|
|
#2611 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Zawsze chciałam dziecko odrazu po ślubie, ale zycie ma swoje plany... Udało sie po 5 latach. Nic to! Zaraz drugie i bedzie git ![]() Cytat:
Cytat:
o tych rymowankach mówiła nam położna. Ze warto puszczać jakas kołysankę albo nucić i jak sie urodzi to jest szansa, ze bedzie sie przy tym samym dźwięku uspokajac Zachcianki Wy o słodkim a mi sie zachciało sledzi takich po grecku z marchewka i duszona cebula. Mniam
|
|||
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak mówicie, że dziecko będzie się uspokajać przy dźwięku, które słyszało jeszcze będąc w brzuchu mamy...to moje dziecię na pewno będzie spokojne przy chrupaniu kolejnej paczki chipsów
![]() ![]() W ogóle zauważyłam ostatnio, że jak zaczynam coś jeść to się mega uaktywnia, wcześniej tak nie miał ![]() ![]() kopycio śledzie ale nie dziś...bez przesady ![]() ![]() dziś jem pierogi na obiad u mamy a mąż dostanie swoją wątróbkę
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Chipsy.. Ja przed ciaza pochlanialam, teraz staram sie unikać, ale dzis kupilam orzeszki ziemne i będę chrupac haha, a na obiad karkowka smazona w sosie pomidorowym z czosnkiem i majerankiem,boże wybacz mi za ta ilość tluszczu. Kejka mój po jedzeniu to aż podskakuje.. Lubi to co mama
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha! Lepiej zrób sobie zapas chipsów, moga sie okazać lepsze nic szumisie i inne cuda SR Dziewczyny mialyscie zajęcia pod tajemniczym tematem "dotyk"? Ja mam dzis, ale taki katar mnie złapał, ze lepiej żebym nie szła, ale kurka szkoda mi, a nie do konca wiem co mnie ominie jakies sugestie?
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Chipsy... jadłabym, ale niestety nie wolno mi słonego
![]() Teściowa kupiła mi zgrzewkę wody z dziubkiem, i 4 paczki ciastek do szpitala <3 |
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawno np. nie jadłam Laysów, a kiedyś dałabym się za nie pokroić. To ostatki, jest Ci wybaczone ![]() ja dziś pochłonęłam już 2 razy wczorajszy podwieczorek![]() Mój po jedzeniu zawsze się uaktywniał, ale teraz wystarczy, że zacznę jeść a on już zapodaje ![]() Gosiaczek jaką dokładnie z Lamaze kupił Ci szwagier? Bo chcę coś dziś Mikiemu zamówić i nie mogę się zdecydować ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Kopycio u mnie było o masażu noworodka i o chwytach bezpiecznych ale nie byłam oczywiści bo miałam ciężki czas ze spojeniem...
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka ja też wolę chrupki
Orzechowe, serowe i pizza |
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Chrupki, chipsy co za różnica
moje kubki smakowe pracują na pełnych obrotach na sama myśl😈
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam zapisać synka do tego przedszkola. Na razie 4 osoby złożyły podanie, więc jest duża szansa, że się dostanie. Strasznie bym chciała, bo nawet dzisiaj się nasłuchałam wiele dobrego o tej placówce. Lista przyjętych będzie dopiero pod koniec kwietnia. Najlepsze jest to, że musiałam męża wpisać na listę osób, które mogą odebrać dziecko. No dobra, różnie to bywa, nie zawsze małżonkowie są w dobrych relacjach itd. Ale jak przyjedzie na święta to musi przyjść się podpisać w tych papierach. Trochę to głupie, bo jak go nie piszę, to mu dziecka nie wydadzą, ale podanie musi podpisać i do tego już nagle jest potrzebny
|
||
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana tak, na yt wałkowałam ta reklamę
![]() Kciuki za przedszkole
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Kopycio
U mnie nie ma tytulow zajec Ale moze ogolnie mowic o tym jak wazny jest dotyk dla dziecka Masaze, uspokajanie itp
|
#2623 |
|
Rozeznanie
|
Czyli jest szansa, że mój Maluszek jak ryki brata usłyszy to się będzie uspokajał
Ja w pierwszej ciąży miałam zachcianki na lays fromage a teraz już nie mogę na nie patrzeć nawet :P
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chipsów nie jem. Odkąd przeszliśmy na zdrowsza stronę mocy pare lat temu to nie kupujemy. Dzieci tez nie dostają tak na codzień. Ale nie powiem- lubię. I teraz mam ślinotok... Ale nie dam sie. To odwet za deser? heh Wypiłam ten Femaltiker z mlekiem... Dobre to myślałam, ze bedzie wstrętne, ale całkiem smaczne. Miałam robić przegrzebke torby ale mi sie nie chce. Pospałam chwile, obudziłam sie z mega bólem pleców. Wzięłam prysznic, troche przeszło. Dogolilam miejsce po cc, ogoliłam paszki. Jutro ogarnę do końca torbę. Wody nadal nie mam (tzn niekapka nie mam) w sobote wyśle męża do biedry...Kabriela a co ty chcesz wiedzieć na temat buntu 2 latka... Nie ma jednoznacznych odpowiedzi, dzieci sa skrajnie rożne. Jest taka książka jak mowić aby dzieci nas słuchały i moze ja przejrzyj, rożne opinie ma. Ja próbowałam czytać ale na moje dzieci takie metody nie działają... Trzeba sobie samemu wypracować od początku wsyztsko i niestety- konsekwencja na pierwszym miejscu. Nie ma uginania sie |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oficjalnie zaczynam jutro pakowanie torby.
Powiedzcie mi prosze. Od czego zaczelyscie pranie dla malucha? Od przescieradelek i pieluch czy od ciuszkow? No i w koncu zakupilismy fotelik. Maly moze sie rodzic monitor kupimy juz na poczatku kwietnia
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że nie zostawiłam tego na teraz bo bym padła
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu bys padla?
|
#2628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny wysyłam samego tż, ciekawe czy sie skusi szukałam w necie co to moze byc i trafiłam na poradnik jak trzymać niemowlę, moze sie którejś przydahttp://www.ndt-bobath.pl/wp-content/...go-dziecka.pdf doświadczonym Mamusiom to zbędne, ale dla mnie wszystko co moze pomoc miłe widziane ![]() Cytat:
piekne te zabawki w ogole ich nie znałam, ale teraz to chyba sie zaprzyjaźnie z ta strona![]() Chipsy Dzis pierwszy raz odkąd jestem w ciazy zjadłam paczke tak mnie naszło, miałam sie nie przyznawać, ale skoro piszecie...![]() Kurka walczę z katarem oby sie nie rozwinęło. Mam aromactiv, zrobiłam inhalacje, i okłady z soli na zatoki+gorąca herbata z dodatkami. Wieczorem kąpiel. Mam nadzieje, ze nie wejdzie mi w zatoki a jutro jak powinnam lezec to mam wizyte i ktg. Chciałam odwiedzić koleżankę przy okazji w szpitalu, bo urodziła, ale z katarem to sie nie pokaze
|
|||
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj zaczęłam pranie i też od ciuszków - dostałam mnóstwo używanych i w różnych rozmiarach, nie byłam tego w stanie ogarnąć
w pierwszej selekcji wybrałam rozmiary i te, które były ładne - niektóre przeszły już wieeele dzieci i wiedziałam o tym, że niektóre już po prostu się zużyły. Ale i tak było w czym wybierać potem poukładałam kolorami i teraz się piorą. Jak wyschną zacznę układać i wtedy zapanuję nad tym, czego i ile w sumie mam, bo nie wiem a pościele, pieluchy, na koniec rożki, kocyki i kombinezon - większe gabaryty na koniec, bo dłużej będą schły, a w tym czasie już (mam nadzieję :P) poprasuję ubranka
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Jak idziecie na KTG to wypełniacie jakieś papiery na IP? U nas od niedzieli sa nowe zasady. Żeby zrobili to badanie trzeba najpierw zgłosić się do izby, tam wypełnić jakieś papiery, lekarz musi wyrazić zgodę. Potem KTG, a po nim czeka się pół godzinki na taki wypis jakby ze szpitala, coś w tym stylu. Cyrk
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pranie, suszenie i prasowanie w sumie trwało jakiś tydzień
Najgorsze prasowanie, bo plecy bolą.
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też byłoby mi ciężko. |
|
|
|
|
#2633 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to kurczaczek śluz i bóle - jesteś gdzieś na początku mojej listy kolejnych porodów hihihih![]() Cytat:
bo po 1 kilka razy mówiłam: przez Ż z kropką. A jak napisał i zaakceptował a ja na niego patrze to on : nie przez RZ? I dodał: to muszę od początku. Cytat:
![]() wiec nawet jak siedzę w domu cały dzień i nie wychodzę to dalej jest ciekawe hehhehhee Cytat:
Puściłam serial w telewizji, przygotowałam miejscówkę: deska, krzesło, poducha pod tyłek, poducha pod plecy, herbatka/pićko jakieś obok, miejsce po prawej gdzei leżały poobracane na lewo ubranka (maż przygotował), miejsce po lewej gdzie układałam poprasowane. Wiec tylko siedziałam, piłam i prasowałam! Tak to można
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka
Próbowałam na siedząco, ale jakoś niemrawo mi to wychodziło :/ Niby mąż by mógł zrobić to za mnie, ale wiadomo.. kto zrobi lepiej ? Jedynie fajną sprawą był ten zapach i oglądanie każdego ciuszka. Niektóre śpiochy były jeszcze moje :P
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak prasuje to tez na raty
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy później przy normalnym przyjęciu od nowa będą wypełniać wszystkie dokumenty czy już nie. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek zaden odwet
szkoda ze nie da sie w lepszej cenie kupic paczki np 10 zabawek od nich dobrze ze femaltiker dobry, bo liczylam na to ze nie bede mogla tego pic bo sie porzygam
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie cyrk, przecież czasami trzeba jak najszybciej zrobić ktg... |
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,parę dni podczytuję wieczorami,żeby nie być w tyle,ale pisać już nie miałam siły. Nie wiem czy to "wina" słońca czy to zryw na koniec,ale dużo lepiej się czuję i ciągle coś ogarniam w domu, wyjeżdżamy z mężem na jakieś tam dekoracyjne zakupy do domu itd ,robimy ostatnie wyskoki we trójkę z małym do centrów rozrywki,a to jacyś goście i czas śmiga.
Gosiaczek,niesamowite,że za 4 dni będziesz tulić młodego Jowitazz,a Ty też nieźle straszysz,może być akcja lada dzień. GGI- a Ty wiadomo ile będziesz leżec w tym szpitalu?W razie co zmienisz na ten swój wybrany,czy tutaj do końca. Dziewczyny, mam taki ślinotok ,że szok jak czytam co przyrządzacie, owoce pod kruszonką,banan w sosie czekoladowym, chipsy. No tragedia,muszę zejść coś pysznego sobie zrobić. "Rzaneta" padłam Velika,super zakupy! Wiecie co?Teraz na koniec jak odpuściły mi dusznosci, arytmia,zaczęłam wreszcie spać i mam energię to mogłabym pochodzić jeszcze w tej ciąży. Jedynie zgag(ale Maalox daje radę) i skurcze przypominają mi,że jestem w ciąży. Pisałyście o skurczach i bólach krzyżowych. Jestem w drugiej ciąży i każda jest inna. Pod koniec ciąży i przy porodzie miałam tylko (albo raczej aż!!!)bóle podbrzusza i krzyżowe.W ogóle wiedziałam co oznacza skurcz taki od dna macicy. A teraz już zaczynają mi się pojawiać,zwłaszcza wieczorem,a w nocy się wyciszają. Jeszcze mąż wpadł na genialny pomysł,żeby wyremontować salon-szpachlowanie,malowanie,w ymiana parapetów i listew przypodłogowych,twierdzi, że zajmie mu to 10 dni. Fajnie,że ominie nas remont z maluszkiem,ale mam cykora,że nie zdąży do porodu. Dziś wpadł na ten genialny pomysł,że nie odkładamy tego na niewiadomo kiedy,a już mam w domu stos worków gipsu i innego tałatajstwa. Jutro mam wizytę i tym razem modlę się,żeby ginka powiedziała,że szyjka ma nadal 5 cm i wszystko ok.
|
|
|
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie. Skurcze przepowiadające coś zdziałały. Jest ROZWARCIE. Na magiczny 1 cm hehehe
Wagi mi dzisiaj nie podał, na usg skupił się głównie na przepływach i pępowinie i słuchaliśmy serduszka Jakbym jednak nie urodziła to mam się za tydzień, 24.03 pokazać :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

o tych rymowankach mówiła nam położna. Ze warto puszczać jakas kołysankę albo nucić i jak sie urodzi to jest szansa, ze bedzie sie przy tym samym dźwięku uspokajac
takich po grecku z marchewka i duszona cebula. Mniam

jakies sugestie?

heh 
wysyłam samego tż, ciekawe czy sie skusi
szukałam w necie co to moze byc i trafiłam na poradnik jak trzymać niemowlę, moze sie którejś przyda
tak mnie naszło, miałam sie nie przyznawać, ale skoro piszecie...
oby sie nie rozwinęło. Mam aromactiv, zrobiłam inhalacje, i okłady z soli na zatoki+gorąca herbata z dodatkami. Wieczorem kąpiel. Mam nadzieje, ze nie wejdzie mi w zatoki

szkoda ze nie da sie w lepszej cenie kupic paczki np 10 zabawek od nich
dobrze ze femaltiker dobry, bo liczylam na to ze nie bede mogla tego pic bo sie porzygam