polany bulka tarta na masle ![]() Justyna super ze jestes zadowolona z wizyty i oby tak dalej! Widze ze moj maz rozwalil Wam system ![]() ![]()
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Jowitazz idziesz jak burza, ja myslalam ze skurcze na poziomie 100 to jest max.. Wiec do jakich wartości jeszcze mogą sięgnąć?
RZANETA hahaha Ja chcialam dzisiaj przejść w markecie obok wózka w kolejce do kasy..i sie nie zmiescilam hahahah Justyna super ze jest u Ciebie opcja ZZO Zrobilam dzisiaj Full zakupów, zlapalam troche słońca oczywiście krzyż i żebra dają znać, teraz leze i kwiczę, kupilam wiesiolka.. No i troche owoców.. Z racji zbliżającego sie weekendu zrobie sobie pod kruszonka.. Kejka zabije Cie
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Grzeszycie strasznie z tym jedzeniem.
![]() Ja dzisiaj na obiad miałam kapuśniak, schabowe z burakami. Zostały mi jeszcze naleśniki z farszem z pieczarek ale jakoś chyba się na nie nie zdecyduje. Właśnie na deser pochłonęłam banana polanego czekoladą. A później ugotuje Ari kisiel poziomkowy to i ja sobie troszkę podjem. Do 4 latka jednak nie pojechałam, okazało się, że nie muszę. Jadę jutro. To może zdążę jeszcze zaraz ogarnąć kurze, i umyję lustro w przedpokoju bo mam takie na wysokość szafki, ogromne i upaskudzone od łapiątek mojej dwulatki, która po 30 min histerii śpi jak zabita. Kto wie gdzie znajdę rzetelne informacje na temat BUNTU DWULATKA????? Ej siedźcie jeszcze w dwupakach, tak żeby ciepło się zrobiło i dopiero wypychajcie z siebie dzieciaczki, tak od razu na słoneczko. ![]() A i oczywiście żeby mieć czyste sumienie odezwałam się do mojej Przyjaciółki, rozmowa średnio się kleiła, zastanawiałam się przez całą rozmowę czy zagaić, to, że się nie odzywała, zrobiłam to już na sam koniec to dowiedziałam się, że telefony działają w obie strony, obie dałyśmy plamę. Na mój argument, że to ponownie ja pierwsza inicjuje rozmowę usłyszałam, że Ona jak pracowała(teraz jest na zwolnieniu) to kontaktowała się ze mną( ponad 2 miesiące temu). Powiedziałam Jej grzecznie, że niech sobie zada pytanie czy by się do mnie odezwała gdyby nie to, że do Niej dzisiaj zagadałam....to nie potrafiła odpowiedzieć. Grzecznie się pożegnałam i już wiem, że nie napiszę. Trochę boli ale widocznie tak musi być. |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast mowi ze warto zachecic do powtarzania dziecku w brzuchu jakiejs prostej rymowanki. Potem jak juz sie urodzi i bedzie niespokojne to ta rymowanka moze je uspakajac. Owszem muzyka klasyczna wskazana, ale mozna zastapic ja czyms innym rytmicznym np reggae. No wlasnie zaczelismy sie zastanawiac nad ta krwia.. ale... owszem moze i to ratuje zycie, ale jeszcze w malej ilosci przypadkow..
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakie śliczności! w sam raz na lato. Jak patrzę na takie cudeńka to żałuję, że ja nie mam dziewczynki. Ale tylko wtedy Późno rodziły was wasze mamy. Moja miała 22 lata wiec spoko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

można spróbować, czemu nie
️
mam w planach Cię dogonić z ilością dzieci 

ja sobie dałam 8
juz wiem co bede miec na kolacje

Przeduskutowalam troche plan porodu z moja polozna, w poniedzialek jeszcze dogram szczegoly z polozna 'szefowa' w szpitalu i moze jakos przezyje... Napisala mi wielkimi literami 'zzo jak najszybciej' 

moze i dobrze, ze nie moge łazić
Coś czuję, że nie ominą mnie krzyżowe przy porodzie
ja już nie pamiętam jakie było te 4,5 roku temu ale obiady chyba były zjadliwe. Jak byłam z córą na dziecięcym to tam było ok, ale nie wiem czy to jeden catering czy tam kuchnia czy różne. 
i oby tak dalej! 
tak tak! Wczoraj kupiłam dwa opakowania francuskiego
polecam każdemu, i lot motoparalotnia