Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-17, 15:54   #2611
kopycio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
szalejesz z tymi porzadkami, też chcesz Gosię wyprzedzić?

skoro juz pijecie herbatke z lisci malin to moze i ja juz kupię i dołącze

ja też planuje Gosiaczka dogonić z dzieciaczkami, byłoby cudnie gdybym przed 30 zdążyła, posiedziałabym te 5 lat w pieluchach i z głowy

ja staram sie ostatnio nie spać w dzień, bo później juz do końca beznadziejnie się czuję, więc wolę sobie z rana dłuzej pospać

teraz jak jest taka piękna pogoda to nawet nie bardzo mam ochote kłaść się w dzień, jak było tak szaro i pochmurno to spałabym non stop

powinien byc aptece, a jak nie to pewnie moga zamówić

kuruj się jakimiś domowymi sposobami, bo żeby Cię przed samym porodem nie rozłożyło
Pije gorąca herbatę z miodem cytryna i imbirem. Nasmaruje sie na noc chyba mozna co?
Zawsze chciałam dziecko odrazu po ślubie, ale zycie ma swoje plany... Udało sie po 5 latach. Nic to! Zaraz drugie i bedzie git

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Co do bóli krzyżowych to nie wiem czy jest jakaś reguła. Ja przed pierwszą ciąża takich nie miałam przy okresie. Ale już przy porodzie tak. I te miesiączki po porodzie to koszmar jakiś ze względu na te bóle właśnie. A pierwszy okres dostałam już po 1,5 miesiąca od porodu.
Ja nie wiem co to bóle krzyżowe. Ale skoro piszecie, ze nie ma reguły to i mnie przy porodzie pewnie nie minie...

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Ogolnie jezeli w trakcie ciazy kobieta przezywa duzo stresu, duzo negatywnych emocji to dziecko sie moze urodzic bardziej krzykliwe, wrzeszczace i niespokojne.
Natomiast mowi ze warto zachecic do powtarzania dziecku w brzuchu jakiejs prostej rymowanki. Potem jak juz sie urodzi i bedzie niespokojne to ta rymowanka moze je uspakajac.
Owszem muzyka klasyczna wskazana, ale mozna zastapic ja czyms innym rytmicznym np reggae.

No wlasnie zaczelismy sie zastanawiac nad ta krwia.. ale... owszem moze i to ratuje zycie, ale jeszcze w malej ilosci przypadkow..
Mam nadzieje, ze moj bardziej zapamięta druga polowe ciazy niż pierwsza. W pierwszej było zdecydowanie za duzo stresów.. Ojjj to by było krzykliwe dziecko o tych rymowankach mówiła nam położna. Ze warto puszczać jakas kołysankę albo nucić i jak sie urodzi to jest szansa, ze bedzie sie przy tym samym dźwięku uspokajac

Zachcianki
Wy o słodkim a mi sie zachciało sledzi takich po grecku z marchewka i duszona cebula. Mniam
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 16:32   #2612
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Jak tak mówicie, że dziecko będzie się uspokajać przy dźwięku, które słyszało jeszcze będąc w brzuchu mamy...to moje dziecię na pewno będzie spokojne przy chrupaniu kolejnej paczki chipsów
W ogóle zauważyłam ostatnio, że jak zaczynam coś jeść to się mega uaktywnia, wcześniej tak nie miał

kopycio śledzie
ale nie dziś...bez przesady
dziś jem pierogi na obiad u mamy a mąż dostanie swoją wątróbkę

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 16:37   #2613
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Chipsy.. Ja przed ciaza pochlanialam, teraz staram sie unikać, ale dzis kupilam orzeszki ziemne i będę chrupac haha, a na obiad karkowka smazona w sosie pomidorowym z czosnkiem i majerankiem,boże wybacz mi za ta ilość tluszczu. Kejka mój po jedzeniu to aż podskakuje.. Lubi to co mama
Stary 2016-03-17, 16:39   #2614
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Jak tak mówicie, że dziecko będzie się uspokajać przy dźwięku, które słyszało jeszcze będąc w brzuchu mamy...to moje dziecię na pewno będzie spokojne przy chrupaniu kolejnej paczki chipsów

W ogóle zauważyłam ostatnio, że jak zaczynam coś jeść to się mega uaktywnia, wcześniej tak nie miał

kopycio śledzie

ale nie dziś...bez przesady

dziś jem pierogi na obiad u mamy a mąż dostanie swoją wątróbkę

Haha! Lepiej zrób sobie zapas chipsów, moga sie okazać lepsze nic szumisie i inne cuda

SR
Dziewczyny mialyscie zajęcia pod tajemniczym tematem "dotyk"? Ja mam dzis, ale taki katar mnie złapał, ze lepiej żebym nie szła, ale kurka szkoda mi, a nie do konca wiem co mnie ominie jakies sugestie?
Stary 2016-03-17, 16:43   #2615
lulka19
Zakorzenienie

Chipsy... jadłabym, ale niestety nie wolno mi słonego

Teściowa kupiła mi zgrzewkę wody z dziubkiem, i 4 paczki ciastek do szpitala <3
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 16:45   #2616
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Chipsy.. Ja przed ciaza pochlanialam, teraz staram sie unikać, ale dzis kupilam orzeszki ziemne i będę chrupac haha, a na obiad karkowka smazona w sosie pomidorowym z czosnkiem i majerankiem,boże wybacz mi za ta ilość tluszczu. Kejka mój po jedzeniu to aż podskakuje.. Lubi to co mama
Od chipsów bardziej wolę chrupki
Dawno np. nie jadłam Laysów, a kiedyś dałabym się za nie pokroić.
To ostatki, jest Ci wybaczone ja dziś pochłonęłam już 2 razy wczorajszy podwieczorek

Mój po jedzeniu zawsze się uaktywniał, ale teraz wystarczy, że zacznę jeść a on już zapodaje

Gosiaczek jaką dokładnie z Lamaze kupił Ci szwagier? Bo chcę coś dziś Mikiemu zamówić i nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Kopycio u mnie było o masażu noworodka i o chwytach bezpiecznych ale nie byłam oczywiści bo miałam ciężki czas ze spojeniem...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-17, 16:47   #2617
lulka19
Zakorzenienie

Kejka ja też wolę chrupki Orzechowe, serowe i pizza
Stary 2016-03-17, 16:49   #2618
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Chrupki, chipsy co za różnica moje kubki smakowe pracują na pełnych obrotach na sama myśl😈
Stary 2016-03-17, 16:56   #2619
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Chrupki, chipsy co za różnica moje kubki smakowe pracują na pełnych obrotach na sama myśl😈
Też uwielbiam i chrupki i chipsy
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 16:57   #2620
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Agata to nie ta świąteczna reklama? Ja przed wigilią płakałam na niej za każdym razem
Ja też A widziałaś pełną wersję? W tv wycięli kawałek
Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Ja Gosia też mojemu synowi nie pozwalam brzydko mówić. Nawet jak głośniej mu sie odbije to jest nauczony mówić przepraszam. Mam siostre która tak wychowała dzieciaki że traktują ją jak śmiecia. Osobiście słyszałam jak sie do niej odzywają. Ale sama sobie jest winna bo dla mnie nie jest normalne żeby na własne dzieci przeklinać. np. Ty chu.u . Obiecałam sobie że bede sie bardzo starać żeby nie popełnić jej błędów.
Coooo?! To jest patologia! Jak tak można do dziecka powiedzieć?!

Byłam zapisać synka do tego przedszkola. Na razie 4 osoby złożyły podanie, więc jest duża szansa, że się dostanie. Strasznie bym chciała, bo nawet dzisiaj się nasłuchałam wiele dobrego o tej placówce. Lista przyjętych będzie dopiero pod koniec kwietnia. Najlepsze jest to, że musiałam męża wpisać na listę osób, które mogą odebrać dziecko. No dobra, różnie to bywa, nie zawsze małżonkowie są w dobrych relacjach itd. Ale jak przyjedzie na święta to musi przyjść się podpisać w tych papierach. Trochę to głupie, bo jak go nie piszę, to mu dziecka nie wydadzą, ale podanie musi podpisać i do tego już nagle jest potrzebny

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 16:58   #2621
lulka19
Zakorzenienie

Kalpana tak, na yt wałkowałam ta reklamę

Kciuki za przedszkole
Stary 2016-03-17, 17:00   #2622
Kayira
Zakorzenienie

Kopycio
U mnie nie ma tytulow zajec
Ale moze ogolnie mowic o tym jak wazny jest dotyk dla dziecka
Masaze, uspokajanie itp

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 17:03   #2623
annihilate
Rozeznanie

Czyli jest szansa, że mój Maluszek jak ryki brata usłyszy to się będzie uspokajał

Ja w pierwszej ciąży miałam zachcianki na lays fromage a teraz już nie mogę na nie patrzeć nawet :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 17:21   #2624
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Od chipsów bardziej wolę chrupki
Dawno np. nie jadłam Laysów, a kiedyś dałabym się za nie pokroić.
To ostatki, jest Ci wybaczone ja dziś pochłonęłam już 2 razy wczorajszy podwieczorek

Mój po jedzeniu zawsze się uaktywniał, ale teraz wystarczy, że zacznę jeść a on już zapodaje

Gosiaczek jaką dokładnie z Lamaze kupił Ci szwagier? Bo chcę coś dziś Mikiemu zamówić i nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Kopycio u mnie było o masażu noworodka i o chwytach bezpiecznych ale nie byłam oczywiści bo miałam ciężki czas ze spojeniem...
A szopa dostałam : http://nodik.pl/lamaze-m-25.html?gcl...FaTFcgod2T4GTg ja lubię wszystkie ich zabawki. Miałam ta ośmiornice, mega jest i pachnie. Miałam rudą lale dla Hani tez. I takie grzechoteczki na rękę na rzep

Ja chipsów nie jem. Odkąd przeszliśmy na zdrowsza stronę mocy pare lat temu to nie kupujemy. Dzieci tez nie dostają tak na codzień. Ale nie powiem- lubię. I teraz mam ślinotok... Ale nie dam sie. To odwet za deser? heh

Wypiłam ten Femaltiker z mlekiem... Dobre to myślałam, ze bedzie wstrętne, ale całkiem smaczne. Miałam robić przegrzebke torby ale mi sie nie chce. Pospałam chwile, obudziłam sie z mega bólem pleców. Wzięłam prysznic, troche przeszło. Dogolilam miejsce po cc, ogoliłam paszki. Jutro ogarnę do końca torbę. Wody nadal nie mam (tzn niekapka nie mam) w sobote wyśle męża do biedry...

Kabriela a co ty chcesz wiedzieć na temat buntu 2 latka... Nie ma jednoznacznych odpowiedzi, dzieci sa skrajnie rożne. Jest taka książka jak mowić aby dzieci nas słuchały i moze ja przejrzyj, rożne opinie ma. Ja próbowałam czytać ale na moje dzieci takie metody nie działają... Trzeba sobie samemu wypracować od początku wsyztsko i niestety- konsekwencja na pierwszym miejscu. Nie ma uginania sie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 17:59   #2625
Kayira
Zakorzenienie

Ja oficjalnie zaczynam jutro pakowanie torby.

Powiedzcie mi prosze. Od czego zaczelyscie pranie dla malucha?
Od przescieradelek i pieluch czy od ciuszkow?

No i w koncu zakupilismy fotelik. Maly moze sie rodzic monitor kupimy juz na poczatku kwietnia

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-03-17, 18:04   #2626
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oficjalnie zaczynam jutro pakowanie torby.

Powiedzcie mi prosze. Od czego zaczelyscie pranie dla malucha?
Od przescieradelek i pieluch czy od ciuszkow?

No i w koncu zakupilismy fotelik. Maly moze sie rodzic monitor kupimy juz na poczatku kwietnia
Jak dla mnie nie ma różnicy od czego się zaczyna. U mnie poszły na pierwszy rzut ciuchy, bo tych miałam 5 wsadów. Potem pieluchy i na koniec pościel. Co wyschło to prasowałam i układałam.
Cieszę się, że nie zostawiłam tego na teraz bo bym padła

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 18:07   #2627
Kayira
Zakorzenienie

Czemu bys padla?

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-03-17, 18:23   #2628
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]

Cytat:
Kopycio
U mnie nie ma tytulow zajec
Ale moze ogolnie mowic o tym jak wazny jest dotyk dla dziecka
Masaze, uspokajanie itp

Dzieki dziewczyny wysyłam samego tż, ciekawe czy sie skusi szukałam w necie co to moze byc i trafiłam na poradnik jak trzymać niemowlę, moze sie którejś przyda
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/...go-dziecka.pdf doświadczonym Mamusiom to zbędne, ale dla mnie wszystko co moze pomoc miłe widziane

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A szopa dostałam : http://nodik.pl/lamaze-m-25.html?gcl...FaTFcgod2T4GTg ja lubię wszystkie ich zabawki. Miałam ta ośmiornice, mega jest i pachnie. Miałam rudą lale dla Hani tez. I takie grzechoteczki na rękę na rzep

Jakie cudne piekne te zabawki w ogole ich nie znałam, ale teraz to chyba sie zaprzyjaźnie z ta strona

Chipsy
Dzis pierwszy raz odkąd jestem w ciazy zjadłam paczke tak mnie naszło, miałam sie nie przyznawać, ale skoro piszecie...

Kurka walczę z katarem oby sie nie rozwinęło. Mam aromactiv, zrobiłam inhalacje, i okłady z soli na zatoki+gorąca herbata z dodatkami. Wieczorem kąpiel. Mam nadzieje, ze nie wejdzie mi w zatoki a jutro jak powinnam lezec to mam wizyte i ktg. Chciałam odwiedzić koleżankę przy okazji w szpitalu, bo urodziła, ale z katarem to sie nie pokaze
Stary 2016-03-17, 18:28   #2629
valaria
Raczkowanie

ja wczoraj zaczęłam pranie i też od ciuszków - dostałam mnóstwo używanych i w różnych rozmiarach, nie byłam tego w stanie ogarnąć w pierwszej selekcji wybrałam rozmiary i te, które były ładne - niektóre przeszły już wieeele dzieci i wiedziałam o tym, że niektóre już po prostu się zużyły. Ale i tak było w czym wybierać potem poukładałam kolorami i teraz się piorą. Jak wyschną zacznę układać i wtedy zapanuję nad tym, czego i ile w sumie mam, bo nie wiem a pościele, pieluchy, na koniec rożki, kocyki i kombinezon - większe gabaryty na koniec, bo dłużej będą schły, a w tym czasie już (mam nadzieję :P) poprasuję ubranka
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 18:48   #2630
lulka19
Zakorzenienie

Jak idziecie na KTG to wypełniacie jakieś papiery na IP? U nas od niedzieli sa nowe zasady. Żeby zrobili to badanie trzeba najpierw zgłosić się do izby, tam wypełnić jakieś papiery, lekarz musi wyrazić zgodę. Potem KTG, a po nim czeka się pół godzinki na taki wypis jakby ze szpitala, coś w tym stylu. Cyrk u was tez tak jest?
Stary 2016-03-17, 18:53   #2631
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu bys padla?
U mnie pranie, suszenie i prasowanie w sumie trwało jakiś tydzień Najgorsze prasowanie, bo plecy bolą.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-17, 19:10   #2632
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie ma różnicy od czego się zaczyna. U mnie poszły na pierwszy rzut ciuchy, bo tych miałam 5 wsadów. Potem pieluchy i na koniec pościel. Co wyschło to prasowałam i układałam.
Cieszę się, że nie zostawiłam tego na teraz bo bym padła
Też obrałam taką kolejność i również się cieszę że mam już to wszystko za sobą.
Teraz też byłoby mi ciężko.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 19:14   #2633
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Szyjka bardziej mi się skróciła i jest miękka, pod ktg leżałam ponad godzinę i zapisało się 8 skurczy na poziomie 100 - także silniejsze niż ostatnio i zapisało się też kilka słabszych. Generalnie było ich o wiele więcej. Przepływy idealne, wody i łożysko ok, a waga 3210, 2 tygodnie temu miał 3190.. Także praktycznie nic się nie zmieniło.
Kolejna wizyta w środę, chyba że nie dotrzymam jak to lekarz powiedział. :O
Uuuu no ładnie! Takie duże już mam dzieci, że ciężko uwierzyć !!
Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
Poli
Zależy od Ciebie i dziecka. 3 tygodnie po porodzie córki poszliśmy na wesele. Mała została z babcią od 15 do 4 nad ranem. Mleko miała odciągnięte na cały ten czas, a nawet dłużej.
3 tygodnie! Podoba mi się !

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Tez mam takie bóle jak na okres i ogromna ilość mlecznego śluzu grubego... Oj dziewczyny torby sprawdzać i czekać

Rzaneta dzisiaj wygrała
hihihi

No to kurczaczek śluz i bóle - jesteś gdzieś na początku mojej listy kolejnych porodów hihihih

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

POLI: nie mogę z RZanety

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Poli - może to R z tej Renaty mu zostało Co do zapominania o ciąży - to mnie brzuch wybębniło znowu i zaczęłam się nie mieścić w pewne miejsca, o czym zapominam i już kilka razy zahaczyłam brzuchem o kogoś lub coś. Bardziej chyba pamięta o tym tż. Kiedyś w sklepie, ja myk między poręczą schodów a słupem - a on stoi naprzeciw i wpatruje się we mnie intensywnie, więc pytam o co kaman, a on: w szoku jestem, że spróbowałaś tędy przejść i że się w dodatku zmieściłaś.
Wiesz nie ma takiej opcji, ze zostawił R
bo po 1 kilka razy mówiłam: przez Ż z kropką. A jak napisał i zaakceptował a ja na niego patrze to on : nie przez RZ? I dodał: to muszę od początku.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Rzaneta, leżę i kwiczę Poli ja nie wiem jak ty to robisz, że ci się ciągle takie rzeczy przytrafiają
Ach bo moje motto życia: życie jest ciekawe
wiec nawet jak siedzę w domu cały dzień i nie wychodzę to dalej jest ciekawe hehhehhee

Cytat:
U mnie pranie, suszenie i prasowanie w sumie trwało jakiś tydzień Najgorsze prasowanie, bo plecy bolą.
U mnie prasowanie było w dechę!
Puściłam serial w telewizji, przygotowałam miejscówkę:
deska, krzesło, poducha pod tyłek, poducha pod plecy, herbatka/pićko jakieś obok, miejsce po prawej gdzei leżały poobracane na lewo ubranka (maż przygotował), miejsce po lewej gdzie układałam poprasowane.
Wiec tylko siedziałam, piłam i prasowałam!
Tak to można
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 19:24   #2634
MiniMonix
Zakorzenienie

Polinezyjka

Próbowałam na siedząco, ale jakoś niemrawo mi to wychodziło :/ Niby mąż by mógł zrobić to za mnie, ale wiadomo.. kto zrobi lepiej ? Jedynie fajną sprawą był ten zapach i oglądanie każdego ciuszka. Niektóre śpiochy były jeszcze moje :P

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2016-03-17, 19:31   #2635
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa.. ja sobie wlasnie planuje to troche w czasie rozlozyc na kilka dni
Teraz jak prasuje to tez na raty

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-03-17, 19:33   #2636
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Jak idziecie na KTG to wypełniacie jakieś papiery na IP? U nas od niedzieli sa nowe zasady. Żeby zrobili to badanie trzeba najpierw zgłosić się do izby, tam wypełnić jakieś papiery, lekarz musi wyrazić zgodę. Potem KTG, a po nim czeka się pół godzinki na taki wypis jakby ze szpitala, coś w tym stylu. Cyrk u was tez tak jest?
Ja musiałam zarejesrtować się na ip, wypełnili tam jakieś papiery i odesłali mnie na oddział, tam pielęgniarka oddziałowa wypełniła wszystkie dokumenty jak przy przyjęciu na oddział, cały wywiad przeprowadziła. Wypisu nie dostałam ale dziś popołudniu dzwoniła do tż, że o jakiś podpisach zapomniała ale uzupełnię we wtorek.
Nie wiem czy później przy normalnym przyjęciu od nowa będą wypełniać wszystkie dokumenty czy już nie.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Uuuu no ładnie! Takie duże już mam dzieci, że ciężko uwierzyć !!

3 tygodnie! Podoba mi się !

hihihi

No to kurczaczek śluz i bóle - jesteś gdzieś na początku mojej listy kolejnych porodów hihihih

Wiesz nie ma takiej opcji, ze zostawił R
bo po 1 kilka razy mówiłam: przez Ż z kropką. A jak napisał i zaakceptował a ja na niego patrze to on : nie przez RZ? I dodał: to muszę od początku.

Ach bo moje motto życia: życie jest ciekawe
wiec nawet jak siedzę w domu cały dzień i nie wychodzę to dalej jest ciekawe hehhehhee

U mnie prasowanie było w dechę!
Puściłam serial w telewizji, przygotowałam miejscówkę:
deska, krzesło, poducha pod tyłek, poducha pod plecy, herbatka/pićko jakieś obok, miejsce po prawej gdzei leżały poobracane na lewo ubranka (maż przygotował), miejsce po lewej gdzie układałam poprasowane.
Wiec tylko siedziałam, piłam i prasowałam!
Tak to można
Miałam podobną metodę prasowania. Sama to chciałam zrobić, bo przy okazji jeszcze raz przejrzałam co mam, posegregowałam rodzajami i rozmiarami i od razu odłożyłam rzeczy na wyjście ze szpitala.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 19:38   #2637
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek zaden odwet no wlasnie chce tego szopa...i cos jeszcze, ale one wszystkie takie piekne szkoda ze nie da sie w lepszej cenie kupic paczki np 10 zabawek od nich dobrze ze femaltiker dobry, bo liczylam na to ze nie bede mogla tego pic bo sie porzygam

Mikołaj <3
Stary 2016-03-17, 19:49   #2638
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Zależy. Jeśli jest umówione z lekarzem (jak u mnie dzisiaj) to od razu na oddział, a jeśli nie jest, to na IP.
Faktycznie cyrk, przecież czasami trzeba jak najszybciej zrobić ktg...
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 19:52   #2639
salud
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,parę dni podczytuję wieczorami,żeby nie być w tyle,ale pisać już nie miałam siły. Nie wiem czy to "wina" słońca czy to zryw na koniec,ale dużo lepiej się czuję i ciągle coś ogarniam w domu, wyjeżdżamy z mężem na jakieś tam dekoracyjne zakupy do domu itd ,robimy ostatnie wyskoki we trójkę z małym do centrów rozrywki,a to jacyś goście i czas śmiga.
Gosiaczek,niesamowite,że za 4 dni będziesz tulić młodego
Jowitazz,a Ty też nieźle straszysz,może być akcja lada dzień.
GGI- a Ty wiadomo ile będziesz leżec w tym szpitalu?W razie co zmienisz na ten swój wybrany,czy tutaj do końca.
Dziewczyny, mam taki ślinotok ,że szok jak czytam co przyrządzacie, owoce pod kruszonką,banan w sosie czekoladowym, chipsy. No tragedia,muszę zejść coś pysznego sobie zrobić.
"Rzaneta" padłam
Velika,super zakupy!
Wiecie co?Teraz na koniec jak odpuściły mi dusznosci, arytmia,zaczęłam wreszcie spać i mam energię to mogłabym pochodzić jeszcze w tej ciąży. Jedynie zgag(ale Maalox daje radę) i skurcze przypominają mi,że jestem w ciąży. Pisałyście o skurczach i bólach krzyżowych.
Jestem w drugiej ciąży i każda jest inna. Pod koniec ciąży i przy porodzie miałam tylko (albo raczej aż!!!)bóle podbrzusza i krzyżowe.W ogóle wiedziałam co oznacza skurcz taki od dna macicy. A teraz już zaczynają mi się pojawiać,zwłaszcza wieczorem,a w nocy się wyciszają.
Jeszcze mąż wpadł na genialny pomysł,żeby wyremontować salon-szpachlowanie,malowanie,w ymiana parapetów i listew przypodłogowych,twierdzi, że zajmie mu to 10 dni. Fajnie,że ominie nas remont z maluszkiem,ale mam cykora,że nie zdąży do porodu. Dziś wpadł na ten genialny pomysł,że nie odkładamy tego na niewiadomo kiedy,a już mam w domu stos worków gipsu i innego tałatajstwa.
Jutro mam wizytę i tym razem modlę się,żeby ginka powiedziała,że szyjka ma nadal 5 cm i wszystko ok.
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-17, 19:59   #2640
annihilate
Rozeznanie

Ja już po wizycie. Skurcze przepowiadające coś zdziałały. Jest ROZWARCIE. Na magiczny 1 cm hehehe Wróży mi nie doczekanie do terminu Wagi mi dzisiaj nie podał, na usg skupił się głównie na przepływach i pępowinie i słuchaliśmy serduszka Mały jest tak nisko już, że tą głowicą z usg to mi prawie między nogami jeździł Jakbym jednak nie urodziła to mam się za tydzień, 24.03 pokazać :P

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości