|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
zycze nam tego hehe![]() I trzymam kciuki za Twoje dobre wyniki!! Daj znac wieczorem ![]() Cytat:
mam nadzieje,że uda Ci się wyluzować!! Czasami warto odpuścić,może akurat się uda!!
|
||
|
|
|
#3722 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, ze cały czas jesteś tu z nami! ![]() Cytat:
Tak jak napisała Fanta, dobra praca, to tez duże szczęście. Przynajmniej masz spokojna głowę, porób na spokojnie badania, idź do gina w międzyczasie. To tylko dobrze dla Ciebie, ze nie jesteś za bardzo sfokusowana na ciążę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh, wredna @ Ja tez mam juz dość starań, rozczarowań, ale widocznie taki nasz los w tym temacie... U mnie @ brak, dalej 1 kreska, brzuch przestał bolec, za to rano głowa prawie mi pękła, może ze stresu... Nie wiem juz, chyba na razie odpuszczę betę, podejrzewam, ze @ niebawem sie zjawi. |
|||||
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie chce wprowadzać depresyjnego nastroju, ale ja zdałam sobie sprawę, że właśnie nie wszystkim musi się udać. Wczoraj miałam taki ciężki dzień, natknęłam się na blog o niepłodności, czytałam i czytałam i niestety jest masa dziewczyn, którym się nie udaje, nie wiedzieć czemu. maja czasami nawet po kilka prób in vitro i nić. Albo zachodzą i kończy się źle. My tu sobie mówimy, ze każdej się uda, ale prawda jest taka, ze są pary, którym się nie udaje. do mnie to dotarło, przebeczałam te czytane historie i choć wiem, ze jeszcze trochę możliwości przed nami to gdzieś tam z tyłu głowy mam, ze możne się nie udać. Myślałyściekiedyś co wtedy? In vitro? Adopcja? życie we dwoje? Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-03-18 o 09:38 |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie wyjdzie to pewnie najpierw sprobujemy inseminacje a jak nie to in vitro... Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-03-18 o 10:06 |
|
|
|
|
#3725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w ciąży a w dodatku pracuję w hipermarkecie więc praca odpada Żeby nie stracić kondycji chodzę na basen i od wiosny na fotness dla ciężarnych ![]() Cytat:
![]() Daj znać co lekarz powiedział ![]() Cytat:
Jakoś byłam pewna że Ci się udało Trzymam kciuki za dalsze starania ![]() Cytat:
ten wątek jest taki normalny i przyjazny ![]() A tu moje maleństwo Ręka za głową, nogi ugięte, lekarz stwierdził że pozuje jak modelka
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-03-18 o 09:49 |
||||
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wywolywany okres Duphastonem? Ile czasu czekalyscie na @? Mam brać 2 tabletki dziennie przez 10 dni.
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno Ci się uda, już jakiś czas się staracie to i zniechęcenie miało prawo przyjść Ale myślę że przejdzie i w najmniej spodziewanym momencie zobaczysz 2 kreski
|
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym adoptowała, tylko wydaje mi sie ze teraz jak nie stoje przed takim wyborem decyzja wydaje mi sie tak oczywista...
Zawiechaczarny - w którym d.c. badalas progesteron? Bo czytalam ze powinno sie na 7 dni przed planowana @, prawda to? ![]() Zua o prolaktybe sie nie martw, mialas lekko powyżej normę z tego co pamietam prolaktyne wiele rzeczy podnosi, lekarz na pewno powie zebys piwtorzyla badanie moja kolezanka miala powyżej 30 i zaszla bez leczenia prl na dodatek bez większych staran (podobno wpadka). Prl latwo sie leczy. Z naturalnych środków które ja obniżają to Np castagnus (w składzie niepikalanek) albo wiesiolek ![]() Tak mnie ciagnie na Wasz watek ze pisze do Was z pracy spod biurka
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tzn my już mieliśmy mieć in vitro, więc tak, tego też spróbujemy. Adopcja? Kiedyś byłam na tak, teraz chyba nie.. Wymagania niektóre są dziwne i nie chce czekać na dziecko kilka lat. Będziemy sobie żyli we dwoje
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wstawię z połówkowego może już buźkę pokaże
|
#3732 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do basenu, jeśli ktoś szybko łapie infekcje, to się raczej odradza basen, żeby tam nic nie złapać, zwłaszcza na początku. Ale jak się ma pewność, że basen jest czysty, to jak najbardziej można chodzić. Ja przez infekcje nie chodziłam, łapałam i bez basenu, więc nie chciałam sobie dokładać. Ale w ciąży ze wszystkim prawie jest tak, że trzeba pytać swojego gin Cytat:
za badania!Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny!!!
Dopiero dzisiaj tak naprawdę dociera do mnie, że jestem w ciąży. Powiem Wam, że trudna jest ta droga... Najpierw stres przy staraniach (tym bardziej, jak ktoś się stara długo), później stres bo beta, stres, czy przyrasta, stres przed pierwszą wizytą, stres przed genetycznymi... i tak w kółko aż do porodu. Dużo, jak dla tak delikatnych osób, jakimi jesteśmy My Kobiety ![]() Zastanawiam się, czy iść w poniedziałek na trzecią bete... Jak myślicie? |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobietki, czytam Was dzielnie, ale nie mam czasu nic sensownego napisać...
Witam nowe staraczki! geosmina cudownie, że widziałaś krupusia zawiechaczarny daj znać jak wyniki, oby było wszystko dobrze ![]() MajWija cieszę się, że się uspokoiłaś, odpoczywaj sobie i się nie stresuj! kissoflife001 przykro mi, że znowu pojawiła się @ trzymam kciuki za kolejny cykl ![]() Fantasmagori jaka modelka, cudne zdjęcie, będzie piękna pamiątka ![]() Co do starań na luzie, ja byłam pewna, że właśnie moje takie będą bo przecież mam jedno dziecko, ale niestety nie dałam radę, oczywiście testy owu poszły w ruch, mierzenie temperatury, obserwacje, lekarz itd... Ale widzę, że to normalne ![]() Wczoraj byłam u ginekologa, w 10dc pęcherzyk miał 22mm (trochę dziwne żeby przez dwa dni urósł tylko 1 mm, ale nie wnikam) dostałam zastrzyk i mam nadzieję, że ładnie pęknie i nie urośnie znowu gigant... We wtorek kolejna kontrola... Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-03-18 o 10:16 |
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
A brzuszek pokażesz nam?
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro ładnie przyrasta to znaczy że jest ok Ok ech nie mogę się doczekać
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 tydzień: 5.8 - 71.2 4 tydzień: 9.5 - 750 5 tydzień: 217 - 7138 więc wychodzi na 4 tydzień. Nie kumam tego, masz juz staż to może wytłumaczysz
|
|
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym różnie liczą - według jednych 4t0d to jest 5 tydzień a według innych 4 tydzień - mój gin liczy skończone więc według tego to Twój 4 tydzień I wtedy normy też Ci się zgadzają ![]() Ja miałam 2 betę = 100 i był to zaczęty 4 tydzień czyli licząc tak jak ja to 4 tydzień i np.3 dzień ![]() mam nadzieję że nie pokręciłam za mocno tak czy inaczej pamiętaj że normy są tylko orientacyjne i nie u każdego muszą się sprawdzać
|
|
#3743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
jasne
Nie miałam nigdy więc nie pomogę
|
#3745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy Ci pomoglam..Cytat:
najbardziej jest mi przykro jak ktos pyta kiedy dzieci planujemy! to jest najgorsze;( Wiesz co ostatnio badania na hormony robilam w lutym ubiegłego roku,jak mialam pkan odstawić tabletki antykoncepcyjne. Przypuszczam ze gin wysle mnie znowu na nie jak bede na wizycie w kwietniu (kazala mi przyjsc zeby sprawdzić czy nam owulke wogole, bo oczywiscie twierdzi ze można zaczac sie martwić jak minie rok starań,a w kwietniu będzie juz 12miesięcy.. i coś wspominala ze po roku trzeba będzie zrobić badanie nasienia,juz Tż powiedział na szczęście ze się przebada jak będzie trzeba chociaz tak bym chciała zeby nie musial i zeby do tego czasu przyszła dobra nowina...
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-03-18 o 11:16 |
|||
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Madd, dzięki za informację. Mi lekarz kazał to brać jednorazowo, może potem okres przyjdzie juz naturalnie. Przepisał mi to teraz bo po ciazy pozamacicznej od stycznia nie miałam jeszcze @, przed ciążą miała regularnie, wiec może wystarczy raz wywołać...taka mam nadzieje. Przy takich wywolywanych miesiaczkach normalnie występuje owulacja?
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fanta - piekna modnisia!
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3749 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Modelka jak nic!Ten wątek ma taką moc właśnie Nie zaglądałam tylko jak z mega gorączką ostatnio leżałam, bo wtedy to na nic nie miałam siły ![]() Cytat:
Mnie właśnie najbardziej dobija to, ze może się w ogóle nie udać, mogę czekać i czekać, żebym tylko wiedziała, że mam na co ![]() Ja na pewno na inseminację się zdecyduję jakby co, in vitro - b. możliwe, ale na adopcję na 99% nie. Chyba wtedy bym założyła hodowlę psów ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Ja z chęcią też, ale Tż by mnie wydziedziczył
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

zycze nam tego hehe
przyszła spóźniona o 5 dni i myśli, że tak można
mam nadzieje,że uda Ci się wyluzować!! Czasami warto odpuścić,może akurat się uda!!

za badania!