Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 13:25   #2581
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Zdrzemnełam się 😊

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Właśnie zalewam liście malin- pierwszy raz można spróbować, czemu nie

Gosiaczka dasz sobie wspaniale radę ze wszystkim, zaraz będziesz miała całą trójkę przy sobie mam w planach Cię dogonić z ilością dzieci

Tez mam takie bóle jak na okres i ogromna ilość mlecznego śluzu grubego... Oj dziewczyny torby sprawdzać i czekać

Rzaneta dzisiaj wygrała
Też mam właśnie taki śluz
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:28   #2582
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dziewczyny no no w ciagu 5 lat 3 dziexi, to wyzwanie ja sobie dałam 8 ale fajnie, w wieku 31 lat miec trójkę najbardziej sie cieszę, ze Hania bedzie pełnoletnia a ja bede miała 41 jejejeje moja mama mnie "staro" urodziła, miała 39 lat i nie miałam z nia kontaktu. A tu w wieku 41 ja bede miec 18 łatkę, 15 latka i 10 latka super

Woda z dziubkiem ale zeby nie kapała, bedzie łatwiej na leżąco pic to nie jakis wymóg ale łatwiej n pewno.

Moje jabłka juz siedzą w piekarniku. Od wczoraj od wieczora o tym myśle :P wiec dałam jabłka, podpalam syropem z malin (taki 100% ze sa maliny w srodku) dodałam resztkę dżemu porzeczkowego i wiśniowego, imbir, przyprawę do piernika, kruszOnka z płatków owsianych, olej koko (zamiast masła) troche miodu bo mIlam mało, sok z pół mandarynki bo nie miałam cytryny. Siedzi i sie praży w piekarniku, mam nadzieje, ze mi wyjdzie

Lucy tez ananas zdrowy wiec niech ci służy ja tez wczoraj w lidlu dostałam ślinotoku na melona i dzis zjadłam juz pół. Moje dzieci lubią bardzo. Kuba zje jak mu powiesz ze to "biały arbuz" na słowo melon sie krzywi. Tak jak kiedyś musiałam Hani wmawiać ze kalafior to "biały brokuł" bo brokuły lubi a kalafiora nie chciała. Ooooo wlasnie mi sie przypomniał smak kalafiora z bułka tarta juz wiem co bede miec na kolacje mniaaam!!!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:35   #2583
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no no w ciagu 5 lat 3 dziexi, to wyzwanie ja sobie dałam 8 ale fajnie, w wieku 31 lat miec trójkę najbardziej sie cieszę, ze Hania bedzie pełnoletnia a ja bede miała 41 jejejeje moja mama mnie "staro" urodziła, miała 39 lat i nie miałam z nia kontaktu. A tu w wieku 41 ja bede miec 18 łatkę, 15 latka i 10 latka super

Woda z dziubkiem ale zeby nie kapała, bedzie łatwiej na leżąco pic to nie jakis wymóg ale łatwiej n pewno.

Moje jabłka juz siedzą w piekarniku. Od wczoraj od wieczora o tym myśle :P wiec dałam jabłka, podpalam syropem z malin (taki 100% ze sa maliny w srodku) dodałam resztkę dżemu porzeczkowego i wiśniowego, imbir, przyprawę do piernika, kruszOnka z płatków owsianych, olej koko (zamiast masła) troche miodu bo mIlam mało, sok z pół mandarynki bo nie miałam cytryny. Siedzi i sie praży w piekarniku, mam nadzieje, ze mi wyjdzie

Lucy tez ananas zdrowy wiec niech ci służy ja tez wczoraj w lidlu dostałam ślinotoku na melona i dzis zjadłam juz pół. Moje dzieci lubią bardzo. Kuba zje jak mu powiesz ze to "biały arbuz" na słowo melon sie krzywi. Tak jak kiedyś musiałam Hani wmawiać ze kalafior to "biały brokuł" bo brokuły lubi a kalafiora nie chciała. Ooooo wlasnie mi sie przypomniał smak kalafiora z bułka tarta juz wiem co bede miec na kolacje mniaaam!!!
przestańcie już z tym jedzeniem!!!!! ja nie wiem co jest nie tak ze mna żre jak świnia i wszyscy mówią ze rosne w oczach
Stary 2016-03-17, 13:38   #2584
NieIdealna82
Raczkowanie

Gosiaczek mamy podobnie.moja córa 18 a ja 38 oh heh z tym że ja większe przerwy między dziećmi,no ale wszystko ma plusy i minusy

Śmiejemy sie że na jej impreze będziemy miały podobne kiecki i fryzury
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:44   #2585
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Super! Też tak właśnie chcę, być młoda, energiczna matka. odchować dzieci i potem mieć jeszcze czas dla siebie i męża ☺
Stary 2016-03-17, 13:45   #2586
Martinixxx
Zadomowienie

Tez kiedyś chciałam trójkę, ale chyba już jestem za stara. Mam 34 lata i dopiero 2 urodze, musiałabym teraz jedno po drugim mieć, żeby co chwila przerw w życiu zawodowym nie mieć. Nie mówię nie, ale świadomie to chyba się nie zdecyduję.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:46   #2587
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
przestańcie już z tym jedzeniem!!!!! ja nie wiem co jest nie tak ze mna żre jak świnia i wszyscy mówią ze rosne w oczach
W szpitalu zresz? Przemycają ci?
Mi nikt nic nie mowi zreszta w dupie to mam
Stary 2016-03-17, 13:49   #2588
justyna_fli
Zadomowienie

Hej, ja tez juz po wizycie. Wymiar brzucha prawidlowy Maly mial wysokie tetno przez kilka minut, az sie zmartwilam ale niby od tego ze sie ruszal... Potem mu wrocilo normalne Przeduskutowalam troche plan porodu z moja polozna, w poniedzialek jeszcze dogram szczegoly z polozna 'szefowa' w szpitalu i moze jakos przezyje... Napisala mi wielkimi literami 'zzo jak najszybciej'
Gosiaczek, Kuba bedzie super starszym bratem, jaki tekst a z tym bialym arbuzem i brokulem to tez niezle Wesolo masz z tymi Twoimi dzieciaczkami
Poli RZANETA oplulam sie jak to przeczytalam, co ten gosciu cpie bo ja tez chce
Trojka dzieci
Moj maz sobie marzy ale ja tez mam wrazenie ze nie zdaze. W listopadzie koncze 28 lat, nie pracowalam zawodowo nigdy bo od 19 roku zycia jestem na studiach... Wiec nie wiem jakbym sie miala wyrobic, a powyzej 35 lat nie chcialabym juz byc w ciazy

W temacie jedzeniowym powiem Wam ciekawostke bo wczoraj przezylam szok Poszlam do Lidla po bulki i mowie sobie, kupie jakies ciastka bo mi sie chce. I patrze ciastka, z wygladu czekoladowe, z opisu tez ale nazywaja sie 'bourbon creams' W skladzie zadnego burbonu nie ma W sumie dobre nawet sa, bo wlasnie jem do kawki
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2016-03-17 o 13:51
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:52   #2589
MiniMonix
Zakorzenienie

Ja właśnie wysprzątałam pokój główny i czekam aż mi wyrośnie ciasto na bułeczki grahamki. Robię pierwszy raz, więc trzymajcie kciuki :P

Moja mama urodziła mnie młodo, a 13 lat potem dostałam w "prezencie" siostrę. Średnio byłam z tego powodu zadowolona
Sama chcę mieć góra 2jkę dzieciaków, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 13:56   #2590
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Hej, ja tez juz po wizycie. Wymiar brzucha prawidlowy Maly mial wysokie tetno przez kilka minut, az sie zmartwilam ale niby od tego ze sie ruszal... Potem mu wrocilo normalne Przeduskutowalam troche plan porodu z moja polozna, w poniedzialek jeszcze dogram szczegoly z polozna 'szefowa' w szpitalu i moze jakos przezyje... Napisala mi wielkimi literami 'zzo jak najszybciej'
:
Dobrze że jesteś spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Sama chcę mieć góra 2jkę dzieciaków, ale pewnie nic z tego nie wyjdzie.
MiniMonix Czemu nic z tego nie wyjdzie?
Stary 2016-03-17, 13:59   #2591
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ha!!! ImageUploadedByWizaz Forum1458219584.180413.jpg
Stary 2016-03-17, 14:07   #2592
lulka19
Zakorzenienie

Przez was tez muszę zrobić te jabłka pod kruszonką, ale ja chcę wersję klasyczną

Ja kiedyś, kiedyś chciałam mieć 3 dzieci, bo ja uwielbiam maluchy, ale nie wiem jeszcze co to znaczy rodzić teraz z perspektywy czasu chcę 2. W październiku skończe 26 lat, za 2,3 lata postaram się o drugie.
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:10   #2593
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:

Och........aaaaaaaa nie Lubie Cie!!!

Justyna--- gratki za wizytę, cieszę sie, ze Twoje podejście do porodu jest bardziej optymistyczne ZZO dużymi literami najważniejsze! Tez w to wchodzę

Herbata z liści malin -- nie jest zła, ale szału w smaku nie ma, łyknąć i zapomnieć

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:17   #2594
groszekpat
Raczkowanie

Gosia nie pokazuj nam takich pyszności na talerzu!
moja mama też była przed czterdziestka jak mnie urodziła i przez to nawet o miesiączce nie mogłam z nią porozmawiać, ale najważniejsze że była. Smutno mi bedzie jak urodze że moja mama nie zobaczy moich dzieciaków. Ale takie jest życie.
Ja jestem młoda i jak Patryk bedzie miał 18 lat to ja 39
Chce być taka mama z która dzieciaki bedą mogły pogadać na każdy temat. Nawet intymny. Żebyśmy wszyscy razem usiedli w wolna sobote przy stole i zagrali w jakaś śmieszna gre i sie pośmiali.
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:18   #2595
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

Bo w planach mamy budowę domu, ale żeby tak było to muszę zmienić pracę. Wszystko wiąże się z czasem i obawiam się, że do mojej 30stki się nie wyrobię. Właściwie to na pewno się nie wyrobię

Cytat:
Weźźźźźźź ! Nie robi się takich zachcianek grubaśnej ciężarnej !

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-17, 14:19   #2596
groszekpat
Raczkowanie

Dziewczyny od którego tygodnia ciąży można pić herbatke na laktacje? Ja mam bocianek
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:25   #2597
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu zresz? Przemycają ci?
Mi nikt nic nie mowi zreszta w dupie to mam
tego szpitalnego żarcia sie nie da przełknąć

przywożą mi codziennie z domu obiad i no wiesz to jogurt to owoc to ciasteczko pierduleczka itd.....
leże plackiem wstaje na siku tylko juz mnie wszystko zaczyna boleć a perspektywa lezenia co najmiej jescze tygodnia na bank a moze i dłuzej mnie przeraza ale bede robić dla mojej córki wszystko!
Stary 2016-03-17, 14:31   #2598
velika
Winter is coming

Rzaneta, leżę i kwiczę Poli ja nie wiem jak ty to robisz, że ci się ciągle takie rzeczy przytrafiają
jowitazz ciekawe, czy urodzisz przed gosiaczkiem. W każdym razie dzieje się u ciebie
ja raczej poprzestanę na 1 dziecku, w lipcu mi stuknie 30tka. A zamierzam po roku macierzyńskiego sporo czasu poświęcić swojej karierze zawodowej. No i szkoda, że nie da się mieć dziecka nie będąc w ciąży hehehe. W każdym razie drugiego w planach nie ma, być może kiedyś nam się odmieni, zobaczymy. Póki co jestem od lat nastawiona na posiadanie jedynaka. I tak duużo czasu nam zajęło zdecydowanie się na jedno, a i czasem myślę, czy nie za wcześnie
kupiłam sobie te liście maliny, po weekendzie zacznę pić. U mnie były w zielarskim.
Poszłam na 2 godziny na spacer po mieście, trochę po parku, poszłam na gofra, do razu mi lepiej. U mnie pięknie i dość ciepło. No i zrobiłam interes życia, w lumpie dorwałam śpiworek za bezcen ostatnia rzecz z wyprawki, jaka mi została No i kupiłam jeszcze małej pajaca i sukienkę, nie mogłam się oprzeć
kupiłam też w biedro wodę w tych butelkach niekapkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (116,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ubranki1.jpg (137,4 KB, 19 załadowań)

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:36   #2599
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Dziewczyny od którego tygodnia ciąży można pić herbatke na laktacje? Ja mam bocianek
Moim zdaniem picie takich herbatek przed porodem nic nie da. Pokarm powstaje dopiero po porodzie, wtedy nie ma już hormonów z łożyska, jest dziecko na zewnątrz i to jest sygnał dla przysadki, że mleko można produkować, prolaktyna rośnie itp.

A no i ważne, żeby dziecko zaraz po porodzie przystawiać, wtedy szybciej się produkuje pokarm

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2016-03-17 o 14:39
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:37   #2600
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Bo w planach mamy budowę domu, ale żeby tak było to muszę zmienić pracę. Wszystko wiąże się z czasem i obawiam się, że do mojej 30stki się nie wyrobię. Właściwie to na pewno się nie wyrobię

Weźźźźźźź ! Nie robi się takich zachcianek grubaśnej ciężarnej !
Powiedziała grubasna ciężarna do grubasnej ciężarnej!!! to wsystKo wina kejki meza!!!

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Heh ja pije od 2-3 tygodni raz dziennie czasami co 2-3 dni. Tez mam bocianka. Lubię ziołowe herbaty. I dzis spróbuje femaltiker. Takie chyba anyżowe to? Mam tez herbatę holle czy jakoś tak. To chciałam w szpitalu pic.

W sobotę musze wysterylizować laktator i resztę...
Velika fajne ciuszki ja w lumpach nie znalaLam nic fajnego moze i dobrze, ze nie moge łazić
Stary 2016-03-17, 14:38   #2601
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
przegiełaś!!!!!!!!!!!!! ja tez cchce
Stary 2016-03-17, 14:42   #2602
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Zgiń!!!!!!!!!

Rzaneta rządzi

Na ktg nie wyszły skurcze, kolejne we wtorek i wtedy ma mnie też zbadać, ciekawe czy coś naruszy i młoda wyjdzie.

Tak mnie nawalają plecy, że coś okropnego. Jak mnie coś w krzyżu zakuło to nie mogłam się podnieść z krzesła Coś czuję, że nie ominą mnie krzyżowe przy porodzie
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:54   #2603
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tez kiedyś chciałam trójkę, ale chyba już jestem za stara. Mam 34 lata i dopiero 2 urodze, musiałabym teraz jedno po drugim mieć, żeby co chwila przerw w życiu zawodowym nie mieć. Nie mówię nie, ale świadomie to chyba się nie zdecyduję.
Ja już chyba kończę rozmnażanie za stara jestem na kolejną ciążę. A poza tym nie wyobrażam sobie nie wracać do pracy.

Mnie mama urodziła jak miała 41 lat ale kontakt mamy bardzo dobry, mama jest nowoczesną, długo pracowała (miała 68 lat jak przeszła na pełną emeryture)

wysłane przez tapatalka

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
tego szpitalnego żarcia sie nie da przełknąć

przywożą mi codziennie z domu obiad i no wiesz to jogurt to owoc to ciasteczko pierduleczka itd.....
leże plackiem wstaje na siku tylko juz mnie wszystko zaczyna boleć a perspektywa lezenia co najmiej jescze tygodnia na bank a moze i dłuzej mnie przeraza ale bede robić dla mojej córki wszystko!
Mówisz że niejadalne ja już nie pamiętam jakie było te 4,5 roku temu ale obiady chyba były zjadliwe. Jak byłam z córą na dziecięcym to tam było ok, ale nie wiem czy to jeden catering czy tam kuchnia czy różne.
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dobrze że jesteś spokojniejsza

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 14:54   #2604
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Rzaneta, leżę i kwiczę Poli ja nie wiem jak ty to robisz, że ci się ciągle takie rzeczy przytrafiają
jowitazz ciekawe, czy urodzisz przed gosiaczkiem. W każdym razie dzieje się u ciebie
ja raczej poprzestanę na 1 dziecku, w lipcu mi stuknie 30tka. A zamierzam po roku macierzyńskiego sporo czasu poświęcić swojej karierze zawodowej. No i szkoda, że nie da się mieć dziecka nie będąc w ciąży hehehe. W każdym razie drugiego w planach nie ma, być może kiedyś nam się odmieni, zobaczymy. Póki co jestem od lat nastawiona na posiadanie jedynaka. I tak duużo czasu nam zajęło zdecydowanie się na jedno, a i czasem myślę, czy nie za wcześnie
kupiłam sobie te liście maliny, po weekendzie zacznę pić. U mnie były w zielarskim.
Poszłam na 2 godziny na spacer po mieście, trochę po parku, poszłam na gofra, do razu mi lepiej. U mnie pięknie i dość ciepło. No i zrobiłam interes życia, w lumpie dorwałam śpiworek za bezcen ostatnia rzecz z wyprawki, jaka mi została No i kupiłam jeszcze małej pajaca i sukienkę, nie mogłam się oprzeć
Zarąbiste ciuszki !
Pogdubione - O tak ! Też bym tak chciała. Nawet zazdroszczę tym, co mogły sobie pracować w ciąży. Mnie brak zajęcia w domu męczył strasznie, tym bardziej że początki ciąży u mnie były różne. Już nie długo będę miała na szczęście zajęcie :P Ciekawe kiedy będę marudziła z jego nadmiaru
Cytat:
Powiedziała grubasna ciężarna do grubasnej ciężarnej!!! to wsystKo wina kejki meza!!!

Heh ja pije od 2-3 tygodni raz dziennie czasami co 2-3 dni. Tez mam bocianka. Lubię ziołowe herbaty. I dzis spróbuje femaltiker. Takie chyba anyżowe to? Mam tez herbatę holle czy jakoś tak. To chciałam w szpitalu pic.

W sobotę musze wysterylizować laktator i resztę...
Velika fajne ciuszki ja w lumpach nie znalaLam nic fajnego moze i dobrze, ze nie moge łazić
A to nie dobry mąż Kejki ! No zachciewaje macie przeokrutne. Idę po delicja , co mi tam..

Ziołowe herbatki
Ja mam, ale nie piję. Z cycków siara się pokazała, więc raczej nie ma sensu teraz

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-17, 15:03   #2605
Smarrita
Wtajemniczenie

No nie wiem czy woda w niekapkach to dobry pomysł chyba że na I fazę porodu bo pomiędzy partymi to można się tylko zdenerwowac jak będzie się chciało napic a się źle pociągnie i nic nie poleci. A i lepiej powiczcie picie wody z tych niekapkow biedronkowych wcześniej w domu
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 15:12   #2606
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velila super lupy

Groszek ja juz pisalam tu kiedys i Ci dziewczyny teraz potwierdzily, ze aktualnie nic nie da picie herbatek na laktacje bo zaczyna sie ona po "wydaleniu" lozyska..aczkolwiek pic mozesz, nic sie nie stanie

Gosia kalafior polany bulka tarta na masle

Justyna super ze jestes zadowolona z wizyty i oby tak dalej!

Widze ze moj maz rozwalil Wam system

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 15:15   #2607
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Jowitazz idziesz jak burza, ja myslalam ze skurcze na poziomie 100 to jest max.. Wiec do jakich wartości jeszcze mogą sięgnąć?

RZANETA hahaha

Ja chcialam dzisiaj przejść w markecie obok wózka w kolejce do kasy..i sie nie zmiescilam hahahah

Justyna super ze jest u Ciebie opcja ZZO

Zrobilam dzisiaj Full zakupów, zlapalam troche słońca oczywiście krzyż i żebra dają znać, teraz leze i kwiczę, kupilam wiesiolka.. No i troche owoców.. Z racji zbliżającego sie weekendu zrobie sobie pod kruszonka.. Kejka zabije Cie
Stary 2016-03-17, 15:23   #2608
Kabriela
Zadomowienie

Grzeszycie strasznie z tym jedzeniem.

Ja dzisiaj na obiad miałam kapuśniak, schabowe z burakami.
Zostały mi jeszcze naleśniki z farszem z pieczarek ale jakoś chyba się na nie nie zdecyduje.
Właśnie na deser pochłonęłam banana polanego czekoladą.

A później ugotuje Ari kisiel poziomkowy to i ja sobie troszkę podjem.
Do 4 latka jednak nie pojechałam, okazało się, że nie muszę. Jadę jutro. To może zdążę jeszcze zaraz ogarnąć kurze, i umyję lustro w przedpokoju bo mam takie na wysokość szafki, ogromne i upaskudzone od łapiątek mojej dwulatki, która po 30 min histerii śpi jak zabita.

Kto wie gdzie znajdę rzetelne informacje na temat BUNTU DWULATKA?????

Ej siedźcie jeszcze w dwupakach, tak żeby ciepło się zrobiło i dopiero wypychajcie z siebie dzieciaczki, tak od razu na słoneczko.

A i oczywiście żeby mieć czyste sumienie odezwałam się do mojej Przyjaciółki, rozmowa średnio się kleiła, zastanawiałam się przez całą rozmowę czy zagaić, to, że się nie odzywała, zrobiłam to już na sam koniec to dowiedziałam się, że telefony działają w obie strony, obie dałyśmy plamę. Na mój argument, że to ponownie ja pierwsza inicjuje rozmowę usłyszałam, że Ona jak pracowała(teraz jest na zwolnieniu) to kontaktowała się ze mną( ponad 2 miesiące temu).

Powiedziałam Jej grzecznie, że niech sobie zada pytanie czy by się do mnie odezwała gdyby nie to, że do Niej dzisiaj zagadałam....to nie potrafiła odpowiedzieć. Grzecznie się pożegnałam i już wiem, że nie napiszę. Trochę boli ale widocznie tak musi być.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 15:39   #2609
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Lulka tak tak! Wczoraj kupiłam dwa opakowania francuskiego ma długą datę ważności to zrobię go z jablkami musze tylko jabłka na mus zrobic z cynamonem 😍

Patryska no to ładnie! Nie robily sie regularne? Uff heh

Malosja widze plusy i minusy wiedzenia kiedy i nie wiedzenia kiedy hehe. W zasadzie każdy poród jest dla mnie piękny <3

Kabriea nie wiem co za warsztaty ale nazwa w moim stylu 😍 huhu poszłabym

Justynka bo życie moje jest pełne malych przygód hihihi

Pamiętam jak jeZdzilam prawie co weekend do Krk do męża, czy a tak 5 lat, to co podróż miałam przygodę lub widziałam cos ciekawego co mogłam opowiedzieć jeheheh

Patrysla ja sobie biorę w tabletkach jak sobie przypomnę.olej za to warto podobno wcierać?

Ja mojemu kupiłam książkę, potem Ci podam tytuł i autora jak na kompa wejde, bardzo za☠☠☠istapolecam każdemu, i lot motoparalotnia

Oprócz tego zrobię jakąś sałatkę na wieczór, kupie mu jakieś piwka dziwne musze tylko się przespacerować do sklepu z alkoholami ufff dobrze ze jest blisko!

No i cos słodkiego upiekę by mogl sobie do pracy wziac

A i sie wystroje hahah prezent jak prezent ale bede się czuła prezentowo niz czekając na niego w moich ulubionych domowych wdziankach

Kayra - nie biorę krwi pepowinowek.

Powiedz cos więcej o wplywwie naszego zachowania w ciąży na dziecko?

Bo ja od razu widze moje wzruszenia i jestem przerażona hah

Gsiulka - PIT ! Och musze to załatwić. Moge tez dać tacie, by dal dziadziowi i dziadziu mi uzupełni hm hm. Moze lepiej to tak zrobię hihi

Groszekpad - 38 mysle ze bezpieczniej

Ale najbezpieczniej jak zapytasz na wizycie
Ogolnie jezeli w trakcie ciazy kobieta przezywa duzo stresu, duzo negatywnych emocji to dziecko sie moze urodzic bardziej krzykliwe, wrzeszczace i niespokojne.
Natomiast mowi ze warto zachecic do powtarzania dziecku w brzuchu jakiejs prostej rymowanki. Potem jak juz sie urodzi i bedzie niespokojne to ta rymowanka moze je uspakajac.
Owszem muzyka klasyczna wskazana, ale mozna zastapic ja czyms innym rytmicznym np reggae.

No wlasnie zaczelismy sie zastanawiac nad ta krwia.. ale... owszem moze i to ratuje zycie, ale jeszcze w malej ilosci przypadkow..

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 15:47   #2610
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

O jakie śliczności! w sam raz na lato. Jak patrzę na takie cudeńka to żałuję, że ja nie mam dziewczynki. Ale tylko wtedy

Późno rodziły was wasze mamy. Moja miała 22 lata wiec spoko
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości