Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-18, 15:20   #2851
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

wy o czekoladach o ja mialam chec na cos pikantnego i wcinam kanapki z paprykarzem z dodatkiem łososia

cos mały cisnie mnie w dole
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:20   #2852
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso tak jak mowisz, ja napisalam Spirte zamienilam tylko dwie literki a wy ze spiryt i spokojnie, nie rozpakujesz sie jeszcze, nie na Ciebie czas a co do pomidorow to moj maz ma cale zycie takie zdanie jak Ty ja kupilam jakies takie pociagle, wyleciala mi z glowy nazwa. I byly mega slodkie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:28   #2853
annihilate
Rozeznanie

U mnie nie ma możliwości zzo, i dobrze bo ja bym nie chciała skorzystać. Wizja wbijania się do mojego kręgosłupa mnie przeraża

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:33   #2854
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
U mnie nie ma możliwości zzo, i dobrze bo ja bym nie chciała skorzystać. Wizja wbijania się do mojego kręgosłupa mnie przeraża
widzę, że nie tylko ja mam takie schizy z zzo, że boję się tego bardziej niż samego porodu
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:34   #2855
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dziś chyba miałam 3 drzemki już
skończyłam moje czekoladki z dnia kobiet chyba sobie przed pojechaniem do okulisty wstąpie do rosmanna i kupię jakiegoś czekoladka.

Ja nei wiem co się ze mną dzieje, od 2-3 dni mam taką chcicę na słodkie jak nigdy. Myślałam, że po 1 dniu mi przejdzie, ale nie....

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Życzę ci lekkich skurczów,ale nawet te "same w sobie" są zabójcze Ja trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarcia i od razu ładowlai mi strzykawę. A są damy z np 1 cm i mega skurczami Zobaczysz w praniu
Dlatego to jest zdanie w tym momencie i wiem, że wszystko się okaże nic nie jestem w stanie przwidzieć i jestem otwarta na to, że mogę błagać o znieczulenie już na samym poczatku

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ostatnio usłyszałam fajną rzecz psychologiczną - może na Was też pozytywnie zadziała - dobrze jest słowo ,,skurcze" które ma w podświadomości negatywne skojarzenie zastępować słowem ,,fale". I np. afirmacja: ,,każda kolejna fala przybliża do mnie moje dziecko". Mnie to strasznie przypadło do gustu i lepiej się czuję z takim myśleniem

Ale to nie widzisz wyraźnie tylko szczegółów z bliska - poruszanie się to luzik

A to nie jest tak, że raczej oksytocyna po zzo? Bo jak Ci najpierw podadzą i ona zadziała mocno przyspieszająco, to może być za późno na zzo (będzie nieefektywne) albo skutkiem ubocznym oksy jest zmiana ciśnienia, a wtedy Ci nie podadzą zzo.
Ogólnie trend zachodni jest taki, żeby życie przejść lekko, łatwo i przyjemnie - stąd popularność wszystkich suplementów, leków przeciwbólowych, itd. To niekoniecznie oznacza, że nie nie ma to wpływu na nasze zdrowie. Także ja bym tego nie upraszczała - zzo ma dużo plusów, ale też dużo minusów i nie tylko jego zastosowanie wpływa na ogólne ,,wrażenia" bólowe po porodzie. Oczywiście szanuję każdą decyzję
Oooo to coś dla mnie! Taka afirmacja mi pasuje

a to ja myślałam, że nie będę dobrze widzieć .... pf....

Wiesz co - no są szpitale gdzie nie mają w ogóle zzo a oksy dają często.
Moja przyjaciółka miała oksy na wywołanie bo wody odeszły a brak akcji skurczowej. W jej szpitalu nie ma zzo.
Więc no czasem po prostu wywołują bo muszą i wtedy nie każda też chce zzo.

dobra zbieram się i jadę na jedną z mych ostatnich wypraw w centrum miasta.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:38   #2856
Ineso
Matka Smoka

Poli - wiem, że można samą oxy. Mnie chodziło o to, że chyba jesli oxy najpier to maleją szanse, że będą mogli Ci podać zzo Moja koleżanka tak miała - szalało jej ciśnienie a tym samym tętno u dziecka, więc odmawiali - a potem jak już było ok to za późno na zzo.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 15:45   #2857
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przerażało wbicie wenflonu i zastrzyki, ale jak już miałam silne skurcze, to mi było wszystko jedno, bo przy nich każdy inny ból to był pikuś.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:03   #2858
danika
Zakorzenienie

dziecko moje wróciło z pieśnią na ustach że u babci było fajnie bo chodziła z psem na spacer i tata za szybko przyjechał. a z mamą w domu to jest nuuuda więc ona już chce do przedszkola iść

nie ma to jak wynudzić czterolatkę

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ineso tak jak mowisz, ja napisalam Spirte zamienilam tylko dwie literki a wy ze spiryt i spokojnie, nie rozpakujesz sie jeszcze, nie na Ciebie czas a co do pomidorow to moj maz ma cale zycie takie zdanie jak Ty ja kupilam jakies takie pociagle, wyleciala mi z glowy nazwa. I byly mega slodkie
ja lubie takie pomidorki z lidla własnie podłużne, nazywają się chyba rzymskie czy włoskie, i one cały rok są dobre i smakują pomidorem

Cytat:
mam to samo + potem trzeba ileś tam plackiem leżeć i to też mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Mnie przerażało wbicie wenflonu i zastrzyki, ale jak już miałam silne skurcze, to mi było wszystko jedno, bo przy nich każdy inny ból to był pikuś.
wenflon luzik ale igła w kręgosłup, brrr, na samą myśl mam dreszcze
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:21   #2859
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziecko moje wróciło z pieśnią na ustach że u babci było fajnie bo chodziła z psem na spacer i tata za szybko przyjechał. a z mamą w domu to jest nuuuda więc ona już chce do przedszkola iść

nie ma to jak wynudzić czterolatkę

ja lubie takie pomidorki z lidla własnie podłużne, nazywają się chyba rzymskie czy włoskie, i one cały rok są dobre i smakują pomidorem

mam to samo + potem trzeba ileś tam plackiem leżeć i to też mi się nie podoba

wenflon luzik ale igła w kręgosłup, brrr, na samą myśl mam dreszcze
o tak pomidorki z lidla są przepyszne ja uwielbiam koktajlowe

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
no właśnie, dlatego tez nie ma się co nastawiać ze bedzie tak czy tak, teraz mnie to przeraża ale moze jeszcze będę błagać o zzo

a co do wenflonu to zakładają go u Was wszystkim po przyjeciu na oddział czy tylko jak jest taka potrzeba?

u mnie podobno rutynowo wszystkim
Stary 2016-03-18, 16:41   #2860
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
a co do wenflonu to zakładają go u Was wszystkim po przyjeciu na oddział czy tylko jak jest taka potrzeba?

u mnie podobno rutynowo wszystkim
Nie wiem jak teraz, bo jest inny ordynator, ale 3,5 roku temu zakładali tylko jak była taka potrzeba.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:47   #2861
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

U mnie wszystkim

Mikołaj <3
Stary 2016-03-18, 16:48   #2862
patulinka94
Zadomowienie

Pomidory też uwielbiam!
Ze śmietaną i cebulą, na kanapkę z żółtym serkiem, koktajlowe i suszone. Wszystkie
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:48   #2863
annihilate
Rozeznanie

Wenflon to można przeboleć - ja za dziecka byłam parę razy w szpitalu i to mnie nie przeraża akurat.
Ja miałam go właśnie zakładany po przyjęciu na oddział i trochę to bezsensu według mnie. W trakcie porodu strasznie się pociłam, ale tak naprawdę strasznie jak jeszcze nigdy w życiu no i ten wenflon w ogóle się mnie nie trzymał, plastry przytrzymujące go się odklejały itp. A miałam go w głupim miejscu na zgięciu ręki I tutaj kiedyś pisałam, że miałam podawaną oxy już na łóżku porodowym bo miałam mało efektywne skurcze, no i przez ten wenflon to zamiast ta oxy lecieć do mnie to po jakimś czasie mi ta kroplówka krew zaczęła pobierać

PIOTR 08.04.2016

Edytowane przez annihilate
Czas edycji: 2016-03-18 o 16:49
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 16:58   #2864
agusia8919
Raczkowanie

My z tym jedzeniem może tak przed porodem... może zbieramy energię na ten czas...
Mi dziś szwagierka zaczęła sprzątać śniadanie ze stołu bo mówiła że pęknę

Znowu się dziś najadłam strachu...
Przewróciłam się wychodząc z przedszkola. Noga mi się skrzywiła na jakiejś dziurze i upadłam na kolano. Normalnie człowiek by utrzymał równowagę, ale ja się czuję jak w obcym ciele. Zniszczyłam but, a kolano mam zdarte jak mała dziewczynka...
Na szczęście nic gorszego się nie stało.
Później zaczęły mi się trząść ręce no i dostałam skurcze
Przeleżałam trochę i się uspokoiło.
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:02   #2865
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się tego boję, przy CC.

Ale tak z drugiej strony to jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś miał z tym problem. To jest ich codzienność, więc raczej nie ma się co obawiać. I na pewno spotkanie z anestezjologiem będziesz miała jeśli masz dostępne ZZO i będziesz chciała skorzystać, tak "o" z marszu Ci tego nie zrobi. Więc w skurczach cały wywiad
Juz sobie wyobrażam, jak anestezjolog przeprowadza ze mna wywiad miedzy skurczami haha chyba tż bedzie za mnie odpowiadal

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Miałam i teraz mam taką możliwość. Redukuje ból niemal do zera. Można spokojnie odpocząć, dziecko się też nie stresuje. Przy Martynie i tak byłam wykończona (rodziłam w nocy) ale gdyby nie zzo to po prostu umarłabym z wycieńczenia.

Życzę ci lekkich skurczów,ale nawet te "same w sobie" są zabójcze Ja trafiłam do szpitala z 5 cm rozwarcia i od razu ładowlai mi strzykawę. A są damy z np 1 cm i mega skurczami Zobaczysz w praniu
To mam na dzis lekturę bede czytac o zzo, chociaz widze, ze forum w większości jest za. Nie wiedziałam, ze to to samo co przy cesarce. To faktycznie, jak tu przeć?

Cytat:
wróciłam, dostarczę sobie załączoną dawkę słodyczy i biore się za robienie obiadu

dzis dorsz pieczony w pomidorach i opiekane ziemniaczki

Cytat:
widzę, że nie tylko ja mam takie schizy z zzo, że boję się tego bardziej niż samego porodu
O to to

Pomidory
Dorwalam w biedronce ostatnio takie na gałązkach i tak pieknie pachnialy i smakowały jak z ogródka! No prawie a tak w ogole tez tak macie, ze wszystkie owoce i warzywa wąchacie przed włożeniem do koszyka czy to tylko moje zboczenie?

Dopiero wrocilam nie zapisały sie żadne skurcze, na ktg wszystko ok. Kolejne 1 kwietnia i podobno mam doczekac szyjka sie skraca, ale nie wiem ile. Nie miałam usg gin stwierdził ze to usg co ma w szpitalu to porażka i tam to moze tylko serca posłuchać mam odstawić magnez i jak bede miec skurcze to juz mam ich nie wyciszać nospa i magnezem, bo teraz to juz tak ma byc i koniec pobrała tez gbs, bolało! I zauważyła, ze nie powtórzyła HIV i hbs w 32tyg wiec jeszcze to musze zrobic. I morfologia spadła 11,9. W sumie nic nowego nie wiem
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:10   #2866
patulinka94
Zadomowienie

Kypcio też tak mam że wacham warzywa i owoce nim je kupię. Wgl zapach jest jednym ze zmysłów który kieruje moim zdaniem: "kupić czy nie kupić" czy też "zjeść lub nie zjesc" ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:15   #2867
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

No wlasnie to jest chyba to samo znieczulenie co przy CC...wiec tez sie zastanawiam, jak to przec?
Wywiad anestezjologiczny nie jest skomplikowany i dasz rade

Ktoras wie czy przeciwskazaniem do ZZO jest tatuaz na ledzwiach? Kiedys tak mi wpajano, ze glupia jestem ze sobie zrobilam. Ale ostatnio slyszalam ze niby to nie prawda. Zna ktoras temat?

Tez wacham warzywa i owoce

Mikołaj <3
Stary 2016-03-18, 17:16   #2868
justyna_fli
Zadomowienie

Znieczulenie to samo ale inna dawka/miks lekow wiec nie znosi calkiem czucia przy porodzie sn Mi polozna mowila ze jak sie ma zzo a potem sie okazuje ze trzeba miec cesarke to musza dodac kolejna dawke bo inaczej by sie czulo bol przy cesarce a prawidlowo podane zzo do porodu sn powinno eliminowac bol ale nie uczucie nacisku wiec wtedy sie wie kiedy przec ponoc.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:30   #2869
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Wenflon to można przeboleć - ja za dziecka byłam parę razy w szpitalu i to mnie nie przeraża akurat.
Ja miałam go właśnie zakładany po przyjęciu na oddział i trochę to bezsensu według mnie. W trakcie porodu strasznie się pociłam, ale tak naprawdę strasznie jak jeszcze nigdy w życiu no i ten wenflon w ogóle się mnie nie trzymał, plastry przytrzymujące go się odklejały itp. A miałam go w głupim miejscu na zgięciu ręki I tutaj kiedyś pisałam, że miałam podawaną oxy już na łóżku porodowym bo miałam mało efektywne skurcze, no i przez ten wenflon to zamiast ta oxy lecieć do mnie to po jakimś czasie mi ta kroplówka krew zaczęła pobierać
nie chodzi mi o to, że wenflon mnie przeraża, bo miałam juz pare razy zakładany i to nic strasznego, tylko właśnie tak jak piszesz podczas porodu zmiany pozycji czy właśnie pocenia się moze to być średnio wygodne a i może się okazać ze zupełnie niepotrzebnie jest zakładany

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość
My z tym jedzeniem może tak przed porodem... może zbieramy energię na ten czas...

Przewróciłam się wychodząc z przedszkola. Noga mi się skrzywiła na jakiejś dziurze i upadłam na kolano. Normalnie człowiek by utrzymał równowagę, ale ja się czuję jak w obcym ciele. Zniszczyłam but, a kolano mam zdarte jak mała dziewczynka...
o kurcze to miałaś stracha
dobrze, że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Juz sobie wyobrażam, jak anestezjolog przeprowadza ze mna wywiad miedzy skurczami haha chyba tż bedzie za mnie odpowiadal

To mam na dzis lekturę bede czytac o zzo, chociaz widze, ze forum w większości jest za. Nie wiedziałam, ze to to samo co przy cesarce. To faktycznie, jak tu przeć?

O to to

Pomidory
Dorwalam w biedronce ostatnio takie na gałązkach i tak pieknie pachnialy i smakowały jak z ogródka! No prawie a tak w ogole tez tak macie, ze wszystkie owoce i warzywa wąchacie przed włożeniem do koszyka czy to tylko moje zboczenie?

Dopiero wrocilam nie zapisały sie żadne skurcze, na ktg wszystko ok. Kolejne 1 kwietnia i podobno mam doczekac szyjka sie skraca, ale nie wiem ile. Nie miałam usg gin stwierdził ze to usg co ma w szpitalu to porażka i tam to moze tylko serca posłuchać mam odstawić magnez i jak bede miec skurcze to juz mam ich nie wyciszać nospa i magnezem, bo teraz to juz tak ma byc i koniec pobrała tez gbs, bolało! I zauważyła, ze nie powtórzyła HIV i hbs w 32tyg wiec jeszcze to musze zrobic. I morfologia spadła 11,9. W sumie nic nowego nie wiem
raczej nie wącham owoców, choć akurat pomidorki mi się zdarza, uwielbiam ten zapach

hemoglobina 11,9 to wcale nie tak źle w ciązy, ja przed miałam ledwie 12 z kawałkiem

mój gin w ogóle hiv nie zlecał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 17:37   #2870
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusia8919 Pokaż wiadomość

ojoj dobrze że nic poważnego się nie stało ze nie upadłaś na brzuch, trzeba teraz uważać bo niestety jesteśmy teraz takie nieporadne
skurcze pewnie z nerwów, dobrze że jest już ok

Cytat:

O to to

Pomidory

dobrze że wszystko ok, kurde właśnie zapomniałam zapytać w środę gin co z magnezem, czy brać czy już nie.

W moim szpitalu nie ma zzo więc nie zagłębiam sie aż tak w temat.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:40   #2871
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja wącham pomidory-a wiecie, ze to co pachnie to nie sam pomidor a szypulka? Pan na eko straganie mi powiedział
Owoców nie wącham, chyba ze latem-teraz sa pryskane

A mi sie cos stało...leżałam sobie grzecznie. Brzuch mnie zaczął na dole bolec-jak na okres. Teraz to juz normal, ale tez moze od tej pizzy i coli. Chciałam wstać i nie dałam rady. Cos mi strzeliło z lewej strony w plecach na dole-tam gdzie te dziurki nad tyłkiem sa. Nie moge stanąć na lewej nodze. Musiałam podskakwiac na prawej trzymając sie meza. Ide do wanny. ChcioaLm podejść po tabletkę, stanęłam na lewej i znowu to samo...nie wiem o co chodzi-od nadmiaru lezenia czy co. I mam rozwolnienie od 2 dni gdzies...

Jeszcze tylko jutro, niedziela szybko zleci i dość tych męk

Ja miałam HIV na początku ciazy robione. W każdej coazy musiałam miec
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:44   #2872
Anastazja_91
Raczkowanie

Cytat:
Ktoras wie czy przeciwskazaniem do ZZO jest tatuaz na ledzwiach? Kiedys tak mi wpajano, ze glupia jestem ze sobie zrobilam. Ale ostatnio slyszalam ze niby to nie prawda. Zna ktoras temat?
Bodajże w tym tygodniu w DDTVN ten ginekolog, który najczęściej się u nich wypowiada, Grzegorz Południewski, mówił, że jak najbardziej może to być przeciwwskazaniem do znieczulenie. Ale to pewnie zależy od dokładnego umiejscowienia, wielkości itp.
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 17:45   #2873
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Znieczulenie to samo ale inna dawka/miks lekow wiec nie znosi calkiem czucia przy porodzie sn Mi polozna mowila ze jak sie ma zzo a potem sie okazuje ze trzeba miec cesarke to musza dodac kolejna dawke bo inaczej by sie czulo bol przy cesarce a prawidlowo podane zzo do porodu sn powinno eliminowac bol ale nie uczucie nacisku wiec wtedy sie wie kiedy przec ponoc.
To sie troszke uspokoilam dziekuje dobra kobieto

Cytat:

hemoglobina 11,9 to wcale nie tak źle w ciązy, ja przed miałam ledwie 12 z kawałkiem

mój gin w ogóle hiv nie zlecał

Tylko 2 tyg temu było 13,5 ale dziewczyny pisały, ze przed porodem wzrasta ponoć, wiec sie pocieszam

Kejka z tego co sie orientuje to tatuaż w tym miejscu wyklucza zzo. Kiedys moja znajoma przez to przy porodzie nie dostała. Ale czasy sie zmieniają, moze juz sa na to sposoby podpytaj lekarza.

No dobra, sniadanie było, obiad tez, to co macie na kolacje? u mnie pierogi z jagodami byly
Stary 2016-03-18, 17:53   #2874
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Justyna no to wtedy ma sens

Gosia ale hityjeszcze 2 dni i bedzie po

Anastazja dzieki, tyle ze ja mam wiedze ze jesli "stary" to nie ma znaczenia...

Kopycio mi nie chodzi o usmiezenie bolu przy porodzie bo mam CC, ale to jest to samo wklucie a wolalabym nie byc znieczulona ogolnie mam nadzieje ze blad mlodosci nie bedzie mi wadzil...

Mikołaj <3
Stary 2016-03-18, 17:56   #2875
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
ojoj dobrze że nic poważnego się nie stało ze nie upadłaś na brzuch, trzeba teraz uważać bo niestety jesteśmy teraz takie nieporadne
skurcze pewnie z nerwów, dobrze że jest już ok

dobrze że wszystko ok, kurde właśnie zapomniałam zapytać w środę gin co z magnezem, czy brać czy już nie.

W moim szpitalu nie ma zzo więc nie zagłębiam sie aż tak w temat.
ja już odstawiałam magnez, bo chyba nie ma co wyciszać tych skurczy, niech macica ćwiczy, tylko teraz coś za bardzo nie chce

Cytat:
To sie troszke uspokoilam dziekuje dobra kobieto

Tylko 2 tyg temu było 13,5 ale dziewczyny pisały, ze przed porodem wzrasta ponoć, wiec sie pocieszam

Kejka z tego co sie orientuje to tatuaż w tym miejscu wyklucza zzo. Kiedys moja znajoma przez to przy porodzie nie dostała. Ale czasy sie zmieniają, moze juz sa na to sposoby podpytaj lekarza.

No dobra, sniadanie było, obiad tez, to co macie na kolacje? u mnie pierogi z jagodami byly
u mnie kolacja na słodko, marzy mi się ryż z truskawkami
miały byc owoce pod kruszonką, ale zrobimy jutro, niech się piekarnik po rybie wywietrzy
Stary 2016-03-18, 18:07   #2876
kopycio
Rozeznanie

Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Justyna no to wtedy ma sens

Gosia ale hityjeszcze 2 dni i bedzie po

Anastazja dzieki, tyle ze ja mam wiedze ze jesli "stary" to nie ma znaczenia...

Kopycio mi nie chodzi o usmiezenie bolu przy porodzie bo mam CC, ale to jest to samo wklucie a wolalabym nie byc znieczulona ogolnie mam nadzieje ze blad mlodosci nie bedzie mi wadzil...
Wiem, ze masz miec cc, ale wkłucie chyba robi sie tak samo. Kurczę dopytaj, mam nadzieje, ze jednak to nie bedzie przeciwwskazaniem

Cytat:
ja już odstawiałam magnez, bo chyba nie ma co wyciszać tych skurczy, niech macica ćwiczy, tylko teraz coś za bardzo nie chce

u mnie kolacja na słodko, marzy mi się ryż z truskawkami

miały byc owoce pod kruszonką, ale zrobimy jutro, niech się piekarnik po rybie wywietrzy

Napisałaś o ryżu i przypomniał mi sie taki deser mleczny. Ryż jak do risotto z mlekiem, takidosc gesty z syropem owocowym albo cynamonem
Martinixxx u Was sie tak chyba je co? Czy cos pomieszałam?

Edytowane przez kopycio
Czas edycji: 2016-03-18 o 18:08
Stary 2016-03-18, 18:07   #2877
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Poli - wiem, że można samą oxy. Mnie chodziło o to, że chyba jesli oxy najpier to maleją szanse, że będą mogli Ci podać zzo Moja koleżanka tak miała - szalało jej ciśnienie a tym samym tętno u dziecka, więc odmawiali - a potem jak już było ok to za późno na zzo.

Dlaczego nie zrobili jej CC?

Wenflon miałam raz, na 3 pobyty w szpitalu, więc nie zawsze trzeba. Byłam w takim stresie, że nawet nie pamiętam jak mi go zakładali. Ani to, ani zastrzyki nic nie jest straszne w porównaniu do tego strachu o dziecko jaki czułam...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-18, 18:13   #2878
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Ja wącham pomidory-a wiecie, ze to co pachnie to nie sam pomidor a szypulka? Pan na eko straganie mi powiedział
Owoców nie wącham, chyba ze latem-teraz sa pryskane

A mi sie cos stało...leżałam sobie grzecznie. Brzuch mnie zaczął na dole bolec-jak na okres. Teraz to juz normal, ale tez moze od tej pizzy i coli. Chciałam wstać i nie dałam rady. Cos mi strzeliło z lewej strony w plecach na dole-tam gdzie te dziurki nad tyłkiem sa. Nie moge stanąć na lewej nodze. Musiałam podskakwiac na prawej trzymając sie meza. Ide do wanny. ChcioaLm podejść po tabletkę, stanęłam na lewej i znowu to samo...nie wiem o co chodzi-od nadmiaru lezenia czy co. I mam rozwolnienie od 2 dni gdzies...

Jeszcze tylko jutro, niedziela szybko zleci i dość tych mękala:

Ja miałam HIV na początku ciazy robione. W każdej coazy musiałam miec
Doskonale znam ten ból Jak mnie złapie to za cholerę nie mogę się ruszyć, ostatnio pezez 10 min nie mogłam przez to wstać z krzesła. Nie mam pojęcia od czego to.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:14   #2879
lulka19
Zakorzenienie

Na kolację jadłam pastę o której pisałam, TZ mi zrobił. Dałam sobie na bułke i byłam w niebie

Ostatnio mam głupie myśli... Zadręczam się, że miałam tyle wolnego w tej ciaży, a tak mało zrobiłam od listopada nie wolno mi gotować, piec, a kiedy będę miała na to czas potem? Filmy tez oglądam z taką czestotliwością Mój dzień to bezsensowne programy w tv, i internet...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-18, 18:22   #2880
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Bodajże w tym tygodniu w DDTVN ten ginekolog, który najczęściej się u nich wypowiada, Grzegorz Południewski, mówił, że jak najbardziej może to być przeciwwskazaniem do znieczulenie. Ale to pewnie zależy od dokładnego umiejscowienia, wielkości itp.
O, a kto ty jesteś??

Kejka, nie sadze...ja miałam tatuaż nad pipką akurat tu, gdzie powinna byc cięcie. W pierwszym szpitalu najpierw "żartowali" ze mi przetną w połowie i specjalnie krzywo zszyja (baaaardzo śmieszne, nie? ) ale zrobili ciut nad ze nie uszkodzili. Przy drugiej cc pozbyłam sie tego tatuazu

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-03-18 o 18:29
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości