![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
wy o czekoladach o ja mialam chec na cos pikantnego i wcinam kanapki z paprykarzem z dodatkiem łososia
cos mały cisnie mnie w dole
#2852 |
Wtajemniczenie
|
Ineso tak jak mowisz, ja napisalam Spirte
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2853 |
Rozeznanie
|
U mnie nie ma możliwości zzo, i dobrze bo ja bym nie chciała skorzystać. Wizja wbijania się do mojego kręgosłupa mnie przeraża
![]()
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Zakorzenienie
|
Dziś chyba miałam 3 drzemki już
![]() skończyłam moje czekoladki z dnia kobiet ![]() Ja nei wiem co się ze mną dzieje, od 2-3 dni mam taką chcicę na słodkie jak nigdy. Myślałam, że po 1 dniu mi przejdzie, ale nie.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a to ja myślałam, że nie będę dobrze widzieć .... pf.... Wiesz co - no są szpitale gdzie nie mają w ogóle zzo a oksy dają często. Moja przyjaciółka miała oksy na wywołanie bo wody odeszły a brak akcji skurczowej. W jej szpitalu nie ma zzo. Więc no ![]() dobra zbieram się i jadę na jedną z mych ostatnich wypraw w centrum miasta.
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Matka Smoka
|
Poli - wiem, że można samą oxy. Mnie chodziło o to, że chyba jesli oxy najpier to maleją szanse, że będą mogli Ci podać zzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
Mnie przerażało wbicie wenflonu i zastrzyki, ale jak już miałam silne skurcze, to mi było wszystko jedno, bo przy nich każdy inny ból to był pikuś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |||
Zakorzenienie
|
dziecko moje wróciło z pieśnią na ustach że u babci było fajnie bo chodziła z psem na spacer i tata za szybko przyjechał. a z mamą w domu to jest nuuuda
![]() ![]() nie ma to jak wynudzić czterolatkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do wenflonu to zakładają go u Was wszystkim po przyjeciu na oddział czy tylko jak jest taka potrzeba? u mnie podobno rutynowo wszystkim |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak teraz, bo jest inny ordynator, ale 3,5 roku temu zakładali tylko jak była taka potrzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Wtajemniczenie
|
U mnie wszystkim
![]()
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Pomidory też uwielbiam!
Ze śmietaną i cebulą, na kanapkę z żółtym serkiem, koktajlowe i suszone. Wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Rozeznanie
|
Wenflon to można przeboleć - ja za dziecka byłam parę razy w szpitalu i to mnie nie przeraża akurat.
Ja miałam go właśnie zakładany po przyjęciu na oddział i trochę to bezsensu według mnie. W trakcie porodu strasznie się pociłam, ale tak naprawdę strasznie jak jeszcze nigdy w życiu ![]() ![]() ![]()
MIKOŁAJ 12.11.2014 ![]() PIOTR 08.04.2016 ![]() Edytowane przez annihilate Czas edycji: 2016-03-18 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Raczkowanie
|
My z tym jedzeniem może tak przed porodem... może zbieramy energię na ten czas...
Mi dziś szwagierka zaczęła sprzątać śniadanie ze stołu bo mówiła że pęknę ![]() Znowu się dziś najadłam strachu... Przewróciłam się wychodząc z przedszkola. Noga mi się skrzywiła na jakiejś dziurze i upadłam na kolano. Normalnie człowiek by utrzymał równowagę, ale ja się czuję jak w obcym ciele. Zniszczyłam but, a kolano mam zdarte jak mała dziewczynka... Na szczęście nic gorszego się nie stało. Później zaczęły mi się trząść ręce no i dostałam skurcze Przeleżałam trochę i się uspokoiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomidory Dorwalam w biedronce ostatnio takie na gałązkach i tak pieknie pachnialy ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero wrocilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
Kypcio też tak mam że wacham warzywa i owoce nim je kupię. Wgl zapach jest jednym ze zmysłów który kieruje moim zdaniem: "kupić czy nie kupić" czy też "zjeść lub nie zjesc" ☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie to jest chyba to samo znieczulenie co przy CC...wiec tez sie zastanawiam, jak to przec?
![]() Wywiad anestezjologiczny nie jest skomplikowany i dasz rade ![]() Ktoras wie czy przeciwskazaniem do ZZO jest tatuaz na ledzwiach? Kiedys tak mi wpajano, ze glupia jestem ze sobie zrobilam. Ale ostatnio slyszalam ze niby to nie prawda. Zna ktoras temat? Tez wacham warzywa i owoce ![]()
#2868 |
Zadomowienie
|
Znieczulenie to samo ale inna dawka/miks lekow wiec nie znosi calkiem czucia przy porodzie sn
![]() ![]()
#2869 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() hemoglobina 11,9 to wcale nie tak źle w ciązy, ja przed miałam ledwie 12 z kawałkiem mój gin w ogóle hiv nie zlecał |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() skurcze pewnie z nerwów, dobrze że jest już ok ![]() Cytat:
W moim szpitalu nie ma zzo więc nie zagłębiam sie aż tak w temat.
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Ja wącham pomidory-a wiecie, ze to co pachnie to nie sam pomidor a szypulka? Pan na eko straganie mi powiedział
![]() Owoców nie wącham, chyba ze latem-teraz sa pryskane A mi sie cos stało...leżałam sobie grzecznie. Brzuch mnie zaczął na dole bolec-jak na okres. Teraz to juz normal, ale tez moze od tej pizzy i coli. Chciałam wstać i nie dałam rady. Cos mi strzeliło z lewej strony w plecach na dole-tam gdzie te dziurki nad tyłkiem sa. Nie moge stanąć na lewej nodze. Musiałam podskakwiac na prawej trzymając sie meza. Ide do wanny. ChcioaLm podejść po tabletkę, stanęłam na lewej i znowu to samo...nie wiem o co chodzi-od nadmiaru lezenia czy co. I mam rozwolnienie ![]() Jeszcze tylko jutro, niedziela szybko zleci i dość tych męk ![]() Ja miałam HIV na początku ciazy robione. W każdej coazy musiałam miec |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Raczkowanie
|
Bodajże w tym tygodniu w DDTVN ten ginekolog, który najczęściej się u nich wypowiada, Grzegorz Południewski, mówił, że jak najbardziej może to być przeciwwskazaniem do znieczulenie. Ale to pewnie zależy od dokładnego umiejscowienia, wielkości itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko 2 tyg temu było 13,5 ![]() ![]() Kejka z tego co sie orientuje to tatuaż w tym miejscu wyklucza zzo. Kiedys moja znajoma przez to przy porodzie nie dostała. Ale czasy sie zmieniają, moze juz sa na to sposoby ![]() No dobra, sniadanie było, obiad tez, to co macie na kolacje? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Wtajemniczenie
|
Justyna no to wtedy ma sens
![]() Gosia ale hity ![]() ![]() Anastazja dzieki, tyle ze ja mam wiedze ze jesli "stary" to nie ma znaczenia... Kopycio mi nie chodzi o usmiezenie bolu przy porodzie bo mam CC, ale to jest to samo wklucie a wolalabym nie byc znieczulona ogolnie ![]()
#2875 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miały byc owoce pod kruszonką, ale zrobimy jutro, niech się piekarnik po rybie wywietrzy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | ||
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() Cytat:
Napisałaś o ryżu i przypomniał mi sie taki deser mleczny. Ryż jak do risotto z mlekiem, takidosc gesty z syropem owocowym albo cynamonem ![]() Martinixxx u Was sie tak chyba je co? Czy cos pomieszałam? ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-18 o 18:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie zrobili jej CC? Wenflon miałam raz, na 3 pobyty w szpitalu, więc nie zawsze trzeba. Byłam w takim stresie, że nawet nie pamiętam jak mi go zakładali. Ani to, ani zastrzyki nic nie jest straszne w porównaniu do tego strachu o dziecko jaki czułam... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Na kolację jadłam pastę o której pisałam, TZ mi zrobił. Dałam sobie na bułke i byłam w niebie
![]() Ostatnio mam głupie myśli... Zadręczam się, że miałam tyle wolnego w tej ciaży, a tak mało zrobiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejka, nie sadze...ja miałam tatuaż nad pipką akurat tu, gdzie powinna byc cięcie. W pierwszym szpitalu najpierw "żartowali" ze mi przetną w połowie i specjalnie krzywo zszyja (baaaardzo śmieszne, nie? ) ale zrobili ciut nad ze nie uszkodzili. Przy drugiej cc pozbyłam sie tego tatuazu Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-18 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.