Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 14:12   #2821
beth007
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

eh ja miałam intnsywn ostatnich kilka dni dziś też lekko nie ma mieszkanie juz posprzątane teraz prasowanie ciuszków dzieciaków bo dostałam znów troszkę Zabawki i ksiązeczki po siostrz trzeba posegregować i zobaczyć co się nadaje do użytku i położenia na półeczkach myślę że masymalnie jutro pokój będzie gotowy na przyjęcie dzieciaczków !!!

ja się czuje bardzo dobre o dziwo , mam nadzieję że to nie jest chwilowe lub tzw." cisza przed burzą" Dziś 34t5d więc jak na multimamuśkę trzymam się całkiem okej chyba

wy tu widzę szalejecie z rozwarciami także tuż tuż i się będzie działo !!

Teraz ide chwile poleżeć to was nadrobię bo trochę naprodukowałyście...

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:14   #2822
GGI
Zakorzenienie

Ja Was przestanę czytać z tym jedzeniem bo mnie skreca z głodu
na obiad w szpitalu dziś była standardowo zupa podana w styropianie więc nie jem bo sie odbija syropianem :zyg:
a na drugie ziemniaki okropne bez smaku i soli surówka z jakies kapusty smakuje jak papka i ryba w miare dobra tylko szkoda ze wszystko zimne
Stary 2016-03-18, 14:15   #2823
kajaja
Zadomowienie

hejka a ja w piatki nie jem slodyczy i mnie nie skusicie ;p

wczoraj byłam na wizycie narazie wszystko ok no i znowu czepiala sie ze za duzo przytyłam chyba trzeba isc na diete pobrała wymazy dostałam skierowanie na morfologie mocz i crp bo mi ostatnio 9,4 wyszło wizyta za tydzien 24. kobitki starsze wczoraj na poczekalni nie wrożyly mi długiego chodzenia... no zobaczymy

dzis u mnie wieje ze masakra
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:15   #2824
velika
Winter is coming

ja orzechów nie lubię, ale te rodzynki pyszne. Matka sobie wczoraj kupiła, no to niestety nie poje, bo zjadłam wszystkie
moja miała dzisiaj czkawkę po grejfrucie
biedna jesteś GGI z tym szpitalem. Ja mam zapakowane żarcie i chłop mi będzie dowoził, bo szpitalnego nie tknę.
Dlatego tym bardziej się najadajmy teraz dziewczyny, bo potem w szpitalu to wiecie, bieda i żadnych pączków
U mnie ZZO nie ma wcale z tego co słyszałam, więc temat mnie nie dotyczy

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-03-18 o 14:18
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:18   #2825
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
ZZO
Dziewczyny mialyscie, korzystalyscie, będziecie korzystać? W jakim stopniu łagodzi bol? Nie szkodzi dziecku? Kurka musze poczytać, podobno u mnie jest na życzenie 24 h i tak sie zastanawiam.

Nie miałam, ale chcę mieć miała moja siostra dwa razy, moja kuzynka najbliższa cztery razy i mówiły, ze super! Mój szpital też oferuje na życzenie pacjentki, jeśli bedzie taka możliwość, to na pewno skorzystam... Dziecku nie szkodzi, wręcz jest opinia, ze jest więcej radości z porodu, bo ani mama ani bobas nie są tak wycieńczeni akcją
Ale ile nas, tyle opinii, przeciwniczek też nie zabraknie️ ja akurat jestem za, mamy XXI wiek i u dentysty też korzysta sie ze znieczulenia, dlaczego nie, jeśli jest taka opcja

Miło ze strony pana, że dał Ci zniżkę na pączusie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:40   #2826
valaria
Raczkowanie

ZZO - u nas w szpitalu jest, ale na stronie pisze, że "Znieczulenie jest dostępne nieodpłatnie ze wskazań medycznych". więc nie wiem, co przez to rozumieć, muszę dopytać
valaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:40   #2827
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
ZZO
Dziewczyny mialyscie, korzystalyscie, będziecie korzystać? W jakim stopniu łagodzi bol? Nie szkodzi dziecku? Kurka musze poczytać, podobno u mnie jest na życzenie 24 h i tak sie zastanawiam.
Jak będę miała naturalnie przebiegający poród, czyli:
skurcze, same sobie, potem odejdą wody same sobie, to nie chcę ZZO.

Ale jak mi będą wywoływać, a przede wszystkim - jeśli podadzą mi oksytocyne to chcę ZZO. ja to nawet opiszę w planie porodu

Tzn - mówię to tak w tym momencie, wiadomo, że w trakcie porodu różnie może być.

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
eh ja miałam intnsywn ostatnich kilka dni dziś też lekko nie ma mieszkanie juz posprzątane teraz prasowanie ciuszków dzieciaków bo dostałam znów troszkę Zabawki i ksiązeczki po siostrz trzeba posegregować i zobaczyć co się nadaje do użytku i położenia na półeczkach myślę że masymalnie jutro pokój będzie gotowy na przyjęcie dzieciaczków !!!

ja się czuje bardzo dobre o dziwo , mam nadzieję że to nie jest chwilowe lub tzw." cisza przed burzą" Dziś 34t5d więc jak na multimamuśkę trzymam się całkiem okej chyba

Woooo gratuluje Ja Cię podziwiam i super że czujesz się dobrze!
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
na obiad w szpitalu dziś była standardowo zupa podana w styropianie więc nie jem bo sie odbija syropianem :zyg:
a na drugie ziemniaki okropne bez smaku i soli surówka z jakies kapusty smakuje jak papka i ryba w miare dobra tylko szkoda ze wszystko zimne
Oj biedna, szpitalne jedzenie brrr.....
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:46   #2828
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

wczoraj byłam na wizycie narazie wszystko ok no i znowu czepiala sie ze za duzo przytyłam chyba trzeba isc na diete pobrała wymazy dostałam skierowanie na morfologie mocz i crp bo mi ostatnio 9,4 wyszło wizyta za tydzien 24. kobitki starsze wczoraj na poczekalni nie wrożyly mi długiego chodzenia... no zobaczymy

no cudnie... a to wróżenie to mogą sobie w wsadzić
Stary 2016-03-18, 14:49   #2829
kopycio
Rozeznanie

Ja sie najbardziej boje, ze sie zle wkłują albo coś. Mysle, ze wyjdzie w praniu. Jak wszystko bedzie szło tak jak powinno i bedzie znośnie to sobie daruje, tak jak pisze Poli, ale jak cos to chyba sie skusze ostatnio jak znajoma rodziła to mowi ze juz nie dawała rady i położna sama zaproponowała i było wszystko ok. Zastanawiam sie tylko czy nie powinno byc jakiegos spotkania z anestezjologiem czy cos🤔
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 14:51   #2830
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
ZZO - u nas w szpitalu jest, ale na stronie pisze, że "Znieczulenie jest dostępne nieodpłatnie ze wskazań medycznych". więc nie wiem, co przez to rozumieć, muszę dopytać
dopytaj
u mnie to oznacza "w przypadku cc"
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:04   #2831
lucy111
Zadomowienie

Jesteście złe. Położyłam się na 2 godzinki bo czuję się dziś do dupy. Głowa boli i ogólnie jakoś slaba jestem. Wchodzę na forum a tu temat jedzenia w pełni, ze slodkosci znalazłam tylko kisiel pieczone jabłko z cynamonem, pachnie pięknie i mam nadzieje ze tak samo smakuje ☺ bez paczka czy innego ciacha i tak się nie obejdzie wiec jem i lecę do sklepu po rybkę na obiad i coś słodkiego. Znów nakupie wszystkiego jak głupia i ledwie wrócę do domu
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:10   #2832
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ja sie najbardziej boje, ze sie zle wkłują albo coś. Mysle, ze wyjdzie w praniu. Jak wszystko bedzie szło tak jak powinno i bedzie znośnie to sobie daruje, tak jak pisze Poli, ale jak cos to chyba sie skusze ostatnio jak znajoma rodziła to mowi ze juz nie dawała rady i położna sama zaproponowała i było wszystko ok. Zastanawiam sie tylko czy nie powinno byc jakiegos spotkania z anestezjologiem czy cos🤔
Ja też się tego boję, przy CC.
Ale tak z drugiej strony to jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś miał z tym problem. To jest ich codzienność, więc raczej nie ma się co obawiać. I na pewno spotkanie z anestezjologiem będziesz miała jeśli masz dostępne ZZO i będziesz chciała skorzystać, tak "o" z marszu Ci tego nie zrobi. Więc w skurczach cały wywiad

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:10   #2833
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
A Wy o jednym u mnie pączek gościł wczoraj, ale mysle sobie nie napisze, bo bede miała Was na sumieniu btw kupuje paczki na ryneczku, taki pan przywozi jeszcze cieple i mowię do niego wczoraj, ze to juz moja tradycja jesc paczki od niego i ze za dzieciaka tez do niego przychodziłam. On popatrzył na mnie i mowi "widze, ze moje pączki służą" No i dostałam rabat

Byłam na ktg, czekam na wizyte, mam nadzieje, ze mnie wyczyta, bo jest chyba z 15 osob przeraziłam sie jak czekałam na ktg. Szpital i cała otoczka brrrr jeden plus, wyczytałam ze maja wifi i certyfikat szpital bez bolu.. No zobaczymy

ZZO
Miałam i teraz mam taką możliwość. Redukuje ból niemal do zera. Można spokojnie odpocząć, dziecko się też nie stresuje. Przy Martynie i tak byłam wykończona (rodziłam w nocy) ale gdyby nie zzo to po prostu umarłabym z wycieńczenia.

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

Ale jak mi będą wywoływać, a przede wszystkim - jeśli podadzą mi oksytocyne to chcę ZZO. ja to nawet opiszę w planie porodu

Tzn - mówię to tak w tym momencie, wiadomo, że w trakcie porodu różnie może być.

Woooo gratuluje Ja Cię podziwiam i super że czujesz się dobrze!

Oj biedna, szpitalne jedzenie brrr.....
Życzę ci lekkich skurczów,ale nawet te "same w sobie" są zabójcze Ja trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarcia i od razu ładowlai mi strzykawę. A są damy z np 1 cm i mega skurczami Zobaczysz w praniu

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:20   #2834
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość

Ale masz energie żeby to wszystko ogarnąć

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Przeraża mnie to jedzenie w szpitalu :-\ ciekawe jak u mnie jest, ale napewno szału nie będzie.

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

Dobrze że wszystko ok, za dużo czyli ile?? jeśli mogę spytać :-P

U mni też wieje strasznie i sloneczka już nie ma :-\

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-03-18 o 15:22
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:20   #2835
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Miałam i teraz mam taką możliwość. Redukuje ból niemal do zera. Można spokojnie odpocząć, dziecko się też nie stresuje. Przy Martynie i tak byłam wykończona (rodziłam w nocy) ale gdyby nie zzo to po prostu umarłabym z wycieńczenia.

Życzę ci lekkich skurczów,ale nawet te "same w sobie" są zabójcze Ja trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarcia i od razu ładowlai mi strzykawę. A są damy z np 1 cm i mega skurczami Zobaczysz w praniu

No właśnie. W krajach wysokorozwiniętych ZZO to norma, mnie to przekonuje i chcę po co się aż tak wykańczać, nie będę zgrywać bohaterki jak jest możliwość uśmierzenia bólu.

GGI --- a jak towarzystwo na sali? Masz z kim pogadać chociaż?

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:24   #2836
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Ja właśnie obaliłam cała MILKE truskawkową
Ja żre codziennie jakąś czekolade
I to nie kawałek tylko całą!!!! zaraz będe wyglądać jak milka

Widze że nietylko ja mam popędy czekoladowe na szczęscie

Cytat:
ZZO
Miałam i będe miała
Czy szkodzi dziecku to chyba nie. Po moim maluchu nie widze jakichś dziwactw "normalny" czterolatek z buntem i nic więcej
Wkłują i po krótkim czasie od pasa w dół mogą z Tobą robić co chcą. Nic nie czuć.

Fuj, niedobrze mi po tej czekoladzie...
Ide po coś "słońszego"
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:28   #2837
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
No właśnie. W krajach wysokorozwiniętych ZZO to norma, mnie to przekonuje i chcę po co się aż tak wykańczać, nie będę zgrywać bohaterki jak jest możliwość uśmierzenia bólu.

GGI --- a jak towarzystwo na sali? Masz z kim pogadać chociaż?
chociaż tyle ze mam 2 osobową sale i dziewczyna spoko wiec chociaz tyle.....
Stary 2016-03-18, 15:33   #2838
Kayira
Zakorzenienie

Ja dobrze licze ze poki co dopiero jedna urodzila?

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:43   #2839
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ej to jak rodzic naturalnie z zzo? Ja miałam przy obu CC (zewnatrzaoponowe- to to?- jeżu, chyba...zgłupiałam teraz) i przecież to czucia nie ma...

Ja dzis miałam pizzę na obiad, nie mam nic w lodowce i maz kupił colę, cobym sie ostatni raz napiła. Wiele z tych rzeczy jem teraz ostatni raz, bo przy karmieniu chce wrócić do zdrowego odżywiania i potem juz to pociągnąć nie mowię o głodówce czy jedzeniu tylko gotowanego kurczaka i marchewki, ale do fajnej lekkiej łatwostrawnej urozmaiconej diety, jak wcześniej - ale bez słodyczy :P

Musze powyparzac laktator, smoczek, mała butle co biorę do szpitala... Wyprasować rożek. I tyle na dzis.
Młody sie juz coraz mniej rusza-chyba mu ciasno. A ja wam pisałam, ze z usg termin mi wyszedł na 24 marca? Wiec niby tylko 3 dni przed terminem z usg mały wyjdzie, ale to chyba niemiarodajne?
Kayirano tylko sunshine, w lutym...
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:44   #2840
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
ZROBIŁAM!!!
W końcu zrobiłam tą karuzelę (chyba tak to się zwie) z tych kulek co filcowałam.
Załącznik 6286021

Załącznik 6286026

Załącznik 6286031

Załącznik 6286036
Na razie wisi w kuchni, przyjedzie teściu to powiesi nad łożeczkiem - bo najpierwej musi mi w suficie hak zrobić.
Potem jak łóżeczko się wywali to tam zrobię coś fajnego jak już Sara będzie starsza Tipi - czy taki baldachim od sufitu do ziemi coś się wymyśli
Super Ci to wyszło
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mój mąż traci pracę, i teraz na biegu chodzi na różne rozmowy i szuka istnieje możliwość, że zostanie przyjęty w jakimś tam miejscu ale po pierwsze na ciut gorszych warunkach, nie na umowę o pracę więc urlopy, zwolnienia odpadają.
Jak wszystko się rozegra tak jak to wygląda, to od początku kwietnia będzie pracował gdzie indziej, a to oznacza, że nie ma Go przy porodzie, chyba, że ten wypadnie w weekend.
I zostaję sama z dwulatką, porodem, i tym całym majdanem. Trochę się zastanawiam jak ja to ogarnę. I niestety zaczynam się jeszcze bardziej bać.
Niestety na rodzinę z mojej strony to wolałabym się nie nastawiać, bo urodzę w końcu w domu. Teściowa nie może przyjechać, może się uda ściągnąć Teścia- to przynajmniej opiekę będzie miała starsza córka.
Przykro mi. Ale dobrze że coś będzie miał, mimo że na nieco gorszych warunkach. A w między czasie może szukać lepszej pracy Mam nadzieję, że akurat będzie w domu jak się poród zacznie, albo że znajdziecie kogoś....
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny zmykam, bo muszę podskoczyć do Lidla po foremki do babeczek na które chorowałam już jakiś czas temu
Pokaż
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
I na to nfz wydaje bez sensu kasę, zamiast na potrzebne rzeczy. Nie mówiąc o zajmowaniu miejsc. Masakryczny mamy system
Dokładnie. Wszystko chodzi o to, że jak jest pacjentka 3 dni na oddziale, to oni wtedy kasę dostają. Ale to jest chore, żeby o ktg albo usg trzymać

ZZO- nie miałam, bo nie było, ale już jest taka możliwość i na pewno skorzystam. Pierwszy poród trwał 17 godzin, 3 kroplówki z oxy i była masakra. Nie chcę tego powtórzyć. Jeżeli jest możliwość w jakimś stopniu zmniejszyć ból, to mam zamiar skorzystać.

Czy Wy ciągle musicie gadać o żarciu? I o spirycie? Przez Was właśnie skończyliśmy budyń, a że było mi za słodko, to przegryzam waflami ryżowymi

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:45   #2841
justyna_fli
Zadomowienie

Boze co Wy z tym zarciem? Bede chyba musiala isc do sklepiku po wafelki ale tak mi sie nie chce
Cytat:
Napisane przez valaria Pokaż wiadomość
Wskazaniem do znieczulenia jest bol jak dla mnie Ale co oni maja na mysli to kto to wie
Ja na pewno bede miec, nie wyobrazam sobie bez. Dziecku nie szkodzi z tego co mi wiadomo, bo praktycznie nie przenika do krwi. Poza tym tak jak Malos pisze, mamy 21 wiek, u dentysty kazdy ma znieczulenie, ludzie rozszczepili atom i byli na Ksiezycu wiec porod bez wiekszego bolu to tez nie powinno byc wielkie wyzwanie
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:47   #2842
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
Ale masz energie żeby to wszystko ogarnąć

Przeraża mnie to jedzenie w szpitalu :-\ ciekawe jak u mnie jest, ale napewno szału nie będzie.

Dobrze że wszystko ok, za dużo czyli ile?? jeśli mogę spytać :-P

U mni też wieje strasznie i sloneczka już nie ma :-\
Od początku 20.3 kg
Apka pokazuje mi 22 dni do porodu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:56   #2843
Ineso
Matka Smoka

Ale wiecie, że kejka wcale nie napisała SPIRYT tylko jakoś inaczej? była literówka ale nie taka. Więc to o nas świadczy, co mamy na myśli

Przestańcie straszyć tym rozpakowywaniem, bo znów się zamknę w sobie i zniknę Tż wyjeżdża na weekend za granicę, więc u mnie no way!

Po porannym strzale słodkości zjadłam na obiad dorsza z warzywami, więc poziom wyrzutów sumienia zmalał. Spokojnie mogę planować co pysznego zjeść na podwieczorek i kolację Nie mam pomysłu z kolacją, tzn. nie mogę zdecydować się czy makaron bo dawno nie jedliśmy (tylko z czym?) czy zrobić prawdziwe galety z jajkiem w środku, szynką, serkiem Tylko nigdy nie robiłam, trochę smażyć mi się nie chce (a tż muszę dziś do czego innego wykorzystać). I jeszcze o czymś myślałam, ale mi wypadło.

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

tez odstawiałam smakowe jogurty i kefiry, najtrudniej było męza odzwyczaić i czasem przynosił do domu jakieś jogobelle itp. całe szczęście jakoś przestawił się na te zdrowsze
z smakowych jogurtów o dobrym składzie uwielbiam te z eko łukty, przepyszne oczywiście taniej jest zmiksować owoce z naturalnym ale nie zawsze mam ochote
a kefirek tylko robico
My z tż latem z owsianki przerzucamy się na koktajle na śniadanie płatki-owoce sezonowe- maślanka W ogóle mam zwyczaj, że latem nadmiar owoców z działki miksuję w różnych konfiguracjach, dodaje jakieś zdrowe słodzidło i zamrażam małe porcje w pojemniczkach opisane. Zimą jak nas najdzie ochota (zazwyczaj tak na przedwiośnie właśnie) to tylko rozmrażam i z maślanką nawet nie trzeba już miksować, tylko zamieszać. Dodatkowo zawsze zamrażam mus truskawek solo - moja miłość - polać naleśniki, gofry, itp. Zostały mi już tylko dwa.
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ale do tego Sprite jem pomidory z cebulką i śmietaną
to chyba zdrowe nie?
Podziwiam, że wcinacie te pomidory - ja się ze dwa razy przełamałam i kupiłam jakieś najdroższe malinowe i nawet te nie miały kompletnie smaku Wartości odżywczych to praktycznie nie ma wcale, no błonnika trochę
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
moja macica za to leniwa na maxa, nadal zero skurczów ani niczego. Jak mi się trafi jakiś przepowiadający to chyba w panice polecę na ip.
Pisałam już o tym, ale powtórzę - mój gin powiedział, że to że nie czuję, nie znaczy że nie ma. Mogę mieć taką budowę/próg bólu/itp. że nie czuję. Także ja się trzymam wersji, że w porodzie będę też mniej je czuć

Ostatnio usłyszałam fajną rzecz psychologiczną - może na Was też pozytywnie zadziała - dobrze jest słowo ,,skurcze" które ma w podświadomości negatywne skojarzenie zastępować słowem ,,fale". I np. afirmacja: ,,każda kolejna fala przybliża do mnie moje dziecko". Mnie to strasznie przypadło do gustu i lepiej się czuję z takim myśleniem
Cytat:

No proszę, mężowi kazałam przyjść jak będę po wizycie co by nie wracać na ślepo i w zaawansowanej ciąży tramwajem (chociaż może takse weźmiemy :I )
ale jednakże po Twoim i Ineso komentarzu chyba poproszę by przybył wcześniej heheh
Ale to nie widzisz wyraźnie tylko szczegółów z bliska - poruszanie się to luzik
Cytat:
A Wy o jednym u mnie pączek gościł wczoraj, ale mysle sobie nie napisze, bo bede miała Was na sumieniu btw kupuje paczki na ryneczku, taki pan przywozi jeszcze cieple i mowię do niego wczoraj, ze to juz moja tradycja jesc paczki od niego i ze za dzieciaka tez do niego przychodziłam. On popatrzył na mnie i mowi "widze, ze moje pączki służą" No i dostałam rabat

ZZO
O boszz, takiego pączka to bym zjadła - ale chyba w ilości zmultiplikowanej od razu A jaki pan milusi!

ZZO - akurat wczoraj czytałam broszurę ze strony fundacji rodzić po ludzku na temat bólu i jego łagodzenia - polecam, długa nie jest. Oprócz ryzyka, że zzo zaimplikuje kolejne interwencje medyczne i wydłuży poród, mnie zniechęca też to, że nie ma badań ostatecznych jaki ma wpływ na dziecko, a podejrzewa się je o kilka niegatywnych skutków.

U mnie jest dostępne, ale jak jest wolny anestezjolog - więc szanse średnie. Mam zamiar wyrazić zgodę na początku, żeby zrobili mi badania, ale jednak spróbować rodzić bez. Wiadomo, że lepsza świadomość, że jak będzie naprawdę źle, to mogę poprosić.

Cytat:

Ale jak mi będą wywoływać, a przede wszystkim - jeśli podadzą mi oksytocyne to chcę
A to nie jest tak, że raczej oksytocyna po zzo? Bo jak Ci najpierw podadzą i ona zadziała mocno przyspieszająco, to może być za późno na zzo (będzie nieefektywne) albo skutkiem ubocznym oksy jest zmiana ciśnienia, a wtedy Ci nie podadzą zzo.
Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Ogólnie trend zachodni jest taki, żeby życie przejść lekko, łatwo i przyjemnie - stąd popularność wszystkich suplementów, leków przeciwbólowych, itd. To niekoniecznie oznacza, że nie nie ma to wpływu na nasze zdrowie. Także ja bym tego nie upraszczała - zzo ma dużo plusów, ale też dużo minusów i nie tylko jego zastosowanie wpływa na ogólne ,,wrażenia" bólowe po porodzie. Oczywiście szanuję każdą decyzję
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:59   #2844
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja też się tego boję, przy CC.
Ale tak z drugiej strony to jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś miał z tym problem. To jest ich codzienność, więc raczej nie ma się co obawiać. I na pewno spotkanie z anestezjologiem będziesz miała jeśli masz dostępne ZZO i będziesz chciała skorzystać, tak "o" z marszu Ci tego nie zrobi. Więc w skurczach cały wywiad
Dla pocieszenia powiem,że wszystkie podpajeczynówki przy jakich asystowałam u młodych osób były ok. W każdym razie nikt nie narzekał, a często na koniec stwierdzali, że są mile zaskoczeni.
ZZO u mnie nie robią niestety, także ja sama nie mam co liczyć :/

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:00   #2845
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja żre codziennie jakąś czekolade
I to nie kawałek tylko całą!!!! zaraz będe wyglądać jak milka [emoji87]
A ja razem z Tobą!
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ej to jak rodzic naturalnie z zzo? Ja miałam przy obu CC (zewnatrzaoponowe- to to?- jeżu, chyba...zgłupiałam teraz) i przecież to czucia nie ma...
No to jest niestety kolejny minus zzo - jak Cię złapie kompletnie, to potem rodzisz na komendy położnej, nic nie czujesz tylko na oślep. A z tego co czytałam to kiepsko się to znosi, jak się ma jako taką świadomość ciała.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:08   #2846
Kalpana
Zakorzenienie

Mój gin mówił, że nie czuć bólu, ale czuć twardnienia brzucha podczas skurczów. Z tego co słyszałam, to trzeba podać w odpowiednim momencie (do iluś cm rozwarcia), żeby nie było problemu z partymi.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:08   #2847
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Tak, to to.

O mamoooo, ale ja mam misz-masz w żołądku. Truskawki, rzodkiewki, czekolada, frytki
Już sie wieczora boje

Mój synek śpiewa po english piosenki i tańczy !!! Kurde nagrać musze to!

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2016-03-18 o 16:29
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:14   #2848
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Z tego co słyszałam, to trzeba podać w odpowiednim momencie (do iluś cm rozwarcia), żeby nie było problemu z partymi.
Też tak słyszałam
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:16   #2849
lucy111
Zadomowienie

wróciłam, dostarczę sobie załączoną dawkę słodyczy i biore się za robienie obiadu
dzis dorsz pieczony w pomidorach i opiekane ziemniaczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_002385.jpg (98,8 KB, 16 załadowań)
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:18   #2850
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
wróciłam, dostarczę sobie załączoną dawkę słodyczy i biore się za robienie obiadu
dzis dorsz pieczony w pomidorach i opiekane ziemniaczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości