|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
eh
ja miałam intnsywn ostatnich kilka dni dziś też lekko nie ma mieszkanie juz posprzątane teraz prasowanie ciuszków dzieciaków bo dostałam znów troszkę Zabawki i ksiązeczki po siostrz trzeba posegregować i zobaczyć co się nadaje do użytku i położenia na półeczkach myślę że masymalnie jutro pokój będzie gotowy na przyjęcie dzieciaczków !!!ja się czuje bardzo dobre o dziwo , mam nadzieję że to nie jest chwilowe lub tzw." cisza przed burzą" Dziś 34t5d więc jak na multimamuśkę trzymam się całkiem okej chyba ![]() wy tu widzę szalejecie z rozwarciami także tuż tuż i się będzie działo !! Teraz ide chwile poleżeć to was nadrobię bo trochę naprodukowałyście...
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Was przestanę czytać z tym jedzeniem bo mnie skreca z głodu
na obiad w szpitalu dziś była standardowo zupa podana w styropianie więc nie jem bo sie odbija syropianem :zyg: a na drugie ziemniaki okropne bez smaku i soli surówka z jakies kapusty smakuje jak papka i ryba w miare dobra tylko szkoda ze wszystko zimne
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
hejka a ja w piatki nie jem slodyczy i mnie nie skusicie ;p
wczoraj byłam na wizycie narazie wszystko ok no i znowu czepiala sie ze za duzo przytyłam chyba trzeba isc na diete pobrała wymazy dostałam skierowanie na morfologie mocz i crp bo mi ostatnio 9,4 wyszło wizyta za tydzien 24. kobitki starsze wczoraj na poczekalni nie wrożyly mi długiego chodzenia... no zobaczymy dzis u mnie wieje ze masakra
|
#2824 |
|
Winter is coming
|
ja orzechów nie lubię, ale te rodzynki pyszne. Matka sobie wczoraj kupiła, no to niestety nie poje, bo zjadłam wszystkie
moja miała dzisiaj czkawkę po grejfrucie ![]() biedna jesteś GGI z tym szpitalem. Ja mam zapakowane żarcie i chłop mi będzie dowoził, bo szpitalnego nie tknę. Dlatego tym bardziej się najadajmy teraz dziewczyny, bo potem w szpitalu to wiecie, bieda i żadnych pączków ![]() U mnie ZZO nie ma wcale z tego co słyszałam, więc temat mnie nie dotyczy
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-03-18 o 14:18 |
|
|
|
#2825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie miałam, ale chcę mieć miała moja siostra dwa razy, moja kuzynka najbliższa cztery razy i mówiły, ze super! Mój szpital też oferuje na życzenie pacjentki, jeśli bedzie taka możliwość, to na pewno skorzystam... Dziecku nie szkodzi, wręcz jest opinia, ze jest więcej radości z porodu, bo ani mama ani bobas nie są tak wycieńczeni akcją ![]() Ale ile nas, tyle opinii, przeciwniczek też nie zabraknie ️ ja akurat jestem za, mamy XXI wiek i u dentysty też korzysta sie ze znieczulenia, dlaczego nie, jeśli jest taka opcja ![]() Miło ze strony pana, że dał Ci zniżkę na pączusie
|
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
ZZO - u nas w szpitalu jest, ale na stronie pisze, że "Znieczulenie jest dostępne nieodpłatnie ze wskazań medycznych". więc nie wiem, co przez to rozumieć, muszę dopytać
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skurcze, same sobie, potem odejdą wody same sobie, to nie chcę ZZO. Ale jak mi będą wywoływać, a przede wszystkim - jeśli podadzą mi oksytocyne to chcę ZZO. ja to nawet opiszę w planie porodu ![]() Tzn - mówię to tak w tym momencie, wiadomo, że w trakcie porodu różnie może być. Cytat:
Ja Cię podziwiam ![]() Cytat:
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2829 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie najbardziej boje, ze sie zle wkłują albo coś. Mysle, ze wyjdzie w praniu. Jak wszystko bedzie szło tak jak powinno i bedzie znośnie to sobie daruje, tak jak pisze Poli, ale jak cos to chyba sie skusze
ostatnio jak znajoma rodziła to mowi ze juz nie dawała rady i położna sama zaproponowała i było wszystko ok. Zastanawiam sie tylko czy nie powinno byc jakiegos spotkania z anestezjologiem czy cos🤔
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie to oznacza "w przypadku cc"
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Jesteście złe. Położyłam się na 2 godzinki bo czuję się dziś do dupy. Głowa boli i ogólnie jakoś slaba jestem. Wchodzę na forum a tu temat jedzenia w pełni, ze slodkosci znalazłam tylko kisiel pieczone jabłko z cynamonem, pachnie pięknie i mam nadzieje ze tak samo smakuje ☺ bez paczka czy innego ciacha i tak się nie obejdzie wiec jem i lecę do sklepu po rybkę na obiad i coś słodkiego. Znów nakupie wszystkiego jak głupia i ledwie wrócę do domu
|
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tak z drugiej strony to jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś miał z tym problem. To jest ich codzienność, więc raczej nie ma się co obawiać. I na pewno spotkanie z anestezjologiem będziesz miała jeśli masz dostępne ZZO i będziesz chciała skorzystać, tak "o" z marszu Ci tego nie zrobi. Więc w skurczach cały wywiad
|
|
#2833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarcia i od razu ładowlai mi strzykawę. A są damy z np 1 cm i mega skurczami Zobaczysz w praniu |
||
|
|
|
#2834 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mni też wieje strasznie i sloneczka już nie ma :-\
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-03-18 o 15:22 |
|||
|
|
|
#2835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie. W krajach wysokorozwiniętych ZZO to norma, mnie to przekonuje i chcę po co się aż tak wykańczać, nie będę zgrywać bohaterki jak jest możliwość uśmierzenia bólu. GGI --- a jak towarzystwo na sali? Masz z kim pogadać chociaż?
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja żre codziennie jakąś czekolade
I to nie kawałek tylko całą!!!! zaraz będe wyglądać jak milka Widze że nietylko ja mam popędy czekoladowe na szczęscie ![]() Cytat:
Czy szkodzi dziecku to chyba nie. Po moim maluchu nie widze jakichś dziwactw "normalny" czterolatek z buntem i nic więcej ![]() Wkłują i po krótkim czasie od pasa w dół mogą z Tobą robić co chcą. Nic nie czuć. Fuj, niedobrze mi po tej czekoladzie... Ide po coś "słońszego"
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
chociaż tyle ze mam 2 osobową sale i dziewczyna spoko wiec chociaz tyle.....
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dobrze licze ze poki co dopiero jedna urodzila?
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ej to jak rodzic naturalnie z zzo? Ja miałam przy obu CC (zewnatrzaoponowe- to to?- jeżu, chyba...zgłupiałam teraz) i przecież to czucia nie ma...
Ja dzis miałam pizzę na obiad, nie mam nic w lodowce i maz kupił colę, cobym sie ostatni raz napiła. Wiele z tych rzeczy jem teraz ostatni raz, bo przy karmieniu chce wrócić do zdrowego odżywiania i potem juz to pociągnąć nie mowię o głodówce czy jedzeniu tylko gotowanego kurczaka i marchewki, ale do fajnej lekkiej łatwostrawnej urozmaiconej diety, jak wcześniej - ale bez słodyczy :P Musze powyparzac laktator, smoczek, mała butle co biorę do szpitala... Wyprasować rożek. I tyle na dzis. Młody sie juz coraz mniej rusza-chyba mu ciasno. A ja wam pisałam, ze z usg termin mi wyszedł na 24 marca? Wiec niby tylko 3 dni przed terminem z usg mały wyjdzie, ale to chyba niemiarodajne? Kayirano tylko sunshine, w lutym... |
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ZZO- nie miałam, bo nie było, ale już jest taka możliwość i na pewno skorzystam. Pierwszy poród trwał 17 godzin, 3 kroplówki z oxy i była masakra. Nie chcę tego powtórzyć. Jeżeli jest możliwość w jakimś stopniu zmniejszyć ból, to mam zamiar skorzystać. Czy Wy ciągle musicie gadać o żarciu? I o spirycie?
|
||||
|
|
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Boze co Wy z tym zarciem?
Bede chyba musiala isc do sklepiku po wafelki ale tak mi sie nie chce ![]() Cytat:
Ale co oni maja na mysli to kto to wie Ja na pewno bede miec, nie wyobrazam sobie bez. Dziecku nie szkodzi z tego co mi wiadomo, bo praktycznie nie przenika do krwi. Poza tym tak jak Malos pisze, mamy 21 wiek, u dentysty kazdy ma znieczulenie, ludzie rozszczepili atom i byli na Ksiezycu wiec porod bez wiekszego bolu to tez nie powinno byc wielkie wyzwanie
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apka pokazuje mi 22 dni do porodu
|
|
#2843 | |||||||
|
Matka Smoka
|
Ale wiecie, że kejka wcale nie napisała SPIRYT tylko jakoś inaczej? była literówka ale nie taka. Więc to o nas świadczy, co mamy na myśli
![]() ![]() ![]() Przestańcie straszyć tym rozpakowywaniem, bo znów się zamknę w sobie i zniknę Tż wyjeżdża na weekend za granicę, więc u mnie no way!Po porannym strzale słodkości zjadłam na obiad dorsza z warzywami, więc poziom wyrzutów sumienia zmalał. Spokojnie mogę planować co pysznego zjeść na podwieczorek i kolację Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio usłyszałam fajną rzecz psychologiczną - może na Was też pozytywnie zadziała - dobrze jest słowo ,,skurcze" które ma w podświadomości negatywne skojarzenie zastępować słowem ,,fale". I np. afirmacja: ,,każda kolejna fala przybliża do mnie moje dziecko". Mnie to strasznie przypadło do gustu i lepiej się czuję z takim myśleniem Cytat:
Cytat:
A jaki pan milusi!ZZO - akurat wczoraj czytałam broszurę ze strony fundacji rodzić po ludzku na temat bólu i jego łagodzenia - polecam, długa nie jest. Oprócz ryzyka, że zzo zaimplikuje kolejne interwencje medyczne i wydłuży poród, mnie zniechęca też to, że nie ma badań ostatecznych jaki ma wpływ na dziecko, a podejrzewa się je o kilka niegatywnych skutków. U mnie jest dostępne, ale jak jest wolny anestezjolog - więc szanse średnie. Mam zamiar wyrazić zgodę na początku, żeby zrobili mi badania, ale jednak spróbować rodzić bez. Wiadomo, że lepsza świadomość, że jak będzie naprawdę źle, to mogę poprosić. Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZZO u mnie nie robią niestety, także ja sama nie mam co liczyć :/
|
|
#2845 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
No to jest niestety kolejny minus zzo - jak Cię złapie kompletnie, to potem rodzisz na komendy położnej, nic nie czujesz tylko na oślep. A z tego co czytałam to kiepsko się to znosi, jak się ma jako taką świadomość ciała. |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Mój gin mówił, że nie czuć bólu, ale czuć twardnienia brzucha podczas skurczów. Z tego co słyszałam, to trzeba podać w odpowiednim momencie (do iluś cm rozwarcia), żeby nie było problemu z partymi.
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O mamoooo, ale ja mam misz-masz w żołądku. Truskawki, rzodkiewki, czekolada, frytki Już sie wieczora boje Mój synek śpiewa po english piosenki i tańczy !!! Kurde nagrać musze to!
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2016-03-18 o 16:29 |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam, dostarczę sobie załączoną dawkę słodyczy i biore się za robienie obiadu
dzis dorsz pieczony w pomidorach i opiekane ziemniaczki |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

ja miałam intnsywn ostatnich kilka dni
myślę że masymalnie jutro pokój będzie gotowy na przyjęcie dzieciaczków !!!
Dziś 34t5d więc jak na multimamuśkę trzymam się całkiem okej chyba 

miała moja siostra dwa razy, moja kuzynka najbliższa cztery razy i mówiły, ze super! Mój szpital też oferuje na życzenie pacjentki, jeśli bedzie taka możliwość, to na pewno skorzystam... Dziecku nie szkodzi, wręcz jest opinia, ze jest więcej radości z porodu, bo ani mama ani bobas nie są tak wycieńczeni akcją
️ ja akurat jestem za, mamy XXI wiek i u dentysty też korzysta sie ze znieczulenia, dlaczego nie, jeśli jest taka opcja 

ostatnio jak znajoma rodziła to mowi ze juz nie dawała rady i położna sama zaproponowała i było wszystko ok. Zastanawiam sie tylko czy nie powinno byc jakiegos spotkania z anestezjologiem czy cos🤔

u mnie pączek gościł wczoraj, ale mysle sobie nie napisze, bo bede miała Was na sumieniu
btw kupuje paczki na ryneczku, taki pan przywozi jeszcze cieple
przeraziłam sie jak czekałam na ktg. Szpital i cała otoczka brrrr
Zobaczysz w praniu

A jaki pan milusi!