Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 08:37   #3721
maddd
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Maddd, kiedyś mam wszystkim się uda, musi. Na pocieszenie mogę powiedzieć że nie tkwisz tu sama tyle czasu- ja pewnie też jeszcze sporo czasu tu spedze, takie mam przeczucie. W kupie raźniej. U mnie nie ma teraz tylu ciąż więc tak się nie dołuje. Większość rodziny i znajomych ma już dzieci, niektórzy zastanawiają się nad staraniami o kolejne. No i moja kumpela w przyszłym roku chce się starać.

Ja właśnie wyszłam z labolatorium- badała prolaktyne i progesteron. Wyniki wieczorem. Mam nadzieję że będą dobre
Ehh mam jednak nadzieję że jednak nie będziemy tu az tak dlugo tkwić zycze nam tego hehe
I trzymam kciuki za Twoje dobre wyniki!! Daj znac wieczorem

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Nie idę bo małpa się rozszalała przyszła spóźniona o 5 dni i myśli, że tak można
ten cykl odpuszczam. musze wyluzowac ...dopisze sie do dziewczyn , które maja testowac w okolicach maja, moze wtedy sie uda
Ojj szkoda szkoda z tą @ mam nadzieje,że uda Ci się wyluzować!! Czasami warto odpuścić,może akurat się uda!!
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 08:50   #3722
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja myślałam że podejdę do tematu na luzie a na wyścigi kupowałam testy owu na allegro i mierzyłam temperaturę obsesyjnie tyle mi wyszło z tego luzu

Tak, to będzie 20 tydzień a dopiero robiłam test Czas leci jak głupi.

Kurczę tak bym chciała żebyśmy wszystkie z wątku zaszły w szczęśliwe ciąże Tyle jest różnych problemów, utrudnień, kiedyś myślałam że to jest prostsze
Jeju, ten czas leci tak, ze wierzyć sie nie chce. Ja tez kiedyś myślałam, ze to tak hop siup i juz i tylko pojedyncze pary maja problemy...
Fajnie, ze cały czas jesteś tu z nami!
Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wszystki Nowym mamusia Gratuluje ;* i zycze zdrówka .

Pewnie juz zapomnieliscie o mnie bo tyle czasu sie nie odzywalam .
Ale to przez ta nowa prace . Jestem bardzo z niej zadowolona .
No i starania poszly na bok . Tzn stwierdzilsmy co ma byc to bedzie . Juz nie śledze cyklu . Noe robie zadnych testow . Tylko poprostu nie uważamy . No ale i tak nic to nie daje . Bo jak narazie @ przychodzi co miesiac jak w zegarku . Powiem wam , teraz sama nie wiem czego chce . No , ale praca bardzo mi sie podoba . Umowe dostalam na caly etat na 2 lata . Wyplata fajna
No , ale mysle tez o dziecku bo boje sie moze nigdy nie zajde . Bo tyle miesiecy sie staralismy i nic ;/
Ja tez Cie pamietam Tak jak napisała Fanta, dobra praca, to tez duże szczęście. Przynajmniej masz spokojna głowę, porób na spokojnie badania, idź do gina w międzyczasie. To tylko dobrze dla Ciebie, ze nie jesteś za bardzo sfokusowana na ciążę.

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość

Ja mam w tym miesiącu pierwszy cykl starań i też chciałam podejść na luzie, wręcz nawet stwierdziłam że nic się nie stanie jak nie wyjdzie a oczywiście robiłam testy owu, teraz czekam na @, robiłam dzisiaj test ale nic nie wyszło ale jakoś dziwnie różowo mi się plamiło dwa dni temu i oczywiście sobie już coś wkręcam. Moja psychika jest słaba na tym punkcie..
Nie tylko Twoja jest słaba, nie przejmuj się
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja już po.
Wylądowałam jednak na IP. Internista nie chciał wypisać nic tylko kazał jechać na IP.
Trafiłam na fajnego gina na dyżurze
Ogólnie to takie plamienia jak ja mam, czyli blado brązowe-beżowe mogą być kompletnie bez powodu i być całkowicie bezpieczne tym bardziej, że u mnie jest to termin okołomiesiączkowy. Może to być też jakieś utlenienie czegoś tam nazwał to swoją nazwą fachową i to też nie zagraża i jest normalne.
Może to być objaw niedoboru progesteronu, ale nie musi bo mówił, że nawet przy pięknym progesteronie są plamienia od tak po prostu
Jak on to nazwał te moje plamienia to jest "spoko i nic tragicznego" :P
Pytał, czy chcę się szarpac i robić USG, ale mówił, że nie ma szans żeby coś było widać na tym etapie ciąży i stwierdziliśmy, że bez sensu.
Oczywiście duphaston przepisał
Powiedział, że nie zaszkodzi.
Mam brać 2x1 a jakby plamienia za kilka dni nie ustąpiły to 3x1.
Jestem spokojniejsza
Bardzo sie cieszę, ze sie uspokoiłas

Cytat:
Nie idę bo małpa się rozszalała przyszła spóźniona o 5 dni i myśli, że tak można
ten cykl odpuszczam. musze wyluzowac ...dopisze sie do dziewczyn , które maja testowac w okolicach maja, moze wtedy sie uda

Ehh, wredna @ Ja tez mam juz dość starań, rozczarowań, ale widocznie taki nasz los w tym temacie...

U mnie @ brak, dalej 1 kreska, brzuch przestał bolec, za to rano głowa prawie mi pękła, może ze stresu...

Nie wiem juz, chyba na razie odpuszczę betę, podejrzewam, ze @ niebawem sie zjawi.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:07   #3723
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cały czas Was podczytuję, ale mam taki zachrzan w pracy, że nie wiem na jakim świecie żyję, i nie dam rady do Was nawet napisać ale chyba jestem w miarę na bieżąco

Ten cykl pójdzie chyba u mnie na straty..znów niestety Mało przytulania, i TŻ ma jakiś zły czas w pracy, późno wraca, wcześnie wychodzi, ani ja nie mam siły... za dużo na głowie mamy Zła trochę jestem, bo to już 11 miesiac starań przykro mi jest, bo naokoło pełno ciąż, a ja jakoś nie mogę zajść... dół mnie chyba jakiś znów łapie Jeśli się uda, to będzie jakiś cud po prostu

Hehe ja tu jestem na wątku co prawda od listopada jakoś, ale też mam wrażenie że będę wiecznie... już tyle dziewczyn chwialiło tu się dwoma kreseczkami, że mam wrażenie że jestem tu już weteranką:P mimo że od listopada tu "dopiero" kwitnę

Miłego dnia dziewczyny!!
też mam wrazenie, ze jestem już wieki tu i co chwile ktos wpada, zachodzi a ja kwitne i kwitne... u mnie 7 cykl

Cytat:
Maddd, kiedyś mam wszystkim się uda, musi.

nie chce wprowadzać depresyjnego nastroju, ale ja zdałam sobie sprawę, że właśnie nie wszystkim musi się udać.

Wczoraj miałam taki ciężki dzień, natknęłam się na blog o niepłodności, czytałam i czytałam i niestety jest masa dziewczyn, którym się nie udaje, nie wiedzieć czemu. maja czasami nawet po kilka prób in vitro i nić. Albo zachodzą i kończy się źle.

My tu sobie mówimy, ze każdej się uda, ale prawda jest taka, ze są pary, którym się nie udaje. do mnie to dotarło, przebeczałam te czytane historie i choć wiem, ze jeszcze trochę możliwości przed nami to gdzieś tam z tyłu głowy mam, ze możne się nie udać.

Myślałyściekiedyś co wtedy? In vitro? Adopcja? życie we dwoje?

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-03-18 o 09:38
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:15   #3724
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
My tu sobie mówimy, ze każdej się uda, ale prawda jest taka, ze są pary, którym się nie udaje. do mnie to dotarło, przebeczałam te czytane historie i choć wiem, ze jeszcze troche mozliwości przed nami to gdzies tam z tyłu głowy mam, ze moze się nie udać.

Myślałyscie kiedyś co wtedy? In vitro? Adopcja? zycie we dwoje?
Nam androlog zalecil starac sie przez rok naturalnie (czyli na jesien bedzie rok).
Jak nie wyjdzie to pewnie najpierw sprobujemy inseminacje a jak nie to in vitro...

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2016-03-18 o 10:06
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:45   #3725
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe chyba faktycznie hormonki u Ciebie szaleją Fanta, a Ty jesteś na zwolnieniu, czy pracujesz w ciąży?
od samego zrobienia testu jestem na zwolnieniu
Jakoś nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w ciąży a w dodatku pracuję w hipermarkecie więc praca odpada

Żeby nie stracić kondycji chodzę na basen i od wiosny na fotness dla ciężarnych
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
WOW Fanta ale ten czas leci! Kiedy pokażesz nam córuchne?

Ja na 9 ide do lekarza skonsultowac się w sprawie mojej prolaktyny mam wrażenie, że zbagatelizują sprawe i bede musiała na własną rękę coś kupic...
Już wstawiam zdjęcie

Daj znać co lekarz powiedział

Cytat:
Ojej... Jakoś byłam pewna że Ci się udało Trzymam kciuki za dalsze starania

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Jeju, ten czas leci tak, ze wierzyć sie nie chce. Ja tez kiedyś myślałam, ze to tak hop siup i juz i tylko pojedyncze pary maja problemy...
Fajnie, ze cały czas jesteś tu z nami!
Jakoś zżyłam się tu z Wami ten wątek jest taki normalny i przyjazny

A tu moje maleństwo Ręka za głową, nogi ugięte, lekarz stwierdził że pozuje jak modelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0311.jpg (108,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-03-18 o 09:49
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 09:48   #3726
Ahoy
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy któraś z Was miała wywolywany okres Duphastonem? Ile czasu czekalyscie na @? Mam brać 2 tabletki dziennie przez 10 dni.
Stary 2016-03-18, 09:52   #3727
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ten cykl pójdzie chyba u mnie na straty..znów niestety Mało przytulania, i TŻ ma jakiś zły czas w pracy, późno wraca, wcześnie wychodzi, ani ja nie mam siły... za dużo na głowie mamy Zła trochę jestem, bo to już 11 miesiac starań przykro mi jest, bo naokoło pełno ciąż, a ja jakoś nie mogę zajść... dół mnie chyba jakiś znów łapie Jeśli się uda, to będzie jakiś cud po prostu

Hehe ja tu jestem na wątku co prawda od listopada jakoś, ale też mam wrażenie że będę wiecznie... już tyle dziewczyn chwialiło tu się dwoma kreseczkami, że mam wrażenie że jestem tu już weteranką:P mimo że od listopada tu "dopiero" kwitnę
A przypomnij mi, robiłaś jakieś badania już? hormony itd?
Na pewno Ci się uda, już jakiś czas się staracie to i zniechęcenie miało prawo przyjść Ale myślę że przejdzie i w najmniej spodziewanym momencie zobaczysz 2 kreski

Stary 2016-03-18, 09:55   #3728
BlueBow
Raczkowanie

Ja bym adoptowała, tylko wydaje mi sie ze teraz jak nie stoje przed takim wyborem decyzja wydaje mi sie tak oczywista...

Zawiechaczarny - w którym d.c. badalas progesteron? Bo czytalam ze powinno sie na 7 dni przed planowana @, prawda to?

Zua o prolaktybe sie nie martw, mialas lekko powyżej normę z tego co pamietam prolaktyne wiele rzeczy podnosi, lekarz na pewno powie zebys piwtorzyla badanie moja kolezanka miala powyżej 30 i zaszla bez leczenia prl na dodatek bez większych staran (podobno wpadka). Prl latwo sie leczy. Z naturalnych środków które ja obniżają to Np castagnus (w składzie niepikalanek) albo wiesiolek

Tak mnie ciagnie na Wasz watek ze pisze do Was z pracy spod biurka
BlueBow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:02   #3729
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Już wstawiam zdjęcie
A tu moje maleństwo Ręka za głową, nogi ugięte, lekarz stwierdził że pozuje jak modelka
Dobrze lekarz mówi,już w brzuszku pozuje
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:02   #3730
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu jestem od początku wątku, to właśnie jakoś na jesieni. I też wszystkie 'nowe' się chwalą a my nic

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
też mam wrazenie, ze jestem już wieki tu i co chwile ktos wpada, zachodzi a ja kwitne i kwitne... u mnie 7 cykl

Ja tak samo

Tzn my już mieliśmy mieć in vitro, więc tak, tego też spróbujemy.
Adopcja? Kiedyś byłam na tak, teraz chyba nie.. Wymagania niektóre są dziwne i nie chce czekać na dziecko kilka lat.
Będziemy sobie żyli we dwoje

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:06   #3731
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dobrze lekarz mówi,już w brzuszku pozuje
Teraz wstawię z połówkowego może już buźkę pokaże

Stary 2016-03-18, 10:09   #3732
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Super wieści Kochana ! O to chodzi!

Widzisz Kochana, wszystko jest dobrze Beta piękna!

Ja mam juz wyniki dziewczyny, dziś 3 dc i tak:
Morfoligia ogólna - wszystko ok
TSH - 1,66
Prolaktyna - 25,42

Widełki prolaktyny kończa się na 24,1... Więc wydaje mi się, że trzeba ją trochę zbić... Ide jutro do gina się poradzić... A wy co myślicie? Mój dzisiejszy dzień do d... totalnie... Rano sie dowiedziałam, ze bliska koleżanka zaszła w ciążę, starałyśmy się równolegle... Oczywiście cieszę się ogromnie, ale z drugiej strony troche mnie to przybiło, i jeszcze potem ta prolaktyna
Ale jakie ładne TSH!! Zazdroszczę! Ja swoje badam w pon/wt ale do endo się nie dostanę przed Świętami jednak. Tak panikowałam, ale wyjścia innego nie mam jak poczekać po prostu.
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że ładnie

Dziewczyny, powiedzcie czy czułyście jakieś "objawy" zapłodnienia? Albo może któraś z Was jest bardziej wyczulona i czuła jakieś "cosik" w podbrzuszu?
Ogólnie wypowiedzcie się proszę na temat odczuć co do zapłodnienia, zagnieżdżania i pierwszych dni ciąży Odczucia fizyczne i psychiczne
Przy pierwszej ciąży, gdy się dopiero przygotowywaliśmy do starań i zaszłam, nie czułam nic. Tzn wszystko jak na @. Jak mi się 3 dni spóźniał kazałam tż kupić test. Blada kreska, po 48h powtórzyłam i już była mocniejsza. I to był 5 tc. Nie czułam nic. Dopiero od 6 tc czułam jak mi się chce ciągle spać, później piersi trochę bolały i to tyle objawów. Teraz przy tej ciąży najpierw czułam senność ale nie wiązałam jej z ciążą, bardziej z tarczycą i ogólnie z bezsennością w nocy, po zrobieniu testu dopiero odszedł mi problem bezsenności, ale objawów wcześniej nie miałam żadnych. Piersi mnie trochę bolą od kilku dni. Więc przed testem u mnie w dwóch przypadkach nic.
Cytat:
Napisane przez BlueBow Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przyjmiecie do swego grona wizażankę, któa dopiero zacznie starania za kilka miesięcy a teraz chce się do tego dobrze przygotować?
Witaj! I udanych przygotowań

Cytat:
Pewnie Takie niespodzianki są cudowne Czasem lepiej tak niż potem się spinać z testami owulacyjnymi, temperaturą itd Pełny spontan

Ech dziewczyny wiecie że ja za 3 tygodnie mam połówkowe usg? Ale leci
Szybko Ci leci, a mi póki co powoli. Znowu będzie mi się ciągnęło do 4 miesiąca a potem już będzie z górki...

Cytat:
Ja już po.
Wylądowałam jednak na IP. Internista nie chciał wypisać nic tylko kazał jechać na IP.
Trafiłam na fajnego gina na dyżurze
Ogólnie to takie plamienia jak ja mam, czyli blado brązowe-beżowe mogą być kompletnie bez powodu i być całkowicie bezpieczne tym bardziej, że u mnie jest to termin okołomiesiączkowy. Może to być też jakieś utlenienie czegoś tam nazwał to swoją nazwą fachową i to też nie zagraża i jest normalne.
Może to być objaw niedoboru progesteronu, ale nie musi bo mówił, że nawet przy pięknym progesteronie są plamienia od tak po prostu
Jak on to nazwał te moje plamienia to jest "spoko i nic tragicznego"
Pytał, czy chcę się szarpac i robić USG, ale mówił, że nie ma szans żeby coś było widać na tym etapie ciąży i stwierdziliśmy, że bez sensu.
Oczywiście duphaston przepisał
Powiedział, że nie zaszkodzi.
Mam brać 2x1 a jakby plamienia za kilka dni nie ustąpiły to 3x1.
Jestem spokojniejsza
Dobrze, że te plamienia niegroźne. Oby tych plamień już nie było po leku to będziesz całkiem spokojna!
Cytat:
Witajcie
Wczoraj testowałam i niestety negatywny.
Dziś jak na złość bolał mnie brzuch i dostałam lekkiego krwawienia. Ale to nie @. Dziwne to takie. Nie wiem ... chyba znów poroniłam
Miałam pisać, czy to aby na pewno nie @, ale doczytałam, że dostałaś. A więc raczej żadne poronienie!

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Mój Luby leje na siebie wrzątek, ja się dziwie jak on się jeszcze nie ugotował Ale ja nie To jedno zmartwienie mniej.

Może za bardzo się stresujesz i się miesiączka przez to przesunęła...

MajWija, bardzo się cieszę, widzisz, spokojnie

A jak to jest z chodzeniem właśnie na basen? Chodzicie? Może to nie wskazane?
Ja zawsze się kąpałam we wrzątku. W ogóle dla mnie inna woda jak gorąca jest po prostu za zimna i marznę wtedy strasznie. Ale staram się z temp nie przesadzać.
Co do basenu, jeśli ktoś szybko łapie infekcje, to się raczej odradza basen, żeby tam nic nie złapać, zwłaszcza na początku. Ale jak się ma pewność, że basen jest czysty, to jak najbardziej można chodzić. Ja przez infekcje nie chodziłam, łapałam i bez basenu, więc nie chciałam sobie dokładać. Ale w ciąży ze wszystkim prawie jest tak, że trzeba pytać swojego gin

Cytat:
Maddd, kiedyś mam wszystkim się uda, musi. Na pocieszenie mogę powiedzieć że nie tkwisz tu sama tyle czasu- ja pewnie też jeszcze sporo czasu tu spedze, takie mam przeczucie. W kupie raźniej. U mnie nie ma teraz tylu ciąż więc tak się nie dołuje. Większość rodziny i znajomych ma już dzieci, niektórzy zastanawiają się nad staraniami o kolejne. No i moja kumpela w przyszłym roku chce się starać.

Ja właśnie wyszłam z labolatorium- badała prolaktyne i progesteron. Wyniki wieczorem. Mam nadzieję że będą dobre
Ja również nie jestem zdania, że MUSI się udać każdej parze. Są przecież takie, które dzieci mieć nie mogą i nie mają. To nasze życzenie po prostu, aby każdej tutaj się udało.. Ale to jak z chorobą, nie każdy z nią wygra... Ale nadzieję trzeba mieć.
za badania!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:10   #3733
MajWija
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny!!!
Dopiero dzisiaj tak naprawdę dociera do mnie, że jestem w ciąży.
Powiem Wam, że trudna jest ta droga... Najpierw stres przy staraniach (tym bardziej, jak ktoś się stara długo), później stres bo beta, stres, czy przyrasta, stres przed pierwszą wizytą, stres przed genetycznymi... i tak w kółko aż do porodu.
Dużo, jak dla tak delikatnych osób, jakimi jesteśmy My Kobiety
Zastanawiam się, czy iść w poniedziałek na trzecią bete... Jak myślicie?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:11   #3734
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
To juz czekam na nową sesję Twojej modelki
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:12   #3735
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym adoptowała, tylko wydaje mi sie ze teraz jak nie stoje przed takim wyborem decyzja wydaje mi sie tak oczywista...

Zawiechaczarny - w którym d.c. badalas progesteron? Bo czytalam ze powinno sie na 7 dni przed planowana @, prawda to?

Zua o prolaktybe sie nie martw, mialas lekko powyżej normę z tego co pamietam prolaktyne wiele rzeczy podnosi, lekarz na pewno powie zebys piwtorzyla badanie moja kolezanka miala powyżej 30 i zaszla bez leczenia prl na dodatek bez większych staran (podobno wpadka). Prl latwo sie leczy. Z naturalnych środków które ja obniżają to Np castagnus (w składzie niepikalanek) albo wiesiolek

Własnie myślałam, czy by nie kupić tego leku i nie zawracać d... lekarce. Dzisiaj miała gabinet zamknięty. Jak myślicie? I wtedy moge go brać od dzisiaj? I przestać kiedy?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:15   #3736
pater86
Zadomowienie

Cześć kobietki, czytam Was dzielnie, ale nie mam czasu nic sensownego napisać...
Witam nowe staraczki!
geosmina cudownie, że widziałaś krupusia zdrówka dużo!!!
zawiechaczarny daj znać jak wyniki, oby było wszystko dobrze
MajWija cieszę się, że się uspokoiłaś, odpoczywaj sobie i się nie stresuj!
kissoflife001 przykro mi, że znowu pojawiła się @ trzymam kciuki za kolejny cykl
Fantasmagori jaka modelka, cudne zdjęcie, będzie piękna pamiątka

Co do starań na luzie, ja byłam pewna, że właśnie moje takie będą bo przecież mam jedno dziecko, ale niestety nie dałam radę, oczywiście testy owu poszły w ruch, mierzenie temperatury, obserwacje, lekarz itd... Ale widzę, że to normalne

Wczoraj byłam u ginekologa, w 10dc pęcherzyk miał 22mm (trochę dziwne żeby przez dwa dni urósł tylko 1 mm, ale nie wnikam) dostałam zastrzyk i mam nadzieję, że ładnie pęknie i nie urośnie znowu gigant... We wtorek kolejna kontrola...

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2016-03-18 o 10:16
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:15   #3737
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
A brzuszek pokażesz nam?

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2016-03-18, 10:16   #3738
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny!!!
Powiem Wam, że trudna jest ta droga... Najpierw stres przy staraniach (tym bardziej, jak ktoś się stara długo), później stres bo beta, stres, czy przyrasta, stres przed pierwszą wizytą, stres przed genetycznymi... i tak w kółko aż do porodu.
Moim zdaniem trzecia beta to już niepotrzebny stres Skoro ładnie przyrasta to znaczy że jest ok

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
To juz czekam na nową sesję Twojej modelki
Ok ech nie mogę się doczekać

Stary 2016-03-18, 10:23   #3739
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem trzecia beta to już niepotrzebny stres Skoro ładnie przyrasta to znaczy że jest ok

Ok ech nie mogę się doczekać
No tak, ale przy tej becie nie umiem określić wieku ciąży, bo według OM jestem w 4t0d, czyli no 5 tydzień, ale według bety jestem w 4 tygodniu bo normy dla mojego labo to:
3 tydzień: 5.8 - 71.2
4 tydzień: 9.5 - 750
5 tydzień: 217 - 7138
więc wychodzi na 4 tydzień.
Nie kumam tego, masz juz staż to może wytłumaczysz
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:26   #3740
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny!!!
Nie będzie to trwało do porodu. Po porodzie będziesz się martwić o przyrost wagi, o jedzenie dziecka, spanie, katary, kupy itd. To nie mija
Cytat:
No tak, ale przy tej becie nie umiem określić wieku ciąży, bo według OM jestem w 4t0d, czyli no 5 tydzień, ale według bety jestem w 4 tygodniu bo normy dla mojego labo to:
Już Ci listopadówki wyjaśniły

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:28   #3741
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Badała w 24dc bo powinno się badac 7-8 dni po owulacji, a ja owu miałam ok. 17 dc.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 10:30   #3742
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze to normy są tylko orientacyjne i naprawdę zależą od kobiety i liczy się przede wszystkim przyrost, nawet laboratoria mają różne normy więc te normy to tylko cyferki - tak mi tłumaczył gin

A poza tym różnie liczą - według jednych 4t0d to jest 5 tydzień a według innych 4 tydzień - mój gin liczy skończone więc według tego to Twój 4 tydzień I wtedy normy też Ci się zgadzają

Ja miałam 2 betę = 100 i był to zaczęty 4 tydzień czyli licząc tak jak ja to 4 tydzień i np.3 dzień

mam nadzieję że nie pokręciłam za mocno tak czy inaczej pamiętaj że normy są tylko orientacyjne i nie u każdego muszą się sprawdzać

Stary 2016-03-18, 10:32   #3743
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wywolywany okres Duphastonem? Ile czasu czekalyscie na @? Mam brać 2 tabletki dziennie przez 10 dni.
Nikt nic nie wie?
Stary 2016-03-18, 10:37   #3744
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
A brzuszek pokażesz nam?
jasne jutro poproszę TŻ żeby mi zrobił zdjęcie i wstawię
Cytat:
Nikt nic nie wie?
Nie miałam nigdy więc nie pomogę

Stary 2016-03-18, 11:13   #3745
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
od samego zrobienia testu jestem na zwolnieniu
Jakoś nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w ciąży a w dodatku pracuję w hipermarkecie więc praca odpada

Żeby nie stracić kondycji chodzę na basen i od wiosny na fotness dla ciężarnych

Już wstawiam zdjęcie

Daj znać co lekarz powiedział

Ojej... Jakoś byłam pewna że Ci się udało Trzymam kciuki za dalsze starania

Piękna Modelka!!! Fanta,cieszę się razem z Tobą,jej jak dobrze Ją widac!!!

Cytat:
Ahoy,ja biore duphaston na wyregulowanie cykli,tez pi dwie tabletki przez 10dni od 16dc do 25dc. Biorę juz 3 cykl,i u mnie @ przyszla za kazdym razem 31 dnia cyklu, wiec mi ladnie wyregulowal nie wiem czy Ci pomoglam..

Cytat:
A przypomnij mi, robiłaś jakieś badania już? hormony itd?
Na pewno Ci się uda, już jakiś czas się staracie to i zniechęcenie miało prawo przyjść Ale myślę że przejdzie i w najmniej spodziewanym momencie zobaczysz 2 kreski
Ojj zniechecenie jest u mnie duże, i to bardzo najbardziej jest mi przykro jak ktos pyta kiedy dzieci planujemy! to jest najgorsze;(
Wiesz co ostatnio badania na hormony robilam w lutym ubiegłego roku,jak mialam pkan odstawić tabletki antykoncepcyjne. Przypuszczam ze gin wysle mnie znowu na nie jak bede na wizycie w kwietniu (kazala mi przyjsc zeby sprawdzić czy nam owulke wogole, bo oczywiscie twierdzi ze można zaczac sie martwić jak minie rok starań,a w kwietniu będzie juz 12miesięcy.. i coś wspominala ze po roku trzeba będzie zrobić badanie nasienia,juz Tż powiedział na szczęście ze się przebada jak będzie trzeba chociaz tak bym chciała zeby nie musial i zeby do tego czasu przyszła dobra nowina...

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-03-18 o 11:16
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:16   #3746
Ahoy
Wtajemniczenie

Madd, dzięki za informację. Mi lekarz kazał to brać jednorazowo, może potem okres przyjdzie juz naturalnie. Przepisał mi to teraz bo po ciazy pozamacicznej od stycznia nie miałam jeszcze @, przed ciążą miała regularnie, wiec może wystarczy raz wywołać...taka mam nadzieje. Przy takich wywolywanych miesiaczkach normalnie występuje owulacja?
Stary 2016-03-18, 11:34   #3747
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam Duphaston na zmniejszenie obfitości @. Brałam przez 10 dni, jak odstawiałam to po pewnym czasie się pojawiła @. Wydaje mi się że nie ma to wpływu na owulacje. Ja dostałam duphaston też po tym jak się okazało że mi pęcherzyk nie pękał i właśnie jak byłam u lekarza z bólem brzucha to wynikał on z tego że w tym cyklu nie miałam owu. Lekarz powiedział że te tabletki powinny mi pomóc.

Fanta - piekna modnisia!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:36   #3748
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja brałam Duphaston na zmniejszenie obfitości @. Brałam przez 10 dni, jak odstawiałam to po pewnym czasie się pojawiła @. Wydaje mi się że nie ma to wpływu na owulacje. Ja dostałam duphaston też po tym jak się okazało że mi pęcherzyk nie pękał i właśnie jak byłam u lekarza z bólem brzucha to wynikał on z tego że w tym cyklu nie miałam owu. Lekarz powiedział że te tabletki powinny mi pomóc.

Fanta - piekna modnisia!
Dzięki za odpowiedź! Uspokoiłam się teraz
Stary 2016-03-18, 11:36   #3749
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość

geosmina świetne wieści Powodzenia!

Lidka99 Powodzenia!

MajWija oj beta rośnie, aż miło popatrzeć prześlij trochę dobrych fuidów i dla mnie

Prolaktyna tylko niewiele ponad normę, szybko to zbijesz nie przejmuj się bardzo Ja też tak reaguje na kolejne cudze ciąże... Cieszy mnie to,
że się komuś udało, ale żal, że to nie ja jest... Jeszcze jak dzwonie do mamy i za każdym razem informacja o nowej ciąży w rodzinie, aż mi się nie chce dzwonić do domu...Najlepsze przed świętami dzwonię do mamy, a ona, że moja "ulubiona" koleżanka, która jeszcze ze 3 msc wcześniej się wymądrzała mojej ciężarnej siostrze, że jak to tak szybko zaraz po ślubie ciąża. Że ona by się nie zdecydowała, że jeszcze nie teraz i takie tam, a tu proszę ciąża... Po prostu dobijające to jest.

U mnie 29 dc i @ nie ma, dziś tylko delikatne plamienie takie beżowe. Delikatnie czasem czuje jajniki. Powiem szczerze nie obrażę się jak nie przyjdzie :P Może u Ciebie owulacja była później i musisz poczekać na pozytyw?? Zrób jutro test
Co do cudzych ciąż, to jest to dobijające... U mnie w pracy szefowa zaraz rodzi, dziewczyna z innego działu w 3 miesiącu, szwagierka w 6 i dwie pary znajomych od strony TŻta...
Cytat:

Jeju, czad, padłam Modelka jak nic!
Cytat:
Ten wątek ma taką moc właśnie Nie zaglądałam tylko jak z mega gorączką ostatnio leżałam, bo wtedy to na nic nie miałam siły
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

nie chce wprowadzać depresyjnego nastroju, ale ja zdałam sobie sprawę, że właśnie nie wszystkim musi się udać.

Wczoraj miałam taki ciężki dzień, natknęłam się na blog o niepłodności, czytałam i czytałam i niestety jest masa dziewczyn, którym się nie udaje, nie wiedzieć czemu. maja czasami nawet po kilka prób in vitro i nić. Albo zachodzą i kończy się źle.

My tu sobie mówimy, ze każdej się uda, ale prawda jest taka, ze są pary, którym się nie udaje. do mnie to dotarło, przebeczałam te czytane historie i choć wiem, ze jeszcze trochę możliwości przed nami to gdzieś tam z tyłu głowy mam, ze możne się nie udać.

Ehhh...Ja też siódmy cykl, możemy sobie przybić piątkę
Mnie właśnie najbardziej dobija to, ze może się w ogóle nie udać, mogę czekać i czekać, żebym tylko wiedziała, że mam na co
Ja na pewno na inseminację się zdecyduję jakby co, in vitro - b. możliwe, ale na adopcję na 99% nie. Chyba wtedy bym założyła hodowlę psów
Cytat:
Dziękuję dziewczyny!!!
Kochana, ciesz się tym, co masz. Ja też, jak się wreszcie kiedyś uda, będę pewnie kłębkiem stresów, ale pozytywne myślenie jest bardzo ważne. No i tak, jak napisała PannaIzabela, ten stres nigdy się nie skończy
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 11:43   #3750
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
jasne jutro poproszę TŻ żeby mi zrobił zdjęcie i wstawię (
Super

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Chyba wtedy bym założyła hodowlę psów
Ja z chęcią też, ale Tż by mnie wydziedziczył

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości